|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dziewczyny ile kropelek tych niemieckich kropli mogę podać Jaśkowi ? Ma dwa tygodnie. Coś się chyba zaczyna u nas też :/ jeden wielki krzyk, prężenie się , częste oddawanie gazów
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam akurat tego niemieckiego tylko bobotic i tam pisze że dzieci mające od 28 tygodni 8 kropelek a że u nas kolki zaczęły sie też w drugim tygodniu życia, dawałam połowe dawki.
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem właśnie tak patrzę w necie to niby 15 kropli ale czy to prawda? Nie chcę przedawkować bo to mi się tak dużo wydaje .
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Może lepiej niech sie wypowie ktoś kto ma te krople bo ja nie chce nic sugerować.
Ale jeśli to połowa dawki to zaszkodzić nie powinno
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje tylko,że nie rodzimy i nic sie na to nie zapowiada ale okropny katar mnie dopadł i czuje sie masakrycznie.
|
|
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
współodczuje wam dziewczyny tych kolek
biedne dzieciaczki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej też już się tak zdarzyło kilka razy, ale staram się teraz częściej pionizować do odbicia i czasami piękie sobie beknie. Chyba pomogło bo dzisiaj jest już znacznie pogodniejsza. Za to teraz kupska mi tu wali przy cycu aż czuć. Oo fuuuj ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuuuuu, moje dziecko to wiecznie je
normalnie beczy non stop bo szuka cyca a one opróżnione to zas flache trza robić ![]() A mnie sie tak spac juz chce.... Na dworze wichura, leje jak cholera, błyska sie i grzmoci |
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj nie mogę spać, puchnę na potęgę, ciśnienie mam w górnych granicach normy, więc obserwuję. Zazdroszczę wszystkim, które już nie są w ciąży, te ostatni tygodnie nie należą do przyjemności
.Colds, jaka już Melcia jest duża , widać to szczególnie, że nie jest sama na zdjęciu, śliczna .
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Musialam wstac,żeby cos zjesc.
Jak mnie moje dziecie dziś kopie po zebrach i w pipce grzebie i się tak napina że szok,az boli.Ale i tak to lubie .Ja w sumie lubie być w ciazy,ale chcialabym też już urodzic Zostalo nam 25 dni do tp.
|
|
|
|
#4003 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o krople Sab Simplex to ja daje 15
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Co tu dzisiaj taka cisza od rana??!! co to ma być się pytam??
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Sandra, Angel za nasze MIESIĘCZNIAKI!!!!!!!!!!!! !!
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
my po śniadanku,katar męczy dalej. szkoda mi tych Waszych dzieciaczków,tak sie męczą z tymi kolkami
|
|
|
|
#4006 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka mi też zaczęły puchnąć kostki
a tak po za tym to końcówke znosze dobrze,schylać sie ciężko i marzy mi sie poród ale coś sie nic nie zapowiada . A termin na przyszłą sobote
|
|
|
|
#4008 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja Polcia wczoraj swj pierwszy koncert dała ale tylko pół godzinki,po czym zasnela i pieknie spalaa mnie jakies przeziebienie sie przyplątało bolą mnie wszystkie kosci
|
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Nocka lepsza, tyle że synuś budzi się jak musze Paulę do przedszkola szykować i zawieźć i wtedy domaga się bardzo uwagi. Tragedia jest rano.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paulę też kazali szeroko pieluchować ( usg prywatne zalecana kontrol po 2 miesiącach ). Nie pieluchowałam ani razu. Po dwóch miesiącach na prywatnej kontroli wszystko idealnie Nie wierzę tym co kasę za to biorą ![]() Cytat:
Wszytskiego najlepszego dla naszych niemowlaczków ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ja wchodzę w spodnie sprzed ciąży. Jedne
|
||||
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak czytam o waszych kolkach to mam nadzieję że nas to ominie, męczycie się Wy i przede wszystkim maluszki Byliśmy wczoraj u znajomych, i mnie zdenerwował mąż koleżanki... zaczął TŻtowi tłumaczyć bardzo dobitnie żeby nie dał się wmanewrować w nocne wstawanie do dziecka bo on sobie nie dał wejść na głowę i dobrze na tym wyszedł. Bo kobieta w domu cały dzień i ma czas odespać sobie razem z dzieckiem, a facet do pracy musi chodzić i nie odeśpi. I że były awantury ale sobie żonę ustawił. Matko Mój TŻ wstaje do pracy koło 5 i wraca często koło 23, i nie wyobrażam sobie żeby wstawał do małej, ale mnie tak wkrwiły te jego złote myśli że powiedziałam że sami sobie ustawimy zasady i żeby takie rozmowy sobie zachował z kolegami przy piwie, bo normalna kobieta nie jest w stanie słuchać takich rad. |
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla WasJak ten czas zasuwa ![]() My jutro mamy miesiąc ![]() Ja jakieś 20 lat temu ![]() Moj urwisek jak zwykle przy ciągnięciu cyca wali kupsko - co za aromaterapia przy tym jest ![]() ja pierdziele czy Was też tak co chwile ktoś odwiedza?? Szczególnie dziadki ![]() Kuźwa co 2-3 dni mi tu siedzą teraz. A jak małego nie było to kilka miesięcy spokoj. |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Właśnie wstałam i nic mi się nie chce. Przez weekend będe słomianą wdową bo TŻ w pracy ![]() Dearline, I_K, gratuluje nam rozpoczętego 38 tygodnia ![]() Lourose uwielbiam takie złote rady. A już szczególnie jak ktoś kto nie ma dzieci mówi mi co będe miała robić z moim dzieckiem. Wtedy uśmiecham się i mówie grzecznie, że tyle osób sobie poradziło to i ja sobie poradze ![]() Iwoncia nie strasz. Ja nie przeżyje wizyt teściów. Mam pomysł, że ja będe do Nich wpadać co jakiś czas bo wtedy to ja reguluje jak długo u Nich będe.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-05 o 10:04 |
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na szcescie mam spokój z odwiedzinami bo nie mamy tu zbyt wielu znajomych ani rodziny ale jak urodzilam pierwszego syna to masakra byla.ciocie,wujki,kuzynki a nawet znajome z którymi wogóle nie utrzymywalam kontaktu i to juz bylo wybitnie wkurzajace. a teraz mam spokój .czasami sasiadka wpadnie na chwilke(lat okolo 70 )
|
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam kilka rzeczy do zrobienia ale mi się nic nie chce jak dopiję kawkę to ruszam do boju, pogoda piękna a po urodzeniu kto wie kiedy ujrzę światło dzienne Podobno dziadkom odbija po urodzeniu wnucząt :P mam nadzieję że moi teściowie nie będą chcieli nas nawiedzać zbyt często. |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie mam nalotu. Odwiedza nas rodzina i koleżanki, ale wcześniej zadzwonią zapytają czy mogą i kiedy. Ja ustalam reguły. Nie ma niespodziewanych najść. |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Witam już z domku!
Wczoraj nas wypuścili Zaliczyliśmy pierwszą kąpiel małej samodzielną i tylko raz zalaliśmy jej buzię troszkę, ale na szczęście zamknęła usta ![]() Poza tym na razie wsio ok chciałam wam rano opisać poród, ale wcięło mi posta Mała nam dzisiaj prawie całą noc przespała, nakarmiłam ją najwyraźniej do oporu przed spaniem, i na jedzenie się nie budziła. Ja ją wybudzałam dwa razy, bo była kupa w pieluszce i myślałam, że poje a tu tylko odwracała głowę od cyca i dalej spać. Przez to myślałam, że mi cycuchy eksplodują w nocy, a że laktator jeszcze nie kupiony, to strzykawka poszła w ruch i strzykawką odciągałam troszkę, żeby sobie ulżyć. Od rana mała zjadła już z każdje piersi po razie i jest o niebo lepiej, dziś już jej tak karmić wieczorem nie będę, żeby i w nocy ssała. Pokarm mam, mieszanka nawet raz nie była w użyciu,Lili tylko czasem ma problem z uchwyceniem brodawki, ale po kilku próbach jej się udaje i doi aż miło ![]() Mąż mega zakochany w niej i wszystko chce przy niej robić i tak spokojnie się zachowuje, że aż mnie podziw bierze. Spróbuję was później nadrobić, choć w szpitalu czytałam, ale nie miałam czasu odpisywać, bo z telefonu nie chciało wysyłać odpwiedzi a lapka nie wyciągałam z braku czasu. Pierwszą i drugą noc w szpitalu mała przewisiała na cycu, normalnie ssała co godzinę niemal z zegarkiem w ręku a dziś już spała ładnie jak napisałam wcześniej, więc i ja odpoczęłam w nocy, choć niewygodnie mi było i często się budziłam i sprawdzałam, co u niej. Do doświadczonych mam pytanie: Do kiedy dziecko robi te ciemne kupy? bo ona cały czas takie ciemne robi i nie wiem, czy to normalne w czwartej dobie życia |
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Lidka o kupy się nie martw, dziecko musi się oczyścić, u każdego przebiega to wi nnym czasie, Zośka się ardzo szybko wyczyściła i na drugi dzien od urodzenia kupsko było już żólte, ale waliła kupy co chwila w pierwszym dniu i chyba dlatego tak szybciutko
![]() Najpierw mają być smoliście czarne, potem przechodzić w zieleń a potem żółciutkie- takie oczo☠☠☠ne
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

biedne dzieciaczki
Kupiłam sobie spodnie i sweterek w Zarze i tusz do rzęs. Wracam, dziecię śpi, a mąż podał ugotowany przez siebie obiad... Kochany jest!!! 
Bez odbicia oczywiście 

normalnie beczy non stop bo szuka cyca a one opróżnione to zas flache trza robić
, widać to szczególnie, że nie jest sama na zdjęciu, śliczna
za nasze MIESIĘCZNIAKI!!!!!!!!!!!! !!