Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 11:19   #3811
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heja Gaduły! Witam się ze stolicy
Miałam kompa, bezprzewodowy internet, ale tż nie zabrał do niego pinu Dlatego witam się dopiero dziś
i co tam w wielkim swieci9e słychać?
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
a ja jeszcze +3
u mnie to dzięki kp bo jem dużo ale nie tłusto i nie jem słodyczy i to wystarcza do bardzo powolnego spadku wagi, ponoć organizm jest tak zaprogramowany żeby podczas kp zużywać również tkankę tłuszczowa, wiem wiem depoison u Ciebie to nie działa ale już nam napiasałas dlaczego
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Głośne dzwięki na 100 % słyszy. Lekarz mówił ze miał pacjentkę , która upierała się, że dziecko słyszy , a było zupełnie głuche hm,,.ja uwazam ze słyszy i juz
za Twoja intuicję
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Właśnie sprzedałam łóżeczko Dzwoniła do mnie babka, już była oglądać. Okazało się, że to moja koleżanka z bloku
to blisko ma
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hmm, no i wygląda na to, że często przystawianie dziecka do piersi wcale nie musi zwiększać laktacji, jak się powszechnie sądzi. Mnie ostrzegała przed tym położna, ale nie byłam pewna, czy mam jej wierzyć. W ogóle coraz częściej widzę, że to niepunktualne krówsko było jakie było, ale WSZYSTKO co powiedziała - sprawdziło się.
a skąd nagle taka refleksja? mi pomogło długie ssanie, chyba
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
pompowac.

Zauwazylam ze niunia identyfikuje glowy bo lezala sobie u nas na lozku i my obydwoje z tz nachyleni nad nia bo sie tak pieknie usmiechala no i jak tz do niej gadal tp na niego wzrok jak ja to od razu sie odwracala
myśmy sie raz tak z mezem oboje pochylili i dziecko zgłupiało, nie wiedzało na kogo patrzeć, raz na mnie raz na męża, wyglądał tak jakby sie dziwił ze nas dwójka jest
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Aaaa no i nas dzisiaj dopaDŁY magiczne 3 miesiące
to nam rośnie pannica
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Hehe jeszcze trochę, a będziemy pisać tylko o tym, że nikt nie czyta naszych postów ;]

Mój jeszcze liczy na mój zdrowy rozsądek, jednak bardzo często trudno mi się opanować w dzieciowych sklepach

mój mąż jeszcze walczy ja to mam teraz problem z wydaniem kasy na pierwszego syna, wydaje mi sie ze to przez to ze mam dla niego teraz mniej czasu i wiem ze nie tedy droga ehh
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie Wy macie foteliki???
0 - 13 wpinany do wózka
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:21   #3812
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Tak, to zwykłe konto z dostępem internetowym. W ofercie mają też Inteligo, które pewnie działa tak samo, tylko bez obsługi pełnej obsługi w oddziałach.
Ja mam konto pko konto za zero, tam jest od razu rachunek oszczędniościowy
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Sol jak oczka Fabisia?
Bez zmian, wciąż zaropiałe..
Cytat:
acha Ciążowe 19 kg juz zgubiłam.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
super czyżby pozazdrościł narzeczonej?
chyba tak
Cytat:
Cześć dziewczyny

U nas dalej d...nic się ciekawego od lekarza w Bydgoszczy nie dowiedziałam . Zajrzał małej do uszu, buźki i noska i stwierdził, że anatomicznie jest wszystko dobrze , do tego mała zaczęła gadać do pana doktora i stwierdził, że się bardzo dobrze rozwija. Odnośnie słuchu nie przeprowadził żadnych badań bo stwierdził,że musi przejść kilka badań w szpitalu. Co najlepsze terminy na a 2 /3 miesiące.. porażka. wkurza mnie ta ciągła szarość , chcę już wiedzieć czy jest dobrze czy też niedosłuch. Kiedy powiedziałam , że według mnie Nadia słyszy bo reaguje na szczekania psa itp. to powiedział, że często mamy widzą to co chcą zobaczyć , ale oczywiście wierzy , że jest ok. Powiedział też , że tylko niewielki procent dzieci które tak jak nasza mała nie przechodzą otoemisji po badaniu Bera ( to co będzie w szpitalu) ujawniają niedosłuch najczęściej wszystko jest dobrze

Teraz jeszcze czeka nas badanie w szpitalu w Toruniu 24 października . Te wizyty mnie strasznie stresują wiążę z nimi zawsze nadzieję , a cały czas nic nie wiem

A z dobrych wiadomości mała spała od 21 do 5.10 , apotem od 5.20 do 7.10 i teraz też spi
Trzymam kciuki, żeby w Toruniu więcej Wam powiedzieli
I oby tak jak mówili lekarz było dobrze
Cytat:
Dasz radę
Mój małż z moim bratem i jednym kumplem zapisali się na prawo jazdy na motor. Wczoraj cały wieczór dyskutowali o rozwiązaniach testów na prawko
No już 85-90% rozumiem
Cytat:
Strasznie współczuję!!! Tobie i Fabiemu. Oby po drugim podejściu problem zniknął!!!

Cytat:

Super

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:22   #3813
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

super..

u nas to jest od uuu i aaaa

miałam jeszcze napisać że humor mam lepszy, to chyba dzięki @

Ja ostatnio Wam narzekałam na wygląd, a dzień czy dwa później dostałam @

Co do zakupów w necie, to polecam Alior Sync - zwracają 5% za zakupy internetowe W zeszłym miesiącu dostaliśmy prawie 200zł z powrotem
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:23   #3814
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pilne pytanie
jak myślicie ile dziecko 2 i pół miesięczne zjada mililitrów mleka z piersi na dobę?

nadrobię wieczorem, teraz nie dam rady
jak byliśmy w szpitalu to Pani mi zważyły Wojtusia przed i po karmieniu i wyszło że zjadł z piersi 60 ml podczas jednego karmienia

Cytat:
ja moją co noc niemal karmię na śpiocha (chyba, że sama się obudzi). Tym sposobem czasem wysypiam się nawet do 9 rano
Dzisiaj tylko coś jej odbiło i budziła się dwa razy, ja już nieprzyzwyczajona i nie wyspałam się jak nie wiem
a przy przewijaniu się nie budzi? Czy nie przewijasz tyle godzin?

Cytat:
my mamy Coneco
a teraz mam chwilkę to napiszę więcej o nas

tak jak pisałam wczoraj mieliśmy wirusa rota żadnych objawów ani gorączki ani wymiotów ani biegunki tylko totalny brak apetytu mały za nic nie chcial jeść ani piersi ani butelki był coraz słabszy wkońcu po 2 dniach dostaliśmy skierowanie do szpitala tam kroplówka wzmacniająca i wieczorem zaczął jeść najpierw po 2 -3 min i stopniowo coraz więcej. Wczoraj jeszcze prawie cały dzień płakał bo bolał go brzuszek dziś jest już lepiej chociaż słyszę nadal jak mu jeździ po jelitkach.
Co ciekawe pani doktor przy przyjęciu do szpitala stwierdziła że to nie jest normalne że Wojtuś jest taki neispokojny od urodzenia i że tak dużo płacze ale jak skończyła dyżur to już nikt się tym nie zainteresował ale w szpitalu podawali nam espumisan i wydaje mi się że jest po nim spokojniejszy więc kupiłam i podaję nadal 3x dziennie.

Czy któraś z Was podaje mm Nutramigen albo Bebilon pepti? Była u mnie wczoraj sąsiadka i powiedziała że jej dziecko było takie jak moje niespokojnie ciągle płakało i zaczęła podawać to mleko co drugi karmienie i wszystko przeszło. Czy te mleka są tylko na receptę?
Stary 2012-10-05, 11:23   #3815
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to nie lepiej Ci kupic nowy 0-25 kg?
Bo foteliki uzywane hmm raczej nie kupilabym nie wiesz czy nie byl po wypadku albo nie ma czegos uszkodzonego a tu o bezpieczenstwo w koncu chodzi...
nie myslalam nawet o takim 0-25 szczerze to nawet nie wiedzialam z etakie sa

uzywany chce bo mała moze autem jezdzi raz w miesiacu. A przez zime to nawet i rzadziej ejzdzic bedzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:27   #3816
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
to jest bardzo fajne
i odtad fabi bedzie spal w lozeczku a nie z wami?
Dzienne drzemki będą w łóżeczku, ale przez zimę śpi w nocy z nami, bo pokój jest bardzo zimny. Na wiosnę będzie już sypiać cały czas w łóżeczku
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Za mną ciężka noc Głowa mnie tak bolała (teraz też boli), jakby mnie ktoś po mózgu młotkiem walił Najpierw nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to straszne bzdury mi się śniły...
Np. że odwiedziła mnie Mamcia z Amelcią. A ja ją olałam i siedziałam przy komputerze. Po kilku godzinach zorientowałam się, że jej nie ma Zadzwoniłam, ale po pierwszym sygnale wyłączyła telefon
A potem jeszcze mi się śniło, że jacyś dwaj obcy faceci przyleźli mi do mieszkania i zaczęli się rządzić jak u siebie. Potem przyszła Natalia Siwiec (nota bene moja koleżanka z podstawówki ) szukająca agencji modelek w naszym bloku A jak zadzwoniłam na policję że mi obcy faceci łażą po domu to mi automatyczna sekretarka w telefonie powiedziała, że mam zły akcent, nie rozumie mnie i nie przyjmie zgłoszenia
Ja nie wiem skąd się takie bzdury w snach pojawiają

Pogoda znów dopisuje, także wybiorę się po tę grającą zabawkę co jej wczoraj nie kupiłam Tż też mnie zapytał czemu jej od razu nie wzięłam

O i normalna ta Siwiec była?
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wklejam wczorajsze dlidlowe nabytki i ubranie na chrzest
pozniej sie ubiore w kiece i cykne
Ładne
Cytat:
U nas w sklepie na mieście łóżeczka są tańsze niż na Allegro. Oczywiście sprawdzałam ten sam model Może u Was też tak będzie, to zawsze parę groszy do przodu.
Z tego co pamiętam mieli cenowo za 300 ale może byłoby coś na mój fundusz
Cytat:
no wlasnie ja musz ekupic wiekszy. I neiwiem jakiej firmy. tez mam 0-10

no mam ale mniejszy i juz za mały musz ekupci o-13 wlasnie. A jaka firme masz? szukam czegos uzywanego bo szybko bedzie wyrastała nieoplaca mi sie nowego brac
syper
Mi się ten podoba, ale nie znalazłam o nim opinii http://allegro.pl/fotelik-coto-baby-...669443578.html
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

to blisko ma
, ulicę dalej

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Igusi

Bloguję
Stary 2012-10-05, 11:28   #3817
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

O i normalna ta Siwiec była?
Normalna to ona była 14 lat temu jak kończyłyśmy podstawówkę (i z wyglądu, i z tego co miała w głowie )
No niby normalna-ale tak wytapetowana że szok
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:30   #3818
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Normalna to ona była 14 lat temu jak kończyłyśmy podstawówkę (i z wyglądu, i z tego co miała w głowie )
No niby normalna-ale tak wytapetowana że szok
Podkład to chyba szpachlą nakłada
W ogóle ma takie parcie na szkło, że to aż śmieszne

Bloguję
Stary 2012-10-05, 11:31   #3819
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam i zamiast zminimalizować to wyłączyłam przeglądarkę bo tż mi tu zagląda i czyta
Jak wiem, że tż może mi zajrzeć do kompa, to czyszczę historię. Gdyby wiedział, że to wizaż, to pewnie z ciekawości sprawdzałby co tu piszę nawet z innego komputera.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:32   #3820
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się ten podoba, ale nie znalazłam o nim opinii http://allegro.pl/fotelik-coto-baby-...669443578.html
:
ładny
no taki 0-25 to i nowy sie oplaca. Bo tak do 13 kilo to sie nie oplaca mi juz nowego. MImo ze faktycznie gdybym czesto ejzdzila samochodem to bym kupila.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-05, 11:34   #3821
ewka5891
Zakorzenienie

Nocna spokojna, niestety syn spał cała noc z nami bo w lozeczku był niespokojny teraz sobie lezymy i mały je

Linka super, ze idzie Wam ku lepszemu teraz kg zaczną przybywać

Prince Ty maniaczko Allegro masz jak mój Tz, on uwielbia siedzieć na ebayu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:34   #3822
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ładny
no taki 0-25 to i nowy sie oplaca. Bo tak do 13 kilo to sie nie oplaca mi juz nowego. MImo ze faktycznie gdybym czesto ejzdzila samochodem to bym kupila.
Ja jak zdam prawko to kupię właśnie taki 0-25 kg, bo to nigdy nie wiadomo. A może na wiosnę będziesz częściej jeździć?

Bloguję
Stary 2012-10-05, 11:40   #3823
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a z ciążowych kilogramów "mam" -1
Ale Ci zazdroszczę.............. .....ja mam +11
chodzę w ciążowych ciuchach
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

dziś syn od rana uśmiecha się do mnie od ucha do ucha
Jak fajnie, mój się wciąż do mnie nie uśmiecha a jak go próbuję rozśmieszyć to patrzy na mnie jak na debila
Cytat:
Witam się po śniadanku i z kawusią.
Zła wiadomość taka, że od wczoraj mam migrenę
Współczuję
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Umówiłam się z koleżanką (ma synka Borysa urodzonego w połowie lipca) to w końcu nie padnę z nudów na spacerze
I jeszcze jedno - oba karmienia nocne były tylko z piersi Od poniedziałku pije herbatkę z herbapolu na laktację, a od 2 dni jem lactinatal nie wiem czy to efekt tego ale grunt, że mam coraz więcej mleczka
Też umieram z nudów na spacerze, zaczęłam więc chodzić b.szybko prawie biegać żeby spalać tłuszcz i schudnąć i jakoś urozmaicić tę bezproduktywną czynność

Super, że na Ciebie tak dobrze te zioła działają
u mnie się niestety nie sprawdziły

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Zosia śpi
Zasnęła mi dziewczynka około 23, spała do 6, pojadła i spała do 8 - i od 8 stękanie. Wstałyśmy, przebrałam, nakarmiłam, posadziłam w leżaczku. Pomiętoliła pół godziny swojego pieska (taki kocyk-przytulanka) i znów zasnęła. Obłęd. Nie wierzę własnemu szczęściu, bo śpi już ze 40 minut
Ma litośc nad matką
Może jest dla mnie światełko w tunelu
Cytat:

miałam jeszcze napisać że humor mam lepszy, to chyba dzięki @
Najlepsze życzenia dla Iguni
Fajnie, ze się lepiej czujesz
Cytat:
Recaro
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
nie wiem co ci powiedzieć... Mój ma na szczęście czasem tylko takie odbicia, wtedy nie odzywam się do niego, nie piorę mu ubrań, nie prasuje, nie sprzątam i jak gotuję, to tylko dla siebie, może ty też tak zacznij robić... A i raz jak tak grał cały czas i nie chciał skończyć to się wkurzyłam i korki wyłączyłam..

Cytat:
Hej
Za mną ciężka noc Głowa mnie tak bolała (teraz też boli), jakby mnie ktoś po mózgu młotkiem walił Najpierw nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to straszne bzdury mi się śniły...
Np. że odwiedziła mnie Mamcia z Amelcią. A ja ją olałam i siedziałam przy komputerze. Po kilku godzinach zorientowałam się, że jej nie ma Zadzwoniłam, ale po pierwszym sygnale wyłączyła telefon
A potem jeszcze mi się śniło, że jacyś dwaj obcy faceci przyleźli mi do mieszkania i zaczęli się rządzić jak u siebie. Potem przyszła Natalia Siwiec (nota bene moja koleżanka z podstawówki ) szukająca agencji modelek w naszym bloku A jak zadzwoniłam na policję że mi obcy faceci łażą po domu to mi automatyczna sekretarka w telefonie powiedziała, że mam zły akcent, nie rozumie mnie i nie przyjmie zgłoszenia
Ja nie wiem skąd się takie bzdury w snach pojawiają

Pogoda znów dopisuje, także wybiorę się po tę grającą zabawkę co jej wczoraj nie kupiłam Tż też mnie zapytał czemu jej od razu nie wzięłam
Ale sny niezłe ale mi też się często śnią dziewczyny z forum
To Siwiec pochodzi z B.???
Cytat:
wklejam wczorajsze dlidlowe nabytki i ubranie na chrzest
pozniej sie ubiore w kiece i cykne
Szczęściara, brązowa bluza
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:42   #3824
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:42   #3825
Soleilka
Zakorzenienie

Licytuję bodziaka Fabiemu do chrztu tylko jeszcze 3 dni do końca już ma kupioną kamizelkę i spodnie od garniaka. Jeszcze zostanie mi kupić muszkę i jakiś ładny kombinezon

Bloguję
Stary 2012-10-05, 11:43   #3826
houserka
Rozeznanie

nadalka- brawa za trzeci miesiąc małej!a tż niech looka na to co o nim piszemy, najlepiej mu wydrukuj dużymi literami , aż się zdziwi!! ja bym na Twoim miejscu go chyba pobiłaskoro słowa nie działają...

jutro jedziemy w moje rodzinne strony, na pogrzeb teściowej szwagra , która była też przyjaciółką mojej teściowej...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:46   #3827
mrowka88
Raczkowanie

Cześć Kobietki

Witam się z herbatką i śpiącym dzieckiem u boku
Agunia, Nadalka, powiedzcie mi, jak karmicie dzieci na śpiocha to bierzecie je też do odbicia czy po jedzonku od razu do łóżeczka?

Wanillka, jak patrzę na Twój avatar to mam wrażenie, że patrzę na swojego synka. Łudzące podobieństwo

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:50   #3828
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
On po prostu chciał, żebyś spędzała czas w parku, a nie w hotelu przed komputerem.
Taa, pierwszego dnia robił coś w necie z komórki, prawdopodobnie telefon się zawiesił i cała noc coś pobierał z neta - zadzwonili wczoraj, że nabił sie rachunek 400zl Co więcej z tego powodu zablokowali mu komórkę Durnie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:50   #3829
houserka
Rozeznanie

Linka- ważne że znalazłaś przyczynę problemu i już jest dobrze ,małe dzieci to wielka zagadka i ciężko czasem zorientować się o co chodzi
prince- UWAZAJ! allegro uzależnia zwłaszcza z opcją PayU , kiedyś wydawałam pół wypłaty na allegro, ale mi przeszło na szczęście...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:53   #3830
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja musz ekupic wiekszy. I neiwiem jakiej firmy. tez mam 0-10

no mam ale mniejszy i juz za mały musz ekupci o-13 wlasnie. A jaka firme masz? szukam czegos uzywanego bo szybko bedzie wyrastała nieoplaca mi sie nowego brac
syper
0-13 nie opłaca Ci się już kupować, możesz kupić tak jak mamcia pisze - 0-25
i nie kupuj używanego z nieznanego źródła! Nie ma tutaj znaczenia, że jeździć będziesz rzadko, nawet niewielka stłuczka może spowodować powstanie uszkodzeń, niewidocznych gołym okiem, mających znaczny wpływ na konstrukcję fotelika. Więc jak kupisz fotelik po stłuczce, bo sprzedawca się raczej do tego nie przyzna, przy kolejnej stłuczce może się okazać, że plastik nie wytrzyma naprężeń i fotelik się rozleci - jak to się może skończyć chyba nie muszę pisać. I co będzie, jak ją przewieziecie nawet ten jeden, jedyny raz, a ktoś Wam po prostu na przykład w dupę wjedzie?

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

a przy przewijaniu się nie budzi? Czy nie przewijasz tyle godzin?
a teraz mam chwilkę to napiszę więcej o nas

tak jak pisałam wczoraj mieliśmy wirusa rota żadnych objawów ani gorączki ani wymiotów ani biegunki tylko totalny brak apetytu mały za nic nie chcial jeść ani piersi ani butelki był coraz słabszy wkońcu po 2 dniach dostaliśmy skierowanie do szpitala tam kroplówka wzmacniająca i wieczorem zaczął jeść najpierw po 2 -3 min i stopniowo coraz więcej. Wczoraj jeszcze prawie cały dzień płakał bo bolał go brzuszek dziś jest już lepiej chociaż słyszę nadal jak mu jeździ po jelitkach.
Co ciekawe pani doktor przy przyjęciu do szpitala stwierdziła że to nie jest normalne że Wojtuś jest taki neispokojny od urodzenia i że tak dużo płacze ale jak skończyła dyżur to już nikt się tym nie zainteresował ale w szpitalu podawali nam espumisan i wydaje mi się że jest po nim spokojniejszy więc kupiłam i podaję nadal 3x dziennie.

Czy któraś z Was podaje mm Nutramigen albo Bebilon pepti? Była u mnie wczoraj sąsiadka i powiedziała że jej dziecko było takie jak moje niespokojnie ciągle płakało i zaczęła podawać to mleko co drugi karmienie i wszystko przeszło. Czy te mleka są tylko na receptę?
nie no, ona się budzi trochę jak ją biorę z łóżeczka, ale przy cycu w momencie przysypia. Jak zrobi kupę przewijam, jak nie to zostawiam pampka

oj nacierpiał się maluszek, dobrze że już jest lepiej

Idę się położyć bo mi głowę rozsadza...

Mrówka jak uśnie to nie odbijam, i co ciekawe, w nocy nawet jak nie odbije to nie ulewa, a w dzień ulewa co jedzenie

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:55
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:55   #3831
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Podkład to chyba szpachlą nakłada
W ogóle ma takie parcie na szkło, że to aż śmieszne
Z fajnej, inteligentnej dziewczyny stała się taką lalą... a naprawdę była ładna póki jej usta i biust nie spuchły

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale sny niezłe ale mi też się często śnią dziewczyny z forum
To Siwiec pochodzi z B.???
Oczywiście
Podobno w jakimś wywiadzie stwierdziła, że B. to właściwie dzielnica W-cha
Stary 2012-10-05, 11:57   #3832
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Heja Gaduły! Witam się ze stolicy
Miałam kompa, bezprzewodowy internet, ale tż nie zabrał do niego pinu Dlatego witam się dopiero dziś
Witamy na Mazowszu
Jak byś przejeżdżała przez stolicę polskiego jedwabiu to zapraszam na kawkę
Cytat:
Cześć dziewczyny

U nas dalej d...nic się ciekawego od lekarza w Bydgoszczy nie dowiedziałam . Zajrzał małej do uszu, buźki i noska i stwierdził, że anatomicznie jest wszystko dobrze , do tego mała zaczęła gadać do pana doktora i stwierdził, że się bardzo dobrze rozwija. Odnośnie słuchu nie przeprowadził żadnych badań bo stwierdził,że musi przejść kilka badań w szpitalu. Co najlepsze terminy na a 2 /3 miesiące.. porażka. wkurza mnie ta ciągła szarość , chcę już wiedzieć czy jest dobrze czy też niedosłuch. Kiedy powiedziałam , że według mnie Nadia słyszy bo reaguje na szczekania psa itp. to powiedział, że często mamy widzą to co chcą zobaczyć , ale oczywiście wierzy , że jest ok. Powiedział też , że tylko niewielki procent dzieci które tak jak nasza mała nie przechodzą otoemisji po badaniu Bera ( to co będzie w szpitalu) ujawniają niedosłuch najczęściej wszystko jest dobrze

Teraz jeszcze czeka nas badanie w szpitalu w Toruniu 24 października . Te wizyty mnie strasznie stresują wiążę z nimi zawsze nadzieję , a cały czas nic nie wiem

A z dobrych wiadomości mała spała od 21 do 5.10 , apotem od 5.20 do 7.10 i teraz też spi
Na pewno wszystko jest dobrze, zobaczysz Trzymam kciuki za badania w Toruniu
Cytat:
Karolina - wczoraj trochę mi się komp przyblokował i zapomniałam o Twoim chodzeniu w krótkim rękawku. Sprawdź fT4, bo może powinnać jeszcze obniżyć dawkę Euthyroxu.
Jutro jadę na badania (w tym znów krzywa cukrowa-ble) i właśnie zobaczyłam, że mam skierowanie tylko na TSH -lekarz który zastępował moją endo tak wypisał a ja nie zwróciłam uwagi, pewnie będę musiała za fT4 zapłacić
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-10-05, 12:00   #3833
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Z fajnej, inteligentnej dziewczyny stała się taką lalą... a naprawdę była ładna póki jej usta i biust nie spuchły

Oczywiście
Podobno w jakimś wywiadzie stwierdziła, że B. to właściwie dzielnica W-cha
no comments...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-10-05, 12:00   #3834
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
0-13 nie opłaca Ci się już kupować, możesz kupić tak jak mamcia pisze - 0-25
i nie kupuj używanego z nieznanego źródła! Nie ma tutaj znaczenia, że jeździć będziesz rzadko, nawet niewielka stłuczka może spowodować powstanie uszkodzeń, niewidocznych gołym okiem, mających znaczny wpływ na konstrukcję fotelika. Więc jak kupisz fotelik po stłuczce, bo sprzedawca się raczej do tego nie przyzna, przy kolejnej stłuczce może się okazać, że plastik nie wytrzyma naprężeń i fotelik się rozleci - jak to się może skończyć chyba nie muszę pisać. I co będzie, jak ją przewieziecie nawet ten jeden, jedyny raz, a ktoś Wam po prostu na przykład w dupę wjedzie?
racja, patrze na taki 0-25 ale to juz nowy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-05, 12:04   #3835
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No teraz się śmieją, że ma pontony zamiast ust, albo że wygląda jak glonojad

Aga a co sądzisz o tym foteliku? http://allegro.pl/fotelik-coto-baby-...669443578.html Właśnie nad nim myślę, żeby na wiosnę kupić

Bloguję
Stary 2012-10-05, 12:10   #3836
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Albo że ją osa użądliła

Dobra, idziemy na spacer póki słońce świeci
Na obiad robię sztandarowe danie Brytyjczyków: fish & chips
Stary 2012-10-05, 12:10   #3837
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Aga a co sądzisz o tym foteliku? http://allegro.pl/fotelik-coto-baby-...669443578.html Właśnie nad nim myślę, żeby na wiosnę kupić
też się nad nim zastanawiam.
tylko czy ta eko skóra będzie ok w upał?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:12   #3838
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Mam wyniki krwi i właściwie to chyba jest coraz lepiej - znaczy na pewno z anemii wyszliśmy, bo już hemoglobina i hematokryt mają bardzo ładne wartości - powyżej "normalnego" limitu (dla dzieci w tym wieku limit jest obniżony, bo to okres anemii fizjologicznej).
Tylko płytek krwi coś znowu za dużo. Ale poza tym wydaje mi się, że jest w porządku, jeszcze zobaczymy co pediatra na to powie
super

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czyli ze jesz czekolade???no wlasnie jecie czekolade???
jem raz na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

dziś trochę później bo miałam sporo pracy biurowej a o 15.00 byliśmy u pediatry

Nie pisałam Wam ale od jakichś 2 tygodni Oskar ma lekko szorstką skórę na brzuszku i udach. Zaczęliśmy kąpać w oilatum ale nie było poprawy więc poszliśmy dziś do pediatry. Powiem szczerze że mam mocno mieszane uczucia co do jej diagnozy bo stwierdziła że to uczulenie na mleko. A Oskar przecież pije hippa już długo i wcześniej nic takiego się nie działo przepisała nam krople fenistil i mleko na receptę - Bebilon pepti. Ale ja wcale nie chcę mu zmieniać mleczka tak ładnie mi rośnie i przybiera na hippie poza tym hipp ma super skład.. moja intuicja podpowiada mi że ta szorstka skórka to nie wina mleka.
Co sądzicie?
a może alantanem go smaruj

Cytat:
czy ktos widzial jaki dresik kupilam małej ?
tak, bardzo ładny

Cytat:
helo wróciłam! mam kiecke na chrzicny!! do tego zakpuilam sciagajace majtki i rajstopy modelujace i musze wygladac dobrze;p
pokaż kieckę !

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ehh, faceci i ich postrzeganie kolorów
dla mojego różowy, fioletowy i czerwony to jeden i ten sam kolor - różowy

Cytat:
Fabi tam chodzi w różowych skarpetkach, bodziakach z kwiatkami (po domu) i różowych rajstopach, ale co mi tam
mój Adaś też

Cytat:
dobra udalo mi sie zlicytowac tzn kupic dresik i juz dresikow nie potrzebuje bede miala 3
o taki
http://allegro.pl/uroczy-welurowy-dr...675257101.html
piękny

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Ale mi się chce spać... masakra. Marzę o przespaniu ciągiem 7-8 godzin Na razie, żeby zrealizować to marzenie musiałabym się kłaść o 19:30-2:00, bo wtedy Leoś zapada w "nocny"sen
ja kładę się wtedy, gdy Adaś idzie spać, gdybym miała czekać na dogodną porę dla mnie, to chodziłabym i wyglądała jak zombie

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:16   #3839
Kasik_12
Zadomowienie

Dziewczyny zadzwoniłam do mnie do Torunia do szpitala i podpytałam kobitkę od badań czy nie mogłaby nas przyjąć troszkę wcześniej bo tak się martwię i okazało się , że akurat ktoś przełożył wizytę i idziemy już we wtorek na 10.45 i się wszystko wyjaśni hurraaaaaaaaaa już mam lepszy humor
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:18   #3840
Soleilka
Zakorzenienie

Fabi leży na poduszce i podnosi głowę tak na 2 cm, żeby usiąść I drze się, żeby go trzymać za rączki, żeby siadał

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości