|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
tak w skrócie to
@ niestety przyszedł ![]() ale nie załamujemy się bo to dopiero począteczki nasze więc bierzemy się do działania, wierzymy że już niedługo się uda
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, ale żaden lekarz nie może na podstawie usg czy wywiadu stwierdzić czy masz endometriozę, może podejrzewać i robi wtedy laparoskopię. Wtedy już raczej wiadomo czy jest czy też nie. Tyle, że daje się wycinki do laboratorium i oni odsyłają rozpoznanie. Tak więc śmieszą mnie Ci lekarze... bo skąd mają wiedzieć co dzieje się w środku jak tam nie zajrzeli. A na usg tego nie widać. Ja gdyby nie to, że w pewnym momencie miałąm torbiel, to nigdy może bym się nie dowiedziała. A po otworzeniu mnie lekarz był w szoku. III stopień endo, jajniki oplecione jak siecią pajęczą i ta torbiel 10 cm. A miałam takie bóle przy tej torbieli... bo uciskała na macicę. Mdlałam z bólu. Ale ja mam wysoką wytrzymałość na ból. Można mi rękę nastawiać po złamaniu, bez znieczulenia i ja nie zemdleję z bólu ( a miałam to robione, więc wiem) Miałam wygalaną głowę jak byłam dzieckiem po złym zszyciu (ropa z włosami i te szwy) i nie zemdlałam, a na żywca mi to robili...
|
|
#4264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedział mi, że oznaką pękającego pęcherzyka jest własnie zmiana śluzu z przejrzystego na grudkowaty. Jesli chodzi o ilość to pewnie sprawa indywidualna.
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (ja 26 tż 28) |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
ja 22 TŻ 27
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalam się pokłuć w 4 miejscach,przeszłam 3 usg i wszystko jest w idealnej normie także zostawiam już temat bo chyba bez sensu jest udawadnianie lekarzom ze mam słuszne podejrzenia a oni nie umieją anatomii i fizjologii skoro oni otwierając mnie widzą ze jest wszysto w porządu ?
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-04 o 13:31 |
|
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
czytam i czytam
![]() GRATULUJE nowym zafasolkowanym ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#4269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może nie pękały mi pęcherzyki tylko się luteinizowały (bo tempka niby rosła). No nic, może jednak wezmę Clo w tym cyklu jeszcze. Tylko coś na endometrium muszę pomyśleć, bo małe bardzo po Clo mi rośnie ![]() Cytat:
Poczytajcie trochę na temat obserwacji cyklu, bo takie kalendarzyki można sobie wsadzić w d... Trzeba poznać trochę swój organizm, choćby po to, by szybko wyłapać jakiekolwiek nieprawidłowości, jeśli są oczywiście, Cytat:
Na dzień dzisiejszy to JEDYNA metoda na potwierdzenie/wykluczenie endometriozy. A i jeszcze co mi przyszlo do głowy ... Endometriozie bardzo często towarzyszy podwyższona prolaktyna, problemy z pękaniem pęcherzyków, albo nawet ich rośnięciem. Na Twoim miejscu nie byłabym taka bezkrytyczna wobec lekarzy. Są jacy są niestety i ja i Lady jesteśmy tego najlepszym przykładem. Trzeba albo samemu działać albo doczekać się czegoś niedobrego (jak torbiel u Lady) żeby w końcu coś zrobili.
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-10-04 o 13:51 |
|||
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4271 |
|
Rozeznanie
|
Linka- zgadzam się z Maru. Zresztą jak już pisałam wcześniej.
Napisałaś, że robili ci badania pod kontem endo.. ale takich badań nie ma! Tylko otworzenie brzucha i badanie histopatologiczne po ! ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- To może ta torbiel była endometrialna? Masz wynik tego badania o którym pisałam? Bo może ją masz a przeoczyłaś? Bo mi gdyby lekarz nie przetłumaczył z łaciny na polski to nic bym nie wiedziała
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek poszukałabym na Twoim miejscu jakiegoś innego sposobu i ograniczyła ibuprofen, bo on nie sprzyja zaciążeniu.Czepiłam się tej laparo, bo przywykłam do uświadamiania dziewczyn, które cytują swoich lekarzy, wmawiających im, że nie ma potrzeby robić laparo i endo na pewno nie ma, albo jest maluteńka torbiel to nie trzeba zaglądać tylko lekami faszerować ... one w to wierzą a potem czytam o przypadkach, gdzie po otwarciu takiego brzucha z niby jedną torbielką okazuje się mega kaszana (zresztą Lady o tym wie). Skoro miałaś laparo to wszystko jasne ![]() Wychodzi na to, że jesteś przebadana od stop do głów, bo o czym nie zaczynamy rozmawiać to okazuje się, że badałaś tak trzymaj.
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Torbiel na jajniku była zdiagnozowana na postawie usg i była pod obserwacją ponad poł roku , jakoś takoś.Juz wtedy lekarz powiedział ze moze to być endometrioza stad badania i szpital. Potem doszedł mięśniak nieduzy i wiele torbieli na piersiach ( one nękają mnie od zawsze akurat i sa do dziś ale wiele razy zanikają same po kilku miesiąsach). Za jednym zamachem pozbylam sie jednego i dugiego. Skoro lekarz otworzył powłoki w poszukiwaniu endo i nie widział endo chcecie mi teraz wmówić ze moj lekarz sie nie zna na swojej robocie?bo nie rozumiem?? ehm..dziewczyny ja wiem ze duzo wiecie ale może bez przesady co?
sorry ale zirytowalam się teraz , przepraszam bo wyszło na to ze niepotrzebnie chodze do jednego z najlepszych lekarzy w szczecinie bo Wy macie swoje teorie. Nie jestem hipochondrykiem ale problemy ginekologiczne mam od zawsze , od momentu dojrzewania i jestem średnio u lekarza 2-3 razy w miesiącu,nie bylejakiego lekarza a teraz ktoś podważa jego dezycje i diagnozy..i sie obruszylam najnormalniej w swiecie. Troche wiedzy mam , studiowałam nauki medyczne więc nie jestem w ciemie bita Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2012-10-04 o 14:09 |
|
|
|
#4274 |
|
Raczkowanie
|
wiem,że każda by chciała od razu.... a to się rzadko zdarza chyba
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie wiedziałam, że miałaś laparo.
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Rozeznanie
|
a ja tylko spytałam jakiego typu była ta torbiel... Może jestem przewrażliwona, bo miałam koleżankę, która była pewna swojego lekarza i ufała mu, a niestety nie rozpoznał on u niej rzucawki w ciąży... No i niestety nie przeżyła porodu ![]() Mam nadzieję, że wiesz, że nie napisałam tego wcześniej po to, żeby Cię zirytować, a z troski...
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
ja wybaczam Wam a Wy wybaczcie mi
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, przepraszam, ze od tematu./...ale moze pomozecie, mam problem z zatokami,,,, chodizlam do laryngologa, oczyszczal, dawal leki ...juz bylam 2 razy. nawraca mi sie to tak do 2 razy w roku,,,, i teraz znowu... musze zapisac sie do laryngologa ale znajac zycie trzeba bedzie czekac..a mnie non stop boli glowa,,,nie znacie jakiegos sposobu dobrego zeby sobie pomóc? jakis lek w aptece? albo inny sposob...sorki za offtop.
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4283 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny 30 min nadrabiałam, a i tak niezbyt dokładnie...
![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
roczaruję Was, moja mama urodziłą 5-ro dzieci i @ zawsze miała bardzo bolesną. I przed porodami i po. Zreszta, ja też mam bardzo bolesną. Trzymam kciuki. Cytat:
Cytat:
Matko, ale skrobiecie. Co do bóli to ja mam bardzo bolesną miesiączkę, a lekarz powiedział, że na nast. wizycie czyli 17.10 ustalimy termin laparo.... Jak tak pisałyście o tej endometriozie to zaczęłam się bać
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
oo i zapomnialam zlozyc zyczenia urodzinowym dziewczynkom! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem w domu, śluz biały więc nie zawracam ginowi głowy bo i tak mi nic nie poradzi tak jak ostatnio
Gdybym plamiła cały dzień to prędzej, a luteine tak czy tak jem ![]() no nic ide lezec z pysznymi lodami czekoladowo orzechowo tofii i bitą smietaną która dziś zakupiłam. A i przy zmaierzchu bo lubie ten film to sobie oglądne wszystkie części
|
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Kochane, ja witam z L4... Dorobiłam się ![]() Ja mi przejdzie, nadrabiam i wtapiam się w wątek ![]() Tymczasam zapadam w sen chorobowy, zmasakrowana jestem ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Tak, tak wszystkiego dobrego dziewczynki!
|
#4287 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Szalejecie aż się boje powrotu w niedzielę wieczorem a nadmienię że jadę już jutro z ranka a co
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=lady_malgo;36904690]Wiesz, ale żaden lekarz nie może na podstawie usg czy wywiadu stwierdzić czy masz endometriozę, może podejrzewać i robi wtedy laparoskopię. Wtedy już raczej wiadomo czy jest czy też nie. Tyle, że daje się wycinki do laboratorium i oni odsyłają rozpoznanie. Tak więc śmieszą mnie Ci lekarze... bo skąd mają wiedzieć co dzieje się w środku jak tam nie zajrzeli. A na usg tego nie widać. Ja gdyby nie to, że w pewnym momencie miałąm torbiel, to nigdy może bym się nie dowiedziała. A po otworzeniu mnie lekarz był w szoku. III stopień endo, jajniki oplecione jak siecią pajęczą i ta torbiel 10 cm. A miałam takie bóle przy tej torbieli... bo uciskała na macicę. Mdlałam z bólu. Ale ja mam wysoką wytrzymałość na ból. Można mi rękę nastawiać po złamaniu, bez znieczulenia i ja nie zemdleję z bólu ( a miałam to robione, więc wiem) Miałam wygalaną głowę jak byłam dzieckiem po złym zszyciu (ropa z włosami i te szwy) i nie zemdlałam, a na żywca mi to robili...[/QUOTE] Lady_Malgo toś Ty silna kobieta na prwdę Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4288 | ||
|
Zadomowienie
|
W aptece.
Cytat:
Mam do Ciebie pytanie. Za pierwszym razem jak zaciążyłaś i miałaś @ wtedy nie? Jak ona wyglądała? Lody.... Mniam ![]() Cytat:
AAAAA!!! No właśnie!!! Mooonis i Sofia wszystkiego co najlepsze!!! |
||
|
|
|
#4289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żadnych przytulanek z tżcikiem nie było dzień prędzej?? sorki za niedyskretne pytanie a wiesz szyjka jest bardzo ukrwiona i można łatwo podrażnić i później mogą być takie plamienia.Dawajjjjj teeeeeee looooooodyyyyyyyyyyy:love : Cytat:
No to pięknie:/ Buziale dla Ciebie. Nadrób wątek bo akurat masz czas Ja sobie leżę pod kocem i delektuje sie spokojem ![]() Lubie tak leżeć ze świadomością ,że wszystko mam zrobione Obiadek na gazówce czeka na męża,naczynia pomyte,ciuchy poskładane i pochowane do szafek,pranie wisi,kurze pościerane,podłogi pomyte![]() Starszy syn u siebie też się leni na łóżku z bajkami, a młodszy u mnie w pokoju ogląda nowe Smerfy na kompie. Achhh uwielbiam tak
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do życzeń dziewczynki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

także zostawiam już temat bo chyba bez sensu jest udawadnianie lekarzom ze mam słuszne podejrzenia a oni nie umieją anatomii i fizjologii skoro oni otwierając mnie widzą ze jest wszysto w porządu ?

a ja tylko spytałam jakiego typu była ta torbiel... 
kurczę,najgorsze że mój TŻ przybywa tylko w weekendy i będzie cholernie ciężko nam wpisać się w termin............teraz byliśmy na wakacjach,więc była duża szansa..ale przepadła................ ......... boję się,że nam się nie uda...płakać mi się chce...naprawdę liczyłam na te wakacje...
Hejka Kochane, ja witam z L4... Dorobiłam się