Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 13:29   #3871
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to jeszcze z wczoraj
a karuzela mi przeszła kolo nosa bo Rozalce sie zachcialo jesc w nieodpowiednim momencie a prawie do konca wygrywałam
Moja karuzela się popsuła muszę wujkowi zanieść, żeby w nią zerknął. Nie chce się kręcić i melodyjki nie lecą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:30   #3872
allebazi
Rozeznanie

dziewczyny mam na zbyciu mleko Bebilon HA 1 całe opakowanie otworzone 29.09 chce któraś? Jak tam to adres na PW i wyślę
Stary 2012-10-05, 13:30   #3873
Soleilka
Zakorzenienie

W ogóle muszę bujaczek sprzedać, bo tylko leży niepotrzebnie...

Bloguję
Stary 2012-10-05, 13:31   #3874
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Moja karuzela się popsuła muszę wujkowi zanieść, żeby w nią zerknął. Nie chce się kręcić i melodyjki nie lecą
oo to niedobrze a przeciez to bylo Twoje wybawienie!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
moze go jeszcze polubi...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:31   #3875
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Pomemlał cycka i niby śpi...zobaczymy ac zy to nie orange przypadkiem? też mieliśmy taką sytuację ale na większą kwotę....o wiele większą

Nieźle!!!

OOOO matko! dobrze, że z maluszkiem już lepiej!

Maxi cosi cabrio fix

Dziewczyny o właśnie? od kiedy się wyciąga tą wkładkę noworodkową z fotelika?? bo ja jeszcze nie wyciągnęłam...mam wrażenie, że bez niej małemu głowa lata w fotelu

I jeszcze jedno pytanie: mamusie dokarmiające mm: kiedy je podajecie i w jakich ilościach? Mój maż podał wczoraj małemu mm w takich ilościach: o 20:00 - 100ml, o 24:00-90ml i o 2:30-50 ml....i teraz nie wiem czy to nie za dużo?
od godziny popołudniowej/wieczornej i przez noc dostaje mm, ale w większej ilości niż Ty podałaś bo mój Emil to żarłoczek
po powrocie ze szpitala zjadał 30-50ml
tydzień po 60ml
koljeny tydzień 90ml a teraz 120ml - ale nie zawsze tyle zjada, często zostaje.
a za takie ilości to myślę że mogę szpitalowi podziękować bo widziałam tą strzykawę z mleczkiem jak mi go dokarmiali

jeśli dziecię nie domaga się więcej to nie ma potrzeby dawać więcej, z resztą i tak by się pewnie ulało.

a ja mam takie pytanie.
Jak daje małe cyca to w zasadzie od razu zasypia i tak mógłby wisieć z godzinę albo i więcej. Mam czekać cierpliwie czy wyciągnąć cyca? CZytała gdzieś że dziecku wystarczy 10-20min. ssania i jest najedzone. Jak to jest u Was?

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:32
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:33   #3876
Paulaaa23
Rozeznanie

no nie, co za dziadowska firma, ale się wkurzyłam teraz Co za bezczelne babska tam pracują!! Jak już pisałam list wysłałam 3tyg temu w piątek, zadzwoniłam po tyg w czwartek, powiedziała, że w środę do nich przyszło (4 dni priorytetem). No ok, powiedziała, że w piątek to wyśle. W piątek za tydzień dzwonię, uparcie twierdziła, że wysłała w tamten piątek i że dojdzie we wtorek najpóźniej. Teraz w końcu przyszło, ja już wściekła byłam na pocztę polską, że pewnie zaginęło, patrzę, a tu data wypełnienia zaświadczenia wpisała 28go, a data wysłania 1.10. A twierdziła, że wysłała dwa tyg temu, a okazuje się, że tydzień temu jednak. No to są jakieś kpiny, no jak można być tak bezczelnym i chamsko kłamać!! Gdyby mi nie było szkoda kasy, to bym zadzwoniła tam i powiedziała jej co o niej myślę

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:34   #3877
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
oo to niedobrze a przeciez to bylo Twoje wybawienie!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

moze go jeszcze polubi...
No właśnie... Może wujek zdziała cuda

, on lubi jak mu głowa odskakuje, a ten bujak ma takie delikatne to bujanie

Bloguję
Stary 2012-10-05, 13:37   #3878
nadalka
Zakorzenienie

Wiktoria przyszło mleko, dziękuję

Fasolka, może zostaw na razie sobie ten leżaczek, może jak będziesz karmiła Fabiego czym innym to Ci się przyda?
Stary 2012-10-05, 13:37   #3879
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
a ja muszę kupić

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie.
Jak daje małe cyca to w zasadzie od razu zasypia i tak mógłby wisieć z godzinę albo i więcej. Mam czekać cierpliwie czy wyciągnąć cyca? CZytała gdzieś że dziecku wystarczy 10-20min. ssania i jest najedzone. Jak to jest u Was?
no właśnie pisałam dzisiaj, że mój je, je i zasypia zaraz i takim sposobem wisi na cycku cały dzień. Próbowałam wyciągać, ale wtedy zaraz się budzi i się drze. Ja znalazłam póki co tylko jeden sposób. Odciągam do butelki. Wypija w 15min i dzięki temu nie siedzę z cyckami na wierzchu cały dzień. Daję prosto z cyca tylko na noc, w nocy, jeśli się obudzi i rano. Wtedy potrafi zjeść od razu i pójść spać.

Stary 2012-10-05, 13:37   #3880
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to nie dobrze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:39   #3881
nel_a
Zakorzenienie

zmieniałam avka to odbita stópka Emila (1 miesiąc)
rąsi niestety nie dało się odbić

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
a ja muszę kupić

no właśnie pisałam dzisiaj, że mój je, je i zasypia zaraz i takim sposobem wisi na cycku cały dzień. Próbowałam wyciągać, ale wtedy zaraz się budzi i się drze. Ja znalazłam póki co tylko jeden sposób. Odciągam do butelki. Wypija w 15min i dzięki temu nie siedzę z cyckami na wierzchu cały dzień. Daję prosto z cyca tylko na noc, w nocy, jeśli się obudzi i rano. Wtedy potrafi zjeść od razu i pójść spać.
to mój jak się przebudzi to i tak zaśnie w łóżeczku - czasem to zajmuje chwilę a czasem od razu zaśnie.

aaaa zasnął ok 10 i jeszcze się nie obudził!!!
szok

Stary 2012-10-05, 13:41   #3882
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
, on lubi jak mu głowa odskakuje, a ten bujak ma takie delikatne to bujanie
to tak jak mój brat cioteczny jak był malutki, usypiał jedynie wtedy, gdy bujali go w wózku na boki z całej siły tak, że latał po nim od boku do boku

Stary 2012-10-05, 13:42   #3883
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam takie pytanie.
Wojtuś ssie kilka dosłownie minut ale bardzo intensywnie. W szpitalu jak te Panie mi go ważyly to te 60 ml zjadł w 3 max 5 min. Ale tak jak mówie on bardzo intensywnie ssie nigdy mi nie jadł dłużej niż 10 min i to z króciutkimi przerwami na odpoczynek
Stary 2012-10-05, 13:44   #3884
Linka25
Zakorzenienie

Byłam zważyć małą w przychodni, przez 3 doby przybrała 120 g. bardzo ładny wynik! A była zaraz po kupce i 1,5 h po jedzeniu więc wiarygodny

Cytat:
hej

mała dzis spała 9,5 godizny wiec w nocy nie wstawałam
ale ja niestety nie moglam zasnac i pozno poszlam spac. Do tego w nocy wstawałam wymiotowac. Teraztez mnie mdli. I wiem juz ze to z nerwow.
miałam to samo pierwszy raz w życiu

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U nas dalej d...nic się ciekawego od lekarza w Bydgoszczy nie dowiedziałam . Zajrzał małej do uszu, buźki i noska i stwierdził, że anatomicznie jest wszystko dobrze , do tego mała zaczęła gadać do pana doktora i stwierdził, że się bardzo dobrze rozwija. Odnośnie słuchu nie przeprowadził żadnych badań bo stwierdził,że musi przejść kilka badań w szpitalu. Co najlepsze terminy na a 2 /3 miesiące.. porażka. wkurza mnie ta ciągła szarość , chcę już wiedzieć czy jest dobrze czy też niedosłuch. Kiedy powiedziałam , że według mnie Nadia słyszy bo reaguje na szczekania psa itp. to powiedział, że często mamy widzą to co chcą zobaczyć , ale oczywiście wierzy , że jest ok. Powiedział też , że tylko niewielki procent dzieci które tak jak nasza mała nie przechodzą otoemisji po badaniu Bera ( to co będzie w szpitalu) ujawniają niedosłuch najczęściej wszystko jest dobrze

Teraz jeszcze czeka nas badanie w szpitalu w Toruniu 24 października . Te wizyty mnie strasznie stresują wiążę z nimi zawsze nadzieję , a cały czas nic nie wiem

A z dobrych wiadomości mała spała od 21 do 5.10 , apotem od 5.20 do 7.10 i teraz też spi
Na pewno wszystko jest dobrze! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heja Gaduły! Witam się ze stolicy
Miałam kompa, bezprzewodowy internet, ale tż nie zabrał do niego pinu Dlatego witam się dopiero dziś
I jak jest w stolicy? Martynia grzeczna?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
rewelka!!! npo czym poznsjesz ze lejek jest za duzy?
http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...astshield.html
spójrz tutaj, są rysunki
u mnie lejek obejmował zbyt dużo piersi - sporo za otoczkę, a tak naprawdę nie powienien nawet całej otoczki obejmowac

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Pisałam i zamiast zminimalizować to wyłączyłam przeglądarkę bo tż mi tu zagląda i czyta
niech czyta, moze przeczyta parę słów prawdy na swój temat

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Linka, super, że sytuacja u was się normuje No i że przyczyna marudzenia małej została ustalona

Zosia też ostatnio dużo spokojniejsza, choć to u niej nigdy kwestia głodu nie była, bo gdy była głodna, to dudniła z butelki aż miło

Hmm, no i wygląda na to, że często przystawianie dziecka do piersi wcale nie musi zwiększać laktacji, jak się powszechnie sądzi. Mnie ostrzegała przed tym położna, ale nie byłam pewna, czy mam jej wierzyć. W ogóle coraz częściej widzę, że to niepunktualne krówsko było jakie było, ale WSZYSTKO co powiedziała - sprawdziło się.
ciąży byłam. Teraz już nic nie mówi, już chyba postawił na mnie krzyżyk
U mnie wisiała na cycu cały dzień. Nic dziwnego, próbowala się najeść. Myślę, ze to kapturki... Od 2 dni karmie bez i laktacja zupełnie inna Teraz w dzień jest tak jak wcześniej w nocy. I teraz Mała ssie 15 minut
Cytat:
Witam sie z resztkami sniadania i kawka Amelka rozgadana przy karuzelce a matka wizazuje
Myszka zasnela jakos 22.30 zaraz po tym jak ja nakarmilam, ja poszlam spac obudzilam sie o 2 co by odciagnac mleczko bo Mysia dalej spala i zeby jej juz naszykowac i odciagnelam 210 moj rekord.
a moje dziecie dopiero sie obudzilo o 5.40 wiec dalam jej mleczko wypila ja znowu odciagnelam 180 no i zaraz bede znowu pompowac.
jesteś moim niedoścignionym wzorem laktacyjnym Ty i Blue

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hmmm z tym niestety nie zawsze bywa różowo, Luśka nie była przyzwyczajana do zasypiania w ciszy, nie zniżaliśmy nigdy głosu, nie ściszaliśmy muzyki, ale... od pewnego czasu wieczorami jest tak, że jak przysypia, zwłaszcza wieczorem, to głośniejsze dźwięki, powiedzenie czegoś głośno ją wybudzają i zaczyna się okropny ryk, bo jest zmęczona a usnąć nie może. I chcąc nie chcąc wtedy musi być cisza, niestety
Ja wychodzę z założenia, że do snu dobrze jest sie wyciszyć i stworzyc atmosferę spokoju - sama tak lubię, to dlaczego dziecku mam huczeć nad głową. Ale bez zbytniej przesady i chodzenia na paluszkach
I na pewno im dziecko starsze tym więcej do niego dociera bodźców. Maleńkim nie to ze hałas nie przeszkadza, one po prostu mniej słyszą
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy to możliwe, że po Delicolu Mała miała zatwardzenie:conf used:zakończone wielką, gęstą, zieloną kupą??czy to po prostu przypadek?
my używamy i zatwardzenia nie zaobserwowałam

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-05 o 14:17
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:44   #3885
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam takie pytanie.
sliczny avatar

jak widzę, ze synek juz nie je tylko 'trzyma' sobie cyca w buzi to delikatnie wyciągam mu, przeważnie spi wtedy dalej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:44   #3886
prince_polo
Zakorzenienie

moej dziuecko dzis caly dzien spi. Az mi sienudzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:47   #3887
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny u nas absolutnym hitem jest wrozka kerry z Lamaze
a tak konkretniej jej skrzydla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1039.jpg (81,2 KB, 31 załadowań)

Amelcia
Stary 2012-10-05, 13:51   #3888
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

kochana nie zawsze jest kolorowo wczoraj np jakos malo sciagalam juz myslalam ze to kryzys laktacyjny mnie dopadl bo mialam biede 100 ml odciagnac ae dzis juz jest lepiej.

Amelcia
Stary 2012-10-05, 13:51   #3889
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Wojtuś ssie kilka dosłownie minut ale bardzo intensywnie. W szpitalu jak te Panie mi go ważyly to te 60 ml zjadł w 3 max 5 min. Ale tak jak mówie on bardzo intensywnie ssie nigdy mi nie jadł dłużej niż 10 min i to z króciutkimi przerwami na odpoczynek
ale fajnie.
i mówisz że już w szpitalu tyle zjadał no nieźle

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
sliczny avatar

jak widzę, ze synek juz nie je tylko 'trzyma' sobie cyca w buzi to delikatnie wyciągam mu, przeważnie spi wtedy dalej
dzięki

a to mój ciuma, jak wyciągam i jest spokojny to chyba znaczy że najedzony tylko z cyca zrobił se smoczek
Cytat:
dziewczyny u nas absolutnym hitem jest wrozka kerry z Lamaze
a tak konkretniej jej skrzydla
suuper

chyba mój syn już wstaje
coś tam stęka

Stary 2012-10-05, 14:07   #3890
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
hej

mała dzis spała 9,5 godizny wiec w nocy nie wstawałam
ale ja niestety nie moglam zasnac i pozno poszlam spac. Do tego w nocy wstawałam wymiotowac. Teraztez mnie mdli. I wiem juz ze to z nerwow.

acha Ciążowe 19 kg juz zgubiłam.
za długi sen i powrót do wagi. Wymiotów wspólczuję
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a z ciążowych kilogramów "mam" -1
Oszzzz ty Zazdroszczę!
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Aaaa no i nas dzisiaj dopaDŁY magiczne 3 miesiące

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

super..

u nas to jest od uuu i aaaa

miałam jeszcze napisać że humor mam lepszy, to chyba dzięki @

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

my zauważyliśmy, że jak ją małż ma na rękach a ja się tylko pojawię w zasięgu wzroku, to zaraz głowę wykręca i mnie śledzi wzrokiem. I jak mój głos tylko usłyszy też od razu szuka gdzie jestem
Mój Alex robi tak samo I od rau zaczyna szukać cyca

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:08   #3891
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Za mną ciężka noc Głowa mnie tak bolała (teraz też boli), jakby mnie ktoś po mózgu młotkiem walił Najpierw nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to straszne bzdury mi się śniły...
Np. że odwiedziła mnie Mamcia z Amelcią. A ja ją olałam i siedziałam przy komputerze. Po kilku godzinach zorientowałam się, że jej nie ma Zadzwoniłam, ale po pierwszym sygnale wyłączyła telefon
A potem jeszcze mi się śniło, że jacyś dwaj obcy faceci przyleźli mi do mieszkania i zaczęli się rządzić jak u siebie. Potem przyszła Natalia Siwiec (nota bene moja koleżanka z podstawówki ) szukająca agencji modelek w naszym bloku A jak zadzwoniłam na policję że mi obcy faceci łażą po domu to mi automatyczna sekretarka w telefonie powiedziała, że mam zły akcent, nie rozumie mnie i nie przyjmie zgłoszenia
Ja nie wiem skąd się takie bzdury w snach pojawiają

Pogoda znów dopisuje, także wybiorę się po tę grającą zabawkę co jej wczoraj nie kupiłam Tż też mnie zapytał czemu jej od razu nie wzięłam

Cytat:
Dziewczyny zadzwoniłam do mnie do Torunia do szpitala i podpytałam kobitkę od badań czy nie mogłaby nas przyjąć troszkę wcześniej bo tak się martwię i okazało się , że akurat ktoś przełożył wizytę i idziemy już we wtorek na 10.45 i się wszystko wyjaśni hurraaaaaaaaaa już mam lepszy humor

Cytat:
takie paputki wylicytowąłam http://allegro.pl/pierwsze-kapcie-6-...676520748.html i kupilam podkladke pod laptopa chlodzącą co by an wizazu buszowac leząc z lapkiem na kanapie
Ktoś tu jest zakupoholikiem
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
no nie, co za dziadowska firma, ale się wkurzyłam teraz Co za bezczelne babska tam pracują!! Jak już pisałam list wysłałam 3tyg temu w piątek, zadzwoniłam po tyg w czwartek, powiedziała, że w środę do nich przyszło (4 dni priorytetem). No ok, powiedziała, że w piątek to wyśle. W piątek za tydzień dzwonię, uparcie twierdziła, że wysłała w tamten piątek i że dojdzie we wtorek najpóźniej. Teraz w końcu przyszło, ja już wściekła byłam na pocztę polską, że pewnie zaginęło, patrzę, a tu data wypełnienia zaświadczenia wpisała 28go, a data wysłania 1.10. A twierdziła, że wysłała dwa tyg temu, a okazuje się, że tydzień temu jednak. No to są jakieś kpiny, no jak można być tak bezczelnym i chamsko kłamać!! Gdyby mi nie było szkoda kasy, to bym zadzwoniła tam i powiedziała jej co o niej myślę
Echh...

Hej kochane! Wczoraj byłam na wizycie po-połogowej. Dostałam tabletki Cerazette i zmierzyli mi ciśnienie. Yeah!

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-10-05, 14:11   #3892
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej kochane! Wczoraj byłam na wizycie po-połogowej. Dostałam tabletki Cerazette i zmierzyli mi ciśnienie. Yeah!
to sie ciesz bo mi nawet cisnienia nie zmierzyli

Amelcia
Stary 2012-10-05, 14:16   #3893
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Byłam zważyć małą w przychodni, przez 3 doby przybrała 120 g. bardzo ładny wynik! A była zaraz po kupce i 1,5 h po jedzeniu więc wiarygodny

miałam to samo pierwszy raz w życiu

Na pewno wszystko jest dobrze! Trzymam kciuki!

I jak jest w stolicy? Martynia grzeczna?

http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...astshield.html
spójrz tutaj, są rysunki
u mnie lejek obejmował zbyt dużo piersi - sporo za otoczkę, a tak naprawdę nie powienien nawet całej otoczki obejmowac

niech czyta, moze przeczyta parę słówprawdy na swój temat

Ja wychodzę z założenia, że do snu dobrze jest sie wyciszyć i stworzyc atmosferę spokoju - sama tak lubię, to dlaczego dziecku mam huczeć nad głową. Ale bez zbytniej przesady i chodzenia na paluszkach
I na pewno im dziecko starsze tym więcej do niego dociera bodźców. Maleńkim nie to ze hałas nie przeszkadza, one po prostu mniej słyszą
Ale fajnie cieszę się z całego serca, zaraz będzie mały grubaskiem jak nasze dzieci
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:28   #3894
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zadzwoniłam do mnie do Torunia do szpitala i podpytałam kobitkę od badań czy nie mogłaby nas przyjąć troszkę wcześniej bo tak się martwię i okazało się , że akurat ktoś przełożył wizytę i idziemy już we wtorek na 10.45 i się wszystko wyjaśni hurraaaaaaaaaa już mam lepszy humor
cieszę sie! wiem jaka to męka żyć w niepewności czy cos dziecku dolega....

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Linka-super, że u Ciebie lepeij!!! Powiem ci, że na podstwie Twojego problemu zaczynam się zastanawiac czy ja nie mam za mało pokarmu...już od jakiś dwóch tygodni mały by mógł leżec przy cycku cały czas....

Płacze....idę
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
z tego, co pisała Linka - że u niej częste przystawianie nie pomogło, może nawet wręcz przeciwnie
Własnych doświadczeń w tym zakresie za bardzo nie mam, bo Zosi bardzo szybko uregulował się taki rytm jedzenia 5-6 razy na dobę (i nic pomiędzy). Ile pokarmu mam - nawet nie wiem, wieki nie odciągałam.
A zresztą - i tak wydaje mi się, że to trochę loteria...
Ja myślę, ze jesli jest pokarmu pod dostatkiem to dziecko je szybko i konkretnie, moja tak jadała w nocy. Wiadomo, wyższy poziom prolaktyny - pokarmu wiecej. W ciągu dnia natomiast było ciągle marudzenie i wiszenie na piersi. Teoretycznie przystawianie dziecka na żądanie, nieograniczanie mu czasu przy piersi jest gwarancją prawidłowej ilości pokarmu. Teoretycznie. Kiedyś sama nie wierzyłam, że pokarmu może być "za mało". Teraz wiem, ze tak. Tyle ze u mnie były te cholerne kapturki. Odstawiłam - i jest kolosalna różnica.

Cytat:

a ja mam takie pytanie.
Tak jak pisałam, dzis twierdzę, że jak pokarm leci żwawo to dziecko je krótko. Czasem ma potrzebę poprzytulania się, ale to czasem... Jeśli cały czas są to niekończące sie karmienia to warto sie przyjrzeć ilości pokarmu.

allebazi współczuję tych przeżyć, dobrze ze już lepiej

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-05 o 14:29
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:44   #3895
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
to sie ciesz bo mi nawet cisnienia nie zmierzyli
No co ty! Jak mogli!? Przecież ciśnienie to podstawa, ono wszystko Ci powie Nawet to, czy z pipką wszystko ok

www.NiciutKa.pl
Stary 2012-10-05, 14:45   #3896
lipus89
Rozeznanie

Cytat:
Jaki masz ten bujaczek, pochwal się bo zakup przede mną, może koszt wysyłki mi odpadnie

Ja też witam się po wizycie popołogowej, wydawało mi się że mam "tam" jesień średniowiecza, ale gin mówi że wyglądam jakbym nie rodziła :P no i wróciłam do domu z receptami na plasterki :P
A oprócz tego idziemy w poniedziałek do neurologa dziecięcego.

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:48   #3897
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
No co ty! Jak mogli!? Przecież ciśnienie to podstawa, ono wszystko Ci powie Nawet to, czy z pipką wszystko ok
no widzisz mnie Pani dotor zeskanowala wzrokiem pogadala o antykoncepcji zapytala o samopoczucie i tyle tabsy i do widzenia
ale teraz jak bede w pl to przejde sie do gina

Amelcia
Stary 2012-10-05, 14:58   #3898
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
cieszę sie! wiem jaka to męka żyć w niepewności czy cos dziecku dolega....

Ja myślę, ze jesli jest pokarmu pod dostatkiem to dziecko je szybko i konkretnie, moja tak jadała w nocy. Wiadomo, wyższy poziom prolaktyny - pokarmu wiecej. W ciągu dnia natomiast było ciągle marudzenie i wiszenie na piersi. Teoretycznie przystawianie dziecka na żądanie, nieograniczanie mu czasu przy piersi jest gwarancją prawidłowej ilości pokarmu. Teoretycznie. Kiedyś sama nie wierzyłam, że pokarmu może być "za mało". Teraz wiem, ze tak. Tyle ze u mnie były te cholerne kapturki. Odstawiłam - i jest kolosalna różnica.

Tak jak pisałam, dzis twierdzę, że jak pokarm leci żwawo to dziecko je krótko. Czasem ma potrzebę poprzytulania się, ale to czasem... Jeśli cały czas są to niekończące sie karmienia to warto sie przyjrzeć ilości pokarmu.

allebazi współczuję tych przeżyć, dobrze ze już lepiej
no to ja już nic z tego nie rozumiem... Adaś wisi całymi dniami na piersi, w nocy nie. Ale w dzień tak. Gdy odciągam laktatorem, jestem w stanie ściągnąć około 1500ml z obu piersi co dwie godziny, tyle że mogłabym więcej ściągnąć, ale już słabo leci potem i nie chce mi się, zresztą więcej on z butli i tak nie zjada. Daje mu tyle z butelki - zjada w 15min i idzie spać lub leży spokojnie. Jak podaję pierś to najpierw 10min jest takie aktywne ssanie, potem se tak ciumka, jak zabieram to ryk, podstawiam, trochę pociągnie i znowu ciumka jak smoczka....

Stary 2012-10-05, 15:06   #3899
Maciejka__
Zakorzenienie

Ciastek - u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11612773 są wibrujące zawieszki (widziałam żabkę, słonika i hipcia) i grzechotka na rękę.
Nie wiem, czy te zawieszki można trwale zamocować na Twojej macie, ale może CIę to zainteresuje. Pytałam sprzedawcę o wymiary - napisał, że wszystkie mają ok. 12 cm.
Grzechotka oczywiście jest mniejsza, ale mam już jedną z Canpolu (krówkę), więc wiem, jak to wygląda i żyrafę też zamówię. Może dziecię w końcu je zauważy...

Wracam do zakupów.
Zaznaczam, że muszę kupić tylko smoczki do butelek TT, a już mam w koszyku znacznie więcej.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:10   #3900
hanjah
Zakorzenienie

Kupiłam Marysi tego robaczka
Gra inne melodyjki niż konik i ma funkcję włączenia światełka bez muzyki. Minus jest taki, że trzeba go po każdej melodyjce włączyć na nowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0358.jpg (52,3 KB, 45 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości