Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 10:01   #3991
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ale jaki miałam sen Ela mi się śniła że była w ciąży i miała urodzić Marcela i Maxa A przy porodzie okazało się, że to Marcel i Matylda. I ta Matylda urodziła się w okularach takich kujonkach i pachniała perfumami Ja to wszystko na forum czytałam i tak strasznie się przejmowałam i płakałam, że taki dramat spotkał Elę i skąd te okulary wytworzyły się w macicy a Ela, pisała, że się cieszy, tylko musi zmienić szkła bo ona ma plusy a to są minusy i że smaruje małą oliwką, aby ten zapach wytępić bo on jest taki na wieczór Aha i nikogo nie dziwiły te okulary ani zapach, tylko mi się to wydawało straszne i niecodziennie
o matko co za sen!! ja mam dziwne sny ale przy Twoim to pikuś...

Princ - ja bym poszłal na komisariat, straszne to co opisałaś!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

a i pochwalę sie jeszce ze znowu zostałam ciocią. Wczoraj TŻ sis urodziła, miała cc a małemu złamali rękę przy wyciąganiu z brzucha . Mały kolos bo prawie 4200 i 68cm.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:37   #3992
owieczka86
Zadomowienie

Witam

Princ dobrze że Wam się nic nie stało. Ja bym poszła na policję to zgłosić...

Nocka nawet spoko,nie licząc tej 2,5godzinnej zabawy od 2w nocy...ale nawet wyspana jestem,wstaliśmy o 9 :-D tz w ogródku,młody zasypia gotuje mu zupke z rybka katarek jakby trochę mniejszy na dworku mimo że pochmurno to ciepło może jak nie będzie padać i młody nie będzie miał temperatury to na jakiś nie długi spacer wyjdziemy po obiadku bo człowiek oszaleje w domu...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:37   #3993
ela3010
Zadomowienie

Princ zimno mi się zrobiło ja przeczytałam. Moim zdaniem musisz to zgłosić dla spoojnego sumienia że zrobiłaś wszystko co mogłaś dla bezpieczeństwa innych, może w ten sposób uratujesz czyjeś życie, albo właśnie takiego maleństwa.
W moją znajomą też kiedyś na pasach wjechało auto, ona przeleciała przez maskę a 2miesięczne dziecko wypadło z wózka, nic się nie stało, na szczęście!

Seona:rotfl :.
Ty to masz sny kobieto, jeny tyle dzieci, te okulary mnie rozbroiły, czadowy sen, dobrze ze choć Matylda była bo co ja bym poczęła z tyloma chłopami w domu, jak w wojsku, a ja generał.

Idę pranko wieszać, chata ogarnięta, zrobię Seonkowy torcik dziś, dzięki kochana.

Muff ale ciacho z synia, cuuuudowny!!!
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:41   #3994
owieczka86
Zadomowienie

Mszpilka no duży maluszek szkoda tylko że lekarze nie uważali ...jejku z tymi lekarzami ostatnio to jakaś masakra :/ zdrówka maluszkowi życzę :-*

Seona fajny sen ;-)hihi mnie też się czasem głupoty śnią...np że byłam na wakacjach z pewnym aktorem a co do bucików nie pomogę bo się jeszcze za żadnymi nie rozglądałam...
Stary 2012-10-06, 11:00   #3995
ania21_21
Zadomowienie

Hejka wszystkim

Widzę że zebrało wam się na wspomnienia i jeszcze ktoś mnie pamięta przepraszam że tak dawno do was nie zaglądałam, ale rekonwalescencja później powrót do pracy i znowu przystosowanie się zeszło mi dużo czasu

U nas wszystko po staremu Lilka w następną niedzielę ma roczek (widzę że pisaliście o tortach ja zamawiałam wczoraj). W poniedziałek Lilka zrobiła swoje pierwsze kroki i ma już 7 zębów, 8 w drodze
Na roczek mieliśmy lecieć do Polski ale ze względu na moje chorobowe(brak kasy) nie lecimy robimy tutaj będzie 6 osób z dziećmi 8

To tak w skrócie co u nas poczytam jeszcze chociaż ostatnie parę stron bo wszystkich nie dam rady

Princ ale przeżyłaś ja bym poszła na policję

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-10-06 o 11:05
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:10   #3996
ela3010
Zadomowienie

O Ania, cześć kochana
Gratki dla Lili za wszystkie osiągnięcia. A co ze zdrówkiem się stało, przeoczyłam coś.

Szpileczko gratulacje, waga jak waga ale wzrost powalający, koszykarz będzie czy co. A za rączkę to.

Seonko mi też potrzebne buty a kompletnie nie wiem jakie chcę, wybór nie będzie duży bo łape to ja mam jak szuflę więc łatwiej się będzie zdecydować, albo rozmiaru nie będzie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:17   #3997
ania21_21
Zadomowienie

Elu wracając z Polski w samolocie za szybko się obróciłam i zwichnęłam rzepkę w kolanie (ból był 100 razy gorszy od porodu) musiałam zostać w Polsce miałam 4 tygodnie nogę w gipsie a później jeszcze rehabilitacja wróciłam do Anglii pod koniec sierpnia a miałam na początku lipca
Stary 2012-10-06, 11:21   #3998
OlusiaS
Wtajemniczenie

Princ .najwazniejsze,ze nic sie nie stało!!!idz na policję,gbojowi sie należy!!!chociaz z drugiej strony takie przypadki traktowane sa przez sad łagodnie

Seona niezła masz wyobraźnię .
Przepis na torcik zanotowany,na pewno wykorzystam

Ania helou .szkoda,ze nie jedziesz,byśmy sie spotkały .odzywaj sie od czasu do czasu,wstaw jakaś fotkę

Wieczorem jedziemy do Polski i nie będzie mnie tydzień .moze chociaz fb uda mi sie czasem podejrzec.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:32   #3999
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Seona nasuwa mi sie jedno pytanie.....co Ty brałaś przed snem ???
Kasia, właśnie nic nie jadłam, poszłam na głodnego, bo nie chciałam się obżerać, a nie miałam nic dietetycznego. A moja mama mówiła zawsze jak byliśmy dzieckiem: "zjedz kolację, bo będę ci się Cygany śniły"

Princ, ja bym zgłosiła, nawet jakbym miała po sądach się włóczyć weź, masakra to co napisałaś!! U mnie na osiedlu nieraz tak śmigną, że o mało Patrycji z chodnika nie zmiecie!! A nie mam jak zdjęcia zrobić ani zanotować rejestracji

Ania!! ale co z tym kolanem? Już dobrze? Chodzisz normalnie?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:43   #4000
ania21_21
Zadomowienie

dzięki dziewczyny

Z kolanem teraz jest super już go nie odczuwam i chodzę normalnie dużo dała rehabilitacja a fotkę wstawię popołudniu teraz mamy zamiar iść z tżtem na miasto

Olusia szkoda no nic może następnym razem teraz będę dopiero na początku grudnia na tydzień, może w końcu kiedyś się spotkamy

Dobra mykam odezwę się później jak Lilka zaśnie

Czas edycji: 2012-10-06 o 11:47
Stary 2012-10-06, 11:54   #4001
saaraa_lub
Rozeznanie

Nettko
dzięki, na próbę wysłałam na rossmannie zobaczymy jakie wyjdą zdjęcia

Princ
nie odpuszczaj sukinsynowi!!!!

Olusia szczęsliwej drogi!!!!

Aniu chociaż chyba nie miałyśmy jeszcze okazji się poznać

Elu rozmiarem buta mnie chyba nie przebijesz, po ciaży noga mi urosła o jeden rozmiar,aktualnie 42!

Już pisałam na fb, daliśmy H. pierwszy raz białko j.kurzego i jest chyba uczulony, wysypka+silne wymioty,gdyby nie tz nie wiem jakby się skończyło bo wymioty przez sen, całe szczęscie tz był obok.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-10-06 o 11:56
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:55   #4002
princessskaa
Wtajemniczenie

Przemyślałam, pogadałam i z tż i rodzicami i odpuszczam. Latanie po sądach i te stresy. Dziękuje Bogu, że jesteśmy całe. Niech ten kierowca martwi się o własne sumienie....

Wiem, że każda by poszła na komisariat. I ja też chciałam. Ale każdy radzi co innego.. A ja już sama nie wiem..

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-10-06 o 11:56
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:57   #4003
saaraa_lub
Rozeznanie

Do sądu droga jeszcze baardzo daleka, najparwodopodoniej nawet by do sprawy nie doszło.Czy oficjalne zawiadomienie na policji chociaż złożyłaś?
doczytałam.
Stary 2012-10-06, 12:05   #4004
nettka_
Zadomowienie

Aniu witam

Sara dobrze że obok był tz.

Princ a ty na policje. Niech poniesie konsekwencje

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:06   #4005
OlusiaS
Wtajemniczenie

Aniu to prędzej w przyszłym roku ,w tym juz nie jedziemy.

Owieczko a jak TZ?
Stary 2012-10-06, 12:25   #4006
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Chyba jestem pierwsza Ale Lili wstała przed 7 zawsze budzi się ok. 7:15.

Ale jaki miałam sen Ela mi się śniła że była w ciąży i miała urodzić Marcela i Maxa A przy porodzie okazało się, że to Marcel i Matylda. I ta Matylda urodziła się w okularach takich kujonkach i pachniała perfumami Ja to wszystko na forum czytałam i tak strasznie się przejmowałam i płakałam, że taki dramat spotkał Elę i skąd te okulary wytworzyły się w macicy a Ela, pisała, że się cieszy, tylko musi zmienić szkła bo ona ma plusy a to są minusy i że smaruje małą oliwką, aby ten zapach wytępić bo on jest taki na wieczór Aha i nikogo nie dziwiły te okulary ani zapach, tylko mi się to wydawało straszne i niecodziennie

Skąd się takie sny biorą?!? O perfumach to akurat wiem, bo wczoraj przyszła do mnie moja siostra i mówiła, że zakochała się w jakimś zapachu Lancome i żebym poszła sobie powąchać bo podobno jest obłędny.

Buahahaha

chyba z tych naszych wspominek, bo mi sie tez snilo bylam na IP z drugim w ciazy i mialam rodzic, a lekarz do mnie: to tym razem tak dla odmiany walniemy cc, a ja ryczalam jak glupia, ze nie chce, a potem kazali mi nazwac dziecko Wojtus, a mi sie nie podobalo:brzydal :

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
HELOŁ

Kurcze, dopiero mam neta, bo wtedy po 20min coś się zepsuło i nie działał.. Wczoraj pan było wieczorem dopiero, więc już nie miałam siły pisać. Ale dzisiaj się melduję z rana

Dziękuję za pamięć o mnie, o trzymanie kciuków za przeprowadzkę

Przyznaję się bez bicia, że tylko pobieżnie przeleciałam posty, ale od dzisiaj sumiennie będę czytać

Baszka gratki za zębola

A teraz coś bardzo przykrego, sytuacja z wczoraj..
Szłam z niunią do Tesco (mamy 20min piechotką). Przechodziłyśmy przez przejście, byłyśmy w połowie, patrze w prawo, a tu z mega prędkością jedzie na nas auto!!!! Zygzakiem z piskiem hamuje!!! Ja w krzyk i do przodu! Zdążyłam uciec, Bóg miał nas w opiece.. Serce mi stanęło, popatrzyłam czy małej nic się nie stało, ludzie na przystanku ryknęli jak zobaczyli tą sytuację. Samochód mu obruciło przed [przejściem o 360stopni!!! Patrze na kierowcę, a on sobie odjechał. Nie zainteresował się czy wszystko z nami dobrze, a przecież prawie nas zabił!!! Patrze, na czerwonym stanął, lece biegiem z wózkiem, żeby mu wybić szybę, albo nie wiem po co! Ale odjechał, bo zielone, ale ja zanim. Podjechał pod tesco. Zanim doszłam, stał samochód, we środku nikogo nie było. Popłakałam się z nerwów, zadzw do męża, taty. Kazali na policje dzwonić. Zrobiłam tak. Zrobiłam fotki samochodu. Czekałam chwilę, ale nic. Zimno to weszłam się usp0okoić do środka. Płakać mi się znowu chciało. Po chwili wyszłam, odjechał ten ktoś. Policjant zadzw do mnie, powiedziałam, że już odjechał, jak chwilę mnie nie było. Kazał zgłosić się na komisariat i złożyć zeznania. Będzie sprawa w sądzie, kierowca zostanie ukarany. Ale siły wczoraj nie miałam latać i szukać posterunku. I nie wiem czy odpuścić już czy dzisiaj iść.. Bo potem po sądach latać... Ale z drugiej str może powinien ponieść karę..Co radzicie? Powiem Wam, że gdybym sama szłą to ch*j, ale mógł mi dziecko zabić!!!!!! I nie zatrzymał się, tylko spierdo*ił. SZOK, nigdy czegoś takiego strasznego nie przeżyłam. Nawet teraz mnie zaczyna telepać, a w oczach łzy.. Moje maleństwo Kochane naraził na takie niebezpieczeństwo
princ az sie poryczalam nie odpuszczaj skur...nowi, niech wie, ze nie jest bezkarny. Matko cale szczescie, ze nic sie wam nie stalo
jak ja sie boje przechodzic przez ulice, nawet jak mi sie na pasach zatrzymaja, kiedys z dwoch stron stali, ja weszlam, a zza zatrzymanego samochodu wyjechal drugi i o wlos od nas i oczywiscie pojechal dalej. Zreszta slyszalyscie pewnie o tym jak facet wjechal w kobiete z wozkiem na przejciu

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

szpilko gratki dla swiezo upieczonej cioci ja w styczniu i w lutym zostane znowu ciotka i sami chlopcy
swoja droga jak ci lekarze musieli to dziecko szarpac, zeby mu raczke zlamac

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Elus dzieki w imieniu Filipka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:30   #4007
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu jak fajnie, ze jestes wpadaj kiedy tylko mozesz, wszystkie cie pamietamy, i twoja uparta Lile, co z brzucha wyjsc nie chciala
gratulacje za pierwsze kroczki
pieknie wygladalas na chrzcinach malej, widzialam foty na nk

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Aniu co za pech z ta noga ale za to ile sie u rodzicow nasiedzialas

szpilko dopiero doczytalam wzrost, jak Ela zwrocila uwage nie pomylilas sie na pewno? matko jaki dluuugi

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ola udanej podrozy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:57   #4008
OlusiaS
Wtajemniczenie

Faktycznie duży,gratulacje dla ciotki .ja na dniach zostanę ciocia Adasia

A najgorsze jest to,ze ludzie wieszaja psy na tej potraconej matce i ojcu,ze nie patrzyli w ogóle .i ze ojciec po wszystkim zamiast pomagać żonie i dziecku rzucił sie do kierowcy.chyba istnieje cos takiego jak szok????wcale mu sie nie dziwie
Stary 2012-10-06, 14:45   #4009
owieczka86
Zadomowienie

Olusia a dziękuję tz ma się dobrze od wtorku w domu jest,bierze jakiś lek i na szczęście nic się nie dzieje,blizna niewielka ładnie się goi tz ma maść będzie smarował
Jak młody zaśnie idę robić ciasto z galaretek :-D podobne do tego co Seona pisała tylko ja sobie kolorową tęczę:-D tztowi się zachciało;-)

Oglądałam torty w necie i spodobał mi się jeden z figurka misia i ciuchci na górze do tego napis....chyba taki zrobię,tztowi się podoba,figurki zrobiłabym sama...ewentualnie widziałam na all gotowe figurki samochodzików lub wierzch z autem...kurde już sama nie wiem :-( tz mówi że na roczek wystarczy ten z misiem i ciuchcia...ehh ja to mam problemy

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Faktycznie duży,gratulacje dla ciotki .ja na dniach zostanę ciocia Adasia

A najgorsze jest to,ze ludzie wieszaja psy na tej potraconej matce i ojcu,ze nie patrzyli w ogóle .i ze ojciec po wszystkim zamiast pomagać żonie i dziecku rzucił sie do kierowcy.chyba istnieje cos takiego jak szok????wcale mu sie nie dziwie
Ja też mu się nie dziwię że chciał kierowcy w☠☠☠ać!!! Oni chyba jak przechodzili to mieli zielone światło,czy źle coś usłyszałam??? Bo skoro oni mieli zielone to tamten debil miał czerwone i miał stać nie jechać!!!! Kretynów nie brakuje...tylko czemu przez nich muszą cierpieć niewinni ludzie!!!! Ja to bym mu prawko dożywotnio zabrała ale nie u nas w kraju takie rzeczy...niestety....

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Aniu witaj dawno Cie nie było ...zaglądaj do nas jak tylko masz chwilke:-D
Stary 2012-10-06, 15:01   #4010
ania21_21
Zadomowienie

Jestem z powrotem wrzucam parę zdjęć ostatnio robię jej mało muszę się poprawić

A i jeszcze dam zdjęcie z chrzcin (jak ktoś nie widział na nk)

Jak wejdę na duży komputer wrzucę jeszcze ze spaceru bo tam mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 13x18.jpg (87,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0647.jpg (75,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0767.jpg (64,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0738.jpg (54,0 KB, 43 załadowań)

Czas edycji: 2012-10-06 o 15:07
Stary 2012-10-06, 15:09   #4011
owieczka86
Zadomowienie

Aniu super wyglądasz, śliczną masz córeczkę:-D
Stary 2012-10-06, 15:22   #4012
ania21_21
Zadomowienie

a to sprzed chwilki sama stoję i oglądam reklamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0784.jpg (118,5 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-10-06, 15:42   #4013
pokszyfka
Zadomowienie

aniu ale ślicznotka z Lilci a te dwa zęby na chrzcie przeurocze. ty też promieniejesz
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 15:45   #4014
nettka_
Zadomowienie

Aniu mała śliczna

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-10-06, 16:59   #4015
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

szpilko dopiero doczytalam wzrost, jak Ela zwrocila uwage nie pomylilas sie na pewno? matko jaki dluuugi
kurde teraz sama sie zastanawiam czy dobry ten wzrost bo chyba jednak 58 ale jutro idziemy odwiedzić mamę i maleństwo to zobaczę.
To była 3 cesarka i podobno prz kolejnych cesarkach jest to bardzie prawdopodobne bo sa zrosty po przednich cięciach. A przecież naszą Helcię ciachnęli po policzku i miała bliznę a teraz juz nie widać nic a nic.
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem wrzucam parę zdjęć ostatnio robię jej mało muszę się poprawić

A i jeszcze dam zdjęcie z chrzcin (jak ktoś nie widział na nk)

Jak wejdę na duży komputer wrzucę jeszcze ze spaceru bo tam mam
Aniu wyglądasz cudnie! i Lilka jest słodka...
Ciebie nie poznałbym nigdy w porównaniu z tego co pamiętam z ciążowych lub poporodowych zdjęć. Promieniejesz!
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 18:06   #4016
dygotka8
Zakorzenienie

Aniu-ostatnio myślłam o Tobie i miałam pisać pw do Cibei,a sie odezwałaś

Lilka-ślicznota-i już roczek ma!!!Ale ten czas leci

odwiedzaj nas częsciej!!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:51   #4017
nettka_
Zadomowienie

Gdzie się podzialyscie?

Stary 2012-10-06, 21:22   #4018
owieczka86
Zadomowienie

Ja jestem oglądam mam talent i zerkam tu co chwilę ale nikt nic nie pisze :-(
Stary 2012-10-06, 21:51   #4019
basiula19
Zadomowienie

hejo

no faktycznie cisza straszna.....Glam gdzie jestes?????ostatnio cie nie widać mały śpi u nas kolega siedzi to tez tak siedze ale głowa mnie boli chyba zaraz sie położe....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:04   #4020
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hejo

no faktycznie cisza straszna.....Glam gdzie jestes?????ostatnio cie nie widać mały śpi u nas kolega siedzi to tez tak siedze ale głowa mnie boli chyba zaraz sie położe....
Glam pisze tylko w swoim wątku.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości