|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
normalnie cieszę się jak głupia wczoraj wieczorem jeszcze nie było więc mąż skorzystał z okazji... )a rano powiedział że widac TEGO mi było potrzeba![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36927245]Teraz może być inaczej, organizm nie zachowuje się tak samo z tabletkami i bez nich ![]() U mnie @ przyszła 29 dni po odstawieniu. [/QUOTE] zobaczymy jak się dalej rozwinie ten mój koszmarek ![]() mąż pojechał na grzyby z teściem a ja siedzę i o dziwo brzuch mnie nic nie boli za to paszczęka od śmiechu bardzo-ale dawałyście tu czaduEdytowane przez mabi84 Czas edycji: 2012-10-06 o 08:04 |
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Strong udanych chrzcin Kamilka Zaabcia byc moze Ja zauwazylam tylko inne pokrycia i firme rzecz jasna![]() Wrocilam z pracy i ide spac
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wstałam o 9:00
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niedawno wstałam..widocznie potrzeba było mi tyle snu.... ![]() Muszę coś zjeść, ogarnąć się...i zacząć sprzątać...heh...:brzydal : |
|
|
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Butter, Amani straszne te Wasze przeżycia... u nas kiedyś jeszcze w bloku kopciło się z piwnicy, bo jakiś człek sobie tam zamieszkał, pod całą instalacją miał gąbkowaty materac
pewnie zostawił faję albo coś i ten materac się tlił... też uciekaliśmy, bo było podejrzenie, że blok może wybuchnąć ;/Bika83 nooo to teraz już nie znasz ani dnia ani godziny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() pyszne!! jedynie czego mogłam żałować to, ze ich wcześniej nie jadłam ![]() Cytat:
ojjj dzisiaj pewnie kac po tej wczorajszej imprezce Hej!
|
|||
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się chce buczeć, bo naczytałam się o niedoczynności tarczycy
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
To przestań czytać!!
![]() Ja przestałam...bo stwierdziłam, że tylko można sobie zaszkodzić....
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam znaleźć jakąś dietę, no i dowiedzieć się co jeść, żeby był jod w tym
i jakoś tak trafiłam, teraz mój durny łeb sobie wkręca, że będę miała problemy z ciążą ![]() już chcę iść do tej endokrynolog, a dopiero 10.11 mam wizytę prywatnie
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuugiej przerwie. Ten ślub mnie tak wciągnął że chyba z dwa tygodnie do komputera nie podchodziłam =) Ale już jestem. Od poniedziałku wracam do pracy i będę miała czas nas nadrabianie.
W skrócie powiem tylko że ślub i wesele były boskie!!! A i staranka w toku także czekamy =) Aż nie wierze że od ślubu minął już tydzień. Jakoś tak szybko to zleciało. Urlop się kończy i wracam do szarej rzeczywistości
|
#1540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Przepraszam, ze ostatnio tak rzadko tutaj zaglądam. W pracy jakieś niezbyt dobre informacje, samopoczucie też moje kiepskie. Do tego powoli zaczynam odczuwać skutki pcos.. wybaczycie ![]() Żeby nie było, że tylko marudzę to mogę sie pochwalić, że w tym tygodniu już 3 razy ćwiczyłam. Takze powoli wracam do formy Jak trochę mi sie kondycja poprawi to chciałabym znowu zacząć biegać. Agnusku jak Twoje samopoczucie? Wróciłaś już do ćwiczeń, bo kiedyś pisałaś, że jakoś nie masz na to siły.. Cieszę się bardzo, że zaczynacie znowu się starać . Od kiedy planujecie się starać?Metka przykro mi, że tak długo musisz czekać na @. A wiesz skąd te nieregularne cykle? Takie oczekiwanie jest chyba najgorsze, a jeszcze człowiek zaczyna sobie coś wkręcać i już w ogóle robi sie nieciekawie. Sama jestem ciekawa jak w tym cyklu będzie bo to będzie pierwszy pełny cykl po laparo.. Butter trzymam za Ciebie kciuki.. jakoś mam dobre przeczucia.. ![]() Malamaluczka mi lekarka kazała jedynie sprawdzić hormony - zresztą przy pcos to wiadomo A tak to na własną ręke zrobiłam jeszcze toxo, cytomegalię i różyczkę (tutaj dziewczyny mi tak polecily). I to chyba tyle. Butter, Amani ale przeżycia burzowe miałyście. Aż mnie ciarki przeszły.. Mrowinko trzymałam kciuki za udany piątek Bika, Mona meldujcie jak tam? Ja stawiam przekornie, że to Emilka wyjdzie pierwsza W ogóle to jak przyszłam tu na wątek to właśnie była jedna wielka impreza z powodu II u Biki.. wydaje mi się jakby to było miesiąc temu, a teraz już za niedługo poznamy Emilkę Leci ten czas.Strippi jak się czujesz? Jak Julka? Ciekawe jak tam Bao.. ![]() Więcej nie pamiętam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Mam nadzieję, ze wkrotce doczekacie się Maluszka ![]() A jakieś zdjęcia wrzucisz?? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- No tak.. dziś sobota to żadnej nie ma!! Pewnie sprzątacie.. Też sie muszę zabrać w końcu. Zakupy spozywcze zrobiłam, poćwiczyłam takze czas na sprzątanie.. A jest co robić ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Bika pytałaś się czy pamiętam o innych rocznicach. Tak staram się pamiętać o rocznicach w rodzinie bądź bliskich znajomych. A przykro mi było tylko trochę, że moi bracia o tym zapomnieli. |
||
|
|
|
#1541 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36935928]
A ja nie pamiętam i nie składam życzeń. I na swoją rocznicę też tego nie oczekiwałam. Za to pamiętam o wszystkich urodzinach i imieninach [/QUOTE]Ja pamiętam o rocznicach, chociaż najbliższych przyjaciół...czasem złożę życzenia, ale nie oczekuje tego samego...swoją drogą uważam, że akurat rocznice ślubu są dla nas...my to powinniśmy świętować..z jakiej racji mają inni pamiętać ![]() Ale już urodziny i imieniny pamiętam i zawsze składam życzenia ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Tasia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! |
|
|
|
#1543 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36935928]A ja nie pamiętam i nie składam życzeń. I na swoją rocznicę też tego nie oczekiwałam. Za to pamiętam o wszystkich urodzinach i imieninach
[/QUOTE]Cytat:
Ja to nawet kupuję drobny prezencik dla mojego brata i bratowej w każdą rocznicę slubu, bo bylam świadkiem na ich ślubie. Może jestem dziwna i tyle
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Melduję że u mnie spokojnie ![]() właśnie upiekłam ciasto o takie http://arabeskawaniliowa.blogspot.co...-kokosowa.html moja sis ma niedoczynność, w grudniu urodziła zdrowego synka, udało im się w 4 cyklu więc się nie martw na zapas Cytat:
Dziewczyny zła jestem, byłam w czwartek u fryzjerki żeby mi odrosty zrobiła, w salonie wszystko ładnie pięknie a teraz nie moge na siebie patrzeć, włosy mam zbyt jasne i wyglądam strasznie blado, pozatym jakoś tak dziwnie rozjaśnione że wyglądam jak zebra, od spodu przebijają pasma z odrostami. idę wyszorować łazienkę
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że jakby ktoś pamiętał to by było miło...ale jednak nie to samo co urodziny...czy imieniny...jak dla mnie... ![]() Nie jesteś dziwna Równie dobrze jak mogę dziwna, bo uważam, że powinno się obchodzić urodziny, a nie imieniny...a przynajmniej jak tak robię...urodziny są dla mnie ważniejsze...
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Czasem składam życzenia i daję prezent, gdy jest to szczególna rocznica, okrągła, i para wyprawia jakąś imprezę. Np. kiedy rodzice świętowali 45-lecie ślubu, to oczywiście były życzenia i prezenty ![]() My też nie (tzn. ja i mąż), ale moja rodzina obchodzi, więc staram się o tym pamiętać. |
||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie..ale ogólnie bardziej obchodzi się imieniny niż urodziny...z tego co obserwuje wokół...i ja osobiście tego nie kumam
![]() Ale ...wola każdego co i jak obchodzi ![]() Chyba większość ogarnęłam...i już mi się nie chce... Mama kazała mi muffinki upiec...też mi się nie chce...
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Abby podaje linka http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kosmetyki/p...560-bodyshave/
Brown skin & soft Uciekam. Będę w poniedziałek. Wpadlam tylko Abby podać linka
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-10-06 o 13:02 |
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a ja mialam sprzątać i tradycyjnie nie umiem się zmobilizować A jakie muffiny będziesz robić? |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba już się nakręciłam
![]() Cytat:
a my do kina się dzisiaj chyba wybierzemy na "Jesteś Bogiem"
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2012-10-06 o 13:09 |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kurcze, byłam przekonana że dostanę @ a tu nadal nie ma brzuch pobolewa i tyle...wczoraj minęły 4 tygodnie od zabiegu, ale ten czas leci ![]() ja też uważam że rocznice są dla nas - nigdy od nikogo nie oczekuje życzeń czy prezentów z tej okazji (oprócz tż rzecz jasna). jak ktoś pamięta to fajnie i tyle czy mi się wydaje, czy Stokrotki dawno nie było? mogłam coś ominąć, ostatnio tak średnio u mnie z byciem na bieżąco ... Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2012-10-06 o 13:16 |
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
przestan sie wkrecac
![]() ja mam niedocznnosc tarczycy... i mam dwojke zdrowych dzieci, obie ciaze byly bezproblemowe... druga ciaze co prawda bylam juz pod kontrola lekarska, ale podczas pierwszej nic nie wiedzialam o tej nieszczesnej niedoczynnosci i tez bylo wszystko ok takze glowa do gory i jesli cos jest nie tak, to tylko pilnuj, kontroluj i bierz leki dzien dobry weekendowo i musze sie z wami podizelic wiesciami... ![]() ostatnio rozmawialam z mezem i podjelismy decyzje o stanieciu przed oltarzem ... jeszcze nie wiemy dokladnie kiedy, ale jednak zdecydujemy sie na slub koscielny... troche mi zajelo dojrzenie do tego ![]() i postanowilismy tez, ze w najblizszym czasie ochrzcimy tez dziewczynki... musimy sie dowiedziec tylko wszystkiego co i jak... zwlaszcza jesli chodzi o Sandre ![]()
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
u nas rocznica jest dla nas, ale od teściowej dostaliśmy super 2 szybkowary (bo nie mieliśmy i od niej pożyczaliśmy), od babci P. kasę iod moich rodziców też.. nie spodziewaliśmy się, ale miło
Gucia6 stresuję się, że na staraniach nam zejdzie...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2012-10-06 o 13:18 |
|
|
|
#1555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
Cytat:
i oczywiscie wszystkiego dobrego Cytat:
trzymam kciuki zeby ten cylk byl szczesliwy, Cytat:
![]() niezle z tymi wlosami, nie wiem jak Twoje ale moje kiedys po 3 farbach nie wypadly chociaz obawy mialam![]() my tez nie, wczoraj moj tato podarowal nam grzybki, zrobilismy sobie wieczorem jajecznice, dzis bedzie zalewajka a jutro sosik
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ja o tym, że mam niedoczynność tarczycy dowiedziałam się podczas starań..... więc nawet nie zdążyłam się dużo naczytać, bo trafiłam na rewelacyjną endo no i wiesz jak się to skończyło..... Emilka na wylocie
więc od czasu jak się dowiedziałam o niedoczynności do II minęło chyba tylko 5 miesięcy.
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 3,98, idę prywatnie do dobrej endo (stąd taki termin) i mam nadzieję, że będzie ok
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bikuś jak tam?? ![]() Tomalinko zrobiłam czekoladowe z nutellą...
|
|
|
|
|
#1559 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na skarbiemamy wykres uzupełnia na bieżąco Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam Po wczorajszym ktg tyle - Emilka spała, więc jej tętno w stałej normie, a nie jak zawsze skaczące kiedy się rusza..... dr próbowała ją obudzić, ale najwyraźniej spanie to Emilka ma po tatusiu za to wyszły 2 duuuuże skurcze no i dr powiedziała, że jak przez weekend nie urodzę, to mam przyjść w poniedziałek na ktgALE Na to poniedziałkowe ktg to już jestem umówiona z położną w szpitalu..... wiecie o co mnie położna poprosiła..... czy zgodziłabym się na zrobienie kilku profesjonalnych zdjęć podczas porodu, które miałyby "ozdobić" salę porodową...... kurde nie wiem co jej powiedzieć powiedziała żebym się zastaniowiła i że potem ten fotograf (fotografka) może nam zrobić sesję z dzidziusiem...... eh, musimy to przemyśleć i dopytać jaki charakter miałby mieć te zdjęcia, bardziej medyczny czy rodzinny...... moj tż nie jest do tego pomysłu przekonany, a jak jestem tak strasznie nie asertywna więc jestem z nią umówiona na poniedziałek i wtedy dopytam..... oczywiście podkreślała, że mój komfort jest najważniejszy, a zdjęcia będą tylko ozdobą sali porodowej..... kurde, ja mam rodzić a tu jeszcze takie dylematy...... a no i też położna mi powiedziała, że jak już takie skurcze mam, to w każdej chwili mogę urodzić..... no więc sobie czekam..... ale dziś nie zapowiada się na żadną akcję u nas tak gorąco, że przed chwilą wróciłam z dłuuuuugiego spacerku Napiszcie co myślicie o takiej sesji..... chyba kiepski pomysł....... eh, muszę dopytać w poniedziałek.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

normalnie cieszę się jak głupia

pewnie zostawił faję albo coś i ten materac się tlił... też uciekaliśmy, bo było podejrzenie, że blok może wybuchnąć ;/

powiedziała żebym się zastaniowiła i że potem ten fotograf (fotografka) może nam zrobić sesję z dzidziusiem...... eh, musimy to przemyśleć i dopytać jaki charakter miałby mieć te zdjęcia, bardziej medyczny czy rodzinny...... moj tż nie jest do tego pomysłu przekonany, a jak jestem tak strasznie nie asertywna