|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() Ogólnie fotek nie dostaliśmy, ale zrobiłam print screeny z filmu ![]() Oto nasz skarb 1. buźka naszego szkraba 2. stópki 3. zdjęcie, na którym lekarz dostrzegł, że to dziewczynka ![]() 4. pod koniec badania malutka strzeliła foszka i się zasłaniała. Dlatego to zdjęcie z serii: "Dajcie mi już święty spokój" |
|
|
|
|
#1502 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakbyś dała znać tak jeszcze dziś to byłabym Ci wdzięczna bo niestety to na jutro mam |
||
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i imię śliczne ![]() Cytat:
U mnie też 70 i 80 km, a tz ma rodzine na Śląsku więc z podkarpacia kawał drogi.
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek gratulacje ślicznej córuni
![]() Bishonka ja na początku ciąży miałam usg robione co tydzień, dwa, raz się zdarzyło, że 2x w tygodniu, teraz raz na 3tyg..... Fakt, moja ciąża nie przebiega normalnie, ale takie podejście, że "za często" mnie strasznie irytuje.... My mamy leżaczek dostać od siostry męża albo znajomej mojej mamy, więc raczej kupować nie będziemy
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołku gratuluję córeczki
![]() Zapomniałam Wam napisać, że łaaaaaa.... zaczęłam już całkiem przeciekać... Siara się uaktywniła...
|
|
|
|
#1509 | |||||
|
Zadomowienie
|
NomenklaturaBez obaw, nie zostaniesz wyrzucona
Daj tylko czasem znać, jak tam![]() Cytat:
Mała mnie puka z prawej u góry duużo wyżej niż pępek, nagle w dole lewego boku Jeszcze nie umiem rozrózniać ale w takim razie nasze dzieciaki walą rękoma, nogami i głową gdzie popadnie A czasem mam takie uczucie jakby się chciała przekręcić, czy zaprzeć i nagle taki ucisk dziwny![]() BlackJa też myślę o bejbi szałerze ale dla kumpelek, głownie chodzi o pojedzenie pyszności i spędzenie czasu razem. Na pewno bedą chciały coś drobnego podarować więc, nie będę owijać w bawełnę i powiem co by mi się przydało. Ale żadnych żenujących zabaw nie planuję, bo to chyba trochę przesada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mówi, że przesadzam z lekarzami i, że za dużo myślę. Ciąża jest naturalnym stanem i nie trzeba się tak pieścić ze sobą Cytat:
Lenova Nie trzeba się tak dokładnie oglądać Przestań, niektórych rzeczy nie przeskoczysz, nie martw się na nas wszystkich ta ciąża pozostawi jakiś znak. Taka dola Matki![]() Marsi Ja z kolei wstawiam łóżeczko do naszego pokoju, żeby mała spała z nami a w jej pokoiku wieszam kołyskę i tam będzie sobie spać cały dzień sama, w ciszy, za zamkniętymi drzwiami. Nianię oczywiście będę musiała zdobyć żeby słyszeć co się tam wyprawia ![]() No więc witamy oficjalnie Martę
|
|||||
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też to zawsze ineteresiło jak oni rozpoznaja płeć A ja szukam inspiracji do pokoju No to znalazłam https://www.google.pl/search?q=pok%C...w=1280&bih=897
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-05 o 14:31 |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie pogoda smętna, córka ma znowu katar, więc dziś cały dzień siedzę w domu. Kupiłam jej wczoraj fajne zabawki (m.in. małego majsterkowicza ), więc na szczęście nam się nie nudzi![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj na obiad rosolek a wieczorem kapucha z grochem
|
#1515 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
8 porcji W życiu, bym musiała tylko przeżuwać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Waga dziecka ponad 4 czy 4,5 kg kwalifikuje do cc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
GratulujęW ogóle wszystkim gratuluję udanych wizyt, poznania płci i pięknych zdjęć brzuszków ![]() Wreszcie nadrobiłam. Pisałyście że macie ciężko oddychać. U mnie czasem masakra, tak mi brzuchal przeponę naciska, prócz tego ta wątroba. A zadyszkę jaką mam jak na 4 piętro się wtarabanię do rodziców Pisałyście kiedyś o tych łóżeczkach turystycznych że materac do dupy i w ogóle. Siostra mnie dziś uświadomiła, że w tym co od niej dostałam mam włożony dodatkowy materacyk gruby, więc wyrko o wiele bardziej stabilne jest. Mąż zaraz wróci z pracy, więc zbieram się, bo na zakupy jakieś trzeba podjechać. Tacie też coś do jedzenia muszę kupić i podrzucić, bo chory okropnie a mama u siostry w Krakowie nie chcę żeby z domu wychodził. Michaś mnie strasznie kopie, zwłaszcza w nocy jak śpię na boku i w stronę brzucha się przekręcę. Najlepiej mi się śpi na prawym boku. |
|||||||||
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobię placki z jabłkami. Tak mnie naszło coś
![]() A jutro drugie podejscie do wuzetki - masa z innego przepisu
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopiero ginekolog po badaniach i wynikach zaczal podejrzewac cukrzyce - na slad naprowadziło go bejbe ważące w 6 miesiącu 4kg!!! Ale takie ekstremalne przypadki to zdarzaja sie raczej właśnie przy nieleczonej/niekontrolowanej cukrzycy. No właśnie niby taka waga kwalifikuje do cc ale cioły i tak nie zawsze chca ciąć, nawet w takich przypadkach ![]() o o o, u mnie to samo i wtedy najczesciej laduje na plecach, jak sie mały uspokoi to próbuje wtedy na bok sie przerzucic Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-10-05 o 16:04 |
||
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam wreszcie ten dom, uffff, padam
![]() Aniołku, gratuluję córuni sliczna mała co do rozstepów- do tej pory znalazłam jeden na prawym udzie- mam nadzieję, ze na tym koniec będzie ![]() strasznie mnie w gardle drapie- co polecicie? jutro wybieram się na bazar po wyprawkę szpitalną- mam w planie kupic sobie już wszystko co będzie mi potrzebne, a pogoda zapowiada się piękna to sobie pospaceruję- zwłaszcza, że bez małża-- bo zn im to na 5 biegu trzeba leciec ![]() ej, wiecie co się własnie dowiedziałam- znajoma urodziła blizniaki*- dziewczynkę i chłopca za jednym zamachem ma parkę
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któras zechciała poszalec z różem w pokoju
to znalazłam fajne połączenie kolorów, wg mnie oczywiście
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys myslałam sobie ze fajnie tak miec bliźniaki, od razu 2 za jednym zamachem. Ale jak teraz tak na spokojnie wyobrażę sobie siebie za te 3/4 miesiące przy jednym dziecku to ja dziekuję za parkę ![]() O ja Cie! to Ty juz bedziesz mogła iśc rodzic jejciu, ja mam tylko ubranka i nic poza tym
|
|
|
|
|
#1521 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Zamówiłam sobie dziś ocieplane legginsy na all, bo te w których obecnie chodzę już się nie nadają do wyjścia - zrobiła mi się dziura Cytat:
Cytat:
Też się wtedy zastanawiam co ta mała smarkula tam wyrabia ![]() Cytat:
Ja bym chyba nie dała sobie rady z bliźniakami
|
|||
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam dziś w pracy w legginsach, tych z akcji na wątku. Zimno nie było, dosyć ładna pogoda i na taką są ok - na brzydką jesień czy zimę stanowczo za cienkie.
Czy któraś pokusiła się o legginsy z polarkiem?
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aniołku gratuluje- ale zgadłam
Cytat:
a ja na kolacje zrobiłam strasznie dużo ryby po grecku, tak mnie naszło, ale wyszła naprawdę pyszna mam też bób ale będzie mieszanka ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1526 |
|
BAN stały
|
Ja pitole...ryczę jak bóbr
Mąż wrócił..przyjechał prosto do pracy, od razu wsiedliśmy w auto i wróciliśmy do domu. Pisałam Wam wczoraj, że miałam ciężki dzień..że tyle załatwiania itd. Mimo to wieczorem jak odpoczęłam to stwierdziłam, że trzeba się wziąć za sprzątnie. Wysprzątałam kuchnię, pomyłam gary, wyszorowałam blaty, zrobiłam pranie, zmieniłam naszą pościel w sypialni, poszłam na zakupy spożywcze (zawsze mąż chodzi), żeby dzisiaj zrobić od razu po pracy obiad i żeby nie było pustej lodówki jak wróci, posprzątałam z fotela jego stertę ciuchów które zawsze tam rzuca i zalegają.....i czy to jest ku@#$wa mało ?????? Przecież równie dobrze mogłam palcem nie kiwnąć, zostawić cały ten syf i powiedzieć że najzwyczajniej w świecie byłam zmęczona i nie miałam siły. A on wrócił i z pretensjami do mnie, że w domu cytuję "jest mega syf". A dlaczego? Bo nie wyniosłam śmieci, stały w wiadrze i nie wyniosłam zapakowanych w woreczek kocich kup tylko zostały na parapecie (przy czym on sam je tam zostawił). A dlaczego nie wyniosłam? Bo on ku^@%wa jak wyjeżdżał zabrał ze sobą nasz jedyny klucz do śmietnika !!!! Więc gdzie to miałam wynieść?? On twierdzi, że mogłam iść na jakieś inne podwórko to wynieść gdzie kubły nie są zamykane. Czyli miałam biegać po osiedlu ze śmieciami Jest mi tak mega przykro. W ogóle nie zauważył tego co wysprzątałam...w ogóle nie docenił, że mimo ciężkiego dnia i tak się za to zabrałam...że wyprałam mu jego śmerdzące gacie...że zakupy zrobiłam i przytachałam do domu....ehhh....siedzę i ryczę. A on twierdzi, że histeryzuję i że już mi nawet uwagi nie można zwrócić .... Sorry..musiałam się pożalić... |
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - wybierajac fotelik zwracacie uwage na testy bezpieczenstwa/opinie na internecie?
Dostalismy wlasnie 4baby 0-13 i powiem wam, ze masakra, bo opinie ma fatalne i teraz nie wiem, nie chce potem glupiego gadania zestrony osoby, od ktorej go dostalam, ale dla mnie bezpieczenstwo Malucha jest najwazniejsze, no i jestem w kropce
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

22.05.2008
14.08.2011