Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 11:57   #2941
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
jaaaaaa a te kozaczki to mega są
Dzięki Powiem Ci, że w CCC mają świetne buty ! Tylko wszystkie były takie mega na 10 zm obcasach a ja chciałam coś niższego..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:57   #2942
ImmortalWoman
Zakorzenienie

wogóle śniło mi się dzisiaj że Tż zdradzał mnie z jakąś blondyną ehhh... chyba za dużo my ślę o tym jak ja wyglądam :/
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:58   #2943
Kamalika
Raczkowanie

Kaaamila gdzie kupiłaś takie słodkie rajstopki i gdzie mam kupiła tą cieplutką czapę ?

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:58   #2944
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja dzisiaj jem wczorajszą zupkę pomidorową Mąż na służbie tak więc nie muszę nic specjalnego szykowac

Stary 2012-10-06, 12:02   #2945
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

a u mnie3 na obiad pieczony kurczak... a ja się muszę pożywić gotowanymi skrzydełkami ...
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:05   #2946
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Nie , to chyba nie ja albo pijana byłam

A z tartą to wystarczy jak spód wrzucisz do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
Ale niczym go nie obciazasz?? nie podnosi sie??

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Wklejam foteczki !

Trzy zdjecia to wyprawka od mojej mamy, a pajace i rampers z koszulką i rajstopkami to moje zakupy
super! u mnie pepco ubogie.... taki ladnych nie ma, bo widze ze niektoe pepco?

Cytat:
ja właśnie sie ogarniam do sklepu... CO NA OBIAD DZISIAJ?????
Tż nie ma , siedze sama, na lenia - makaron z serem chyba bedzie
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:05   #2947
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
łozeczko zlozone maz z pracy przyszedł i dorazu złozył no i musialam oczywiscie posciel nałozyc i wszystko załozyc zeby zobaczyc efekt koncowy bo jak to inaczej ale jeszcze wszystko zdejme bo posciele bede prac itd poza tym sie mi zakurzy jeszcze. w kazdym razie wklejam wam fotke troche krzywa i na szybko zrobiona ale zawsze cos widac, lozeczko poki co stoi na srodku ale bedzie stało tam gdzie ta szafka z tyłu jestem z niuego mega zadowolona i strasznie mi sie podoba.
sliczne!!!!

Perelko az mi lzy w oczach stanely!!biedulek sie nacierpiala ta babe to bym chyba zamordowala!!nie jestes lekarzem skad masz wiedziec takie rzeczy!!niemowlak Ci nie powie powinna wyczulic rodzicow na wszytskie ewentualnosci i powiedziec gdzie szukac a nie!!

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
nie czułam się taka wyczerpana po 12to godzinnej pracy dziennie w remontówce.. tak jak teraz po odstawieniu cukru.
Niech mi ktoś podłączy ładowarkę albo wymieni baterie na nową bo moja się zepsuła nie starcza mi na 12 godzin nawet...

cześć dziewczyny, noc była ciężka co kilka godzin się budziłam i miałam porąbane sny.
Dorcia kuzwa no!!! wez sobie moje slowa do serca i probuj jesc rozne rzeczy(nie patrz na ta kartke)i mierz po nich cukier.bo naprawde jest tak ze tylko czesc podnosi cukier a reszte mozna jesc.jakbym miala jesc z ta kartka to bym zwariowala!!ja np moge zjesc 2 kawalki sernika i mam cukier w normie a po dwoch mini kromkach bialego pieczywa mam prawie 200- i gdzie tu logika??w bialym chlebie i w serniku maka biala(na kruchym ciescie) plus w serniku cukier a mimo to nie podnosi mi.takze jedz probuj po 2-3 tyg bedziesz wiedziala co i jak.ja na poczatku bylam zalamana!! jadlam tak jak pisali az w koncu zaczelam probowac i chwala mi za to.wczoraj np z owocow zjadlam nektarynke, sliwke, mandarynke, gruszke - oczywiscie nie naraz.np wg dietetyczki powinnam jesc owoca po posilku-nie robie tego bo cukier mi wtedy dopiero lata.jem same jakos posilek.jogurty owocowe nie bardzo ale za to danio waniliowe moge smiao zjesc.probuj kochana!!a i co jeszcze-bulki mleczne tez moge wpierdzielac

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

czy Wasze nocki też są tak tragiczne??? Ja to mam tak że jak się zbliża noc to płaczę dosłownie... Jak leżę to ani na bok nie umiem się obrócić ani nic, nie mówiąc o przerzuceniu poduszki którą trzymam między nogami (żeby nie bolało) bo wydaje się za ciężka... Istna masakra! Dzisiaj w nocy miałam pomoc mojego męża bo śpi u mnie w ten weekend (jeszcze dziś) ale mam wyrzuty sumienia że budzę go co pół godziny w nocy żeby mi pomógł się obrócić
ajjj jak ktoś kiedyś mi powie że to pierwszy trymestr jest najcięższy to mu w łeb palnę, bo to końcówka jest najgorsza według mnie

a tak poza tym to chyba bierze mnie angina ropna... Gardło boli a na lewym migdałku mam czopa ropnego i obawiam się że nie uniknę choroby będę dziś cały dzień płukać gardło wodą z solą ale nie wiem czy mi to pomoże bo całe dzieciństwo spędziłam z anginą i solanka nigdy mi jeszcze nie pomogła

No i zła jestem na siostrę wiecie co zrobiła?? Z chorym dzieckiem pojechała do koleżanki gdzie jest półroczne dziecko (mój siostrzeniec od początku września co chwilę z katarem i gorączką...) nie wspominając już o tym że zostawia syna pod opieką koleżanki a sama wybywa na imprezę... Normalnie skrajna nieodpowiedzialność...
bidulka!!mi tez ciezko ale nie az tak.jakos daje rade!!jeszcze troche i zrzucimy balast

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
wiecie co ? nie było mnie kilka dni a mój M znowu zaczął nosić tel przy dupie i pod moja nie obecność wchodził na strony erotyczne ... jedne konto z takiej strony usuną bo na jego email przyszła wiadomość że skasował konto
i wlasnie o tym Ci pisalam wczesnieji zdania nie zmienie dla mnie ktos kto sie urodzil wrocilem kanarkiem nie zdechnie:/ przepraszam poraz kolejny za szczerosc ale nie bede Cie oszukiwac:/ kochana widac ze jestes strasznie smutna osoba i to jest bardzo przykrepowinnas byc radosna, promienna czekac na dzieciatko a Ty tylko ciagle sie dolujesz i to przez osobe ktora powinna byc radoscia Twojego zycia

Cytat:
Witam się i ja sobotnio.

Melduję że chyba zacznę niebawem rodzić bo przez ostatnie dni odwaliłam więcej roboty niż przez całą ciąże.

Leże teraz cała obolała z wyrwanym nadgarstkiem i rozwalonymi stawami kolanowymi, o bólu miednicy i stawów biodrowych nie wspomnę.

Dzisiaj jeszcze czeka mnie ostateczne porządkowanie szafy maleństwa, muszę komodę z pierdółkami też uporządkować, wszystko naszykować tak jak będę z tego korzystała.

Lonia śliczne łóżeczko - ja wczoraj szyłam tą falbankę maskującą i podczas zakładania jej na łóżeczko wyczerpałam chyba możliwe wulgarne słownictwo

Bosz jakie tu tematy seksualno-ginekologiczne ja myślę że na tym fotelu to każda z nas wygląda tak "ponętnie" że nawet mega napalonemu erotmonamowi by opadło.

Dobrze że piszecie o tej przychodni, będę musiała się zapisać na wszelki wypadek, bo tak ogólnie to ja mam prywatny pakiet medyczny i po porodzie zgłoszę tam również maleństwo.
dobre a Ty uwazaj na siebie troche ok??

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Coś wiem o tych przygodach z przychodniami , dostałam skierowanie od mojej gin i pojechałam z nim do przychodni po ponad godzinie czekania w rejestracji i przepuszczania wszystkich konwojentów wojennych i ciężko chorych geriatryków , dowiedziałam sie od miłej Pani że moje skierowanie jest nie ważne bo jest od lekarza który nie ma umowy z NF Nie pozostało mi nic innego jak jechac do lekarza pierwszego kontaktu i wsiąść normalne skierowanie , i tu brawa dla niego po dojechaniu z powrotem do poradni diabetologicznej jedną nogą będąć już w rejestracji doczytałam że ten osioł zamiast do poradni diabetologicznej wystawił skierowanie do poradni reumatologicznej Nie muszę chyba pisać jakie epitety przychodziły mi na myśl w tym momencie
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Jeszcze do cukrzycowych, Marti może i Ty napiszesz jak to u Ciebie.

Bo mi gin powtarza że ciążę cukrzycową rozwiązuje się inaczej, po pierwsze już w 38 tygodniu, nie czeka się do końca (o ile się wcześniej nie zacznie). W trakcie porodu pilnuje się jakiegoś poziomu cukru (nie jestem pewna ale przy jakimś poziomie należy zrobić cc?), maluszka trzeba od razu zbadać czy nie ma hipo albo hiperglikemii.

A na insulinie mam jeszcze lepiej bo muszę mieć pozwolenie żeby w"swoim" szpitalu rodzić, nie we wszystkich można. Wszystko zależy ile insuliny będę brała na sam koniec i od innych wskazań
a u mnie to bylo tak ze gin dal mi skierowanie i powiedzial gdzie mam z nim jechac.ciezarne maja pierwszenstwo. zadzwonilam i powiedzieli ze mam przyjechac kiedy chce i mnie przyjma. powiedzieli tylko w jakich godznach.jest lad, sklad i porzadek naprawde.co do porodu to mi wlasnie gin mowil ze to zalezy czy sie bierze insuline czy nie.w Twoim przypadku napewno nie mozesz przenosic beda wywolywac w okolicach tefrminu jesli nie bedzie akcji porodowej zrobia Ci cc-w moim nie wiem.przycisne go teraz i zapytam bo moja nie jest insulinowa.

KAmila my tez dzis 35 tydz zaczynamy!!

Dziewczyny od ponad miesiaca (a nawet lepiej)moj brzuch nic nie urosl wciaz 92 cm.powinien chyba rosnac co??mam stresa z tego powodu czy wszystko ok a wizyta dopiero 25

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-10-06 o 12:07
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:08   #2948
Kamalika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ale niczym go nie obciazasz?? nie podnosi sie??

W kilku miejscach robię dziurki widelcem i się nic nie podnosi.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:12   #2949
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

nie odmawiam sobie wszystkego staram się jeść tak jak w szpitalu mnie karmili. cukier mierze 4 razy dziennie tak jak w szpitalu to było.... wiem że początek będzie cięzki.
nie tylko z powodu męża jestem smutna chodzi też o moich rodziców .. jak już dawno nie umiem się cieszyć przez ojca zawsze byłam najgorsza i żyłam jako pesymistka .... i tak mi zostało ...
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:20   #2950
justa86
Zadomowienie

Cytat:
wogóle śniło mi się dzisiaj że Tż zdradzał mnie z jakąś blondyną ehhh... chyba za dużo my ślę o tym jak ja wyglądam :/
pieknie wygladasz , zdjecia widzialam nie wyglupiaj sie po dupe spiore!

Cytat:

W kilku miejscach robię dziurki widelcem i się nic nie podnosi.
15minut mowisz?? ok sprobuje a wlasciwie to mozesz mi przepis podrzucic?? wyprobuje jakis inny
Stary 2012-10-06, 12:23   #2951
kaaamila1
Zakorzenienie

Marti- Tobie również gratuluje rozpoczęcia nowego tygodnia Nie mart się tym brzuszkiem..najważniejsze , że Mikoś ładnie rośnie ! Może jest tak ułożony, że brzuszka nie wypycha

Stary 2012-10-06, 12:24   #2952
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Przeziębienia ciąg dalszy. O ile w dzień jest w miarę ok, tak w nocy mnie męczy Kupiłam sobie dzisiaj Prenalen, mam nadzieję, że pomoże.

za nowe tygodnie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie przyszłe i obecne
Tak sobie śledzę wasz wątek prawie od początku z małymi przerwami wiele razy chciałam napisac ale jakos tak tu domowo i po ''znajomości '' że nie mogłam sie przełamać Trochę o sobie jestem mamą 5 letniej córki i czekamy na braciszka Igora który ma sie pojawić na świecie 11.11.2012 .
Dużo sie od Was dowiedziałam ale i nie raz płakałam ze śmiechu
Jako że mój TŻ ciągle za granicą a córka w przedszkolu to nieziemsko sie nudzę i postanowiłam w końcu napisać No nic przynudzać więcej nie będę
Hej

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, ze moj synek mial wędrujace jaderko ale nikt o tym nie wiedzial bo jak sprawdzalismy to zawszy byly dwa. I jak mial poltora miesiaca to przyszedl dzien kiedy strasznie plakal wszyscy mysleli ze to kolka pomagalo mu tylko lezenie w foteliku bo byl wtedy w takiej polsiedzacej pozycji nastepnego dnia po nieprzespanej nocy zadzwonilam do srodowiskowej, przyjechala niby go zbadala ale jaderek nie sprawdzila tylko od razu stwierdzila ze to kolka i niestety trzeba to przetrwac. Chwile po jej wyjsciu maly zaczal wymiotowac na szczescie mialam go akurat na rekach bo boje sie myslec jakby sie to skonczylo gdyby lezal w lozeczku przebralam go zadzwonilam po Tza bo mieszkalm wtedy u rodzicow i poszlismy do rodzinnej ona go zbadala jąderek nie sprawdzala i stwierdzila ze wyczuwa przepukline i ze prawdopodobnie jelito sie zapetlilo i wyslala nas do szpitala w Pile. Pojechalismy tam od razu i przez 4h ciagali nas z malym po oddzialach i gabinetach robiac mase niepotrzebnych badan a maly z bolu wymiotowal i momentami prawie tracil przytomnosc po czym stweierdzili ze oni operacji sie nie podejma bo to jest noworodek a oni noworodkow nie operuja tylko ze maly nie byl noworodkiem a niemowlakiem bo noworodek jest do 1mc zycia a maly mial 1,5mc i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam Jak dojechalismy byla godzina 22:00 i na izbie przyjec czekal na nas sztab lekarzy i pielegniarek zabrali malego na badania ktory juz ledwo żył po operacji wyszedl lekarz i powiedzial ze to nie bylo jelito tylko jąderko ktore się skrecilo i ucieklo do jamy brzusznej jak je usowali to bylo juz martwe i w kazdej chwili mogla zaczac rozwijac sie smiertelna infekcja jak zobaczylam malego na sali z tymi wszystkimi rurkami podlaczonymi do jego malego cialka plakalam jak glupia jednoczesnie dziekujac bogu ze juz po wszytkim i ze juz nie cierpi cala noc przesiedzialam przy jego lozeczku na drewnianym krzesle rano przyjechal po mnie kuzyn ktory mieszka pod poznaniem zebym mogla sie wykapac i przespac jak wrocilam maly nie spal a pielegniarki podaly mu MM Bebilon kiedy chcialam go nakarmic okazalo sie ze nie mam czym bo z nerwow i dwoch nieprzespanych dni i nocy stracilam pokarm kiedy to wszystko dotarlo do srodowiskowej wiecej sie nie pokazala u mnie w domu a kiedys jak maly mial 5 mc spotkalam ja w sklepie to pyta mi się,,jak tam pani córeczka?" jak sie na nią spojzalam to myslalam ze ja zabije i mowie glosno zeby kazdy slyszal ze nie mam corki tylko synka ktory przez nia stracil jedno jaderko i prawie zmarl mi na rekach szybko odstawila koszyk z zakupami i wyszla ze sklepu. Dlatego dziewczyny które spodziewaja sie synków blagam Was sprawdzajcie te jaderka nawet jak dzieci beda mialy kolki nie dopusccie do tego co spotkalo mojego synka

Jak ktos to dal rade przeczytac to gratuluje wytrwalosci ale w koncu to z siebie wyzucilam
Ale mieliście przejścia, współczuję. Dobrze, że o tym napisałaś, bo ja np. nie wiedziałam, że trzeba sprawdzać jąderka W ogóle boję się, że wielu takich ważnych rzeczy po prostu nie wiem

Cytat:
Cześc Kochane !!!

Witamy się w 35 t.c. Z tej okazji zmierzyłam obwód brzuszka i mamy już 94 cm

Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiliśmy brakujące rzeczy z wyprawki- pampersy, materac do łóżeczka, dokupiłam kilka pieluch tetrowych , flanelowych i tetrowych z wzrorkiem, wodę morską do noska, octanisept. Później poszliśmy do Pepco i kupiłam parę rzeczy.

Moja mama kupiła wyprawkę na wyjście ze szpitala na 56. Wczoraj po nią pojechaliśmy to Wam zaraz cyknę fotki.

No i zrobiłam prezent dla siebie. Kupiłam sobie kozaczki w ccc.

Zaszliśmy wczoraj do warsztatu mojego taty a tam już moje meble łazienkowe prawie gotowe w tym komoda z przewijakiem ! No i szafa do sypialni również już prawie gotowa
za nowy tydzień i za udany dzień

Cytat:
Wklejam foteczki !

Trzy zdjecia to wyprawka od mojej mamy, a pajace i rampers z koszulką i rajstopkami to moje zakupy
Piękne rzeczy
Stary 2012-10-06, 12:25   #2953
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

a u mnie to bylo tak ze gin dal mi skierowanie i powiedzial gdzie mam z nim jechac.ciezarne maja pierwszenstwo. zadzwonilam i powiedzieli ze mam przyjechac kiedy chce i mnie przyjma. powiedzieli tylko w jakich godznach.jest lad, sklad i porzadek naprawde.co do porodu to mi wlasnie gin mowil ze to zalezy czy sie bierze insuline czy nie.w Twoim przypadku napewno nie mozesz przenosic beda wywolywac w okolicach tefrminu jesli nie bedzie akcji porodowej zrobia Ci cc-w moim nie wiem.przycisne go teraz i zapytam bo moja nie jest insulinowa.
Mi gin mówiła że na samej diecie też są takie zasady: rozwiązanie ciąży wcześniej,pilnowanie cukru itp. Podpytaj swojego, ciekawa jestem

Mnie gin cały czas szykuje z góry do cc, muszę jeszcze 3tyg wytrzymać i będzie ustalane. No chyba że mi się cukier rypnie i będę musiała rodzić gdzie indziej.

Swoją drogą znów mam skoki, znów się mocno ograniczam.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:27   #2954
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Marti- Tobie również gratuluje rozpoczęcia nowego tygodnia Nie mart się tym brzuszkiem..najważniejsze , że Mikoś ładnie rośnie ! Może jest tak ułożony, że brzuszka nie wypycha
no ale tyle czasu?? ostatnio mierzyli poziom wod w szpitalu(bo juz sie zastanawiam czy nie mam za malo wod).ale chyba oni tez patrza jak macica przyrasta czy nie ma malowodzia??

Stary 2012-10-06, 12:28   #2955
Sola1
Zakorzenienie

Perełka - współczuję przeżyć

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Jeszcze do cukrzycowych, Marti może i Ty napiszesz jak to u Ciebie.

Bo mi gin powtarza że ciążę cukrzycową rozwiązuje się inaczej, po pierwsze już w 38 tygodniu, nie czeka się do końca (o ile się wcześniej nie zacznie). W trakcie porodu pilnuje się jakiegoś poziomu cukru (nie jestem pewna ale przy jakimś poziomie należy zrobić cc?), maluszka trzeba od razu zbadać czy nie ma hipo albo hiperglikemii.

A na insulinie mam jeszcze lepiej bo muszę mieć pozwolenie żeby w"swoim" szpitalu rodzić, nie we wszystkich można. Wszystko zależy ile insuliny będę brała na sam koniec i od innych wskazań
Moja siostra rodziła sn w 40 tygodniu, ale to było kilka lat temu i nie brała insuliny.

Cytat:
Cześc Kochane !!!

Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiliśmy brakujące rzeczy z wyprawki- pampersy, materac do łóżeczka, dokupiłam kilka pieluch tetrowych , flanelowych i tetrowych z wzrorkiem, wodę morską do noska, octanisept. Później poszliśmy do Pepco i kupiłam parę rzeczy.

Moja mama kupiła wyprawkę na wyjście ze szpitala na 56. Wczoraj po nią pojechaliśmy to Wam zaraz cyknę fotki.

No i zrobiłam prezent dla siebie. Kupiłam sobie kozaczki w ccc.

Zaszliśmy wczoraj do warsztatu mojego taty a tam już moje meble łazienkowe prawie gotowe w tym komoda z przewijakiem ! No i szafa do sypialni również już prawie gotowa

Tak więc wczorajszy dzień zaliczam do udanych

........................

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt i gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni ciaży

Cytat:
A ja machnęłam już szarlotkę, siedzi w piekarniku a w mieszkaniu roznosi się zapach wanilii i cynamonu ...... jak się upiecze i ostygnie to zapraszam.
Słowo kłamczucha że nie ma w niej kalorii ... własnoręcznie wszystkie wybiłam
Teraz będzie chodzić za mną szarlotka

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Kamalika to Ty mi odpisywalas na temat recznikow z mikrofibry????
Ja pisałam
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:31   #2956
marti86
Zakorzenienie

KAmis wlasnie-piekne rzeczy!!

Sanetko no zapytam go teraz.lezala ze mna dziewczyna cukrzycowa i miala sie wstawic do szpitala w 40 tyg jesli sie samo nie zacznie i mieli jej wywolywac.ale byla tylko na diecie bez insuliny.a czemu u Ciebie cc??co do noworodkow to czesto sa niedocukrzone i maja kroplowki.ja ostatnio naprawde mam spokoj.i waga mi juz nie spada nawet kilka dkg podskoczyla.pojade w pon zrobic badania zbadam sobie siuski i zobaczymy co z ketonami.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

nie mowcie o szarlotce...bratowa zrobila 3bita...stoi u mnie w lodowce

Stary 2012-10-06, 12:33   #2957
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
no ale tyle czasu?? ostatnio mierzyli poziom wod w szpitalu(bo juz sie zastanawiam czy nie mam za malo wod).ale chyba oni tez patrza jak macica przyrasta czy nie ma malowodzia??
No i na każdej wizycie np. mój gin sprawdza jaki jest stan wód.. myślę, ze Twój równeż by coś zauważył na wizycie.. No, ale ja myślę, ze nie masz czym się martwic..może taka Twoja uroda z tym brzuniem.. Zresztą zobacz ja również mam dosc mały brzuch.. nikt mi nie wierzy jak mówię, że mam termin na listopad..

Marti- o jaaa... 3bit !!!!! Mniam...

Stary 2012-10-06, 12:33   #2958
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]nie mowcie o szarlotce...bratowa zrobila 3bita...stoi u mnie w lodowce
Może jednak spróbuj jeden kawałeczek. Ostatnio pisałaś, ze po takich rzeczach masz niski cukier
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:33   #2959
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
hej wszyttskim

a mi sie dzis snilo, że niteczka rodzila i lekarze sie zastanawiali czy jej cc zrobic czy sn no i w koncu sie obudzilam i nie wiem

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-06 o 12:41
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:39   #2960
Ma_majka
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Mój synuś wyjechał na 5 dni, mąż remontuje nowe mieszkanie a ja sama
Ale nie jest źle Znajdę sobie zajęcie

Cytat:
Coś wiem o tych przygodach z przychodniami , dostałam skierowanie od mojej gin i pojechałam z nim do przychodni po ponad godzinie czekania w rejestracji i przepuszczania wszystkich konwojentów wojennych i ciężko chorych geriatryków , dowiedziałam sie od miłej Pani że moje skierowanie jest nie ważne bo jest od lekarza który nie ma umowy z NF Nie pozostało mi nic innego jak jechac do lekarza pierwszego kontaktu i wsiąść normalne skierowanie , i tu brawa dla niego po dojechaniu z powrotem do poradni diabetologicznej jedną nogą będąć już w rejestracji doczytałam że ten osioł zamiast do poradni diabetologicznej wystawił skierowanie do poradni reumatologicznej Nie muszę chyba pisać jakie epitety przychodziły mi na myśl w tym momencie
Masakra Ale bym się wpieniła
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:39   #2961
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja pisałam
Pisalas ze gorzej wchlania prawda?? ale tak sobie mysle ze maluszka przeciez i tak sie nie przeciera tylko wlasnie delikatnie przyciska.....sama nie wiem, bo przeciez sa koce z mikrofibry i mam wrazenie ze wciakalyby srednio.... takie sliczne te reczniczki ale nie chcialabym niepotrzebnie wtopic tylko dla wygladu :/
Stary 2012-10-06, 12:41   #2962
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

musze kupic miare i zmierzyc swoj brzuszek

gratuluje tygodni

moja mama tez mowi ze to zle ze bedziemy miec chłopca bo same problemy, jąderka, itd ...ja o tym specjalnie nie myslalam ale po historii perełki sie przerazilam...
Stary 2012-10-06, 12:42   #2963
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
No niestety tak a ja tak sie wypiękniłam dla niego a tu pupa
Kurczę ja muszę swojego poobserwować Idę w środę, dam znać

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:

Dziewczyny jak sie te jąderka sprawdza???? Macać tylko czy jak???

Tak, lekko trzeba pomacać mosznę, czuć wyraźnie 2 kuleczki
Stary 2012-10-06, 12:43   #2964
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Kamilka śliczne te kozaczki

Heh mama dzisiaj robi jakiś niedobry makaron na obiad, jak ja kocham makaron to to jest bleeeeeeeeeeeeeee. No ale na pocieszenie robię 3bita dzisiaj

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:43   #2965
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
i witamy ciocie w 31 tygodniu
Stary 2012-10-06, 12:43   #2966
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
musze kupic miare i zmierzyc swoj brzuszek

gratuluje tygodni

moja mama tez mowi ze to zle ze bedziemy miec chłopca bo same problemy, jąderka, itd ...ja o tym specjalnie nie myslalam ale po historii perełki sie przerazilam...
A i sie wlasnie wydae ze chlopiec lepiej - bo jak zrobi kupke to mu przecierasz dupke jajeczka i juz, nigdzie tam w faldki nie powchodzi tak jak moze dziewczynce.
Poza tym samo to ze dziwczynki maja krotsza cewke moczowa - wieksze ryzyko stanow zapalnych.

Jedyny minus to napletek, pytalam poloznej i mowila ze baaaaardzo delikatnie mozna co jakis czas sprawdzic czy sie odsuwa, no i co wazne - lekarz musi to sprawdzic na wizycie tak jak jajeczka.
Stary 2012-10-06, 12:43   #2967
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
No i na każdej wizycie np. mój gin sprawdza jaki jest stan wód.. myślę, ze Twój równeż by coś zauważył na wizycie.. No, ale ja myślę, ze nie masz czym się martwic..może taka Twoja uroda z tym brzuniem.. Zresztą zobacz ja również mam dosc mały brzuch.. nikt mi nie wierzy jak mówię, że mam termin na listopad..

Marti- o jaaa... 3bit !!!!! Mniam...
moj mi tez sprawdza wody, ale nei wiem jak on to widzi

kamilka fajne butki mi sie bardzo koelkcja ccc w tym roku podoba ta jesienno-zimowa, nawet mailam upatrzone ale w koncu kupilam w innym sklepie

no i ciuszki boskie
Stary 2012-10-06, 12:44   #2968
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Kurczę ja muszę swojego poobserwować Idę w środę, dam znać

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Tak, lekko trzeba pomacać mosznę, czuć wyraźnie 2 kuleczki
Czekam z niecierpliwością

To trzeba za każdym razem robić jak sie przewija??

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:44   #2969
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-10-06, 12:44   #2970
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Kamilka śliczne te kozaczki

Heh mama dzisiaj robi jakiś niedobry makaron na obiad, jak ja kocham makaron to to jest bleeeeeeeeeeeeeee. No ale na pocieszenie robię 3bita dzisiaj

O jaaaaa...druga z tym 3bitem wyskakuje..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości