Targowiskowe ploteczki part II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 10:47   #3121
niezwykla22
Zakorzenienie

Przekupka: 119 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Targowiskowe ploteczki part II

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Racja. Ale i jedna obronczyni ucisnionych tez sie znalazla
"koleżanka" o podobnym światopoglądzie
Stary 2012-10-03, 10:51   #3122
katja_24
Zakorzenienie

Przekupka: 75 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez niezwykla22 Pokaż wiadomość
Kolezanka jest chyba z rocznika 95, wiec to juz w ogole nie dziwi Jesli znowu bedzie sie ciskac trzeba spytac, czy odrobila juz lekcje, skoro ma czas na internet
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:01   #3123
Lencia00
Wtajemniczenie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez niezwykla22 Pokaż wiadomość
Swój ciągnie do swojego, tylko współczuję dziewczynom bo jak stuknie im te magiczne 35 lat to mam nadzieję że będą się ubierać tak jak z góry założyły.
A tak na marginesie (może ja nie mam jakichś genialnych ciuchów wątku ale ja się nie wychylam z tym) ona nie ma super markowych rzeczy za które można się pociąć a robi szum jakby ciuchy były za 1000zł sztuka (moim skromnym zdaniem)
Lencia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 12:06   #3124
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lencia00 Pokaż wiadomość
Swój ciągnie do swojego, tylko współczuję dziewczynom bo jak stuknie im te magiczne 35 lat to mam nadzieję że będą się ubierać tak jak z góry założyły.
A tak na marginesie (może ja nie mam jakichś genialnych ciuchów wątku ale ja się nie wychylam z tym) ona nie ma super markowych rzeczy za które można się pociąć a robi szum jakby ciuchy były za 1000zł sztuka (moim skromnym zdaniem)
Ja tez mam tylko kilka ubran z sieciowek, czesc jest no name
Stary 2012-10-03, 15:16   #3125
redroses
Zakorzenienie

Przekupka: 140 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
No wiesz mi jeszcze brakuję nie dużo do 24 i mam zgoła odmienny światopogląd. No ale co ja się wypowiadam w sumie jak ja już taka kura domowa to mentalnie łączę się z Wami trzydziestopięciolatkami
No ja jestem w wieku owej wizaznki i moj światopogląd także jest inny, ale może to dlatego ze mam już dziecko i także mam myślenie kury domowej

Co innego gdyby wizaznka napisala ze nie znajdzie nic w wątku u kobiety mającej 70 lat, bo tu jednak często roznice w ubiorze można zaobserwować,. aczkolwiek bywa i tak ze roznica w ubiorze się zaciera no, ale zeby 35 latki miały w watkach szmatki ... w zyciu nie wpadłabym na takie cos
redroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:22   #3126
Annabel89
Zakorzenienie

Przekupka: 70 pkt / 100% pozyt.

mam 23 i podobno też jestem kurą domową oh, ta młodość...

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:14   #3127
katja_24
Zakorzenienie

Oczywiscie nadal zero halo w kwestii karniakow?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-04, 16:41   #3128
Lencia00
Wtajemniczenie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
No już się pewnie nie doczekamy, same się zdążą anulować
Lencia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:02   #3129
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
No już się pewnie nie doczekamy, same się zdążą anulować
tez tak podejrzewam. Najbezpieczniej jest udawac, ze nie ma problemu, a Wizazanki w koncu same zapomna
Stary 2012-10-04, 18:54   #3130
rozowa_panterka
Zakorzenienie

Przekupka: 49 pkt / 100% pozyt.

A ja mam taki problem. Zalozylam dzis nowy watek, zaraz zmienilam podpis. Zdziwilo mnie, ze wizazanki odpisywaly w moim poprzednim watku. Wchodze w swoj podpis a tam co? Po wklejeniu w ustawieniach link wrzesniowy nie rozni sie od pazdziernikowego . Pomozcie

Edytowane przez rozowa_panterka
Czas edycji: 2012-10-04 o 18:56
rozowa_panterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:12   #3131
miss kitsch
Zakorzenienie

Przekupka: 122 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez rozowa_panterka Pokaż wiadomość
A ja mam taki problem. Zalozylam dzis nowy watek, zaraz zmienilam podpis. Zdziwilo mnie, ze wizazanki odpisywaly w moim poprzednim watku. Wchodze w swoj podpis a tam co? Po wklejeniu w ustawieniach link wrzesniowy nie rozni sie od pazdziernikowego . Pomozcie
Moim zdaniem musiałaś pomylić linki, w sensie wkleić nie ten co potrzeba

To jest Twój wrześniowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645753

A to październikowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648642

Nie są takie same

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-10-04 o 19:14
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:15   #3132
rozowa_panterka
Zakorzenienie

Przekupka: 49 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Moim zdaniem musiałaś pomylić linki, w sensie wkleić nie ten co potrzeba
No wlasnie wklejalam juz kilkakrotnie, bo tez na poczatku tak myslalam, ale dalej nic.
Zobaczcie same, wkleje cytat postu, ten sam link, a tutaj 2 rozne watki:

Cytat:
Edit:
O i po zacytowaniu Wam tutaj sa inne, a u mnie takie same, nie rozumiem I znow jak wklejam ten link z pazdziernikowego to jest wrzesniowy ehh

Edytowane przez rozowa_panterka
Czas edycji: 2012-10-04 o 19:17
rozowa_panterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:28   #3133
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie wklejalam juz kilkakrotnie, bo tez na poczatku tak myslalam, ale dalej nic.
Zobaczcie same, wkleje cytat postu, ten sam link, a tutaj 2 rozne watki:

Edit:
O i po zacytowaniu Wam tutaj sa inne, a u mnie takie same, nie rozumiem I znow jak wklejam ten link z pazdziernikowego to jest wrzesniowy ehh

Ojej to rzeczywiście ... próbowałaś się wylogować i zalogować jeszcze raz?

Jeśli to nie pomoże to może zapytaj moda?
Stary 2012-10-05, 08:42   #3134
garfieldek
Zakorzenienie

Przekupka: 65 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
chyba nie ma co liczyc na odzew....

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:43   #3135
miss kitsch
Zakorzenienie

Czy dobrze rozumiem, że każdy kto u tej Wizażanki na wątku zaproponuje wymiankę dostaje karniaki?
Stary 2012-10-05, 13:15   #3136
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Czy dobrze rozumiem, że każdy kto u tej Wizażanki na wątku zaproponuje wymiankę dostaje karniaki?
Nie, nie kazdy. Tylko ten, kto pytajac "cos u mnie za..." osmielil sie wkleic link do interesujacej go rzeczy. Te, ktore spytaly o konkretna rzecz bez wklejania linku zostaly ulaskawione

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

A sorki, to inny watek
Jak widac wymiany kwitna, nie ma sprawiedliwosci na tym forum...
Stary 2012-10-05, 13:33   #3137
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie kazdy. Tylko ten, kto pytajac "cos u mnie za..." osmielil sie wkleic link do interesujacej go rzeczy. Te, ktore spytaly o konkretna rzecz bez wklejania linku zostaly ulaskawione

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

A sorki, to inny watek
Jak widac wymiany kwitna, nie ma sprawiedliwosci na tym forum...

No inny, inny Dlatego pytam
Stary 2012-10-06, 11:45   #3138
trolololo26
Zakorzenienie

Przekupka: 38 pkt / 100% pozyt.

hej dziewczyny,
mam pytanie. co zrobić, żeby mi nie przychodziły mejle o nowych wiadomościach w wątkach w których się udzielałam?
wyłączyłam subkrypcje, ale to nic nie dało. a to jest naprawdę denerwujące, kiedy codziennie rano musze usuwać 50-lub więcej wiadomości...

Odpisuj u mnie, ja u Ciebie!
trolololo26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:09   #3139
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolololo26 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam pytanie. co zrobić, żeby mi nie przychodziły mejle o nowych wiadomościach w wątkach w których się udzielałam?
wyłączyłam subkrypcje, ale to nic nie dało. a to jest naprawdę denerwujące, kiedy codziennie rano musze usuwać 50-lub więcej wiadomości...
eeee, wylacz powiadamianie mailem?
Chociaz jak nie masz subskrypcji, to to i tak dziwne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 12:43   #3140
trolololo26
Zakorzenienie

Przekupka: 38 pkt / 100% pozyt.

no wyłączyłam. teraz usunęłam wszystkie subkrypcje, może zadziała. głupek ze mnie..

Odpisuj u mnie, ja u Ciebie!
trolololo26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 19:46   #3141
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Przekupka: 86 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny proszę o pomoc, bo nie wiem już co robić

Nie sądziłam, że do tego dojdzie, ale Wizażanka kompletnie nie chce się ze mną dogadać i straszny negatywem.

Otóż...

Umówiłam się z Wizażanką ImpudentDolly
na wymianę - Jej podobno w stanie idealnym jak nowa sukienka+bokserka+książka za moje botki w stanie bdb (cenne dla mnie) + spodnie w stanie idealnym. Błędem wielkim było, że zgodziłam się na wysyłkę równoczesną. Początkowo Wizażanka chciała moje botki+nowy komplet bielizny, ale nie byłoby to dla mnie zupełnie opłacalne, więc zostało na botkach i spodniach. Przyznam, że przy wysyłce się pomyliłam i zamiast spodni oddałam właśnie ów nowy komplet bielizny, który wcześniej chciała Wizażanka. Napisałam o tym do tej Wizażanki, ale stwierdziła, że kupiła podobny, ale to nic i najwyżej będzie mieć drugi.
Gdy dostałam paczkę i przyjrzałam się sukience, wierzcie, w stanie idealnym nie była Miała całą masę porozrywanych falbanek A sukienka miała być w stanie idealnym i warta 100zł...Nie chciałam zostawiać sobie sukienki z takimi dużymi wadami i oddawać za nie swoich na prawdę wartościowych rzeczy..Od razu napisałam do owej Wizażanki, ale stwierdziła, że "nie miala porozrywanych falbanek, przed wlozeniem do paczki jeszcze sprawdzalam i czyscilam. byla raz zalozona i prana recznie, wiec jak to mozliwe".
Cytuję swoją odpowiedź " Nie wiem, w drodze w kopercie raczej sama się nie uszkodziła ja jej nie ubierałam, tym bardziej nie szarpałam, nie cięłam itp. Wyjęłam z koperty i rozwinęłam, żeby pooglądać i falbanki od razu zwróciły moją uwagę...Podarte falbanki są w kilku miejscach niestety, zarówno z przodu jak i z tyłu...Oczywiście nie chcę jej sobie zostawiać, ponieważ wady są niestety w widocznych miejscach i nie wiem jak je naprawić, bo zszyć raczej się tego nie da w taki sposób, żeby nie było to widoczne.."
Wizażanka miała się odezwać po otrzymaniu mojej paczki. Gdy ją dostała (musiałam się upominać) odpisała tak:"nie mam pieniędzy na odmiany, poza tym mam dokladne zdjecia sukienki i nie jest porwana, albo próbowałaś ją na silę wcisnąć albo nie wiem w jaki sposób w transporcie sie porwała. Poza tym wysyłałam Ci raz założoną niezniszczoną sukienkę o którą bardzo dużo osób pytało, nie chce mieć teraz jakiejś porwanej, bo to nie ja zawiniłam. Nie wiem co w takiej sytuacji, nie jestem oszustką a jeśli chcesz sie odwołać do moich przekupek to fakt mam tez negatywne ale nie z mojej winy, miałam konto z koleżanka i juz nic nie poradziłam. co uwazasz?"

Dziewczyny, nie próbowałam ubierać tej sukienki, bo byłam chora i w domu chodziłam w grubym swetrze, więc chyba bym zamarzła rozbierając się do takiej sukienki. Napisłam o tym fakcie, że nawet nie zakładałam tej sukienki i Wiżazanka odpisała tak "to jest nie fair. musze sie zastanowic nad ta sytuacja. pokryjesz obie wysylki, tak?

Przecież to nie moja wina, że dostałam sukienkę z wadą! Nawet jej nie mierzyłam, wszystko sfotografowałam i od razu schowałam do koperty. Nawet mierząc sukienkę, nie mogły by się porwać falbanki w takim miejscu, raczej zamek by się zepsuł Dzisiaj Wizażanka straszy mnie negatywem i nie chce odesłać moich rzeczy Proszę doradźcie, pierwszy raz mam taką sytuację, bardzo chcę odzyskać swoje rzeczy i nie chcę negatywa tylko za to, że dostałam rzecz z takimi wadami

dodaję zdjęcia

Porwana falbanki są w bardzo widocznych miejscach. TO tylko część zdjęć, bo resztę mam na drugim laptopie

edit: Przepraszam, że chaotycznie, ale jestem bardzo zdenerwowana
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  1.jpg
Wyświetleń: 61
Rozmiar:  37,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  2.jpg
Wyświetleń: 45
Rozmiar:  53,2 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  3.jpg
Wyświetleń: 35
Rozmiar:  50,5 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  4.jpg
Wyświetleń: 42
Rozmiar:  35,6 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  5.jpg
Wyświetleń: 35
Rozmiar:  45,0 KB  

Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  6.jpg
Wyświetleń: 42
Rozmiar:  49,6 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Edytowane przez dwudziestolatka
Czas edycji: 2012-10-06 o 19:59
dwudziestolatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:35   #3142
malutka100
Zakorzenienie

Przekupka: 163 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość

Nie sądziłam, że do tego dojdzie, ale Wizażanka kompletnie nie chce się ze mną dogadać i straszny negatywem.

Otóż...

na wymianę - Jej podobno w stanie idealnym jak nowa sukienka+bokserka+książka za moje botki w stanie bdb (cenne dla mnie) + spodnie w stanie idealnym. Błędem wielkim było, że zgodziłam się na wysyłkę równoczesną. Początkowo Wizażanka chciała moje botki+nowy komplet bielizny, ale nie byłoby to dla mnie zupełnie opłacalne, więc zostało na botkach i spodniach. Przyznam, że przy wysyłce się pomyliłam i zamiast spodni oddałam właśnie ów nowy komplet bielizny, który wcześniej chciała Wizażanka. Napisałam o tym do tej Wizażanki, ale stwierdziła, że kupiła podobny, ale to nic i najwyżej będzie mieć drugi.
Gdy dostałam paczkę i przyjrzałam się sukience, wierzcie, w stanie idealnym nie była Miała całą masę porozrywanych falbanek A sukienka miała być w stanie idealnym i warta 100zł...Nie chciałam zostawiać sobie sukienki z takimi dużymi wadami i oddawać za nie swoich na prawdę wartościowych rzeczy..Od razu napisałam do owej Wizażanki, ale stwierdziła, że "nie miala porozrywanych falbanek, przed wlozeniem do paczki jeszcze sprawdzalam i czyscilam. byla raz zalozona i prana recznie, wiec jak to mozliwe".
Cytuję swoją odpowiedź " Nie wiem, w drodze w kopercie raczej sama się nie uszkodziła ja jej nie ubierałam, tym bardziej nie szarpałam, nie cięłam itp. Wyjęłam z koperty i rozwinęłam, żeby pooglądać i falbanki od razu zwróciły moją uwagę...Podarte falbanki są w kilku miejscach niestety, zarówno z przodu jak i z tyłu...Oczywiście nie chcę jej sobie zostawiać, ponieważ wady są niestety w widocznych miejscach i nie wiem jak je naprawić, bo zszyć raczej się tego nie da w taki sposób, żeby nie było to widoczne.."
Wizażanka miała się odezwać po otrzymaniu mojej paczki. Gdy ją dostała (musiałam się upominać) odpisała tak:"nie mam pieniędzy na odmiany, poza tym mam dokladne zdjecia sukienki i nie jest porwana, albo próbowałaś ją na silę wcisnąć albo nie wiem w jaki sposób w transporcie sie porwała. Poza tym wysyłałam Ci raz założoną niezniszczoną sukienkę o którą bardzo dużo osób pytało, nie chce mieć teraz jakiejś porwanej, bo to nie ja zawiniłam. Nie wiem co w takiej sytuacji, nie jestem oszustką a jeśli chcesz sie odwołać do moich przekupek to fakt mam tez negatywne ale nie z mojej winy, miałam konto z koleżanka i juz nic nie poradziłam. co uwazasz?"

Dziewczyny, nie próbowałam ubierać tej sukienki, bo byłam chora i w domu chodziłam w grubym swetrze, więc chyba bym zamarzła rozbierając się do takiej sukienki. Napisłam o tym fakcie, że nawet nie zakładałam tej sukienki i Wiżazanka odpisała tak "to jest nie fair. musze sie zastanowic nad ta sytuacja. pokryjesz obie wysylki, tak?

Przecież to nie moja wina, że dostałam sukienkę z wadą! Nawet jej nie mierzyłam, wszystko sfotografowałam i od razu schowałam do koperty. Nawet mierząc sukienkę, nie mogły by się porwać falbanki w takim miejscu, raczej zamek by się zepsuł Dzisiaj Wizażanka straszy mnie negatywem i nie chce odesłać moich rzeczy Proszę doradźcie, pierwszy raz mam taką sytuację, bardzo chcę odzyskać swoje rzeczy i nie chcę negatywa tylko za to, że dostałam rzecz z takimi wadami

dodaję zdjęcia

Porwana falbanki są w bardzo widocznych miejscach. TO tylko część zdjęć, bo resztę mam na drugim laptopie

nie dziwię się, że jesteś zdenerwowana
sukienka nie jest w stanie idealnym, a takie wady ( podarte falbanki) nie mogły powstać nawet jakbyś rzekomo ją przymierzała i próbowała "na siłę wcinąć"
wizażanka powinna się odmienić bo rzecz jest niezgodna z opisem
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:01   #3143
Mroczna_Sadystka
Wtajemniczenie

Przekupka: 22 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość

Otóż...

dodaję zdjęcia

to jest moze sukienko-tunika z frmy fishbone? po falbankach widze, ze mam identyczna i musze stwierdzic, ze rowniez porobily mi sie takie porozrywane koronki po kilku nalozeniach i praniach, jakas badziewna seria. hm... cos moge napisac, da sie to skorygowac u kracowcej, ja zaplacilam za korekte 10 zl, i sukienka jest jak nowa, ale przeciez nie o to chodzi, abys jeszcze wywalala kase na naprawe sukienki, ktora miala byc w stanie idealnym. Dla mnie w tej calej sytuacji widocznie zawinila impudent Dolly i powinna sie odmienic, ale na Boga, nie na Twoj koszt! ona jest jakas niepowazna...
Mroczna_Sadystka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:04   #3144
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
nie dziwię się, że jesteś zdenerwowana
sukienka nie jest w stanie idealnym, a takie wady ( podarte falbanki) nie mogły powstać nawet jakbyś rzekomo ją przymierzała i próbowała "na siłę wcinąć"
wizażanka powinna się odmienić bo rzecz jest niezgodna z opisem
dzięki
Wizażanka twierdzi, że to ja ją zniszczyłam "wciskają" na siebie...Nie chce się odmienić i odesłać moich rzeczy (jak widać chciała, żebym to ja zapłaciła za obie wysyłki..) i straszy negatywem...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mroczna_Sadystka Pokaż wiadomość
to jest moze sukienko-tunika z frmy fishbone? po falbankach widze, ze mam identyczna i musze stwierdzic, ze rowniez porobily mi sie takie porozrywane koronki po kilku nalozeniach i praniach, jakas badziewna seria. hm... cos moge napisac, da sie to skorygowac u kracowcej, ja zaplacilam za korekte 10 zl, i sukienka jest jak nowa, ale przeciez nie o to chodzi, abys jeszcze wywalala kase na naprawe sukienki, ktora miala byc w stanie idealnym. Dla mnie w tej calej sytuacji widocznie zawinila impudent Dolly i powinna sie odmienic, ale na Boga, nie na Twoj koszt! ona jest jakas niepowazna...
Tak, to ta sukienka z fishbone Wizażanka twierdzi, że raz ubrała sukienkę i była w stanie idealnym kiedy ją do mnie wysłała i, że to ja ją zniszczyłam po wyjęciu z koperty... W niektórych miejscach widać, że niedługo szwy również puszczą..Dokładnie, zależało mi na sukience, ale na takiej w stanie idealnym, za taką się wymieniałam i oddałam cenne dla mnie rzeczy (nową i w stanie bdb).
Stary 2012-10-06, 22:44   #3145
adele_
BAN stały

Przekupka: 23 pkt / 88% pozyt.

jak tylko zobaczyłam jej nick wiedziałam, że chodzi o jakiś problem... maskra, współczuję, ja miałam z nią same problemy. dostała ode mnie wielką paczkę z ubraniami dla podobno biednej koleżanki, a na koniec dwa czy trzy miesiące czekałam na przesyłkę od niej, żeby usłyszeć, że wysłałam jej szmaty, a połowa wylądowała w jej wątku. nigdy, przenigdy już się z nią nie wymienę, chociażby miała złotego słonia w wątku czy coś, czego meeeeeega poszukuję. szkoda nerwów.

dodam też, że mi naściemniała, że przesyłka zaginęła czy coś, już nie pamiętam, było dużo kłamstw, na koniec zwrócił mi kasę za przesyłkę - 17 zł, ale nerwów mi nic ne zwróci. i zyczajnie mi przykro było, bo ja serio strarałam się z wyborem rzeczy, dla kogoś, kto ich potrzebował, nie wrzuciłam do kartonu szmat, tylko markowe i zadbane ubrania, a tu coś takiego... powstrzymałam się od komentarza, ale chyba nie odpuszczę, przemyslałam to.

jeszcze raz co do Twojej z nią sytuacji: ona jest po prostu bezczelna. czy jej się wydaje, że ktoś wyjął na poczcie sukienkę i ja dla żartu porwał? nie zdziwiłabym się, jakby tak się wytłumaczyła. niech odeśle Ci rzeczy, na własny koszt oczywiście. jeśli odmówi i będzie straszyła negatywem - wystaw go także. Jak do tego dojdze ten ode mnie to będzie miała zablokowane konto

Edytowane przez adele_
Czas edycji: 2012-10-06 o 22:52
adele_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:13   #3146
martii90
Zakorzenienie

Przekupka: 16 pkt / 100% pozyt.

dziewczyny, a ja z takim troszkę innym pytaniem. domyślam się, że większość z Was ubrania też wymienia/sprzedaje na innych serwisach dlatego proszę o radę. co byście zrobiły gdyby zaraz po sprzedaży na allegro ktoś napisał do Was, że prosi o anulowanie? że nie chciał kupić danej rzeczy i widocznie nie potrafi posługiwać się allegro... przymknąć oko jako, że to nowy użytkownik czy jednak wystawić negatywa? przecież po kliknięciu "kup teraz" trzeba jeszcze potwierdzić chęć zakupu, nie da rady kupić czegoś zupełnie przypadkiem nie wiem co powinnam w tej sytuacji zrobić. jakieś sugestie?

Instagram
martii90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:19   #3147
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adele_ Pokaż wiadomość
jak tylko zobaczyłam jej nick wiedziałam, że chodzi o jakiś problem... maskra, współczuję, ja miałam z nią same problemy. dostała ode mnie wielką paczkę z ubraniami dla podobno biednej koleżanki, a na koniec dwa czy trzy miesiące czekałam na przesyłkę od niej, żeby usłyszeć, że wysłałam jej szmaty, a połowa wylądowała w jej wątku. nigdy, przenigdy już się z nią nie wymienę, chociażby miała złotego słonia w wątku czy coś, czego meeeeeega poszukuję. szkoda nerwów.

dodam też, że mi naściemniała, że przesyłka zaginęła czy coś, już nie pamiętam, było dużo kłamstw, na koniec zwrócił mi kasę za przesyłkę - 17 zł, ale nerwów mi nic ne zwróci. i zyczajnie mi przykro było, bo ja serio strarałam się z wyborem rzeczy, dla kogoś, kto ich potrzebował, nie wrzuciłam do kartonu szmat, tylko markowe i zadbane ubrania, a tu coś takiego... powstrzymałam się od komentarza, ale chyba nie odpuszczę, przemyslałam to.

jeszcze raz co do Twojej z nią sytuacji: ona jest po prostu bezczelna. czy jej się wydaje, że ktoś wyjął na poczcie sukienkę i ja dla żartu porwał? nie zdziwiłabym się, jakby tak się wytłumaczyła. niech odeśle Ci rzeczy, na własny koszt oczywiście. jeśli odmówi i będzie straszyła negatywem - wystaw go także. Jak do tego dojdze ten ode mnie to będzie miała zablokowane konto
Dzięki Ja miałam dłuższą przerwę w wymiankach i o Twojej sprawie nic nie wiedziałam, żałuję teraz, że się z nią wymieniłam
Jeśli od CIebie dostanie negatywa i ode mnie to będzie mieć 3, a chyba z 3 nie może się wymieniać...

Nie wiem, twierdzi, że to ja ją zniszczyłam (ale nie wiem jak)
Stary 2012-10-07, 15:28   #3148
aneczka2238
Zakorzenienie

Przekupka: 69 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez martii90 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ja z takim troszkę innym pytaniem. domyślam się, że większość z Was ubrania też wymienia/sprzedaje na innych serwisach dlatego proszę o radę. co byście zrobiły gdyby zaraz po sprzedaży na allegro ktoś napisał do Was, że prosi o anulowanie? że nie chciał kupić danej rzeczy i widocznie nie potrafi posługiwać się allegro... przymknąć oko jako, że to nowy użytkownik czy jednak wystawić negatywa? przecież po kliknięciu "kup teraz" trzeba jeszcze potwierdzić chęć zakupu, nie da rady kupić czegoś zupełnie przypadkiem nie wiem co powinnam w tej sytuacji zrobić. jakieś sugestie?
Jeżeli sprzedałaś (teoretycznie) tą rzecz to musisz zapłacić allegro opłatę za to. Poproś aby ta osoba zwróciła Ci koszty aukcji. Jeżeli to zrobi to nie wystawiaj negatywa, jeżeli nie to ja bym wystawiła

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:40   #3149
martii90
Zakorzenienie

Przekupka: 16 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Jeżeli sprzedałaś (teoretycznie) tą rzecz to musisz zapłacić allegro opłatę za to. Poproś aby ta osoba zwróciła Ci koszty aukcji. Jeżeli to zrobi to nie wystawiaj negatywa, jeżeli nie to ja bym wystawiła
dobra myśl. na pewno miałam wystąpić do allegro o zwrot prowizji (ale z tym trzeba poczekać) i właśnie nie miałam pewności, czy wlicza się w to też koszt wystawienia przedmiotu, czy sama prowizja od sprzedaży?

Instagram
martii90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 15:41   #3150
siarka40
Szef ds. Wymianek

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.

Cytat:
Napisane przez martii90 Pokaż wiadomość
masz pelne prawo wystawic negatywa i zwrocic sie do Allegro o zwrot prowizji. ale jesli sie "ulitujesz" nad swiezynka, to ona powinna Ci zwrocic prowizje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości