Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 22:20   #4351
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

mam nadzieje, że kazda z nas szybko doczeka tego cyklu
Stary 2012-10-04, 22:21   #4352
Sophia_1
Zadomowienie

dobra, zmykam. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia jesteście cudne

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:42   #4353
pszczoua
Zakorzenienie

Ale żeście napisały... Jeszcze nie nadrobiłam. Przyszłam tylko się podzielić że w końcu umiem wybadać otwartą szyjkę . Dziś 12dc i już otwarta glutek też ładny mimo że test owu był jeszcze dziś negatywny (myślę, że jutro już będzie pozytywny bo obie kreski dość wyraźne). Zaraz przyatakuję TŻta
Stary 2012-10-04, 22:54   #4354
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zaraz przyatakuję TŻta
powodzenia

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:36   #4355
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
bo najgorsza jest ta niepewność. @ przyjdzie czy nie, test to już czy nie, a może zrobiłam za wcześnie. A to czy tamto to objaw ciąży czy nie !
DOKŁADNIE- lepiej bym tego nie ujęła....jeszcze czasem problem-można sie napić desperadosa czy nie?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

O, miło wiedzieć że nie tylko ja mam męża w delegacji. Mój też tylko w weekendy więc piona

piona............. choć to się chyba nie ma co cieszyc w naszej sytuacji akurat
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:19   #4356
monini2507
Zakorzenienie

Hej laseczka ja wpadam tylko na chwilkę się pożegnać bo jadę na weekend pa pa
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:42   #4357
Szejda
Rozeznanie

Witam piątkowo
U mnie od rana paskudna pogoda, zresztą tak samo jak wczoraj, ach ta jesień. Na weekend jedziemy do moich rodziców, dawno u nich nie byliśmy. Wczoraj mój brat powiedział mi, że mój bratanek dostał uwagę do dzienniczka w żłobku, bo gryzie dzieci Teraz nie wiedzą jak mają zareagować, bo on w domu tego nie robi
Poniżej załaczam zdjęcie domku dla moich kotów dla zainteresowanych

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
sto lat dla dzisiejszych swietujacych

hej witam sie wieczorowa pora codziennie jestem z Wami, niestety ostatnie 2 tygodnie mam wyjete z zycia od mniej wiecej owu nie moge spac, wstac tym bardziej(do pracy mam na 6, wiec wstaje o 5 ) a do tego od poniedzialku doszly mi mega dusznosci. chyba slubne stresy ze mnie wyplywaja dopiero, bo mialam kiedys taka sama syt przed matura. zwyczajnie sie dusze jesli nic nie robie, przynajmniej potrafie wziac glebszy oddech, ale jak cos robie, to nawet glebokie oddechy nic nie daja;/ zmeczona jestem

no ale oprocz tego to mam tydzien przezyc w poniedzialek małż dostal prace, we wtorek przez przypadek, mega na spontanie zarezerwowalismy krotki urlop na Korfu(lecimy juz za 6 dni!!!), w srode zostalam polecona do innej pracy(obecna skonczylam dzis), a dzis bylam juz na rozmowie kwalifikacyjnej w poniedzialek ide na dzien probny i sie stresuje, bo dopiero co zaczelam chodzic na norweski, a praca jest w kawiarni wiec strechola mam, bo ani ekspresu nie umiem obsluzyc, ani tym bardziej kasy, nie mowiac juz o bsludze klientow z niklym jezykiem bedzie czadersko

oprocz tego kusi mnie, zeby jutro juz zatestowac teoretycznie powinnam robic test w poniedzialek, ale chyba tak se sikne a co tam, niech strace
Trzymamk kciuki za testowanie i za poniedziałek w nowej pracy

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Udanego weekendu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg user995219_pic141405_1349373092.jpg (63,0 KB, 16 załadowań)
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:45   #4358
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość

piona............. choć to się chyba nie ma co cieszyc w naszej sytuacji akurat
Ale zawsze to lepiej tęsknić we dwie niż w pojedynkę
Cytat:
Udanego weekendu Monika

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:56   #4359
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Witam się niewyspana, bo w nocy szalała burza i wiatrzysko. Mój mężulek aż był przerażony, że nam dach zdmuchnie.
Na szczęście dziś obudziło mnie piękne słoneczko
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:14   #4360
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ale żeście napisały... Jeszcze nie nadrobiłam. Przyszłam tylko się podzielić że w końcu umiem wybadać otwartą szyjkę . Dziś 12dc i już otwarta glutek też ładny mimo że test owu był jeszcze dziś negatywny (myślę, że jutro już będzie pozytywny bo obie kreski dość wyraźne). Zaraz przyatakuję TŻta
No to atakuj go atakuj

Cytat:
Buźka i miłego weekendu! Wracaj do nas szybko

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Witam piątkowo
U mnie od rana paskudna pogoda, zresztą tak samo jak wczoraj, ach ta jesień. Na weekend jedziemy do moich rodziców, dawno u nich nie byliśmy. Wczoraj mój brat powiedział mi, że mój bratanek dostał uwagę do dzienniczka w żłobku, bo gryzie dzieci Teraz nie wiedzą jak mają zareagować, bo on w domu tego nie robi

Udanego weekendu
A to Ci mały łobuziak hehhe. Kotki piękne!. Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Witam się niewyspana, bo w nocy szalała burza i wiatrzysko. Mój mężulek aż był przerażony, że nam dach zdmuchnie.
Na szczęście dziś obudziło mnie piękne słoneczko
Hejka ja też się witam
Kawka zbożowa z mleczkiem zaliczona i śniadanko też. Spać mi się chce dalej. Coś nie dospałam:/
Ogólnie ostatnie noce kiepsko śpie. Bardzo często się przebudzam,kręcę,raz na noc obowiązkowo wizyta w wc. Przed ciążą spałam jak zabita, a teraz się przebudzam na każde przekręcanie się na drugi bok

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:16   #4361
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tak miałam, był normalny tzn może skąpy ale krew jak krew mocno czerwona żadne tam plamienie, z tym że jak wkładałam tampona to nie był zbytnio brudny.. a na 3 dzień na podpasce nie było nic tylko przy podcieraniu w kibelku :) tak mniej wiecej trwał 3-4 dni, ale pomyślałam że może miesiąc po odstawieniu tabletek to dlatego taki dziwny :brzydal:

phi chciałabym :D ale my się nie przytulamy :cool:
ale ale zapomniałam! coś mnie tam wczoraj tarmosił.. :D
taka byłam śpiąca że jak skończył to zasnęłam, wcześniej to nawet nie wypadało :cojest:

Hihi czyli moje załamanie nerwowe przez brak sprita jest jak najbardziej wporządku :brzydal: a wiesz że dziś stałam na zielonym przy światłach bo tak się zagapiłam na karetke.. a potem jak usłyszałam w domu to też stanełam i jakieś dziwne myśli 'że cieekawe kogo biorą itp'
może reagujemy na te ich koguty jakoś inaczej :D
a piwo to poprostu niemożliwe.. moj TŻ nie mogl pojąć jak ja najwieksza piwoszka prosiłam go zawsze zeby po wypiciu łyka mnie całował abym tylko poczuła nutke browarka tak teraz musi zaraz po zęby myć a przez cały rytuał picia nie może gadać do mnie z odległości bliższej niż metr :brzydal: ale jakby mi kto wczesniej tak powiedział to bym powiedziala "a te ciężarne to tak wymyślają.." :brzydal:

NIE :mad:

Ja na TSH też się nie znam, ale patrząc na wynik wiem czy jest w miare ok, zaraz będę szukać czy to normalne bo mi urosło do 2,4
ale morfologia to całkowicie czarna magia :cool:

Tak sobie myśle że to już nie jest tak jak przedtem, że oznaka # itd. tylko zdarzają się różne plamienia a w 16tc już nie trzeba się tak tym przejmować.. tym bardziej że jakbym była normalna to napewno bym tego nie zauważyła ;)

Dobra oglądam dalej zmierzch tym bardziej że mam zimnego sprita w puszcze i mama mi przyniosła dwa czteropaki kinder bueno :jupi:
i po co komu piwo?! :cojest:
Lunka a kiedy test wyszedl Ci pozytywny po tym niby-okresie? i mierzylas moze tempke?jesli tak to jak sie zachowala?
pytam teoretycznie na przyszlosc./...ale poniekad dlatego tez, ze moja @ byla ostatnio bardziej skapa niz normalnie,, ( 2 dni lekkiego krwawienia i 1 dzien plamienia) ból brzucha czulam jeden dzien ale nie mocny bardzo. niestety tempka spadla do nizszych temperatur a zrobiony w 6-7dc test wyszedl negatywny...

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
caly dzien nie mialam internetu bo modem sie spieprzyl.. jak juz jest i zaczelam was nadrabiac (a naskrobalyscie tyle, ze troche czytanie zajmuje) to przeszla taka nawalnica, ze prąd padł.. no i lipa z nadrabiania.. takze chyba dopiero jutro poczytam, bo teraz to juz padam, a trzeba obejrzec jeszcz eprzyjaciolki
dobry wieczor witam sie:d troche o d* strony zaczelam

solenizantkom zycze saaamych powodzen w zyciu i tych II !

moze pozniej jednak zasiade do komputera jeszcze a teraz zycze wam milego wieczoru i sama uciekam.:) tz sie nabyl w pracy.. we wtorek wyjechal i dzis wrocil do niedzieli.. takze moj czasoumilacz w domku i nie ma czasu na nic
czasoumilacz :D fajne określenie :D

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
sto lat dla dzisiejszych swietujacych;):cmok:

hej witam sie wieczorowa pora codziennie jestem z Wami, niestety ostatnie 2 tygodnie mam wyjete z zycia od mniej wiecej owu nie moge spac, wstac tym bardziej(do pracy mam na 6, wiec wstaje o 5 ) a do tego od poniedzialku doszly mi mega dusznosci. chyba slubne stresy ze mnie wyplywaja dopiero, bo mialam kiedys taka sama syt przed matura. zwyczajnie sie dusze jesli nic nie robie, przynajmniej potrafie wziac glebszy oddech, ale jak cos robie, to nawet glebokie oddechy nic nie daja;/ zmeczona jestem

no ale oprocz tego to mam tydzien przezyc:D w poniedzialek małż dostal prace, we wtorek przez przypadek, mega na spontanie zarezerwowalismy krotki urlop na Korfu(lecimy juz za 6 dni!!!), w srode zostalam polecona do innej pracy(obecna skonczylam dzis), a dzis bylam juz na rozmowie kwalifikacyjnej:D w poniedzialek ide na dzien probny i sie stresuje, bo dopiero co zaczelam chodzic na norweski, a praca jest w kawiarni;) wiec strechola mam, bo ani ekspresu nie umiem obsluzyc, ani tym bardziej kasy, nie mowiac juz o bsludze klientow z niklym jezykiem:p: bedzie czadersko:brzydal:

oprocz tego kusi mnie, zeby jutro juz zatestowac teoretycznie powinnam robic test w poniedzialek, ale chyba tak se sikne;) a co tam, niech strace
uuu to masz tydzien z wrażeniami :)
rob tesciocha rob :) aco :D:brzydal:
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Na szczęście jutro już będzie piątek
A poza tym życzę spełnieni każdego marzenia w dniu urodzin

Podziwiam mnie by się nie chciało

O, miło wiedzieć że nie tylko ja mam męża w delegacji. Mój też tylko w weekendy więc piona

Tak ja też Cię kojarzę

Zgadza się... ja też pociągająca

Gratuluję zakupu działki
A sytuacja z karetką - :cojest: przepraszam :prosi:

Ja bym poszła na nfz do kogo innego :ehem:

Ja chętnie przyjmę jakieś :D

Ale zawrotne tempo :oklaski: gratuluję pracy Tobie i małżowi :D

Siedzę, nadrabiam Was i rozpycham sobie buty. KUpiłam na sobotni ślub przyjaciółki i są za małe :mad: aż mnie już brzuch boli tak mnie cisną. Ale są śliczne i muszę je założyć w sobotę :D
eh, nie ma mozliwosci wymiany butow na wieksze-domyslam sie? :) wrzucaj skarpetki coraz grubsze i ganiaj,albo daj szewcowi na kopytko :brzydal: to Ci rozciągnie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie najlepiej się czuje :( Od rana strasznie mi słabo było. Myślałam, że na wykładzie tak tylko będzie bo duszna sala, ludzie powciskani jak sardynki w puszce. Ale Jak pojechałam do rodziców po towar i jechałam z nim do pracy to cały czas miałam mega kłopoty... myślałam, że zemdleję. I tak mam do teraz. Nie pomogła czekolada, ani posiłek... Nadźwigałam się jeszcze bardzo dużo i zaczęło mnie boleć podbrzusze. Kują mnie jajniki. Jak poderwałam się z kanapy to aż upadłam zgięta w pół na podłogę bo mnie tak zakuło ! Nie wiem co się dzieje ze mną. A dziś tak w ogóle jest dopiero 21 dc
ooj biedulka,,,,
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
A weź i weź. Pewnie, że lepiej jest wziąć na luz i się nie nakręcać..... Ja pamiętam, że jeszcze kilka cykli temu zamykałam się w łazience jak przychodziła @..... A teraz po prostu rozpoczynam kolejny cykl...
Ale jeżeli chodzi o przytulanki to z TŻ do dziś przytulamy się kiedy mamy ochotę, nie tylko w dni płodne, bo byśmy chyba osiwieli :ehem:
my tez kiedy chcemy...ale mimo to w okresie plodnym uwodze meza czesciej ;)
Cytat:
Hej laseczka ja wpadam tylko na chwilkę się pożegnać bo jadę na weekend pa pa :)
udanego weekenduuuu !

[QUOTE=Szejda;36916678]Witam piątkowo

Udanego weekendu[/QUOTE
blee wczoraj ogoda byla przeokropna, jakies ulewy, oberwania chmury,,,masakra...jutro tez ma tak byc caly dzien....

w ogolue witam sie z rańca w pracy,,standardowo zaczelam od nadrabiania i kawki:brzydal:

Dziewczyny, ale mowicie zebym szla do gina na nfz i mowila, to co napisalyscie mimo tego, ze nadal chce chodzic prywatnie do tej mojej ginki pozniej??
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:26   #4362
nuna2
Zakorzenienie

hejo.
Ja strailam nadzieje na dzidzie, bo zmierzyłam rano tempke i 36,3. więc z tego dzidzi raczej nie będzie no nie??
no nic trza dziłać dalej i sie nie poddawać.
Kłocia jajnika to były chba na okres.

a co do skąpych okresów raz na czas sie podobno zdarzaja i ja tak mialam ostatnio a ciazy nie było bo nie współzyliśmy.
Stary 2012-10-05, 08:45   #4363
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
fajnie sierściuchy też mamy taką czarnulę

Cytat:
Ja w pierwszej chwili doczytałam, że jedziesz do spa no to życzę udanego spa

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
w ogolue witam sie z rańca w pracy,,standardowo zaczelam od nadrabiania i kawki

Dziewczyny, ale mowicie zebym szla do gina na nfz i mowila, to co napisalyscie mimo tego, ze nadal chce chodzic prywatnie do tej mojej ginki pozniej??
ja też w pracy pierwsze co to nadrabiam
A co do gina to jaki problem? Możesz chodzić i tu i tu, nikt Ci nie zabroni. Masz prawo chodzić na NFZ i masz prawo płacić komu chcesz, możesz i do 15 ginów chodzić

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hejo.
Ja strailam nadzieje na dzidzie, bo zmierzyłam rano tempke i 36,3. więc z tego dzidzi raczej nie będzie no nie??
Żeby wiedzieć co się dzieje trzeba mierzyć tempkę cały cykl, są kobiety, u których taka będzie w fazie niższych, a są takie, dla których to będzie wyższa. Teraz nic się nie dowiesz mierząc. Zacznij od początku cyklu.
Stary 2012-10-05, 08:49   #4364
nuna2
Zakorzenienie

MarudexuS tylko kurde ja jak kiedys mierzyłam to ciągle mam taką niską... fakt faktm nie wytrwałm do końca....
jeszcze teraz na tvn idzie, że co 4 para w Polsce ma problemy z zajsciemw ciąze...
Stary 2012-10-05, 08:52   #4365
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
MarudexuS tylko kurde ja jak kiedys mierzyłam to ciągle mam taką niską... fakt faktm nie wytrwałm do końca....
jeszcze teraz na tvn idzie, że co 4 para w Polsce ma problemy z zajsciemw ciąze...
To niedobrze, bo może oznaczać brak owulacji.
Dlatego zacznij znów i przyłóż się do tego.
Obserwuj też śluz, może szyjkę (szyjka to wyższa szkoła jazdy więc może póżniej)
Jak długie masz cykle? Regularne? Plamisz przed/po @? Miałaś kiedyś USG? Jakiekolwiek badania hormonalne?
Stary 2012-10-05, 08:59   #4366
magbes
Zadomowienie

Cytat:
hejo.

a co do skąpych okresów raz na czas sie podobno zdarzaja i ja tak mialam ostatnio a ciazy nie było bo nie współzyliśmy.
ale tempka zeby sie sugerowac to trzeba by mierzyc caly cykl by moc cos powiedziec. piszesz ze nie ialas skoku tempki ale nie wytrwalas do konca, to moze postaraj sie poobserwowac siebie dokladnie, to naprawde fajne wiedziec co sie dzieje w nas.... ja zaluje ze nie robilam tego wczesniej. (teraz 5 cykl mierzenia)

dzieki dziewczyny za rady co do ginka, chyba sie zbiore ktoregos dnia i pojde rzeczywiscie.

ps. normalnie, bez proszenia, dostalam w pracy nowy plaski monitor ;> świeto lasu :P
Stary 2012-10-05, 09:00   #4367
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
hejo.

Tak jak dziewczyny piszą, mierzyć trzeba codziennie i regularnie. To, że zmierzyłaś raz nic Ci nie da

Nie martw się na zapas, poczekaj do okresu. W sumie już niewiele dni zostało

No i dzień dobry, u mnie pochmurno i mdłościowo

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:03   #4368
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
To niedobrze, bo może oznaczać brak owulacji.
Dlatego zacznij znów i przyłóż się do tego.
Obserwuj też śluz, może szyjkę (szyjka to wyższa szkoła jazdy więc może póżniej)
Jak długie masz cykle? Regularne? Plamisz przed/po @? Miałaś kiedyś USG? Jakiekolwiek badania hormonalne?
ja wytrwałam zawsze cale 7 dni, t nie wiem, czy jest skok czy nie.
okresy mam kalendarzowe co 28 dni zadnych plamien nie ma. Moze spróbuje od nastepnego miesiaca... tez może nie ma sensu sobie wpierac od razu choroby...
Stary 2012-10-05, 09:06   #4369
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
DOKŁADNIE- lepiej bym tego nie ujęła....jeszcze czasem problem-można sie napić desperadosa czy nie?
Jak wypijesz 1 piwo, zanim sie dowiesz o ciazy, to sie przeciez nic nie stanie nie dajmy sie zwariowac.

U mnie 30 dc i mocno boli brzuch na @. Szkoda. Nastroj mi "opadl".
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:09   #4370
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Jak wypijesz 1 piwo, zanim sie dowiesz o ciazy, to sie przeciez nic nie stanie nie dajmy sie zwariowac.

U mnie 30 dc i mocno boli brzuch na @. Szkoda. Nastroj mi "opadl".
mi nastroj tez szwankuje...
Stary 2012-10-05, 09:12   #4371
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
mi nastroj tez szwankuje...
W zasadzie nie nastawialam sie, ale kazdy stracony cykl przybliza mnie do stawienia sie na laparoskopii, a tego chcialam uniknac.
Nie mam jeszcze "jazdy" na dziecko, ale mowiac szczerze chcialabym zajsc w ciaze, zanim sie to stanie, bo wtedy to chyba ze stresu umre

A Ty czemu slabszy nastroj?
Stary 2012-10-05, 09:15   #4372
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ja wytrwałam zawsze cale 7 dni, t nie wiem, czy jest skok czy nie.
okresy mam kalendarzowe co 28 dni zadnych plamien nie ma. Moze spróbuje od nastepnego miesiaca... tez może nie ma sensu sobie wpierac od razu choroby...
Aaah 7 dni to nie dziwne, że skoku nie doczekałaś bo skok powinien nastąpić mniej więcej w połowie cyklu (skoro masz 28 dni).
Nikt nie wpiera Ci choroby, po prostu staramy się wyjaśnić na czym polega obserwacja cyklu, a zrozumiałam,że nie wytrwałaś do końca cyklu np kilka dni a skoku nie było - w takiej sytuacji należałoby się zastanowić co jest nie tak.
No nic, na razie poczekaj, może jednak @ nie przyjdzie czego Ci życzę oczywiście.
Ale jak przyjdzie to zacznij obserwację. Warto
Stary 2012-10-05, 09:16   #4373
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
W zasadzie nie nastawialam sie, ale kazdy stracony cykl przybliza mnie do stawienia sie na laparoskopii, a tego chcialam uniknac.
Nie mam jeszcze "jazdy" na dziecko, ale mowiac szczerze chcialabym zajsc w ciaze, zanim sie to stanie, bo wtedy to chyba ze stresu umre

A Ty czemu slabszy nastroj?
bo się nasłuchałam o poblemach par z zajściem w ciąże i płakać mi sie chce.
dlaczego??
-studiów nie ukończyłam bo sie pochorowalam i musiałam rzucić po 1,5 roku poszło sie paść kupe kasy MICH RODZICÓW
-MAM 22 lata żadngo doświadczenia w pracy, nikt mie nie chce nie dają mi nawet szans na jakie kolwiek rozmowey kfalifikacyjne chyba za sam wygląd

i czuje, że dośc , że bedę siedzieć w domu, to z ciążą tez będą problemy;(

i zazdroszcze osobom, które mają prace, zachodzą w ciąże od tak za pierwszym razem i mają tyle możliwości;(
Stary 2012-10-05, 09:23   #4374
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego??
-studiów nie ukończyłam bo sie pochorowalam i musiałam rzucić po 1,5 roku poszło sie paść kupe kasy MICH RODZICÓW
-MAM 22 lata żadngo doświadczenia w pracy, nikt mie nie chce nie dają mi nawet szans na jakie kolwiek rozmowey kfalifikacyjne chyba za sam wygląd

i zazdroszcze osobom, które mają prace, zachodzą w ciąże od tak za pierwszym razem i mają tyle możliwości;(
Ale ty jestes jeszcze taka mlodziutka jeszcze masz szanse spokojnie znalezc prace, chodz, pytaj znajomych, wysylaj cv i czekaj. Z praca moze byc trudno, ale szukac trzeba bardzo aktywnie.
Studiow szkoda, nie dalo sie tego jakos zalatwic na uczelni? Skoro bylas chora? Tak naprawde mozesz chyba wciaz probowac dostac sie na nowe?
A z ciaza nie gadaj, do roku staran to norma, i to sobie trzeba powtarzac Sama to sobie mowie, chociaz akurat u mnie nieco inna sytuacja. A na innych sie nie ogladaj. Juz nie raz sieprzekonalam, ze to, co nam sie wydaje takie idealnie, u innych czesto wcale nie jest. Juz kilka razy sie o tym przekonalam, po fakcie dowiadujac sie od nich roznych rzeczy.
Glowa do gory!
Stary 2012-10-05, 09:31   #4375
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
A nie myślałaś o szkołach policealnych? Jest ich cała masa, niektóre darmowe, całkiem ciekawe kierunki. Po roku-dwóch masz już zawód. A potem można myśleć co dalej.
Jak będziesz siedzieć na d. w domu i się użalać, to nic samo nie przyjdzie.
Sorki, że tak ostro, ale może Cię to trochę zmotywuje
Stary 2012-10-05, 09:34   #4376
kwitka13
Zadomowienie

Hej kobity,
nie było mnie wczoraj a widzę, że świętowałyście, więc Wszystkiego Najlepszego - spóźnione ale szczere
Ja po depilacji chodziłam cały dzień jakbym miała nasrane w galotach a tak mnie bolało bikini, że chyba włosy miałam w oku zacebulkowane - myślałam, że oko mi wyrwie razem z nimi W sumie to nie wiem czemu aż tak bolało, nie był to pierwszy raz i czasami nawet w trakcie okresu depilowałam i TAK nie bolało...
U mnie różowawy śluz o konsystencji gęstej zmieszanej z jajkową. Gęsta to zapewne z clotrimazolum, szyja już twarda. I teraz mam zagwozdkę. Skoro ok środy chyba miałam śluz jajkowy i szyjkę miękką a teraz już twarda tzn, że już po owu? W takim razie skąd ten różowy śluz? Czy może jednak teraz pękł pęcherzyk i w takim razie jak długo taka komórka jest zdolna do zapłodnienia (połówek wraca w nocy, więc możemy podziałać)...
Im dłużej się staram tym mniej wiem... albo wiem więcej i się gubię
Idę nadrobić wasze wypociny
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:37   #4377
nuna2
Zakorzenienie

Marudexus i takie gadanie właśnie mnie wkurza,,jak będziesz siedzieć w domu"
jakbys wysyłała cv od 4 lat i dupa z tego, bo wszedzie liczą się znajomości to tez by cie trafiło... wiesz nie pije ego do ciebie, tylko niekotrzy prace mają bo wujek ciotka czy ktoś tam załatwił albo szuka pół roku, a mi mówi, żebym się nie użałałą... lata niestety lecą młoda jestem ale co ja im pokaze?? co ja robilam przez te 4 lata skoro studiow nie mam doswiadczenia tez...
on pon ide na kurs kasy fiskalnej za ktory sama musze zapłacić z kasy ze ślubu bo wczesniej nawet na to mnie nie byo stac;( jestem dziś rozżalona i załamana bo mnie wkurza, że wszedzie ZNAJOMOSCI ZNAJOMOSCI, ALBO ktoś dostaje wszystko od tak: przykład?? mój brat. Caałe życie fuks i szczęście;(
przepaszam;(
Stary 2012-10-05, 09:46   #4378
teorema
Wtajemniczenie

Nuna, rozumiem Twoje rozzalenie, ale to ze tylko znajomosci sie licza, to nie jest prawda. Wszystkie 3 prace w swoim zyciu dostalam wylacznie dzieki sobie, a wchodzilam na rynek pracy przy pierwszej fali "kryzysu", a wtedy to dopiero nie bylo kolorowo, bo wszyscy pracodawcy beczeli ze strachu i zwalnialo sie nawet wysokiej klasy specjalistow w korporacjach i innych duzych firmach.
Ale naprawde jesli mozesz zrobic jakis kurs, to go zrob. Jesli mozesz isc do szkoly, na studia, to idz. Pieniadze sie najpewniej zwroca, trzeba najpierw w siebie zainwestowac. Pozniej to pracodawca bedzie inwestowal w ciebie...
Stary 2012-10-05, 09:47   #4379
magbes
Zadomowienie

Cytat:
dlaczego??

ojej, jeszcze wszystko przed Toba,,, 22 latka to mlodziutki wiek,,, szukaj pracy, rozwin macki znajomosci, mow ze szukasz pracy, wysylaj cv a na pewno cos sie znajdzie.
poza tym maru dobrze pisze, ze jest sporo szkol policealnych, lub nawet studiow darmowych, dofinanswowywanych i zapewne cos bys znalazla.
uszy do gory, dzialaj
Stary 2012-10-05, 09:48   #4380
kasiula199
Raczkowanie

Cześć laseczki. Dzisiaj przypada 28 dc, czyli powinna @ się zjawić i cisza. Nic mnie nie boli, nie ściska. Poza tym że wyzywam wszystkich wokół to spoko Na razie nie rozbię testu, bo nie chcę się rozczarować.. zobaczymy czy w weekend się @ pojawi, jak nie to w pon testuję. Chociaż od baaaardzo dawna mam regularne miesiączkii normalnie już 4-3 dni przed umierałam z bólu no a teraz cisza...
kasiula199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości