![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Hej Gaduły
![]() ![]() ![]() Nel_a dlaczego zmieniłaś avka? Wiem, że w obecnym jest stópka, ale poprzedni był przepiękny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym robi się z niej straszny niecierpliwiec. Często wścieka się jak oparzona przy cycku zanim pokarm zacznie lecieć porządnym strumieniem. Jak tylko poczuję mrowienie - znaczy że mleczko zaczyna lecieć jak należy - Luśka się uspokaja i spokojnie je. Mleczko przestaje płynąć tak fajnie - znowu ryk, wtedy dostawiam do drugiego cyca, zjada spokojnie i w końcu uspokaja na dobre Powinnam już iść się myć, ale małż zatkał kibel... Już drugi raz tak samo... Spadł mu do sedesu koszyczek na kostkę toaletową akurat jak spuszczał wodę (mył kibel i jakoś tak zrobił, nie pytajcie mnie jak...). I teraz demontuje i próbuje to wyciągnąć
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-05 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Wypróbuję to spacerowanie. Chociaż moja to twarda sztuka - byle sztuczka może nie podziałać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że teraz jako, że jest starsza to i brzuszek w końcu zaczął się przyzwyczajać do tej diety ![]() Oczy mi się zamykają, idę spać ![]() A leży przede mną czekolada i mnie kusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój endo jak mu przyniosłam wynik płatnego badania fT4, to łaskawie zaczął mi je zlecać, a po ciąży zlecił już tylko TSH (+fosfor i wapń). Poprosiłam gina powołując się na wypis ze szitala, to się zlitował i wypisał. U mnie TSH wskazuje na nadczynność, a wcale jej nie mam i nie zamierzam obniżać dawki Euthyroxu. *** U mnie p***** jak na Uralu. Mała chyba się boi tego wiatru, ![]() ![]() Dziewczyny - ile mam czasu na złożenie wniosku o becikowe? Zaświadczenie, ze chodziłam do gina dostałam od razu, ale podobno muszę jechać na drugi koniec miasta, więc czekam z tym na tż i w poniedziałek miną mi 3 miesiące od porodu. Cytat:
* Właśnie dlatego przez miesiąc po porodzie nie piłam kawy. W wolnych chwilach wolałam spać. Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio próbuje przełożyć się z plecków na boczek i na poduszce potrzebuje niewielkiej pomocy z mojej strony, więc w końcu się nauczy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie odstawiałabym tak od razu, bo może po tygodniu się wszystko unormuje.QUOTE=chce_byc_m ama;36928180]do tego slini sie jak opetana musialam jej zalozyc sliniak bo miala calego pajaca mokrego czy to moga byc juz zeby? nie umiem jej sprawdzic dziaselek bo jak chce dotknac to ryczy[/QUOTE]To może już ją bolą. Jak swojej pomasowałam dziąsła, to się cieszyła. Cytat:
![]() Położyłam dziś Różę na przedramieniu, drugą ręką podtrzymałam tak, żeby miała dużą swobodę ruchów, ale byłam bezpieczna i najpierw przytrzymałam ją pod kątem, żeby dostrzegła to swoje zachwycające odbicie w lustrze, a potem obniżałam główkę tak, żeby na końcu tułów był poziomo. Starała się utrzymać z tym odbiciem kontakt wzrokowy, więc podnosiła główkę dosyć wysoko. Sama to wymyśliłam, ale pewnie nie byłam pierwsza. Najważniewjsze, żeby dziecko było zainteresowne tym, co jest na wprost. W łóżeczku przez chwilę się podnosiła i skarżyła psu, ale w końcu się rozpłakała. Ona już podnosi wysoko, więc jej nie męczę, tylko chwalę, a ona słysząc taki określony głosu się uśmiecha i ćwiczy dalej. Cytat:
![]() Pozostałym też. ![]() ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-06 o 10:40 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
hej
jezu dziewczyny ale sie zle czuje. Koszmarna noc!!! moj okres znowu przypomina te przed ciąza;( zalewąło mnie kilkakrotnie . ZALAŁAM łóżko!!!!!! zuzylam cale opakowanie podpasek a brzuch to myslalam ze mi rozsadzi ![]() ![]() mała spała znowu pieknie bo 8,5 godziny a ja latałam do kibla ciagle ![]() nad ranem wzielam 2 naraz tabletki to z bidą mi ulzylo ale nie do konca..... rano tzta wyslalam po podpaski bo juz nie mialam, i byl w 2 sklepach bo SZUKAŁ PODPASEK PAMPERSA ![]() ![]()
#4027 |
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Zacznę od tego że jedno nocne karmienie przejęłam. Ssał może 5 minut, wypluł cyca i zasnął jak kamień ![]() ![]() no i serwuję dziś torcik ![]() ![]()
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4029 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() chyba rok Cytat:
![]() mnie przed ciążą bolał krzyż a teraz ledwo jajniki ćmią ale też potok.. a tż bije rekordy pomysłowości ![]() gratulacje ![]() ![]() ![]() U nas nocka nie była zła. Mała zasnęła 20,30 w nocy o 3 wstałam na siku i od razu na śpiocha ją nakarmiłam. Obudziła się po 6 bo zrobiła kupę, ale tak to pewnie dalej by spała... Tak sobie myślę że jeżeli mam spać bez przerwy do 5,5-30 a potem już nie spać to wolę małą w nocy nakarmić i spać sobie do późniejszej godziny - jak Agunia ![]() No i ja się dzisiaj doczekałam złapania za palca i wsadzenia go sobie przez Igunię do buzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() któraś tu kiedyś pisała że będzie świętować w ikei - my też ![]() Nadalko również dziękuję ![]()
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Maciejko
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Nel_a gratulacje i najlepsze życzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczynki
![]() Troszkę ponadrabiałam i miałam wziąć się za pisaniem,a tymczasem moje dzieciątko ma inne zdanie na ten temat ![]() Idę ją oporządzić a potem nieco ogarnąć mieszkanie ![]() Ah miałam Wam pisać, że uwielbiam kupować na allegro ![]() Jakiś czas temu kupiłam różne ciuszki używane, wczoraj przyszła paczka i podczas odpakowywania czułam się jakby to był prezent. Miałam radochę jak małe dziecko. Jedyny minus to to, że w lumpkach na miejscu ciuszki można znaleźć taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nel_a wszystkiego co najlepsze, wiele zdrówka, miłości, wzajemnego szacunku i zrozumienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() depoison, nel_a-ja też w piereszym miesiącu zrobiłam odcisk stópki...i zapomniałam o nim....jutro mija drugi miesiąc, to akurat znów zrobię ![]()
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale zgnilizna na dworze ![]() nela najlepszgo ![]() Maciejka dobry patent brzuszkowy ![]() Linko głowa do góry, nie tylko Ty masz chwile slabości, wielu z nas jest ciężko i czujemy sie podobnie, nie jest to żadne dno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
hej hej u nas nocka hak zwykle ladna. teraz sie szykujemy bo jedziemy dzis do liverpoolu zalatwic malej paszport
![]() Linka Ty nawet tak nie mow Ty masz za duze parcie na kp zobacz Nela nie miala w ogole pokarmu a jak sobie radzi ale podchodzi na luzie i Ty tez wyluUj. idZ do fryzjera na zakupy zrelaksuj sie ! ciastek wspolczuje @ ja przed ciaza tez mialam tragiczne ale na razie nie mam bo biore tabsy :p moze Ty tez zainwestuj? Nela duzo milosci; w ikea swietowala Hania :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszta snikers musi zalsuzyc zeby se tak o wchodzic z łatwoscią ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Mandi mas zracje w ciucholandach mozna taniej kupic, ja akurat mam na ulicy gdzie jest moj ulubiony sajghon, bo robią droge i za chiny nie dojade tam z wozkiem. No a bez niuni teraz nie pojde.... bo mamy niema 0od dzis i nikt mi dziecka nie przyp[ilnuje bo chocbym chciala tztowi zostawic to on w pracy wiec lipa. Jestem zmuszona na allegro ale dostałam przyzwolenie od tzta na wydawanie dla niuni ![]() ![]()
![]() |
#4037 |
Rozeznanie
|
można powiedzieć że od 2 dni sie wysypiam ale tylko dlatego że młody śpi z nami. Cały problem u nas polega na zasypianu bo karmienie trwa szybciutko budzi się co 2-3 godziny i to byłoby ok tylko zasnąc w łóżeczku za chiny nie może walczyliśmy z mężem to żeby spał sam 6 tygodni i już dalej nie mam sił mąż z niedoborów snu raz przysnął za kierownicą w drodze do pracy a ja po szpitalu byłam wyjechana na maksa i skapitulowaliśmy. Trudno będziemy uczyć jak będzie starszy
Dziewczyny którym dzieci krzyczą przy piersi u nas to samo tylko zbiegło się jeszcze z tym wirusem i przestał w ogóle jeść. Teraz kiedy i wirus i kryzys przeszedł zdarzają się tylko małe epizody z krzykami i to raczej jak się mleko skończy w piersi. Więć ja obstawiam że to kryzysy laktacyjne. Ja kiedy młody nie jadł wstawałam nawet w nocy i odciągałam co 3 godz laktatorem systemem 7-5-3 i pomogło już po 2 dniach z 20ml odciągałam 100. Dziewczyny czy ma któraś termometr do ucha z lidla? Warto? Jakie w ogóle macie termometry bo ja tym zwykłym nie umiem mierzyć mały wierzga nogami i sie nie da. Polećcie coś w rozsądnej cenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() mam chrapkę na ten koc z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80200694/ Karolina najlepszego!!
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-06 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
KarolinaPW najlepsze życzenia urodzinowe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | ||||
Rozeznanie
|
jak podasz teraz z jednego cyca, to możesz odciągnąć od razu z drugiego i podać mu później, jak będzie głodny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY jak mam sprawdzic jakie mam haslo w necie zeby ktos mogl z mojego neta korzystac??? chodzi mi ze w drugiom lapie muszena chwile uzyskac neta i niewiem jak
#4042 | |||
Zadomowienie
|
Czesc! mały po szczepieniu spał od 18:00 do 4:00 ale z małymi przerwami na karmienie. Potem od 4:00 juz do 8 wisiał na cycu i potem od 8 już nie spał. On na poduszce a ja obok i co chwilę obrywałam kuksańca w nos
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak będziesz w rodzinnych stronach to pisz na priv to musimy się wybrac na kawę bo widzę, że tego potrzebujemy...obie! ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Acha dzisiaj FRANIO MA DWA MIESIACE ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anna, najleoszego dla Frania ![]()
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny której z Was synek będzie nosił ciuszki na 68cm zimą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów ![]() ![]() Moje dziecię śpi smacznie z kupą ![]() ![]() Ale piękna pogoda ![]() ![]() Tylko, że maluch nadal ma katar i charczy od czasu do czasu ![]() Nie wiem czy nie czeka nas kolejna wizyta u pediatry, bo może trzeba podać inny lek ![]()
#4047 |
Zadomowienie
|
Możliwe, że mój..przynajmniej na pewno listopad-grudzień
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zosia padła dziś o północy (ale najpierw 1,5 godz SAMA leżała w łóżeczeku i gadała do szczebelków), spała do 6, została nakarmiona i pospała jeszcze do 9:30. Źle nie jest ![]() Cytat:
![]() Ale poważnie - przecież to tylko prześciowe! miesiąc, dwa, może trzy - i zaczniemy wychodzić na prostą, musimy! A że jesteś zaniedbana w życiu nie uwierzę ![]() Cytat:
![]() gratulacje i wszystkiego dobrego na kolejne lata! ![]() ![]() ![]() u mnie nie synek, ale przypuszczam, że będzie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad.2 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chodzi mi o to że kupiłam kombinezon w pepco pisałam wam, i zbieg okoliczności sprawił że moja babacie kupiła Jasiowi identyczny ale mniejszy-na 68 no i chętnie go oddam komuś ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-06 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.