|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
![]() ImmortalWoman - widzialam zdjecia w profilu , jak bedziesz jeszcze marudzic to pojade o nakopie do dupki! bardzo ladnie wygladasz!
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie cdo sie stało ?
Szwagierka se robi jajko, rozbija je a tam kurczak
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-05 o 12:59 |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sam czosnek możesz owinąć w płatki kosmetyczne i wepchnąć do nosa - odetka raz dwa, ale oczy sobie wypłaczesz
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia....
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze słyszę
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatykałam nos i piłam... pomagało
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie o jajku nie słyszałam ale może właśnie jest tak jak napisałaś - tu chodzi o to że to jajko tak ścięło całość.
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a poza tym WITAM SIĘ Micia- mi tez ostatnio znajome mówiły ,że a to nie może być córeczka bo ja wyładniałam ,a nie zbrzydłam ![]() REMONT KUCHNI ZACZĘTY
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To sie chyba zbuk nazywa?? Albo zbok?
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze wczoraj tak sie smialismy przy sniadaniu z takiej sytuacji że robisz jajecznice a tam kurczak z jaja ucieka
No ale to tz albo Teściowa źle pozbierała z kurnika
|
|
#2504 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla kuzynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i coś mi wcięło ale przy tej ilości postów to norma ![]() Micia za wizytę ![]() ja idę do gina w poniedziałek na 13 i mam nadzieję że wszystko ok ![]() poodkurzałam, zaraz zrobię porządek z książkami bo mąż skręcił regał a potem obiadzik - dzisiaj dorsz
|
||||||
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie grzybków. Też mi się wydawało, że chodzi o takie duszone z cebulką, ale to jajko mi do tego niespecjalnie pasuje
Chyba tak ja piszecie, ono ma na celu ściąć całość, ale w życiu by mi takie połączenie do głowy nie przyszło - raczej zagęszczałabym śmietaną..No nic, zrobię TŻtowi tę przyjemność i ugotuję tak, jak jadł w dzieciństwie - w kuchni mojej teściówki dalej panuje PRL, więc niech ma porównanie, jaki skarb w postaci moich obiadków zyskał ![]() ![]() A co do DADA i Pampersów, to ten sam producent. Podobnie jest z czekoladami, tymbarkami w biedronce...wszystko oryginalne, tylko z dopiskiem "wyprodukowane dla Biedronka S.A"
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-10-05 o 13:11 |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie
Hehe Uwielbiam mojego ginka Śmiał się, że ja zawsze z takim polotem do niego wchodzę i że powinnam non stop chodzic w ciaży, bo ślicznie wyglądam![]() Ogólnie z małą i ze mną wszystko ok Pobrał mi wymaz na paciorkowca. Dostałam skierowanko na mocz i morfologię. Zwolnienie mam do 8.11. a następną wizytkę 19.10.Zrobił szybkie USG i mała kopała go w miejsca gdzie przykładał USG Pytał sie o imię dla małej i bardzo podobała mu się Alicja ![]() Aha i przez 3 tygodnie przytyłam 0,5 kg. Tak więc super Ausente, Micia, Lonia- mi również wszyscy mówią, że wyglądam na chłopaka Tak więc nie jesteście same ![]() ......................... ..... Mąż dzisiaj szybciej kończy pracę i jedziemy do miasta dokupic rzeczy dla małej ![]() No a zaraz robię pomidorówkę na obiadek
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kuchnie ![]() Cytat:
a u nas był cały kurczak w sensie całe jajko zajmował bo nawet skorupka nie chciała sie zbytnio rozwalić
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-05 o 13:13 |
||
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak fajnie z wagą a co tak szybko do niego idziesz??
|
|
#2509 | ||
|
Zadomowienie
|
Byliśmy na usg, Maluch waży 1873g
Wszystko jest w porządku i w normie, a cukrem mam się nie martwić, bo wg niej jest dobry po tych moich pomiarach. Na razie mierzyć, a na "normalnej" wizycie przypomnieć jej o skierowaniu jeszcze raz na krzywą.Cytat:
Jabłko możesz codziennie małe/średnie na podwieczorek na przykład. W zamian możesz pół grapefruita lub 2 małe kiwi. (owoce jeść na II śniadanie lub podwieczorek) Możesz też jako przekąskę jeść marchewkę ale uwaga na gotowaną. Co do makaronu/ryżu/kaszy, to makaron może być pszenny ale jesz gotowanego na półtwardo i tylko 3/4 szklanki ugotowanego. Ryżu/kaszy można 4 łyżki ugotowanych ale też al'dente. Poza tym biały ser chudy, chude wędliny drobiowe i wołowe. Ryby (uwaga na pangę i łososia) chude mięso drobiowe i wołowe /duszone, gotowane, pieczone/. Małe jogurty i kefiry naturalne (ciężko bardzo mi było znaleźć takie bez cukru) i mleko 0,5%-2,0% (1 szkl) - to wszystko do wyboru ale albo na II śniadanie albo po południu na podwieczorek. Jajka - 2 szt na tydzień. Można pić herbatę (samą, z cytryną lub owocową), kawę i kakao (naturalne 1 niecałą szkl ale niesłodzone i tak jak mleko albo na II śniadanie albo na podwieczorek). Do smarowania margaryna - nie masło. Produkty zabronione: Cukier, cukierki, ciastka, ciasta, lody, czekolada, miód, soki owocowe i owoce inne niż wymienione powyżej, śmietana, majonez, produkty mleczne owocowe i mleko o zaw. tł powyżej 2%, sól (w małych ilościach), soki warzywne, napoje słodzone jak cola. Cytat:
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-10-05 o 13:23 |
||
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
idę zrobić budyń a później naleśniki
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz już co 2 tygodnie
![]() Chodzę na NFZ tak więc spoko Mój portfel tego nie odczuje
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2512 |
|
Raczkowanie
|
Kur to bede musiała gonic do ginki a ja łazic nie moge;/ przyjmuje w poniedziałek to trzeba bedzie to załątwic w poniedziałek;/ potem do pracodawcy a potem pracodawca do zusu i kurde znowu beda opoznienia;/ ,
nic mi sie osttanio nie układa, nie zaliczyłąm tego nieszczesnego egzmainu co to miałam poprawke 15wrzesnia, ☠☠☠☠a szlak mnie trafi zaraz;/ i nastepna poprawa 25 pazdziernika , jak ja 25 pazdziernika to juz moge na porodówce lezec;/ 24 mam wizyte i powiedziała ze wtedy sie rozstrzygnie osttaecznie jak tam moja szyjka i jak postepy do porodu.a co dopiero na poprawy jakies 25 sie tułac 80 km do KIELC, uczyc sie i jezdzic jeszcze po poprawach, tyle najgorsze ze ja nie wiem jak sie tego nauczyc bo wydawłąo mi sie ze juz dobrze rozwiazałam te zadania , siostra mi wszystko tłumaczyła zaczaiłam i tak sie starałam zeby sie nigdzie nie potknac a tu chyba zrobiłam ajkis bład jak mi ten basztyl nie zaliczył jutro ma dyzur musze jechac do Kielc, maz musi wziac wolne zeby specjalnie ze mna jechac i pojade obejrzec moja prace, powiem jej ze ja 25 pazdziernika to moge juz urodzic a nie po poprawach sie tułac;/,naprawde wydawało mi sie ze wszystko dobrze rozwiazałm bo w domu jeszcze sprawdzałam;/, ale podobno ta kobieta taka jest ze czasem zaliczy za nic a czasem za wszystko nie zaliczy, pisało poprawke 107 osób zaliczyło 17;| no hellooł;/ niepowazne to jest. Ryczec mi sie juz chce;( a w poniedziałek do ginki to ja nie wiem kto pojedzie;/ bo mąz drugiego dnia wolnego sobie przeciez nie będzie brał, mame bede musiała wysłac z tym.
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Nie, ja wlasnie myslalam ze rozwiniety kurczak w jajku taki co mu sie nie udalo przezy to zbuk, ale prof google mi podpowiedzial ze zbuk to po prostu zgniłe jajko
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to kwestia naszego organizmu, tego jak reaguje na hormony i te wszystkie zmiany a nie kwestia płci dziecka.. Advena- brawo za wizytkę !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-05 o 13:29 |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęDzięki za rady dziewczynki, muszę kupic dzisiaj czosnek ale póki co idę sie położyć |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS. JUTRO JUŻ NA UCZELNIE
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się i ja w 34tc OMG ![]() Wczoraj miałam wizytę, pobrany wymaz, pozamykana na cztery spusty. Powoli dalej ogarniam dom, chociaż powoli to nie jest dobre słowo bo to jest mniej niż powoli ![]() I czytam sobie co tam u Was. Mam tyle stron, że może mi życia nie starczyć
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytkę i nowy tydzień !Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

za wynik! Całe szczęście, że wszystko jest dobrze.
Wytłumaczył mi jedynie tyle, że dodaje się tam jedno jajko i pietruszkę, sam nic więcej nie wie. A do teściowej przecież nie zadzwonię zapytać, o co dokładnie chodzi. Słyszałyście może o takim przepisie, robicie w domu? Ja znam jedynie jajecznicę z grzybami, ale zdaje się nie o to chodzi...
bardzo ladnie wygladasz!

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

pierwsze słyszę 

zatykałam nos i piłam... pomagało

jutro ma dyzur musze jechac do Kielc, maz musi wziac wolne zeby specjalnie ze mna jechac i pojade obejrzec moja prace, powiem jej ze ja 25 pazdziernika to moge juz urodzic a nie po poprawach sie tułac;/,naprawde wydawało mi sie ze wszystko dobrze rozwiazałm bo w domu jeszcze sprawdzałam;/, ale podobno ta kobieta taka jest ze czasem zaliczy za nic a czasem za wszystko nie zaliczy, pisało poprawke 107 osób zaliczyło 17;| no hellooł;/ niepowazne to jest. Ryczec mi sie juz chce;( a w poniedziałek do ginki to ja nie wiem kto pojedzie;/ bo mąz drugiego dnia wolnego sobie przeciez nie będzie brał, mame bede musiała wysłac z tym.