Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 22:59   #2131
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
gosiu te bodziaki po 24,99 wzielam rozmiar 92 ,ale wcale nie sa bardzo za duze, zastanawiam sie czy nie wymienic na 98, TZ powiedzialam ,ze po 10 zl

ty lubisz zakupy, a ze obie mamy chlopcow to pokaze Ci co jeszcze kupilam ostatnio

http://allegro.pl/koszula-szelki-nex...676436499.html
te bodziaki co kupilam tylko ze oba z dlugim rekawem.

http://allegro.pl/hm-czapka-uszatka-...613867870.html kupilam taka czapke, tylko kokardke odczepiłam, Mateuszek wyglada w niej super jak tygrysek

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...569493138.html i jeszcze http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...661621282.html

ostatnio mu nic nie kupowalam TZ sie nie chce stroic to chociaz małego poubieram jak mi sie podoba, poki on nie protestuje

jeszcze nabyłam dwa sweterki niby dla dziewczynek , ale ja tam mysle ,ze chlopcu tez pasuje jak znajde na all jakies zdjecie to wkleje, swterki rozowy w brazowe paski i brazowy w rozowe paski
za zakupy.Swietne rzeczy,bardzo mi sie podobaja.Szkoda,ze nie mieszkamy kolo siebie,bysmy poszly razem buszowac po sklepach Ostatnio nawet kolezanka z Polski pisala do mnie,ze tak jej brakuje naszych wspolnych zakupow
To przelicznik H&M chyba ma taki sam.
Ale duze rozmiarki kupilas,ja mam 74 te bodziaki i jeszcze dosc duze beda,bedziemy sporo rekawek zawijac,z innej firmy 74 rozmiar wypadal mniejszy.
Stary 2012-10-05, 23:03   #2132
tynka88
Zadomowienie

Mateuszek długi i długie ma kończyny Gosia no chetnie bym sie z Toba wybrała, ale musiałybysmy jeszcze w miedzyczasie znalezc sponosra
podobno H&m MA zawyzona rozmiarowke.

siebie troche zaniedbałam zakupowo, ale do pracy nie chodze i tak jakos szkoda mi kasy

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:14   #2133
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Mateuszek długi i długie ma kończyny Gosia no chetnie bym sie z Toba wybrała, ale musiałybysmy jeszcze w miedzyczasie znalezc sponosra
podobno H&m MA zawyzona rozmiarowke.

siebie troche zaniedbałam zakupowo, ale do pracy nie chodze i tak jakos szkoda mi kasy

Eryk krotki,on na razie wszerz rosnie
O tak sponsor by sie przydal
Stary 2012-10-05, 23:22   #2134
karolca
Zakorzenienie

też bym poszalała na zakupach
Na razie szukam oszczędności... i takim sposobem kieckę na chrzest będę miała za 15 zł

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:29   #2135
tynka88
Zadomowienie

u nas z finansami raczej bez rewelacji, bo ja mam tylko zasilek dla bezrobotnych, ale Mateuszek ostatnio dostał kase od ciotki i babci, dlatego zaszalam,jakbym miala córcie to bym sie dopiero nie mogla opanowac tylko pieknych rzeczy w sklepach

Karolca niewazne za ile, wazne ze bedziesz fajnie wygladac

zmykam spac dziewczyny, bo Mateuszek zrobi mi pobudke o 6 , a na 9 chcialabym pojsc pocwiczyc, dobranoc

Stary 2012-10-05, 23:33   #2136
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Dziś mój Morficzek pierwszy raz był w rajstopkach..wiem to żaden wyczyn ale mnie wzruszają wszystkie jego pierwsze razy

Mraveczka
mój syncio też aktualnie śpi pod kocem a teraz szukam mu poszewek jakiś fajnych na All..Jakie Ty wybrałąś Robowi?
Ze śpiworków wyrósł już w sumie i przerzucam się na kołdry..

Tynka super zakupki Na ten drugi kombinezon też się czaiłam hihi

Sweet gratuluję ząbka Filipka
Najgorsze tylko, że dzieciaczki muszą się tak nacierpieć..

Karolca czuję, że wesoło z Ewelinką będziesz miała

Karinio super że udało Ci się sprzedać ciuszki i jaki fajny przypadek że poznałaś tą znajomą..

Gosia ja też muszę często małemu obcinać pazurki a on bardzo nie lubi wszelkich zabiegów kosmetycznych więc jest "wesoło"
Chociaż i tak mani i pedi to nic w porównaniu z zabiegami związanymi z pozbywaniem się smarków..

Mój nie zachwycił się Gumi misiem..za to ja mu namiętnie puszczam tą piosenkę w tej wersji http://www.youtube.com/watch?v=Wr1LIm55nmc

A właśnie jakbyście wpadły na jakąs zabawkę która będzie grała starego Donalda czy to w wersji PL czy ANG to dajcie znać
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:38   #2137
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca niewazne za ile, wazne ze bedziesz fajnie wygladac

z
dla Ewelinki Ach te skróty myślowe
dla siebie jeszcze nic nie mam

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A właśnie jakbyście wpadły na jakąs zabawkę która będzie grała starego Donalda czy to w wersji PL czy ANG to dajcie znać
Pogadaj z moim szwagrem, on czasem robi za Donalda

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:42   #2138
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

Dziś mój Morficzek pierwszy raz był w rajstopkach..wiem to żaden wyczyn ale mnie wzruszają wszystkie jego pierwsze razy

Mraveczka
mój syncio też aktualnie śpi pod kocem a teraz szukam mu poszewek jakiś fajnych na All..Jakie Ty wybrałąś Robowi?
Ze śpiworków wyrósł już w sumie i przerzucam się na kołdry..

Tynka super zakupki Na ten drugi kombinezon też się czaiłam hihi

Sweet gratuluję ząbka Filipka
Najgorsze tylko, że dzieciaczki muszą się tak nacierpieć..

Karolca czuję, że wesoło z Ewelinką będziesz miała

Karinio super że udało Ci się sprzedać ciuszki i jaki fajny przypadek że poznałaś tą znajomą..

Gosia ja też muszę często małemu obcinać pazurki a on bardzo nie lubi wszelkich zabiegów kosmetycznych więc jest "wesoło"
Chociaż i tak mani i pedi to nic w porównaniu z zabiegami związanymi z pozbywaniem się smarków..

Mój nie zachwycił się Gumi misiem..za to ja mu namiętnie puszczam tą piosenkę w tej wersji http://www.youtube.com/watch?v=Wr1LIm55nmc

prawdziwy facet
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 07:28   #2139
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
My już na nogach, bo moja córka stwierdziła o 6.20, że już środek dnia i trzeba się odgryźć na sąsiedzie za wczorajsze okrzyki... no i zaczęła pokrzykiwać Sąsiad chyba się obudził, bo jakieś k... poleciały

A nocka w miarę OK. Przebudziła się o 1, ale wystarczył smoczek i pobudka na karmienie o 4.30 więc dała mi się wyspać. Widzę, że jak dostaje paracetamol na noc to zdecydowanie lepiej śpi i mniej popłakuje przez sen
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 09:16   #2140
monika83
Raczkowanie

Czesc dziewczyny Adas z tata na basenie, to mam chwile oddechu U nas jak u wiekszosci chyba ida zabki, ciezkie nocki, chodz dzis po nurofenie pieknie spal. Dwa dni temu jak sie obudzil z placzem o 1 w nocy, to dopiero o 4.30 udalo sie mu usnac. Poza tym Adas probuje siadac, jak lezy pod malym katem to juz sie sam podnosi, ale z calkowicie plaskiego jeszcze nie potrafi. Kilka dni temu jadlam grzanke i zakrztusilam sie suchym kawalkiem skorki i zaczelam kaslac. Adas zaczal tak rechotac ze smiechu, ze jeszcze go takiego nie widzialam. Pozniej sie z nim bawilam: ja zakaslalam, on smiech, ja kaszle, on smiech. Chyba z piec minut sie tak zasmiewal, pierwszy raz tak dlugo
Najgorzej ze pogoda juz niezbyt fajna, zimno dzis strasznie.
Probowalam go przesadzic do spacerowki (boje sie ze mi sie podniesie w tej gondoli), ale strasznie w niej jezdzi. Szwagierka nam pozyczy spacerowke-parasolke maclarena, podobno ona jest mieciutka i ladnie dostosowuje sie do dziecka, mam nadzieje ze bedzie lepsza. A jak ciut podrosnie i bedzie stabilniejszy wrocimy do naszej terenowej spacerowki na zime
A tak poza tym to macie przesliczne dzieciaczki. Przede wszystkim bardzo sie ciesze ze u Mravki lepiej z wynikami, i ze nereczka malej Kaji (mam nadzieje ze nie pomylilam imienia) jest ok!

P.S. Zapomnialam napisac, ze dzieki Wam obejzdzalam sobie jak wyglada ta zumba i strasznie mi sie podoba! Wlasnie sprawdzilam ze w klubie niedaleko maja zajecia z zumby, a jako ze mam karte multisport to wejsci za free... Nie wiem czy sie nie pofatyguje na zajecia

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2012-10-06 o 09:25
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 09:31   #2141
emigra
Zakorzenienie

Melduje sie ledwie zywa....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:16   #2142
Zia_
Zadomowienie

Dzindybry
Moja Anka wariatka ciagle sie w nocy na brzuch przewraca, podnosi na rekach i placze, musze ja przekladac na boczek zeby dalej spala. Czy ona nie czai ze na wyprostowanych rekach nie zasnie
A tak wogole to sie budzi prawie zawsze o 01.53 w nocy, normalnie lepsza niz budzik
Dzis obalila pierwszy sloik z mieskiem, 3min i nie ma sloika.Odkrylam ze najladniej buzie otwiera jak ma staly doplyw lyczeczki, jednak za druga. W ramach wprawek do BLW dostala skorke chleba, troche jednak jest strach ze jakis kawalek jej wpadnie gdzie nie trzeba Te chrupki kukurydziane ktore dajecie rozpuszczaja sie ma papke w buzi? Nic sie nie kruszy ani nie przykleja w paszczece?

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Zia jak king size lozko???wygodne?
To by trzeba zapytac TZ bo ja sie obecnie gniote na kanapie u rodzicow Ale na serio to tak, super wygodne, jak chce sie przytulic do TZ to musze sie turlac jak komandos po lesie zanim go dosiegne
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

aaa.... i próbowałam też włączając Jej piosenki z teledyskami na kompie, ale to też niewypał, bo Ona komputer musi mieć w zasięgu rączek, żeby sobie podotykać - a ostatnio powalić w klawiaturę. Jak widzi komputer, to od razu jest awantura i muszę Ją wziąć na kolana...teraz awanturuje się na macie, bo pies jest poza zasięgiem i pokrzykuje na niego, a on się wredota nie słucha... komicznie to wygląda: brewki zmarszczone, krzyczy i uderza ręką w matę...
Slodzizna

Cytat:

http://allegro.pl/hm-czapka-uszatka-...613867870.html kupilam taka czapke, tylko kokardke odczepiłam, Mateuszek wyglada w niej super jak tygrysek

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...569493138.html i jeszcze http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...661621282.html

ostatnio mu nic nie kupowalam TZ sie nie chce stroic to chociaz małego poubieram jak mi sie podoba, poki on nie protestuje

jeszcze nabyłam dwa sweterki niby dla dziewczynek , ale ja tam mysle ,ze chlopcu tez pasuje jak znajde na all jakies zdjecie to wkleje, swterki rozowy w brazowe paski i brazowy w rozowe paski
Ale fajne zakupy Tynka!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:42   #2143
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzindybry
Moja Anka wariatka ciagle sie w nocy na brzuch przewraca, podnosi na rekach i placze, musze ja przekladac na boczek zeby dalej spala. Czy ona nie czai ze na wyprostowanych rekach nie zasnie
A tak wogole to sie budzi prawie zawsze o 01.53 w nocy, normalnie lepsza niz budzik
Dzis obalila pierwszy sloik z mieskiem, 3min i nie ma sloika.Odkrylam ze najladniej buzie otwiera jak ma staly doplyw lyczeczki, jednak za druga. W ramach wprawek do BLW dostala skorke chleba, troche jednak jest strach ze jakis kawalek jej wpadnie gdzie nie trzeba Te chrupki kukurydziane ktore dajecie rozpuszczaja sie ma papke w buzi? Nic sie nie kruszy ani nie przykleja w paszczece?

To by trzeba zapytac TZ bo ja sie obecnie gniote na kanapie u rodzicow Ale na serio to tak, super wygodne, jak chce sie przytulic do TZ to musze sie turlac jak komandos po lesie zanim go dosiegne

Slodzizna

Ale fajne zakupy Tynka!
ja padlam wczoraj ofiara chrupki kukurydzianej - upieralam sie ze nie dam, ale maz mnie namowil i dalam malej - poradzila sobie wysmienicie, cala chrupke zmemlala, nie krztusila sie, nic sie nie przyklejalo. poszlo lepiej jak z ciastkiem dla niemowlat od 8mca - bo ono jednak Jula umie przelamac, czy 'ugryzc'
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-06, 10:55   #2144
gosia261282
Gang Iren

Hej!
U mnie nocka super,pobudeczka o 4 na zarelko.I spalismy dzis do 8

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
też bym poszalała na zakupach
Na razie szukam oszczędności... i takim sposobem kieckę na chrzest będę miała za 15 zł
To za korzystny zakup.
Ja lubie szalec na zakupach,ale tez lubie korzystnie kupowac,chociaz jak cos mega mi sie podoba to nie mysle o oszczednosciach.Ostatnio zrobilam mega zakupy.Wybralam rzeczy z wyprzedazy za 50%,a ze mialam jeszcze kuponik ze jak wydam 50 f to mam 10f off to zaplacilam 40f.Nie myslalam,ze zadziala jeszcze na wyprzedaze,a jednak.Wyszlam z pelna reklamowka ciuchow,wszystkich obkupilam.

Cytat:

Nie jestes sama,mnie tez wzruszaja wszystkie pierwsze razy
U nas ze smarkami tez masakra,nie wiem co gorsze pazurki czy to.
Puscilam Erykowi McDonalda i bardzo sie podobala!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Melduje sie ledwie zywa....
Ojej,co sie stalo?

Ciezka nocka?

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzindybry

A moj leniuszek nie chce wcale sie przewracac!Tylko na boczek sie przekreca
Ale z mieskiem,to masz na mysli warzywka z mieskiem czy samo miesko?
No wlasnie tak do konca sie nie rozpuszcza,wczoraj Erykowi wydlubywalam chrupke z buzi,bo cyckal sobie powolutku,az tu nagle wpakowal cala do dziuba.Nie zostawiam go sam na sam z chrupka.
Stary 2012-10-06, 11:01   #2145
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Ale z mieskiem,to masz na mysli warzywka z mieskiem czy samo miesko?
No wlasnie tak do konca sie nie rozpuszcza,wczoraj Erykowi wydlubywalam chrupke z buzi,bo cyckal sobie powolutku,az tu nagle wpakowal cala do dziuba.Nie zostawiam go sam na sam z chrupka.
Sloiczek z bobovity chyba - warzywka z cielecina.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:23   #2146
emigra
Zakorzenienie

Gosiu no kolejna ciezka noc za nami ... o 5 maz wzial skrzata do salonu i pospalam 40 minut ... nie rozpieszcza mnie te moje dziecie, oj nie ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-06, 11:30   #2147
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Gosiu no kolejna ciezka noc za nami ... o 5 maz wzial skrzata do salonu i pospalam 40 minut ... nie rozpieszcza mnie te moje dziecie, oj nie ...
ahhh skąd ja to znam my już tydzień walczymy w nocy dobrze że w ciągu dnia kochane dziecko mam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:06   #2148
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Adas z tata na basenie, to mam chwile oddechu U nas jak u wiekszosci chyba ida zabki, ciezkie nocki, chodz dzis po nurofenie pieknie spal. Dwa dni temu jak sie obudzil z placzem o 1 w nocy, to dopiero o 4.30 udalo sie mu usnac. Poza tym Adas probuje siadac, jak lezy pod malym katem to juz sie sam podnosi, ale z calkowicie plaskiego jeszcze nie potrafi. Kilka dni temu jadlam grzanke i zakrztusilam sie suchym kawalkiem skorki i zaczelam kaslac. Adas zaczal tak rechotac ze smiechu, ze jeszcze go takiego nie widzialam. Pozniej sie z nim bawilam: ja zakaslalam, on smiech, ja kaszle, on smiech. Chyba z piec minut sie tak zasmiewal, pierwszy raz tak dlugo
Najgorzej ze pogoda juz niezbyt fajna, zimno dzis strasznie.
Probowalam go przesadzic do spacerowki (boje sie ze mi sie podniesie w tej gondoli), ale strasznie w niej jezdzi. Szwagierka nam pozyczy spacerowke-parasolke maclarena, podobno ona jest mieciutka i ladnie dostosowuje sie do dziecka, mam nadzieje ze bedzie lepsza. A jak ciut podrosnie i bedzie stabilniejszy wrocimy do naszej terenowej spacerowki na zime
A tak poza tym to macie przesliczne dzieciaczki. Przede wszystkim bardzo sie ciesze ze u Mravki lepiej z wynikami, i ze nereczka malej Kaji (mam nadzieje ze nie pomylilam imienia) jest ok!

P.S. Zapomnialam napisac, ze dzieki Wam obejzdzalam sobie jak wyglada ta zumba i strasznie mi sie podoba! Wlasnie sprawdzilam ze w klubie niedaleko maja zajecia z zumby, a jako ze mam karte multisport to wejsci za free... Nie wiem czy sie nie pofatyguje na zajecia
Imie dobre dziękujemy
Mam taki sam plan z zumbą, tez mam możliwość posiadanie karty tylko trzeba wykorzystać ją dobrze.

Mam maclarena,w porównaniu z innymi parasolkami jest mięciutki, ale szczerze mówiąc to jednak terenowcem jeździ się mi lepiej,ale nie jest najgorzej.A jaką masz spacerówkę ,że nie jeździ się dobrze?
A ogólnie to cześć Monia
No i dzień dobry wszystkim
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:18   #2149
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

My od wczoraj jesteśmy u teściów więc nadrobie Was w niedziele-poniedziałek

Wczoraj od ok 19 do rana prądu nie było musieliśmy przy świeczkach siedzieć

Jutro zamawiam pieska FP

Kupiłam małemu duże chrupki je, że hej

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:38   #2150
cziqua
Zadomowienie

moje dziecię dzisiaj przechodzi same siebie wstaliśmy o 5:30 i zasnął dopiero 10 minut temu przed wyjściem na spacer tż poszedł z młodym a ja mam czas na.... Zumbę !!! potem musowy shower i sprzątanko bo później tż ogląda mecz

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 13:20   #2151
tynka88
Zadomowienie

Karolca, ale ty chyba tez w jakas suknie wskoczysz

dzien dobry

z rana pobieglam pocwiczyc, wyszlam cała mokra i czerwona jak burak

Emigra wspolczuje Ci bardzo, czasami sama sie zastanawiam czemu takie macie koszmarne te nocki i nie mam pomysłu, moze faktycznie ząbki, bo na pewno jakby Julci cos dolegało , bolalo to bys zauwazyla.

O i cziqa wy tez nieciekawe macie te nocki, u nas w dzien bywa roznie, ale nocki sa przespane od deski do deski.

No i dzis ćwicząc postanowilam sobie, ze codziennie rano, po Mateuszkowym śniadanku , jesli TZ bedzie jeszcze w domu,bede biegac zobaczymy czy uda mi sie wytrwac w postanowieniu

Stary 2012-10-06, 14:30   #2152
Karinio
Zakorzenienie

Bry

I znów nie było mi dane wczoraj nadrobić. No,ale dzisiaj młodzieniec ma 8 miesięcy. Eh,8 miesięcy temu po 20,a dokładnie 20:11 urodziłam małego szoguna
U mnie super pogoda,aż chce się iść na spacer,ale mały zaraz idzie spać i po drzemce pójdziemy,bo ja musze się ogarnąć. Chcieliśmy jechać na babyandchildmarket,bo wczoraj para,która od nas kupiła bujaczek nam o tym powiedziała,ze można np zabawki kupić po funciaku. Ciuszki poszły do znajomej,uff wreszcie się pozbyliśmy

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A i wczoraj mnie mały rozwalił,zaczełam śpiewać mu Gumi misia,a ten zaczął tańcować
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:33   #2153
karo_z
Rozeznanie

Hello

Przekopiuję mój apel z fb

Dziewczyny poczytajcie sobie o tym. Wypadanie włosów, szybkie chudnięcie albo niemożność utraty wagi z ciąży, zmęczenie i inne niepokojące objawy mogą oznaczać problemy z tarczycą
BADAJCIE SIĘ KOBITKI !!!

http://www.endokrynologia.net/tarczyca/zapalenia-tarczycy-hashimoto-graves-basedow

http://www.tarczyca.info/ciaza-a-tarczyca/poporodowe-zapalenie-tarczycy/

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ten Viburcol to taki średni jest :/ Wczoraj może i ładnie pozwolił Ewelince przespać noc (nie całą), ale dziś nie dał rady i malutka budziła się od 20 co 40 minut z płaczem. Teraz miała kupkę, więc od razu przewinęłam, dałam paracetamol (nurofen dostała po południu bo też była bardzo płacząca). Na szczęście zjadła trochę mleczka i zasnęła.
Niech te zęby wreszcie wyjdą aby dziecko mi sie nie męczyło
ah bidulka. Tyle zębów na raz idzie to ją pewnie bardzo boli

Cytat:
gosiu te bodziaki po 24,99 wzielam rozmiar 92 ,ale wcale nie sa bardzo za duze, zastanawiam sie czy nie wymienic na 98, TZ powiedzialam ,ze po 10 zl

ty lubisz zakupy, a ze obie mamy chlopcow to pokaze Ci co jeszcze kupilam ostatnio

oj jakie ładne rzeczy!

Mi udało się kupić taki kombinezonik
http://allegro.pl/kombinezon-sztruks...644459835.html

jest jak nowy!

Nocka minęła jako tako
szału ni ma

Szkoda tylko że ja mam stan podgorączkowy i katar okropny... Mam nadzieję że Piotrusia nie zaraże...bo jemu już katar praktycznie przeszedł...może od niego się zaraziłam
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:35   #2154
Nikii89
Zakorzenienie

Dobry
Ja tylko na razie na chwilkę ....
Oskarowi coś się dziwnie ustawiło... w nocy budzi się co 2-3 godz na jedzenie a jak wstanie już rano to potem z 6 godz może nie jeść ;/

A mam pytanie czy Wasze dzieci też się strasznie pocą w nocy?? szczególnie na główce.
Oskar jest tak spocony na głowie że potem są mokre plamy na prześcieradle jak śpi z nami lub poduszeczka jak u siebie.
Śpi w pajacu myśleliśmy że mu za ciepło więc na noc ubraliśmy go na krótko ale jest to samo. Więc jestem ciekawa czy u Was jest tak samo ??

Resztę poczytam wieczorem... TŻ idzie na spotkanie klasowe , a ja jak uśpię Oskara to będę miała czas dla siebie i może na zumbe:P
Stary 2012-10-06, 14:35   #2155
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Bry

I znów nie było mi dane wczoraj nadrobić. No,ale dzisiaj młodzieniec ma 8 miesięcy. Eh,8 miesięcy temu po 20,a dokładnie 20:11 urodziłam małego szoguna
U mnie super pogoda,aż chce się iść na spacer,ale mały zaraz idzie spać i po drzemce pójdziemy,bo ja musze się ogarnąć. Chcieliśmy jechać na babyandchildmarket,bo wczoraj para,która od nas kupiła bujaczek nam o tym powiedziała,ze można np zabawki kupić po funciaku. Ciuszki poszły do znajomej,uff wreszcie się pozbyliśmy

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A i wczoraj mnie mały rozwalił,zaczełam śpiewać mu Gumi misia,a ten zaczął tańcować
gratulacje z okazji 8 miesięcy!

Piotruś dziś parę razy powtórzył "tata"
a mama to mu jakoś jeszcze nie idzie hihi

Stary 2012-10-06, 14:42   #2156
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Bry

za 8 miesięcy chyba najstarszy
Stary 2012-10-06, 14:48   #2157
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja dopiero teraz bo od rana reszta zakupów do zrobienia a pada wiec tz zostawał z dzieciakami a ja sobie poszlam je ze spokojem zrobić nocka ponoć minęła ok bo tz zajął się Anią w nocy. Wczoraj po sprzedaży autka jeszcze mieliśmy gości tz jakoś to zniósł

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 15:44   #2158
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja dopiero teraz bo od rana reszta zakupów do zrobienia a pada wiec tz zostawał z dzieciakami a ja sobie poszlam je ze spokojem zrobić nocka ponoć minęła ok bo tz zajął się Anią w nocy. Wczoraj po sprzedaży autka jeszcze mieliśmy gości tz jakoś to zniósł
Zniósł jakoś gości czy sprzedaż auta??

Fajnie, że Wam się udało sprzedać skoro aż z mazur przyjechał, to chyba było pewne że kupi a zadowoleni jesteście z ceny,czy kupiec mocno się targował?

Stary 2012-10-06, 16:26   #2159
tynka88
Zadomowienie

ja tez jestem zadowolona z zakupow mateuszkowych i ciesze sie, ze wam tez sie podobaja Mateuszkowi we wszystkim jest ślicznie ( tak skromnie) ale wiadomo, ze on jest dla mnie naj pod kazdym wzgledem

Karo, ale Ci sie taniutko udało kupic ten kombinezon
ja Mateuszka codziennie ucze mama, ale on sie tylko smieje jak mu ciagle mówie mama po kilkadziesiąt razy

Nikki Mateuszek sie raczej nie poci juz,ale byl czas, ze sie pocił, cos dziewczyny pisały ,ze to z jakimis witaminami zwiazane moze byc,aLE nie pamietam.

Stary 2012-10-06, 17:33   #2160
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
ja tez jestem zadowolona z zakupow mateuszkowych i ciesze sie, ze wam tez sie podobaja Mateuszkowi we wszystkim jest ślicznie ( tak skromnie) ale wiadomo, ze on jest dla mnie naj pod kazdym wzgledem

Karo, ale Ci sie taniutko udało kupic ten kombinezon
ja Mateuszka codziennie ucze mama, ale on sie tylko smieje jak mu ciagle mówie mama po kilkadziesiąt razy

Nikki Mateuszek sie raczej nie poci juz,ale byl czas, ze sie pocił, cos dziewczyny pisały ,ze to z jakimis witaminami zwiazane moze byc,aLE nie pamietam.
no taniutko nie spodziewałam się że sama będę licytować hehe

A tym poceniem to z tego co pamiętam chodziło o niedobór witaminy d3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości