![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym pachnie ulica ~ ZIMA 2006/2007 ~
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
A ja po raz kolejny zostałam "owiana" obłokiem Euphorii; albo jakiejś hybrydy Euphorio-Angelo-Lolito-Magnetismowo-Flowerbombowej-itd. Już nie rozróżniam.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś wyczułam w autobusie NOA, ale pachniała ona bardzo męsko i zastanawiam się czy tak ewoluowała na skórze tej osoby, czy była to podróba, a może od jakiegoś mężczyzny tak zawiewało NOApodobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
W wielu miejscach czułam Euphorie,a Amor Amor już mnie chyba prześladuje.. Niestety nie brakuje tez przeróżnych zapachów Avonu, niestety sporo też różnej maści podróbek.
Ostatnio ucieszyły mnie gęste opary Neonatury Cocon - od dziewczyny siedzącej obok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jadąc autobusem poczułam bardzo ciekawą woń kwiatową. I stało się coś dziwnego pomyślałam, że jest to Champs-Elysees. Dlaczego jest to dziwne?
No bo nigdy ich nie wąchałam, ale właśnie tak mi pasował ten zapach do nazwy i butelki, że moja pierwsza myśl był właśnie taka, że to Pola. Ciekawe, czy miałam rację? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ja dosc czesto czuje opary euphorii - niestety w ilosciach dla mnie nadmiernych. Poza tym raczej spokojnie - rzadko kiedy ktos w moim otoczeniu pachnie w jakis zdecydowany zauwazalny sposob. Ostatnio poczulam Angela (chyba ze to byl Wish) na dziewczynie w sklepie. Smacznie czekoladowo pachniala. I Puma Flowing - na kilku osobach. A od kolezanki z bylej pracy czulam Stelle.
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ech, to nieszczęsne, znienawdzone przez mnie Hypnose... Dziś ktoś w pracy tak się tym zlał, że cały korytarz teraz wypełnia landrynkowa chmura. Siedzę z nosem w nadgarstku spryskanym Kingdom i odtruwam się. Boję się wyjść z pokoju
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, od wczoraj atakują mnie ze wszystkich stron najróżniejsze zapachy
![]() Ludzie się uwzięli, żeby mnie zabijać jaśminem, wczoraj chyba to była Organza lub Alien, dzisiaj coś łagodniejszego. Poza tym zanotowałam powrót Light Blue ![]() U panów wyczuwam głównie klimaty Pumy Man, której szczerze nie lubię... Generalnie mam wrażenie, że nagle wszyscy zaczęli pachnieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dziś w autobusie linii 145
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziś poczułam dziwne zestawienie: duża ilość Nu na młodziutkiej dziewczynie z utlenionymi prawie na biało włosami, w różowej kurteczce, różowych kozaczkach i różowej mini i z wielgachnym misiem u boku. Nie pasowało...
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (A sama niedawno wypowiadałam się przeciwko generalizowaniu ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, udało mi się odkryć co to za podstępny dusiciel podtruwał mnie jesienią w autobusach... Sprawcą jest Agent P. w połączeniu ze zbyt ciepłymi ciuszkami, czy jak kto woli nie pierwszej świeżości potem ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio wyczułam na uczelni Lolitę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja parę dni temu wyczułam w autobusie wyraźną nutę Innocenta.
![]() A tak poza tym to nadal prawie nikt wokół nie pachnie wyczuwalnie. ![]() Ludzie albo oszczędzają zapachy albo tak bardzo liczą się z otoczeniem - koleżanka z pokoju obok przed chwilą spryskała się jakimś Adasiem i nawet minutę potem nic od niej nie czułam, choć wisiałam nad jej ramieniem kukając w jej monitor. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
Moim problemem jest to,że "ja naprawdę wiem co to jest,ale nie wiem" - to znaczy nie umiem za nic skojarzyć zapachu z nazwą,ale doskonale pamiętam np.że sama tego kiedyś używałam.To jest tragedia dla mnie,no ale trudno.
W każdym razie od paru tygodni u mnie na uczelni wyczuwam Sunflowers na pani z biblioteki (pani około 50-tki)Jest miła,lubię ją,bo ma do mnie cierpliwośc.Kiedys,te parę tygodni temu "zgadałam" sie z nią o tych słonecznikach (które rozpoznaję,bo są charakterystyczne akurat ![]() Zauważyłam ogólne panowanie Euphorii,Sunflowers,zdaje mi sę,że wyczuwam znienawidzone przeze mnie Light Blue.Ale ogólnie,kiedy wącham na uczelni, czy w ogóle kobiety na przykład - zaciągam sie zawsze energicznie i czuję tylko bezbarwne ulepki,słodziaki,gumę do żucia i papierosy.W sumie dramat,bo nic, nic ani nikt mnie zapachowo już dawno nie zaskoczył i nie sprawił żebym za nim biegła. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj poczułam na pewnej bardzo eleganckiej pani Scenta - piekne. Szkoda , ze mało popularny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dziś wyczułam Sunflowers na koleżance
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio ciagle czuje na starszych, eleganckich Panich Dior Addict, co nie powiem, troszke mnie martwi
![]() ![]() ![]() ![]() opowiem Wam fajny epizod(t) zwiazany wlasnie z Addictem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Na ulicy generalnie nie czuję zbyt dużo, czuję raczej mało. Udało mi się do tej pory wyniuchać kilkakrotnie Słonika, Light Blue i Be Delicious. Dwa razy trafiłam też na Surrender Avonu. Moja uczelnia jest za to bezwonna
![]() ![]()
19.09.2015r. Edytowane przez Julie_K Czas edycji: 2007-01-18 o 18:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
A ja jeśli już coś wyczuwam, to jest to Euphoria. Wczoraj dostałam nią po nosie od pani w Empiku
![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Le Male JPG
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj w kinie wyczułam na dziewczynie siedzącej tuż obok mnie Poison, śliczny zapaszek, mroczny, tajemniczy, będzie mi się teraz kojarzył z "Pachnidłem", bo właśnie to ten film oglądaliśmy na dużym ekranie.
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Kiedy byłam dziś w poznańskiej kawiarni do lokalu weszła kobieta, wokół której unosił się obłoczek Le Feu. Usiadła przy stoliku obok i tak miło mi się sączyło gorącą czekoladę w jej towarzystwie
![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja wyczułam Coco Mademoiselle na pewnej pani w średnim wieku, gdy przechadzałam się z mężem po Media Markt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Wrocławiankę z okolic, może się kiedyś wzajemnie "wywąchamy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
A ja jakoś nie potrafię się do niego przekonać i ciągle pachnie mi wilgotną, spleśniałą piwnicą...
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam że wyczuwacie zapachy na ludziach. Mi bardzo rzadko dane jest poczuć na kimś jakieś ciekawe perfumy a wtedy wącham niczym pies tropiący
![]() ![]() Jeśli już coś się zdarzy wyczuć to przeważnie jakieś avonowskie wody, choć ostatnio na egzaminie wyczułam Lolitę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Eh.. Ja tez rzadko wyczuwam na innych zapachy..
![]() ![]() Zdarza mi sie wyczuc cos charakterystycznego, typu Light Blue, Słoń, Addict,Angel.. Ostatnio wywachalam pania siedzaca w autobusie przede mna.. Na 75% wydaje mi sie, ze to byla OI. ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Gdańsk spowity mgłą i Angelem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.