|
|
#811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postaram się już nie martwić
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A studiujesz? No i tata to mąż czy nie mąż? W sumie chyba nie mąż, co? Jak rodzinka zareagowała? O ile chcesz pisać o takich sprawach Po prostu ciekawa jestem, bo 20 lat to z jednej strony niemało a z drugiej niedużo
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
ja starałam (i staram) sobie tłumaczyć to w ten sposób, że robię co mogę, żeby było dobrze - oszczędzam się, dobrze odżywiam, jem witaminki. A rzeczy na które nie mam wpływu idą własnym torem. Trzeba być dobrej myśli, żeby zamartwiając się nie przeoczyć całej radości związanej z początkami
|
|
|
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech złe przeczucia pójdą sobie jak najprędzej , wszystko będzie dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Trzymam za wizytęCytat:
|
|||
|
|
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Studiuję, dziennie i weekendowo ciągnę szkołę fryzjerską, moja ginekolog jak się dowiedziała to się załamała . Z jednej strony fajnie, młodo, ale obciążeniem jest nieustabilizowana sytuacja życiowa, to utrudnia, bo kwestia mieszkania, ślubu, to często ustala się na szybko, ubezpieczenia, bo nie pracuję itp. ale młodsze dziewczyny sobie radziły, to i ja dam radę, a rodzina jest najcudowniejsza jaką mogłam sobie wymarzyć, wspiera mnie całkowicie ! Więc czekam i się cieszę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby wszystko z Wami było dobrze ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() A co studiujesz ?? Jak inni umieją sobie poradzić, to my też na pewno damy radę ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro bąbel był skulony to na pewno jest większy |
|||||||
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zajęć to faktycznie trochę masz, może na uczelni podejdą do Ciebie fair i letni semestr zaliczysz dużo szybciej. A jak nie to w sumie na letnią sesję już będziesz rozpakowana tylko jak tu się uczyć z noworodkiem a co dopiero dwoma grunt to dobry plan, także pewnie sob![]() A co do ślubu to ja nie popieram takich decyzji w specyficznych okolicznościach Z jednej strony dobrze mieć, z drugiej ciężko się wyplątać, zależy jak się życie potoczy, ale jakby mieć takie dylematy to by się ludzie nie hajtaliAle mętlik w głowie musisz mieć konkretny |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://magazyn.netmama.pl/serwisy/ka...erminu-porodu/ http://www.suwaczki.com/ http://dziecko.haczewski.pl/ http://babystrology.com/tickers/ http://www.pregnology.com/faralong.php ----- Nadrobiłam wszystko ![]() Teraz idę zrobić coś do jedzenia i czekam aż mąż wróci, jeszcze się odezwę Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-10-05 o 18:25 |
|
|
|
|
#821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero byłam na 1 wizycie i póki co serduszka nie słyszałam, bo jeszcze za wcześnie. A powiedz mi jeszcze na 1 usg widać Ci było 1 kropeczkę, coś zwiastowało bliźniaki
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale tak jak piszesz najważniejsze, żeby dziecko/dzieci był/były zdrowe ![]() U nas niby też jest szansa na bliźniaki, bo zaczęliśmy się starać zaraz po odstawieniu anty, no ale zobaczymy kolejnym razem co będzie ![]()
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
About_Me gratuluje dwójeczki ![]() a co do badań to ja miałam: toxoplazmozę, różyczkę, mocz, cytomegalię (czy jak to tam ), glukozę, morfologię no i beta hcg. nie za dużo, muszę dopytać przy kolejnej wizycie czy coś jeszcze badamy.
|
|
|
|
|
#826 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja lodówka też na mnie czeka ![]() Spacerek był udanym, chociaż trochę już zimno. Zrobiliśmy zakupy za 200 zł a praktycznie nic nie kupiliśmy (same potrzebne rzeczy jak ryż, kasza, jajka itd). Masakra wszystko teraz drogie. pawie oczko z tego co wiem to nawet jak nie pracujesz to kasę wypłaca Ci zus- do porodu. I przy działalności chyba też tak jest. Oooo dokładnie to co Aaś napisała. Więc nie warto zakładać dziłalności bo i tak kasę masz tylko do porodu. czarnoala beta w którymś momencie spada, może zadzwoń do lekarza. Przez telefon powinien Ci udzielić informacji. About wielkie wielkie gratulacje!!! będziesz mieć dwa cudowne szczęścia w swoim życiu!! Któraś z dziewczyn też chyba będzie mieć bliźniaki. U mnie było podejrzenie, teraz wyszło na 99% że nie ale tak zupełnie dowiem się na następnym USG za 3 tyg. Mamy podobny termin bo ja na 3 maja ![]() becik to Ty też z okolic Kielc? Aniołek kebaba jadłam w zeszłym tyg. Oprócz "naleśnika" chyba nie ma w tym nic złego. Od czasu do czasu chyba nam wolno ![]() Cytat:
About ubezpieczenie powinnaś mieć na uczelni. Moja bratowa i kilka koleżanek urodziły na studiach i dostawały częste i spore wsparcie z uczelni (a były to różne uczelnie). Będzie dobrze!! Ja też jeszcze nie słyszałam bicia serduszka a dziś się zaczyna 11 tc (ostatnie USG tydzień temu). Więc spokojnie, jest jeszcze na to czas
|
||
|
|
|
#828 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Dziewczynki!!!!
Po dlugim czasie staran o malenstwo udalo nam sie i jestem przeeeszczesliwaa.Nastepn ego dnia po tescie poszlam do lekarza aby potwierdzic wynik i dzisiaj mija 5tydz,ciazy.Tez sie troszke zamartwiam bo jeszcze niedawno pilam alkohol boje sie czy malenstwu nic nie zaszkodzilam.Kochane zycze nam wszystkim zaciazonym szczesliwego rozwiazania a tym ktorym narazie nie udalo sie zafasolkowac glowa do gory i nie poddawac sie tak jak ja na was tez przyjdzie pora trzeba wierzyc i sie modlic.pozdrawiam
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nadrobię 22go.22go mam wizyte u mojego gina, aczkolwiek wczesniej bylam u innego(musiałam na szybko ) jest to równo 11sty tydzień-mam uprzedzić o tym,że powinny być badania przezierności? czy sam się zorientuje po co przyszłam?Bo umawiałam się przez jakąś niemiłą recepcjonistkę.. |
|
|
|
|
#830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ja po pracy standardowo- obiadek a później póltorej godziny spania teraz Leżymy z Tzcikiem w łóżeczku przed tv i zajadam śledzie ![]() już czytam, co tam napisałyście od obiadku ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
piję dużo- zboczenie urzędasów ![]() Ciekawa jestem jak to jest z tym moim terminem- 25 czy 9 maj rozbierznosc spora ![]() sharpnowaja ja za toxo też płaciłam 74 zł Cytat:
Cytat:
Gratulację !!! Podwójne Szczęście Cytat:
Cytat:
ale podobno to od kobiety zależy, a nie od mężczyzny
|
|||||
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy serdecznie! Mam pytanko do was. Kiedy się załatwia takie rzeczy jak ustawiania/wybieranie szpitala do porodu oraz zapisywanie do szkoły rodzenia? Jak przebiega to pierwsze? Trochę się nie orientuje. Pochodzę z małego miasta gdzie był tylko jeden szpital i wszyscy się znali a teraz mieszkam w Warszawie. Chodzę do lekarzy z Medicoveru, bo mam wykupiony abonament z pracy. I nic nie robiłam na razie w kierunku poszukiwania miejca rodzenia. Wiem, że to jeszcze długo, ale kiedy powinnam się za tym zakręcić? A i o co chodzi z tymi tetrowymi pieluchami? To wychodzi potem taniej? Czy zdrowiej? jestem trochę zielona... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-10-06 o 08:08 |
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
no zaszalalyscie dziewczeta! Znow Wam odpisuje w autobusie ale w inny sposob juz dawno wypadlabym z watku, tak szybko posciki trzaskacie
![]() Cytat:
Pawie_oczko, trzymam za Ciebie kciuki w poniedzialek. Wierze, ze Twoja szefowa okaze sie rozumiejaca kobieta i Cie wesprze. About_me gratuluje! Powiem Ci, ze ja zawsze chcialam zajsc w ciaze na studiach, no i zawsze chcialam miec bliznaki Jednak wymarzonego ojca dla moich dzieci poznalam dopiero na 5.roku i zanim sie przekonalam na 100%, ze to on, bylam juz magistrem Przynajmniej na blizniaki jest jeszcze szansa, tymbardziej, ze siostry mojej mamy to blizniaczki.My jestesmy w drodze do mojego ukochanego Lublina i czeka nas intensywny ale bardzo przyjemny dzien. Idziemy na usg i mimo, ze bedzie "dowcipne" to chce, zeby TZ tez mogl byc przy nim. Tyle ba to czekalismy.Zycze Wam udanej soboty, odezwe sie po badaniu. |
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za usg ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Na zajęcia z SR można chodzić od 28 tyg., co do zapisów to nie wiem, ale ja będę się dowiadywać na bieżąco podczas chodzenia na wizyty, bo centrum medycyny, gdzie mam gina działa też SR |
||
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja tez pierwsze mialam dowcipnie, przed wejsciem zapytałam czy mozna z mezem i doktor powiedzial ze zaprasza Potem troche mężuś był w szoku bo nie spodziewał się ze to badanie może tak przebiegać...
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja jestem zdania, że jak mają się zrobić rozstępy to fakt, że się zrobią (kwestia genetyki itd. ) , ale te kremy (przynajmniej jakieś dobre jakościowo) w pewien sposób zawsze zniwelują jakieś ślady i skoro nie szkodzą, to może w jakimś stopniu pomogą, a przecież o to chodzi. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo chce używać... ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
I podwójne gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
ale chyba muszą być to o wiele mniejsze pieniądze.. dlatego zależy mi właśnie na tej umowie o pracę. Jeśli dostanę nową umowę o pracę od października to chyba lepiej jak mi przeliczą te zarobki dzieląc przez 7-8 miesięcy, niż jakby brali pod uwagę cały rok z umowy zlecenia (zarobki ze zlecenia były naprawdę niskie). Na umowie zleceniu nie miałam w ogóle opłacanych składek, bo byłam studentką, więc nie trzeba było.---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
pomyślałam ledwo co zabieram się do pracy, a ona już odmawia posłuszeństwa Okazało się, że lampka się spaliła ![]() No niestety już wiem z tą działalnością... Dam znać w pn. co załatwiłam ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
ale czytałam, że wielu dziewczynom towarzyszli Tz na pierwsyzm us, więc to zależy od gin. Dzięki za kciuki w końcu to dla maleństwa ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- A ja dziewczyny sprzątam i ogarniam od rana. Trzeba zrobić dezynfekcję po choróbsku i szykuje się mi też pracowity weekend. Mam dokładnie 2 tygodnie żeby poprawić moją pracę mgr. Jak wszystko będzie Ok to w końcu obronię się w październiku. Poza tym przychodzą do nas dziś znajomi, mamy zamiar powiedzieć im o ciąży. A rodzice Tż skrzyżowali nam plany, bo chcieliśmy im powiedzieć jako pierwszym na weekendzie, a oni sobie urządzili wycieczkę na Ukrainę, wrócą dopiero jutro wieczorem, to będą mieli niespodziankę, bo nie chcemy już dłużej czekać.... tak więc życzę Wam miłego i spokojnego weekendu! |
||||||||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w poprawianiu magisterki. Niedawno zamknęłam ten rozdział mojego życia i wiem ile to pracy! |
|
|
|
|
#840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Czeka nas dzisiaj zwariowana sobota, ja jeszcze odpoczywam a Tzcik poleciał po kwiaty i karteczki z życzeniami. Dziś musimy odwiedzić jego chrzestną, bo ma imieniny, kuzynkę do której nie mogliśmy iść na ślub, a wieczorkiem mamy urodzinowe przyjęcie niespodziankę kuzyna. Jego żona, której pomagaliśmy bo jest w 4miesiącu ciąży zorganizowała mu niespodziankę Cytat:
Cytat:
ojj takie skomplikowane pytania to chyba za wcześnie ![]() ja jestem całkowicie zielona w tych tematach, ale wiem że wszystko w swoim czasie, na spokojnie ogarniemy z Tżcikiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się ma predyspozycje to Święty Boże nie pomoże, ale te kremy w końcu nie zaszkodzą, a jak pomigą to fajnie Pracowita z Ciebie Mamuśkaaa ![]() Wczoraj mój kochany mi kupił taki kremik z Perfecty- bardzo przyjemny ( czytałam, że polecają wcieranie od 4 miesiąca ) Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-06 o 10:09 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Gratuluję bliźniaków
W którym tc jesteś?

Teraz staram się znaleźć lekarza (niedawno się przeprowadziliśmy), który potwierdzi ciążę bo głupio się przyznać ale mam jakieś złe przeczucia... Ale będzie dobrze- mysi być 
, wszystko będzie dobrze zobaczysz 

. Z jednej strony fajnie, młodo, ale obciążeniem jest nieustabilizowana sytuacja życiowa, to utrudnia, bo kwestia mieszkania, ślubu, to często ustala się na szybko, ubezpieczenia, bo nie pracuję itp. ale młodsze dziewczyny sobie radziły, to i ja dam radę, a rodzina jest najcudowniejsza jaką mogłam sobie wymarzyć, wspiera mnie całkowicie ! Więc czekam i się cieszę 

we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi
grunt to dobry plan, także pewnie sob

Okazało się, że lampka się spaliła