Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 14:03   #1501
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja juz sie przekonałam że nie ma co sobie nerw psuc bo starszego pokolenia nie zmienisz i one i tak beda twierdzic ze usg to samo zło a co miesięczna morfo to tylko niepotzrebny wydatek
ale dziwie sie tej babce, to jej pierwsze dziecko? nie dość że swoje lata ma, jesli chodzi o ciąże of kors, to jescze jakaś choroba w rodzinie,
o mamuniu....
Mój gin prowadzący też zbyt często nie lubi robić usg, dlatego poszliśmy prywatnie na 3d. Za to na badania, to ostatnio co wizytę dostaję skierowania

Ogólnie fotek nie dostaliśmy, ale zrobiłam print screeny z filmu
Oto nasz skarb
1. buźka naszego szkraba
2. stópki
3. zdjęcie, na którym lekarz dostrzegł, że to dziewczynka
4. pod koniec badania malutka strzeliła foszka i się zasłaniała. Dlatego to zdjęcie z serii: "Dajcie mi już święty spokój"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buźka.jpg (24,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stópki.jpg (16,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dziewczynka ;-).jpg (17,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dajcie mi spokój.jpg (16,3 KB, 40 załadowań)
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:04   #1502
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Wstępnie ustaliliśmy, że będzie MARTA
Mam tak na drugie

A co do USG to mi gin mówił, że musiałby robić duuuużo razy, żeby miało zaszkodzić. Także spokojnie...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:05   #1503
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Od początku miałam wielkie przeczucie na synka, a tu się zrobiła niespodzianka i jest dziewczynka
Na początku mały szok, bo jakoś myślałam, że jednak chłopak, ale teraz jestem bardzo zakochana w mojej Kruszynce
Filmik mam z 3d. Chciałam go wrzucić na youtube, ale mężuś będzie musiał go trochę skrócić, bo ma 18 min, a tam max 15 min można przesłać
Gratuluję !

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kochana, jak się ogarnę ze wszystkim to poszukam troszkę, dam Ci znać jak coś.

strasznie ciężko wstać o tak wczesnej godzinie łaa... na dodatek tak ciemno jeszcze na dworzu;/

aniołek gratulacje !
idę zjeść winogronko i sprzuntać hehe buziaki
O dziękuje Ci bardzo
Jakbyś dała znać tak jeszcze dziś to byłabym Ci wdzięczna bo niestety to na jutro mam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:08   #1504
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Od początku miałam wielkie przeczucie na synka, a tu się zrobiła niespodzianka i jest dziewczynka
No nie zgadłam, gratuluję i imię śliczne
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam
Eh wczoraj odwiedziła nas koleżanka mojej teściowej.
Jej siostra też jest w ciąży.Miała tylko 2 razy USG robione,teraz dopiero zapisali ją na prenatalne bo jest po 35 roku życia i miła chorobe w rodzinie.
Ja na to że co wizyta mam robione USG bo chodzę prywatnie i lekarz sam chce zajrzeć do maluszka i posłuchać.
Jakie było jej zdziwienie ze ja się na to godzę.
Że częste USG jest nie wskazane że tylko 3 razy się robi itd,itp.
Tłumaczę że gdyby było to szkodliwe to gin napewno by tego nie robił.
Ale ona i tak swoje.
Już na końcu sama zwątpiłam
No dokladnie takie przekonania wśród satrszego pokolenia panują, u mnie w pracy też zdziwinie że tak często usg, a jak mówiłam że nie znam płci to było: to nie miałas jeszcze usg, i na nic tlumaczenia że dziecko musi "pokazać" co ma między nogami i to nie zależy od usg.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Moje kuzynostwo jedne mieszkaja 70km a drugie 180km, zawsze uwazalam, ze rodzina powinna mieszkac w jednym miejscu, a tak wszyscy daleko, a ja prawie 19 lat jedynaczka bylam.
U mnie też 70 i 80 km, a tz ma rodzine na Śląsku więc z podkarpacia kawał drogi.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:11   #1505
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie wychodzi, ale jak masz np. skurcze łydek to dobrze jest brać magnez
a mi na skurcze przepisał potas
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:13   #1506
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aniołek gratulacje ślicznej córuni

Bishonka ja na początku ciąży miałam usg robione co tydzień, dwa, raz się zdarzyło, że 2x w tygodniu, teraz raz na 3tyg..... Fakt, moja ciąża nie przebiega normalnie, ale takie podejście, że "za często" mnie strasznie irytuje....

My mamy leżaczek dostać od siostry męża albo znajomej mojej mamy, więc raczej kupować nie będziemy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:17   #1507
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a mi na skurcze przepisał potas
Potas też jest ważny

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:18   #1508
e_vel
Wtajemniczenie

Aniołku gratuluję córeczki

Zapomniałam Wam napisać, że łaaaaaa.... zaczęłam już całkiem przeciekać... Siara się uaktywniła...
Stary 2012-10-05, 14:26   #1509
meduzza
Zadomowienie

NomenklaturaBez obaw, nie zostaniesz wyrzucona Daj tylko czasem znać, jak tam
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej, witam się po ciężkiej nocy. Syn tak szalał, że spać nie mogłam, czułam go nie w 2 a w 3 miejscach jednocześnie nie wiem co wyprawiał.
No właśnie... Jak to jest? Mała mnie puka z prawej u góry duużo wyżej niż pępek, nagle w dole lewego boku Jeszcze nie umiem rozrózniać ale w takim razie nasze dzieciaki walą rękoma, nogami i głową gdzie popadnie A czasem mam takie uczucie jakby się chciała przekręcić, czy zaprzeć i nagle taki ucisk dziwny

BlackJa też myślę o bejbi szałerze ale dla kumpelek, głownie chodzi o pojedzenie pyszności i spędzenie czasu razem. Na pewno bedą chciały coś drobnego podarować więc, nie będę owijać w bawełnę i powiem co by mi się przydało. Ale żadnych żenujących zabaw nie planuję, bo to chyba trochę przesada

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Mam pytanko z innej beczki....mamy w tym i przyszłym tygodniu aż 4 imprezy...w tym dla rocznych dzieciątek (chłopca i dziewczynki ) oraz 11 letniej dziewczynki...z uwagi na nałożenie się tych imprez musimy kupić jakieś drobiazgi..w odpowiedniej cenie..proszę pomóżcie...
w tą sobotę mamy rocznicę chłopca..więc przez internet już nic nie zdążymy...ale na te urodziny za tydzień dalibyśmy może i radę..tylko pomysłów brak!!!!:m ur:
Nie cierpię kupować prezentów jak nie mam pomysłu i trzeba na siłę
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wiesz..dorosłe życie to już co innego, wiele weryfikuje, kuzynostwo wyrasta na zupełnie różnych ludzi którzy nie zawsze nam odpowiadają. No ale ja np fajnie wspominam wspólne spotkania z kuzynami/kuzynkami w dzieciństwie i wieku nastoletnim. Fajnie razem spędzać czas i umieć się dogadać niż przy okazji jakichś świąt, wspólnych wakacji czy innych okazji siedzieć przy stole z rodzicami i dziadkami.
Więź z kuzynostwem to super sprawa. Moja siostra ma wielu kuzynów w swoim wieku i swego czasu tworzyli super paczkę, świetnie się bawili na imprezach rodzinnych. Ja niestety w swoim wieku już nie mam i bardzo żałuję
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale gigantka
kiedyś to baby do pracy chodziły w polu i tam rodziły
a my tutaj takie delikatne hihihih
No moja Mama ma trochę takie przekonania Mówi, że przesadzam z lekarzami i, że za dużo myślę. Ciąża jest naturalnym stanem i nie trzeba się tak pieścić ze sobą
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Slyszalam o tym leku, chyba go kupie
Znalazlam 100 sztuk za nieco ponad 7zl.
Ja biorę Asparawit Mama (powieka mi skacze).
Lenova Nie trzeba się tak dokładnie oglądać Przestań, niektórych rzeczy nie przeskoczysz, nie martw się na nas wszystkich ta ciąża pozostawi jakiś znak. Taka dola Matki

Marsi
Ja z kolei wstawiam łóżeczko do naszego pokoju, żeby mała spała z nami a w jej pokoiku wieszam kołyskę i tam będzie sobie spać cały dzień sama, w ciszy, za zamkniętymi drzwiami. Nianię oczywiście będę musiała zdobyć żeby słyszeć co się tam wyprawia

Cytat:
Wstępnie ustaliliśmy, że będzie MARTA
No więc witamy oficjalnie Martę
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:27   #1510
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gin prowadzący też zbyt często nie lubi robić usg, dlatego poszliśmy prywatnie na 3d. Za to na badania, to ostatnio co wizytę dostaję skierowania

Oto nasz skarb
1. buźka naszego szkraba
2. stópki
4. pod koniec badania malutka strzeliła foszka i się zasłaniała. Dlatego to zdjęcie z serii: "Dajcie mi już święty spokój"
Super foteczki
Mnie też to zawsze ineteresiło jak oni rozpoznaja płeć

A ja szukam inspiracji do pokoju
No to znalazłam
https://www.google.pl/search?q=pok%C...w=1280&bih=897

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-05 o 14:31
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:31   #1511
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Super foteczki
Mnie też to zawsze ineteresiło jak oni rozpoznaja płeć

A ja szukam inspiracji do pokoju
No to znalazłam
https://www.google.pl/search?q=pok%C...w=1280&bih=897

Heh, no własnie ... Nie lubię takich katalogowych zdjęć, bo pokoje urządzone bez granic wyobraźni i nakładów finansowych.

Instagram

Stary 2012-10-05, 14:40   #1512
ilkas
BAN stały

Cytat:
Heh, no własnie ... Nie lubię takich katalogowych zdjęć, bo pokoje urządzone bez granic wyobraźni i nakładów finansowych.
dokładnie mam takie samo odczucie. Dlatego przeglądam już tylko pod kątem kolorystycznym
Stary 2012-10-05, 14:47   #1513
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
U mnie pogoda smętna, córka ma znowu katar, więc dziś cały dzień siedzę w domu. Kupiłam jej wczoraj fajne zabawki (m.in. małego majsterkowicza), więc na szczęście nam się nie nudzi

Cytat:
ja pije ustronianke z magnezem albo z jodem

ale się napaliłam na tę kołyskę
http://sklep.coneco.pl/produkt/410/kolyska-nana
używkę można już kupić za 150 zł i pewnie za tyle samo ją później sprzedam, jak myślicie?
Już wcześniej pisałam, taką właśnie kołyskę mam - z wyglądu identyczna, trochę inny wzór na materiale, super sprawa, oprócz melodyjek, światełek i karuzelki ma wibrację pod materacykiem, za nową płaciłam 2 lata temu ok. 360 zł. Po drugim dziecku postaram się ją sprzedać.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:10   #1514
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja dzisiaj na obiad rosolek a wieczorem kapucha z grochem

Stary 2012-10-05, 15:23   #1515
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Spróbuję jak znajde chwilę, chociaż nie mam na razie innych postaniwień

Ja to nie pamietam żebym bita była (zreszta ja bardzo grzecznym dzieckiem byłam ), moje rodzeństwo klaspa może dostało ale nie żeby zaraz to bicie było...

Dziewczyny kupiliśy wczoraj wozek, znalazłam na tablicy z krakowa babka maritę za gosze sprzedawała (gondola + spacerowka), moja siostra była ją oglądnąć i mówiła że super stan więc ją zaklepała, dziś idzie płacić.
No i w zaiązku z zakupem wózka, termometra i tych wszystkich ciuszków w tym miesiacu daje sobie już zakaz kupowania czegokolwiek
Tym bardziej że moja bratowa poleciała dziś do rodziców do anglii i ma mi znaleźć i kupić: karuzelę, uspokajacz i jak znajdzie kombinezon tatty teddy, więc muszę na to kase przygotować.
Gratuluję zakupu wózka

Cytat:
zapomniałam się pochwalić

u mnie dziś studniówka

z jednej strony strach,że za 100 dni rozwiązania a z drugiej mam dziś powody do świętowania, ale ta ciąża leci

e_vel- gratuluje udanej wizyty, ale te nasze szkraby rosną, szok
dopiero cieszyłysmy się jak kruszynki miały po 6 cm
U mnie 100dniówka za 2 dni

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Doluja mnie te wszystkie poradniki zywieniowe dla przyszlych mam. Staram sie jesc roznorodnie, duzo warzyw, owocow, bialka, rzeczy z pelnego przemialu, ale nie wiem, czy jem tego wystarczajaco.
Czy Wy naprawde codziennie m.in. wypijacie 3-4 szklanki mleka, jecie 8 porcji (po 50g) produktow zawierajacych zboza i 500g warzyw dziennie?
A w życiu. Z mleka wapń zresztą się nie wchłania za dobrze, lepiej zjeść sezam czy mak, brokuły, orzechy, pomarańcze... 8 porcji W życiu, bym musiała tylko przeżuwać

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ją na szybko bo dopiero co wlecialam do mieszkania ale pochwale sie zdobyczami. I idę nadrabiać
Fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki...Was nadrobić to....PRZeKICHANE! ale zaraz...ja już po śniadanku...wczoraj byłam u koleżanki....mieliśmy obejrzeć ich łóżeczko dla dzieciątka..a tu bach - przynieśli śrubokręt...rozkręcili i mamy już łóżeczko z nowym materacem....(mała spała w nim miesiąc)....
zwykłe łóżeczko ale za darmochę...
No i super łóżeczko

Cytat:
słyszałam o tym ale cukrzyca to jeszcze nie 100% cesarka, chociaz nie płakałabym bardzo jakbym miala miec cesarkę właśnie nie wiem od czego to zależy ze jedne maja cesarke a drugie nie... moze od natężenia/stopnia tej cukrzycy, albo od widzi mi się gina nie wiem...
Zależy dużo od wagi dziecka. Czasem przy cukrzycy ciążowej rodzą się bardzo duże dzieci, zwłaszcza przy niekontrolowanej cukrzycy. Ostatnio na Sumatrze chyba urodził się podnad 8 kilogramowy kolosik...
Waga dziecka ponad 4 czy 4,5 kg kwalifikuje do cc.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Matko kochana dziewczyny jestem załamana
po prysznicu dokładnie obejrzałam swoje ciało i... moja dupa wygląda jak po biczowaniu jakimś mam czerwone krechy zwane rozstąpami a cellulit to mam jak u jakiejś otyłej kobiety , jestem paskudna
Przestań, ja jak zobaczyłam dziś swoje piersi to myślałam że padnę! Za bardzo urosły, brodawki strasznie wielkie, i jeszcze fioletowo czerwone pręgi! rozstępy jak nic

Cytat:
Na początku mały szok, bo jakoś myślałam, że jednak chłopak, ale teraz jestem bardzo zakochana w mojej Kruszynce
Filmik mam z 3d. Chciałam go wrzucić na youtube, ale mężuś będzie musiał go trochę skrócić, bo ma 18 min, a tam max 15 min można przesłać
Cytat:

Oto nasz skarb
1. buźka naszego szkraba
2. stópki
Piękna Martusia Gratuluję

W ogóle wszystkim gratuluję udanych wizyt, poznania płci i pięknych zdjęć brzuszków

Wreszcie nadrobiłam. Pisałyście że macie ciężko oddychać. U mnie czasem masakra, tak mi brzuchal przeponę naciska, prócz tego ta wątroba. A zadyszkę jaką mam jak na 4 piętro się wtarabanię do rodziców
Pisałyście kiedyś o tych łóżeczkach turystycznych że materac do dupy i w ogóle. Siostra mnie dziś uświadomiła, że w tym co od niej dostałam mam włożony dodatkowy materacyk gruby, więc wyrko o wiele bardziej stabilne jest.
Mąż zaraz wróci z pracy, więc zbieram się, bo na zakupy jakieś trzeba podjechać. Tacie też coś do jedzenia muszę kupić i podrzucić, bo chory okropnie a mama u siostry w Krakowie nie chcę żeby z domu wychodził.
Michaś mnie strasznie kopie, zwłaszcza w nocy jak śpię na boku i w stronę brzucha się przekręcę. Najlepiej mi się śpi na prawym boku.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:35   #1516
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na obiad rosolek a wieczorem kapucha z grochem
ja zrobię placki z jabłkami. Tak mnie naszło coś

A jutro drugie podejscie do wuzetki - masa z innego przepisu

Instagram

Stary 2012-10-05, 16:02   #1517
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A w życiu. Z mleka wapń zresztą się nie wchłania za dobrze, lepiej zjeść sezam czy mak, brokuły, orzechy, pomarańcze... 8 porcji W życiu, bym musiała tylko przeżuwać
No właśnie ja mam teraz zalecenie zeby jeśc 6 posiłków i dokładnie mam takie odczucie - że tylko przezuwam i przezuwam

Cytat:
Zależy dużo od wagi dziecka. Czasem przy cukrzycy ciążowej rodzą się bardzo duże dzieci, zwłaszcza przy niekontrolowanej cukrzycy. Ostatnio na Sumatrze chyba urodził się podnad 8 kilogramowy kolosik...
Waga dziecka ponad 4 czy 4,5 kg kwalifikuje do cc.
oj tak, opowiadała mi diabetolog jak bylam w poradni że kiedys babka urodziła dziecko 6,5kg!!!! a ze to bylo jakis czas temu, kiedy kobiety nie badaly sie tak jak teraz to i nikt nie zdiagnozowal u niej cukrzycy... Potem po jakims czasie, a ze to byly juz czasy nowozytne dopiero ginekolog po badaniach i wynikach zaczal podejrzewac cukrzyce - na slad naprowadziło go bejbe ważące w 6 miesiącu 4kg!!!
Ale takie ekstremalne przypadki to zdarzaja sie raczej właśnie przy nieleczonej/niekontrolowanej cukrzycy.

No właśnie niby taka waga kwalifikuje do cc ale cioły i tak nie zawsze chca ciąć, nawet w takich przypadkach

Cytat:

Michaś mnie strasznie kopie, zwłaszcza w nocy jak śpię na boku i w stronę brzucha się przekręcę. Najlepiej mi się śpi na prawym boku.
o o o, u mnie to samo i wtedy najczesciej laduje na plecach, jak sie mały uspokoi to próbuje wtedy na bok sie przerzucic

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-05 o 16:04
Stary 2012-10-05, 16:33   #1518
sylwietta1988
Zakorzenienie

ogarnęłam wreszcie ten dom, uffff, padam

Aniołku, gratuluję córuni sliczna mała

co do rozstepów- do tej pory znalazłam jeden na prawym udzie- mam nadzieję, ze na tym koniec będzie a smaruję się namiętnie- tak co dwie- trzy godziny, bo inaczej strasznie swędziała mnie skóra na brzuchu, a teraz jest ok

strasznie mnie w gardle drapie- co polecicie?

jutro wybieram się na bazar po wyprawkę szpitalną- mam w planie kupic sobie już wszystko co będzie mi potrzebne, a pogoda zapowiada się piękna to sobie pospaceruję- zwłaszcza, że bez małża-- bo zn im to na 5 biegu trzeba leciec

ej, wiecie co się własnie dowiedziałam- znajoma urodziła blizniaki*- dziewczynkę i chłopca za jednym zamachem ma parkę
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:34   #1519
pstryczek84
Zakorzenienie

Jakby któras zechciała poszalec z różem w pokoju to znalazłam fajne połączenie kolorów, wg mnie oczywiście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoik dla dziewczynki.jpg (34,5 KB, 35 załadowań)

Stary 2012-10-05, 16:39   #1520
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

co do rozstepów- do tej pory znalazłam jeden na prawym udzie- mam nadzieję, ze na tym koniec będzie a smaruję się namiętnie- tak co dwie- trzy godziny, bo inaczej strasznie swędziała mnie skóra na brzuchu, a teraz jest ok

jutro wybieram się na bazar po wyprawkę szpitalną- mam w planie kupic sobie już wszystko co będzie mi potrzebne, a pogoda zapowiada się piękna to sobie pospaceruję- zwłaszcza, że bez małża-- bo zn im to na 5 biegu trzeba leciec

ej, wiecie co się własnie dowiedziałam- znajoma urodziła blizniaki*- dziewczynkę i chłopca za jednym zamachem ma parkę
Tantum verde np.
Kiedys myslałam sobie ze fajnie tak miec bliźniaki, od razu 2 za jednym zamachem. Ale jak teraz tak na spokojnie wyobrażę sobie siebie za te 3/4 miesiące przy jednym dziecku to ja dziekuję za parkę za drugim razem to co innego ale tak na pierwszy raz

O ja Cie! to Ty juz bedziesz mogła iśc rodzic jejciu, ja mam tylko ubranka i nic poza tym

Stary 2012-10-05, 16:52   #1521
ilkas
BAN stały

sylwietta1988
Cytat:
Tantum verde np.
też polecam. Ja brałam jakoś ze dwa tygodnie temu i mi pomógł ładnie
Stary 2012-10-05, 18:08   #1522
Ewik86
Zakorzenienie

Hej dziewczynki Gratuluję rozpoczynających się tygodni U mnie dziś wybił 25

Zamówiłam sobie dziś ocieplane legginsy na all, bo te w których obecnie chodzę już się nie nadają do wyjścia - zrobiła mi się dziura Niestety często spodnie przecierają mi się w udach, a najgorsze jest to, że te legginsy pożyczyłam od siostry męża

Cytat:
Gratulacje! Śliczna jest Martusia!

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

No właśnie... Jak to jest? Mała mnie puka z prawej u góry duużo wyżej niż pępek, nagle w dole lewego boku Jeszcze nie umiem rozrózniać ale w takim razie nasze dzieciaki walą rękoma, nogami i głową gdzie popadnie A czasem mam takie uczucie jakby się chciała przekręcić, czy zaprzeć i nagle taki ucisk dziwny
Też coś takiego czuję. Nagle czuję taki ucisk, jakby ciężatek w dole brzucha. Trwa to chwilę i wcale nie jest przyjemne Też się wtedy zastanawiam co ta mała smarkula tam wyrabia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Gratulacje dla znajomej Ja bym chyba nie dała sobie rady z bliźniakami

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:22   #1523
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja byłam dziś w pracy w legginsach, tych z akcji na wątku. Zimno nie było, dosyć ładna pogoda i na taką są ok - na brzydką jesień czy zimę stanowczo za cienkie.

Czy któraś pokusiła się o legginsy z polarkiem?

Instagram

Stary 2012-10-05, 18:36   #1524
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam dziś w pracy w legginsach, tych z akcji na wątku. Zimno nie było, dosyć ładna pogoda i na taką są ok - na brzydką jesień czy zimę stanowczo za cienkie.

Czy któraś pokusiła się o legginsy z polarkiem?
No wlaśnie te które dziś zamówiłam podobno są z jakimś delikatnym polarkiem http://moda.allegro.pl/legginsy-getr...663769458.html Przekonam się o co chodzi jak przyjdą.

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-05, 18:39   #1525
marsi11
Zakorzenienie

Aniołku gratuluje- ale zgadłam

Cytat:
Jakby któras zechciała poszalec z różem w pokoju to znalazłam fajne połączenie kolorów, wg mnie oczywiście
piękne te pastele

a ja na kolacje zrobiłam strasznie dużo ryby po grecku, tak mnie naszło, ale wyszła naprawdę pyszna
mam też bób ale będzie mieszanka

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
plecy boleć.
Najbardziej w nocy.

Co do skurczy łydek.
Mi pojawiły się w tym tygodniu i od razu piję magnez,ten taki musujący.
Mi gin też przepisał żelazo i biorę Sorbifer 2x1 .
Jakie zdziwienie mnie ogarneło jak poszłam do łazienki patrzę a tam w sedesie węgiel pływa .Przeczytałam ulotkę i okazało się że to przy przyjmowaniu żelaza normalne
Już myślałam że nie będę musiała o opał na zimę się martwić
padłam, leżę i kwiczę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:40   #1526
ilkas
BAN stały

Ja pitole...ryczę jak bóbr Normalnie tak mi jest mega przykro...

Mąż wrócił..przyjechał prosto do pracy, od razu wsiedliśmy w auto i wróciliśmy do domu. Pisałam Wam wczoraj, że miałam ciężki dzień..że tyle załatwiania itd. Mimo to wieczorem jak odpoczęłam to stwierdziłam, że trzeba się wziąć za sprzątnie. Wysprzątałam kuchnię, pomyłam gary, wyszorowałam blaty, zrobiłam pranie, zmieniłam naszą pościel w sypialni, poszłam na zakupy spożywcze (zawsze mąż chodzi), żeby dzisiaj zrobić od razu po pracy obiad i żeby nie było pustej lodówki jak wróci, posprzątałam z fotela jego stertę ciuchów które zawsze tam rzuca i zalegają.....i czy to jest ku@#$wa mało ?????? Przecież równie dobrze mogłam palcem nie kiwnąć, zostawić cały ten syf i powiedzieć że najzwyczajniej w świecie byłam zmęczona i nie miałam siły.
A on wrócił i z pretensjami do mnie, że w domu cytuję "jest mega syf". A dlaczego? Bo nie wyniosłam śmieci, stały w wiadrze i nie wyniosłam zapakowanych w woreczek kocich kup tylko zostały na parapecie (przy czym on sam je tam zostawił). A dlaczego nie wyniosłam? Bo on ku^@%wa jak wyjeżdżał zabrał ze sobą nasz jedyny klucz do śmietnika !!!! Więc gdzie to miałam wynieść?? On twierdzi, że mogłam iść na jakieś inne podwórko to wynieść gdzie kubły nie są zamykane. Czyli miałam biegać po osiedlu ze śmieciami Zaznaczam, że wyjechał na 2 dni - no to robactwo w śmieciach jeszcze nie zdążyło się zalęgnąć !!

Jest mi tak mega przykro. W ogóle nie zauważył tego co wysprzątałam...w ogóle nie docenił, że mimo ciężkiego dnia i tak się za to zabrałam...że wyprałam mu jego śmerdzące gacie...że zakupy zrobiłam i przytachałam do domu....ehhh....siedzę i ryczę.
A on twierdzi, że histeryzuję i że już mi nawet uwagi nie można zwrócić ....

Sorry..musiałam się pożalić...
Stary 2012-10-05, 18:43   #1527
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny - wybierajac fotelik zwracacie uwage na testy bezpieczenstwa/opinie na internecie?
Dostalismy wlasnie 4baby 0-13 i powiem wam, ze masakra, bo opinie ma fatalne i teraz nie wiem, nie chce potem glupiego gadania zestrony osoby, od ktorej go dostalam, ale dla mnie bezpieczenstwo Malucha jest najwazniejsze, no i jestem w kropce

Stary 2012-10-05, 18:46   #1528
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja pitole...ryczę jak bóbr Normalnie tak mi jest mega przykro...

Mąż wrócił..przyjechał prosto do pracy, od razu wsiedliśmy w auto i wróciliśmy do domu. Pisałam Wam wczoraj, że miałam ciężki dzień..że tyle załatwiania itd. Mimo to wieczorem jak odpoczęłam to stwierdziłam, że trzeba się wziąć za sprzątnie. Wysprzątałam kuchnię, pomyłam gary, wyszorowałam blaty, zrobiłam pranie, zmieniłam naszą pościel w sypialni, poszłam na zakupy spożywcze (zawsze mąż chodzi), żeby dzisiaj zrobić od razu po pracy obiad i żeby nie było pustej lodówki jak wróci, posprzątałam z fotela jego stertę ciuchów które zawsze tam rzuca i zalegają.....i czy to jest ku@#$wa mało ?????? Przecież równie dobrze mogłam palcem nie kiwnąć, zostawić cały ten syf i powiedzieć że najzwyczajniej w świecie byłam zmęczona i nie miałam siły.
A on wrócił i z pretensjami do mnie, że w domu cytuję "jest mega syf". A dlaczego? Bo nie wyniosłam śmieci, stały w wiadrze i nie wyniosłam zapakowanych w woreczek kocich kup tylko zostały na parapecie (przy czym on sam je tam zostawił). A dlaczego nie wyniosłam? Bo on ku^@%wa jak wyjeżdżał zabrał ze sobą nasz jedyny klucz do śmietnika !!!! Więc gdzie to miałam wynieść?? On twierdzi, że mogłam iść na jakieś inne podwórko to wynieść gdzie kubły nie są zamykane. Czyli miałam biegać po osiedlu ze śmieciami Zaznaczam, że wyjechał na 2 dni - no to robactwo w śmieciach jeszcze nie zdążyło się zalęgnąć !!

Jest mi tak mega przykro. W ogóle nie zauważył tego co wysprzątałam...w ogóle nie docenił, że mimo ciężkiego dnia i tak się za to zabrałam...że wyprałam mu jego śmerdzące gacie...że zakupy zrobiłam i przytachałam do domu....ehhh....siedzę i ryczę.
A on twierdzi, że histeryzuję i że już mi nawet uwagi nie można zwrócić ....

Sorry..musiałam się pożalić...
Doskonale rozumiem Twoje wkurzenie. Niestety niektórzy tak mają, że nie potrafią docenić pracy drugiej osoby. Ja bym chyba mojego rozszarpała, gdyby miał jeszcze pretensje o śmieci. Nie przejmuj się, może wytłumacz mu na spokojnie, że tyle rzeczy zrobiłaś, a on zamiast Cię pochwalić to jeszcze się czepia, że jest niewdzięczny i że następnym razem palcem nie kiwniesz. Wkurzające są te chłopy niekiedy

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-05, 19:08   #1529
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny - wybierajac fotelik zwracacie uwage na testy bezpieczenstwa/opinie na internecie?
Dostalismy wlasnie 4baby 0-13 i powiem wam, ze masakra, bo opinie ma fatalne i teraz nie wiem, nie chce potem glupiego gadania zestrony osoby, od ktorej go dostalam, ale dla mnie bezpieczenstwo Malucha jest najwazniejsze, no i jestem w kropce
a ja mam taki i wcale nie myślę go zmieniać, bo mi się sprawdził, a jeździłam dużo z Karinką.
Stary 2012-10-05, 19:11   #1530
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No wlaśnie te które dziś zamówiłam podobno są z jakimś delikatnym polarkiem http://moda.allegro.pl/legginsy-getr...663769458.html Przekonam się o co chodzi jak przyjdą.
hehe ja wczoraj zamówiłam dokładnie te same różne opinie mają, ale co tam. W tych jednych nie wyrobię, a w jeansach ciążowych jakoś mi się ostatnio nie wygodnie zrobiło
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości