|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cześć dziewczyny!
Bardzo dziękuję za kciuki dla mojego Kubusia W poniedziałek koło 17-ej dzwonie do laboratorium z zapytaniem o wyniki badań Kubusia,facet sprawdza i alarmującym głosem karze jechać do szpitala,bo bilirubina 20,7.Ja zaczęłam się trząść,dzwonie do męża,by zajechał odebrać badania i ze musimy jechać do szpitala.Spakowałam rzeczy dla siebie i Kubusia i pojechaliśmy. Tego dnia na IP działo się,choć i tak czekaliśmy k.godzinki.Dzięki Bogu przyjeli nas razem do szpitala i Kubus od razu pojechał na oddział noworodkowy pod lampe.Był tam przez noc,ja chodziłam go karmić.Potem w południe z tą lampą przywieźli mi go na sale,po czym okazało się,że przez noc mu ładnie spadło do 12,4 i zostaje tylko na tzw.słoniu(taka lampa)Strasznie się denerwował w tych okularkach a jak mu je zdjęłam to tak się rozglądał biedaczek,nie wiedział,czy to dzień czy noc.Do 20-ej na tym się opalał Potem go ubrałam i poszliśmy w odwiedziny do Lidki i Lilki![]() Rano pobrali Kubie krew do badania i koło południa dostalismy pozytywne wieści,że bilirubina spadła na 9,8 i wychodzimy do domu. To tyle.Mam nadzieje,że nie wróci już.Za tydzień jednak powtórze badanie,by mieć pewność. Pokaże Wam Kubusia pod lampami...mój biedaczek i pomyśleć,że nas lekarz wypuścił oceniając "na oko" żółtaczkę.Choć wg naszej pani doktor żółtaczka spadała,ale wyniki krwi były jednoznaczne... A i wczoraj Kubuś ważył 4400g
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo to karmienie piersią jest fajne ![]() Angel, Jagódka jest śliczna!!
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Katee super że już jesteście w domku i mam nadzieje, ze żółtaczka już nie wróci.
Dziewczyny jaki żel pod prysznic brałyście dla siebie do szpitala. Wiem, że pytanie może głupie, ale nie chciałabym, żeby Malutek przytulając się do mnie dostał uczulenia. CHyba dopada mnie przedporodowa panika.
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Aneczka G,Aga_ton,Lidka ogromne gratulacje
![]() Agatko wracaj do sił kochana.Współczuję łyżeczkowania,bo sama to przechodziłam.Biedna musiałaś sporo stracić krwi.Teraz już będzie tylko lepiej Asiulka zdrówka dla Jasia.Jak on znosi inhalacje?My robimy inhalacje starszemu,bo kaszel go męczył i ma tak zapobiegawczo,by na oskrzela mu się nie przeniosło.Nie cierpie takiej pogody w kratkę m_moni najlepszego kochana colds biedna Melcia,skąd jej takie coś sie zrobiło? co do tej maści,ja nie stosowałam,Iwoncia ją miała i jej pomogła.Mi narazie jakby problem hemoroidów ustąpił. Zapomniałam,co miałam napisać...mam wrażenie,że nie byłam tu ruski rok... kraven ja miałam z białego jelenia hipoalergiczny z kozim mlekiem
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-05 o 19:39 |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuje Katee
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku cały czas zaciskam za Was kciuki
Kraven ja biore normalne kosmetyki te co na codzien pierwszego synka nie uczulalo takie cos![]() Kate ciesze się,że jesteście już w domku i oby tak zostało |
|
|
|
#4087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Lidka witajcie w domku
czekam na opis porodu, bardzo je lubię Aneczka_G, gratulacje oby wszystko się wygoiło jak należy! Cytat:
super że malutka już na świecie... ale jak tak można??? nie słyszeli o cc?Cytat:
Ja mam może tak ze 2 dziennie, jeśli chodzi o te bóle jak na okres... Katee27, Dzielny ten twój Kubuś! oby wszystko było już ok... Justynka dzięki za opis mnie nie wystraszyłaś Kurka a mnie jakieś przeziębienie chyba łapie zaczyna mi się katar ale taki z zatok :/ obżarłam się przed chwilą czosnkiem i zrobiłam sok z cebuli... bleh.
|
||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Kate dobrze, że już w domku jesteście!
![]() A mi się dziecko zepsuło Nie spał rano 4 godziny, potem na spacerze zasnął na 4 godziny i po spacerze niestety znowu nie spał, a teraz przez 2 godziny próbował usnąć, ale ciągle wybudzał się prężąc się i popłakując... Znowu ma zieloną kupkę poza tym, a rano miał już żółtą. Tym razem zjadłam croissanta z malinami, więc może to jednak maliny mu szkodzą...? Bo przedwczoraj jak surowe jadłam, to też miał potem zieloną kupę. Ale dżem malinowy jem i takich problemów nie ma... Myślicie, że to prężenie się i płacz, to może być od tego co zjadłam...? Bo kolka to chyba objawia się takim ciągłym płaczem? Zrobiłam mu masaż brzuszka, bardzo się podobał i podczas kąpieli był bardzo spokojny, a tylko go ubraliśmy, to w ryk Ale teraz przy cycu już siedzi i mu błoogooo... I przy okazji walnął sobie kupkę z tej błogości ![]() Ps. Ja też nazywam Henia klopsikiem
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam. No bo to jest taki Klopsik
![]() I niestety własnie taki mi skopał wątrobe, że mi się niedobrze zrobiło.
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wiecie co jest u mnie za sciana impreza nadal laska nie zmadrzala choc ma sprawe w sadzie
|
||
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Ja o refluksie pare słów chciałam rzucić
Bom ja doświadczoa w tej kwestii (Hanka się znaczy) w CZD spędziłyśmy prawie dwa miesiące (ale to nie tylko z powodu refluksu- bo się okazało że to nie refluks i była dalsza diagnostyka)Jeśli chodzi o badania aby wykluczyć lub wykryć refluks to ajczęściej wykonywana jest tak zwana pHmetria- polega to a tym że a całą dobę dziecko ma włożoą rureczke do żołądka przez nosek a mamusia a pasku nosi sobie a ramieniu taką "konsole do gier " na której klika sobie odpowiednie guziczki kiedy dziecko zaczyna/kończy jeść zasypia/budzi się. Troche to kłopotliwe bo dzieciątko uwiązane i trzeba a tą sąde uważać co by berbeć sobie nie wyciągnął z noska.Inne badanie (te które mieliśmy my ) to scytygrafia przewodu pokarmowego (podaje się kotrast do wypicia dziecku a potem robi się zdjęcia RTG w różnych odstępach czasowych i się sprawdza jak ten kontrast porusza się po pp,
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() I spokojnej nocy dla maluszków. |
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie widziałam dziecka z żółtaczką to, bym pewnie nawet nie widziała, że Małej coś jest.. Masz szczęście Mi niby lepiej po tej maści, aczkolwiek dopiero 3ci dzień ją stosuje..
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Do jutra i spokojnej nocy dla wszystkich
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, to co wam pisalam tydzien temu okazalo sie poczatkiem porodu.
mala Laura urodzila sie 28.09.2012. 57 cm 3970g. sn porod przebiegl bardzo szybko, bez poprzedzajacych symptomow. bo ani wody mi nie odeszly ani czop. poprostu bolal mnie brzuch. od 22 w nocy do 3.30 bylam w domu. bolal brzuch ale jeszcze znosnie. po 3.30 stwierdzialm ze pojedziemy do szpitala to sprawdzic i sie okazalo ze mam 8-9 cm rozwarcia! polozna powiedziala ze jak by mi wody w domu odeszly to bym w domu urodzila! a wiec szybko na lozko porodowe, oxytocyna, szybko doszlo do 10 cm. i o 5.50 urodzilam nasza kochana kruszke! jest przeslodka! ja przeszczesliwa! non stop spi i je naraz z dwoch piersi. jedynie to stan moich sutkow jest w oplakanym stanie! poranione, zakrwawione, ale mysle ze z dnia na dzien bedzie lepiej. i ze sie jakos w koncu zagoja. potrzebowalam tygodnia zeby dojsc do siebie, wlaczyc komputer i sie do was odezwac. mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle.
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Hej jestem mamusią grudniową i spodziewam się drugiego synka, wkleję Wam mój wpis z naszego wątku ku przestrodze dla Waszych mamus które spodziewają się lub mają już swoich synków w domu.
Zacznę od tego, ze moj synek mial wędrujace jaderko ale nikt o tym nie wiedzial bo jak sprawdzalismy to zawszy byly dwa. I jak mial poltora miesiaca to przyszedl dzien kiedy strasznie plakal wszyscy mysleli ze to kolka pomagalo mu tylko lezenie w foteliku bo byl wtedy w takiej polsiedzacej pozycji nastepnego dnia po nieprzespanej nocy zadzwonilam do srodowiskowej, przyjechala niby go zbadala ale jaderek nie sprawdzila tylko od razu stwierdzila ze to kolka i niestety trzeba to przetrwac. Chwile po jej wyjsciu maly zaczal wymiotowac na szczescie mialam go akurat na rekach bo boje sie myslec jakby sie to skonczylo gdyby lezal w lozeczku przebralam go zadzwonilam po Tza bo mieszkalm wtedy u rodzicow i poszlismy do rodzinnej ona go zbadala jąderek nie sprawdzala i stwierdzila ze wyczuwa przepukline i ze prawdopodobnie jelito sie zapetlilo i wyslala nas do szpitala w Pile. Pojechalismy tam od razu i przez 4h ciagali nas z malym po oddzialach i gabinetach robiac mase niepotrzebnych badan a maly z bolu wymiotowal i momentami prawie tracil przytomnosc po czym stweierdzili ze oni operacji sie nie podejma bo to jest noworodek a oni noworodkow nie operuja tylko ze maly nie byl noworodkiem a niemowlakiem bo noworodek jest do 1mc zycia a maly mial 1,5mc i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam Jak dojechalismy byla godzina 22:00 i na izbie przyjec czekal na nas sztab lekarzy i pielegniarek zabrali malego na badania ktory juz ledwo żył jak zobaczylam malego na sali z tymi wszystkimi rurkami podlaczonymi do jego malego cialka plakalam jak glupia jednoczesnie dziekujac bogu ze juz po wszytkim i ze juz nie cierpi cala noc przesiedzialam przy jego lozeczku na drewnianym krzesle rano przyjechal po mnie kuzyn ktory mieszka pod poznaniem zebym mogla sie wykapac i przespac jak wrocilam maly nie spal a pielegniarki podaly mu MM Bebilon kiedy chcialam go nakarmic okazalo sie ze nie mam czym bo z nerwow i dwoch nieprzespanych dni i nocy stracilam pokarm kiedy to wszystko dotarlo do srodowiskowej wiecej sie nie pokazala u mnie w domu a kiedys jak maly mial 5 mc spotkalam ja w sklepie to pyta mi się,,jak tam pani córeczka?" jak sie na nią spojzalam to myslalam ze ja zabije i mowie glosno zeby kazdy slyszal ze nie mam corki tylko synka ktory przez nia stracil jedno jaderko i prawie zmarl mi na rekach szybko odstawila koszyk z zakupami i wyszla ze sklepu. Dlatego dziewczyny które spodziewaja sie synków blagam Was sprawdzajcie te jaderka nawet jak dzieci beda mialy kolki nie dopusccie do tego co spotkalo mojego synka ![]() Jak ktos to dal rade przeczytac to gratuluje wytrwalosci ale w koncu to z siebie wyzucilam
|
|
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ja o 5 po raz czwarty tej nocy wstałam do łazienki i nie było szans, żebyśmy dalej zasnęli. W końcu wstałam, bo ile można się wiercić w łóżku i co chwilę przebudzać TŻ, a ten ma w końcu dzisiaj wolną sobotę, więc może trochę pospać, bo w tygodniu wstaje codziennie o 4. I tak oto jestem tutaj. ![]() Dzisiaj lub jutro jedziemy do Poznania do teściów po wózek dla Antosia. Cytat:
Z całych sił trzymam kciuki za jego zdrówko, żeby wyniki już teraz były tylko co raz lepsze. Cytat:
![]() Proszę przyjmij moje gratulacje!!! Pozazdrościć tylko tak szybkiej akcji i porodu. ![]() Cytat:
Kochana bardzo współczuję przeżyć i tego, że trafiłaś na tak niekompetentną położną. Ja spodziewam się synka i napewno po przeczytaniu Twojej historii, będę kładła nacisk, aby sprawdzano te jąderka u mojego malucha. Życzę szczęśliwego rozwiązania drugiej ciąży.
|
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
AAAaaa.... Ja chyba rodzę....
![]() Obudziłam się pół godziny temu i trochę wody ze mnie pociekło. Poleciałam do kibelka na siku i zobaczyłam na gaciach flubbera Teraz pomalutku sączy się lekko różowa woda... Myślicie że to TE wody? Czy może tylko płynna część czopa?
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia, bo jak pokazują przykłady dziewczyn z wątku, np. gda, to można pomylić wody właśnie z tą płynną częścią czopa. A jakieś skurcze są? Jeżeli to wody i nie masz paciorkowca to masz spokojnie jeszcze 2 godziny, więc poobserwuj chwilkę sytuację. Weź może prysznic, zjedz coś i poczekaj co się będzie działo przez najbliższe 30minut, a jak nie przestanie się sączyć to gnaj pędem na IP. ![]() Trzymam za Was mocno kciuki!
|
|
#4101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzwoniłam do gina, kazał się szykować i przyjeżdżać... Boję się... ![]() Nie mam nr do żadnej z Was, więc pewnie prędko sie nie odezwe. Trzymajcie proszę kciuki
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie bój! Myśl o tym, że lada moment będziesz miała córcię w ramionach. Niech ten obraz Cię motywuje i powoduje pozytywne nastawienie. Ja przynajmniej jak ogarnia mnie panika, to staram sobie wizualizować ten obraz i od razu mi lepiej. ![]() Podesłałam numer, ale nie wiem czy jeszcze odczytasz wiadomość. Trzymajcie się. Czekamy tutaj na Wasz powrót.
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Choco no to zaciskam kciuki! I wracaj z dzidzia .My dzisiaj na suwaczku mamy 39 tydzień więc wkroczyliśmy w 40!!Jejku jak to zleciało! Teraz pozostało mi prosić Fabianka zeby wyszedł juz
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Coco trymam kciuki aby to było to!!!!!!!!!!!
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Coco powodzenia. Wszystko będzie dobrze
Dearline jak bóle i skurcze - przeszły? Mnie od rana brzuch troche pobolewa, ale mam nadzieje, że przejdzie. Aaa i dostałam maila, że na stronie C&A do 14. 10 darmowa wysyłka http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...mowlęta/Oferty Specjalne/Kubuś Puchatek
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-06 o 08:37 |
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuuu! Powodzenia!!! ![]() Ja myślę, że to jednak wody
|
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ciebie pobolewa tak okresowo? Mi wczoraj Mały mocno naciskał tam na dole i już myślałam, że zszedł niżej, ale dzisiaj już znowu tego nie odczuwam.
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju już nie mogę z tą kupą Henia... Wciąż zielona i wodnista
I tak się biedny męczy, żeby ją zrobić. Teraz odstawiam biszkopty, bo jadłam ich naprawdę mnóstwo i może to mu szkodzi...? Myślicie, że powinnam się skonsultować z pediatrą? |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Mamy dziewczynek mam do Was pytanie, przed chwilą wyczułam, że jedną pierś Maja ma taką twardą, wyczuwam taką grudkę pod nią, a druga jest normalna, co to może być?
Wystraszyłam się...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

Potem go ubrałam i poszliśmy w odwiedziny do Lidki i Lilki

oby wszystko się wygoiło jak należy!
super że malutka już na świecie... ale jak tak można??? nie słyszeli o cc?

nadal laska nie zmadrzala choc ma sprawe w sadzie

Mi niby lepiej po tej maści, aczkolwiek dopiero 3ci dzień ją stosuje.. 

i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam