|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cześć dziewczyny!!!
Wiem, że niewiele się tu udzielam, ale mimo wszystko chcę się pochwalić.... 02.10.2012 o godzinie 12,45 na świat, siłami natury, przyszła mała Maja Delikwentka miała 3630 g i 58 centymetrów. Wczoraj wróciłyśmy do domeczku już i jakoś się organizujemy ze wszystkim. Pierwsza nocka minęła nam wręcz wzorcowo .Póki co ,odpukać w puste, jak to się mówi Gorzej z moim samopoczuciem... Mimo, że sam poród przebiegł nadspodziewanie szybko, na IP przyjęto mnie o 11:44 z 5-6 centymetrowym rozwarciem, nie obyło się bez małego nacięcia, które jest za to OGROMNIE bolesne. W ogóle ledwo się ruszam, ale małżonek jest w domku i pomaga ,i jak tylko może. ![]() Więcej napiszę w trybie późniejszym. Oczywiście GRATULACJE ![]()
|
#4022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tescie nie bedą czesto - prawie wcale na szczęscie, ale moi rodzice tak łażą ![]() Za często mi to jest... Cytat:
o w morde, to u mnie tak nie, ale wpraszają sie koleżanki ktorym odmawiam bo nie chce mi sie z nimi gadać ![]() Cytat:
Też tak uważam bo moj ojciec sie zachowuje jak dziecko jak widzi małego. Jakoś mnie wkurza takie zachowanie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki za odpowiedzi w kwestii tych kropelek
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Ja dziś byłam załatwić becikowe a tatuś został z synkiem w domu nawet posprzątał w tym czasie i zrobił małemu inhalację Teraz czekamy na położną ... mieliśmy dziś wyjść na dwór po raz pierwszy ale okropnie zimno u nas ... liczę że się jeszcze wypogodzi ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lidka - mój około 5 doby zaczął robić normalne kupki. ![]() Ja na szczęście potrafię odmówić wizyt. Tzn. moja mama jako jedyna mi nie przeszkadza, więc może wpadać, ale i tak nie nadużywa swoich przywilejów ![]() Myślę, że jak mąż wróci do pracy, to wtedy zaczną się odwiedziny koleżanek itd. ![]() A co do kupek - Wasze dzieciaki na samej piersi, też robią takie płynne...? |
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytania!!! A mi w nocy paskudnie spinał się brzuch. O 4 już skurcz był taki silny, że chciałam monitorować czas, ale jak upłynęło więcej niż 30 minut, to odpuściłam. Pospałam dalej, ale co twardniał, to przerzucałam się z boku na bok, w wyniku czego jestem strasznie niewyspana, a troszkę zaplanowałam do zrobienia dzisiaj. Jak dalej noce będą tak wyglądały to zacznę intensywnie działaś w kierunku przyspieszenia wyjścia Małego, bo póki co grzecznie czekam i nie piję żadnych ziółek, sutków nie masuję itd. ![]() Cytat:
Dziękuję i również gratuluję!!! Jesteśmy donoszeni według informacji na suwaczku !!! Witajcie w domku! Super, że Lili taka grzeczniutka. ![]() Cytat:
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
zanim Kamilka się obudzi mam wiadomość od Aga_ton, w skrócie: Lena przyszła na świat 1 października o 17:05. Poród sn trwał ponad 17 godzin. 3500 g, 57 cm, 10 pkt. Mała ma się dobrze, ma tylko niewielką infekcję. Gorzej z Aga_ton.. Jest po 2 przetoczeniach, wyłyżeczkowana, poszyta. Cucili ją kilkakrotnie. Teraz powoli liże rany. Malutka jak Aga się wyraziła aniołkiem nie jest, a Aga straciła pokarm z tego wszystkiego. Pozdrawia was wszystkie i przybędzie jak się pozbiera. Biedulka, strasznie ją wymęczyli. Dla mnie to nieludzkie. Nie mogli jej cc zrobić.
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Dearline czytam, że u Ciebie coś się zaczyna. U mnie póki co spokój, ale niech tak zostanie przynajmniej jeszcze 2 tygodnie
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ojej trzymam kciuki za Age, żeby szybko doszła do siebie.
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej bidulka widzę że też miała ładne przejscia . Szybkiego nabrania sił życzę no i gratulacje
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wymeczyli bidulke tule mocno
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że tyle naczekała się na poród to jeszcze tyle się nacierpiała podczas niego i po nim. Elena proszę pozdrów ją od nas cieplutko i przekaż, że trzymamy kciuki za szybki powrót do formy. No i oczywiście gratulujemy narodzin Lenki i czekamy cierpliwie na nie tutaj.Cytat:
Ja to i tak już panikuję przez tego paciorkowca i wagę Antka, a te skurcze przepowiadające tylko to potęgują. Wykończę się do końca miesiąca. 18 mam wizytę i czuję, że pewnie jeszcze na nią bez problemu dojadę. A Wy kiedy macie następną?
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też 17 godzin się męczyłam, ale mnie w końcu pocięli... |
|
|
|
|
#4032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba mi się słabo zrobiło...GRATULUJĘ aga_ton córeczki i trzymaj się dzisiaj nad ranem miałam kilka tak mocnych skurczów, że myślałam, że zejdę, ale minęły oczywiście...
|
|
#4033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kupy pieknie i obrazowo Sojka opisała ![]() Cytat:
![]() Ale żeś się szybko uwinęła ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
zle sie czuje
telepie mną całą i goraczka sie pojawila.a musze sie ubrac i isc do przedszkola...na dworze ☠☠☠☠zi i gwizdzi......brrrr
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Gda doczytałam, że kupiłaś tusz do rzęs, można wiedzieć jaki bo mój się kończy a nie mam pomysłu na nowy. Dziewczyny macie jakiś pomysł, bo moja Maja usypia przy cycku, ale ja chcę ją wziąć do odbicia to się budzi i nie ma bata żeby przysnęła znowu :/ Aga_ton gratuluję i współczuję, niezły dramat Ci zaserwowali :/
|
#4037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aga biedactwo .. to się nacierpiałaś maleńka ale gratuluję cudu który masz już przy sobie ... i oby szybko wszystko wróciło do wymarzonej postaci Asiulka pisałaś mi że Twoja Zuzia ma refluks ona miała badania robione - usg ??? co jej podano ??? moje dziecko tak ulewa że to jest masakra .. i przestała tak przybierać na wadze jak przybierała .. ale przy takim ulewaniu to się nie dziwie i wiecznie godna bo co zje to uleje .. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Nisiu mi w szpitalu mówiono że po piersi nie muszę przystawiać do odbicia ale ja mam tak po przystawieniu po butli i wtedy zawijam duśkę w rożek i oczywiście na rękach zasypia
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcześniej miałam Maybelline żółty i też był fajny. ![]() A jakiego Ty używasz? Ja swojego po prostu kładę i "przeczekuję" popłakiwanie ze zmęczenia i on w końcu usypia. Ale śpi na razie z nami... Miało być do 2 tygodni, ale teraz chyba przedłużymy do miesiąca, muszę tylko męża przekonać Czy jeszcze któraś mama śpi ze swoim dzieckiem?
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój beka jak szalony po cycu
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przede wszystkim gratulację dla mamy!!! Teraz duzo, dużo odpoczynku i powolutku wszystko wróci do normy. No i właśnie pojawia się po przeczytaniu takiej historii pytanie: PO CO?!?!?! po co narażać kobietę na takie cierpienia!!! Przecież wiadomo, że jak dziecie pojawia się w domu to potrzeba wiele pracy i siły aby się wszystkim zająć, a tu taki "prezent" od lekarzy. Po coś chyba istnieje cc!!!! Poród naturalny za wszelką cenę, chyba to nie tak powinno wyglądać!! [/QUOTE]Kraven no rozkręca się na całego, ale jak znam życie to pewnie wytrwamy z tymi wszystkimi objawami do terminu, albo nawet się przeterminujemy. Ja to i tak już panikuję przez tego paciorkowca i wagę Antka, a te skurcze przepowiadające tylko to potęgują. Wykończę się do końca miesiąca. 18 mam wizytę i czuję, że pewnie jeszcze na nią bez problemu dojadę. A Wy kiedy macie następną? [/QUOTE] Rozkręci się!!Może nawet dziecinie się Ciebie zaskoczyć i szybciutko pojawi się na świecie . Życzę Ci tego niesamowicie bardzo. Najważniejsze to się nie zamartwiać. Co do paciorkowca, jak już pisałam też mam tego dziada, a najgorsze jest to, że moja akcja porodowa rozkręciła się tak szybko, że nawet nie było czasu, aby podać mi antybiotyk
|
|
#4041 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aga_ton biedna... miło że ma już dzieciaczka, ale co ta dziewczyna przeszła... Trzymaj się i oczywiście gratuluję. Ano dziadkom odbija Wstawiam dzisiaj moją gwiazdkę
|
||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko moja to nie popłakuje tylko robi awarię jak nie wiem co ![]() Ja Maję w nocy na karmienie biorę do nas i zostawiam później na jakieś pół godzinki i dopiero przenoszę. No właśnie. Moja tak samo. A jeszcze czasem jej się tak strasznie uleje, że boję się w nocy, że coś by jej się mogło stać.
|
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz to mogę umieścić Was na pierwszej stronie Cytat:
I niech się mocno trzyma.. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Piękna ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Proszę abyście zaczęły się zastanawiać nad tytułem następnego wątku!!! I czy któraś wie, co dzieje się z asiejka86? Termin miała na 25września, ostatni raz była tutaj 22. Któraś ma może do Niej jakiś kontakt? |
||
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Dearline teraz mam wizytę w niedziele ( tak po znajomości, po tych przejsciach z wątrobą, żeby sprawdzić czy wszystko ok ) to sie dopwiem ile waży mój klopsik. Chociaż od ostatniej wizyty stoje na wadze, a nawet schudłam 0,5 kg.
Nisia ja też uwelbiam HR tyle że Lash Queen Feline Blacks. A teraz mam Benefit -They're real i też jestem zachwycona.
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Aneczka, Agaton gratulacje! i zdrowka dla Agi
![]() u nas wkoncu kupa po czopku poszla momentalnie, mlody nawalil tyle, ze nie nadazalismy odbierac od razu mu ulzylo.
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
a jakie czopki?
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam problem ze szczoteczkami w tuszach. Ostatnio dałam się naciągnąć ekspedientce na tusz Lancome Hypnose precious cells i szczoteczka jest tak beznadziejna, że leży nieużywany! I zmarnowana kasa... Już nigdy nie dam się przekonać tym babom w drogeriach... Mój synek ma nowy czas jedzenia z cyca - za każdym razem równo 13 minut je A teraz od rana już nie śpi prawie 3 godziny... Na szczęście nie płacze, ale ziewa tak mocno i walczy, żeby tylko nie zasnąć |
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Gda ja ostatnio dostałam bazę Diorshow Maximizer pod tusz i na nim chyba kazdy tusz wygląda rewelacyjnie. Ten z Benefitu wygląda na nim jak sztuczne rzęsy
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Chciałabym zapść w sen i obudzić się w poniedziałek, bo juz mi smutno a tu cały weekend samotny. Wszyscy znajomi wyjeżdzają, a teściowa to mnie w jeszcze większą depresje by wpędziła
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
pytam bo mi polozna kazala kupic kminkowe
.ma któras z Was takie???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

.

2 sierpnia 2018 

.czasami sasiadka wpadnie na chwilke(lat okolo 70

O 4 już skurcz był taki silny, że chciałam monitorować czas, ale jak upłynęło więcej niż 30 minut, to odpuściłam. Pospałam dalej, ale co twardniał, to przerzucałam się z boku na bok, w wyniku czego jestem strasznie niewyspana, a troszkę zaplanowałam do zrobienia dzisiaj. Jak dalej noce będą tak wyglądały to zacznę intensywnie działaś w kierunku przyspieszenia wyjścia Małego, bo póki co grzecznie czekam i nie piję żadnych ziółek, sutków nie masuję itd. 

tule mocno

chyba mi się słabo zrobiło...
ale ja mam tak po przystawieniu po butli i wtedy zawijam duśkę w rożek i oczywiście na rękach zasypia