|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() powiedziała, że ładnie przybiera i, że nie muszę samej piersi jej dawac, skoro potrzebuje więcej tylko po prostu starac się ją karmic częściej i mniej. Jednak chyba nie w tym tkwi problem, bo miała dziś bardzo napięty brzusio i powiedziała, że ma wzdęcia po jedzonku i dlatego płacze. Pomasowała jej, małej gazy poodchodził i już lepiej. No i mała dzisiaj ważyła 100g więcej niżwczoraj mimo, że mm zjadła tylko co nic. Okazało się, że zalega jej kupka i stąd ta waga. Nie robiła 3dni nic i dlatego Wczoraj objadłą się cyca i dodatkowe 100g zalega. Kazała dac małej czopek ale po tym masażu brzuszka przez dr śpi jak neidzwiedz po wizycie dałam jej koło 11 cyca i od razu wyszłam z nią na spacer. O 13 wróciłyśmy do domku a ona spi dalej aż mi głupio normalnie nie mam co z tym czasem zrobic hehe---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
widze, ze nie tylko my mamy problemy... ja sie modle o brak kolki, ale i o pojawienie sie kupy- dzis minie 3 dzien bez
dzwonilam do poloznej, jak do wieczora nie bedzie, mam podac czopek, ale wolalabym, zeby zrobil sam... dzis chyba przez to spi gora do 2 godzin, troche ponad 1 :C
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
dearlie ja nie kupiłam ale mężul dostał od kolegi z pracy i teraz nie wyobrażam sobie życia bez podgrzewacza
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- a co do pieluch to ja miałam dady 1 całą paczkę 28 sztuk podajrze tam było i poszła mi cała. Jednak od kiedy dostałam w prezencie zapas Pampersów to nie wyobrażam sobie powrotu do dady
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do Lidla miałam się udać, ale mi się z łóżka nie chciało wstać, a teraz już pewnie i tak wszystko strasznie przebrane, więc jakoś się obejdę .
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Podgrzewacz najlepszy wynalazek na świecie :P
a ppiluc w szpitalu miałam całą paczke newbornów pampersa te 40ileś tam sztuk i mimo że nie całe 4 doby bylismy w szpitalu to zeszła prawie cała.
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, a tym samym olbrzymią pomoc!!!
A polecacie jakiś konkretny model czy firmę, jeżeli chodzi o te podgrzewacze? Sprawdzałam na allegro i jest bardzo duży wybór. Można dostać już takie za 20 parę złotych,a także znanych marek, które są już znacznie wyżej cenowo. Tak się zastanawiam czy jest sens inwestować w niego większą kwotę czy na początek wystarczy coś z tej niższej półki.
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pamiętam z jakiej firmy mam tak naprawde bo pudło na szafie wysoko a ja nie sięgam, ale tam narysowany jest misio taki niebieski. Zerkne na all zaraz i sie dowiem
|
||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
"Snow Bear" sie nazywa
fajna sprawa
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Moni przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe
Ja póki co na razie nie mogę narzekać na TŻ. Ale zobaczymy co będzie po porodzie
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Witamy sie z Zuzią w pierwszym skończonym miesiącu Byłyśmy dzisiaj u męża w pracy,mała zrobiła furorę ![]() W sumie na spacerze byłyśmy dzisiaj 3 godziny,cudowna pogoda była i jak cieplutko My używamy na wzdęcia bobotic i już widzę poprawę Asiulka trzymam kciuki by Jasiowi szybko choroba minęła Tamlin mam nadzieję że sab simplex Wam pomoże i Mateuszkowi miną kolki. Bafi pamiętaj ze nie jesteś kobietą ze stali,też musisz odpocząć,pogadaj z mężem niech przejmie część obowiązków. Anusia mam nadzieję że wkrótce się u Ciebie ruszy. Ja muszę pochwalić mężula mojego kochanego
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za wsparcie i za życzenia
normalnie już nie wiem co mam robić. sprzątam, piorę, myje podłogi, chodzę na spacery po 5km, nie licząc tych km zrobionych w domu...schody,sex, masaż piersi codziennie...nosz kurde
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zastanawiałam się nad kupnem tego modelu, bo ma bardzo atrakcyjną cenę, a wygląda całkiem solidnie.
W takim razie, jeżeli polecasz, to się na niego skuszę. Dziękówka! ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Również składam spóźnione życzenia urodzinowe. ![]() Aga_ton z nikim się nie kontaktowała? Ona już chyba od poniedziałku w szpitalu, a taka cisza od nich. Mam nadzieję, że ma już Lenkę przy sobie.
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze sex - już kuźwa zapomniałam jak sie to robi a co najgorsze ze wcale mi sie nie chce...Cytat:
Jezu, moje maleństwo tak fajnie spi i jęczy jak myszka takim głosikiem że zaraz go zjem chyba A wiecie co, wszyscy mowią ze najbardziej podobny do taty no ale już wiem co ma po mnie ![]() Plucie sie przez sen ![]() Śpi na boczku i ślinka mu leci - kochany widok |
||
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Taka jego poza była - musiałam go przesunąć bo by mi sie skulnął z tej poduszki
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziś mieliśmy zieloną kupkę... Wczoraj zjadłam pierwszy raz trochę malin, ogórka kiszonego i fasolkę szparagową. Jak obstawiacie, co zaszkodziło? A dziś na spacerze skusiłam się na sorbet z mango i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam. ![]() Widzę, że temat tż się pojawił. Mój jest jeszcze w domu z nami i naprawdę niesamowicie pomaga! Ja właściwie karmię i czasem przewijam, a tak to wszystko mąż robi Kochany jest...
|
|
|
|
|
#3976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najśmieszniejsze jest to, że u mnie w rodzinie każdy uważa, że żadne z dzieciaków kolki nie miało.. Ale oczywiście każdy mądry ![]() Asiuulka - Zdrówka dla Jasieńka Cytat:
. A co do noszenia na rękach.. Właśnie sąsiadka wpadła i mówiła, że najgorzej dziecko przyzwyczaić przy kolkach do noszenia, bo wtedy to już po swojemu się nie wychowa, no, ale co zrobić jak chce się dla dziecka jak najlepiej? Chce sie chociaz w taki sposob maluchowi pomóc? Cytat:
Byłyśmy 4dni i powiem szczerze, że pieluch szło dużo. Bardzo dużo. W końcu smółka nie smółka. I wzięłabym na Twoim miejscu może paczkę tych Dada? Tak, ja nie czułam skurczy. Najpierw nie czułam, bo nie czułam. A później przez środki przeciwbólowe. Jednak słyszałam przypadek, jak w Szamotułach leżałam, babka opowiadała, że każde dziecko bez skurczy rodziła. ![]() Cytat:
Marta - Wszystkiego najlepszego dla Zuzi! |
||||
|
|
|
#3977 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podgrzewacz kupiłam używany avent iQ i super jest tak samo sterylizator. zapoluj na allegro na uzywany, warto no wlasnie tez mnie ciekawi jak tam aga ton
|
|||
|
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Urocza Lilianka i Maksymilian
i Szymonek Justynki ![]() Iwoncia Twój synuś słodki dobrze mu jest wyraźnie tak słodko śpi
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3982 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez odbicia oczywiście ![]() Cytat:
Sto lat, sto lat |
||||||
|
|
|
#3983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to dla mam utrudnienie nie z tej ziemi. Moja nocami ma katarek mały, więc jutro zapiszę ją do lekarza na kontrolę. I masz rację, że teraz będziemy ze wszystkim po pediatrach biegać![]() Dziś byłyśmy u ortopedy. Mamy pieluszkować szeroko ale to bardziej profilaktycznie, bo z bioderkami raczej ok tylko stawy wiotkie (ale to chyba normalne u takich okruszków małych?). Gorzej, że mamy niewielką asymertię - tzn. mała jak leży to zawsze tak w jedną stronę sie przekręca i na prawym boczku woli leżeć. Na siłę kładę ją na lewym i podpieram, żeby mi się do swojej wygodnej pozycji nie wywinęła. Najprawdopodobniej tak była ułożona w brzuszku i dlatego tak teraz się układa, ale przez to później może mieć problem więc muszę ją naprostowywać. Kolejna wizyta za 2 mce - jeśli z tą asymetrią nic się nie zmieni to czeka nas rehabilitacja ![]() Cytat:
Jak mało przybiera maluszek, to źle (i to zrozumiałe akurat), a jak za dużo to też źle? Przecież jak zacznie raczkować to od razu chudzinki nam się porobią z naszych kluseczków Cytat:
Cytat:
. Na ogórka jeszcze się nie odważyłam - strachliwa jestem i wolę sama się ograniczeć i pocierpieć dietą monotonną niż męczyć moje dziecię bolącym brzuszkiem. Ale za to dziś pozwoliłam sobie na gofra z bitą śmietaną - oby mała tego nie "przecierpiała":prosi :\ Dearlie, my byłyśmy 6 dni w szpitalu i w sumie zużyłam 2 opakowania dady (po 28 szt). W szpitalu pieluszek nie dawali. Myślę, że lepiej wziąć taką małą paczuszkę ze sobą
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-04 o 17:56 |
||||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Gda ja tez obstawiam fasolkę
![]() Dearline ja mam spakowane na razie paczkę Huggisów 27 sztuk a druga bedzie leżeć w domu jak coś to TŻ dowiezie
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
TAMLIN nie nie to nie tak . Ja go dostawiam do piersi a po 10 minutach przy cycu jest krzyk co oznacza że potrzebuje jeszcze chyba, a z piersi już mu nie leci.
ASIULKA dużo zdrowka dla Jasia. A co macie na katar ? My mojemu też inhalacje robimy . Co do podgrzewacza to u nas się świetnie sprawdza
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja nie ogarniam co sie ze mna dzieje,jestem strasznie rozkojarzona! Poszlam wczoraj do lekarza po skierowanie na badanie sluchu dla malego i niewiem czemu ale poprosilam o skierowanie do okulisty Dopiero w domu sie kapłam i mysle sobie ze masakra bo na dzis mialam wizyte miec u laryngologa na 10. Wiec rano ubralam malego i polecialam do pediatry po skierowanie i lece do laryngologa twardo a okazalo sie ze wizyte owszem mam,ale na jutro... masakra ze mna... |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak mam szeroko pieluchować za pomocą tetry? co oprócz tetrowych pieluszek jest potrzebne? Nie dopytałam lekarza, bo to Arab jakiś i trudno się z nim dogadać
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!
Mam chwilke. Kuba spi, maz spi, Pawel sie bawi. Wszystko sie poodwracalo. KUbus na poczatku mylil dzien i noc i bylam wykonczona, potem lubil byc na rekach. A od kilku dni grzeczniutki. Ta moja polozna to chyba taka super niania ![]() Znowu bylam na godzinke w pracy. Kubus z babcia. ladnie wypil z butelki - czego sie balam. Maggie ja tez mam takie zdanie na temat kolek. Ale raczej ciezko rozpoznac czego dzieciatko potrzebuje w takim momencie. i czesto po dokarmieniu sie uspokaja - glod? czy po prostu juz pada ze zmeczenia? Dearlie ja mialam chyba 1 paczke 30 sztuk z baby dream. I cos przywiozlam do domu. Ale szpital tez mial swoje. Jak oddawali malego po kapieli czy badaniach to zawsze mial ich pieluszke. Co do firmy to kupuje Dada. Z rossmanna kupowalabym gdyby bylo blizej. A pod nosem mam biedronke. I szczerze jestem z nich bardziej zadowolona niz z Pampersa. Pampers czesto przeciekal. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Zlozyla tetre w prostokat i wlozyla na pampersa (jak podpaske bez skrzydelek) i na to spodnie. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- To chyba tylko ja nie uslyszalam ze dziecko przekarmione mimo, ze przybral 700 gram w 2 tygodnie, no ale pewnie dlatego ze na cycu. Ja mam podgrzewacz jakis z allegro - happy family czy cos takiego. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-10-04 o 19:31 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi przykro, że musicie to przeżywać
Mam nadzieję, że nas to ominie... Henio też czasami się pręży, stęka i płacze robiąc kupkę, szczególnie jak jest przy cycu. To trwa chwilę. Ale ja czytałam, że to może być od tego, że noworodki chcąc zrobić kupkę się całe napinają, łącznie ze zwieraczami i nie mogą się wtedy wypróżnić. Dziś zjadłam sorbet z mango, zobaczymy co z tego będzie ![]() A tak w ogóle, to właśnie wróciłam z zakupów Kupiłam sobie spodnie i sweterek w Zarze i tusz do rzęs. Wracam, dziecię śpi, a mąż podał ugotowany przez siebie obiad... Kochany jest!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Kluseczka Ci mała rośnie. A apetyt skubana ma 
Wczoraj objadłą się cyca i dodatkowe 100g zalega. Kazała dac małej czopek ale po tym masażu brzuszka przez dr śpi jak neidzwiedz
cwaniaczek jeden, chciała załapać sie jeszcze na torcik... ale dzisiaj to już by mogła wyjść 
dzwonilam do poloznej, jak do wieczora nie bedzie, mam podac czopek, ale wolalabym, zeby zrobil sam...

fajna sprawa

Również składam spóźnione życzenia urodzinowe. 
no ale już wiem co ma po mnie 

siedzieliśmy przy łóżeczku poschizowanii czekając co godzinę kiedy sie obudzi, a tu cisza, spokój