Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 14:59   #3961
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Wspaniałe wieści z wizyty A co do wagi... Mój tyle w 2 tygodnie przytył Kluseczka Ci mała rośnie. A apetyt skubana ma
no ma, ma . Tak swoją drogą to już w ogóle zgupialam po dzisiejszej wizycie u pediatry

powiedziała, że ładnie przybiera i, że nie muszę samej piersi jej dawac, skoro potrzebuje więcej tylko po prostu starac się ją karmic częściej i mniej. Jednak chyba nie w tym tkwi problem, bo miała dziś bardzo napięty brzusio i powiedziała, że ma wzdęcia po jedzonku i dlatego płacze. Pomasowała jej, małej gazy poodchodził i już lepiej. No i mała dzisiaj ważyła 100g więcej niżwczoraj mimo, że mm zjadła tylko co nic. Okazało się, że zalega jej kupka i stąd ta waga. Nie robiła 3dni nic i dlategoWczoraj objadłą się cyca i dodatkowe 100g zalega. Kazała dac małej czopek ale po tym masażu brzuszka przez dr śpi jak neidzwiedz po wizycie dałam jej koło 11 cyca i od razu wyszłam z nią na spacer. O 13 wróciłyśmy do domku a ona spi dalej aż mi głupio normalnie nie mam co z tym czasem zrobic hehe

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
pomodlcie sie żebym w końcu urodziła. wczoraj były moje urodziny i malutka też wyjść nie chciała cwaniaczek jeden, chciała załapać sie jeszcze na torcik... ale dzisiaj to już by mogła wyjść
byłam na usg, jest wszystko ok, ale nie chce mieć wywoływanego porodu
wszystkiego naj, naj, najlepszego kochana

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:00   #3962
LadyBeatta
Zadomowienie

widze, ze nie tylko my mamy problemy... ja sie modle o brak kolki, ale i o pojawienie sie kupy- dzis minie 3 dzien bez dzwonilam do poloznej, jak do wieczora nie bedzie, mam podac czopek, ale wolalabym, zeby zrobil sam... dzis chyba przez to spi gora do 2 godzin, troche ponad 1 :C
Stary 2012-10-04, 15:02   #3963
angel166
Zakorzenienie

dearlie ja nie kupiłam ale mężul dostał od kolegi z pracy i teraz nie wyobrażam sobie życia bez podgrzewacza

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

a co do pieluch to ja miałam dady 1 całą paczkę 28 sztuk podajrze tam było i poszła mi cała. Jednak od kiedy dostałam w prezencie zapas Pampersów to nie wyobrażam sobie powrotu do dady

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:03   #3964
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamcie wybaczcie, że wtrącę się w rozmowy o maluszkach i troszkę zmienię temat, ale zaczęłam już konkretnie dopakowywać torbę.

Proszę pomóżcie mi.

Ile brałyście ze sobą pieluch do szpitala?

Ja dostanę w szpitalu 10 pieluch, a resztę muszę mieć swoich. Początkowo planowałam zabrać tą małą paczkę Pampersów 1, tj. 43 szt. Rozmawiałam jednak z 2 znajomymi i jedna z nich brała dodatkowo tylko 10 szt. swoich pieluch, a druga 15 szt. i mówimy, że to w zupełności wystarcza. Nie wiem czy w tej sytuacji jest sens targać ze sobą całą paczkę tych pieluch.

Byłam w Lidlu i obkupiłam troszkę Antosia.
Ja biorę całą paczkę Pampków Newborn, nie będę się bawić w przepakowywanie, jedziemy naszym autem z pod samego domu pod sam szpital i TŻ będzie niósł torbę pewnie, bo idzie z mną, więc się martwić nie będę.

Do Lidla miałam się udać, ale mi się z łóżka nie chciało wstać, a teraz już pewnie i tak wszystko strasznie przebrane, więc jakoś się obejdę.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:15   #3965
Sojka1990
Zadomowienie

Podgrzewacz najlepszy wynalazek na świecie :P

a ppiluc w szpitalu miałam całą paczke newbornów pampersa te 40ileś tam sztuk i mimo że nie całe 4 doby bylismy w szpitalu to zeszła prawie cała.
Stary 2012-10-04, 15:25   #3966
Dearlie
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, a tym samym olbrzymią pomoc!!!

A polecacie jakiś konkretny model czy firmę, jeżeli chodzi o te podgrzewacze? Sprawdzałam na allegro i jest bardzo duży wybór. Można dostać już takie za 20 parę złotych,a także znanych marek, które są już znacznie wyżej cenowo. Tak się zastanawiam czy jest sens inwestować w niego większą kwotę czy na początek wystarczy coś z tej niższej półki.
Stary 2012-10-04, 15:45   #3967
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
dearlie ja nie kupiłam ale mężul dostał od kolegi z pracy i teraz nie wyobrażam sobie życia bez podgrzewacza

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

a co do pieluch to ja miałam dady 1 całą paczkę 28 sztuk podajrze tam było i poszła mi cała. Jednak od kiedy dostałam w prezencie zapas Pampersów to nie wyobrażam sobie powrotu do dady
A w czym te pampersy lepsze od dady?

Cytat:
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, a tym samym olbrzymią pomoc!!!

A polecacie jakiś konkretny model czy firmę, jeżeli chodzi o te podgrzewacze? Sprawdzałam na allegro i jest bardzo duży wybór. Można dostać już takie za 20 parę złotych,a także znanych marek, które są już znacznie wyżej cenowo. Tak się zastanawiam czy jest sens inwestować w niego większą kwotę czy na początek wystarczy coś z tej niższej półki.
Mnie podgrzewacz przydaje sie w nocy jak nie chce budzić TŻta albo.w aucie bo w dzień robie na gazie bo szybciej, a mam juz obcykane jak długo na tym gazie trzymać.

Nie pamiętam z jakiej firmy mam tak naprawde bo pudło na szafie wysoko a ja nie sięgam, ale tam narysowany jest misio taki niebieski.
Zerkne na all zaraz i sie dowiem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 15:46   #3968
Iwoncia81
Zakorzenienie

"Snow Bear" sie nazywa fajna sprawa
Stary 2012-10-04, 16:08   #3969
kraven
Zakorzenienie

Moni przyjmij spóźnione życzenia urodzinowe

Ja póki co na razie nie mogę narzekać na TŻ. Ale zobaczymy co będzie po porodzie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:17   #3970
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Witamy sie z Zuzią w pierwszym skończonym miesiącu

Byłyśmy dzisiaj u męża w pracy,mała zrobiła furorę
W sumie na spacerze byłyśmy dzisiaj 3 godziny,cudowna pogoda była i jak cieplutko

My używamy na wzdęcia bobotic i już widzę poprawę

Asiulka trzymam kciuki by Jasiowi szybko choroba minęła

Tamlin mam nadzieję że sab simplex Wam pomoże i Mateuszkowi miną kolki.

Bafi pamiętaj ze nie jesteś kobietą ze stali,też musisz odpocząć,pogadaj z mężem niech przejmie część obowiązków.

Anusia mam nadzieję że wkrótce się u Ciebie ruszy.

Ja muszę pochwalić mężula mojego kochanego bo pomimo że pracuje po 12 godzin wstaje do małej w nocy,przebiera i karmi,naprawdę dużo mi daje jego pomoc.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:19   #3971
m_moni
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za wsparcie i za życzenia

normalnie już nie wiem co mam robić. sprzątam, piorę, myje podłogi, chodzę na spacery po 5km, nie licząc tych km zrobionych w domu...schody,sex, masaż piersi codziennie...nosz kurde
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 16:40   #3972
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
"Snow Bear" sie nazywa fajna sprawa
Właśnie zastanawiałam się nad kupnem tego modelu, bo ma bardzo atrakcyjną cenę, a wygląda całkiem solidnie. W takim razie, jeżeli polecasz, to się na niego skuszę. Dziękówka!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:

normalnie już nie wiem co mam robić. sprzątam, piorę, myje podłogi, chodzę na spacery po 5km, nie licząc tych km zrobionych w domu...schody,sex, masaż piersi codziennie...nosz kurde
Kurcze, trzymam mocno kciuki, aby w końcu coś ruszyło! Również składam spóźnione życzenia urodzinowe.

Aga_ton z nikim się nie kontaktowała? Ona już chyba od poniedziałku w szpitalu, a taka cisza od nich. Mam nadzieję, że ma już Lenkę przy sobie.
Stary 2012-10-04, 16:53   #3973
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam że masz siłe na te wszystkie czynnosci bo ja byłam padnięta po godzinnym spacerku w tempie ślimaczym
I jeszcze sex - już kuźwa zapomniałam jak sie to robi a co najgorsze ze wcale mi sie nie chce...

Cytat:
Właśnie zastanawiałam się nad kupnem tego modelu, bo ma bardzo atrakcyjną cenę, a wygląda całkiem solidnie. W takim razie, jeżeli polecasz, to się na niego skuszę. Dziękówka!
Przydatna sprawa naprawde

Jezu, moje maleństwo tak fajnie spi i jęczy jak myszka takim głosikiem że zaraz go zjem chyba

A wiecie co, wszyscy mowią ze najbardziej podobny do taty no ale już wiem co ma po mnie
Plucie sie przez sen
Śpi na boczku i ślinka mu leci - kochany widok
Stary 2012-10-04, 16:58   #3974
Iwoncia81
Zakorzenienie

Taka jego poza była - musiałam go przesunąć bo by mi sie skulnął z tej poduszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1349362719971.jpg (65,1 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1349362730741.jpg (78,3 KB, 66 załadowań)
Stary 2012-10-04, 17:08   #3975
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam że masz siłe na te wszystkie czynnosci bo ja byłam padnięta po godzinnym spacerku w tempie ślimaczym
I jeszcze sex - już kuźwa zapomniałam jak sie to robi a co najgorsze ze wcale mi sie nie chce...
Ale Moni jeszcze w ciąży jest i próbuje wykurzyć maleństwo

My dziś mieliśmy zieloną kupkę... Wczoraj zjadłam pierwszy raz trochę malin, ogórka kiszonego i fasolkę szparagową. Jak obstawiacie, co zaszkodziło?

A dziś na spacerze skusiłam się na sorbet z mango i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam.

Widzę, że temat tż się pojawił. Mój jest jeszcze w domu z nami i naprawdę niesamowicie pomaga! Ja właściwie karmię i czasem przewijam, a tak to wszystko mąż robi Kochany jest...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:09   #3976
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Tak właśnie kolka występuje kilka razy w tygodniu ( powyżej 3 ).
Współczuję jeśli na Melcię nic nie działa. Mam nadzieję że Sab podziała na Matiego. Teraz włożyłam go do fotelika bo leżaczek-bujaczek mu skręcałam i zasnął
Matko Boska
Najśmieszniejsze jest to, że u mnie w rodzinie każdy uważa, że żadne z dzieciaków kolki nie miało.. Ale oczywiście każdy mądry

Asiuulka - Zdrówka dla Jasieńka

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamuśki nie zazdroszczę Tżtów .. mój wstaje i pomaga mi bardzooo ... ale chyba też dlatego że Dusia taka płaczliwa jest biedna nasza maleńka ....

jejku kolejne kolki na wątku straszne .. ja się cieszę że to za nami ...
włączyliśmy nutriton bebilon i z ulewaniem koniec tylko teraz kupka mega duża i rzadsza niż zwykle .. oby biegunki nie było ...
Mój mi też pomaga, ale najbardziej wtedy gdy Mała ma atak kolki.. .
A co do noszenia na rękach.. Właśnie sąsiadka wpadła i mówiła, że najgorzej dziecko przyzwyczaić przy kolkach do noszenia, bo wtedy to już po swojemu się nie wychowa, no, ale co zrobić jak chce się dla dziecka jak najlepiej? Chce sie chociaz w taki sposob maluchowi pomóc?

Cytat:

Ja dostanę w szpitalu 10 pieluch, a resztę muszę mieć swoich. Początkowo planowałam zabrać tą małą paczkę Pampersów 1, tj. 43 szt. Rozmawiałam jednak z 2 znajomymi i jedna z nich brała dodatkowo tylko 10 szt. swoich pieluch, a druga 15 szt. i mówimy, że to w zupełności wystarcza. Nie wiem czy w tej sytuacji jest sens targać ze sobą całą paczkę tych pieluch.

Kraven ja to myślę, że z tymi skurczami to różnie bywa. O ile się nie mylę to chyba colds miała taką sytuację, że zupełnie nie czuła skurczy, a na ktg wychodziły bardzo wysokie. U mnie objawia się to takim silnym stwardnieniem brzucha i dziwacznym kłuciem. Wczoraj brzuch tak mocno mi się spiął, że aż wrzasnęłam z bólu. Jak próbowałam wstać, to miałam wrażenie, że waży ze 100kg i gdyby nie pomoc TŻ-ta, to chyba nie doszłabym do łóżka.
Ja nie musiałam brać, bo szpital zapewniał.
Byłyśmy 4dni i powiem szczerze, że pieluch szło dużo. Bardzo dużo. W końcu smółka nie smółka. I wzięłabym na Twoim miejscu może paczkę tych Dada?

Tak, ja nie czułam skurczy. Najpierw nie czułam, bo nie czułam. A później przez środki przeciwbólowe. Jednak słyszałam przypadek, jak w Szamotułach leżałam, babka opowiadała, że każde dziecko bez skurczy rodziła.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
widze, ze nie tylko my mamy problemy... ja sie modle o brak kolki, ale i o pojawienie sie kupy- dzis minie 3 dzien bez dzwonilam do poloznej, jak do wieczora nie bedzie, mam podac czopek, ale wolalabym, zeby zrobil sam... dzis chyba przez to spi gora do 2 godzin, troche ponad 1 :C
Próbowałaś z termometrem?

Marta - Wszystkiego najlepszego dla Zuzi!
Stary 2012-10-04, 17:09   #3977
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej. Przepraszam ze nie cytuje ale nie mam sił ani humor. Wpadam do was z samymi złymi wiadomościami. Jak wam ciągle pisałam ze mam dziecko anioła, nie płacze, pieknie śpi że nawet katarek mu nie przeszkadza. no i dzisiaj w przedszkolu Pani predszkolanka przytrzasneła Zuzi paluszek. Cały jej spuchł więc zdecydowałam się zeby jechac do naszego pediatry by go obejrzał, Ogólnie musielismy jechac do szpitala 30 km od mojego miasta gdzie mój pediatra pracuje. i ogólnie Jaśka chciałam zostawic z tesciowa a jechac z sama Zuzia ale Tesciowa powiedziała ze zabierzemy go niech go osłucha bo wkoncu ma katar. no i pojechaliśmy więc z Zuzia okej natomiast osłuchał Jasia i co? moje kpochane biedne dziecko ma zapalenie oskrzeli chciał nas zatrzymać na oddziale ale wkońcu stwierdził ze mały jest w super kondycji i tylko tutaj od razu podadzą już muy antybiotyk żeby zaczał działąc. Więc mamy 6 dni antybiotyków w zastrzykach i do tego 3 zastrzyki ze sterdyami. do tego 6 dni inhalacji. Bozeee co to by było gdyby nie ten paluszek Zuzi dla mnie jasiu był zdrowym dzieckiem. Lekarz nie kazał mi sie obwiniać bo powiedział ze nie byłam w stanie tego wykryc, bo ani nie kaszlal ani nie goraczkowal i teraz stanę sie przewrazliwiona matka która z byle katarkiem bedzie latala po lekarzach. Tesciowa mówila mi że moj maz tak wlasnie chorowal bezobjawowo., super dzisiaj mam nocke z głowy bo lekarz powiedział ze jak beda dusznosci to szybko szpital wiec go obserwuje. ogólnie na dwór jak najbardziej mozemy wychodzic. to tyle o jasku

przy okazji pokazalam moja rane wiec walczymy jeszcze jednym sposobem jesli to nie pomoze bede musiala miec zakladamy szew tam gdzie sie rozlazlo. no o to tyle. Jeden plus Zuzik zdrowy i nic nie jest z poaluszkiem. chociaz to.
biedny Jaś... zdrówka dla niego!!!

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej dziołszki ja jak większość z Was przechodze stan obniżonego nastroju. Pierdaczone hormony, zmęczenie i inne ustrojstwa. Jestem wściekła na siebie bo dzisiaj spałam dosłownie może trzy godziny i jak idiotka wyżyłam się na starszej córce. Ale tłumaczę i tłumaczę codziennie i jak grochem o ścianę.

Sytuacja: mam tak zbudowany dom, że mogę wyjść garażem na zewnątrz omijając schody, dzięki czemu nie muszę targać wózka, jako że miejsca nie wiele jest na przejechanie wózkiem obok zaparkowanego samochodu to trzeba iść tzw gęsiego. Z reguły to wygląda tak, że wózek trzymam jak najbliżej auta żeby więcej miejsca było obok ściany. Następnie wpinam małą w foteliku do wózka i mówię, Klaudia idź pierwsza, co oznacza, że musi mnie ominąć w najszerszym miejscu garażu. Oczywiście ona jak taka krówka, zamiast okrążyć wózek to wpycha się miedzy wózek a auto gdzie za chiny miejsca za wiele nie jest. I dzisiaj w przypływie bezsilności szarpnęłam ją z całej siły za kaptur jej kurtki ciągnąc do tyłu i sycząc przez zęby że ile mam tłumaczyć, że nie tędy droga. Efekt, ja się z bezsilności i zmęczenia poryczałam, bo mi się jej szkoda zrobiło. Przeprosiłam i wytłumaczyłam, że jestem naprawdę zmęczona i ledwo trzymam się na nogach. A dlaczego ledwo się trzymam na nogach, jestem cały czas na wysokich obrotach, w domu lśni, obiad zwykle ugotowany, do tego zaprowadzam i przyprowadzam młodą z przedszkola, potem 3 razy w tygodniu lecę z nią na sekcje: break-dance, hip-hop tylko na plastykę wozi ją mąż. Wczoraj jeszcze, mojego męża rozłożyło choróbsko i w efekcie robiłam mu okłady z zimnego ręcznika, bo mimo leków łeb go napierniczał w gorączce i do tego autentycznie gadał od rzeczy przy gorączce 38,7st. Dzisiaj rano jak tylko zaprowadziłam Klaudię do przedszkola, pognałam do apteki po zestaw witamin i innych cudów przy okazji sobie witaminy i córce. Mam nadzieje, że mnie nie rozpinkoli bo wtedy totalna padaka. Na szczęście Sonia jakoś tak się najadła w nocy, że miałam tylko dwa nocne karmienia pierwsze koło 1 a drugie po 5. Zauważyłam, że jak ją karmię najpierw z lewej piersi w której mam mniej pokarmu a potem zrobi przerwę na stękanie, odgazowanie i kupkę to potem pije z drugiej prawej, w której jest mnóstwo pokarmu i po tym zasypia bardzo głębokim snem.

Do tego borykam się z dziadowskim hemoroidem i jak nigdy z zaparciami, które powodują, że co drugi dzień się wypróżniam w efekcie krwawię jak zarzynany wieprzek, z powodu mocnego podrażnienia. I co tu żreć, żeby lekko załatwiać tę sprawę i nie podrażniać

To się wam wyżaliłam. Dzisiaj musiałam zamiast zbożowej walnąć sobie rozpustną kawę bo nos mam przy podłodze a spać z tego przemęczenia mi się nie chce

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Muminku, czytam wszystkie informację i naprawdę trzymam za Was. Staczacie heroiczną walkę. Modlę się za nią, bo silna z niej mała kobietka. Tobię, z całego serca życzę dużo dużo siły i cierpliwości wiem, że nastanie moment kiedy już będziecie wszyscy w domu i Laurka będzie spokojnie dorastać. Jesteś wielka kobieto
kochana odpusc sobie troche tej pracy, nic sie nie stanie jak balagan przez kilka dni bedzie i obiad nie ugotowany odpocznij

Cytat:
Mamcie wybaczcie, że wtrącę się w rozmowy o maluszkach i troszkę zmienię temat, ale zaczęłam już konkretnie dopakowywać torbę.

Proszę pomóżcie mi.

Byłam w Lidlu i obkupiłam troszkę Antosia.

Kupiłam też 2 dodatkowe smoczki uspokajacze, skoto pisałyście, że maluszki tak wybrzydzają, więc stwierdziłam, że dobrze jak będę miała 3 różnych firm. Mam nadzieję, że to wystarczy. Jeszcze nabyłam stanik do karmienia. Została mi w sumie głównie jeszcze tylko apteka i chyba jestem prawie gotowa.

Aaa jeszcze jedno:

Któraś z Was wklejała tutaj podgrzewacz do butelek i słoiczków. Czy któraś z Was jednak zdecydowała się na kupno tego sprzętu?

ja mialam paczke 43 pampersow 1 i do domu wrocilam z 8, ale bylam 5 dób

podgrzewacz kupiłam używany avent iQ i super jest tak samo sterylizator. zapoluj na allegro na uzywany, warto

no wlasnie tez mnie ciekawi jak tam aga ton

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:18   #3978
Enigmama
Raczkowanie

Urocza Lilianka i Maksymilian i Szymonek Justynki
Iwoncia Twój synuś słodki dobrze mu jest wyraźnie tak słodko śpi

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 17:19   #3979
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale Moni jeszcze w ciąży jest i próbuje wykurzyć maleństwo
Wiem, dlatego napisałam że "byłam" padnięta jak na godzinke wyszłam na spacer
Stary 2012-10-04, 17:22   #3980
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, dlatego napisałam że "byłam" padnięta jak na godzinke wyszłam na spacer
Aaaa no tak Kurczę, ciekawe kiedy wypoczniesz porządnie...
Stary 2012-10-04, 17:41   #3981
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa no tak Kurczę, ciekawe kiedy wypoczniesz porządnie...
Ja to pewnie w trumnie wypoczne
Chociaż nie bo tam robale bedą mnie zjadać to też nie odpoczne
Stary 2012-10-04, 17:47   #3982
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
ależ się macie z tymi chłopami... dziewczyny współczje, ja na swojego widzę nie mogę narzekać...
Mimo to ze pracuje czesto do godziny 20tej czasem przenosi też robote o domu i siedzi do białego rana nad papierami to jednak stara się na ile może uczestnoczyć w wychowaniu Zośki, i tak kąpiel to rzecz święta, zawsze obecny choć tylko stoi i sie patrzy (no czasem dumnie spłukuje piane przy myciu włosków z główki ) jak wraca z roboty to pierwsze co leci do Zośki od karmienia małej też nie ucieka a jak sie zdazy ze wroci do domu przed noca ciemną to i na spacer wszyscy idziemy. Nawet mówi często wieczorem że może on w nocy będzie wstawał i małej mleko z lodówki podgrzewał żebym się wyspała, ale jak na razie pozwoliłam sobie tylko na to żeby mi dwa razy w nocy do łóżka małą przyniósł do cyca.
Tak więc chyba facet anioł.
Mój też w sumie pomaga. W niedzielę sprząta całe mieszkanie i robi obiad. Małym się zajmuje jak wraca z pracy. Przy kąpieli też zawsze jest, zawija Matiego w ręcznik. Tylko w sumie cały dzień jestem sama. Kropek wychodzi o świcie, a wraca teraz o 19-tej. Jednak samemu z dwójką jest ciężko, a jeszcze obiad, posprzątać, psa wyprowadzić... Z psem to już idę na łatwiznę, wypuszczam i po 10 minutach idę po nią. Mam nadzieję że nie przyjdzie jej do łba korzystać z wolności i uciekać. No i jeszcze Paulę wożę do przedszkola na drugim końcu miasta ( koło nas nie ma miejsc ), a później z Matim po nią chodzimy i przy okazji spacer załatwiamy. No i jeszcze pracuję w domu. Jako księgowa nie mogę swoich klientów tak zostawić.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to pokarm matki zawsze jest odpowiedni, a po prostu bywa, że dziecię musi jeść nawet co godzinę. Chociaż ja podejrzewam, że to wyłącznie wynika z potrzeby bliskości.
Ja też tak uważam co do pokarmu

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Co do wagi to mój Jas w poniedziałek miał 4060g wcale się nie dziwię że tak przybiera bo potrafi ssac pierś i dopic 60-90ml Bebilonu . Niestety mam już bardzo malo pokarmu :/ a tak chciałam karmić piersią chociaż do pół roku .
To dlaczego zamiast go częściej przystawiać i pobudzać laktację Ty ją hamujesz przez włączenie mm?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Mamuśki doradźcie co zrobić by mała chciała leżeć sama w łóżeczko czy chociaż obok mnie w łóżku .. no ona tylko chce być albo na rękach albo na mnie .. odkładanie nic nie pomaga później jak ją biorę to ryczy jeszcze bardziej ... ehhh już ochrypła z płaczu nooo ... i jeszcze zapalenia krtani się nabawimy bo ona ciągle teraz wrzeszczy mi .... nawet tulenie i jej piosenka nic nie pomaga ... pediatra powiedziała że ma taki temperament i wyrośnie ale ja wysiadam
Konczi chyba jedynym wyjściem jest odkładanie jej pomimo płaczu.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
http://mamwsparcie.pl/?p=629 polecam przeczytać. Bardzo fajny artykuł o kolkach, o tym jak karmić malca, żeby nie było tych problemów. Ja się dostosuję do tego Oby pomogło.
Bardzo fajny artykuł. Ale z tym odbijaniem... Właśnie próbowałam i co? Wzięlam bo się szarpał, a panicz się wtulił i zasnął Bez odbicia oczywiście

Cytat:

Ja miałam 15 pieluch, szpital też dawał jak była potrzeba. Mi starczylo a nawet zostało no ale mu 2 doby tylko byliśmy.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Witamy sie z Zuzią w pierwszym skończonym miesiącu
Sto lat, sto lat
Stary 2012-10-04, 17:49   #3983
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej. Przepraszam ze nie cytuje ale nie mam sił ani humor. Wpadam do was z samymi złymi wiadomościami. Jak wam ciągle pisałam ze mam dziecko anioła, nie płacze, pieknie śpi że nawet katarek mu nie przeszkadza. no i dzisiaj w przedszkolu Pani predszkolanka przytrzasneła Zuzi paluszek. Cały jej spuchł więc zdecydowałam się zeby jechac do naszego pediatry by go obejrzał, Ogólnie musielismy jechac do szpitala 30 km od mojego miasta gdzie mój pediatra pracuje. i ogólnie Jaśka chciałam zostawic z tesciowa a jechac z sama Zuzia ale Tesciowa powiedziała ze zabierzemy go niech go osłucha bo wkoncu ma katar. no i pojechaliśmy więc z Zuzia okej natomiast osłuchał Jasia i co? moje kpochane biedne dziecko ma zapalenie oskrzeli chciał nas zatrzymać na oddziale ale wkońcu stwierdził ze mały jest w super kondycji i tylko tutaj od razu podadzą już muy antybiotyk żeby zaczał działąc. Więc mamy 6 dni antybiotyków w zastrzykach i do tego 3 zastrzyki ze sterdyami. do tego 6 dni inhalacji. Bozeee co to by było gdyby nie ten paluszek Zuzi dla mnie jasiu był zdrowym dzieckiem. Lekarz nie kazał mi sie obwiniać bo powiedział ze nie byłam w stanie tego wykryc, bo ani nie kaszlal ani nie goraczkowal i teraz stanę sie przewrazliwiona matka która z byle katarkiem bedzie latala po lekarzach. Tesciowa mówila mi że moj maz tak wlasnie chorowal bezobjawowo., super dzisiaj mam nocke z głowy bo lekarz powiedział ze jak beda dusznosci to szybko szpital wiec go obserwuje. ogólnie na dwór jak najbardziej mozemy wychodzic. to tyle o jasku

przy okazji pokazalam moja rane wiec walczymy jeszcze jednym sposobem jesli to nie pomoze bede musiala miec zakladamy szew tam gdzie sie rozlazlo. no o to tyle. Jeden plus Zuzik zdrowy i nic nie jest z poaluszkiem. chociaz to.
O kurcze... Biedny Jaś. Szczęście w nieszczęściu z tym Zuzinym paluszkiem. Jak zapalenie oskrzeli może bezobojawowo przechodzić? Bez kaszlu nawet Przecież to dla mam utrudnienie nie z tej ziemi. Moja nocami ma katarek mały, więc jutro zapiszę ją do lekarza na kontrolę. I masz rację, że teraz będziemy ze wszystkim po pediatrach biegać

Dziś byłyśmy u ortopedy. Mamy pieluszkować szeroko ale to bardziej profilaktycznie, bo z bioderkami raczej ok tylko stawy wiotkie (ale to chyba normalne u takich okruszków małych?). Gorzej, że mamy niewielką asymertię - tzn. mała jak leży to zawsze tak w jedną stronę sie przekręca i na prawym boczku woli leżeć. Na siłę kładę ją na lewym i podpieram, żeby mi się do swojej wygodnej pozycji nie wywinęła. Najprawdopodobniej tak była ułożona w brzuszku i dlatego tak teraz się układa, ale przez to później może mieć problem więc muszę ją naprostowywać. Kolejna wizyta za 2 mce - jeśli z tą asymetrią nic się nie zmieni to czeka nas rehabilitacja
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
marta, marzenka śliczne maluszki

kochane wpadłam tylko na chwile zdac relację ze wczorajszej wizyty w poradnii neonantologicznej i z usg. Więc tak bioderka już są ok więc wczoraj pożegnaliśmy podwójne pieluszkowanie co do torbielka to w opisie usg nie ma już napisane torbiel tylko przestrzeń krwawiąca czy jakoś tak neonantolog powiedziała, że to inne określenie torbielka, że to ślad jaki po nim pozostał. 31 mam się zgłosic z małą jeszcze raz zobaczyc jak to wygląda ale powiedziała by się nie przejmowac

gorzej sytuacja z wagą malutkiej
UWAGA! waży już 3508 i dr stwierdziła, że jest przekarmiona
w ciągu tygodnia przybrała 408g mam zalecenie trzymac ją na samej piersi, a bebiko ograniczyc do minimum a najlepiej wykluczyc łatwo im powiedziec, wczoraj była na piersi od wizyty- czyli od 12 jakoś do 18 i płakała non stop jak męzul wrócił z pracy to stwierdził, że pie*doli co mówią i kazał jej dac butlę bo wyła w niebogłosy i wyżywała się już na cycu zjadła 90 i spała po niej 5h siedzieliśmy przy łóżeczku poschizowanii czekając co godzinę kiedy sie obudzi, a tu cisza, spokój w nocy próbowałam ominąc znó butelkę ale ni cholery, ona aż biedna wyje z rozpaczy i jak tu jej nie dac papu myslałam, że znów zje 90 ale zjadła tylko 30 i spała do 6, teraz zasnęła po samym cycu

dobra zmykam kochane, bo o 8 mam ortopedę(nie wiem po co mam teraz isc skoro bioderka już są ok), a o 9 pediatrę u nas w przychodni i znów się nasłucham, że zapasłam dziecko później wstawię Wam fotki Jagódki i ocenicie ale szczerze dla mnie wygląda po prostu jak normalny niemowlak, bo i na długość urosła, bo wszystko na 56 w nóżkach na stykw ogóle jutro kończy miesiąc
co ci lekarze z tym przekarmieniem powariowali?
Jak mało przybiera maluszek, to źle (i to zrozumiałe akurat), a jak za dużo to też źle? Przecież jak zacznie raczkować to od razu chudzinki nam się porobią z naszych kluseczków

Cytat:
Poczytałam wczoraj trochę i stwierdzam że moje dziecko ma typową kolkę. Dałam mu wczoraj sab simplex, pomasowałam brzucho i było lepiej, ale noc masakra, budził się co godzinę, kolejne pół wisiał na cycu i ciumkał później pół godziny snu i od nowa wszystko. Teraz śpi jak anioł.
Zastanawiam się nad mm. Może na noc mu dawać? Już kilka osób mi powiedziało że może mam pokarm do du.. i mu nie starcza. Ale niewiem. Na razie z tym sabem spróbujemy. Zobaczymy co nam to da.

Przepraszam ale nie doczytałam wcześniejszej odpowiedzi. Wodę mu dałam ale i tak chciał cyca, ale wyczytałam że przy kolkach dzieci właśnie wiszą na cycu w przerwach kiedy się nie drą, bo to je uspokaja i szukają bliskości mamy. Nie są głodne, chcą tylko być blisko.
Połozna na sr mówiła, że gdy dziecko będzie meić kolkę, to będzie chciało wisieć na cycu, ale jeśli wiemy, że głodne być nie powinno, to na cycu nie trzymać, bo tylko pogarszamy sprawę. Tzn. Układ pokarmowy jest niedojrzały i kolki pojawiają się ponoć dlatego,że maluch nie nadąża z trawieniem. Więc jeśli brzuszek boli z tego powodu a my malucha cały czas karmimy (bo chce do cycka), to jelitka nie mają możliwości odpocząć i dlatego kolka będzie się nasilać. Jeśli zatem głodne nie jest to lepiej dawać smoka do ciumkania żeby przerwę w trawieniu dać. Choć to jak mówię, tylko teoretyczna moja wiedza - całe szczęście nas kolki ominęły i nie musiałam sprawdzać. I tak bardzo Wam współczuję tych kolek.. bo jak maluszek kilka godzin się drze to aż serce się kraje i ta cholerna bezsilność...
Cytat:
My dziś mieliśmy zieloną kupkę... Wczoraj zjadłam pierwszy raz trochę malin, ogórka kiszonego i fasolkę szparagową. Jak obstawiacie, co zaszkodziło? .
obstawiam fasolkę. Maliny nie powinny zaszkodzić - hektolitrami piję sok malinowy, który własnoręcznie robiłam. Na ogórka jeszcze się nie odważyłam - strachliwa jestem i wolę sama się ograniczeć i pocierpieć dietą monotonną niż męczyć moje dziecię bolącym brzuszkiem. Ale za to dziś pozwoliłam sobie na gofra z bitą śmietaną - oby mała tego nie "przecierpiała":prosi :
\
Dearlie, my byłyśmy 6 dni w szpitalu i w sumie zużyłam 2 opakowania dady (po 28 szt). W szpitalu pieluszek nie dawali. Myślę, że lepiej wziąć taką małą paczuszkę ze sobą

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-10-04 o 17:56
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:02   #3984
kraven
Zakorzenienie

Gda ja tez obstawiam fasolkę

Dearline ja mam spakowane na razie paczkę Huggisów 27 sztuk a druga bedzie leżeć w domu jak coś to TŻ dowiezie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:55   #3985
weronika_91
Zakorzenienie

TAMLIN nie nie to nie tak . Ja go dostawiam do piersi a po 10 minutach przy cycu jest krzyk co oznacza że potrzebuje jeszcze chyba, a z piersi już mu nie leci.

ASIULKA dużo zdrowka dla Jasia. A co macie na katar ? My mojemu też inhalacje robimy .

Co do podgrzewacza to u nas się świetnie sprawdza
Stary 2012-10-04, 19:07   #3986
zielona1911
Zakorzenienie

Witam
Ja nie ogarniam co sie ze mna dzieje,jestem strasznie rozkojarzona!
Poszlam wczoraj do lekarza po skierowanie na badanie sluchu dla malego i niewiem czemu ale poprosilam o skierowanie do okulisty
Dopiero w domu sie kapłam i mysle sobie ze masakra bo na dzis mialam wizyte miec u laryngologa na 10. Wiec rano ubralam malego i polecialam do pediatry po skierowanie i lece do laryngologa twardo a okazalo sie ze wizyte owszem mam,ale na jutro...
masakra ze mna...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:11   #3987
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witam
Ja nie ogarniam co sie ze mna dzieje,jestem strasznie rozkojarzona!
Poszlam wczoraj do lekarza po skierowanie na badanie sluchu dla malego i niewiem czemu ale poprosilam o skierowanie do okulisty
Dopiero w domu sie kapłam i mysle sobie ze masakra bo na dzis mialam wizyte miec u laryngologa na 10. Wiec rano ubralam malego i polecialam do pediatry po skierowanie i lece do laryngologa twardo a okazalo sie ze wizyte owszem mam,ale na jutro...
masakra ze mna...
kochana, to pewnie przemęczenie + hormony.
Dziewczyny, jak mam szeroko pieluchować za pomocą tetry? co oprócz tetrowych pieluszek jest potrzebne? Nie dopytałam lekarza, bo to Arab jakiś i trudno się z nim dogadać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:26   #3988
katiem
Wtajemniczenie

Hej kochane!

Mam chwilke. Kuba spi, maz spi, Pawel sie bawi.

Wszystko sie poodwracalo. KUbus na poczatku mylil dzien i noc i bylam wykonczona, potem lubil byc na rekach. A od kilku dni grzeczniutki. Ta moja polozna to chyba taka super niania
Znowu bylam na godzinke w pracy. Kubus z babcia. ladnie wypil z butelki - czego sie balam.

Maggie
ja tez mam takie zdanie na temat kolek.
Ale raczej ciezko rozpoznac czego dzieciatko potrzebuje w takim momencie. i czesto po dokarmieniu sie uspokaja - glod? czy po prostu juz pada ze zmeczenia?

Dearlie ja mialam chyba 1 paczke 30 sztuk z baby dream. I cos przywiozlam do domu. Ale szpital tez mial swoje. Jak oddawali malego po kapieli czy badaniach to zawsze mial ich pieluszke.
Co do firmy to kupuje Dada. Z rossmanna kupowalabym gdyby bylo blizej. A pod nosem mam biedronke. I szczerze jestem z nich bardziej zadowolona niz z Pampersa. Pampers czesto przeciekal.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
kochana, to pewnie przemęczenie + hormony.
Dziewczyny, jak mam szeroko pieluchować za pomocą tetry? co oprócz tetrowych pieluszek jest potrzebne? Nie dopytałam lekarza, bo to Arab jakiś i trudno się z nim dogadać
U mnie juz ani pediatra, ani polozna nie zalecaja szerokiego pieluchowania. a jeszcze 2 lata temu pediatra (ta sama) ladowala ta tetre.
Zlozyla tetre w prostokat i wlozyla na pampersa (jak podpaske bez skrzydelek) i na to spodnie.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

To chyba tylko ja nie uslyszalam ze dziecko przekarmione mimo, ze przybral 700 gram w 2 tygodnie, no ale pewnie dlatego ze na cycu.

Ja mam podgrzewacz jakis z allegro - happy family czy cos takiego.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-04 o 19:31
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:28   #3989
colds
Zakorzenienie

Uwaga,
zaczyna się kolka
Stary 2012-10-04, 19:48   #3990
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Uwaga,
zaczyna się kolka
Tak mi przykro, że musicie to przeżywać Mam nadzieję, że nas to ominie... Henio też czasami się pręży, stęka i płacze robiąc kupkę, szczególnie jak jest przy cycu. To trwa chwilę. Ale ja czytałam, że to może być od tego, że noworodki chcąc zrobić kupkę się całe napinają, łącznie ze zwieraczami i nie mogą się wtedy wypróżnić.

Dziś zjadłam sorbet z mango, zobaczymy co z tego będzie

A tak w ogóle, to właśnie wróciłam z zakupów Kupiłam sobie spodnie i sweterek w Zarze i tusz do rzęs. Wracam, dziecię śpi, a mąż podał ugotowany przez siebie obiad... Kochany jest!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości