Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 10:30   #4111
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mamy dziewczynek mam do Was pytanie, przed chwilą wyczułam, że jedną pierś Maja ma taką twardą, wyczuwam taką grudkę pod nią, a druga jest normalna, co to może być?
Wystraszyłam się...
To pewnie jeszcze pozostałości hormonalne po ciąży. Mój też ma takie cyce jeszcze. To schodzi, nie martw się!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:33   #4112
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To pewnie jeszcze pozostałości hormonalne po ciąży. Mój też ma takie cyce jeszcze. To schodzi, nie martw się!
Ale one nie są wystające czy coś tylko taka twarda gula jest, u Ciebie też to tak czuć?
Stary 2012-10-06, 10:34   #4113
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny!

czytam was w miarę na bieżąco, ale co mam zamiar odpisać, to mała się obudzi albo net się zwiesi więc zacznę się udzielac pewnie, jak sytuacja w domu się ureguluje bardziej

Dziękuję za odpwiedzi w sprawie kupy, od wczoraj po południu już jest jasnozielona z grudkami mleka, więc idzie w dobrym kierunkubardzo mnie uspokoiłyście wczoraj

Na bolące sutki jak najbardziej polecam lanomaść z ziaji, uratowała mi życie w szpitalu jak mała targała cyca co godzinę a bolało jak cholera, ale nic nie popękało i krwi nie ma a sutki się przyzwyczajają powoli i bolą coraz mniej ale regularnie trzeba smarować. Ja maziam się przed i po każdym karmieniu i rewelacja.

Też tak mam, że jak karmię jednym cycem to z drugiego mi leci mleko

Axxa gratulacje porodu!

Coco trzymam kciuki za szybką akcję

Jak przeczytałąm wczoraj o Aga-ton to prawie się popłakałam z żalu, że coś takiego ją spotkało. Oby Leni wynagrodziła jej wszystkie bóle i przeżycia!!!

Iwonka współczuję sytuacji z mężemnie wiem, co poradzić, bo go nie znam i ciężko powiedzieć, co mogłoby do niego trafić, żeby zmądrzał, ale trzymam kciuki, żeby to stało się jak najszybciej

A teraz zapytam was o wygląd brzuchów. Jak one się prezentują? maggie nie pytam, bo widziałam, że jest super rewelacyjniemój zaczyna mi tak nad raną po cc obwisać. Gda a tą maścią smarujesz od kiedy? bo mi w szpitalu tylko octeniseptem kazali psikać i mówili, że rana ma być sucha.
A jeszcze jak gdzieś wychodzicie to osłaniacie jakimś opatrunkiem tą ranę? czy tylko wyższe gatki nosicie?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:36   #4114
lourose
Wtajemniczenie

Coco trzymam kciuki!!!
Jeju Nisia nie doczytałam że chodzi o twoją Małą, przepraszam !!!

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2012-10-06 o 10:38
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:51   #4115
lidka0308
Zadomowienie

a jeszcze jedno: śpicie w stanikach? bo ja musiałam zacząć po pierwszej nocy w domu, jak myślałam, że mi cycki rozsadzi od mleka bo mała spała i jeść nie chciała całą noc. Dzisiaj już jadła i w nocy, ale stanik musi być, bo mleko zalewa koszule i tak dalej

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

jeszcze o tym brzuchu, on mi tak od góry od żeber taki miękki się robi i ciągle mi w nim bulgocze i nie wiem, jak mi się tam to kurczy, bo jakoś nie czuję żadnego obkurczania np podczas karmienia, popiszcie coś troszkę o tym, bom bardzo ciekawa, jak to u was wygląda

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Katee już pisała, że się spotkałyśmy w szpitalu Kubuś na żywo jeszcze słodszy niż na zdjęciach

Super jest zobaczyć na żywo kogoś, z kim się rozmawia od kilku miesięcy

Jak nam się wątek dobrze będzie rozwijał, to na serio musimy pomyśleć o organizacji jakiegoś zjazdu, choć wiem, że to łatwe nie będzie, ale dla chcącego nic trudnego jak mówią nie?
Stary 2012-10-06, 11:06   #4116
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno: śpicie w stanikach? bo ja musiałam zacząć po pierwszej nocy w domu, jak myślałam, że mi cycki rozsadzi od mleka bo mała spała i jeść nie chciała całą noc. Dzisiaj już jadła i w nocy, ale stanik musi być, bo mleko zalewa koszule i tak dalej

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

jeszcze o tym brzuchu, on mi tak od góry od żeber taki miękki się robi i ciągle mi w nim bulgocze i nie wiem, jak mi się tam to kurczy, bo jakoś nie czuję żadnego obkurczania np podczas karmienia, popiszcie coś troszkę o tym, bom bardzo ciekawa, jak to u was wygląda

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Katee już pisała, że się spotkałyśmy w szpitalu Kubuś na żywo jeszcze słodszy niż na zdjęciach

Super jest zobaczyć na żywo kogoś, z kim się rozmawia od kilku miesięcy

Jak nam się wątek dobrze będzie rozwijał, to na serio musimy pomyśleć o organizacji jakiegoś zjazdu, choć wiem, że to łatwe nie będzie, ale dla chcącego nic trudnego jak mówią nie?
ja spie bez, wole pozalewac koszule niz jedyny stanik do karmienia kochana odciagaj sobie, chocby recznie, tez mialam nawal i o malo mi nie eksplodowaly cycki. tz mi polecial po laktator, to 90 czy 100 ml z jednego udoilam i jeszcze mnie bolaly

co do brzucha to czulam obkurczanie podczas karmienia tylko w szpitalu jeszcze, teraz juz wcale.
Stary 2012-10-06, 11:07   #4117
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. Planowałam zakupy a tu leje. A buty chciałam sobie kupić i Pauli ciuchy i Mateuszowi body, bo większość ma za duże i takie pod szyjką rozchłestane. No ale dupa, bo leje. W poniedziałek mam nadzieję że pójdziemy.
Poza tym Paula znów zakatarzona, a dopiero w środę tydzień temu antybiotyk skończyła.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle dzisiaj malutka kończy miesiąc wstawiam zatem fotki jakoś trochę słaba, bo nie mogę się doprosić mężula by z aparatu zgrał foty, więc dodaje te z mojego telefonu

no i zmykam nadrabiac dalej puki niuńka słodko spi.
Piękności
I najlepsze życzenia z okazji miesięcznicy

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Kochane moje wklejam w końcu opis mojego porodu hehe trochę to trwało żeby się ogarnąć i napisać, mam nadzieję że nikogo za bardzo nie przerażę

Wieczorem w sobotę położyłam się dosyć szybko spać (22:30), około 1:30 pobudka – obudziły mnie skurcze.. zaczęłam liczyć odstępy – wszystko totalnie nieregularne, bez ładu i składu – myślałam że znowu fałszywy alarm i byłam wściekła, że te skurcze nie dają mi spać. Tym bardziej w uszach słyszałam ciągle głos Pani doktor, która w czwartek mnie odesłała przy 24-godzinnych regularnych skurczach co 20,15,10 i 5 minut, że moja szyjka jest jeszcze nieprzygotowana i że podobna akcja skurczowa może rozwinąć poród dopiero w okolicy 20tego września. W sumie od soboty zaczął mi schodzić czop – więc pomyślałam, że dwa dni sprzątania i biegania po domu i może jednak coś ruszyło.

Od 3:00 skurcze zaczęły być regularnie co 8 minut, a o 4:00 co 5 minut.. Przeczekałam tak do 6:00 rano (dalej jak głupia myśląc że to jeszcze nie to), wzięłam nospę i gorący prysznic – myślę sobie, że jak przejdzie to przejdzie, jeśli nie – to jedziemy Bóle nie ustąpiły, cofnęły się tylko do regularności co 7 minut. O 7:00 wstała moja mama (TŻ był u siebie na Pomorzu) i dostałam wielki opier*** że z takimi bólami czekam i że zaraz się zbieramy i jedziemy – bóle jak przy okresie tylko że takie meeega! I pojechałyśmy…

W Bielsku skurcze co 5 minut, USG i badanie: szyjka się skraca, miękka, coś się dzieje, rozwarcie na „2”, zostajemy, myślę sobie: uff przynajmniej nie przyjechałyśmy na darmo. Dalej papiery, skurcze co 3 minuty już, coś tam podpisuję, ciężko było się skupić. Jestem na oddziale, podłączają mi oxy i KTG – słyszę kochane serduszko potem przerażenie.. tętno Szymonka zaczyna spadać przy każdym skurczu, nie wiadomo co się dzieje.. przeraźliwy dźwięk zwolnionego tempa bicia serca jakby zaraz miało się zatrzymać… dostaje leki jakieś (ponoć rozkurczowe), wszystko mi zaczyna wirować. Po jakiejś godzinie mam wstać i przejść się na porodówkę z kroplówką na badanie – bóle coraz mocniejsze. Trasa ciężka do pokonania ale dotarłam. Znowu badanie: i jak wyrok – rozwarcie dalej na „2” – myślę sobie co jest do chole**, ból już powoli nie do zniesienia a tu dalej rozwarcie nie postępuje.. badanie boli tak że aż wykręca.. lekarz przebija mi pęcherz (bez pytania), wody chlusnęły i się zaczął hardcore.. skurcze jeden za drugim, bez przerwy a rozwarcie dalej nie postępuje, zapadła decyzja o CC - w międzyczasie lekarz słuchał jeszcze KTG przy skurczach. Jak usłyszałam że mam mieć robione CC to z jednej strony poczułam lęk, z drugiej ulgę, że raz dwa i będzie po wszystkim.

Na sali operacyjnej podano mi znieczulenie (ojj cięęęęęężko było) to wspominam najgorzej – bo wbijanie się w kręgosłup przy skurczach non stop i słuchanie poleceń anestezjologa było dla mnie nie lada wyzwaniem. Potem już wszystko poszło szybko, po 5ciu minutach usłyszałam płacz małego a po paru chwilach jak go zważyli i zrobili te wszystkie czynności, położna mi go przyniosła i pokazała – zobaczyłam małego opatulonego ufoludka ze ślepkami jak duże węgielki wlepione we mnie, mówię Wam – ten widok wszystko wynagrodził najtrudniej mi było przez te parę następnych godzin gdy leżałam w łóżku na sali i nie mogłam go dotknąć, tylko go miałam obok siebie na odległość wzroku – leżał sobie w tym łóżeczku szpitalnym. Po prawie 3 tygodniach od porodu mogę stwierdzić, że cieszę się bardzo że miałam jednak CC i że dobrze że się stało jak się stało – gdybym rodziła w państwówce to pewnie by mi tak szybko cesarki nie zrobili i kazaliby mi się męczyć SN i nie wiadomo jakby to wpłynęło na małego..do końca miałam dylemat: klinika czy państwówka. Jeśli będę w ciąży drugi raz (a w przyszłości chcę) to tylko CC i tylko ta klinika.
Najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
moja tez spokojniutka.chyba czuje,ze mamusia chora i trzeba grzecznym byc
mnie rozłozylo na lopatki,goraczka 39,1,boli mnie glowa i mam dreszcze.wzielam paracetamol ale zaraz polecialam
I jak dziś się czujesz?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Bardzo dziękuję za kciuki dla mojego KubusiaWczoraj wróciliśmy do domku i Kubuś znowu poznaje otoczenie,trochę jest rozdrażniony.W nocy mało spał,cały czas przy cycu.
W poniedziałek koło 17-ej dzwonie do laboratorium z zapytaniem o wyniki badań Kubusia,facet sprawdza i alarmującym głosem karze jechać do szpitala,bo bilirubina 20,7.Ja zaczęłam się trząść,dzwonie do męża,by zajechał odebrać badania i ze musimy jechać do szpitala.Spakowałam rzeczy dla siebie i Kubusia i pojechaliśmy.
Tego dnia na IP działo się,choć i tak czekaliśmy k.godzinki.Dzięki Bogu przyjeli nas razem do szpitala i Kubus od razu pojechał na oddział noworodkowy pod lampe.Był tam przez noc,ja chodziłam go karmić.Potem w południe z tą lampą przywieźli mi go na sale,po czym okazało się,że przez noc mu ładnie spadło do 12,4 i zostaje tylko na tzw.słoniu(taka lampa)Strasznie się denerwował w tych okularkach a jak mu je zdjęłam to tak się rozglądał biedaczek,nie wiedział,czy to dzień czy noc.Do 20-ej na tym się opalałPotem go ubrałam i poszliśmy w odwiedziny do Lidki i Lilkiprzy okazji zwiedziłam 3piętro szpitala
Rano pobrali Kubie krew do badania i koło południa dostalismy pozytywne wieści,że bilirubina spadła na 9,8 i wychodzimy do domu.
To tyle.Mam nadzieje,że nie wróci już.Za tydzień jednak powtórze badanie,by mieć pewność.

Pokaże Wam Kubusia pod lampami...mój biedaczek i pomyśleć,że nas lekarz wypuścił oceniając "na oko" żółtaczkę.Choć wg naszej pani doktor żółtaczka spadała,ale wyniki krwi były jednoznaczne...

A i wczoraj Kubuś ważył 4400g
Witajcie spowrotem Kubuś jak na solarce
Stary 2012-10-06, 11:19   #4118
kraven
Zakorzenienie

Nisia to wpływ Twoich hormonów. Obserwuj, jeśliby się powiększało lub sutek by się zaczerwienił to wtedy zgłoś się do pediatry.
Ale i tak pediatra nic więcej nie poradzi ,bo jeśliby Cię to niepokoiło to trzeba zrobić USG sutka, a na takie badanie lekarze POZ nie moga dać skierowania ( czytaj - trzeba zrobić prywatnie ).

Dearline u mnie ból przeszedł. Ale zauwazyłam, że ma to związek z koniecznościa wizyty w toalecie - jak na początku ciąży.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:30   #4119
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

a mnie nadal nic nie boli hehe
Dearlie może szybciej ode mnie urodzisz

Nisia jakby to nie zniknęło,skontaktowałabym sie z pediatrą

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:39   #4120
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Gratuluję axxxa.

Choco trzymam kciuki

Buziaki.

Dearlie czy Ty też poczułaś taką nagłą potrzebę rozpakowania się jak ja? Jeszcze we wrześniu nie chciałam, a teraz codziennie mówię, że dzisiaj jadę:P, hehehe. Zostało 24 dni do tp.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:49   #4121
kraven
Zakorzenienie

Ja mogę się rozpakowywać dopiero po 23 października. Wczesniej niech Jasiu siedzi w brzuszku

U mnie dokładnie 20 dni do tp.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-06, 12:09   #4122
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja mogę się rozpakowywać dopiero po 23 października. Wczesniej niech Jasiu siedzi w brzuszku

A dlaczego chcesz czekać do 23? Wiem, że pisałaś, ale teraz mi z głowy wyleciało. Chyba na męża czekasz tak?

Mój mężul wraca 15.10., a 9.10. ma urodziny. Jak fajnie by było jakby razem obchodzili:P.
Stary 2012-10-06, 12:13   #4123
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Dearline u mnie ból przeszedł. Ale zauwazyłam, że ma to związek z koniecznościa wizyty w toalecie - jak na początku ciąży.
W takim razie cieszę się, że ból przeszedł. Mi w ostatnim czasie jelita nie raz strachu narobiły.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dearlie może szybciej ode mnie urodzisz
Oj tam, coś czuję, że wcale tak szybko nie urodzę. Poza tym mi to jeszcze nawet czop nie odszedł, a Ty masz już to za sobą, więc obstawiam, że będziesz pierwsza!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Buziaki.

Dearlie czy Ty też poczułaś taką nagłą potrzebę rozpakowania się jak ja? Jeszcze we wrześniu nie chciałam, a teraz codziennie mówię, że dzisiaj jadę:P, hehehe. Zostało 24 dni do tp.
Mam dokładnie to samo. Mój biedny TŻ od jakiegoś czasu już piwa wieczorem nie pije ( a lubił sobie strzelić piwko, szczególnie w weekend), bo jak słyszy moje "dzisiaj chyba rodzimy" to panikuje bardziej ode mnie. Ja myślę, że ta chęć rodzenia pojawiła się wraz z tym, że już prawie wszystko mam gotowe na przybycie maluszka, a tak to stresowałam się, że jeszcze brakuje tego i tego.

Cytat:

Jasiu siedź w takim razie grzecznie w brzuszku u mamusi! No właśnie! Dzisiaj mamy równe 20 dni.
Stary 2012-10-06, 12:19   #4124
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy taka kurtka pasuje dla chłopca? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Kurtki/85223/1

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-06, 12:27   #4125
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Czołem mamuski
Trudno Was nadrobic, mała pochłania moj czas w 100% masakra
Teraz sobie lezymy razem, bo spac nie chce a widze ze jej sie oczka zamykaja
Ja juz bym dawno zasnela, bo juz padam na twarz, cos w nocy tez mi nie chce spac i jestem wykonczona.
Na szczescie uporałysmy sie wkoncu z katarkiem i juz nic jej nie furkocze
Gratuluje dla wszystkich rozpakowanych
i 3mam kciuki za nastepne
a tu wstawiam moja mała kruszynke :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 483143_3487813969103_790207357_n.jpg (22,5 KB, 45 załadowań)

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:31   #4126
kraven
Zakorzenienie

Niegrzeczna śliczną masz córeczke

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-06, 12:37   #4127
lidka0308
Zadomowienie

Mała pospała, potem pojadła a teraz znowu śpi, więc może teraz uda mi się poród opisać

Dnia 01.10 mieliśmy wstawić się do szpitala przed planowanym zabiegiem. Na izbę przyjęć dotarliśmy o 17, bo miałam nadzieję, że przyjmą nas jeszcze przed kolacją i zdążę sobie zjeść a tu niespodzianka: mega kolejka i tłum ludzi. Na szczęście po jakichś dwudziestu minutach kobiety do planowych cięć przyjęli bez kolejki, ale i tak zanim dotarłyśmy na oddział było już po kolacji i trzeba było na czczo wytrzymać już do rana. Mój zabieg był pierwszy z planowanych następnego dnia.

Rano podali mi jakiś paskudny antybiotyk do wypicia i zrobili zastrzyk i po kilku minutach powieźli na blok operacyjny. Mąż był ze mną, dali mu zielony kubraczek do ubraniaW szpitalu muszę powiedzieć, że personel pierwsza klasa, każdy członek zespołu operacyjnego wchodząc na salę przedstawiał mi się i mówił, czym się będzie zajmował podczas zabiegu. Znieczulenie zrobili mi tak, że nawet nie poczułam, kiedy to się stało tylko anestezjolog powiedział, że mam się już w miarę szybko położyć i pomógł mi tego dokonać. Pozakrywali mnie, postawili parawanik i wpuścili męża, siedział przy mnie i głaskał mnie po głowie.
Rozcinania brzucha nie czułam, a moment wyciągania dziecka to było takie lekkie falowanie, a nie jakieś szarpania, jak piszą niektóre z was.
O 9:10 obwieszczono narodziny Lilianki
Położna zabrała męża, żeby popatrzył, jak ją mierzą i ważą, po czym dała mu ją, żeby mi pokazał. Po chwili położyli mi płaczącą na piersi, a ona w tym momencie przestała płakać i zamknęła oczka
Niestety zaraz ją zabrali na oddział noworodkowy a razem z nią i męża.
Jak już mnie poskładali, pojechałam na salę operacyjną i tutaj przyjemna część zabiegu się skończyła.
Dostaąm mega dreszczy, nie mogłam nad ciałem zapanować i telepałam się tak przez jakąś godzinę, bo miałam zegarek w zasięgu wzroku. Uczucie okropne.
Kolejne fatalne przeżycie to brak tego czucia w nogach i leżenie plackiem, zanim nie zaczęłam czuć mrowienia w stopach, wtedy poczułam ulgę.
Na pooperacyjnej leżałam ponad 6 godzin, bo nie było miejsc w oddziałach, żeby mnie przewieźć, ale doszłąm tam w miarę do siebie.
Po przejechaniu na oddział ok godziny 17 przyszła położna i pomogła wstać z łóżka, co łatwe nie było, ale udało się i od tamtej pory było już tylko lepiej.
To tyle ode mnie.
Stary 2012-10-06, 12:37   #4128
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Ciężka noc za nami. Wczoraj wieczorem dostałam gorączki, a mała do 2 co chwilke wybudzała się i trzeba było karmić lub nosić do odbicia. Dobrze, że mąż był w domu, bo ledwo miałam siłe nosić Alicje.

Pytanie do mam co mają ten termometr co się tylko przystawia np. do czoła i pokazuje temperature od razu... sprawdzałyście jak ta temp. ma się do tego co pokazuje termometr rtęciowy? Te termometry-pistolety to jakaś kupa. Pokazał mi wczoraj że temp. mam w normie, chociaż czulam się fatalnie. Wzięłam więc rtęciowy i pokazał, że mam ponad 38 stopni...
Przestraszyłam się, że moje dziecko ma też temp a ten szajs tego nie pokazuje, także sprawdzilam normalnie w pupie. Na szczęście jest ok.
Jestem zła bo my ten termometr kupiliśmy za mase kasy, bo chcieliśmy żeby był na pewno dobry, a przy okazji pokazywał też np. temp. mleka. Badziewie no...
Stary 2012-10-06, 12:39   #4129
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo. Mój biedny TŻ od jakiegoś czasu już piwa wieczorem nie pije ( a lubił sobie strzelić piwko, szczególnie w weekend), bo jak słyszy moje "dzisiaj chyba rodzimy" to panikuje bardziej ode mnie. Ja myślę, że ta chęć rodzenia pojawiła się wraz z tym, że już prawie wszystko mam gotowe na przybycie maluszka, a tak to stresowałam się, że jeszcze brakuje tego i tego.
Jeszcze nie mam wszystkiego gotowego, nie mam nawet mebli - bo są w produkcji, ale i tak już wszystko poprasowałam i poprałam, w razie W. Tak jak Ci pisałam lekarz wróży wcześniejszy poród:P.

Ja się z tżtem pożarłam, ale czasem takie cuś oczyszcza atmosferę (bynajmniej tak jest z mojej strony), nie wiem jak u niego, bo przecież go nie ma, a przez tel. to tak dokładnie wyczuć nie idzie. Mi to było potrzebne, bo w końcu mu powiedziałam co sądzę o różnych sprawach i zresztą on mi też.

Cytat:
Dziewczyny, czy taka kurtka pasuje dla chłopca? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Kurtki/85223/1
Jak dla mnie pasuje zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. Bardzo ładna. Jaki rozmiar chcesz?
Stary 2012-10-06, 12:44   #4130
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jaki żel pod prysznic brałyście dla siebie do szpitala. Wiem, że pytanie może głupie, ale nie chciałabym, żeby Malutek przytulając się do mnie dostał uczulenia. CHyba dopada mnie przedporodowa panika.
Ja brałam swój co na co dzień używam.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, to co wam pisalam tydzien temu okazalo sie poczatkiem porodu.
mala Laura urodzila sie 28.09.2012. 57 cm 3970g. sn

porod przebiegl bardzo szybko, bez poprzedzajacych symptomow. bo ani wody mi nie odeszly ani czop. poprostu bolal mnie brzuch. od 22 w nocy do 3.30 bylam w domu. bolal brzuch ale jeszcze znosnie. po 3.30 stwierdzialm ze pojedziemy do szpitala to sprawdzic i sie okazalo ze mam 8-9 cm rozwarcia! polozna powiedziala ze jak by mi wody w domu odeszly to bym w domu urodzila!
a wiec szybko na lozko porodowe, oxytocyna, szybko doszlo do 10 cm. i o 5.50 urodzilam nasza kochana kruszke!

jest przeslodka! ja przeszczesliwa! non stop spi i je naraz z dwoch piersi.
jedynie to stan moich sutkow jest w oplakanym stanie! poranione, zakrwawione, ale mysle ze z dnia na dzien bedzie lepiej. i ze sie jakos w koncu zagoja.

potrzebowalam tygodnia zeby dojsc do siebie, wlaczyc komputer i sie do was odezwac. mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle.
Szybciutko Ci poszło. Gratulacje i buziaki dla Ciebie i Laurki

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej jestem mamusią grudniową i spodziewam się drugiego synka, wkleję Wam mój wpis z naszego wątku ku przestrodze dla Waszych mamus które spodziewają się lub mają już swoich synków w domu.

Zacznę od tego, ze moj synek mial wędrujace jaderko ale nikt o tym nie wiedzial bo jak sprawdzalismy to zawszy byly dwa. I jak mial poltora miesiaca to przyszedl dzien kiedy strasznie plakal wszyscy mysleli ze to kolka pomagalo mu tylko lezenie w foteliku bo byl wtedy w takiej polsiedzacej pozycji nastepnego dnia po nieprzespanej nocy zadzwonilam do srodowiskowej, przyjechala niby go zbadala ale jaderek nie sprawdzila tylko od razu stwierdzila ze to kolka i niestety trzeba to przetrwac. Chwile po jej wyjsciu maly zaczal wymiotowac na szczescie mialam go akurat na rekach bo boje sie myslec jakby sie to skonczylo gdyby lezal w lozeczku przebralam go zadzwonilam po Tza bo mieszkalm wtedy u rodzicow i poszlismy do rodzinnej ona go zbadala jąderek nie sprawdzala i stwierdzila ze wyczuwa przepukline i ze prawdopodobnie jelito sie zapetlilo i wyslala nas do szpitala w Pile. Pojechalismy tam od razu i przez 4h ciagali nas z malym po oddzialach i gabinetach robiac mase niepotrzebnych badan a maly z bolu wymiotowal i momentami prawie tracil przytomnosc po czym stweierdzili ze oni operacji sie nie podejma bo to jest noworodek a oni noworodkow nie operuja tylko ze maly nie byl noworodkiem a niemowlakiem bo noworodek jest do 1mc zycia a maly mial 1,5mc i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam Jak dojechalismy byla godzina 22:00 i na izbie przyjec czekal na nas sztab lekarzy i pielegniarek zabrali malego na badania ktory juz ledwo żył po operacji wyszedl lekarz i powiedzial ze to nie bylo jelito tylko jąderko ktore się skrecilo i ucieklo do jamy brzusznej jak je usowali to bylo juz martwe i w kazdej chwili mogla zaczac rozwijac sie smiertelna infekcja jak zobaczylam malego na sali z tymi wszystkimi rurkami podlaczonymi do jego malego cialka plakalam jak glupia jednoczesnie dziekujac bogu ze juz po wszytkim i ze juz nie cierpi cala noc przesiedzialam przy jego lozeczku na drewnianym krzesle rano przyjechal po mnie kuzyn ktory mieszka pod poznaniem zebym mogla sie wykapac i przespac jak wrocilam maly nie spal a pielegniarki podaly mu MM Bebilon kiedy chcialam go nakarmic okazalo sie ze nie mam czym bo z nerwow i dwoch nieprzespanych dni i nocy stracilam pokarm kiedy to wszystko dotarlo do srodowiskowej wiecej sie nie pokazala u mnie w domu a kiedys jak maly mial 5 mc spotkalam ja w sklepie to pyta mi się,,jak tam pani córeczka?" jak sie na nią spojzalam to myslalam ze ja zabije i mowie glosno zeby kazdy slyszal ze nie mam corki tylko synka ktory przez nia stracil jedno jaderko i prawie zmarl mi na rekach szybko odstawila koszyk z zakupami i wyszla ze sklepu. Dlatego dziewczyny które spodziewaja sie synków blagam Was sprawdzajcie te jaderka nawet jak dzieci beda mialy kolki nie dopusccie do tego co spotkalo mojego synka

Jak ktos to dal rade przeczytac to gratuluje wytrwalosci ale w koncu to z siebie wyzucilam
Współczuję przeżyć i dziękuje jako mama synka za ostrzeżenie. Będę bacznie obserwować klejnoty Matiego.

Cytat:

Dzisiaj lub jutro jedziemy do Poznania do teściów po wózek dla Antosia. Nie mogę doczekać się naszej bryczki.
Pamiętaj o fotkach

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
AAAaaa.... Ja chyba rodzę....
Obudziłam się pół godziny temu i trochę wody ze mnie pociekło. Poleciałam do kibelka na siku i zobaczyłam na gaciach flubbera Teraz pomalutku sączy się lekko różowa woda... Myślicie że to TE wody? Czy może tylko płynna część czopa?
Powodzenia, jak dla mnie rodzisz

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
My dzisiaj na suwaczku mamy 39 tydzień więc wkroczyliśmy w 40!!Jejku jak to zleciało! Teraz pozostało mi prosić Fabianka zeby wyszedł juz

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jeju już nie mogę z tą kupą Henia... Wciąż zielona i wodnista I tak się biedny męczy, żeby ją zrobić.

Teraz odstawiam biszkopty, bo jadłam ich naprawdę mnóstwo i może to mu szkodzi...?

Myślicie, że powinnam się skonsultować z pediatrą?
Może na początek z położną. Biszkopty nie powinny zaszkodzić.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mamy dziewczynek mam do Was pytanie, przed chwilą wyczułam, że jedną pierś Maja ma taką twardą, wyczuwam taką grudkę pod nią, a druga jest normalna, co to może być?
Wystraszyłam się...
Twoje hormony w organizmie małej. To normalne.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja śpię w staniku, bo wygodniej. Mam duże piersi i dużo pokarmu, więc bez stanika i wkładek bym zalała łóżko i przygniatała cyce.
Stary 2012-10-06, 12:45   #4131
kraven
Zakorzenienie

Anesh wezmę 68, chociaż zastanawia się nad 74.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-06, 12:45   #4132
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
co do tej maści,ja nie stosowałam,Iwoncia ją miała i jej pomogła.Mi narazie jakby problem hemoroidów ustąpił.

kraven ja miałam z białego jelenia hipoalergiczny z kozim mlekiem
Hm może profilaktycznie zastosuj jakąś maść. Hemorojdy mają to do siebie że się uciszają na jakiś czas i nieleczone znowu wracają.

Kraven
ja też myłam się białym jeleniem.
Stary 2012-10-06, 12:45   #4133
Hatti
Rozeznanie

hellouu,u mnie dalej NIC.dzis czwarty dzien po tp.we wtorek mialam masaz szyjki i nie ruszylo jak widac.chca mnie potrzymac jeszcze poltora tygodnia i mam na wywolanie sie stawic.mam nadzieje,ze do tego czasu jednak cos sie zadzieje..
aga_ton,gratuluje coreczki!szok,ze taka meczarnie przeszlas,wracaj do sil jak najszybciej
axxxa,gratuluje ,szybko poszlo!jak ty to zrobilas?

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
AAAaaa.... Ja chyba rodzę....
Obudziłam się pół godziny temu i trochę wody ze mnie pociekło. Poleciałam do kibelka na siku i zobaczyłam na gaciach flubbera Teraz pomalutku sączy się lekko różowa woda... Myślicie że to TE wody? Czy może tylko płynna część czopa?
nie wiem czy to TE wody,sama czekam na nie/czopa/bole,cokolwiek..
w kazdym razie cos sie zaczelo u Ciebie wiec powodzenia!!
Cytat:
jak najbardziej
Stary 2012-10-06, 12:47   #4134
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:48   #4135
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ciężka noc za nami. Wczoraj wieczorem dostałam gorączki, a mała do 2 co chwilke wybudzała się i trzeba było karmić lub nosić do odbicia. Dobrze, że mąż był w domu, bo ledwo miałam siłe nosić Alicje.

Pytanie do mam co mają ten termometr co się tylko przystawia np. do czoła i pokazuje temperature od razu... sprawdzałyście jak ta temp. ma się do tego co pokazuje termometr rtęciowy? Te termometry-pistolety to jakaś kupa. Pokazał mi wczoraj że temp. mam w normie, chociaż czulam się fatalnie. Wzięłam więc rtęciowy i pokazał, że mam ponad 38 stopni...
Przestraszyłam się, że moje dziecko ma też temp a ten szajs tego nie pokazuje, także sprawdzilam normalnie w pupie. Na szczęście jest ok.
Jestem zła bo my ten termometr kupiliśmy za mase kasy, bo chcieliśmy żeby był na pewno dobry, a przy okazji pokazywał też np. temp. mleka. Badziewie no...
kurcze ja tez mam taki termometr, z babyono, ale na sobie sprawdzalam i dobrze wskazuje takze nie wiem moze akurat Twoj jakis "pechowy" albo wadliwy jest

kraven dziekuje bardzo w imieniu Igi

Lidka ja spie w staniku, tak samo jak Tamlin nie dalabym rady, raz spalam bez i dziekuje bardzo za taka " przyjemnosc" aby mezowi sie podobalo

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-10-06 o 12:50
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:49   #4136
anesh_
Zakorzenienie

kraven Ty w szpitalu pracujesz? Dobrze mi się kojarzy?
Stary 2012-10-06, 12:51   #4137
kraven
Zakorzenienie

Tak, na pediatii i neonatologii Ale po tej ciąży widze że pod latarnią najciemniej.

No i teraz mam dylemat czy wziąć kurtkę 68 czy 74

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-10-06 o 12:52
Stary 2012-10-06, 12:52   #4138
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak łatwo można z chłopa abstynenta zrobić

Cytat:
Jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Zareklamuj go jak źle mierzy.

Cytat:
Na wiosnę chcesz ją tak? To wtedy moim zdaniem 68 będzie dobre ( na pół roczku rozmiar ).
Stary 2012-10-06, 12:52   #4139
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Czołem mamuski
Trudno Was nadrobic, mała pochłania moj czas w 100% masakra
Teraz sobie lezymy razem, bo spac nie chce a widze ze jej sie oczka zamykaja
Ja juz bym dawno zasnela, bo juz padam na twarz, cos w nocy tez mi nie chce spac i jestem wykonczona.
Na szczescie uporałysmy sie wkoncu z katarkiem i juz nic jej nie furkocze
Gratuluje dla wszystkich rozpakowanych
i 3mam kciuki za nastepne
a tu wstawiam moja mała kruszynke :
O Boziuniu jaka słodka

Niektóre z Was pisały że robicie swoim maleństwom inhalacje. Jak takiemu niemowlaczkowi zrobić inhalacje?
Stary 2012-10-06, 12:59   #4140
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

No własnie ja też bym się zastanawiała, nie znam się kompletnie i nie wiem jakie te nasze maluchy bedą. Bo to chcesz na wiosne już, tak?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Tak, na pediatii i neonatologii Ale po tej ciąży widze że pod latarnią najciemniej.

No i teraz mam dylemat czy wziąć kurtkę 68 czy 74
Wysłałam Ci pw,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości