|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To schodzi, nie martw się!
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Witam dziewczyny!
czytam was w miarę na bieżąco, ale co mam zamiar odpisać, to mała się obudzi albo net się zwiesi Dziękuję za odpwiedzi w sprawie kupy, od wczoraj po południu już jest jasnozielona z grudkami mleka, więc idzie w dobrym kierunku bardzo mnie uspokoiłyście wczorajNa bolące sutki jak najbardziej polecam lanomaść z ziaji, uratowała mi życie w szpitalu jak mała targała cyca co godzinę a bolało jak cholera, ale nic nie popękało i krwi nie ma a sutki się przyzwyczajają powoli i bolą coraz mniej ale regularnie trzeba smarować. Ja maziam się przed i po każdym karmieniu i rewelacja. Też tak mam, że jak karmię jednym cycem to z drugiego mi leci mleko ![]() Axxa gratulacje porodu! Coco trzymam kciuki za szybką akcję Jak przeczytałąm wczoraj o Aga-ton to prawie się popłakałam z żalu, że coś takiego ją spotkało. Oby Leni wynagrodziła jej wszystkie bóle i przeżycia!!! Iwonka współczuję sytuacji z mężem A teraz zapytam was o wygląd brzuchów. Jak one się prezentują? maggie nie pytam, bo widziałam, że jest super rewelacyjnie mój zaczyna mi tak nad raną po cc obwisać. Gda a tą maścią smarujesz od kiedy? bo mi w szpitalu tylko octeniseptem kazali psikać i mówili, że rana ma być sucha.A jeszcze jak gdzieś wychodzicie to osłaniacie jakimś opatrunkiem tą ranę? czy tylko wyższe gatki nosicie? |
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Coco trzymam kciuki!!!
Jeju Nisia nie doczytałam że chodzi o twoją Małą, przepraszam !!!
Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-10-06 o 10:38 |
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze jedno: śpicie w stanikach? bo ja musiałam zacząć po pierwszej nocy w domu, jak myślałam, że mi cycki rozsadzi od mleka bo mała spała i jeść nie chciała całą noc. Dzisiaj już jadła i w nocy, ale stanik musi być, bo mleko zalewa koszule i tak dalej
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- jeszcze o tym brzuchu, on mi tak od góry od żeber taki miękki się robi i ciągle mi w nim bulgocze i nie wiem, jak mi się tam to kurczy, bo jakoś nie czuję żadnego obkurczania np podczas karmienia, popiszcie coś troszkę o tym, bom bardzo ciekawa, jak to u was wygląda ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Katee już pisała, że się spotkałyśmy w szpitalu Kubuś na żywo jeszcze słodszy niż na zdjęciachSuper jest zobaczyć na żywo kogoś, z kim się rozmawia od kilku miesięcy ![]() Jak nam się wątek dobrze będzie rozwijał, to na serio musimy pomyśleć o organizacji jakiegoś zjazdu, choć wiem, że to łatwe nie będzie, ale dla chcącego nic trudnego jak mówią nie?
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana odciagaj sobie, chocby recznie, tez mialam nawal i o malo mi nie eksplodowaly cycki. tz mi polecial po laktator, to 90 czy 100 ml z jednego udoilam i jeszcze mnie bolaly co do brzucha to czulam obkurczanie podczas karmienia tylko w szpitalu jeszcze, teraz juz wcale.
|
|
#4117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Planowałam zakupy a tu leje. A buty chciałam sobie kupić i Pauli ciuchy i Mateuszowi body, bo większość ma za duże i takie pod szyjką rozchłestane. No ale dupa, bo leje. W poniedziałek mam nadzieję że pójdziemy.
Poza tym Paula znów zakatarzona, a dopiero w środę tydzień temu antybiotyk skończyła. Cytat:
I najlepsze życzenia z okazji miesięcznicy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia to wpływ Twoich hormonów. Obserwuj, jeśliby się powiększało lub sutek by się zaczerwienił to wtedy zgłoś się do pediatry.
Ale i tak pediatra nic więcej nie poradzi ,bo jeśliby Cię to niepokoiło to trzeba zrobić USG sutka, a na takie badanie lekarze POZ nie moga dać skierowania ( czytaj - trzeba zrobić prywatnie ). Dearline u mnie ból przeszedł. Ale zauwazyłam, że ma to związek z koniecznościa wizyty w toalecie - jak na początku ciąży.
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie nadal nic nie boli hehe
![]() Dearlie może szybciej ode mnie urodzisz ![]() Nisia jakby to nie zniknęło,skontaktowałabym sie z pediatrą |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gratuluję axxxa .Choco trzymam kciuki ![]() Buziaki. Dearlie czy Ty też poczułaś taką nagłą potrzebę rozpakowania się jak ja? Jeszcze we wrześniu nie chciałam, a teraz codziennie mówię, że dzisiaj jadę:P, hehehe. Zostało 24 dni do tp. |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę się rozpakowywać dopiero po 23 października. Wczesniej niech Jasiu siedzi w brzuszku
![]() U mnie dokładnie 20 dni do tp.
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego chcesz czekać do 23? Wiem, że pisałaś, ale teraz mi z głowy wyleciało. Chyba na męża czekasz tak? Mój mężul wraca 15.10., a 9.10. ma urodziny. Jak fajnie by było jakby razem obchodzili:P. |
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tam, coś czuję, że wcale tak szybko nie urodzę. Poza tym mi to jeszcze nawet czop nie odszedł, a Ty masz już to za sobą, więc obstawiam, że będziesz pierwsza! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy taka kurtka pasuje dla chłopca? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Kurtki/85223/1
|
#4125 |
|
Wtajemniczenie
|
Czołem mamuski
Trudno Was nadrobic, mała pochłania moj czas w 100% masakra ![]() Teraz sobie lezymy razem, bo spac nie chce a widze ze jej sie oczka zamykaja ![]() Ja juz bym dawno zasnela, bo juz padam na twarz, cos w nocy tez mi nie chce spac i jestem wykonczona. Na szczescie uporałysmy sie wkoncu z katarkiem i juz nic jej nie furkocze Gratuluje dla wszystkich rozpakowanych i 3mam kciuki za nastepne a tu wstawiam moja mała kruszynke : |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna śliczną masz córeczke
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Mała pospała, potem pojadła a teraz znowu śpi, więc może teraz uda mi się poród opisać
![]() Dnia 01.10 mieliśmy wstawić się do szpitala przed planowanym zabiegiem. Na izbę przyjęć dotarliśmy o 17, bo miałam nadzieję, że przyjmą nas jeszcze przed kolacją i zdążę sobie zjeść a tu niespodzianka: mega kolejka i tłum ludzi. Na szczęście po jakichś dwudziestu minutach kobiety do planowych cięć przyjęli bez kolejki, ale i tak zanim dotarłyśmy na oddział było już po kolacji i trzeba było na czczo wytrzymać już do rana. Mój zabieg był pierwszy z planowanych następnego dnia. Rano podali mi jakiś paskudny antybiotyk do wypicia i zrobili zastrzyk i po kilku minutach powieźli na blok operacyjny. Mąż był ze mną, dali mu zielony kubraczek do ubrania W szpitalu muszę powiedzieć, że personel pierwsza klasa, każdy członek zespołu operacyjnego wchodząc na salę przedstawiał mi się i mówił, czym się będzie zajmował podczas zabiegu. Znieczulenie zrobili mi tak, że nawet nie poczułam, kiedy to się stało tylko anestezjolog powiedział, że mam się już w miarę szybko położyć i pomógł mi tego dokonać . Pozakrywali mnie, postawili parawanik i wpuścili męża, siedział przy mnie i głaskał mnie po głowie.Rozcinania brzucha nie czułam, a moment wyciągania dziecka to było takie lekkie falowanie, a nie jakieś szarpania, jak piszą niektóre z was. O 9:10 obwieszczono narodziny Lilianki ![]() Położna zabrała męża, żeby popatrzył, jak ją mierzą i ważą, po czym dała mu ją, żeby mi pokazał. Po chwili położyli mi płaczącą na piersi, a ona w tym momencie przestała płakać i zamknęła oczka ![]() Niestety zaraz ją zabrali na oddział noworodkowy a razem z nią i męża. Jak już mnie poskładali, pojechałam na salę operacyjną i tutaj przyjemna część zabiegu się skończyła. Dostaąm mega dreszczy, nie mogłam nad ciałem zapanować i telepałam się tak przez jakąś godzinę, bo miałam zegarek w zasięgu wzroku. Uczucie okropne. Kolejne fatalne przeżycie to brak tego czucia w nogach i leżenie plackiem, zanim nie zaczęłam czuć mrowienia w stopach, wtedy poczułam ulgę. Na pooperacyjnej leżałam ponad 6 godzin, bo nie było miejsc w oddziałach, żeby mnie przewieźć, ale doszłąm tam w miarę do siebie. Po przejechaniu na oddział ok godziny 17 przyszła położna i pomogła wstać z łóżka, co łatwe nie było, ale udało się i od tamtej pory było już tylko lepiej. To tyle ode mnie. |
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Ciężka noc za nami. Wczoraj wieczorem dostałam gorączki, a mała do 2 co chwilke wybudzała się i trzeba było karmić lub nosić do odbicia. Dobrze, że mąż był w domu, bo ledwo miałam siłe nosić Alicje.
Pytanie do mam co mają ten termometr co się tylko przystawia np. do czoła i pokazuje temperature od razu... sprawdzałyście jak ta temp. ma się do tego co pokazuje termometr rtęciowy? Te termometry-pistolety to jakaś kupa. Pokazał mi wczoraj że temp. mam w normie, chociaż czulam się fatalnie. Wzięłam więc rtęciowy i pokazał, że mam ponad 38 stopni... Przestraszyłam się, że moje dziecko ma też temp a ten szajs tego nie pokazuje, także sprawdzilam normalnie w pupie. Na szczęście jest ok. Jestem zła bo my ten termometr kupiliśmy za mase kasy, bo chcieliśmy żeby był na pewno dobry, a przy okazji pokazywał też np. temp. mleka. Badziewie no... |
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale i tak już wszystko poprasowałam i poprałam, w razie W. Tak jak Ci pisałam lekarz wróży wcześniejszy poród:P.Ja się z tżtem pożarłam , ale czasem takie cuś oczyszcza atmosferę (bynajmniej tak jest z mojej strony), nie wiem jak u niego, bo przecież go nie ma, a przez tel. to tak dokładnie wyczuć nie idzie. Mi to było potrzebne, bo w końcu mu powiedziałam co sądzę o różnych sprawach i zresztą on mi też.Cytat:
|
||
|
|
|
#4130 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja śpię w staniku, bo wygodniej. Mam duże piersi i dużo pokarmu, więc bez stanika i wkładek bym zalała łóżko i przygniatała cyce. |
||||||||
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh wezmę 68, chociaż zastanawia się nad 74.
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kraven ja też myłam się białym jeleniem. |
|
|
|
|
#4133 | ||
|
Rozeznanie
|
hellouu,u mnie dalej NIC.dzis czwarty dzien po tp.we wtorek mialam masaz szyjki i nie ruszylo jak widac.chca mnie potrzymac jeszcze poltora tygodnia i mam na wywolanie sie stawic.mam nadzieje,ze do tego czasu jednak cos sie zadzieje..
![]() aga_ton,gratuluje coreczki!szok,ze taka meczarnie przeszlas,wracaj do sil jak najszybciej axxxa,gratuluje Cytat:
w kazdym razie cos sie zaczelo u Ciebie wiec powodzenia!! Cytat:
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kraven dziekuje bardzo w imieniu Igi ![]() Lidka ja spie w staniku, tak samo jak Tamlin nie dalabym rady, raz spalam bez i dziekuje bardzo za taka " przyjemnosc" aby mezowi sie podobalo
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-10-06 o 12:50 |
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
kraven Ty w szpitalu pracujesz? Dobrze mi się kojarzy?
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, na pediatii i neonatologii
Ale po tej ciąży widze że pod latarnią najciemniej.No i teraz mam dylemat czy wziąć kurtkę 68 czy 74
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-06 o 12:52 |
|
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na wiosnę chcesz ją tak? To wtedy moim zdaniem 68 będzie dobre ( na pół roczku rozmiar ). |
|||
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niektóre z Was pisały że robicie swoim maleństwom inhalacje. Jak takiemu niemowlaczkowi zrobić inhalacje? |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ja też bym się zastanawiała, nie znam się kompletnie i nie wiem jakie te nasze maluchy bedą. Bo to chcesz na wiosne już, tak? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Wysłałam Ci pw, |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

To schodzi, nie martw się! 
kochana odciagaj sobie, chocby recznie, tez mialam nawal i o malo mi nie eksplodowaly cycki. tz mi polecial po laktator, to 90 czy 100 ml z jednego udoilam i jeszcze mnie bolaly
jakby zaraz miało się zatrzymać… dostaje leki jakieś (ponoć rozkurczowe), wszystko mi zaczyna wirować. Po jakiejś godzinie mam wstać i przejść się na porodówkę z kroplówką na badanie – bóle coraz mocniejsze. Trasa ciężka do pokonania ale dotarłam. Znowu badanie: i jak wyrok – rozwarcie dalej na „2” – myślę sobie co jest do chole**, ból już powoli nie do zniesienia a tu dalej rozwarcie nie postępuje.. badanie boli tak że aż wykręca.. lekarz przebija mi pęcherz (bez pytania), wody chlusnęły i się zaczął hardcore.. skurcze jeden za drugim, bez przerwy a rozwarcie dalej nie postępuje, zapadła decyzja o CC - w międzyczasie lekarz słuchał jeszcze KTG przy skurczach. Jak usłyszałam że mam mieć robione CC to z jednej strony poczułam lęk, z drugiej ulgę, że raz dwa i będzie po wszystkim. 

, ale czasem takie cuś oczyszcza atmosferę (bynajmniej tak jest z mojej strony), nie wiem jak u niego, bo przecież go nie ma, a przez tel. to tak dokładnie wyczuć nie idzie. Mi to było potrzebne, bo w końcu mu powiedziałam co sądzę o różnych sprawach i zresztą on mi też.
i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam