Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 11:44   #751
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Internet to złoooooo. Ile rzeczy można wyczytać, a ile chorób sobie wmówić. I człowiek mądrzejszy od lekarza się robi Ale chyba kazda z Nas to ma, że szuka po internecie a później się boi...
no zło zło, no ale trzeba się otrząsnąć i zdrowo myśleć. Przecież badał mnie lekarz i było wszystko ok, poza tym z wielkości dobrze wychodziły tc.

Muszę iść do sklepu po zmieniaczki na obiad a strasznie mi się nie chce. I zacząć ogarniać mieszkanie. TŻ płytki kładzie w łazience i jak wczoraj je docinał to strasznie nakurzył w całym mieszkaniu. Roboty mi dołożył

A ogóreczki kiszone uwielbiam. Czasami sobie otwieramy z TŻcikiem słoiczek i zajadamy.

Zjadłam wczoraj chipsy i mam wyrzuty sumienia. Ale już za mną chodziły kilka dni i specjalnie pojechaliśmy do skelpu . Biedne to dziecko ze mną ale i tak się ograniczam bo jak słodyczy nie jadam to chipsy mogłabym jeść codziennie. Muszę sobie jakiś owoców dokupić bo mi się pokończyły. Same jabłka zostały których mam już dość.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Nie na reszte badań można iść śmiało po jedzonku a dlaczego piersi niemożna masować?? tż się chyba załamie, bo masuje je codziennie i ocenia jak rosną
bo jakieś tam hormony się wytwarzają co wywołują skurcze jak podczas porodu. Z tym że między smarowaniem a masowaniem chyba jest duża różnica

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:46
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:47   #752
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny jak tak patrze na moje skierowanie na badania to ja mam chyba jakąś wersję lux-full-wypas
HBs, TSH (tarczyca), VDRL (kiła), różyczka, mocz, glukoza na czczo, CMV, HCV (żóltaczka), morfologia +płytki, grupa krwi, tokso, HIV
Standardowe masz badania, aj z tej listy tylko CMV narzie niemiałam, a różyczki wg ginki mam nierobić bo na różyczkę byłam szczepiona ale też chorowałam, wieć chyba niemusze robić badania na przeciwciała bo wydaje mi się że powinnam je mieć Zapytam ginki o to badania na cytomegalie czy robić, bo może zapomniała
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:47   #753
vil84
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam za miłe słowa podnoszą na duchu, bardzo. jestem już w domku, mam jeszcze bardzo skąpe plamienia ale umówiłam się z lekarzem że będę leżeć w domu, brać leki, a jakby coś się działo to wracam. ostatnio też tak było właśnie i w domu miałam jeszcze 2-3 dni plamienia a potem wszystko się uspokoiło. bardzo się martwię o to co będzie, boję się że jak już tak jest na początku to spędzę w szpitalu może nawet parę miesięcy jak dalej się tak będzie robić. dziewczyny opowiadały w szpitalu że jedna leżała plackiem 2 miesiące, nawet do wc nie mogła wstać, nie mówiąc np o umyciu włosów. przeraża mnie takie coś. no ale najważniejszy Dzidziuś. no ale póki co się cieszę że jestem w domku, kotek leży stęskniony przytulony do mnie, mąż w pracy, a ja chyba zaprzyjaźnię się z pilotem od tv ... w czwartek idziemy na badania prenatalne, do tego czasu znów będzie niepewność czy wszystko ok

a propos jedzenia, to ja w ogóle nie mam apetytu ostatnio. czasem mam na coś smaka, ale dziś o 8 zjadłam Bakusia i póki co nie myślę o jedzeniu. obiad mam gotowy, tylko do podgrzania ale nie wiem czy go zjem. ostatnio miałam fazę na rosół, gotowaliśmy 3 razy w tygodniu

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:50
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:48   #754
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Standardowe masz badania, aj z tej listy tylko CMV narzie niemiałam, a różyczki wg ginki mam nierobić bo na różyczkę byłam szczepiona ale też chorowałam, wieć chyba niemusze robić badania na przeciwciała bo wydaje mi się że powinnam je mieć Zapytam ginki o to badania na cytomegalie czy robić, bo może zapomniała
jak byłaś szczepiona/chorowałaś to nie musisz robić. Ja też z tego powodu nie mam skierowania
Stary 2012-10-05, 11:49   #755
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Zjadłam wczoraj chipsy i mam wyrzuty sumienia. Ale już za mną chodziły kilka dni i specjalnie pojechaliśmy do skelpu . Biedne to dziecko ze mną ale i tak się ograniczam bo jak słodyczy nie jadam to chipsy mogłabym jeść codziennie. Muszę sobie jakiś owoców dokupić bo mi się pokończyły. Same jabłka zostały których mam już dość.
ja zjadłam w sobotę cheesburgera z maca ale serio byłam tak okropnie głodna a byliśmy na takim zadupiu że tylko mcdonald... ale obicałam sobie że to ostatni raz!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:50   #756
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil w którym Ty jesteś tc? miejmy nadzieję że nie będziesz musiała leżeć. Wiesz 2 m-ce to nic ale znam osoby co leżały 9 m-cy plackiem, nawet do wc nie mogły wyjść. Moja siostra też leżała 9 m-cy ale do wc chodziła sama.
Stary 2012-10-05, 11:51   #757
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jak byłaś szczepiona/chorowałaś to nie musisz robić. Ja też z tego powodu nie mam skierowania
no mnie też się pytała ale że u nas skleroza jest rodzinna więc ani ja ani moja mama nie pamiętałyśmy czy chorowałam czy nie więc dla spokoju ducha mi dała to skierowanie
Stary 2012-10-05, 11:51   #758
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja zjadłam w sobotę cheesburgera z maca ale serio byłam tak okropnie głodna a byliśmy na takim zadupiu że tylko mcdonald... ale obicałam sobie że to ostatni raz!
mogłaś zjeść tortille z kurczakiem. W maku najmniej szkodliwa. Wiem bo pracowałam
Stary 2012-10-05, 11:51   #759
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
no zło zło, no ale trzeba się otrząsnąć i zdrowo myśleć. Przecież badał mnie lekarz i było wszystko ok, poza tym z wielkości dobrze wychodziły tc.

bo jakieś tam hormony się wytwarzają co wywołują skurcze jak podczas porodu. Z tym że między smarowaniem a masowaniem chyba jest duża różnica
Ja ostnio coli się napiłam- tak mi smakowała jak niepamiętam kiedy w życiu a wczorej na kolacje musiałam zjeść zupkę chińską, taką pomidorową-pyszna była a tak za mną na nią smak chodził,że musiałam się skusić

Chyba Tż bedzie musiał zacząć smarować a nie masować biuścik

Mykam gotować rosołek, udka pieczone z ziemniakami z koperkiem i mizerie ze śmietaną z ogórków, cebulki czerwonej i pomidorów malinowych z dziłki od teścia (niepryskanych, w słoneczku dojrzewających ) Chce któraś??

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:54
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 11:54   #760
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no mnie też się pytała ale że u nas skleroza jest rodzinna więc ani ja ani moja mama nie pamiętałyśmy czy chorowałam czy nie więc dla spokoju ducha mi dała to skierowanie
ale to też zależy który jesteś rocznik bo od któregoś tam roku szczepienia były obowiązkowe w szkołach więc lekarze czasami nawet nie pytają. Ja już miałam obowiązkowo a jestem rocznik 85.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ja ostnio coli się napiłam- tak mi smakowała jak niepamiętam kiedy w życiu a wczorej na kolacje musiałam zjeść zupkę chińską, taką pomidorową-pyszna była a tak za mną na nią smak chodził,że musiałam się skusić
też mam ochotę od dawna. Ale jak już mam zjeść coś mega niezdrowego to już wolę te chipsy
Cytat:
Chyba Tż bedzie musiał zacząć smarować a nie masować
mi masuje brzuszek. Dzidzia chyba bardzo to lubi W ogóle czasami jak mnie brzuch boli to TŻcik kładzie na nim swoje ciepłe łapska i od razu lepiej- jak ręką odjął.
Stary 2012-10-05, 11:55   #761
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
mogłaś zjeść tortille z kurczakiem. W maku najmniej szkodliwa. Wiem bo pracowałam
kiedy ja miałam ochotę na cheesa nawet mi mąż sałatkę proponował ale ja oczywiście nieee... cheesa i cheesa

Cytat:
ale to też zależy który jesteś rocznik bo od któregoś tam roku szczepienia były obowiązkowe w szkołach więc lekarze czasami nawet nie pytają. Ja już miałam obowiązkowo a jestem rocznik 85.
84. też to mi powiedziała. no ale dobra. jak zleciła to zrobię. w końcu za coś płacę temu lux medowi
Stary 2012-10-05, 11:58   #762
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
w końcu za coś płacę temu lux medowi
ja też płacę i właśnie nie wiem za co
Stary 2012-10-05, 12:00   #763
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ja też płacę i właśnie nie wiem za co
ostatnio zmienili logo i całą wizualizację. obstawiam właśnie to
Stary 2012-10-05, 12:02   #764
sharpnowaja
Zakorzenienie

dobra laski ja zmykam do tego sklepu bo już 12!! mężuś przyjdzie za dwie i pół godz z pracy a tu burdel na kółkach i obiad nie jest gotowy.
Trzeba się zabrać do roboty
Stary 2012-10-05, 12:06   #765
JennyAniolek
Zakorzenienie

Ale się rozgadałyście , ale nadrobię popołudniu/wieczorkiem, bo tak jak sharpnowaja napisała już 12 , a ja jestem w proszku a mąż lada chwila może być z pracy . Miłego dnia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:07   #766
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko
Cześć Ja co prawda nie jestem z Kielc, ale chciałabym rodzić w Kielcach i zamierzam znaleźć lekarza który prywatnie poprowadzi moją ciążę właśnie z Kielc, najlepiej pracującego w szpitalu w którym będę rodzić
A Ty już wybrałaś lekarz prowadzącego?
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:26   #767
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil w którym Ty jesteś tc? miejmy nadzieję że nie będziesz musiała leżeć. Wiesz 2 m-ce to nic ale znam osoby co leżały 9 m-cy plackiem, nawet do wc nie mogły wyjść. Moja siostra też leżała 9 m-cy ale do wc chodziła sama.
wg jednego z kalkulatorów internetowych 12 tydzień, ale bardziej końcówka 11, i tak też było w szpitalu mówione. pewniej się poczuje jak będzie 14, to już na pewno drugi trymestr będzie
qrcze, a jednak zgłodniałam mam znów ochotę na zupkę, zrobię sobie z torebki

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:35   #768
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mykam gotować rosołek, udka pieczone z ziemniakami z koperkiem i mizerie ze śmietaną z ogórków, cebulki czerwonej i pomidorów malinowych z dziłki od teścia (niepryskanych, w słoneczku dojrzewających ) Chce któraś??

o jaaa chcę

piszecie o jedzeniu, że tak się pilnujecie itd. Ja wiem o ciąży od 2 dni i jak sobie pomyślę co jadłam/piłam wcześniej to .... jeden weekend drinkowanie u rodziców,kolejny u znajomych, następny weekend drineczek u teściów nie piłam dużo, ale jednak coś tam łyknęłam. Mc'donalds i ukochane cheeese jadłam ze 3 razy
Jutro nam się szykuje imprezka rodzinna, będzie moje ulubione winko- różowe carlo rossi.. Dobrze, że już wiem o ciąży, bo tak bym sobie nie odmówiła lampeczki

Teraz już się pilnuję. Ale tylko co do niezdrowych rzeczy, bo tak to sobie nie żałuję, nie wiem czy nie za bardzo wcześniej dbając o linie potrafiłam sobie odmówić wielu rzeczy, a teraz hulaj duuusza
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:43   #769
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Moja mama całą ciąże z moim bratem piła coca colę koniecznie ze szklanej butelki a brachol cały i zdrowy. Ja też jak nie wypiję czegoś gazowanego to chodzę nieprzytomna.
Nie ma co popadać w paranoję, że coś się stanie jak się zje pizze czy cheesburgera.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:51   #770
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja zapłaciłam 264 zł- robiłam wszystkie podstawowe, które gin mi zapisał. Tokso, cytocośtam , mocz, glukoza, morfologia, dodatkowo zrobiłam grupę krwi. Teraz wszystkich badań Ci nie wymienię, bo nie pamiętam- ale troszkę krwi ze mnie upuszczono wszystkie wyniki juz mam tylko na to cytocośtam muszę tydzień czekać. Gin kazał mi przyjść ze wszystkim pod koniec miesiąca. Nie denerwuj się, na pewno jest wszystko ok, zrobisz badania i po kłopocie
Ok, dzięki za info ja właśnie wróciłam z wizyty od mojego lekarza rodzinnego, przepisał mi na nfz badania na krew, mocz i glukozę - więc za nie nie muszę płacić , jedynie za grupę krwi, toxoplazmozę, vdrl - pani mówiła że nie powinnam zapłacić więcej niż 50 zł, więc spoko zastanawiam się jeszcze czy robiła któraś z Was badanie na Hiv? mój gin powiedział, że to moja decyzja, z kolei moja lekarka rodzinna mówiła, że na moim miejscu by nie robiła... znalazłam taki artykuł w necie... i zastanawiam się czy któraś z was robiła test na hiv?

http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title...wiadomosc.html

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Jak masz

Jak są z prywatnego gabinetu to tak.
Ale jak masz czas to idź do swojego rodzinnego, może nóż widelec przepisze Ci na NFZ i zostanie np na krem na rozstępy
dzięki za info, okazało się, że zostanie na jakiś krem spytam mojej znajomej na dniach, ona używała jakiegoś dobrego to napiszę później jego nazwę
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:53   #771
lonely_lady
Zakorzenienie

pawie_oczko to super, że dostałaś skierowanie, zawsze to zaoszczędzone pieniążki ja robiłam badanie na HIV, tez zastanawiałam się nad tym i nie widziałam potrzeby, ale mimo wszystko zrobiłam. Teraz nawet u dentysty można coś załapać
Stary 2012-10-05, 12:54   #772
Paulina 87
Wtajemniczenie

witam nowe mamusie
przepraszam że nie odpisze wszystkim ale z trudem was wszystkie podczytuje bo straaasznie duzo skrobiecie mamuśki
trzymam kciuki za nasze fasolki!!
Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
HEj Gratuluję Wam wszystkim
Czy i ja mogę się do Was dołączyć? Termin porodu mam na 29.05.2013
Może jeszcze coś o mnie mam na imię Sylwia i mam 25 lat od roku jestem szczęśliwą żoną, a 23.09 dowiedziałam się, że zostanę mamą Staraliśmy się z Mężem 3 cykle i w końcu się udało
dhalii hej jesteś
ja to siedzę w sumie na naszym staraczkowym forum dalej, tutaj jest nas tak dużo że ledwo nadążam podczytywać
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko
witaj my staraliśmy się rok i 3 m-ce dużo z nas ma tp na koniec maja pcozątek czerwca aż się śmieję,że chyba jakaś faza księżyca musiała wtedy być bo aż tyle z nas zaciążyło aż sie boje jakie zatrzęsienie na porodówce będzie
w 8 tygodniu juz będzie widać ja ide 6 tydz 2 dni i też juz powinno byc widać
jeszcze 3 dni do USG !!! trzymajcie kciuki
a ja jestem przeziebiona niestety, katar mam okropny, tz jak wróci z pracy ma mi kropelki dla cieżarnych kupić.. póki co cytryna, miód i czosnek blee,
ide sie połozyć..
Stary 2012-10-05, 12:55   #773
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ok, dzięki za info ja właśnie wróciłam z wizyty od mojego lekarza rodzinnego, przepisał mi na nfz badania na krew, mocz i glukozę - więc za nie nie muszę płacić , jedynie za grupę krwi, toxoplazmozę, vdrl - pani mówiła że nie powinnam zapłacić więcej niż 50 zł, więc spoko zastanawiam się jeszcze czy robiła któraś z Was badanie na Hiv? mój gin powiedział, że to moja decyzja, z kolei moja lekarka rodzinna mówiła, że na moim miejscu by nie robiła... znalazłam taki artykuł w necie... i zastanawiam się czy któraś z was robiła test na hiv?

http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title...wiadomosc.html

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

dzięki za info, okazało się, że zostanie na jakiś krem spytam mojej znajomej na dniach, ona używała jakiegoś dobrego to napiszę później jego nazwę
No i super!
Ja się przymierzam do kremu dla kobiet w ciąży Elancyl, znalazłam aptekę w której kosztuje za 400 ml 79,99 a normalnie gdzieś 120 zł, ale opinie ma super.

A co do HIV. Oddaje regularnie krew, więc wiem, że nie mam, ale zawsze gdzieś jest ryzyko. Wolałabym wydać 45 zł i mieć spokojny sen.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:01   #774
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

pawie oczko jak zdrowie? lepiej już?

Pawie oczko ja też mam skierowanie na badanie:
Morfologia
Glukoza na czczo (wiecie czy to jest z krwi-cukier? czy to już to świństwo do picia? ale takie coś się chyba robi dopiero w połowie ciąży)
anty HCV
anty HIV
VDRL
Toksoplazmoza
Mocz

Z tego co się dowiedziałam wstępie badanie to będą mnie kosztować 300-400 zł dlatego chce iść do rodzinnego żeby mi dała skierowanie. Tylko właśnie nie wiem czy mówić że ja chce takie badania (wtedy da mi skierowanie bez problemu) czy że lekarz mi kazał ale chodzę prywatnie i nie mam skierowania
I miałam zrobić 2 badania jakieś 2 dni przed wizytą i właśnie nie pamiętam które na pewno mocz, a drugie to może morfologia? co myślicie?
Dzięki Zdecydowanie lepiej, wyszłam ( no dobra wyjechałam ) pierwszy raz od dwóch dni z domu więc czuję się naprawdę o niebo lepiej. A zaraz idę gotować kapuśniaczek

Ja będę robić wszystkie te badania oprócz hcv - tego mi mój nie zapisał no i zapłacę o wiele mniej za te badania, ja dziś byłam u mojej rodzinnej i powiedziałam jej prosto z mostu, że mam skierowanie od ginekologa, ale chodzę prywatnie i czy mogłaby mi je przepisać na nfz, a że kobieta jest "ludzka" no to co się dało, to przepisała
Stary 2012-10-05, 13:03   #775
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
moja pani gin prowadząca powiedziała że kiedyś się nie kierowało na hiv, a teraz jest zalecenie żeby jednak kierować. ale to nie jest badanie obowiązkowe. ja mam skierowanie. lepiej dmuchać na zimne

Paulina 87 ty się udzielałaś na wątku pm 2010? czy mi się coś porypało?
Stary 2012-10-05, 13:06   #776
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pawie_oczko to super, że dostałaś skierowanie, zawsze to zaoszczędzone pieniążki ja robiłam badanie na HIV, tez zastanawiałam się nad tym i nie widziałam potrzeby, ale mimo wszystko zrobiłam. Teraz nawet u dentysty można coś załapać
No macie rację.. 35 zł u mnie to kosztuję, więc dla świętego spokoju zrobię je w poniedziałek a co do dentysty, to właśnie mam zaczętego jednego zęba i nie mogę się wybrać na to żeby mi go skończył... mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu to załatwię, bo ząbki też lepiej mieć wszystkie wyleczone

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jeszcze 3 dni do USG !!! trzymajcie kciuki
a ja jestem przeziebiona niestety, katar mam okropny, tz jak wróci z pracy ma mi kropelki dla cieżarnych kupić.. póki co cytryna, miód i czosnek blee,
ide sie połozyć..
3mam kciuki za USG! ja właśnie wychodzę z choróbska, więc wiem co czujesz... możesz jeszcze poprosić tżta żeby kupił Ci specjalny syropek dla kobiet w ciąży Prenalen , kosztuje coś około 17 zł. Życzę szybkiego powrotu do zdrówka!
Stary 2012-10-05, 13:06   #777
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Zdecydowanie lepiej, wyszłam ( no dobra wyjechałam ) pierwszy raz od dwóch dni z domu więc czuję się naprawdę o niebo lepiej. A zaraz idę gotować kapuśniaczek

Ja będę robić wszystkie te badania oprócz hcv - tego mi mój nie zapisał no i zapłacę o wiele mniej za te badania, ja dziś byłam u mojej rodzinnej i powiedziałam jej prosto z mostu, że mam skierowanie od ginekologa, ale chodzę prywatnie i czy mogłaby mi je przepisać na nfz, a że kobieta jest "ludzka" no to co się dało, to przepisała
HCV to tak czy siak pewnie będziesz musiała zrobić wcześniej czy później bo podobno bez tego do szpitala nie przyjmują
Stary 2012-10-05, 13:07   #778
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

Paulina 87 ty się udzielałaś na wątku pm 2010? czy mi się coś porypało?
nie.. najpierw licpowe staraczki a później utworzyłyśmy nowy wątek staraczki i mamusie
Stary 2012-10-05, 13:07   #779
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
No i super!
Ja się przymierzam do kremu dla kobiet w ciąży Elancyl, znalazłam aptekę w której kosztuje za 400 ml 79,99 a normalnie gdzieś 120 zł, ale opinie ma super.

A co do HIV. Oddaje regularnie krew, więc wiem, że nie mam, ale zawsze gdzieś jest ryzyko. Wolałabym wydać 45 zł i mieć spokojny sen.
Faktycznie dobra cena co to za apteka? w mojej kosztuje około 100zł a też słyszałam, że dobry, trzeba będzie zainwestować
Stary 2012-10-05, 13:15   #780
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No i super!
dobrze wiedzieć, zaczynam zbierać opinie na temat różnych specyfików. Będę musiała też coś wybrać bo po porodzie chcę mieć taki ładny brzusio jak teraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości