|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
ja tez sciagam
Cytat:
tylko chcialam cos z swiatelkami i melodyjkami a tutaj tylko wydaje dziwki kwiatek i jakies odnoza
|
|
#3632 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla TżCytat:
|
||||||
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
to szukaj przegladaj moze cos znajdziesz ciekawego
![]() ja dzis wieczorem jade po lezaczek dla malej co by nie bylo bo sie w nim zakochalam identyczny jak Aguni
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie ja tylko na sekundkę powiedzieć,że byłam rano w Lidlu i nic nie kupiłam - były jeszcze dresiki i bluzy z uszkami, swoją drogą prześliczne, jednak w nie odpowiednim rozmiarze. Na pocieszenie poszłam do lumpka i kupiłam 3 pajacyki i kombinezon i jeszcze moja siostra kupiła kombinezon tyle, że w większym rozmiarze. Potem wrzucę fotki, bo łupy bardzo mi się podobają
![]() Tymczasem idę poprzebywać z siostrą. |
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć czołem. Jak zwykle tylko na chwilę, podejrzeć co u was (to stało się już taką normalnością, że przynajmniej raz dziennie MUSZĘ zajrzeć do was - nałóg
), przeczytałam tylko jedną stronę, jeszcze jedna w zanadrzu, ale niestety moja terrorystka mi nie pozwala. Dzisiejszy spacer skończył się wielkim rykiem na cały park, nie do okiełznania. Stare dewoty tak się na mnie patrzyły, a ja byłam bezsilna, dziecko się darło mimo moich najszczerszych chęci uspokojenia jej. Na szczęście przyjechał po nas tż, bo droga do domu (ok. 20 min.) to byłaby dla mnie męka, słuchając tych wrzasków Znowu marudna się zrobiła, nie wiem czemu. A ja dzisiaj opadłam z sił, bo na najwyższych obrotach od rana. Zrobiłam makijaż koleżance na sesję zdjęciową, wyszedł pięknie moim zdaniem Moje dziecko rusza nóżkami i rękami w rytm muzyki - tak było w ciąży, telepało całym moim brzuchem, jak tylko włączaliśmy muzykę. Teraz też wariuje! Co do ciuszków z Lidla - wysłałąm tż o 9 rano i zostały same resztki, ale na szczęście kupił wszystko - jeszcze nie wiem co, ale pewnie bluzę z uszkami, dresik, jakieś rajtki Cieszę się, bo lidl ma naprawdę dobre gatunkowo te ciuszki. Ale że tak się ludzie na nie rzucają....My też małej prawie w ogóle czapki nie zakładamy, może miała ją na sobie ze 3 razy. Głównie opaska albo kaptur. Ale jak będzie zimniej to na pewno założymy, choć mała czapek nie cierpi ! |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie wiem ktora mate mam zamowic:bryzdal:
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest kolorowa, ma lusterko i będzie za co ciągnąć, więc powinna ja zainteresować. Nie wiem tylko ile jest elementów wydających jakieś dźwięki, a największe wątpliwości mam co do spodu maty - ona chyba nie jest płaska, a przecież dziecko ma leżeć na macie również na pleckach. |
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Tż powiedział, że zaraz idzie z dzieckiem na spacer
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo aj wlasnie miałam pytac , zalezy mi by na macie lezała na brzuchu by sie wkoncu moze nauczyla a raczej polubiło a na tej macie jakso chyba nue abrdzo.. ![]() no i jestem w dupie bo podoba mi sie ale chyba nie jest tą która by Ją tak mocno zainteresowała
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek mi się ta podoba
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-in...649000707.html
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-10-04 o 15:28 |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez ,miekka
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Jesteśmy po baby clinic i spacerze. Marysia waży 4970g Zrobiła jej się lekka ciemieniucha (jeszcze nie ma strupów, ale skóra pod włoskami się łuszczy)-mam smarować oliwką przed kąpielą. Dla mnie to nowość, bo Dorotka tego nie miała...Czy któraś z Was widziała albo ma takie cudo: http://www.ebay.co.uk/itm/HASBRO-Blu...ht_3014wt_1186 ? Zastanawiam się, czy nie kupić zamiast konika (bo jednego mamy)-widziałam dziś za 7,99f i teraz żałuję że nie wzięłam... |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-04 o 15:44 |
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w głowie cały czas to, że najgorsze co można zrobić to dziecko przegrzać i że to prowadzi do najgorszych chorób, a w Polsce jednak jak by nie było tendencja do przegrzewania dzieci jest ogromna - i tu nie chodzi o założoną bluzę w ciepły dzień, bo wiadomo, są i zmarzluchy, ale o ten przykład jak wyżej Co do ochrony uszek - ja w tym temacie trochę zgłupiałam, chociaż jak patrzę to większość jest opinii, że to wcale nie brak czapki prowadzi do zapalenia uszu (ponoć jest to wynik głównie długotrwałych przeziębień lub sprawa bakteryjna). Generalnie jak wieje zimny, przenikliwy wiatr uszka chronię, ale poza tym nie zakładam ani czapki ani opaski. super Cytat:
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
W mamo to ja październik 2012 jest próbka Pharmaceris Baby balsamu nawilżającego do ciała dla dzieci. Gazeta kosztuje 0,99 zł więc jak chcecie nawet na sobie przetestować to możecie kupić
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
jestem genialna. Rano zlicytowałam mate tą
mysle s eitak mnie przbeiją, patrze i wlasnie aukchja sie zakoncyzla i Ją wygrałam. A zeby bylo smiesznie to nie doczytałam z ebez elementow grających ![]() no ale za tak smieszne pieniadze? moze i warto http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...667161512.html ale itak szukam drgiej fajniejszej bedzie miala dwie
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-04 o 16:08 |
|
|
|
#3648 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no cóż, obrazek jakby znajomy Możesz zapytać tej lekarki, ale pewnie niewiele pomoże - ja się ciągle spotykam tylko ze stwierdzeniem "to normalne, wiele dzieci tak ma, przejdzie"Aha, moja nie stęka - moja napina się, czasem czerwienieje i od razu wrzeszczy. Cytat:
![]() (a trzy, że w czapeczkach jej ładnie )Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet dziś próbowałam na ebayu taką wylicytować, ale jednak więcej, niż 20€ nie chcę dać - więc nie wygrałam ![]() Cytat:
Już wtedy byłam obcykana z asortymentem Lamaze Cytat:
Nadalka, a tego Twojego męża to zabić tylko. Co za ciul, sorry. |
|||||||
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
tak, perlistego
w pewnym momencie myslalam, ze to na ryk, ale nie, to byl radosny smiech no a teraz mamy wlasnie jakies dziwne pierwsze proby wymawiania chyba spolglosek
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-04 o 16:45 |
|
|
|
#3650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- bo właśnie zbyt często spotykam się ze sprzecznymi opiniami rozmaitych niby to autorytetów. Że chłodne rączki nie świadczą o wyziębieniu - wiem, ale też nie do końca wierzę w teorię zimnego/ciepłego karczku. Mam wrażenie, że gdyby mała miała chłodny kark, to by już musiała być zmarznięta na kość ![]() Na noc ubieram lżej niż większość z was, na dwór - chyba cieplej. Bo albo nosidło - a wtedy łysy jako kolano łebek narażony jest na silny wiatr, albo wózek w którym mała potrafiła mi się rozpłakać... z zimna (ubrana była podobnie jak ja, kark ciepły, a dziecko wyje. Założyłam czapeczkę, przykryłam kocykiem i momentalnie zasnęła) świetny! niemożliwe! może ma do Ciebie jakiś interes? ![]() Cytat:
Byłam dziś w Lidlu (akurat wybrałam się po coś na obiad), obejrzałam przy okazji te ubranka, ale nic nie wzięłam Granatowego swetra z kapturem nie było, a inne rzeczy mi się nie podobały ![]() Za to spodobało mi się, że Ritter rzucił już zimową serię czekolad. W ramach odchudzania się kupiłam wszystkie trzy |
||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za tą cenę, nie ma czego się przyczepić.Właśnie wlazłam na wizaż z myślą o matach i patrzę że o nich piszecie ![]() I też mam dylemat - nowa czy używana. Bardziej skłaniam się na nową z tego względu, że planujemy drugie dziecko (raczej szybciej niż później) i zostanie dla drugiego maluszka. Oczywiście póki co oglądam maty i mam mętlik w głowie. Taaaaki wybór
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki krwi i właściwie to chyba jest coraz lepiej - znaczy na pewno z anemii wyszliśmy, bo już hemoglobina i hematokryt mają bardzo ładne wartości - powyżej "normalnego" limitu (dla dzieci w tym wieku limit jest obniżony, bo to okres anemii fizjologicznej).
Tylko płytek krwi coś znowu za dużo. Ale poza tym wydaje mi się, że jest w porządku, jeszcze zobaczymy co pediatra na to powie
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
licytuje dresik dla małej i pojemnik na pieluchy
3majcie kciuki![]() do dresika jeszcze 40 minut a do pojemnika 5 godzin![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!Probuje napisac juz od wczoraj ale zawsze cos, jutro mamy szczepienie i barfzo sie denerwuje
![]() Sol wspolczuje zabiegu, ale bylas dzielna!jabym sie zaplakala :-( |
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Jem drób i chudą wieprzowinę, czyli to, co przedtem, tylko rezygnuję z części przypraw i raczej duszę, niż smażę. Z zup jadłam też krupnik, a pomidorowej też jeszcze nie - boję się uczulenia
(a poza tym lubię zabielaną śmietaną i z tartym żółtym serem ) Świeże pomidory zjadam w małych ilościach i raczej bez widocznych skutków u małej, a ogórki chyba jej szkodziły, więc ostatnio zrezygnowałam. Z wędlin jadłam wędzone na ciepło szynki i coś typu suchej krakowskiej. Kupiłam też "szynkę drobiową", ale to było mielone i mi nie smakowało. Poza tym kaszę gryczaną i kuskus (to drugie z lenistwa), makaron, ziemniaki, gotowe kopytka, jajecznicę i jajka sadzone (ale nie jestem pewna, czy po nich nie gazowała ). Dziś po każdym karmieniu jeździ jej w przełyku, a później gazuje, więc jak nie śpi, to trochę pogada, ale więcej pomarudzi. Masaż chyba sprawia jej ból. |
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aDepoison mialam sie zapytac, ty czasem podajesz mm?ulewa ci po nim? |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On gra na Twoich emocjach! Iga nie będzie taka płaczliwa ciągle, a przecież już teraz się do Ciebie uśmiecha, więc jakoś wynagradza Ci cały ten trud. Prawdopodobnie nie mogłaś jej uśpić, bo wyczuwała Twoje zdenerwowanie, a mąż jest osobą znajomą, ale zdaje się, że nie odczuwa w związku z jej płaczem wielkich emocji, więc zapewnił jej po prostu spokój. Koło już bym napompowała i tyle. Swoją drogą muszę kupić łatki i małą pompkę, a może też zapasową dętkę, bo jak przebiję, to też będę długo czekać na pomoc. Wczoraj tż patrzył, jak mała uśmiecha się na mój widok, ale uznał, że po prostu jestem karmicielką. Pokazałam mu, że uśmiecha się również do pluszowego pieska. Miłość do misiów też jej nie przeszła. Dodam, że przedtem się do tatusia uśmiechała, a ostatnio jakoś nie bardzo. Głupi nie jest i doskonale wie, dlaczego tak jest.---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Fajny. I już wiemy, skąd te doły - to po prostu PMS. |
|
|
|
|
#3658 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Tak przed kazdym i Bobotic też
Długo się ten kikut trzyma, ale to nie problem, bo masujesz wokół omijając go ![]() A moze nalej mu więcej wody do wanienki tak zeby brzuszek był w całości zakryty i w wodzie tez juz zacznij masować myjką ![]() Cytat:
Już jest pewnie po ![]() Cytat:
Popieram pomysł żebyś się poradziła terapeuty od uzależnień jak rozmawiać z tż i jak do namówić na leczenie Cytat:
Pomidory bez skóry to moje jedyne warzywa Zamiast wędlin jem pieczony schab. Trzymam kciuki za resztę dnia Cytat:
Odmówił pojechania do innego lidla. ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jem, białą
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-10-04 o 17:35 |
|||||||
|
|
|
#3659 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam na myśli plecy i zabawę tym, co wisi na pałąkach. Chyba lepiej, żeby pod pleckami było płasko. Kładłam Różę na macie również na brzuszku - próbowała się podnosić, płakała i ulewała, a szeleszczących uszu krowy i grzechoczącej marchewki nawet nie zauważyła. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

tylko chcialam cos z swiatelkami i melodyjkami a tutaj tylko wydaje dziwki kwiatek i jakies odnoza 

Ale powinna wkrótce dojść
Może powinnaś udać się do jakiegoś specjalisty, który by podpowiedział co możesz zrobić, jeśli cokolwiek, żeby zmienić zachowanie męża
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Znowu marudna się zrobiła, nie wiem czemu. A ja dzisiaj opadłam z sił, bo na najwyższych obrotach od rana. Zrobiłam makijaż koleżance na sesję zdjęciową, wyszedł pięknie moim zdaniem 

Możesz zapytać tej lekarki, ale pewnie niewiele pomoże - ja się ciągle spotykam tylko ze stwierdzeniem "to normalne, wiele dzieci tak ma, przejdzie"
ale nie wiem czy to nie przypadek 
(a poza tym lubię zabielaną śmietaną i z tartym żółtym serem
) Świeże pomidory zjadam w małych ilościach i raczej bez widocznych skutków u małej, a ogórki chyba jej szkodziły, więc ostatnio zrezygnowałam. Z wędlin jadłam wędzone na ciepło szynki i coś typu suchej krakowskiej. Kupiłam też "szynkę drobiową", ale to było mielone i mi nie smakowało. Poza tym kaszę gryczaną i kuskus (to drugie z lenistwa), makaron, ziemniaki, gotowe kopytka, jajecznicę i jajka sadzone (ale nie jestem pewna, czy po nich nie gazowała
Ty tam wiesz o co chodzi