|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() No ja dzisiaj zrobiłam tylko te podstawowe krew, mocz, tokso... Więc to dopiero początek, 264zł to może nie jest aż tak dużo, ale na dzień dobry to i tak uważam, że to troszkę przesada.. Choć będąc w tym magicznym stanie euforii nie przyjełam tego aż tak dotkliwie
|
|
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Witam przyszłe mamy
![]() Chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 6 tygodniu ciąży Ciąża była w 100% planowana i wyczekiwana udało się za pierwszym razem byłam już u ginekologa na usg dwa tygodnie temu dzidzi jeszcze nie było widać. Jest pęcherzyk wielkości 14mm... na kolejne usg wybieram się w następny piątek i licze usłyszeć bicie serduszka... Jeśli chodzi o moje objawy to są: wahania nastroju, straszne bóle piersi, mdłości - dość duże, na początku pobolewał mnie brzuch , no i oczywiście co chwile biegam siku.
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kiedy masz termin ??
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba coś kojarzę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jednak powiedziałam dzisiaj szefowi. na razie tylko jemu. pogratulował i życzył zdrowia
po nowym roku będziemy wspólnie szukać jakiegoś zastępstwa dla mnie. ale za mną dzisiaj sushi chodzi
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Opisujecie objawy więc i ja się podzielę moimi: od początku września zączął mnie bardzo boleć brzuch- czekałam na @ więc bagatelizując ten objaw myślałąm, że wszystko ok. Byłam/Jestem strasznie śpiąca, mogłabym spać całymi dniami
Mam meeeega apetyt. Bolą mnie piersi, dosyć często biegam siusiu i mam niewielkie dolegliwości żołądkowe, mdłości, wzdęcia itp. Teraz gdy już wiem o dobrej nowinie to łatwo mi podsumować te wszystkie zjawiska zwiastujące stan błogosławiony, ale wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy
|
|
|
|
#668 | |||
|
Rozeznanie
|
Jeszcze dokładnie nie wiem ale z tego co sobie liczyłam to będzie czerwiec
jak będe w przyszłym tygodniu u mojego gin to na pewno mi wszystko powie![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
cud![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- ok nastawiłam zmywarkę zjadłam śniadanie a teraz ide troszke posprzątać w domku
|
|||
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, bardzo fajna praca, porządna firma, z perspektywami i dobrą płacą. Nieskromnie powiem, że wypadłam bardzo dobrze- Prezes rozmawiał ze mną aż godzinę (więc to też o czymś świadczy) Ale teraz w moim stanie, wątpię żebym dostała tą pracę ale i tak się cieszę z fasolki w ostateczności pokombinuję i założę własną działalność.
|
|
|
|
|
#670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
hehehe. Moi rodzice już wiedzą, teściom mamy zamiar powiedzieć na weekendzie
|
||
|
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Moi rodzice nie wiedzą, powiem jak do nich pojedziemy (na drugi koniec Polski ) ale teściowie już poinformowali-ucieszyli się strasznie
|
|||
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nie planuję zwolnień na pewno do końca roku. jak się uda to i do końca marca
dobrze się czuję i nie chcę zostawiać firmy na lodzie.
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja też chciałabym się do Was przyłączyć... Według moich obliczeń jestem teraz w 4t i 5d ciąży To nasze pierwsze dzieciątko, bardzo, bardzo planowane Pierwszymi objawami były meeega wzdęcia, potem doszła senność i problemy z cerą Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być ![]()
Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2012-10-04 o 12:21 |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym zafasolkowanym
Ja też mam przeboje z cerą. Szkoda gadać. Mdłości traktuję imbirem, a teraz uciekam z TŻ załawić kilkanaście spraw. Zawsze tak jest jak się znajdzie chociaż jeden dzień wolny
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśl pozytywnie !!! Oczywiście, że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() u mnie dziś 7 tydzień, w poniedziałek widzieliśmy serduszko, biło jak dzwon Kolejna wizyta dopiero 19 listopada, dziwne bo będzie to już prawie 14 tydzień ciąży, a wiem że genetyczne robi się między 11 a 12 tyg, hmm mam nadzieje że mój lekarz - najlepszy w naszym mieście o tym nie zapomniał. Co do objaw, to jak zwykle ogromny ból piersi, zmęczenie. Na dodatek dopadło mnie jakieś choróbsko już od zeszłego piątku i dziś po raz 3 idę do lekarza, bo nie wiem co robić dalej.
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm.. moj gin wczoraj mi powiedział, że genetyczne się robi między 17 a 20 tygodniem. Kolejną wizytę mam za 3-4 tygodnie. |
|
|
|
|
#679 | |||
|
Zakorzenienie
|
zwolniona że Cię zwolnili czy jesteś na L4?
O już sobie doczytałam. Dobrze zrobiłaś! colourblue pracowity miałaś dzień. Ja ostatnio też miałam ochotę na kopytka i mimo że nie miałam sił to było silniejsze ode mnie ![]() Cytat:
Bo jak chciałam tam iść do lekarza (też mam wykupiony pakiet) to nie zgodzili się aż nie wybiorę sobie tam lekarza pierwszego kontaktu. dhali witaj Cytat:
![]() to też mam. W piątek byłam na USG (10 tc) i wszystko ok ja w ogóle nie czuję że we mnie rośnie mały bobas. Myślę że zdam sobie z tego sprawę jak zobaczę brzuszek ![]() Cytat:
lonely świetna historia ![]() Innocence, cynamonowa witajcie A mi powiedział że genetyczne robi się między 13 a 15 tc. Każda ma inną wersje. |
|||
|
|
|
#680 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też ciągle chodzę i marudzę mężowi czy aby wszystko jest wporządku i serduszko bije a dzidziuś jest na swoim miejscu. Boje sie panicznie tej pierwszej wizyty i tego co mi powie lekarz. Także nie jesteś sama Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
4t5d ciąży Będziemy razem rodzić eheh. Tylko mi wychodzi termin na 8 czerwca Jak Ty sobie liczyłaś? Bo ja liczyłam tak jak lekarz liczy czyli 1 dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące.W moim przypadku 1 września + 7 dni-3 miesiące=8.06.2013 U Ciebie będzie chyba tak samo ![]() Cytat:
![]() No dziewczyny nadrobiłam ![]() Dzisiaj od rana coś robiłam. Wstawiłam obiad,pomyłam naczynia, poskładałam ciuchy i pochowałam je do szafek,pomyłam podłogi,poscierałam kurze. Później krótki spacer z dziećmi bo padać zaczęło:/ brzuszek znowu dzisiaj troszke ćmi, a już było kilka dni spokoju. Pewnie przez to,że dzisiaj troszkę się za dużo poruszałam czy co?
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swoje pierwsze usg miałam w 10 tc a drugie genetyczne też jak Ty mam zrobic w 14, więc chyba Twój lekarz o niczym nie zapomniał, wszystko ok. Ja też jestem przeziębiona. Dopadło mnie w poniedziałek wieczór, ale dopiero wczoraj przeleżałam cały dzień w domu i już dziś jest lepiej... a co Ci dolega dokładniej? |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko w moim przypadku 2 września + 7dni - 3 miesiące= 9.06.2013Wydaje mi się, że u Ciebie dzisiaj jest 4t6d- albo ja coś źle liczę ![]() Bo w Twoim przypadku: od 1 do 7 września to pierwszy tydzień, od 8 do 14 września to drugi tydzień, od 15 do 21 września to trzeci tydzień, od 22 do 28 września to czwarty tydzień, i 29,30 września to 2 dni, a 1,2,3 i 4 października to 4 dni więc 2+4 to 6 dni, czyli wychodzi mi 4tygodnie i 6 dni
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heeheh. W takim razie u Ciebie jest 4t4d ![]() Ja robiłam sobie suwaczek i tam trzeba bylo wpisac tylko date porodu. Wpisałam 8 czerwca i wyszło jak wyszło Dzisiaj 4t5d a w niedziele zacznę 6tc Suwaczek mam w podpisie
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc? ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko |
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu
we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.
|
|
|
|
#687 | |
|
Rozeznanie
|
to mi wychodzi 20 maj jeś.li tak sie liczy
posprzatałam w domq mdli mnie cały czas... oglądałam dziś na allegro wóżki dla bliźniąt aha... nie mówiłam Wam lekarz na 1 usg widział 2 kropeczki ale to nie jest jeszcze pewne po prostu obraz mógł być rozmazany bo to za wcześnie![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
vil trzymam mocno kciuki za Was
![]() Innocence w takim razie może będą bliźniaki
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Jesteśmy już po I wizycie u nowego gina - gin bardzo sympatyczny i mam nadzieję, że taki będzie do końca ![]() Potwierdził ciążę i wg gina ma 4t i 1d, wiec albo poczęcie nastąpiło później niż to sobie obliczyłam albo bąbelek jest za mały jak na swój wiek (mi wg OM wychodzi dziś 5t + 2d) ... dostałam więc skierowanie na betę i jutro lub w pon się wybieram. Jeżeli beta będzie ładnie przyrastać ( ) to kolejna wizyta za ok 5 tyg i wtedy powinno już być słychać serduszko! ![]() . Założył mi też kartę ciąży i jako wstępny termin podał 5.06.2013, czyli o 1 dzień później niż mi to obliczył jakiś kalkulator , ale już na kolejnej wizycie powiedział, że powinniśmy znać dobry termin, więc póki co niech na liście zostanie to co jest Mój mąż był ze mną, ale musiał poczekać na zewnątrz, bo usg było dowcipne (na kolejnej ma być już przez brzuch); dopiero po badaniu mąż wszedł do środka i gin na monitorze pokazał mu jeszcze raz kto mieszka w brzuszku Aha no i dostaliśmy pierwsze zdjęcie Kurcze mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Aha gin dał mi skierowanie na betę, ale to była wizyta prywatna; więc jak będę chciała iść zrobić badanie do normalnej przychodni to będę musiała płacić czy będzie bezpłatnie ?? Jak myślicie ?? Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-04 o 19:33 |
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
JennyAniolek za betę będziesz musiała zapłacić bo jest od prywatnego lekarza a skierowanie wówczas nie ejst potrzebne u mnie w kielcach koszt tego badania to 30 zł a wyniki miałam za godzinę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

w ostateczności pokombinuję i założę własną działalność.
hehehe. Moi rodzice już wiedzą, teściom mamy zamiar powiedzieć na weekendzie 

Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być

i wg gina ma 4t i 1d, wiec albo poczęcie nastąpiło później niż to sobie obliczyłam albo bąbelek jest za mały jak na swój wiek