|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
ten zamówiłam. Szwagierka ma i twierdzi, że jest OK.
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
przywiózł mój wczoraj moje skierowanie do poradni cukrzycowej . zabawne jest to że nie dostałam żadnego adresu ani nic... i teraz szukaj wiatru w polu....
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#2883 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() nie wiem ile z Wami dziś będę bo tu taki sajgon (wczoraj nie chciało mi się za dużo sprzątać to dziś zostało - jakoś nie chce uciec ).Cytat:
Jak ja Wam współczuję. Uważam, że położna ponosi odpowiedzialność. Przepraszam, ale ja się nie znam na tych wszystkich chorobach, sytuacjach więc skąd miałabym np wiedzieć że coś jest nie tak... Cytat:
już tylko 40 dni ![]() Peperonik - A co do lekarza - przez te wczorajsze gatki o ginach itd... normalnie wejdę jak burak zawstydzona do swojego mój gin stanowczo nie jest aseksualny - jest baaardzo przystojny i przesympatyczny. Nie dam się zbadać bo padnę jak sobie przypomnę teksty dziewczyn. ![]() Dobra lecę na badania. Jakieś skurcze mnie łapią a przecież nie wezmę no-spy przed badaniem krwi. |
||
|
|
|
#2884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Więc są jakieś plusy i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, jeśli chodzi o przyrost wagi to się Wam pochwalę że nadrobiłam te 10 minusowych kilogramów
![]() a ostatnio byłam na łowach w ciucholandzie, i wyobraźcie sobie znalazłam świetne spodnie dresowe ciążowe, ale rozmiar za mały bo długość tak na 164cm około, a ja mam ponad 10cm więcej... |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pisałam o znajomych co zaczęła rodzic, Mały jest juz na świecie, zdrowy, miesiąc przed terminem
![]() Co do meldunku to jakbyscie mi w myślach czytaly! Ja muszę w przyszłym tygodniu to załatwić, my pomimo ze od 3 lat mieszkamy gdzie indziej to każde zameldowane przy rodzicach....w ogóle nawet aktu nie mamy bo wszystkie egzemplarze gdzieś poszły banki itd. Więc muszę zdobyć odpis aktu własności zeby sie zameldowac...no i wtedy nowy dowód od razu...( szkoda jak utyta jestem to muszę zdjęcie zrobić). Akt zamowiony, dzisiaj jadę zrobić zdjęcie do dowodu no i plan na przyszły tydzień wymeldowac sie i zameldowac tam gdzie należy...
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Już wróciłam.
jednak warto chodzić w soboty na badania - nikogo nie było ![]() Odebrałam przy okazji wynik badania na obecność tego paciorkowca (Gbs) - i ujemny Chyba dziś będę miała dobry dzionek ![]() Cytat:
nadrobienia minusowych kgLandi - bo my powinnyśmy chodzić razem po sklepach; ja mam właśnie 164 a zawsze znajduję same sporo za długie spodnie - i się zastanawiam dla kogo je produkują. Praktycznie zawsze muszę je skracać
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
Coś wiem o tych przygodach z przychodniami , dostałam skierowanie od mojej gin i pojechałam z nim do przychodni po ponad godzinie czekania w rejestracji i przepuszczania wszystkich konwojentów wojennych i ciężko chorych geriatryków , dowiedziałam sie od miłej Pani że moje skierowanie jest nie ważne bo jest od lekarza który nie ma umowy z NF
Nie muszę chyba pisać jakie epitety przychodziły mi na myśl w tym momencie
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znajomym ![]() Przechodziłam to w zeszłym roku wymeldować się, zameldować nie ma problemu ale potem ta zmiana dokumentów - dowód osobisty, prawo jazdy, paszport. A i u mnie w urzędzie po zameldowaniu potrzebowali kilku dni na to abym mogła pójść z podaniem o dowód i paszport (że coś tam w systemie musi im wejść - ale mogło się coś pozmieniać).A i Gabi - Ty-utyta; wyglądasz prześlicznie , jak modelka z ładnym brzuszkiem - a tu wypisujesz jakieś bzdury normalnie ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-06 o 09:14 |
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, boże ile Wy potraficie napisać przez jeden wieczór!!!!!!!!
Pokrzywko za 30 tc!!!!!! (pamiętam, bo masz dzień po mnie )Ai widzę nową mamusię, Witaj Dobra idę nadrobić wczorajsze
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
z poradniami to zawsze jakieś przekręty są ale co zrobić jak teraz lekarz czekają by dostać w łapę bo bez tego nic nie zrobią..... namówiłam męża by jechać na usg prywatnie
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zboczuszki
![]() nie bylismy wczoraj w kinie bo sie mi odechcialo, za to TZ wieczorem jechal mi do biedry po zapiekanka taki mi normalnie chodzila po glowie ![]() co do meldunku po porodzie TZ zameldowal malego tam gdzie on, bo ja nie chcialam u siebie,jakos wiekszych problemow nie robili w USC perelka, kurcze jak przeczytalam o tym jaderku to szok ![]() na szczescie mi u malego kazdy jaderka macal nie spalam dzis polnocy bo poszlam siusiu i nie moglam zasnac..... dopiero kolo 7 mi sie przysnelo ale Tomek zaraz chcial mleko i dupa ze spania dzisiaj uloze w koncu ubranka w szafie malutkiej, potem spakuje torbe do szpitala |
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co ? nie było mnie kilka dni a mój M znowu zaczął nosić tel przy dupie i pod moja nie obecność wchodził na strony erotyczne ... jedne konto z takiej strony usuną bo na jego email przyszła wiadomość że skasował konto
|
|
|
#2895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja tak sie wypiękniłam dla niego a tu pupa ![]() Cytat:
Dziewczyny jak sie te jąderka sprawdza???? Macać tylko czy jak??? ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Współczuję, rozmawiałaś z nim o tym?
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
nie rozmawiałam dopiero teraz się zobaczyłam poobserwuje jego kilka dni
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczka aaa no właśnie prawo jazdy i paszport..zapomnialam, i banki i wszystko wrr
Dziękuje za miłe słowa
|
|
#2898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Ale ja dziwne sny miałam.. tak abstrakcyjne, że ciężko coś wychwycić - najlepsze było to, że miałam iść na jakieś zaliczenie teorii z ciąży - miałam jakieś kserówki i miałam zdawać z układu rozdrodczego - najelpsze, że to było chyba po niemiecku ![]() Lonia - łóżeczko ładnie się prezentuje - jak z katalogu ![]() u mnie będzie 'surowy' wygląd - jak tż złoży to też cyknę fotkę.. kurcze - sypilanie mamy małą - już teraz kombinujemy jak tam łóżeczko wstawić.. myślałam, żeby nawet przenieść się spać do salonu - bo tu dużo miejsca na wszsytko, ale jakoś mimo wszystko uważam, że w sypialnie lepiej jakby stało.. Cytat:
![]() Cytat:
Miłej soboty i Tobie Cytat:
miłego dnia jak najbardziejCytat:
a tak pozatym witam nową mamusię na forum, bo pewnie jeszcze nie miałam okazji się przywitać w tym całym ferworze
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
No nasz pokój posprzątany, łazienka wyczyszczona i na dzisiaj koniec
Przez resztę dnia zamierzam sie obijać i nic nie robić
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja nie mam tego problemu. Jak tylko wyszła cukrzyca to gin skierowanie dała, plus rozpiska gdzie jechać (ja prowadzę na Karowej w Wawie). Tam trochę luźniejsze podejście mają bo moje wyniki i ilość insuliny są małe dla nich. Ale gin powiedziała że jakby coś się działo to dzwonić do niej, ma tam koleżankę i załatwi żeby dobrze się mną zajęła. W pierwszej ciąży też super, jak trzeba było to załatwiała wizyty u znajomych, sama dzwoniła i zapisywała, zawsze na nfz. Po urodzeniu małego jak była potrzebna specjalistyczna poradnia dla niego to też się interesowała, doradzała, kontaktowała z innymi itp
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-10-06 o 10:04 |
||
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry .. na dworze pieknie .. chlodno ale slonecznie ..
TŻet w pracy ( wraca o 15 ) siostra ze szwagrem w naszym rodzinnym miescie wiec mam chate wolną .. i wreszcie ja ogarne bo syf straszny Lonia - łożeczko boskie . Perelka -a jak badac jaderka ? skoro wy nie zauwazyliscie ze cos jest nie tak to skad to bede wiedziec ?? ![]() Landi - Tez mam okropne noce . to znaczy spie normanie ale jak juz sie przebudze to musze sie niezle nagimnastykowac zeby wstac czy sie przekrecic .. normalnie slychac jak mi wszystko strzyka , i boli okropnie . A my w poniedzialek jedziemy do tesciow do Rabki na dwa dni . Tescia tylko nie bedzie bo ma robote w Krakowie ale jak bedziemy wracac to zachaczymy o niegoJak myslicie powinnam brac ze soba torby do porodu ? bo tak sobie mysle ze jakbym zaczela rodzic to glupio tak nic nie miec przy sobie..---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- No nic . ide zjesc drugie sniadanko ( czyt . mix tabletek ) i biore sie za pranie i umyje naczynia .. a potem przerwa .. lece
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja sobotnio.
Melduję że chyba zacznę niebawem rodzić bo przez ostatnie dni odwaliłam więcej roboty niż przez całą ciąże. Leże teraz cała obolała z wyrwanym nadgarstkiem i rozwalonymi stawami kolanowymi, o bólu miednicy i stawów biodrowych nie wspomnę. Dzisiaj jeszcze czeka mnie ostateczne porządkowanie szafy maleństwa, muszę komodę z pierdółkami też uporządkować, wszystko naszykować tak jak będę z tego korzystała. Lonia śliczne łóżeczko - ja wczoraj szyłam tą falbankę maskującą i podczas zakładania jej na łóżeczko wyczerpałam chyba możliwe wulgarne słownictwo ![]() Bosz jakie tu tematy seksualno-ginekologiczne Dobrze że piszecie o tej przychodni, będę musiała się zapisać na wszelki wypadek, bo tak ogólnie to ja mam prywatny pakiet medyczny i po porodzie zgłoszę tam również maleństwo.
|
|
#2905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a z meldunkiem mam tak samo mały będzie zameldowany u moich rodzicówCytat:
Cytat:
![]() hey kochane!!! dopiero co wytarabaniłam się z łóżka... idę chyba kawę sopie strzelić, bo nie wytrzymam... nie wiem co się ze mną dzieje tylko bym spała
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
moje małe arcydzieło dla teściowej ... najgorzej było założyć to na lampkę
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
i witamy ciocie w 31 tygodniu
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz puscilam pranie , umylam naczynia i kuchenke .. ogarnelma ogolnie, poscieralam kurze i jeszcze mnie czeka odkurzanie ale to potem ..teraz ide na wyrko ..
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. nie pojechałam na ten pierwszy wykład, stwierdziłam że bez sensu jak bede siedziała bezczynnie w bufecie uczelnianym przez 7 godzin
Za to jutro już musze wstać na 8
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-husta...676983243.html
patrzcie jakie cacko dla maluszka znalazłam .... o nim to tylko pomarzyć mogę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

).
przebralam go zadzwonilam po Tza bo mieszkalm wtedy u rodzicow i poszlismy do rodzinnej ona go zbadala jąderek nie sprawdzala i stwierdzila ze wyczuwa przepukline i ze prawdopodobnie jelito sie zapetlilo i wyslala nas do szpitala w Pile. Pojechalismy tam od razu i przez 4h ciagali nas z malym po oddzialach i gabinetach robiac mase niepotrzebnych badan a maly z bolu wymiotowal i momentami prawie tracil przytomnosc po czym stweierdzili ze oni operacji sie nie podejma bo to jest noworodek a oni noworodkow nie operuja tylko ze maly nie byl noworodkiem a niemowlakiem bo noworodek jest do 1mc zycia a maly mial 1,5mc
i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam
już tylko 40 dni
jak sobie przypomnę teksty dziewczyn.
. Więc są jakieś plusy i trzymam kciuki 

)

a myślałam, że tylko mam zapchany nos i nic więcej 

. Tescia tylko nie bedzie bo ma robote w Krakowie ale jak bedziemy wracac to zachaczymy o niego
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)