|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
I brawa dla Sarki Cytat:
Ja tez jestem ciaagle w kupie. CO do zdjec, to wrzuce jak bedzie co fotografowac, bo na razie nie mamy zbyt wiele. zbijac Cytat:
Witam nowa mame. Nasze forumowe szkraby coraz piekniejsze. A u nas kolejny zab, dolna czworka. Szymon nieznosny. Odmawia mi tez jedzenia kaszki rano, w zwiazku z czym musze przestudiowac menu sniadaniowe. A tak bylo prosto, mleko plus kaszka i sru do buzki. Ale on chce sam. Dzisiaj na placu zabaw poznalam polke z corka, Szymon mial radoche, bo strasznie dzieci lubi.
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agawoo, miałam pytać wczoraj i zapomniałam - a to szkolenie to z czego będzie? Bo brzmi poważnie skoro aż 3 tygodnie i tak daleko, i na dodatek bez netu... Cytat:
![]() Kilka razy to cudo oglądałam, ale jakoś nigdy nie mogłam go właśnie ogarnąć i stwierdzić, do czego to właściwie jest ![]() Cytat:
Kuchnia fajowa - Martynka nie będzie już musiała do bawialni chodzić gotować ![]() Diewczyny, Pana Kuleczkę mam na razie tego: http://merlin.pl/Pan-Kuleczka_Wojcie...FUJd3godvQoA-Q To pierwsza część. Ale na pewno kupię resztę. Zresztą to są oddzielne opowiadanka, więc pewnie bez różnicy od czego się zacznie. O właśnie, zaraz sobie zamówię ![]() I to: http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt..._dzwiekow.html Bo wydaje mi się bardzo fajne ![]() W pon i środę w Multibabykinie grają Jestem Bogiem. Kusi mnie... ![]()
![]() |
#3333 |
Wtajemniczenie
|
marzenko - no własnie nie będę tam tyle stała i marzła. będę do 9 i po starcie podjadę do tej mojej koleżanki (mam nadzieje, że tramwaje będą jeździły na piątkowo
![]() ![]() Hania jaka cudna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moja panna co wieczór dostaje po kapieli takiego kopa energetycznego - ale odkryłam przyczynę - chyba nadmiar cukru w kaszce dla dzieci tak działa ![]() kinga ![]() ![]() ![]() scio ciekawe co agatke dopadło ![]() agawoo rzeczywiście bardzo długo DaKaro się nie pojawia ![]() witam wieczorowo byłam dzisiaj na basenie, bo już mi plecy odpadały. woda zawsze mi trochę ból łagodzi...ale dzisiaj mi coś strzeliło w karku i teraz taka połamana siedzę przed kompem..ech ta starość.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumek weź nie kuś bo mi niewiele trzeba ![]() Muszę szybko zamawiać póki męża nie ma ![]() Elliki też dawno nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Nie umiem znaleźć na all tego 'pana kuleczki' co Brumek ma....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
Polecam: Pan Kuleczka-Światło :http://shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/228
Jak juz pisalam kiedys u mnie hitem jest Bombik i moje dziecko go uwielbia ![]() Wszystkie dzieciaczki sliczne! Zdrówka dla chorowitkow. Acha!tz mam juz w domku ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-05 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Dewik co za Bombik? Podeślij linka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zadomowienie
|
I to niestety nie jest moja prowizja.
![]() ![]() Idź, idź, bo kopnę Cię w ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Urocza truskawkowa panienka. ![]() Proszę http://allegro.pl/pan-kuleczka-wojci...619545218.html ![]() Myha, fajną kuchnię upolowałaś i koniecznie pochwal się dziełem tż. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-05 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bobasy w szlafroczkach to piękny widok ![]() ![]() Ja kupowałam w jakiejś księgarni internetowej. Nierzadko jest nawet taniej niż na allegro. Ale tu widzę: http://allegro.pl/pan-kuleczka-wojci...683677091.html http://allegro.pl/pan-kuleczka-wojci...630603733.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozdrowienia dla TZa ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:06 ---------- Właśnie kupiłam ![]() http://aros.pl/ksiazka/bardzo-glodna-gasienica-2 http://aros.pl/ksiazka/ksiega-dzwiekow http://aros.pl/ksiazka/pan-kuleczka-dom-2 http://aros.pl/ksiazka/lampa-maksa-2 http://aros.pl/ksiazka/mama-mu-buduje-2
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() I co ja robę tu uuuuuuuuuuu . Nie śpię, bo....odechciało mi sie spać. Serio. Tłukłam się godz. i wstałam. I jakoś mi niedobrze. Wieje na zewnątrz przeraźliwie, i to też mi zawsze przeszkadza. Marzena mamy chyba taki sam polar, tzn S. ma. Kupiony w smyku, pod koniec ubiegłego sezonu zimowego na wyrost za całe 20 zł, teraz śmiga w nim cały czas na spacery. Brumek idź do kina ![]() ![]() Fajny ten dyskont książkowy/ Sara w książce o okruszku i warzywach boi się kalafiora i rzodkiewki. Serio. Jak przekręcamy na stronę i czytam o tych warzywach to jest płacz. Za każdym razem to się powtarza. oho, Sara nie śpi, słyszę jak gryzie smoczkek ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-10-06 o 02:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Pozaznaczałam mnóstwo, a wczoraj musiałam zrobić przywracanie systemu, i mam zacytowane postu sprzed dwóch tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patik, brawa dla Sarki za coraz śmielsze chodzenie! U nas książeczki cieszą się dużym powodzeniem, Adaś sam przynosi, po czym wdrapuje się na kolana i pokazuje żeby mu czytać. Choć to głównie działka taty ![]() ![]() A wczoraj zrobił dziadkowi pranie.... potuptał u dziadków do łazienki, wyjął z kosza jakąś koszulę, po czym kilkukrotnie zanurzył ją w sedesie i wyjmował, dosłownie tak jak się pranie ręczne robi...a jaki był z siebie dumny ![]() ![]() Jadę za chwilę do masażysty, wlazło mi coś w nogę i w stawie biodrowym mnie boli przy każdym ruchu. Nie wiem co to za zaraza :/ Wczoraj Adaś był ze mną na uczelni, potem pół dnia musiałam sprzątać, zrobiłam serniczka itp. bo dziś będziemy mieć mnóstwo gości na weekend Dość o nas, potem postaram się nadrobić bo aż mi głupio że się nie odnoszę do Waszych postów.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-10-06 o 06:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakby Ci się chciało jechać na lotnisko, to mogłybyśmy się spotkać ![]() Nieźle z tymi śmieciami ... Jak Wy to robicie? Macie tyle pojemników w domu? Cytat:
![]() Brumku, już wyjaśniam ![]() Zmienili mi stanowisko (na zakupowca). Z tym, że to stanowisko w nowym projekcie, i nikt u nas w firmie nie może mnie przeszkolić, bo to będzie coś innego niż firma do tej pory robiła. Nawet dla naszej firmy-matki to nowość jest, ale oni już w tym działają, więc mogą nas przeszkolić. No i jedziemy do naszej firmy w MUC, będziemy tam normalnie pracować i przyglądać się, jak to wszystko działa, żebyśmy mogli pociagnąć to w PL. Neta w hotelu nie będę miała, bo mój komp zepsuty ![]() ![]() W pracy powinnam niby mieć dostęp do neta, ale nie wiem w jakim biurze i z kim będę siedziała, n i nie wiem, czy będzie czas grzebać w necie ![]() Więc po prostu zniknę stąd na trochę ![]() Nie zapomnijcie o mnie ![]() Własnie się troche martwię ... Chyba, że ruszyli z budową i nie ma czasu ... Ma ktoś do niej numer, żeby skrobnąć sms-a?
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
![]() Ostatnio nie mam za wiele czasu, bo stawiam ścianki działowe w domu ![]() Pozdrawiam Was dziewczyny i nasze bobasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Marzenka, Brumek dzięki za linki
![]() Brumek dzięki też za te 'dodatkowe' ![]() Nie wiem czy pisałam ale niedawno Radkowi wyskoczyły dwie krostki na buzi, zaczęły się też jadzić. Zżółkły i jakby ropka z nich wypływała. Mam takie maści w domu: *Elosone *Chlorchinaldin H * Mupirox Myślicie, że mogłabym mu którąś z tych maści to posmarować? W poniedziałek przejedziemy się do lekarza chyba. Wstaliśmy o 8:20 ![]() Ale w nocy wiercenie i milion pobudek ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Ja jak pracowałam w niemczech to miałam kosze: brązowy- na wszelkie odpadki z jedzenia i ogrodu (trawa, liście) czarny- np na pampersy, puszki, żarówki, gwoździe itp. zielony- na papier i plastikowe worki właśnie na plastik. Na szkło rozstawione były w różnych miejscach wielkie pojemniki. Szkło sortowało się wg koloru ![]() Dlatego tam był porządek. Wiem, że w różnych częściach niemiec pojemniki różnią się kolorami i zastosowaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak dojdzie czapa zrobie fote na pewno. o fjaniusia - musze mojej kupic szlafrok.
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Hej!
z DaKaro w.zyatko ok, je.t w Mielcu, ale nie ma internetu. 13.10 jedzie na pierw.zy zjazd na uczelnię. ( tak jak i ja, ale oczywi.cie do innych .zkół ). Kurde, ja je.zze nigdy nie czytałam Igorowi ![]() Brumku ma 16 zębow. ( powiedzcie mi, ile tych zębów je.cze ma być? 16 czy więcej na tą chwilę?) cztery trójki wy.zły o.tatnie - .ą już przebite do połowy- może to je.cze boleć? I. je.t niezno.ny, niegrzeczny. Nie mam .ił normalnie, i nawet nie mam .ił na kompa. Powaga. Noce .ą tragiczne Chodzę .pać o 19.30, jak tylko u.ię ( ręcznie w wózku oczywi.ta ) Igora. padnięta je.tem do.łownie....Mogę powiedzieć, że je.tem w kupie pełną gębą ![]() patik cholera, co za dziado.two .ię co chwilę do Ciebie przyplątuje... Pa.kudne .ą infekcje kobiece, faceci to mają jednak życie ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
a i przepraszam, jestem w
![]()
#3350 |
Zakorzenienie
|
Lili aparat chciała.? Ja też powinnam no.ić. Mam krzywe zęby na dole. Na gorze pro.te, ale na dole .ą krzywe. Za dzieciaka no.iłam taki aparat na noc, ale już nie pamiętam, czy go ubierałam w ogóle, czy nie. Pamiętam tylko, że miał tęczowe podniebienie i mnie cofało automatycznie jak go ubierałam. Teraz żałuje oczywi.cie, bo pewnie jakbym go no.iła miałaym pro.te zęby.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Marina jeszcze piątki i już będziecie mieli wszystkie zęby.
Mój szwagierek założył aparat w wieku 30 lat. Ja też mam wadę zgryzu i krzywe zęby,. Apropo zębów to właśnie mnie boli.
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młody .ię ru.za ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i wielka prosba do wszystkich pań: Badajcie się prosze regularnie - na prawdę łatwiej jest wyleczyć "coś" jak jest małe i w początkowym stadium ![]() ja przez tą torbiel którą miałam i endometriozę, z którą pewnie zostanę juz do końca, badam się co 3 miesiące ![]() ![]() ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to przecież zywe stworzenie ![]() ![]() Głowa do góry za pare lat będzie ci kurze z górnych półek ścierał ![]() Cytat:
![]() co mąż przeskrobał? kto ma sprawdzony, niezawodny przepis na pierniczki świateczne - bo to chyba czas po mału zacząć? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam bóle takie jak na okres i plamienia 1 dzień więc nie wiem czy to był @ ![]() Hihi usmialam sie z tym lizaniem pupy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dawno jej nie widziałam Haniolka, Sarenka lofju!!!!!!!!!!!!! Slicznosci Fido witaj ![]() Witam sie sobotnio ![]() Ale Kusocińskiego ksiazeczkami Chyba sie skuszne na pana kuleczke ![]() U nas tak naprawdę dopiero rodzi sie zainteresowanie bajeczkami Oki zamykam Jasia położyć na drzemke a potem znikamy do bajkolandi ![]()
![]() |
#3355 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też go nie znosiłam w dzieciństwie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, ze Ci masaż ulży, Aniu ![]() A propos, a jak nadgarstek? Cytat:
Niech Ci to szybko minie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy przebite bolą też się zastanawiałam, ale takie do połowy to już chyba nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry i paskudny, zimny, ponury ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-06 o 11:08 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj szczepiłam Maksa na odre swinke różyczkę i w nocy katarek dostał, był zdrowy jak szłam na szczepienie, boję się .... spotkałyście się z takim przypadkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
U nas tak było, tylko katar przyszedł dzień po szczepieniu. Teraz jest jakieś 10-11 dni po szczepieniu i katar wyleczony, po szczepieniu tfu tfu żadnych rekajci, poza jednym epizodem w 8mej dobie ze skokiem temperatury. Do tego idą jej "czwórki" więc totalne osłabienie organizmu.....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
Patik, ten polar dostałyśmy w prezencie, ale faktycznie na koniec zimy i rozmiar wtedy był spory- teraz właśnie go przymierzyłam i widzę że się nadaje.
![]() Teliczku, a w jakim hotelu stacjonujecie? Napisz, to wybierzemy jakieś miejsce, żeby każdy miał dobry dojazd. ![]() Brumku, spotkanie w przyszły weekend- jeszcze się może namyślisz i dołączysz? ![]() ![]() Aaniu, no mówiłam, że masz synka czyścioszka- albo ręce myje, albo pranie robi. ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-06 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Alibany właśnie wczoraj szczepiliśmy się ale już w nocy nie mógł UU jeść bo nos zatkany .... czyli to powikłanie po szczepionce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Wtajemniczenie
|
AANIA uśmiałam sie
![]() PIELESZKA Hania wygląda jak mały bokser w tym szlafroku ![]() AGNI co ty mówisz? Przecież dopiero październik Dzien dobry Ale u nas wieje. świeci piekne słońce ale piździ jak w kieleckim. nie wiem czy wychodzić z Martyna na spacer. Tz rozebrał laptoka i juz wszytskie guziczki działaja. Udał mi sie zakup ![]() Zjadłabym cos slodkiego...chyba @ sie zbliza. Chociaz koleżanka z pracy pocieszyła mnie, ze nie koniecznie bo ona ma po porodzie 2 co dwa miesiace |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.