|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Dygotko bardzo płakał a jak ja się wystraszyłam jak zobaczyłam że mu krew z buzki leci...
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko ja pytałam zmysł o to rwanie, zauważyłam że Ty masz zdrowiutkie ząbki
My wróciliśmy z przedszkola, moje dziecko dostało za zadanie domowe 5, ale sie ucieszyłam .Maluch śpiocha, wstanie to idziemy na różaniec, codziennie chodzę z Mateuszem, dziś tż ma na drugą zmianę to biorę obydwu chłopców. Owieczko wyobrażam sobie jak się wystraszyłaś, ja też drżę jak mały mi się przewraca. Dobrze że nic się nie stało. |
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
TzHej. U nas pobudka o 8.30
![]() Domi dlatego ja zawsze najpierw sprawdzam komentarze a potem kupuje ![]() Owieczko moja ostatnio przy tanczeniu uderzyła się i krew poleciała
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpisał, ze towar w poniedz bedzie u mnie![]() netko ja tez, ale teraz ciagle brak czasu nawet na takie rzeczy ;/ |
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Mamusie! Czy któraś przedłużyła zasiłek rodzinny??
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Ela,Netka ja też przy każdym upadku małego prawie mam zawał...aż się boję co to będzie jak zacznie sam chodzić...początki mogą być ciężkie....
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana ja też się boje
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybki torcik z jogurtu naturalnego bardzo tani- 1 duży jogurt naturalny, - 1 galaretka o dowolnym kolorze, smaku, - coś pod spód - biszkopty, można upiec lub kupić takie okrągłe Delecty - coś do przybrania - owoce lub druga galaretka ![]() Wykonanie: - rozrobić galaretkę wg przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości wody - jak napisane 2 szklanki, to niecałe dwie, - zaczekać aż ostygnie i trochę zgęstnieje, - wymieszać z jogurtem naturalnym i wstawić do lodówki aż razem troszeczkę zgęstnieje, aby nie wylała się z tortownicy, - wylać do tortownicy na spód z biszkoptów czy czegoś tam i do lodówki aż całkiem zastygnie ![]() Na wierzch można dać drugą galaretkę, ale ją wylewamy wtedy gdy ta pierwsza zastygnie. Składniki na małą tortownicę. Jak ktoś ma większą to 2 jogurty i 2 galaretki. Cytat:
ja to mam plombę na plombie, każdy ząb robiony po kilka razy a dbam wręcz obsesyjnie.
|
||
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana sama się nie mogę doczekać NIestety nie mam żadnego zdjęcia
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny dziewczyny, dopiero co rodziłyśmy a już o tortach na pierwszy roczek gadamy!! Kiedy to zleciało?!? Jak ten czas leci!! Jak my się starzejemy
Ale mnie na wspomnienia i sentymenty wzięło pamiętacie jak czekałyśmy na córkę Ani, która nie chciała wychodzić i żartowałyśmy, że Lilcia czeka na listopad Paula, która nagle się odezwała po przerwie a tu już Danielek był na świecie! No tyle wspomnień
|
|
|
|
#3973 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie piątek!!!!Pierwszy tydzień pracy za mną Mój dzieć mm nie chce za żadne skarby świata!Jak wracam to się wrecz na mnie rzuca -tak mu sie mleka chce a mm i tak nie ruszy... I jeszcze przeziębiona jestem, buu ale najważniejsze,ze weekend!!!
28.11.2011 Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-10-05 o 19:55 |
|
|
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny moze mi któaś na szybko podpowiedzieć jak zrobić dynie do słoików dla małej>?? nigdy nie robiłam dyni, ba pierwszy raz mam takie cudo w domu i nie wiem jak sie do trego zabrać, wystarczy ugować i hop do słoika?? i do gara z wodą? błagam oswieccie taką jak ja ciemnotę;P
|
#3975 |
|
Rozeznanie
|
Zmysł ja normlanie do gotujących sie warzyw w zupce dawałam, czy chcesz jakieś zapasy robić?
Dziewczyny czy wywoływała któraś z Was zdjęcia przez internet (tzn wysyłała mailem i oni odsyłali)??Mozecie cos polecić?????
28.11.2011 Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-10-05 o 20:12 |
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
Zmysł ja nie pomogę niestety...nigdy nie robiłam niczego z dyni
Seona ja ostatnio też duuuzo myślę o tym że ten czas za szybko leci...pamiętam jak z brzuszkiem chodziłam jak mnie kopał... urodził się taki maluszek i całe życie pozwywracał do góry nogami:-D pamiętam jak mi go położna po porodzie na na mnie położyła jak na mnie spojrzał...wyruszyłam się wtedy pamiętam jakie miałam trudne początki z karmieniem...ale dałam radę karnie do dziś,pamiętam jak czekałam aż się uśmiechnie,weźmie zabawkę w rączke,siądzie itp. A tu już roczek prawie zleciał... Mimo tych nie przespanych nocy i trudnych chwil-bo nie zawsze było kolorowo nie ma co ukrywać...macierzyństwo to najlepsze co mnie w życiu spotkało...i wiecie co chce kolejnego dzidziusia...choćby nawet i za rok lub nawet za 9miesięcy;-)
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-10-05 o 20:27 |
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez rozcieta warga zaliczona![]() domiks mam nadzieje, ze sie wszystko wyjasni na twoja korzysc Elu dla starszaka![]() Seonko to ja robie tak miedzy biszkopty, nie pomyslalam, ze moze robic za sam tort ![]() ale u nas wieje, krzesla drewniane na balkonie mi powywracalo ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- zmysl ja tarkowalam miazsz, na dno garnka troche wody zeby nie przywarlo i dusilam (jak jablka na marmolade), na koniec jeszcze blendowalam, bo niektore wiorki nie chcialy sie rozleciec, potem w sloiczki i zagotowac 15-20 min ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Seonko oj to byly czasy jak ja za brzuchem tesknie, jeszcze moja bliska kuzynka teraz w drugiej ciazy i mnie tak jakos sciska w dolku
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-ja mam plombowane zęby o to nie mało,ale cieszy mnie fakt,że po kp zęby się nie spsuły
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() widze ze tu wieczor nastrojowy-wspomnieniowy ![]() czekam na moja sis,niestety nie udalo jej sie zabrac na wczesniejszy autobus(brak mniejsc),tz-et po nia pojedzie ale to dopiero za godzine,no i pakuje nas i pakuje ![]() dzien bardzo intensywny,zwlaszcza druga polowa zmysl ja dynie malej gotowalam,w sloiczku jesc nie chciala,a moja zupke jadla ze az milo a zamrozic chyba mozna jesli sie nie myle,do sloika i zagotowac
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Sara ja zdjęcia wywołuje w empiku. Wrzucam zdjęcia na empik foto i odbieram w salonie.
Pokszyfko dzięki ![]() Mufff u mnie też ostro wieje i do tego leje..boję się',że prąd odlacza takie uroki wsi
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie dziękuję za kolejne porady
Dawałam Michałkowi dziś wode w tej butelce nieznanej i tak pił-niepił, gryzł, ale ubyło trochę, więc mam nadzieje, że nauczy pić się z butelki i w końcu kupie mu mm! Bo ja już mam powoli dośc...można karmic, ale nie non stop takie duże dziecko ![]() aż się boję dzisiejszej nocy ![]() miłcyh snów |
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie zegnam,do poniedzialku albo i pozniej
milego weekendu wszystkim mamuśką życzę
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Domi
za nockeWariateczko udanego weekendu ![]() ![]() Dobranoc
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jestem pierwsza
Ale Lili wstała przed 7 zawsze budzi się ok. 7:15.Ale jaki miałam sen Ela mi się śniła że była w ciąży i miała urodzić Marcela i Maxa A przy porodzie okazało się, że to Marcel i Matylda. I ta Matylda urodziła się w okularach Ja to wszystko na forum czytałam i tak strasznie się przejmowałam i płakałam, że taki dramat spotkał Elę a Ela, pisała, że się cieszy, tylko musi zmienić szkła bo ona ma plusy a to są minusy i że smaruje małą oliwką, aby ten zapach wytępić bo on jest taki na wieczór Aha i nikogo nie dziwiły te okulary ani zapach, tylko mi się to wydawało straszne i niecodziennie![]() Skąd się takie sny biorą?!? O perfumach to akurat wiem, bo wczoraj przyszła do mnie moja siostra i mówiła, że zakochała się w jakimś zapachu Lancome i żebym poszła sobie powąchać bo podobno jest obłędny![]() Dziewczyny, dzisiaj mamy iść na zakupy - muszę kupić sobie buty. Co jest teraz modne??? Możecie mi pokazać jakieś modne wzory butów bo ja wchodzę i nigdy nie wiem co wybrać niby to co wystawione na środku, ale nie potrafię się zdecydować i zazwyczaj kończy się na jakichś adidasach Chcę jakieś płaskie buty, bez obcasa, ale nie sportoweEdytowane przez Seona Czas edycji: 2012-10-06 o 07:59 Powód: dopisek |
|
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
HELOŁ
![]() Kurcze, dopiero mam neta, bo wtedy po 20min coś się zepsuło i nie działał.. Wczoraj pan było wieczorem dopiero, więc już nie miałam siły pisać. Ale dzisiaj się melduję z rana ![]() Dziękuję za pamięć o mnie, o trzymanie kciuków za przeprowadzkę Przyznaję się bez bicia, że tylko pobieżnie przeleciałam posty, ale od dzisiaj sumiennie będę czytać ![]() Baszka gratki za zębola ![]() A teraz coś bardzo przykrego, sytuacja z wczoraj.. Szłam z niunią do Tesco (mamy 20min piechotką). Przechodziłyśmy przez przejście, byłyśmy w połowie, patrze w prawo, a tu z mega prędkością jedzie na nas auto!!!! Zygzakiem z piskiem hamuje!!! Ja w krzyk i do przodu! Zdążyłam uciec, Bóg miał nas w opiece.. Serce mi stanęło, popatrzyłam czy małej nic się nie stało, ludzie na przystanku ryknęli jak zobaczyli tą sytuację. Samochód mu obruciło przed [przejściem o 360stopni!!! Patrze na kierowcę, a on sobie odjechał. Nie zainteresował się czy wszystko z nami dobrze, a przecież prawie nas zabił!!! Patrze, na czerwonym stanął, lece biegiem z wózkiem, żeby mu wybić szybę, albo nie wiem po co! Ale odjechał, bo zielone, ale ja zanim. Podjechał pod tesco. Zanim doszłam, stał samochód, we środku nikogo nie było. Popłakałam się z nerwów, zadzw do męża, taty. Kazali na policje dzwonić. Zrobiłam tak. Zrobiłam fotki samochodu. Czekałam chwilę, ale nic. Zimno to weszłam się usp0okoić do środka. Płakać mi się znowu chciało. Po chwili wyszłam, odjechał ten ktoś. Policjant zadzw do mnie, powiedziałam, że już odjechał, jak chwilę mnie nie było. Kazał zgłosić się na komisariat i złożyć zeznania. Będzie sprawa w sądzie, kierowca zostanie ukarany. Ale siły wczoraj nie miałam latać i szukać posterunku. I nie wiem czy odpuścić już czy dzisiaj iść.. Bo potem po sądach latać... Ale z drugiej str może powinien ponieść karę..Co radzicie? Powiem Wam, że gdybym sama szłą to ch*j, ale mógł mi dziecko zabić!!!!!! I nie zatrzymał się, tylko spierdo*ił. SZOK, nigdy czegoś takiego strasznego nie przeżyłam. Nawet teraz mnie zaczyna telepać, a w oczach łzy.. Moje maleństwo Kochane naraził na takie niebezpieczeństwo Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-06 o 08:09 |
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Boze Princ!!!!!! dobrze ze go zauważyłaś i uciekłaś!!! nawet nie chce myśleć....zgłoś to! koniecznie, Wam sie nic nie stało na szczescie ale jak zrobi to jeszcze raz?nie może tak byc, dostanie kare to moze bedzie uważniej jezdził! nie wiem czy słyszałaś pare dni temu o dokładnie takim wypadku w zabrzu??? kierowca leciał jak wariat i potrącił matke z wózkiem z miesięcznym dzieckiem! dzieciatku nic sie nie stało na szczeście ale matka w cieżkim stanie...
nie zastanawiaj sie, bo może zrobić krzywde innemu dzieciatku ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Prins normalnie mi sie gorąco zrobiło.... |
|
|
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
jak sobie przypomne to
|
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
princ straszne co piszesz...miałam kiedyś stłuczkę samochodem, też jechaliśmy z dzieckiem. nie daliśmy kolesiowi zwiać. pewnie poszłabym na komisariat. koleś zostanie ukarany, ale nie wiem czy to coś w nim zmieni, to tylko facet...chyba, że odbiorą mu PJ, oby. u nas noc straszna, opisałam co i jak na fb. We 3 jesteśmy smarkaci... ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- nattka jak idziesz do gminy to zabierz ze soba sterte dokumentów, jak znajde ten świstek to ci napiszę co i jak, chyba że idziesz po informację ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- "praawo do swiadczeń rodzinnych ustala się na podstawie dochodu uzyskanego przez rodzinę w roku kalendarzowym 2011. -zaśw z urzędu skarbowego o dochodzie podlegającym opodatkowaniu, uzyskanym w 2011 -zaśw z zus lub oświadczenie o wysokości opłacanych skł zdrowotnych w 2011 -zaświadczenia lub oświadczenia dokumentujące wysokosć innych dochodów np alimenty, stypendia, zas chorobowy z krus - kopia nakazu płatniczego za 2011 lub zaśw o posiadaniu lub niepos gosp rolnego, stan na 31.12.2011 -zaśw ze szkoły ponad gimnazjalnej -aktualny DO wnioskodawcy -kopie aktów ur dzieci -gdy jedno z malż jest zameldowanych poza dana gminą, zaśw z jego urzedu że tam się nie ubiega o to świadczenie - kopia orzecz o niepełnospr dziecka - w przypadku uzyskania lub utraty źródła dochodu po 2011r należy zgłosić zmienay i przedłożyć dodatkowe dokumenty np swiadectwo pracy, umowa o pracę, umowa zlecenie, dok potwierdzające założenie działalności gospod oraz dochód netto z pierwszego pełnego przepracowanego miesiąca." u mnie jakoś tak to leci...
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Princ masakra!!!! Co za debil
Pokszyfko chcę od razu złożyć dokumenty U nas pobudka o 8.15
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

.

ja to mam plombę na plombie, każdy ząb robiony po kilka razy a dbam wręcz obsesyjnie.

pamiętacie jak czekałyśmy na córkę Ani, która nie chciała wychodzić i żartowałyśmy, że Lilcia czeka na listopad

za nocke
zawsze budzi się ok. 7:15.
Ja to wszystko na forum czytałam i tak strasznie się przejmowałam i płakałam, że taki dramat spotkał Elę