|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Hej dziewczynki przepraszam , że długo nie pisałam ale zwyczajnie nie miałam czasu. Zaczynamy remont łazienki i trzeba sie troche przy tym nalatać i nagłowić
![]() U mnie bez zmian mdłości coraz gorsze. Mam pytanie czy Wy też macie takie czarne myśli jak ja? Ja już popadam w paranoje czytam w internecie o poronieniach i pustych jajach płodowych i wkręcam sobie że mi to grozi. Nawet dzisiaj mi sie śniło, że byłam u lekarza i okazało sie , ze zarodek się nie zagnieździł. Boże już bym chciała iśc do tego ginekologa i wiedzieć że dzidziuś jest i wszytko z nim dobrze... Czy to dziwne w 4 tygodniu i 5 dn nie było widać jeszcze zarodka? Poza tym lekarz dał mi narazie niewypełnioną karte ciąży i powiedział że nie wierzy w przesądy ale nie chce zapeszyć i dopiero jak usłyszy i sobaczy dziecko to ją wypełni i będziemy robić badania. Myślicie że wie coś złego i nie chce mi powiedzieć? ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Miałam iśc do lekarza w piątek ale chyba pójde w czwartek bo nie wytrzymam z tych nerwów...a jak sie okażeże wszystko w porządku to już w życiu nie przeczytam nic co piszą na stronach inetrnetowych... Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2012-10-06 o 11:05 |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Truskaweczka Witaj
Marchewka szkoła rodzenia 3 miesiące przed porodem (wcześniej chyba nie przyjmują) ale zapisać chyba trzeba się wcześniej żeby sobie zaklepać miejsce. U mnie za całość płaci się 150 zł. Co do szpitala to nie wiem, jak w warszawie to chyba możesz wybrać. Ja za bardzo nie mam wyboru ![]() Najlepiej jakbyś chodziła do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chciałabyś rodzić. Ashyshqa daj znać jak tam USG ![]() Pawie oczko ja też uważam że nie warto chodzić do dwóch lekarzy. Gdybym tak (tfu tfu) musiała brać jakieś leki i mieliby inne opinie na ten temat to bym chyba musiała iść do trzeciego. Poza tym badania chyba musisz dać lekarzowi więc któremu się da? Ja tam wole chodzić do jednego a konkretnego. Ja posprzątałam z TŻtem do końca mieszkanie i leżżżżę Muszę trochę odpocząć, a jeszcze zakupy nas czekają.Dziś mnie już pewnie nie będzie więc życzę udanego weekendu |
|
|
|
#843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wkręcaj sobie Co Ty za głupotki opowiadasz... Wszystko jest dobrze... Wiadomo, że cały pierwszy trymest jest bardzo niebezpieczny i duużo poronień, ale trzeba być dobrej myśli ! Wczoraj rozmawiałam długo ze znajomą, która tydzień temu urodziłą trzecie dziecko. Fajną teorię ma.. Twierdzi, że nasz organizm sam się broni, natura wie co dla nas najlepsze i jak jest poronienie, to znaczy że dziecko byłoby za słabe, musiało mieć jakieś wady i dobrze że tak się stało niż miałoby się męczyć po urodzeniu. Oczywiście, trzeba do tego podchodzić zdroworozsądkowo, dbać o siebie i maleństwo i zapewnić mu jak najlepszy rozwój... ale nic nie dzieje się bez przyczyny.. Jednak to pesymistyczna wersja, która żadnej z nas nie dotyczy, bo my latem będziemy już biegały z wózeczkami Ja w to wierzę i każda z Was/Nas musi wierzyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo jak nie... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Tżcik kupił śliczne kwiaty dla chrzestnej i kuzynki, karteczki z życzeniami już wypisałam. Poprasowałam nam ubranka, doprowadziłam się do ludzi i czekam aż mój kochany przyjedzie. Ale się dziś najem różnych pyszności na tej imprezie ![]() Tylko ubolewam, że mojego ulubionego winka się nie napiję ![]() Muszę się pochwalić, ostatnio kupiłam w drogerii zestaw cieni do smokey eyes z firmy catrice. Kosztowały ok 20 zł. Ale są świeeeetne !!! Polecam
|
||
|
|
|
#844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też trochę się boję, ale do niedawna nie wiedziałam nawet, że jestem w ciąży i organizm musiał się zmagać z ekstramalnymi sytuacjami ![]() Tydzien temu Pojechaliśmy z Tżcikiem na wycieczke rowerową (taką hardcorową, po polnych drogach, lasach- 30km ) wcześniej pilnowaliśmy bratanicy która tak mi skakała po brzuchu że masakra. Na szczęście wszystko ok. Teraz będę uważała |
|
|
|
|
#846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że po badaniach prenatalnych będę spokojniejsza. a jeszcze w szpitalu pokłóciłam się z moją mamą. zadzwoniła do mnie i mówiła, że jej się wydaje, że wywołałam to wszystko myślami, że za dużo myślę negatywnie ... wiem, że może mieć trochę racji ale jak od dziecka słyszę, cokolwiek by się nie działo, "myśl pozytywnie", a jak np. bolał mnie brzuch (zwykłe zatrucie) to słyszałam że pewnie się czymś denerwuje ... to już białej gorączki dostaje na te słowa. wrrrr czy człowiek nie może być po prostu chory? a ja dopiero niedawno wstałam, i jestem mile zaskoczona, bo mąż wstał o 8, posprzątał cały dom, zrobił zakupy, kupił kwiaty, umył okna nawet |
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
vil84 super, że masz takie wsparcie od Mężulka, to chyba daje nam największą siłę
![]() Na pewno jesteś pod dobrą opieką, leki które dostajesz przepisał Ci lekarz który się na tym zna, więc trzeba mu zaufać. Znam szczęśliwe mamy które w czasie ciąży non stop musiały brać różne antybiotyki, duphaston itp. bratowa mojego kochanego 9 miesięcy musiała leżec.. to dopiero masakra.. a teraz mają taką iskierkę kochaną że aż się łza w oku kręci... Wasze Dzieciątko jak widać jest silne i dzielnie sobie radzi więc będzie dobrze. Co by nie było Mamuśki musimy myśleć pozytywnie, nie ma innej opcji
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
chcialabym do Was dolaczyc. Mam na imie Monika i mam 20 lat. Ciaza zupelnie nieplanowana. Szlam do lekarza pewna siebie ze ciazy nie ma a tu zaskoczenie. Maluszek ma 9 tyg i 3 dni a tp mam na 25.04. Niestety calkiem mozliwe ze bede samotna mamusia.. Z tata dziecka znam sie krotko ale jednak mimo wszystko trzeba byc odpowiedzialnym bo przeciez dziecko nie prosilo o zycie. Musze czekac az przyleci bo on pracuje w Norwegii i dopiero widzimy sie za 3 tygodnie. Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i bedzie po mojej mysli.
|
|
#849 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Najbardziej mnie wqrza że nie mam powodów do zmartwien - gin powiedział że jak na ten tydzień wszystko jest jak najbardziej prawidłowo-ale oczywiście moja głupia natura każe mi sobie wymyślić jakąs chorobę---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło widziałaś już bicie serduszka?
|
|||
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biore leki ale dzis juz widze poprawe takze jestem dobrej mysli. Malenstwo ma juz raczki i nozki, machalo do mnie
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
tiru riruuu.. czekam na Tżcika i coś się spóźnia
a o 14 mamy być u chrzestnej... Przeglądam sobie moje wyniki badań, bo jeszcze nie zaniosłam lekarzowi.. wszystko w miarę ok, tylko troszkę mocz mnie martwi- mam b.liczne fosforany w moczu ![]() Cytat:
żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I życzę wszystkiego po Twojej myśli ![]() Masz przyjaciół, rodziców będziesz miała Nas, dacie radę
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny.. Potrzebne mi teraz wsparcie. Chyba z tych nerwow sie rozchorowalam. A dostałyscie juz ksiazeczki ciazowe? Podobno do 10 tyg powinno sie dostac do becikowego. Ale ja nie mam jeszcze
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
Meliitele co do książeczki to też jeszcze nie mam, pewnie w 14 tyg dostane jak na badania kolejne pójdę.
Innocence_89, nie bój się te leki napewno nie wpłynęły na Twoje maleństwo, sama biorę antybiotyk teraz, bo od tygodnia nie mogli mnie wyleczyć, i wiem że będzie dobrze Głowa do góry, cieszmy się naszym stanem
|
|
|
|
#855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dopiero 6 tydzień na usg ide za 5 dni.---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- ok ide piec szarlotke ileż można leżeć
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo sie jak najlepiej dla Ciebie i malenstwa.My juz po USG ![]() Bylo super, malenstwi ma 18mm i serduszko bije mu 186/min. Jest mniejsze o 5 dni nizby to wynikalo z OM ale lekarz zapewnial, ze jest to jak najbardziej normalne wiec staram sie nie martwic. Serduszka moglismy posluchac, niesamowite to bylo. Tz byl caly czas, razem z lekarzem wszystko obserwowal i byl mega przejety. Po wyjsciu powiedzial, ze jest pewny, ze mamy chlopca ![]() Jestem bardzo szczesliwa, malenstwo sie ruszalo i w ogole jest cudowne. Lekarz powiedzial mi wszystko to samo co moja lekarka prowadzaca wiec moze nie jest ona taka najgorsza. Dzis mam pozytywne nastawienie do calego swiata
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sharpnowaja jestem z samych kielc nie okolic ![]() a czy każda z was będzie chodzić do szkoły rodzenia? bo ja sie zastanawiam czy w ogóle się wybrać nie wiem czy będzie mi się chciało[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Innocence_89 u mnie też 6 tydzień już sie skonczyła ale na usg kazal mi przyjsć w 8 czyli dopiero za półtora tygodnia strasznie dlugo bo tez sie zastanawiam czy wszystko ok i czy to serduszko bije
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2012-10-06 o 17:32 |
|
|
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze mi kazał przyjść w przyszły czwartek. A tak na marginesie dzisiaj sie tak strasznie czuje... jest mi tak niedobrze cały dzień sie powstrzymuje żeby nie wymiotować.Nawet obiadu nie jadłam....
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mdłości od tygodnia odkąd wstanę, aż nie pójdę spać. Jestem najzwyczajniej w świecie zmęczona już. A jak czytam, że niektóre mają całe 9 msc to odechciewa mi się wszystkiego.
|
#862 |
|
Przyczajenie
|
Witam i chętnie, choć bardzo nieśmiało chciałabym się do Was przyłączyć. Mam na imie Gosia i mam 35 lat. O baby staramy się z małżem już ponad 2 lata, dodam, że trudne i pełne łez lata
. Jestem z Trójmiasta i leczę się w klinice niepłodności Gameta w Gdyni u super doktora (Ś). 15.09.2012 r. mieliśmy pierwsze podejście do IUI , to był 14 dc. ( OM 02.09) i szczerze mówiąc, nie spodziewałam się cudu, a jednak..... Trochę przed czasem zrobiłam test i niby była ta upragniona druga kreska, ale bardzo, bardzo niewidoczna. Następnego dnia pobiegłam na bete - wynik 5,4. I wielka niewiadoma, co dalej, czy urośnie, czy spadnie? Na szczęście kolejne badanie w 30 dc dało wynik 66,3. Lekarz telefonicznie zlecił kolejną bete oraz progesteron i wyniki z 33dc beta-223,8, progesteron 24,78. Doktor stwierdził, że jest ok i umówiliśmy się na wizytę w sobotę 13.10). Ja jednak nadal nie moge uwierzyć w swoje szczęście do tego stopnia, że póki co operuję określeniem dnia cyku, a nie tygodniami ciąży. Jeśli chodzi o objawy, to oczywiście brak miesiączki, bóle podbrzusza i huśtawki nastrojów. Jednak, po mojej walce (oby zwycięskiej), przyjme z pokorą wszelkie niedogodności stanu błogosławionego - byleby tylko z babykiem było wszystko oki. Strasznie się tego boję.
|
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy wiele wspólnego też leczyłam się w poradni niepłodnosci ale w Kielcach i 4.09 miałam pierwsze podejście do IUI i też sie udalo w co równiez nadal nie mogę uwierzyć a staraliśmy sie z mężem ponad 2 lata. Lekarz powiedziął żeby tylko do 10 listopada było wszystko ok to poźniej już z górki a bierzesz jakieś leki bo mnie od razu dał duphaston już tak profilaktycznie ale przyjmując go czuje sie jakoś bezpieczniej Widać że cuda się zdarzają ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- u mnie to samo zaczęło sie w niedziele a jeszcze tydzień temu to pochłaniałam jedzenie i tż powiedziął że jak tak będzie dalej to pojdziemy z torbami tak opróżniam lodówkę a dzisiaj obiad i to maleńki ledwo co zjadłam |
|
|
|
|
#864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gorzej by było jakbyśmy się nie przejmowały![]() Cytat:
Hej Zostań z nami i zobaczysz wszystko będzie dobrze!!! Najważniejsze,że maluszek będzie miał mame która go kocha, a kochasz go już napewno ![]() Witam się wieczorowo. Dzisiaj jakiś zdechły dzień miałam. Od rana ogarnęłam tyle o ile,później plac zabaw z dziećmi,po powrocie szybki obiad,a później spałam:/ Teraz dzieciaki szykować do spania i tak oto zleciał mi leniwie dzień
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
gdzieś tu na wątku czytałam chyba że któraś z was kupiła śpioszki na ciuchach też sie zastanawiałm nad takim zakupem bo zdarzają sie i to często nowiuśkie z metkami tylko czy dla takiego maleństwa ryzykować takie ubrania nie wiadomo skąd są i gdzie leżały co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#866 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 |
|
Przyczajenie
|
póki co tylko kwas foliowy, ale chyba w sobotę zagadnę gina o duphaston, bo w ciągu ostatniego roku wokół mnie było sporo poronień i ja oczywiście też sobie takie filmy wkręcam
|
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także jestem spokojna Ale to jest tak samo jak kupujesz w sklepie, nie masz pewności co działo się z ubrankiem, czy nie leżało w zagrzybiałym magazynie, albo te paczki z allegro, też nie wiadomo kto ![]() POza tym tak jak piszesz, dużo jest ubranek z metkami
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed chwilą wrócił mąż bardzo się zmartwił że sie źle czuje, jest taki kochany....i załączył mi bajke żeby mnie rośmieszyć a ja się popłakałam - ehhh te hormony....
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
własnie przeglądałam sobie na allegro wyprawki można tam fajne rzeczy wyczaić za rozsądną cenę
chyba sklepy z dziecięcymi ubrankami sobie daruję bo ostatnio jak szukałam prezentu dla dziecka znajomej w smyku to same śpioszki 50 zł najmniej na prezent to można sobie pozwolić na zakupy w takim sklepie ale na wyprawkę to troche wyrzucenie kasy w błoto bo to zaledwie na trzy miesiące. Najgorzej będzie z wyborem wózka ale myślę że będziemy dzieliły się opiniami i jakoś sie wybierze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

Co Ty za głupotki opowiadasz... Wszystko jest dobrze... Wiadomo, że cały pierwszy trymest jest bardzo niebezpieczny i duużo poronień, ale trzeba być dobrej myśli ! 

mam nadzieję, że po badaniach prenatalnych będę spokojniejsza.
to dopiero masakra.. a teraz mają taką iskierkę kochaną że aż się łza w oku kręci... Wasze Dzieciątko jak widać jest silne i dzielnie sobie radzi więc będzie dobrze. Co by nie było Mamuśki musimy myśleć pozytywnie, nie ma innej opcji 

Najbardziej mnie wqrza że nie mam powodów do zmartwien - gin powiedział że jak na ten tydzień wszystko jest jak najbardziej prawidłowo-ale oczywiście moja głupia natura każe mi sobie wymyślić jakąs chorobę
żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli