Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 19:08   #4321
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
W aptece.

Dobrze Lunka, że śluz już biały. Myślę, że nie masz się co matwić, w końcu krwi nie było.
Mam do Ciebie pytanie. Za pierwszym razem jak zaciążyłaś i miałaś @ wtedy nie? Jak ona wyglądała?
Lody.... Mniam
Tak miałam, był normalny tzn może skąpy ale krew jak krew mocno czerwona żadne tam plamienie, z tym że jak wkładałam tampona to nie był zbytnio brudny.. a na 3 dzień na podpasce nie było nic tylko przy podcieraniu w kibelku tak mniej wiecej trwał 3-4 dni, ale pomyślałam że może miesiąc po odstawieniu tabletek to dlatego taki dziwny

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No to super,że się uspokoiło Żadnych przytulanek z tżcikiem nie było dzień prędzej?? sorki za niedyskretne pytanie a wiesz szyjka jest bardzo ukrwiona i można łatwo podrażnić i później mogą być takie plamienia.
Dawajjjjj teeeeeee looooooodyyyyyyyyyyy:love :
phi chciałabym ale my się nie przytulamy
ale ale zapomniałam! coś mnie tam wczoraj tarmosił..
taka byłam śpiąca że jak skończył to zasnęłam, wcześniej to nawet nie wypadało

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja w tej ciąży to już naprawdę mam palmę!!! Jadę sobie do domu, słyszę, jedzie karetka na sygnale no to grzecznie zjeżdżam, tak jak reszta zresztą. Mija mnie karetka włączam się do ruchu i zaczynam płakać. Bo się wzruszyłam, że tak wszyscy ładnie ją puścili. No nic tylko puknąć się w głowę. Tego to jeszcze u mnie nie było. Jakaś beksa się zrobiłam. Z byle powodu mam łzy w oczach i mogę płakać i płakać a potem sama nawet nie wiem czemu. no weźcie mnie

Nie panikuj Lunka, jest dobrze, musi być. Ja raz tak miałam jak miałam taki bardziej intensywny dzień. Potem się już nie zdarzyło. Odpoczywaj i się nie stresuj.A wody to za szybko.
Odnośnie piwa. Nigdy go za bardzo nie lubiłam, a teraz jak czasami mąż sobie pije w domku to mi tak pachnie....tak pachnie, że biorę od niego łyka, czasami dwa. Czy to nie jest faktycznie odmienny stan?
Hihi czyli moje załamanie nerwowe przez brak sprita jest jak najbardziej wporządku a wiesz że dziś stałam na zielonym przy światłach bo tak się zagapiłam na karetke.. a potem jak usłyszałam w domu to też stanełam i jakieś dziwne myśli 'że cieekawe kogo biorą itp'
może reagujemy na te ich koguty jakoś inaczej
a piwo to poprostu niemożliwe.. moj TŻ nie mogl pojąć jak ja najwieksza piwoszka prosiłam go zawsze zeby po wypiciu łyka mnie całował abym tylko poczuła nutke browarka tak teraz musi zaraz po zęby myć a przez cały rytuał picia nie może gadać do mnie z odległości bliższej niż metr ale jakby mi kto wczesniej tak powiedział to bym powiedziala "a te ciężarne to tak wymyślają.."

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A ja z tego wszystkiego zapomniałam poinformować, że @ się rozkręciła na dobre.
W sumie może i dobrze, cykl 30 dniowy wyszedł zamiast 32, aczkolwiek muszę przeanalizować oba cykle ostatnie pod względem, kiedy mogła być owu
Poprzedni miał 32 dni a objawy bólowe jak na @ były w podobnym dc. I wzrost tempki też.
Wychodziłoby na to,że faza lutealna wcale nie musi być taka sama za każdym razem
NIE

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no to ja za to na tsh też się nie znam. Widzę, że jest w mormie i tyle... Ale jak dla kobiety w ciąży powinno wyglądać to nie wiem...

Lunka a jakichś przytulanek z Tżtem nie bylo? Ty wiesz, że ja cały pierwszy trymestr miałam przeboje z plamieniami i krawawieniami. Moja gin już milion razy mi powtarzała, że nawet takie lekkie plamienia często się zdarzają i bardzo często nie jest znany ich powód. Są jednak zupełnie nieszkodliwe. Po prostu szyjka jest bardzo mocno rozpulchniona i naprawdę bardzo łatwo o lekkie draśnięcie
Ja na TSH też się nie znam, ale patrząc na wynik wiem czy jest w miare ok, zaraz będę szukać czy to normalne bo mi urosło do 2,4
ale morfologia to całkowicie czarna magia

Tak sobie myśle że to już nie jest tak jak przedtem, że oznaka # itd. tylko zdarzają się różne plamienia a w 16tc już nie trzeba się tak tym przejmować.. tym bardziej że jakbym była normalna to napewno bym tego nie zauważyła

Dobra oglądam dalej zmierzch tym bardziej że mam zimnego sprita w puszcze i mama mi przyniosła dwa czteropaki kinder bueno
i po co komu piwo?!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:21   #4322
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
ZmieniamIza szybko tą @ dostałaś...

Nuna- już Cię dopisuję, bo teraz dopadłam lapka na trochę dłużej

Maru-a tak liczyłam że coś wyjdzie z tych 5 jajek...

Jeszcze jutro i w końcu weekend
Tymczasem spadam na TV,Miłego wieczorku

P.S: Justyny widzę dominują na tym wątku- aż 4 ;-D Rzadko się z tym spotykam żeby wokół mnie było tyle imienniczek

Ten cykl trwal 22 dniChyba przez dupka,bo @ dostalam zaraz po odstawieniu

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:27   #4323
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
ale co mialabym powiedziec? sorry chodze do kogos innego ale chce zeby pani mi za darmo zrobila usg?? chce zobaczyc sobie czy mam owulacje??
heh wlasnie zobaczylam cien kreski na tescie....ale owulacyjnym :P negatywny ozywiscie jeszcze, owulacyjny - ale pierwszy raz widze dwie kreski na tego typu tescie
ja bym powiedziała tak jak Maru, że masz problemy z zajściemi ze starasz sie już dlugo. Myślę, że nie bedzie problemu z monitoringiem.

Maru
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:04   #4324
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tak miałam, był normalny tzn może skąpy ale krew jak krew mocno czerwona żadne tam plamienie, z tym że jak wkładałam tampona to nie był zbytnio brudny.. a na 3 dzień na podpasce nie było nic tylko przy podcieraniu w kibelku tak mniej wiecej trwał 3-4 dni, ale pomyślałam że może miesiąc po odstawieniu tabletek to dlatego taki dziwny

taka byłam śpiąca że jak skończył to zasnęłam, wcześniej to nawet nie wypadało

Hihi czyli moje załamanie nerwowe przez brak sprita jest jak najbardziej wporządku a wiesz że dziś stałam na zielonym przy światłach bo tak się zagapiłam na karetke.. a potem jak usłyszałam w domu to też stanełam i jakieś dziwne myśli 'że cieekawe kogo biorą itp'
może reagujemy na te ich koguty jakoś inaczej
a piwo to poprostu niemożliwe.. moj TŻ nie mogl pojąć jak ja najwieksza piwoszka prosiłam go zawsze zeby po wypiciu łyka mnie całował abym tylko poczuła nutke browarka tak teraz musi zaraz po zęby myć a przez cały rytuał picia nie może gadać do mnie z odległości bliższej niż metr ale jakby mi kto wczesniej tak powiedział to bym powiedziala "a te ciężarne to tak wymyślają.."

NIE

Ja na TSH też się nie znam, ale patrząc na wynik wiem czy jest w miare ok, zaraz będę szukać czy to normalne bo mi urosło do 2,4
ale morfologia to całkowicie czarna magia

Tak sobie myśle że to już nie jest tak jak przedtem, że oznaka # itd. tylko zdarzają się różne plamienia a w 16tc już nie trzeba się tak tym przejmować.. tym bardziej że jakbym była normalna to napewno bym tego nie zauważyła

Dobra oglądam dalej zmierzch tym bardziej że mam zimnego sprita w puszcze i mama mi przyniosła dwa czteropaki kinder bueno
i po co komu piwo?!
No u mnie tez normalna krew, tampona jak z nocy wyciagam to ledwo zaplamiony, a w dzien tak jak pisalam jedna podpaska wystarcza, tak naprawde to wkladka by wystarczyla. Tylko u mnie to juz trwa 5 dzien. Intensywnosc taka sama od 4 dni. Brzuch nie boli wcale, tylko jajnik mnie kul ktoregos dnia.

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:13   #4325
magdaammm
Raczkowanie

caly dzien nie mialam internetu bo modem sie spieprzyl.. jak juz jest i zaczelam was nadrabiac (a naskrobalyscie tyle, ze troche czytanie zajmuje) to przeszla taka nawalnica, ze prąd padł.. no i lipa z nadrabiania.. takze chyba dopiero jutro poczytam, bo teraz to juz padam, a trzeba obejrzec jeszcz eprzyjaciolki
dobry wieczor witam sie:d troche o d* strony zaczelam

solenizantkom zycze saaamych powodzen w zyciu i tych II !

moze pozniej jednak zasiade do komputera jeszcze a teraz zycze wam milego wieczoru i sama uciekam. tz sie nabyl w pracy.. we wtorek wyjechal i dzis wrocil do niedzieli.. takze moj czasoumilacz w domku i nie ma czasu na nic
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:34   #4326
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cześć witam sie wieczorową porą jak się trochę ogarnę i będę mieć dłuższą chwilę to sobie Was nadrobie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:54   #4327
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Co za męczący dzień. Już jestem chyba pewna że załapałam jakąś infekcję nie tylko zwykła jesienną ale i intymną Nie mam zwykłego śluzu tylko taki brudny nie wiem czy mogę go nazwać upławami bo nie ma tego dużo ale jest Pójdę do lekarza jak tylko będę w Polsce w ogóle podejrzewam że na lekarzy na urlopie wydam połowę odłożonych pieniędzy Masakra no ale cóż jakoś wolę iść do polski sama do lekarza wszystko zrozumiem niż iść tutaj gdzie mój Tż musiałby iść ze mną i mi wszystko tłumaczyć, no może nie wszystko ale cześć na pewno także tak to jest zamiast na urlopie odpoczywać ja się będę szwendać po lekarzach
Oj to wracaj do zdrówka szybko. No i pochodź po tych lekarzach jak będziesz w Polsce. Czasami warto stracić te kase...

Cytat:
ale co mialabym powiedziec? sorry chodze do kogos innego ale chce zeby pani mi za darmo zrobila usg?? chce zobaczyc sobie czy mam owulacje??
heh wlasnie zobaczylam cien kreski na tescie....ale owulacyjnym :P negatywny ozywiscie jeszcze, owulacyjny - ale pierwszy raz widze dwie kreski na tego typu tescie
O to przytulać się tam

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Zmieniam.Iza szybko tą @ dostałaś...

Nuna- już Cię dopisuję, bo teraz dopadłam lapka na trochę dłużej

Maru-a tak liczyłam że coś wyjdzie z tych 5 jajek...

Jeszcze jutro i w końcu weekend
Tymczasem spadam na TV,Miłego wieczorkuP.S: Justyny widzę dominują na tym wątku- aż 4 ;-D Rzadko się z tym spotykam żeby wokół mnie było tyle imienniczek
Justyś jest nas 5 Bo nuna też eheeh

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ten cykl trwal 22 dni.Chyba przez dupka,bo @ dostalam zaraz po odstawieniu
Faktycznie bardzo szybko przyszła @:/

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
caly dzien nie mialam internetu bo modem sie spieprzyl.. jak juz jest i zaczelam was nadrabiac (a naskrobalyscie tyle, ze troche czytanie zajmuje) to przeszla taka nawalnica, ze prąd padł.. no i lipa z nadrabiania.. takze chyba dopiero jutro poczytam, bo teraz to juz padam, a trzeba obejrzec jeszcz eprzyjaciolki
dobry wieczor.witam sie:d troche o d* strony zaczelam

moze pozniej jednak zasiade do komputera jeszcze,a teraz zycze wam milego wieczoru i sama uciekam. tz sie nabyl w pracy.. we wtorek wyjechal i dzis wrocil do niedzieli.. takze moj czasoumilacz w domku i nie ma czasu na nic
Czasoumilacz heeeh. Mój czasoumilacz wrócił przed 19sta. Zaliczył mycie się i obiad ( mnie już nie dał rady) i śpi jak dziecko

Dziewczyny słuchajcie bo ja już się pogubiłam. Te zafasolkowane, jak liczycie wkońcu te tygodnie???
Bo mam 2 kalkulatory, w każdym wpisuje się przewidywaną datę porodu do obliczeń. Wpisuje 8 czerwca i w jednym wyskakuje mi że dzisiaj mam 4t5d ciąży, a w drugim 5t0d.
No i jak dla mnie jest różnica bo według pierwszego 6tc zaczynam w niedzielę, a według drugiego już jutro.
To który mam brać pod uwagę?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:06   #4328
Luna0
Zakorzenienie

Licz tak ja suwaczek Ci liczy czyli nie date porodu a od daty OM

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-04, 21:06   #4329
nuna2
Zakorzenienie

Wiecie co?? Jak któraś z was ma dziecko to już fajnie, bo jest pewna, że zaszła raz to zajdzie i drugi a tu...

a my się dziś z mężulkiem tuliliśmy pomimo, zee już nie ma szans
Stary 2012-10-04, 21:11   #4330
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

sto lat dla dzisiejszych swietujacych

hej witam sie wieczorowa pora codziennie jestem z Wami, niestety ostatnie 2 tygodnie mam wyjete z zycia od mniej wiecej owu nie moge spac, wstac tym bardziej(do pracy mam na 6, wiec wstaje o 5 ) a do tego od poniedzialku doszly mi mega dusznosci. chyba slubne stresy ze mnie wyplywaja dopiero, bo mialam kiedys taka sama syt przed matura. zwyczajnie sie dusze jesli nic nie robie, przynajmniej potrafie wziac glebszy oddech, ale jak cos robie, to nawet glebokie oddechy nic nie daja;/ zmeczona jestem

no ale oprocz tego to mam tydzien przezyc w poniedzialek małż dostal prace, we wtorek przez przypadek, mega na spontanie zarezerwowalismy krotki urlop na Korfu(lecimy juz za 6 dni!!!), w srode zostalam polecona do innej pracy(obecna skonczylam dzis), a dzis bylam juz na rozmowie kwalifikacyjnej w poniedzialek ide na dzien probny i sie stresuje, bo dopiero co zaczelam chodzic na norweski, a praca jest w kawiarni wiec strechola mam, bo ani ekspresu nie umiem obsluzyc, ani tym bardziej kasy, nie mowiac juz o bsludze klientow z niklym jezykiem bedzie czadersko

oprocz tego kusi mnie, zeby jutro juz zatestowac teoretycznie powinnam robic test w poniedzialek, ale chyba tak se sikne a co tam, niech strace

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:16   #4331
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A ja z tego wszystkiego zapomniałam poinformować, że @ się rozkręciła na dobre.
W sumie może i dobrze, cykl 30 dniowy wyszedł zamiast 32, aczkolwiek muszę przeanalizować oba cykle ostatnie pod względem, kiedy mogła być owu
Poprzedni miał 32 dni a objawy bólowe jak na @ były w podobnym dc. I wzrost tempki też.
Wychodziłoby na to,że faza lutealna wcale nie musi być taka sama za każdym razem
wredna @

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
mój maly kiciek jak tylko otwieram balkon, to zaraz przybiega do domu ze zdowbyczą w postaci suchego liścia (mamy drzewo przed balkonem, więc liści masa). I oczywiście tego suchego listaka potem w domu calego ześrutuje, że sprzatać trzeba A do wykałczek i jeszcze do patyczków do uszu też ma słabość Najgorzej szafkę w lazience zostawić otwartą Aaaa... no i czasem ma odpaly i rolke papieru toaletowego całą potrafi rozwinąc

ja się absolutnie dołączam do życzeń
Jak ja albo tż zostawimy otwartą szufladę w komodzie w łazience to nie mam połowy patyczków, a wata z nich wala się po całym mieszkaniu
i z tymi rolkami od papieru to u nas też identycznie. Ostatnio cała rozciągnęła a tą tekturkę zabrała sobie do zabawy....

Dziękuję za życzenia

Cytat:
Kobitki kochane, dziekuje za rady odnosnie zatok. parówke z ziół zrobie sobie wieczorkiem, jak juz makijaz nie bedzie potrzebny i nie bede sie szwedac po dworze..a jeszcze sie na to zapowiada....do apteki tez sie wybiore dzisiaj
po pracy poskakalam na skakance, zrobilam brzuszki a teraz nadrabiam stracone kalorie siedze sobie w domku z kawka, czekolada i ciasteczkiem,,, zjadlam podsmażone na masełku pierozki z miesem,,, niesttey kupne...i czekam na mężulka.
w miedzyczasie gotuje warzywka na sałatke warzywna bo za mną chodzi
a jeszcze mam taka zagwostke,,, dziewczyny chodze do ginki prywatnie, przyjmuje u mnie w miescie raz na tydzien i niestety ze 2-3 tyg czeka sie na wizyte.
i teraz tak sobie mysle,,, jesli poszlabym do innej ginki, i chciala na nfz zrobic sobie usg zeby zobaczyc czy jest owulka np ;> to tak mozna? i co mialabym powiedziec? nie glupio ?
czy ja już za każdym razem jak tu zajrzę wieczorem to będę głodna ...?

a z tą ginką to bym zrobiła jak dziewczyny piszą. Poszłabym do innego i nic nie wspominała o tamtym.

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
może moje pytanie wyda wam się durne ale tak się zastanawiam czy po przytulaniu. bierzecie prysznic? podmywacie się ? może to wpłynąć na plemniczki??
przez jakiś czas leżę z pupą wyżej

Cytat:
taka byłam śpiąca że jak skończył to zasnęłam, wcześniej to nawet nie wypadało :

a co do zmierzchu to ja dopiero I część przeczytałam....

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość

moze pozniej jednak zasiade do komputera jeszcze a teraz zycze wam milego wieczoru i sama uciekam. tz sie nabyl w pracy.. we wtorek wyjechal i dzis wrocil do niedzieli.. takze moj czasoumilacz w domku i nie ma czasu na nic
a mój czasoumilacz leci zaraz do pracy

Cytat:
Czasoumilacz heeeh. Mój czasoumilacz wrócił przed 19sta. Zaliczył mycie się i obiad ( mnie już nie dał rady) i śpi jak dziecko
aparatka

A ja pomalowałam pazurki i otworzyłam urodzinowe piwo. Nie mam pojęcia w czym pójdę jutro do pracy, ale ja zawsze mam ten problem

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:23   #4332
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

hej witam sie wieczorowa pora codziennie jestem z Wami, niestety ostatnie 2 tygodnie mam wyjete z zycia od mniej wiecej owu nie moge spac, wstac tym bardziej(do pracy mam na 6, wiec wstaje o 5 ) a do tego od poniedzialku doszly mi mega dusznosci. chyba slubne stresy ze mnie wyplywaja dopiero, bo mialam kiedys taka sama syt przed matura. zwyczajnie sie dusze jesli nic nie robie, przynajmniej potrafie wziac glebszy oddech, ale jak cos robie, to nawet glebokie oddechy nic nie daja;/ zmeczona jestem

no ale oprocz tego to mam tydzien przezyc w poniedzialek małż dostal prace, we wtorek przez przypadek, mega na spontanie zarezerwowalismy krotki urlop na Korfu(lecimy juz za 6 dni!!!), w srode zostalam polecona do innej pracy(obecna skonczylam dzis), a dzis bylam juz na rozmowie kwalifikacyjnej w poniedzialek ide na dzien probny i sie stresuje, bo dopiero co zaczelam chodzic na norweski, a praca jest w kawiarni wiec strechola mam, bo ani ekspresu nie umiem obsluzyc, ani tym bardziej kasy, nie mowiac juz o bsludze klientow z niklym jezykiem bedzie czadersko

oprocz tego kusi mnie, zeby jutro juz zatestowac teoretycznie powinnam robic test w poniedzialek, ale chyba tak se sikne a co tam, niech strace
dziekuję za życzenia

to że rzczywiście masz ciekawie, cały czas coś się dzieje

Stary 2012-10-04, 21:26   #4333
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Jak wstawałam to była pewna, że jest piątek.... choroba, własne urodziny bym przegapiła
Na szczęście jutro już będzie piątek
A poza tym życzę spełnieni każdego marzenia w dniu urodzin

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
85 pierogow;P
Podziwiam mnie by się nie chciało

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
kurczę,najgorsze że mój TŻ przybywa tylko w weekendy i będzie cholernie ciężko nam wpisać się w termin............
O, miło wiedzieć że nie tylko ja mam męża w delegacji. Mój też tylko w weekendy więc piona

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
mam depresję teraz...........smutek i w ogóle.... echno ale cóż,nie zmienię wyniku

Cytat:

heeej a ja Ciebie kojarze z watku slubnego chyba ;>
Tak ja też Cię kojarzę
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Widzę, że dookoła same przeziębienia.
Zgadza się... ja też pociągająca

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Kupiliśmy działkę
Wiecie co, ja w tej ciąży to już naprawdę mam palmę!!!
Gratuluję zakupu działki
A sytuacja z karetką - przepraszam

Cytat:

i teraz tak sobie mysle,,, jesli poszlabym do innej ginki, i chciala na nfz zrobic sobie usg zeby zobaczyc czy jest owulka np ;> to tak mozna? i co mialabym powiedziec? nie glupio ?
Ja bym poszła na nfz do kogo innego
Cytat:

i po co komu piwo?!
Ja chętnie przyjmę jakieś
Cytat:

no ale oprocz tego to mam tydzien przezyc w poniedzialek małż dostal prace, we wtorek przez przypadek, mega na spontanie zarezerwowalismy krotki urlop na Korfu(lecimy juz za 6 dni!!!), w srode zostalam polecona do innej pracy(obecna skonczylam dzis), a dzis bylam juz na rozmowie kwalifikacyjnej w poniedzialek ide na dzien probny i sie stresuje, bo dopiero co zaczelam chodzic na norweski, a praca jest w kawiarni
Ale zawrotne tempo gratuluję pracy Tobie i małżowi

Siedzę, nadrabiam Was i rozpycham sobie buty. KUpiłam na sobotni ślub przyjaciółki i są za małe aż mnie już brzuch boli tak mnie cisną. Ale są śliczne i muszę je założyć w sobotę

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2012-10-04, 21:27   #4334
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Licz tak ja suwaczek Ci liczy czyli nie date porodu a od daty OM
No ten który mam w podpisie liczy właśnie na podstawie daty porodu według ostatniej @ ciężko mi określić bo tam trzeba podać długość cyklu a ja po tabletkach nie miałam regulatnie. Raz było po 22 dniach, a raz po 26 dniach. No ale jak w innym wpisałam 27 dni to wyszło mi to samo co w podpisie I tego się będę trzymać.
Zobaczymy co na usg wyjdzie
Bo licząc od ostatniej @ to dzisiaj mija 34 dzień a to by wtedy wchodziło 4t6d Hahah i weź tu nie zgłupiej do reszty

Cytat:
Wiecie co?? Jak któraś z was ma dziecko to już fajnie, bo jest pewna, że zaszła raz to zajdzie i drugi a tu...

a my się dziś z mężulkiem tuliliśmy pomimo, zee już nie ma szans
heheh i żebyś się później nie zdziwiła Bo nie raz wychodzi właśnie wtedy kiedy myślimy,że nic z tego eheh

Cytat:

hej witam sie wieczorowa pora codziennie jestem z Wami, niestety ostatnie 2 tygodnie mam wyjete z zycia od mniej wiecej owu nie moge spac, wstac tym bardziej(do pracy mam na 6, wiec wstaje o 5) a do tego od poniedzialku doszly mi mega dusznosci. chyba slubne stresy ze mnie wyplywaja dopiero, bo mialam kiedys taka sama syt przed matura. zwyczajnie sie dusze jesli nic nie robie, przynajmniej potrafie wziac glebszy oddech, ale jak cos robie, to nawet glebokie oddechy nic nie daja;/ zmeczona jestem

Hejo Faktycznie masz narazie w pełni napięty grafik Trzymam kciuki,aby poszło po Twojej myśli. A co do testu to taaaa siknij sobie a co!

Cytat:
wredna @

Jak ja albo tż zostawimy otwartą szufladę w komodzie w łazience to nie mam połowy patyczków, a wata z nich wala się po całym mieszkaniu
i z tymi rolkami od papieru to u nas też identycznie. Ostatnio cała rozciągnęła a tą tekturkę zabrała sobie do zabawy....

Dziękuję za życzenia

czy ja już za każdym razem jak tu zajrzę wieczorem to będę głodna ...?

a z tą ginką to bym zrobiła jak dziewczyny piszą. Poszłabym do innego i nic nie wspominała o tamtym.

przez jakiś czas leżę z pupą wyżej

a co do zmierzchu to ja dopiero I część przeczytałam....

a mój czasoumilacz leci zaraz do pracy

aparatka

A ja pomalowałam pazurki i otworzyłam urodzinowe piwo. Nie mam pojęcia w czym pójdę jutro do pracy, ale ja zawsze mam ten problem
No i za Twoje zdrówko!!! Ja z soczkiem pomarańczowym

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-04, 21:30   #4335
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Mooonis dla Ciebie też wszystkiego co najlepsze

Magdammm super zegarek kupiłaś teściowej od dawna na taki polowałam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2012-10-04, 21:30   #4336
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
No i za Twoje zdrówko!!! Ja z soczkiem pomarańczowym
Za zdrówko to za zdrówko. Nie ważne czym

Stary 2012-10-04, 21:30   #4337
nuna2
Zakorzenienie

Santom to znając zycie to i w ciąże trafilas...

szkoda ze mnie nikt nie chce do roboty... nie miala jeszcze zadnej pracy stlej ale nie bede tego poruszac bo sie porycze....

jajnik mnie kłuje, jem do przesady bede gruba
Stary 2012-10-04, 21:33   #4338
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Santom to znając zycie to i w ciąże trafilas...

szkoda ze mnie nikt nie chce do roboty... nie miala jeszcze zadnej pracy stlej ale nie bede tego poruszac bo sie porycze....

jajnik mnie kłuje, jem do przesady bede gruba
Justyś opanuj się z tym jedzeniem bo dostaniesz baty wkońcu

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-04, 21:33   #4339
nuna2
Zakorzenienie

colorblue tylko, ze ja mam miec za tydzień @ to jednak mało realne ale nie bedziemy sie nastawiać , że tylko w dni płodne lugibugi
Stary 2012-10-04, 21:40   #4340
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Siedzę, nadrabiam Was i rozpycham sobie buty. KUpiłam na sobotni ślub przyjaciółki i są za małe aż mnie już brzuch boli tak mnie cisną. Ale są śliczne i muszę je założyć w sobotę
Mokre skarpetki i chodź w nich a rozchodzisz

Cytat:
No ten który mam w podpisie liczy właśnie na podstawie daty porodu według ostatniej @ ciężko mi określić bo tam trzeba podać długość cyklu a ja po tabletkach nie miałam regulatnie. Raz było po 22 dniach, a raz po 26 dniach. No ale jak w innym wpisałam 27 dni to wyszło mi to samo co w podpisie I tego się będę trzymać.
Zobaczymy co na usg wyjdzie
Bo licząc od ostatniej @ to dzisiaj mija 34 dzień a to by wtedy wchodziło 4t6d Hahah i weź tu nie zgłupiej do reszty
Ja wpisałam 28 dc na farta też bo przeciez nie mam pojęcia tym bardziej że to było po #
a tak naprawde to do porodu nijak to nie ma znaczenia bo i tak się wacha z tydzien, chyba nikt nie rodzi w date porodu

Santom a pewnie zrób sobie, co sobie bedziesz zalowac

Dobra zabieram się bo TŻ zaraz wróci i musze tu troche ogarnąć

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-04, 21:44   #4341
nuna2
Zakorzenienie

tylko, że ja jestem głodna ciągle...
Stary 2012-10-04, 21:46   #4342
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Mokre skarpetki i chodź w nich a rozchodzisz
wiem ale na razie nie wcisnę stopy w skarpetce, nalożyłam podkolanówki grubsze i powoli powoli będę działać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2012-10-04, 21:52   #4343
lady_malgo
Rozeznanie

Hej dziewczyny. Nie najlepiej się czuje Od rana strasznie mi słabo było. Myślałam, że na wykładzie tak tylko będzie bo duszna sala, ludzie powciskani jak sardynki w puszce. Ale Jak pojechałam do rodziców po towar i jechałam z nim do pracy to cały czas miałam mega kłopoty... myślałam, że zemdleję. I tak mam do teraz. Nie pomogła czekolada, ani posiłek... Nadźwigałam się jeszcze bardzo dużo i zaczęło mnie boleć podbrzusze. Kują mnie jajniki. Jak poderwałam się z kanapy to aż upadłam zgięta w pół na podłogę bo mnie tak zakuło ! Nie wiem co się dzieje ze mną. A dziś tak w ogóle jest dopiero 21 dc

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:54   #4344
nuna2
Zakorzenienie

lady malgo testujesz 11??
Stary 2012-10-04, 21:55   #4345
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie najlepiej się czuje Od rana strasznie mi słabo było. Myślałam, że na wykładzie tak tylko będzie bo duszna sala, ludzie powciskani jak sardynki w puszce. Ale Jak pojechałam do rodziców po towar i jechałam z nim do pracy to cały czas miałam mega kłopoty... myślałam, że zemdleję. I tak mam do teraz. Nie pomogła czekolada, ani posiłek... Nadźwigałam się jeszcze bardzo dużo i zaczęło mnie boleć podbrzusze. Kują mnie jajniki. Jak poderwałam się z kanapy to aż upadłam zgięta w pół na podłogę bo mnie tak zakuło ! Nie wiem co się dzieje ze mną. A dziś tak w ogóle jest dopiero 21 dc
biedna

Stary 2012-10-04, 21:56   #4346
lady_malgo
Rozeznanie

najwcześniej 13 bo ostatnio cykl miałam 30 dniowy

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:58   #4347
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
najwcześniej 13 bo ostatnio cykl miałam 30 dniowy
mnie tez kuje jajnik ale to tez może na @
Stary 2012-10-04, 22:01   #4348
Sophia_1
Zadomowienie

bo najgorsza jest ta niepewność. @ przyjdzie czy nie, test to już czy nie, a może zrobiłam za wcześnie. A to czy tamto to objaw ciąży czy nie !

Stary 2012-10-04, 22:09   #4349
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
bo najgorsza jest ta niepewność. @ przyjdzie czy nie, test to już czy nie, a może zrobiłam za wcześnie. A to czy tamto to objaw ciąży czy nie !
no właśnie.... ale może kurde same po częsci chcemy wierzyc, wiadomemoze najlepiej sie rzytulac kiedy popadnie
Stary 2012-10-04, 22:15   #4350
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie.... ale może kurde same po częsci chcemy wierzyc, wiadomemoze najlepiej sie rzytulac kiedy popadnie
A weź i weź. Pewnie, że lepiej jest wziąć na luz i się nie nakręcać..... Ja pamiętam, że jeszcze kilka cykli temu zamykałam się w łazience jak przychodziła @..... A teraz po prostu rozpoczynam kolejny cykl...
Ale jeżeli chodzi o przytulanki to z TŻ do dziś przytulamy się kiedy mamy ochotę, nie tylko w dni płodne, bo byśmy chyba osiwieli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości