|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jutro/w pon jak to będzie ![]() Ale jeżeli beta będzie przyrastać to mam jeszcze zrobić do kolejnej wizyty wyniki na krew, mocz i cukier + tokso (mogę, a nie muszę). |
|
|
|
|
#693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę szła w 7tc![]() Cytat:
Są 2 różne kalkulatorki. W obu wpisuje się datę porodu tylko. No i w jednym wychodzi mi ze dzisiaj mam 4t5d ciąży, a w drugim 5t0d. Według tego pierwszego 6 tydzień zacznę w niedzielę, a według tego drugiego już jutro. Już sama zgłupiałam. Wpisywana jest ta sama data a dwa różne wyniki. Który brać pod uwagę? Cytat:
Cytat:
Ale fajnieCytat:
Na tym etapie rzadko kiedy widać serduszko. Także nie martw się. Pójdziesz następnym razem i będzie napewno![]() Za betę będziesz musiała zapłacić. U mnie koszt 20zł. Ale nastaw się na więcej bo różne ceny są.
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może wypowiedzą się bardziej doświadczone.A ja znów przekombinowałam i idę na wizytę w poniedziałek
|
|
#695 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie tylko 2 dni, a u mnie tydzień wg obliczeń gina ![]() Mi wg OM pokazuje 5t + 2d, a gin stwierdził, że bąbelek ma 4t + 1d A na kalkulatorze nijak nie wiem jak to sobie obliczyć, żeby np. mieć dobry suwaczek, więc póki co pozostaje mi ten z datą z OM ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Zakładając termin poczęcia na 11.09 to wiek dziecka wychodzi 3t + 2d, a OM 5t+ 2d. No i w karcie ciąży gin wpisał 5 tydzień, a 5t + 2d to już 6 tydzień ? No chyba, że chodziło mu o skończone tygodnie Sama już nie wiem jak to liczyć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() za wizytę---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
i oby były 2 maluszki ![]() Mojemu mężowi marzą się bliźniaki, ale póki co na usg była 1 kropeczka
|
|||||
|
|
|
#696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech zgadnę... robisz w Diagnostyce? Jeśli tak to wyrób sobie kartę stałego Klienta to i zniżka 5% i wyniki przez internet )
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz się tylko martwię, żeby wszystko było ok ...Następna wizyta ma być wg OM w 9t + 6d to już powinno być widać ![]()
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabyś wkleić tu linka to tego kalkulatorka z którego ty korzystałaś w obliczeniach? Tego który oblicza według Ostaniej miesiączki?
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo miałam iść w piątek do gina i do zupełnie innego niż ten co idę w poniedziałek. Po prostu nie umiem się zdecydować na nikogo. W końcu stanęło na takim co ma prywatną praktykę, pracuje również na NFZ ale gdzie indziej no i pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić. Aaaaa kupiłam dziś dwa bodziaki na lumpkach w dzień dostawy i zapłaciłam 3 zł Jeden z napisem i love mummy a drugi i love daddy
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki! Ja jak zwykle zalatana, czytam Was po autobusach i tramwajach, a jak wieczorem chcę z kompa odpisać, to zapominam co Wam chciałam napisać
Nie martwcie się tak obliczaniem terminu, przecież tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie. Jenny, nie martw się, że jest rozbieżność między terminem wg OM i USG, najwazniejsze, że maleństwo jest i się rozwija, wiele czynników mogło wpłynąć na tą różnicę. Będzie ok Daj znać jak beta.Wiecie co, wreszcie usmażyłam te placki ziemniaczane! Pychotka! Cieszę się bardzo, że już jutro piątek, oby tylko dzień w pracy minął szybko i bezboleśnie i będzie weekendzik Zaczynamy go parapetówką u koleżanki. W sobotę jedziemy do mojego rodzinnego miasta, żeby:a. powiedzieć rodzicom radosne wieści b. zobaczyć po raz pierwszy nasze maleństwo c. zobaczyć się z moimi dwiema ciężarnymi przyjaciółkami (jedna tuż przed porodem, druga będzie majową mamą jak część z nam) Więc zapowiada się weekend pełen wrażeń. A jakie Wy macie plany? Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-04 o 22:09 |
|
|
|
#701 | ||||
|
Raczkowanie
|
Powoli nadrabiam zaległości.. wątek pędzi jak nie wiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uff.. jutro nadrabiam resztę... dzisiaj padam.Miłych snów
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wszystkim
ja już w pracy- rytuał picia kawusi, zastępuje teraz herbatka owocowa już biorę się za nadrabianie i czytam co tam wczoraj napisałyście
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest piatek! Mimo zimna swiat odrazu stal sie lepszy
![]() Zycze tym z nas, ktore pracuja aby nic Wam nie zaklocilo piatkowej atmosfery w pracy a tym, ktore sa w domku aby Tzeci jak najszybciej powracali z pracy by zaczal sie weekend na dobre. Vil, jestem mysli z Toba. Zobacz jaka masz dzielna kruszynke! Wierze, ze wszystko bedzoe dobrze. No i niech internet Ci smiga cobys mogla byc z nami na biezaco. |
|
|
|
#704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale miałaś pracowity dzień, mnie też często boli brzuch, czasem to nawet dosyć mocno ![]() Dziewczyny jak Wy liczycie te dni, bo ja już zgłupiałam... termin mojej ostatniej miesiączki to 2 sierpień, gin powiedział że zapłodnienie nastąpiło jakoś pod koniec sierpnia i, że jestem gdzieś w 6 tygodniu, a jak robił mi dowcipne usg to na monitorze pojawiła się data porodu- według tego programu był to 25.05.2013 ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
faktycznie każda ma inną wersję ![]() Cytat:
no i byłby to 9 tydzień cyklu ![]() zgłupiałam kompletnie co do tych obliczeń
|
|||
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna.. tak się męczysz.. ![]() ale na pewno będzie dobrze najważniejsze, że szybko działacie i eliminujecie w szpitalu ewentualność jakichś komplikacji. Moja kuzynka też miała plamienia na początku, jest teraz w 4 miesiącu, ale leżała w szpitalu i bierze cały czas duphaston i nospe. tzrymam za Ciebie kciuki Cytat:
daj znać jak beta
|
||
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajny weekendzik Ci się zapowiada ![]() Ja też już się nie mogę doczekać wizyty w moim rodzinnym mieście. W przyszłym tygodniu biorę 3 dni urlopu i w środę jedziemy do moich czeka nas 7 godzin jazdy samochodem, ale straaaasznie się cieszę![]() Becik4 Witaj my serduszko już widzieliśmy, a jestem jakoś w 6 tygodniu (wg. gina, bo sama już nie wiem jak to liczyć ![]() Innocence-Bliźniaaaaki SUPER !!!! to by była nowina ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Nadrobiłam
|
||
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dziewczyny ja dopiero biorę się robienie podstawowych badań ;/ o ciąży dowiedziałam się dość późno, a ten tydzień leżałam w domu przeziębiona więc nie byłam zdolna do jakichkolwiek badań....... Co muszę zrobić w pierwszej kolejności? mam skierowanie na krew, mocz, cukier, vdrl, toxoplazmozę, czy jeśli to skierowanie mam od prywatnego ginekologa a chce robić te badania w państwowej placówce to oznacza, że będę musiała płacić za nie więcej niż gdybym miała skierowanie od mojego lekarza rodzinnego? |
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro masz skierowanie od prywatnego to na pewno zapłacisz- tak jak ja. ale czy więcej to nie wiem, wydaje mi się, że nie, ale nie znam się
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mocz, glukoza, morfologia, dodatkowo zrobiłam grupę krwi. Teraz wszystkich badań Ci nie wymienię, bo nie pamiętam- ale troszkę krwi ze mnie upuszczono wszystkie wyniki juz mam tylko na to cytocośtam muszę tydzień czekać. Gin kazał mi przyjść ze wszystkim pod koniec miesiąca. Nie denerwuj się, na pewno jest wszystko ok, zrobisz badania i po kłopocie
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa czy będę musiała za to płacić czy nie ![]() --- Cześć
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak masz
Cytat:
Ale jak masz czas to idź do swojego rodzinnego, może nóż widelec przepisze Ci na NFZ i zostanie np na krem na rozstępy
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od kiedy powinno sie wcierać różne specyfiki na rozstępy ? Masakraaa, jestem całkiem zielona w tych sprawach-nie wiem jak ja sie odnajdę..
|
|
|
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bój się ja też jestem zielona, ale jakoś to wszystko pomału ogarniemy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Ale może faktycznie do poczęcia doszło później i stąd gin podał taki termin ? Nie martw się, byle z maluszkiem było ok i jak coś to podpytaj na kolejnej wizycie
|
|||
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jenny oświeć mnie co to za badanie ta cała beta ? bo myślałam, że wiem ale teraz to już nie jestem pewna
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Damy radę
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to dzisiaj wybieram się do lekarza bo coś mnie brzuch pobolewa- tak jakoś dziwnie
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oby wszystko było okMnie wczoraj na wieczór zaczęło mocno boleć na szczęście tylko chwilę...
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to zaczynam się zastanawiać czy można ufać w 100% testowi- niby wszystie, które robiłam wyszły pozytywne ale chyba zaczynam za mocno myśleć i sobie wkręcać, że niekoniecznie musi to oznaczać ciążę...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

i wg gina ma 4t i 1d, wiec albo poczęcie nastąpiło później niż to sobie obliczyłam albo bąbelek jest za mały jak na swój wiek
(mi wg OM wychodzi dziś 5t + 2d) ... dostałam więc skierowanie na betę i jutro lub w pon się wybieram. Jeżeli beta będzie ładnie przyrastać (
, ale już na kolejnej wizycie powiedział, że powinniśmy znać dobry termin, więc póki co niech na liście zostanie to co jest 

A na kalkulatorze nijak nie wiem jak to sobie obliczyć, żeby np. mieć dobry suwaczek, więc póki co pozostaje mi ten z datą z OM
za wizytę
i oby były 2 maluszki 

28.08.2010r. g. 17.00 

tzrymam za Ciebie kciuki