|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
mam nad zz eb edzie ok. Bed emiala tez ta druga plaska
|
|
#3662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że anemia za Wami Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że mała po czekoladzie ma problem z kupką |
|||
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka bardzo ci wspolczuje Tzta.Ja bym mu ☠☠☠.nela w w leb b z przyjemnoscia.wybacz ale to zwykly palant!ty jestes taka fajna rezolutna babeczka a on takim mlotkiem
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Agunia fajnie ze Lu sie smieje w glos mala pionierka zachowan dIeciaczkow wizazowych
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mata jest fajna, a grzechotki i maskotki grające czasem można dokupić. Widziałam na allegro (w dziale z pozytywkami) zwierzątko - zawieszkę za niecałe 30 zł. Chyba BabyOno. |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się moimi dzisiejszymi pocieszycielami - po tym, jak nie udało mi się nic kupić w Lidlu
Pocieszyłam się:1) pajacyki w liczbie 3 sztuk w rozmiarze 3-6 każdy po 2,5 2) kombinezon futerkowy, roziam 3-6 m-ca za 13 zł (wstążeczki sfatygowanie, ale myślę, że warto) 3) kombinezon polarkowy, rozmiar 6-9 m-ca za 14 zł Niestety nie mogłam nakupić więcej bo w Lidlu byłam na piechotę, a w torbie miałam lody zakupione dla siostry
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() jem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Oby tylko nie została pionierką w ząbkowaniu tutaj baaaardzo chętnie oddamy pierwszeństwo innym dzieciaczkom najlepiej butelkowym, bo te mamusiom sutków ząbkami nie będą masakrować ![]() Cytat:
bardzo fajne
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
wygrałam dresik
za jedyne 10 zł o taki---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- jeszcze 3majcie kciuki za pojemnik an pieluszki
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dziś trochę później bo miałam sporo pracy biurowej a o 15.00 byliśmy u pediatry Nie pisałam Wam ale od jakichś 2 tygodni Oskar ma lekko szorstką skórę na brzuszku i udach. Zaczęliśmy kąpać w oilatum ale nie było poprawy więc poszliśmy dziś do pediatry. Powiem szczerze że mam mocno mieszane uczucia co do jej diagnozy bo stwierdziła że to uczulenie na mleko. A Oskar przecież pije hippa już długo i wcześniej nic takiego się nie działo przepisała nam krople fenistil i mleko na receptę - Bebilon pepti. Ale ja wcale nie chcę mu zmieniać mleczka tak ładnie mi rośnie i przybiera na hippie poza tym hipp ma super skład.. moja intuicja podpowiada mi że ta szorstka skórka to nie wina mleka. Co sądzicie?
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Agunia
dla LU!Sory że wałkuję ten sam temat ale chcę Wam przytoczyć nasz dialog : N: Wiesz co D. Ty za dużo grasz , to jest uzależnienie wiesz.. ? D: Wcale że nie. N: Tak , to jest uzależnienie.. Przecież to jest nienormalne tyle grać.. D: A co ty myślisz że ja cały czas gram, jak bym miał coś do roboty to bym nie grał N: Co na przykład? D: No na przykład kolega do mnie pisze "chodź na piwo" to bym poszedł i bym nie grał.. N: Aha na piwo.. super.. zamiast komputera piwo.. A gdzie czas dla mnie.. D: (Mina D) ![]() N: Nie wiem czy zauważyłeś ale ostatnio nic kompletnie nas nie łączy.. no, tylko dziecko... D: No bo dziecko jest teraz najważniejsze.. Moja reakcja : ![]() N: Dziecko, gry i piwo.. Zobaczysz, ja Cię w końcu zostawię bo ja tak długo nie wytrzymam.. i się nie będziesz śmiał bo to ja się będę śmiała ostatnia D: ![]() Koniec dialogu. ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia a zmienialiscie proszek albo kosmetyki?
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Nadalka Ty bys musiala go kopnac w dupe naprawde nie masz gdzie pojechac chociaz na tydzien z mala? albo chociaz na 2-3 dni gdzies do kogos a jego postraszyc ze odchodzisz moze by przejrzal na oczy. |
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 3 darowane, mocno zużyte. 8 par kupiłam wczoraj w Realu. Oczywiście 8 różnych, głównie trochę większych. Gładkich nie było, ale są ładne: z myszka Miki, tygryskiem, prosiaczkiem, kotkami, kwiatkami i w paseczki. Kolory też różne.* Zapomniałam że ktoś kto tu nie mieszka i nie bywa może nie wiedzieć, że czapka bywa potrzebna często. |
|
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam napisać, że już kilka dni temu mąż wydrukował obrazki od depoison - mała bardzo lubi je oglądać
![]() Pisałyście o hemoroidach - niestety kilka dni temu odkryłam u mnie jednego dziada. Niestety wcześniej nie zauważyłam u siebie żadnych objawów - nie bolało mnie, nie swędziało, krwi nie widziałam. Dopiero wyczułam go podczas prysznica Kupiłam sobie maść procto glyvenol i zobaczymy. I tak z ciekawostek to za maść w aptece koło mojej mamy zapłaciłam 36 zł, a jak bym zamówiła w doz . pl przez neta to zapłaciłabym ok 25 Cytat:
Rozalka dzielna była, a czopka w razie potrzeby.Cytat:
Cytat:
A dla Ciebie Super Mogę tylko przytulić i współczuć Nas poważne problemy brzuszkowe ominęły więc doświadczenia w tym zakresie nie mam.
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-10-04 o 18:44 |
|||
|
|
|
#3676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zmienialiśmy ![]() kurde,nie wydaje mi się że to uczulenie na mleko. Dlaczego dopiero teraz by się pojawiło? nadalka nie mam słów co za ciołek(sorry)!!!! chyba musisz (niechcący) zawirusować kompa
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka no właśnie nie mam. Moi starsi mieszkają blok obok więc co to za ucieczka...
A poza tym mam taką rodzinę z którą tylko ładnie na zdjęciu się wychodzi więc wiesz... |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos widzial jaki dresik kupilam małej
?
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia to ja Ci powiem tak.
Czytałam ostatnio w jakimś magazynie dla dzieci, tzn dla mam dzieci, żeby nie kąpać codziennie bo to wysusza skórę.. Lecz... Ja też kąpię codziennie, nie wyobrażam sobie kłaść dziecka bez kąpiania - ponieważ ma już taki codzienny rytuał i dlatego.. Raz mała po kąpaniu była taka marudna więc jej nie oliwkowałam - a robię to codziennie. I mała też na drugi dzień miała suchą skórkę na dekolcie i na nóżkach.. Po nast oliwkowaniu było już ok. Więc to może to? |
|
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja przed chwilą zobaczyłam bo dopiero nadrabiam
ślicznyCytat:
po trzecie też tak jak u Was to taki rytuał![]() zrobiłam mu butelkę pepti i pluje,wypycha smoka i się krzywi. tż przyniósł hippa i wypił 120ml w 6 minut ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- po czwarte kąpiemy codziennie bo zbiera w rączkach mnóstwo paproszków tż mówi że to prezenciki dla tatusia
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
jezu
znowu zlicytowałam kapcie i adidaski dla niuni. Wezcie mnie ☠☠☠niojcie i pogoncie z allegro
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
uciekaj z allegro :P
|
|
|
|
#3683 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Agunia głośny śmiech Lu musiał być cudowny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super i jedno i drugie Cytat:
Moja też miała lekką ciemieniuchę wystarczyło codziennie oliwkować i szczotkować. Ładnie zeszło. Zabaweczka fajna, jedyne nad czym bym się zastanawiała to czy nie lepiej mieć dwie takie same zabawki (żeby w przyszłości nie było kłótni, że jedna ma to a druga tamto) Cytat:
![]() za pojemnikCytat:
![]() I może tak jak pisała Nadalka częściej oliwkuj po kąpieli na mokro - więcej oliwki się wchłania. Cytat:
Ubiłabym takiego chłopa. Jednak ponieważ póki co nic nie daje rezultatów - ani rozmowy, prośby, groźby to nie pozostaje Ci nic innego jak nieco się wyżalić Powtarzam, że jesteś niecierpliwa :P ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
nie bo pilnuje aukcji
![]() mandi ja zamowilam ta mate bo wygrałam tez taka plaską . no a niecierliwa jestem owszem
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu, synek w trakcie strasznie płakał, mi tez leciały łzy. Teraz leży spokojnie, oby noc byla ok
![]() Nadalko nie zazdroszczę sytuacji. Nie będę komentować zachowania Tzta bo musiałabym ocenzurowac wszystko. Tobie życzę cierpliwości, masz super córeczkę narazie to jest najważniejsze.
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem muszę. Ale w małych ilościach, tj. 2 kostki dziennie (ale raczej nie codziennie), a tylko czasem Twix, albo coś o podobnej ilości czekolady. Wskakujących do buzi Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-04 o 21:56 |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że jak ma apetyt to mam się wagą nie przejmować![]() A po tym oliwkowaniu za każdym razem myłaś jej główkę? Z zabawkami akurat nie będzie problemu Dorotka nie jest jakoś bardzo do nich przywiązana-z innymi dziećmi umie się dzielić to i z siostrą się podzieli![]() A nasz konik już ledwo zipie Baterie bardzo szybko się czerpią, a włączamy go tylko wieczorem, 2-3 serie i Dorotka śpi.
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah my myliśmy główkę w emoliencie i zeszło.. i do tej pory tak robimy.
Ciastek... widzisz taką dużą rękę... ???? Jeżeli nie to zaraz zobaczysz i dostaniesz klapa za allegro
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję używać oliwki i wyczesywać włoski i zobaczymy czy to pomoże.
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

mam nad zz eb edzie ok. Bed emiala tez ta druga plaska

super, że anemia za Wami 

Wydaje mi się, że mała po czekoladzie ma problem z kupką 

Pocieszyłam się:
tutaj baaaardzo chętnie oddamy pierwszeństwo innym dzieciaczkom 

przepisała nam krople fenistil i mleko na receptę - Bebilon pepti. Ale ja wcale nie chcę mu zmieniać mleczka
tak ładnie mi rośnie i przybiera na hippie

Kupiłam sobie maść procto glyvenol i zobaczymy. I tak z ciekawostek to za maść w aptece koło mojej mamy zapłaciłam 36 zł, a jak bym zamówiła w doz . pl przez neta to zapłaciłabym ok 25
Nas poważne problemy brzuszkowe ominęły więc doświadczenia w tym zakresie nie mam.

?
Baterie bardzo szybko się czerpią, a włączamy go tylko wieczorem, 2-3 serie i Dorotka śpi.