Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 13:49   #4051
katarzinka
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
zanim Kamilka się obudzi mam wiadomość od Aga_ton, w skrócie:
Lena przyszła na świat 1 października o 17:05. Poród sn trwał ponad 17 godzin. 3500 g, 57 cm, 10 pkt. Mała ma się dobrze, ma tylko niewielką infekcję. Gorzej z Aga_ton.. Jest po 2 przetoczeniach, wyłyżeczkowana, poszyta. Cucili ją kilkakrotnie. Teraz powoli liże rany. Malutka jak Aga się wyraziła aniołkiem nie jest, a Aga straciła pokarm z tego wszystkiego. Pozdrawia was wszystkie i przybędzie jak się pozbiera.

Biedulka, strasznie ją wymęczyli. Dla mnie to nieludzkie. Nie mogli jej cc zrobić.
trzymam kciuki za szybki powrót do normy
biedaczka

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Nisiu mi w szpitalu mówiono że po piersi nie muszę przystawiać do odbicia ale ja mam tak po przystawieniu po butli i wtedy zawijam duśkę w rożek i oczywiście na rękach zasypia
ja odbijam i zawsze się jej beknie i to jakby beczkę piwa wypiła
starszą też odbijałam
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:03   #4052
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki
Lena przyszła na świat 1 października o 17:05. Poród sn trwał ponad 17 godzin. 3500 g, 57 cm, 10 pkt. Mała ma się dobrze, ma tylko niewielką infekcję. Gorzej z Aga_ton.. Jest po 2 przetoczeniach, wyłyżeczkowana, poszyta. Cucili ją kilkakrotnie. Teraz powoli liże rany.
Malutka jak Aga się wyraziła aniołkiem nie jest, a Aga straciła pokarm z tego wszystkiego. Pozdrawia was wszystkie i przybędzie jak się pozbiera.

Biedulka, strasznie ją wymęczyli. Dla mnie to nieludzkie. Nie mogli jej cc zrobić.
O jasny gwint co za męczarnia..
Kochana trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i gratuluje skarbu który masz już przy sobie.
Buziaki

Tak sie zastanawiam jak to jest że jak przystawiam malca do jednej piersi to z drugiej samoczynnieteż leci??
Już nie wspomne że od razu chce mi sie masakrycznie pić co już kiedyś Wam pisałam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:05   #4053
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Już nie wspomne że od razu chce mi sie masakrycznie pić co już kiedyś Wam pisałam
piciem się nie przyejmuj - ja też piję non stop i wszędzie chodzę z butlą wody
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:13   #4054
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hmmm, muszę wypróbować te Wasze tusze. A one mocno podkreślają rzęsy?
Ja mam problem ze szczoteczkami w tuszach. Ostatnio dałam się naciągnąć ekspedientce na tusz Lancome Hypnose precious cells i szczoteczka jest tak beznadziejna, że leży nieużywany! I zmarnowana kasa... Już nigdy nie dam się przekonać tym babom w drogeriach...

Mój synek ma nowy czas jedzenia z cyca - za każdym razem równo 13 minut je A teraz od rana już nie śpi prawie 3 godziny... Na szczęście nie płacze, ale ziewa tak mocno i walczy, żeby tylko nie zasnąć
A u mnie równo 20 min. z jednego cyca, jak oderwę wcześniej to wojna na całego

Kurcze tak mi Agaty żal. Bidulka. Napisałam do niej, pozdrowiłam od was cioteczki.

Agnuś no córeczka śliczna.

Aneczka G gratuluję córeczki

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:20   #4055
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Tylko na nią nic nie działa.. Ani masowanie brzuszka, ani te wszystkie specyfiki, bo tylko podrażniają.. Nawet ciepły okład na brzusio nie pomaga..
colds a próbowałaś ciepłej kąpieli ???
Cytat:

W dzien Alan też nie śpi w łóżeczku swoim tylko w duzym pokoju na dużej poduszce i najlepiej jak słyszy głosy to spi nawet 4-5 godzin.
W nocy spi u siebie w łozeczku ale krócej bo nawet niespełna 2,5 godziny no i ryk

Jezusie z.tymi chrzcinami...
Nie wyrobie chyba - tak bym chciala już żeby było po

Moja w nocy tez w łóżeczku śpi ale zasypia wszędzie poza nim ... teraz śpi w leżaczku ... no straszne to jest wiem ...
Alanek jest śliczniutki

wszystkie dzieciaczki kochane takie maleńkie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
widze, ze nie tylko my mamy problemy... ja sie modle o brak kolki, ale i o pojawienie sie kupy- dzis minie 3 dzien bez dzwonilam do poloznej, jak do wieczora nie bedzie, mam podac czopek, ale wolalabym, zeby zrobil sam... dzis chyba przez to spi gora do 2 godzin, troche ponad 1 :C
Pojawiła się kupa? u nas po 2 dniach był sajgon więc ciepła kąpiel masaż brzuszka i herbatka z koperku poszła w ruch ... rowerek też był i kupa poszła
Cytat:
Taka jego poza była - musiałam go przesunąć bo by mi sie skulnął z tej poduszki

Cytat:
Matko Boska
Najśmieszniejsze jest to, że u mnie w rodzinie każdy uważa, że żadne z dzieciaków kolki nie miało.. Ale oczywiście każdy mądry

Mój mi też pomaga, ale najbardziej wtedy gdy Mała ma atak kolki.. .
A co do noszenia na rękach.. Właśnie sąsiadka wpadła i mówiła, że najgorzej dziecko przyzwyczaić przy kolkach do noszenia, bo wtedy to już po swojemu się nie wychowa, no, ale co zrobić jak chce się dla dziecka jak najlepiej? Chce sie chociaz w taki sposob maluchowi pomóc?

ehh no jak nie nosić jak maleństwo się zanosi ? u nas do 6 tygodnia tak było a teraz się domaga noszenia i już ...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Konczi chyba jedynym wyjściem jest odkładanie jej pomimo płaczu.

ehh tylko że z tego odkładania dorobiliśmy się chrypki straszne to było mała kwiczała anie płakała .. dzisiaj lepiej ale znowu na rękach ... a chusta to zło .. no nie porozgląda się w niej zbytnio nie ?

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kropelek tych niemieckich kropli mogę podać Jaśkowi ? Ma dwa tygodnie. Coś się chyba zaczyna u nas też :/ jeden wielki krzyk, prężenie się , częste oddawanie gazów

ja dawałam 15 i później zmniejszałam codziennie po 1 kropelce

Cytat:
Czas iść spać, chyba, że brzusio Nam nie pozwoli..

śliczności !

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Co tu dzisiaj taka cisza od rana??!! co to ma być się pytam??

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Sandra, Angel za nasze MIESIĘCZNIAKI!!!!!!!!!!!! !!

gratuluję miesięcznicy Niuniuski ale to zleciało!

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jak czytam o waszych kolkach to mam nadzieję że nas to ominie, męczycie się Wy i przede wszystkim maluszki

Byliśmy wczoraj u znajomych, i mnie zdenerwował mąż koleżanki... zaczął TŻtowi tłumaczyć bardzo dobitnie żeby nie dał się wmanewrować w nocne wstawanie do dziecka bo on sobie nie dał wejść na głowę i dobrze na tym wyszedł. Bo kobieta w domu cały dzień i ma czas odespać sobie razem z dzieckiem, a facet do pracy musi chodzić i nie odeśpi. I że były awantury ale sobie żonę ustawił. Matko
Mój TŻ wstaje do pracy koło 5 i wraca często koło 23, i nie wyobrażam sobie żeby wstawał do małej, ale mnie tak wkrwiły te jego złote myśli że powiedziałam że sami sobie ustawimy zasady i żeby takie rozmowy sobie zachował z kolegami przy piwie, bo normalna kobieta nie jest w stanie słuchać takich rad.

debilizm normalnie ... a my to mamy hawaje? moja śpi na spacerze to m am się na ławce położyć by przespać?

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

na wcześniejszego posta odpisywałam 2 h

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ja odbijam i zawsze się jej beknie i to jakby beczkę piwa wypiła
starszą też odbijałam
Cytat:
Po piersi tak samo się odbija dziecko, przecież też łyka powietrze. Mój beka jak szalony po cycu
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
To jakieś głupoty gadali. Przy piersi również trzeba pomóc dziecku odbić.
Wstawiam dzisiaj moją gwiazdkę

tak w szpitalu mówiono bo ja dokarmiałam małą tok azali ja przystawiać do odbijania a dziewczyna z łózka obok była na cycu i jej powiedzieli że nie musi ... ale widocznie bzdury i już ..

ślicznotka kolejna

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mnie też się tak wydawało, ale jak ją wezmę do odbicia to jednak zdrowo sobie beknie. Wcześniej nie było problemu, bekała i szła spać, a teraz rozbudza się i koniec :/

chyba im starsze dzieciaczki tym bardziej żywsze ciom ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:24   #4056
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
chyba im starsze dzieciaczki tym bardziej żywsze ciom ?[/COLOR]
To na pewno i ja się z tym liczę, ale chodzi mi o fakt, że ona uśnie przy cycku, wezmę do odbicia i koniec. Poza tym ostatnie dwa dni to tylko przy cycku by leżała i mało co spała. Jeszcze jak nie śpi i jest w miarę spokojna to rozumiem, że po prostu spać nie chcę, ale ona płacze wtedy.
Stary 2012-10-05, 14:48   #4057
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno i ja się z tym liczę, ale chodzi mi o fakt, że ona uśnie przy cycku, wezmę do odbicia i koniec. Poza tym ostatnie dwa dni to tylko przy cycku by leżała i mało co spała. Jeszcze jak nie śpi i jest w miarę spokojna to rozumiem, że po prostu spać nie chcę, ale ona płacze wtedy.

Pewnie marudna jest i chciałaby zasnąć ale jej szkoda .. a jak brzuszek przy tym ??
Stary 2012-10-05, 14:53   #4058
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
A co do kupek - Wasze dzieciaki na samej piersi, też robią takie płynne...?
mój tak

Cytat:
cześć dziewczynki
Lena przyszła na świat 1 października o 17:05. Poród sn trwał ponad 17 godzin. 3500 g, 57 cm, 10 pkt. Mała ma się dobrze, ma tylko niewielką infekcję. Gorzej z Aga_ton.. Jest po 2 przetoczeniach, wyłyżeczkowana, poszyta. Cucili ją kilkakrotnie. Teraz powoli liże rany.
Malutka jak Aga się wyraziła aniołkiem nie jest, a Aga straciła pokarm z tego wszystkiego. Pozdrawia was wszystkie i przybędzie jak się pozbiera.

gratulacje Aga szkoda tylko że tak Cię wymęczyli masakra...wracaj szybko do pełni sił

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
02.10.2012 o godzinie 12,45 na świat, siłami natury, przyszła mała Maja
Delikwentka miała 3630 g i 58 centymetrów.
Gratulacje Aneczka

Cytat:
O jasny gwint co za męczarnia..
Kochana trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i gratuluje skarbu który masz już przy sobie.
Buziaki

Tak sie zastanawiam jak to jest że jak przystawiam malca do jednej piersi to z drugiej samoczynnieteż leci??
mi też się chce pić strasznie - odczuwam to od razu jak do cyca przystawiam..i jak mały ssie jedną pierś to druga mnie boli..od sutka takie promieniowanie czuje i mrowienie jakby z drugiej też ciągnął :p

___
a ja od środy czekam na ostatnią wizytę, miało przyjść babsko (położna) a nie przyszła :/ to już ostatnia wizyta...najlepsze że moja ciotka dzwoniła do niej wczoraj i przy okazji swojej sprawy powiedziała że my środę czekaliśmy na nią no i co odpowiedziała? że jej się dni popieprzyły, że w pt przyjdzie i ze noooo chociaż hmm taka wizyta powinna być niezapowiedziana :/ myślałam że mnie coś strzeli - ja wiem że te wizyty niby powinny być niezapowiedziane ale to jest taka nasza "znajoma" położna, ona wychodzi z założenia że i tak cały dzień w domu siedzimy (CIEKAWE SKĄD TAKI POMYSŁ) i że może przyjść kiedy i o której jej się podoba...a ja się wybieram od środy z małym na zakupy, nawet na spacer wyjść nie można..mam to już w d**** jak mnie nie będzie a ona przyjdzie to już jej problem :/

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-10-05 o 14:55
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:00   #4059
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie marudna jest i chciałaby zasnąć ale jej szkoda .. a jak brzuszek przy tym ??
Brzuszek okej, normalnie pruka i robi kupki.
Po karmieniu śpi góra godzinę a i tak jest to taki sen płytki, że co chwila się przebudza.
Stary 2012-10-05, 15:19   #4060
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszek okej, normalnie pruka i robi kupki.
Po karmieniu śpi góra godzinę a i tak jest to taki sen płytki, że co chwila się przebudza.

hmm a od kiedy tak ma? może skok się zbliża?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

kiedyś pytałam ale chyba nikt nie odpisał albo ja przeoczyłam czy macie sprawdzonego sprzedawce aby nabyć białe rajtuzki ?
Stary 2012-10-05, 15:30   #4061
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hen wpadam na chwile bo wlasnie wracamy ze slubu.

Kon
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:32   #4062
Asiuulka89
Zakorzenienie

Konczita ja polecam gatte. Zuzia miala robiona phmetrie. Dla Zuzi to byla masakra.

Biedna Agaton. Oby szybko wrocila do formy.

Zle mi sie pisze z telefonu wejde wieczorem
Stary 2012-10-05, 15:38   #4063
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hen wpadam na chwile bo wlasnie wracamy ze slubu.

Kon

jak Jasiulek ???
Asiu opiszesz mi jak było u Zuzi z refluksem ???

moje dziecię śpi sobie .. nadal

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Konczita ja polecam gatte. Zuzia miala robiona phmetrie. Dla Zuzi to byla masakra.

ehh tego się boję cholernie .... a powiedz mieliście zagęszczacze czy tylko mleko AR ?
Stary 2012-10-05, 15:47   #4064
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

jak Jasiulek ???
Asiu opiszesz mi jak było u Zuzi z refluksem ???

moje dziecię śpi sobie .. nadal

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

ehh tego się boję cholernie .... a powiedz mieliście zagęszczacze czy tylko mleko AR ?
Zuzi sie lalo z ust jak pila mleko ale poza tym nie ulewala co ciekawe. Miala mega kolki i suma sumarow mleko przestala pic w wieku 4 miesiecy. Slabo przybierala prawde mowiac wogole. W wieku 10 miesiecy miala. Ledwo 7 kilo. My nie podejrzewalismy refluksu myslelidmy ze mamy niejadka. Przez dziwne sklony trafilismy do czd i tam to wykryli

Jasiu juz wczoraj mial sie lepiej bo go lekarz badal. Ladnie rowno oddycha jeszcze tylko 3 zastrzyki i koniec
Stary 2012-10-05, 15:58   #4065
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczynki
;( straszne wieści. Biedna Aga.

Agnus, śliczną masz córeczkę.

Ja 4. dzień po terminie, szyjka zamknięta i jeszcze w tyłozgięciu, cokolwiek to znaczy, ale pocieszają mnie że już niedługo się zacznie
Stary 2012-10-05, 16:21   #4066
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzi sie lalo z ust jak pila mleko ale poza tym nie ulewala co ciekawe. Miala mega kolki i suma sumarow mleko przestala pic w wieku 4 miesiecy. Slabo przybierala prawde mowiac wogole. W wieku 10 miesiecy miala. Ledwo 7 kilo. My nie podejrzewalismy refluksu myslelidmy ze mamy niejadka. Przez dziwne sklony trafilismy do czd i tam to wykryli

Jasiu juz wczoraj mial sie lepiej bo go lekarz badal. Ladnie rowno oddycha jeszcze tylko 3 zastrzyki i koniec

moja przez ostatnie 7 dni przybrała 150 niecałe ... ona przybiera tylko to ulewanie nas martwi
Stary 2012-10-05, 16:25   #4067
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Aga_ton gratuluje córeczki, szkoda tylko, że tak długo to trwało.

Hej, ostanio tylko podczytuje bo mój Bartoszek stwierdził, że skoro ładnie śpi w nocy to w dzień wcale nie musi. Robi sobie krótkie drzemki po 30min, max godzine a dalej z mamusią. I popłakuje, że na rączki chce.

Wczoraj zrobił zieloną kupe - ile się strachu najadłam, ale następna już żółciutka była, więc ok. A i od dziś nosi już rozmiar 62, 3 tygodnie. Strasznie długaśny się robi
Stary 2012-10-05, 16:27   #4068
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja kruszynka też tak ma. Oczy zaraz jak autobus. Chyba, że opije się tak strasznie, że jej buzia od cycka odpadnie i się mleko wylewa. Wtedy nic jej nie ruszy. Więc jak ma kolkę i ryczy pół dnia - wczoraj tak robiła, darła się strasznie od 17 do 23 to czasem ją odkładam bez odbicia. Bo jak już śpi to niech śpi. Nam na razie pomagają maść majerankowa, espumisan kropelki, ja piję rumianek, masaż brzuszka i suszarka

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 16:28   #4069
Asiuulka89
Zakorzenienie

Konczi u nas przybieranie skoncztlo sie jak zuza dobila do 6 kilo majac etedy 6 miesiecy przez te 4 miesiace przybrala nam troche ponad 500 g dopiero jak zaczelismy ja leczyc w dwa miesiace przytula ponad kilo i urosla bo byla malutka a teraz babszytl jest zdrowy prawie wogole nie choruje ma 95 cm i 12 i pol kilo
Stary 2012-10-05, 17:16   #4070
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, a tym samym olbrzymią pomoc!!!

A polecacie jakiś konkretny model czy firmę, jeżeli chodzi o te podgrzewacze? Sprawdzałam na allegro i jest bardzo duży wybór. Można dostać już takie za 20 parę złotych,a także znanych marek, które są już znacznie wyżej cenowo. Tak się zastanawiam czy jest sens inwestować w niego większą kwotę czy na początek wystarczy coś z tej niższej półki.
my mamy canopola i jesteśmy zadowoleni

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
A w czym te pampersy lepsze od dady?
w dadach małej zawsze coś wypłynęło bokiem a od kiedy używamy pampersów wsystko zostaje w środku ale to może kwestia wagi małej, wczęśniej była mniejsza i możę dlatego pampek nie był dopasowany

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Taka jego poza była - musiałam go przesunąć bo by mi sie skulnął z tej poduszki
ale słodko śpi

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 17:19   #4071
angel166
Zakorzenienie

w ogóle dzisiaj malutka kończy miesiąc wstawiam zatem fotki jakoś trochę słaba, bo nie mogę się doprosić mężula by z aparatu zgrał foty, więc dodaje te z mojego telefonu

no i zmykam nadrabiac dalej puki niuńka słodko spi.

A i dzisiaj 1 sukces- udało mi sie z jednej piersi ściągnąc 60jupiiii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04102012315.jpg (65,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04102012316.jpg (67,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04102012318.jpg (68,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05102012322.jpg (88,8 KB, 52 załadowań)

Jagódka
Stary 2012-10-05, 17:25   #4072
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Czas iść spać, chyba, że brzusio Nam nie pozwoli..
ojoj biedna księżniczka się meczy ?

a mam pytanko gdzie dostałaś takie śliczne rajstopki dla małej? i na ile są? bo ja szukam i nigdzie znaleśc nie mogę takich na 62, bo na 56 chyba nei ma sensu już kupowac

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Co tu dzisiaj taka cisza od rana??!! co to ma być się pytam??

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Sandra, Angel za nasze MIESIĘCZNIAKI!!!!!!!!!!!! !!
kawką zbożową Zosia dzisiaj tez taka grzeczna? bo ja swojej córeczki dzisiaj nie poznaję. Aniołek ale to może po herbatce uspokajającej z hippa

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
dla Was
Jak
ten czas zasuwa
My jutro mamy miesiąc
to na zapas wysztkiego naj naj najlepszego dla Was, bo w weekend mężul także wstęp na kompa mało prawdopodobny

Jagódka
Stary 2012-10-05, 17:27   #4073
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Pieluchę składasz na prostokąt i między nogi na pampersa zakładasz. Na to śpiochy czy co tam ubierasz.
Paulę też kazali szeroko pieluchować ( usg prywatne zalecana kontrol po 2 miesiącach ). Nie pieluchowałam ani razu. Po dwóch miesiącach na prywatnej kontroli wszystko idealnie Nie wierzę tym co kasę za to biorą
dzięki Tamlin
troszkę dziś tak pieluchuje. 24.10 idziemy na wizytę do innego lekarza - z ciekawości zobzczyć co powie
Cytat:
ja pierdziele czy Was też tak co chwile ktoś odwiedza??
Szczególnie dziadki
Kuźwa co 2-3 dni mi tu siedzą teraz.
A jak małego nie było to kilka miesięcy spokoj.
od czasu do czasu wpadnąkoleżanki (zapowiedziane); moja mama, siostra. teściowie byli raz tylko.
w poniedziałek muszę Zuzię z teściową zostawić na kilka godzin, bo jedziemy na pogrzeb mojego wujka. Nie wiem, jak Mała to zniesie, bo teściowej zupełnie nie zna. Za bardzo jednak nie mam wyjścia, bo przecież dziecka na pogrzeb nie zabiorę. A wujek bliski, więc pojechać trzeba
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj u znajomych, i mnie zdenerwował mąż koleżanki... zaczął TŻtowi tłumaczyć bardzo dobitnie żeby nie dał się wmanewrować w nocne wstawanie do dziecka bo on sobie nie dał wejść na głowę i dobrze na tym wyszedł. Bo kobieta w domu cały dzień i ma czas odespać sobie razem z dzieckiem, a facet do pracy musi chodzić i nie odeśpi. I że były awantury ale sobie żonę ustawił. Matko
matko kochana, co za burak. strzeliłabym w pysk za te głupoty. Jak się żona daje, to jej sprawa, ale żeby takie brednie innym mówić, to wstyd!
Cytat:
cześć dziewczynki

Ojejku.. Wyczekała się Agaton i biedna jeszcze tak okropnie wymęczyła. Przekaż Jej Kochana, że życzymy jej szybkiego powrotu do sił. Niech się wszystko ładnie goi. I buziaczek dla wyczekanej Lenki
Cytat:
Ja swojego po prostu kładę i "przeczekuję" popłakiwanie ze zmęczenia i on w końcu usypia. Ale śpi na razie z nami... Miało być do 2 tygodni, ale teraz chyba przedłużymy do miesiąca, muszę tylko męża przekonać Czy jeszcze któraś mama śpi ze swoim dzieckiem?
przyznaję się, że ciągle śpimy razem, ale na usprawiedliwienie dodam, że nasze łóżko ma 2 m szerokości, więc bez szkody dla kogokolwiek się mieścimy. Choć mam postanowienie, że za tydzień-dwa Zuzia będzie spała już w swoim łóżeczku. o ile przy karmieniu w nocy nie zasnę (bo teraz to zawsze przysypiam przy nocnym karmieniu)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 17:34   #4074
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

a mam pytanko gdzie dostałaś takie śliczne rajstopki dla małej? i na ile są? bo ja szukam i nigdzie znaleśc nie mogę takich na 62, bo na 56 chyba nei ma sensu już kupowac
Wczoraj było nawet okej, więc przypuszczam, że dzisiaj da popalić...

W lumpeksie znalazłam I to są Disneya na 3kg, ale ładnie się ciągną, nic nie zmechacone Mam jeszcze takie mocno różowe, dwie pary jasnoróżowych i białe w kropeczki.
Jeżeli chcesz, i nie przeszkadza Ci, że są z lumpka, to mogę poszukać dla Twojej Małej we wtorek .
Stary 2012-10-05, 17:47   #4075
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Kochane moje wklejam w końcu opis mojego porodu hehe trochę to trwało żeby się ogarnąć i napisać, mam nadzieję że nikogo za bardzo nie przerażę

Wieczorem w sobotę położyłam się dosyć szybko spać (22:30), około 1:30 pobudka – obudziły mnie skurcze.. zaczęłam liczyć odstępy – wszystko totalnie nieregularne, bez ładu i składu – myślałam że znowu fałszywy alarm i byłam wściekła, że te skurcze nie dają mi spać. Tym bardziej w uszach słyszałam ciągle głos Pani doktor, która w czwartek mnie odesłała przy 24-godzinnych regularnych skurczach co 20,15,10 i 5 minut, że moja szyjka jest jeszcze nieprzygotowana i że podobna akcja skurczowa może rozwinąć poród dopiero w okolicy 20tego września. W sumie od soboty zaczął mi schodzić czop – więc pomyślałam, że dwa dni sprzątania i biegania po domu i może jednak coś ruszyło.

Od 3:00 skurcze zaczęły być regularnie co 8 minut, a o 4:00 co 5 minut.. Przeczekałam tak do 6:00 rano (dalej jak głupia myśląc że to jeszcze nie to), wzięłam nospę i gorący prysznic – myślę sobie, że jak przejdzie to przejdzie, jeśli nie – to jedziemy Bóle nie ustąpiły, cofnęły się tylko do regularności co 7 minut. O 7:00 wstała moja mama (TŻ był u siebie na Pomorzu) i dostałam wielki opier*** że z takimi bólami czekam i że zaraz się zbieramy i jedziemy – bóle jak przy okresie tylko że takie meeega! I pojechałyśmy…

W Bielsku skurcze co 5 minut, USG i badanie: szyjka się skraca, miękka, coś się dzieje, rozwarcie na „2”, zostajemy, myślę sobie: uff przynajmniej nie przyjechałyśmy na darmo. Dalej papiery, skurcze co 3 minuty już, coś tam podpisuję, ciężko było się skupić. Jestem na oddziale, podłączają mi oxy i KTG – słyszę kochane serduszko potem przerażenie.. tętno Szymonka zaczyna spadać przy każdym skurczu, nie wiadomo co się dzieje.. przeraźliwy dźwięk zwolnionego tempa bicia serca jakby zaraz miało się zatrzymać… dostaje leki jakieś (ponoć rozkurczowe), wszystko mi zaczyna wirować. Po jakiejś godzinie mam wstać i przejść się na porodówkę z kroplówką na badanie – bóle coraz mocniejsze. Trasa ciężka do pokonania ale dotarłam. Znowu badanie: i jak wyrok – rozwarcie dalej na „2” – myślę sobie co jest do chole**, ból już powoli nie do zniesienia a tu dalej rozwarcie nie postępuje.. badanie boli tak że aż wykręca.. lekarz przebija mi pęcherz (bez pytania), wody chlusnęły i się zaczął hardcore.. skurcze jeden za drugim, bez przerwy a rozwarcie dalej nie postępuje, zapadła decyzja o CC - w międzyczasie lekarz słuchał jeszcze KTG przy skurczach. Jak usłyszałam że mam mieć robione CC to z jednej strony poczułam lęk, z drugiej ulgę, że raz dwa i będzie po wszystkim.

Na sali operacyjnej podano mi znieczulenie (ojj cięęęęęężko było) to wspominam najgorzej – bo wbijanie się w kręgosłup przy skurczach non stop i słuchanie poleceń anestezjologa było dla mnie nie lada wyzwaniem. Potem już wszystko poszło szybko, po 5ciu minutach usłyszałam płacz małego a po paru chwilach jak go zważyli i zrobili te wszystkie czynności, położna mi go przyniosła i pokazała – zobaczyłam małego opatulonego ufoludka ze ślepkami jak duże węgielki wlepione we mnie, mówię Wam – ten widok wszystko wynagrodził najtrudniej mi było przez te parę następnych godzin gdy leżałam w łóżku na sali i nie mogłam go dotknąć, tylko go miałam obok siebie na odległość wzroku – leżał sobie w tym łóżeczku szpitalnym. Po prawie 3 tygodniach od porodu mogę stwierdzić, że cieszę się bardzo że miałam jednak CC i że dobrze że się stało jak się stało – gdybym rodziła w państwówce to pewnie by mi tak szybko cesarki nie zrobili i kazaliby mi się męczyć SN i nie wiadomo jakby to wpłynęło na małego..do końca miałam dylemat: klinika czy państwówka. Jeśli będę w ciąży drugi raz (a w przyszłości chcę) to tylko CC i tylko ta klinika.

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:01   #4076
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja daje 15

ja juz wchodze w swoje portki sprzed ciazy,ale to dopiero od półtora tygodnia.

no to widocznie musze jeszcze poczekac troche

Cytat:

ja pierdziele czy Was też tak co chwile ktoś odwiedza??
Szczególnie dziadki
Kuźwa co 2-3 dni mi tu siedzą teraz.
A jak małego nie było to kilka miesięcy spokoj.
my akuart nie mamy z tym problemu, bo w krakowie nie mamy zadnej rodziny, oprocz mojej ciotki. i w sumie to zazdroszcze wam trche tych odwiedzin, mi tego brakuje, moze to dziwne ale ja lubie miec ludzi w domu, pogadac, pochwalic sie mała
a tak to moj tata jest w szpitalu, mama jezdzi do niego wiec nie ma za bardzo jak wpasc do nas, byla raz jak jeszcze bylismy w szpitalu. tesciowie tez nie planuje żadnego przyjazdu, choc nie maja nic do roboty. i tu jest mi zal tz strasznie bo mu przykro, ze niechca przyjechac zobaczyc pierwszej wnuczki....tylko mu mowia zeby im na skype pokazał ale jego siostra ma przyleciec 18 wiec juz nie mozemy sie doczekac

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam już z domku!

Wczoraj nas wypuścili

Zaliczyliśmy pierwszą kąpiel małej samodzielną i tylko raz zalaliśmy jej buzię troszkę, ale na szczęście zamknęła usta

Poza tym na razie wsio ok
chciałam wam rano opisać poród, ale wcięło mi posta więc teraz musi to poczekać, bo dom do ogarnięcia i muszę się rozpakować, a ruchy mam nie za szybkie przez tą ranę na brzuchu.

Mała nam dzisiaj prawie całą noc przespała, nakarmiłam ją najwyraźniej do oporu przed spaniem, i na jedzenie się nie budziła. Ja ją wybudzałam dwa razy, bo była kupa w pieluszce i myślałam, że poje a tu tylko odwracała głowę od cyca i dalej spać.
Przez to myślałam, że mi cycuchy eksplodują w nocy, a że laktator jeszcze nie kupiony, to strzykawka poszła w ruch i strzykawką odciągałam troszkę, żeby sobie ulżyć.

Od rana mała zjadła już z każdje piersi po razie i jest o niebo lepiej, dziś już jej tak karmić wieczorem nie będę, żeby i w nocy ssała.

Pokarm mam, mieszanka nawet raz nie była w użyciu,Lili tylko czasem ma problem z uchwyceniem brodawki, ale po kilku próbach jej się udaje i doi aż miło

Mąż mega zakochany w niej i wszystko chce przy niej robić i tak spokojnie się zachowuje, że aż mnie podziw bierze.

Spróbuję was później nadrobić, choć w szpitalu czytałam, ale nie miałam czasu odpisywać, bo z telefonu nie chciało wysyłać odpwiedzi a lapka nie wyciągałam z braku czasu.

Pierwszą i drugą noc w szpitalu mała przewisiała na cycu, normalnie ssała co godzinę niemal z zegarkiem w ręku a dziś już spała ładnie jak napisałam wcześniej, więc i ja odpoczęłam w nocy, choć niewygodnie mi było i często się budziłam i sprawdzałam, co u niej.

Do doświadczonych mam pytanie:
Do kiedy dziecko robi te ciemne kupy? bo ona cały czas takie ciemne robi i nie wiem, czy to normalne w czwartej dobie życia
witaj z powrotem kochana

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
Wiem, że niewiele się tu udzielam, ale mimo wszystko chcę się pochwalić....

02.10.2012 o godzinie 12,45 na świat, siłami natury, przyszła mała Maja
Delikwentka miała 3630 g i 58 centymetrów.

gratuluje !!!

Cytat:
cześć dziewczynki

o matko, biedulka dobrze ze ma juz lenke przy sobie, da to jej sile na szybki powrót do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
oj biedna...zaserwuj sobie jakieś witaminy

Wstawiam dzisiaj moją gwiazdkę
slicznotka!! jaki ma piękne oczka

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
;( straszne wieści. Biedna Aga.

Agnus, śliczną masz córeczkę.

Ja 4. dzień po terminie, szyjka zamknięta i jeszcze w tyłozgięciu, cokolwiek to znaczy, ale pocieszają mnie że już niedługo się zacznie
zeby ruszylo

Cytat:
w ogóle dzisiaj malutka kończy miesiąc wstawiam zatem fotki jakoś trochę słaba, bo nie mogę się doprosić mężula by z aparatu zgrał foty, więc dodaje te z mojego telefonu

no i zmykam nadrabiac dalej puki niuńka słodko spi.

A i dzisiaj 1 sukces- udało mi sie z jednej piersi ściągnąc 60jupiiii
pieknosci

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:38   #4077
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

kawką zbożową Zosia dzisiaj tez taka grzeczna? bo ja swojej córeczki dzisiaj nie poznaję. Aniołek ale to może po herbatce uspokajającej z hippa

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

to na zapas wysztkiego naj naj najlepszego dla Was, bo w weekend mężul także wstęp na kompa mało prawdopodobny
moja tez spokojniutka.chyba czuje,ze mamusia chora i trzeba grzecznym byc
mnie rozłozylo na lopatki,goraczka 39,1,boli mnie glowa i mam dreszcze.wzielam paracetamol ale zaraz polecialam
czekam na meza az wroci z pracy to mi rosolek ugotuje.zjadlam dzis tylko banana i dlatego kreci mi sie w glowie,a musze cos zjesc bo padne

polozna byla.przywiozla mi mm w razieW.choc mam nadzieje,ze nie bede musiala jej podawac.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:43   #4078
kraven
Zakorzenienie

Justyna dobrze, że skończyło się CC, bo takie męczenie ciężarnej jest nieludzkie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:12   #4079
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
\

wstawiam zdj mojego Szymonka, już mi wyrósł z niektórych ciuszków o_O
moja mała tez ma juz pare bodów za małych i jedne spioszki

[QUOTE=angel166;36899640
gorzej sytuacja z wagą malutkiej
UWAGA! waży już 3508 i dr stwierdziła, że jest przekarmiona
w ciągu tygodnia przybrała 408g ...:[/QUOTE]a u mnie chwala ze mała tyje 100-120 g na dwa dni

Cytat:
ależ się macie z tymi chłopami... dziewczyny współczje, ja na swojego widzę nie mogę narzekać...
moj mi bardzo pomaga chociaz ostatnio wciaz na siebie wrzeszczymy a za chwile sie przepraszamy,nasze nerwy sa na granicy wytrzymalosci....

Okazalo sie ze zbiorniczek mial wadę. Wczoraj mała juz tak dobrze nie zniosla jak ostatnim razem...dzis wkoncu mogli jej odlaczyc respirator bo wczorajn nie dali rady,w nocy juz bylo troszke lepiej...ale mamy kolejną zła wiadomosc,mala ma silną anemię,czekaja jeszcze 2 dni czy cos sie podniesie ,jesli nie czeka ja transfuzja...a ubytek po wylewie w lewej komorze utworzył z przodu dosyć duzy ubytek
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 19:15   #4080
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Katar troszke ustąpiłczujemy sie lepiej. Agaton tak długo czekała na malenstwo i jeszcze takie katusze przejsc musiala,tragedia ta Nasza sluzba zdrowia. Po co ja tak meczyli Gratuluje nowych maluszkow jejku a kiedy moj wyjdzienie mam zadnych skurczy ani nic kompletnie...

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości