|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
za zakupy.Swietne rzeczy,bardzo mi sie podobaja.Szkoda,ze nie mieszkamy kolo siebie,bysmy poszly razem buszowac po sklepach Ostatnio nawet kolezanka z Polski pisala do mnie,ze tak jej brakuje naszych wspolnych zakupow ![]() To przelicznik H&M chyba ma taki sam. Ale duze rozmiarki kupilas,ja mam 74 te bodziaki i jeszcze dosc duze beda,bedziemy sporo rekawek zawijac,z innej firmy 74 rozmiar wypadal mniejszy.
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Mateuszek długi i długie ma kończyny
Gosia no chetnie bym sie z Toba wybrała, ale musiałybysmy jeszcze w miedzyczasie znalezc sponosra![]() podobno H&m MA zawyzona rozmiarowke. siebie troche zaniedbałam zakupowo, ale do pracy nie chodze i tak jakos szkoda mi kasy
|
#2133 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk krotki,on na razie wszerz rosnie ![]() O tak sponsor by sie przydal
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
też bym poszalała na zakupach
![]() Na razie szukam oszczędności... i takim sposobem kieckę na chrzest będę miała za 15 zł
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
u nas z finansami raczej bez rewelacji, bo ja mam tylko zasilek dla bezrobotnych, ale Mateuszek ostatnio dostał kase od ciotki i babci, dlatego zaszalam,jakbym miala córcie to bym sie dopiero nie mogla opanowac tylko pieknych rzeczy w sklepach
![]() Karolca niewazne za ile, wazne ze bedziesz fajnie wygladac ![]() zmykam spac dziewczyny, bo Mateuszek zrobi mi pobudke o 6 , a na 9 chcialabym pojsc pocwiczyc, dobranoc ![]()
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziś mój Morficzek pierwszy raz był w rajstopkach..wiem to żaden wyczyn ale mnie wzruszają wszystkie jego pierwsze razy ![]() Mraveczka mój syncio też aktualnie śpi pod kocem a teraz szukam mu poszewek jakiś fajnych na All..Jakie Ty wybrałąś Robowi? Ze śpiworków wyrósł już w sumie i przerzucam się na kołdry.. Tynka super zakupki Na ten drugi kombinezon też się czaiłam hihiSweet gratuluję ząbka Filipka ![]() Najgorsze tylko, że dzieciaczki muszą się tak nacierpieć.. Karolca czuję, że wesoło z Ewelinką będziesz miała ![]() ![]() Karinio super że udało Ci się sprzedać ciuszki i jaki fajny przypadek że poznałaś tą znajomą.. Gosia ja też muszę często małemu obcinać pazurki a on bardzo nie lubi wszelkich zabiegów kosmetycznych więc jest "wesoło" ![]() Chociaż i tak mani i pedi to nic w porównaniu z zabiegami związanymi z pozbywaniem się smarków.. Mój nie zachwycił się Gumi misiem..za to ja mu namiętnie puszczam tą piosenkę w tej wersji http://www.youtube.com/watch?v=Wr1LIm55nmc A właśnie jakbyście wpadły na jakąs zabawkę która będzie grała starego Donalda czy to w wersji PL czy ANG to dajcie znać |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
dla Ewelinki
dla siebie jeszcze nic nie mam ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My już na nogach, bo moja córka stwierdziła o 6.20, że już środek dnia i trzeba się odgryźć na sąsiedzie za wczorajsze okrzyki... no i zaczęła pokrzykiwać A nocka w miarę OK. Przebudziła się o 1, ale wystarczył smoczek i pobudka na karmienie o 4.30 więc dała mi się wyspać. Widzę, że jak dostaje paracetamol na noc to zdecydowanie lepiej śpi i mniej popłakuje przez sen |
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
U nas jak u wiekszosci chyba ida zabki, ciezkie nocki, chodz dzis po nurofenie pieknie spal. Dwa dni temu jak sie obudzil z placzem o 1 w nocy, to dopiero o 4.30 udalo sie mu usnac. Poza tym Adas probuje siadac, jak lezy pod malym katem to juz sie sam podnosi, ale z calkowicie plaskiego jeszcze nie potrafi. Kilka dni temu jadlam grzanke i zakrztusilam sie suchym kawalkiem skorki i zaczelam kaslac. Adas zaczal tak rechotac ze smiechu, ze jeszcze go takiego nie widzialam. Pozniej sie z nim bawilam: ja zakaslalam, on smiech, ja kaszle, on smiech. Chyba z piec minut sie tak zasmiewal, pierwszy raz tak dlugoNajgorzej ze pogoda juz niezbyt fajna, zimno dzis strasznie. Probowalam go przesadzic do spacerowki (boje sie ze mi sie podniesie w tej gondoli), ale strasznie w niej jezdzi. Szwagierka nam pozyczy spacerowke-parasolke maclarena, podobno ona jest mieciutka i ladnie dostosowuje sie do dziecka, mam nadzieje ze bedzie lepsza. A jak ciut podrosnie i bedzie stabilniejszy wrocimy do naszej terenowej spacerowki na zime ![]() A tak poza tym to macie przesliczne dzieciaczki. Przede wszystkim bardzo sie ciesze ze u Mravki lepiej z wynikami, i ze nereczka malej Kaji (mam nadzieje ze nie pomylilam imienia ) jest ok!P.S. Zapomnialam napisac, ze dzieki Wam obejzdzalam sobie jak wyglada ta zumba i strasznie mi sie podoba! Wlasnie sprawdzilam ze w klubie niedaleko maja zajecia z zumby, a jako ze mam karte multisport to wejsci za free... Nie wiem czy sie nie pofatyguje na zajecia
Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-10-06 o 09:25 |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie ledwie zywa....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2142 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzindybry
![]() Moja Anka wariatka ciagle sie w nocy na brzuch przewraca, podnosi na rekach i placze, musze ja przekladac na boczek zeby dalej spala. Czy ona nie czai ze na wyprostowanych rekach nie zasnie ![]() A tak wogole to sie budzi prawie zawsze o 01.53 w nocy, normalnie lepsza niz budzik ![]() Dzis obalila pierwszy sloik z mieskiem, 3min i nie ma sloika.Odkrylam ze najladniej buzie otwiera jak ma staly doplyw lyczeczki, jednak za druga. W ramach wprawek do BLW dostala skorke chleba, troche jednak jest strach ze jakis kawalek jej wpadnie gdzie nie trzeba Te chrupki kukurydziane ktore dajecie rozpuszczaja sie ma papke w buzi? Nic sie nie kruszy ani nie przykleja w paszczece?To by trzeba zapytac TZ bo ja sie obecnie gniote na kanapie u rodzicow Ale na serio to tak, super wygodne, jak chce sie przytulic do TZ to musze sie turlac jak komandos po lesie zanim go dosiegne ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2144 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!
U mnie nocka super,pobudeczka o 4 na zarelko.I spalismy dzis do 8 ![]() Cytat:
za korzystny zakup.Ja lubie szalec na zakupach,ale tez lubie korzystnie kupowac,chociaz jak cos mega mi sie podoba to nie mysle o oszczednosciach.Ostatnio zrobilam mega zakupy.Wybralam rzeczy z wyprzedazy za 50%,a ze mialam jeszcze kuponik ze jak wydam 50 f to mam 10f off to zaplacilam 40f.Nie myslalam,ze zadziala jeszcze na wyprzedaze,a jednak.Wyszlam z pelna reklamowka ciuchow,wszystkich obkupilam. Cytat:
U nas ze smarkami tez masakra,nie wiem co gorsze pazurki czy to. Puscilam Erykowi McDonalda i bardzo sie podobala! Ojej,co sie stalo? Ciezka nocka? Cytat:
A moj leniuszek nie chce wcale sie przewracac!Tylko na boczek sie przekreca ![]() Ale z mieskiem,to masz na mysli warzywka z mieskiem czy samo miesko? No wlasnie tak do konca sie nie rozpuszcza,wczoraj Erykowi wydlubywalam chrupke z buzi,bo cyckal sobie powolutku,az tu nagle wpakowal cala do dziuba.Nie zostawiam go sam na sam z chrupka.
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Sloiczek z bobovity chyba - warzywka z cielecina.
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu no kolejna ciezka noc za nami ... o 5 maz wzial skrzata do salonu i pospalam 40 minut ... nie rozpieszcza mnie te moje dziecie, oj nie ...
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy Mam taki sam plan z zumbą, tez mam możliwość posiadanie karty tylko trzeba wykorzystać ją dobrze.Mam maclarena,w porównaniu z innymi parasolkami jest mięciutki, ale szczerze mówiąc to jednak terenowcem jeździ się mi lepiej,ale nie jest najgorzej.A jaką masz spacerówkę ,że nie jeździ się dobrze? A ogólnie to cześć Monia No i dzień dobry wszystkim
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
My od wczoraj jesteśmy u teściów więc nadrobie Was w niedziele-poniedziałek ![]() Wczoraj od ok 19 do rana prądu nie było musieliśmy przy świeczkach siedzieć ![]() Jutro zamawiam pieska FP Kupiłam małemu duże chrupki je, że hej
|
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecię dzisiaj przechodzi same siebie wstaliśmy o 5:30
i zasnął dopiero 10 minut temu przed wyjściem na spacer tż poszedł z młodym a ja mam czas na.... Zumbę !!! ![]() potem musowy shower i sprzątanko bo później tż ogląda mecz
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Karolca, ale ty chyba tez w jakas suknie wskoczysz
![]() dzien dobry ![]() z rana pobieglam pocwiczyc, wyszlam cała mokra i czerwona jak burak ![]() Emigra wspolczuje Ci bardzo, czasami sama sie zastanawiam czemu takie macie koszmarne te nocki i nie mam pomysłu, moze faktycznie ząbki, bo na pewno jakby Julci cos dolegało , bolalo to bys zauwazyla. O i cziqa wy tez nieciekawe macie te nocki, u nas w dzien bywa roznie, ale nocki sa przespane od deski do deski. No i dzis ćwicząc postanowilam sobie, ze codziennie rano, po Mateuszkowym śniadanku , jesli TZ bedzie jeszcze w domu,bede biegac zobaczymy czy uda mi sie wytrwac w postanowieniu
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() I znów nie było mi dane wczoraj nadrobić. No,ale dzisiaj młodzieniec ma 8 miesięcy. Eh,8 miesięcy temu po 20,a dokładnie 20:11 urodziłam małego szoguna ![]() U mnie super pogoda,aż chce się iść na spacer,ale mały zaraz idzie spać i po drzemce pójdziemy,bo ja musze się ogarnąć. Chcieliśmy jechać na babyandchildmarket,bo wczoraj para,która od nas kupiła bujaczek nam o tym powiedziała,ze można np zabawki kupić po funciaku. Ciuszki poszły do znajomej,uff wreszcie się pozbyliśmy ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A i wczoraj mnie mały rozwalił,zaczełam śpiewać mu Gumi misia,a ten zaczął tańcować
|
|
|
|
#2153 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello
![]() Przekopiuję mój apel z fb ![]() Dziewczyny poczytajcie sobie o tym. Wypadanie włosów, szybkie chudnięcie albo niemożność utraty wagi z ciąży, zmęczenie i inne niepokojące objawy mogą oznaczać problemy z tarczycą BADAJCIE SIĘ KOBITKI !!!http://www.endokrynologia.net/tarczyca/zapalenia-tarczycy-hashimoto-graves-basedow http://www.tarczyca.info/ciaza-a-tarczyca/poporodowe-zapalenie-tarczycy/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi udało się kupić taki kombinezonik ![]() http://allegro.pl/kombinezon-sztruks...644459835.html jest jak nowy! Nocka minęła jako tako ![]() szału ni ma ![]() Szkoda tylko że ja mam stan podgorączkowy i katar okropny... Mam nadzieję że Piotrusia nie zaraże...bo jemu już katar praktycznie przeszedł...może od niego się zaraziłam
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Ja tylko na razie na chwilkę .... Oskarowi coś się dziwnie ustawiło... w nocy budzi się co 2-3 godz na jedzenie a jak wstanie już rano to potem z 6 godz może nie jeść ;/ A mam pytanie czy Wasze dzieci też się strasznie pocą w nocy?? szczególnie na główce. Oskar jest tak spocony na głowie że potem są mokre plamy na prześcieradle jak śpi z nami lub poduszeczka jak u siebie. Śpi w pajacu myśleliśmy że mu za ciepło więc na noc ubraliśmy go na krótko ale jest to samo. Więc jestem ciekawa czy u Was jest tak samo ?? Resztę poczytam wieczorem... TŻ idzie na spotkanie klasowe , a ja jak uśpię Oskara to będę miała czas dla siebie i może na zumbe:P |
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piotruś dziś parę razy powtórzył "tata" ![]() a mama to mu jakoś jeszcze nie idzie hihi
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 8 miesięcy chyba najstarszy
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dopiero teraz bo od rana reszta zakupów do zrobienia a pada wiec tz zostawał z dzieciakami a ja sobie poszlam je ze spokojem zrobić nocka ponoć minęła ok bo tz zajął się Anią w nocy. Wczoraj po sprzedaży autka jeszcze mieliśmy gości tz jakoś to zniósł
|
|
|
|
#2158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Wam się udało sprzedać a zadowoleni jesteście z ceny,czy kupiec mocno się targował?
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
ja tez jestem zadowolona z zakupow mateuszkowych i ciesze sie, ze wam tez sie podobaja
Mateuszkowi we wszystkim jest ślicznie ( tak skromnie) ale wiadomo, ze on jest dla mnie naj pod kazdym wzgledem![]() Karo, ale Ci sie taniutko udało kupic ten kombinezon ![]() ja Mateuszka codziennie ucze mama, ale on sie tylko smieje jak mu ciagle mówie mama po kilkadziesiąt razy ![]() Nikki Mateuszek sie raczej nie poci juz,ale byl czas, ze sie pocił, cos dziewczyny pisały ,ze to z jakimis witaminami zwiazane moze byc,aLE nie pamietam.
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tym poceniem to z tego co pamiętam chodziło o niedobór witaminy d3
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

wzielam rozmiar 92 ,ale wcale nie sa bardzo za duze, zastanawiam sie czy nie wymienic na 98, TZ powiedzialam ,ze po 10 zl

za zakupy.Swietne rzeczy,bardzo mi sie podobaja.Szkoda,ze nie mieszkamy kolo siebie,bysmy poszly razem buszowac po sklepach 

tż poszedł z młodym a ja mam czas na.... Zumbę !!! 

hihi