Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 10:29   #4051
Paulaaa23
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Acha dzisiaj FRANIO MA DWA MIESIACE

Nel_a wszystkiego najlepszego!

Od dziś zaczynam zajęcia w szkole, dopiero na 15, ale jutro od 8 do 18, a w poniedziałek z rana szczepienie, a potem chyba do rodziców jadę. Więc zajrzę dopiero we wtorek. Trzymajcie kciuki za szczepienie Adasia! A i Adam kończy jutro 2 miesiące !!!

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:31   #4052
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wow, moj ma luz w 74 z 62 wyrósł mi w 2 tygodnie

chodzi mi o to że kupiłam kombinezon w pepco pisałam wam, i zbieg okoliczności sprawił że moja babacie kupiła Jasiowi identyczny ale mniejszy-na 68 no i chętnie go oddam komuś załączam zdjęcie
Kochana to ja go od Ciebie odkupię.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:32   #4053
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana to ja go od Ciebie odkupię.
daj spokoj oddam ci
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:34   #4054
prince_polo
Zakorzenienie

brzuch nie przestał bolec dopiero tyeraz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:53   #4055
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie!
U nas niestety nocka była taka sobie... Do 2 mała spała spokojnie ale potem biedna spać nie mogła bo brzuszek ją bolał i męczyliśmy się z nim do 9. Teraz spokojnie zasnęła.
nel_a jak przysypia przy cycku to pozaczepiaj chwilę, ewentualnie podnieś jak do odbicia a potem znów przystaw - jak nie je to wyciągaj cyca i już. Poza tym gratuluję nocnego sukcesu i najlepsze życzonka z okazji rocznicy!
Paulaaa u mnie wystarcza 10 min karmienia bo pokarm bardzo szybko mi leci do tego stopnia, ze jak puści cycka bo się zakrztusi to mleko tryska wszędzie choć nie mam jakiejś powalającej ilości pokarmu. Poza tym mała tak aktywnie ssie, że faktycznie wyciąga tyle ile jej trzeba. Poza tym przy takim postępowaniu jak zalecił mi lekarz może w końcu małą ureguluję. Jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia 40 min przy cycku.
Ciastuś współczuje @ ale za to Twój mąż mnie rozbroił
Wanilllka faktycznie w 3 i 6 m-cu też przychodzi kryzys laktacyjny i wtedy nie pozostaje nic tylko częściej przystawiać oraz po skończonym karmieniu z cycka którego dziecko opróżniło odciągać laktatorem przez 10 min niezależnie czy leci mleko czy nie i tak 2 razy dziennie na każdą pierś przez kilka dni i potem znów jest spokój (tak mówi teoria ) I przede wszystkim uratuje Cię tylko spokój bo inaczej adrenalina weźmie górę i nawet przy pełnych cyckach nic nie będzie lecieć bo nie bedzie się oksytocyna wytwarzać a to ona jest odpowiedzialna za wypływ pokarmu.
Linka wiem co czujesz bo ja miałam to samo. Postaraj się jeśli masz możliwość podrzucić małą pod opiekę a sama idź do fryzjera, na zakupy - wyluzuj. Ja długo walczyłam o odzyskanie pokarmu i poprawę nastroju - nawet wyjechałam od męża żeby móc dojść do siebie i to pomogło. Nie oglądaj się na innych tylko zajmij się sobą - uśmiechnięta i szczęśliwa mama to szczęśliwe i spokojne dziecko.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:54   #4056
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
można powiedzieć że od 2 dni sie wysypiam ale tylko dlatego że młody śpi z nami. Cały problem u nas polega na zasypianu bo karmienie trwa szybciutko budzi się co 2-3 godziny i to byłoby ok tylko zasnąc w łóżeczku za chiny nie może walczyliśmy z mężem to żeby spał sam 6 tygodni i już dalej nie mam sił mąż z niedoborów snu raz przysnął za kierownicą w drodze do pracy a ja po szpitalu byłam wyjechana na maksa i skapitulowaliśmy. Trudno będziemy uczyć jak będzie starszy
*
Dziewczyny czy ma któraś termometr do ucha z lidla? Warto? Jakie w ogóle macie termometry bo ja tym zwykłym nie umiem mierzyć mały wierzga nogami i sie nie da. Polećcie coś w rozsądnej cenie.
Moja często zasypia na mnie, czy obok mnie, a później przekładajnją do łóżeczka i nawet, jak się zbudzi, to po chwili śpi dalej.
*
Termometr mam od rp_77 z miękką końcówką i w Rossmannie widziałam takie same. Pediatra radziła, żebym mierzyła temperaturę w pachwinie, ale mała wierzga przy każdej metodzie pomiaru. W dodatku mam jakiś trefny, bo zaniża nawet moją temperaturę. Teraz kupiłam podobny w aptece, ale jeszcze nie testowałam.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:58   #4057
anna99302
Zadomowienie

Mamusie jak podjaecie delicol?? W jakich ilościach?> nam przepisał pediatra 3 x 3 kropelki. to ni eza mało?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 10:59   #4058
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

heja

snikers wymiata

phdwao a jaki rozmiar kupiłaś ten większy 74 czy 80? bo mój Oskar chodzi teraz w 68 i są idealne więc nie wiem czy na zime kupić 74,czy nie będzie za mały a kupię taki jak Ty ten z pepco

Oskarek kończy 3 miesiące
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:01   #4059
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie!
U nas niestety nocka była taka sobie... Do 2 mała spała spokojnie ale potem biedna spać nie mogła bo brzuszek ją bolał i męczyliśmy się z nim do 9. Teraz spokojnie zasnęła.
nel_a jak przysypia przy cycku to pozaczepiaj chwilę, ewentualnie podnieś jak do odbicia a potem znów przystaw - jak nie je to wyciągaj cyca i już. Poza tym gratuluję nocnego sukcesu i najlepsze życzonka z okazji rocznicy!
Paulaaa u mnie wystarcza 10 min karmienia bo pokarm bardzo szybko mi leci do tego stopnia, ze jak puści cycka bo się zakrztusi to mleko tryska wszędzie choć nie mam jakiejś powalającej ilości pokarmu. Poza tym mała tak aktywnie ssie, że faktycznie wyciąga tyle ile jej trzeba. Poza tym przy takim postępowaniu jak zalecił mi lekarz może w końcu małą ureguluję. Jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia 40 min przy cycku.
Ciastuś współczuje @ ale za to Twój mąż mnie rozbroił
Wanilllka faktycznie w 3 i 6 m-cu też przychodzi kryzys laktacyjny i wtedy nie pozostaje nic tylko częściej przystawiać oraz po skończonym karmieniu z cycka którego dziecko opróżniło odciągać laktatorem przez 10 min niezależnie czy leci mleko czy nie i tak 2 razy dziennie na każdą pierś przez kilka dni i potem znów jest spokój (tak mówi teoria ) I przede wszystkim uratuje Cię tylko spokój bo inaczej adrenalina weźmie górę i nawet przy pełnych cyckach nic nie będzie lecieć bo nie bedzie się oksytocyna wytwarzać a to ona jest odpowiedzialna za wypływ pokarmu.
Linka wiem co czujesz bo ja miałam to samo. Postaraj się jeśli masz możliwość podrzucić małą pod opiekę a sama idź do fryzjera, na zakupy - wyluzuj. Ja długo walczyłam o odzyskanie pokarmu i poprawę nastroju - nawet wyjechałam od męża żeby móc dojść do siebie i to pomogło. Nie oglądaj się na innych tylko zajmij się sobą - uśmiechnięta i szczęśliwa mama to szczęśliwe i spokojne dziecko.
zaczepiam go, on ciumka, pytanie czy dalej je czy tylko smoczkuje cyca

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:25   #4060
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
i byl w 2 sklepach bo SZUKAŁ PODPASEK PAMPERSA myslalam ze ☠☠☠.ne jak zadzwonił i mowil ze niema
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
no i serwuję dziś torcik z okazji 5 rocznicy ślubu

Linka - dziękuję.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny której z Was synek będzie nosił ciuszki na 68cm zimą?
Pewnie Karoliny.

KarolinaPW - wszystkiego najlepszego.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

W nocy mała chyba miała dwa bezdechy.
Był widoczny lekki lub wyraźny ruch plecków przy oddechu, a nagle jego brak. Od razu ją ruszyłam i oddychała dalej, ale po chwili się powtórzyło. Oczywiście długo nie spałam, tylko przytuliłam ją, ułożyłam obok siebie i obserwowałam.
Stary 2012-10-06, 11:36   #4061
prince_polo
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszgeo dla dzisiejszych jubilatów

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-06, 11:44   #4062
karolka110
Wtajemniczenie

Karolina PW- moja imienniczko-dużo zdrowia, miłości, wiele uśmiechu na twarzy oraz spełnienia wszystkich marzeń: cmok:
Stary 2012-10-06, 12:26   #4063
prince_polo
Zakorzenienie

niewiem co sie dzieje nie moge chodzic tak mnie rwie z tylu ud od posladkow po kolana w obu nogach a kregoslup to nie wspomne....... domyslam sie ze nogi od kregoslupa ale zawsze w najgorszym wypadku bolalo mnie jedno udo z tylu a nie oba

maskara........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-06, 12:35   #4064
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
niewiem co sie dzieje nie moge chodzic tak mnie rwie z tylu ud od posladkow po kolana w obu nogach a kregoslup to nie wspomne....... domyslam sie ze nogi od kregoslupa ale zawsze w najgorszym wypadku bolalo mnie jedno udo z tylu a nie oba

maskara........
ojej
mojej mamie parę lat temu wypadł dysk, nie obyło się bez operacji.
nie mogła nawet wstać do kibelka tak ją bolało.
oby u Ciebie nie było aż tak źle.

wtrąbiłam zupę z dyni

Stary 2012-10-06, 12:57   #4065
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
mnie wypływa tak samo, zresztą pisałam tu nie raz. Raz nawet małemu całą twarz obryzgało, bo zaczął się krztusić, ja mu po pleckach klepię, nie zauważyłam a tu tryskało. Laktatorem w 10min jestem w stanie odciągnąć około 130ml. Mały je aktywnie przez 10minut, szybko pije, a potem zaczyna się ciumkanie... Je, za chwilę przyśnie mu się, ruszam go, znowu je, i tak cały czas. Po kilku minutach zasypia bardziej, nie budzi się, gdy go ruszam, przekładam do łóżeczka, budzi się i od nowa chce cyca. Pije z 3 minuty i znowu to co wcześniej. I tak cały dzień potrafi... Za to jak odciągam do butli to potrafi w 15min całą wypić i przez 2 godziny leży spokojnie lub śpi. Żeby na noc się najadł porządnie i spał przez te 6godzin, leże z nim przez bite 2 godziny, w międzyczasie zasypia i mam z 5 podejść odłożenia go do łóżeczka, za ostatnim zasypia już na dobre, a takto woła cyca. Nawet gdy dam mu smoczka, to denerwuje się, że nic nie leci i płacz. Nawet z butli często jest tak, że dam mu całą, a on wypije z 60ml, zaśnie, tak, że nie da się obudzić, a za pół godziny znów głodny i znów z 60ml wypija, tak na raty...

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 13:33   #4066
prince_polo
Zakorzenienie

moja niunia nagle zaczela lubic lezenie na brzuchu i to glowe trzyma sztywno bez kiwania czy to przez skonczony 12 tydzien? nagle zaczela przesypiac prawie cala noc i lezec na brzuchu bez darcia?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-06, 13:36   #4067
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
mnie wypływa tak samo, zresztą pisałam tu nie raz. Raz nawet małemu całą twarz obryzgało, bo zaczął się krztusić, ja mu po pleckach klepię, nie zauważyłam a tu tryskało. Laktatorem w 10min jestem w stanie odciągnąć około 130ml. Mały je aktywnie przez 10minut, szybko pije, a potem zaczyna się ciumkanie... Je, za chwilę przyśnie mu się, ruszam go, znowu je, i tak cały czas. Po kilku minutach zasypia bardziej, nie budzi się, gdy go ruszam, przekładam do łóżeczka, budzi się i od nowa chce cyca. Pije z 3 minuty i znowu to co wcześniej. I tak cały dzień potrafi... Za to jak odciągam do butli to potrafi w 15min całą wypić i przez 2 godziny leży spokojnie lub śpi. Żeby na noc się najadł porządnie i spał przez te 6godzin, leże z nim przez bite 2 godziny, w międzyczasie zasypia i mam z 5 podejść odłożenia go do łóżeczka, za ostatnim zasypia już na dobre, a takto woła cyca. Nawet gdy dam mu smoczka, to denerwuje się, że nic nie leci i płacz. Nawet z butli często jest tak, że dam mu całą, a on wypije z 60ml, zaśnie, tak, że nie da się obudzić, a za pół godziny znów głodny i znów z 60ml wypija, tak na raty...
Niestety nie byłam w stanie nadrobić wcześniejszych postów więc nie znałam sytuacji. Moim zdaniem powinnaś spróbować go unormować - wiem, że to może wiązać się z płaczem przez kilka dni i wymuszaniem cycka ale potem będzie spokój bo takie karmienie na raty to nie jest rozwiązanie. Skoro z butli może się najeść to tym bardziej z cycka - wiadomo, że bliskość mamy jest fajna i może stąd to niedojadanie ale nie możesz robić za całodobową stołówkę + smoczka. Lepiej za dnia dawać jedzenie regularnie.
U mnie był szok bo mała w nocy spała 4 godziny co jej się jeszcze nie zdarzyło - potem niestety problemy brzuszkowe dały nam popalić. Dziś mamy gorszy dzień bo hałas straszny w domu i ona niespokojna (i nie spina się ale ciągle kwiczy więc chyba brzuszek ją boli) ale mimo wszystko trzymam się godzin karmienia - bez płaczu się nie obyło ale nie dostała cycka na uspokojenie.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 13:50   #4068
KarolinaPW
Zadomowienie

Strasznie mi milo, że o mnie pamiętałyście wzruszyłam się
Dziś kończę 34 lata (o Boże...)
Torcik w załączniku

Cytat:
Witajcie kochane!
U nas chyba w końcu czas na lepsze dni nadszedł! Moje dziecię śpi! Mieliśmy spore problemy z brzuszkiem przez co nie było spania ale po wczorajszej wizycie u lekarza i proszkach zrobionych w aptece dziś moje dziecko śpi jak aniołek! Nie pręży się, nie kwiczy, nie płacze - śpi A ja nie mogę wyjść z podziwu! Jak jeszcze noc będzie tak piękna to chyba oszaleję z nadmiaru wolnego czasu Mała waży już 4600, wczoraj skończyła 6 tygodni. Z zaleceń lekarza mam unikać mleka krowiego i przetworów jego, karmić małą co 3 godziny z zegarkiem w ręku w ciągu dnia a nocą kiedy zawoła i tylko dostawiać ją na 10 minut, max 15 pod warunkiem, że aktywnie ssie a nie sobie ciumcia.
Oczywiście przegląd podwozia też zaliczony i ogólnie tragedii nie ma Od dziś będę brać Azalię (odpowiednik Cerazette).
I mam nadzieję, że w końcu wrócę do Was i będę na bieżąco bo stęskniłam się za Wami!
Same dobre wieści!!!tak trzymaj kochana
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Ja mam kryzys i to nie tylko laktacyjny
Ogólnie mam dość. Nie Małej. Ona nie jest winna. Nie radzę sobie. Moje życie stało się smutne, szare i monotonne. Nie rozpoznaję potrzeb Małej. Mogłaby być szczęśliwsza... Nie umiem jej nawet nakarmić.
A ja stałam się zaniedbana, źle ubrana, nieciekawa, nieatrakcyjna towarzysko.
I w dodatku użalam się nad sobą. To jest chyba dno.
Rozumiem Cię, wiele z nas ma doły. Ja czuję bardzo podobnie, poza tym co napisałaś dodatkowo nie chudnę a tyję, od porodu mam pod górkę z kp + jazdy z ulewaniem, więc masz jakieś jasne punkty
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie zazdroszczę krzywej cukrowej.
Mój endo jak mu przyniosłam wynik płatnego badania fT4, to łaskawie zaczął mi je zlecać, a po ciąży zlecił już tylko TSH (+fosfor i wapń). Poprosiłam gina powołując się na wypis ze szitala, to się zlitował i wypisał. U mnie TSH wskazuje na nadczynność, a wcale jej nie mam i nie zamierzam obniżać dawki Euthyroxu.

Moja zwracała po nabiale i gotowych pierogach ruskich, czyli bez nabiału - zaznaczam, bo z tego co czytam, to niektórzy ruskie robią z twarogiem.

A ja wymyśliłam sposób na zmuszenie do ćwiczeń narcystycznych dzieci!
Położyłam dziś Różę na przedramieniu, drugą ręką podtrzymałam tak, żeby miała dużą swobodę ruchów, ale byłam bezpieczna i najpierw przytrzymałam ją pod kątem, żeby dostrzegła to swoje zachwycające odbicie w lustrze, a potem obniżałam główkę tak, żeby na końcu tułów był poziomo. Starała się utrzymać z tym odbiciem kontakt wzrokowy, więc podnosiła główkę dosyć wysoko.
Sama to wymyśliłam, ale pewnie nie byłam pierwsza. Najważniewjsze, żeby dziecko było zainteresowne tym, co jest na wprost.
W łóżeczku przez chwilę się podnosiła i skarżyła psu, ale w końcu się rozpłakała. Ona już podnosi wysoko, więc jej nie męczę, tylko chwalę, a ona słysząc taki określony głosu się uśmiecha i ćwiczy dalej.
Już na szczęscie po, chociaż zniosłam gorzej niż w ciąży, bo wracając do domu (20km autem) zaczęłam mieć jakies dziwne zawroty głowy, uderzenia gorąca, obraz mi skakał, musiałam stanąć i się przejść, myślałam, że upadnę.
Za fT4 musiałam zapłacić (i to tyle, że się nogami nakryłam-52zł, podczs gdy wszędzie kosztuje 20-25)

A są ruskie bez twarogu? Dla mnie nadzienie ruskie to połączenie ziemniaków, twarogu i cebulki

Fajny pomysł, wypróbuję jak mały się będzie widział w lustrze bo na razie jeszcze nie widzi
Cytat:
hej

jezu dziewczyny ale sie zle czuje. Koszmarna noc!!! moj okres znowu przypomina te przed ciąza;( zalewąło mnie kilkakrotnie . ZALAŁAM łóżko!!!!!! zuzylam cale opakowanie podpasek a brzuch to myslalam ze mi rozsadzi nie wspomne o kregoslupie bo sie zmlozka nie moglam podniesc

mała spała znowu pieknie bo 8,5 godziny a ja latałam do kibla ciagle
nad ranem wzielam 2 naraz tabletki to z bidą mi ulzylo ale nie do konca.....

rano tzta wyslalam po podpaski bo juz nie mialam, i byl w 2 sklepach bo SZUKAŁ PODPASEK PAMPERSA myslalam ze ☠☠☠.ne jak zadzwonił i mowil ze niema
Biedulka, współczuję
Podpaski Pampers nieźle!

Paczuszka poszła wczoraj
Cytat:

Najlepsze życzenia rocznicowe
Cytat:
Karolina najlepszego!!
Dziękuję
Cytat:
KarolinaPW najlepsze życzenia urodzinowe
Dziękuję
Cytat:
Super!!!Zdrówka!!!
Cytat:
KarolinaPW - wszystkiego najlepszego.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Karolina PW- moja imienniczko-dużo zdrowia, miłości, wiele uśmiechu na twarzy oraz spełnienia wszystkich marzeń: cmok:
Dziękuję ślicznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoothies-300-dpi-1x.jpg (138,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort-owocowy.jpg (40,5 KB, 3 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:03   #4069
hanjah
Zakorzenienie

Karolina-najlepsze życzenia Pociechy z Marcinka, dużo miłości, radości i uśmiechu

Tż zabrał dziewczyny na spacer, a ja posprzątałam mieszkanie. Na obiad nie mam pomysłu, ale tż powiedział, że się tym zajmie
Upiekłam też ślimaczki z ciasta francuskiego-z serem i rodzynkami Przepis prościzna
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 14:04   #4070
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Torcik w załączniku

Za fT4 musiałam zapłacić (i to tyle, że się nogami nakryłam-52zł, podczs gdy wszędzie kosztuje 20-25)

A są ruskie bez twarogu? Dla mnie nadzienie ruskie to połączenie ziemniaków, twarogu i cebulki
Niektóre z nas mają więcej!
*
U mnie kosztuje 29, więc jak zamierzam zbadać coś jeszcze, to jadę do UCK i płacę 15.
*
Mama robi nadzienie z ziemniaków z dodatkiem skwarek i cebulki. Założyłam, że w skoro w sklepie są zarówno pierogi ruskie, jak i z twarogiem, to ruskie mają taki skład, jak u mamy, a może wcale nie? Może mała zareagowała tak źle na twaróg!
Stary 2012-10-06, 14:09   #4071
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Karolina-najlepsze życzenia Pociechy z Marcinka, dużo miłości, radości i uśmiechu

Tż zabrał dziewczyny na spacer, a ja posprzątałam mieszkanie. Na obiad nie mam pomysłu, ale tż powiedział, że się tym zajmie
Upiekłam też ślimaczki z ciasta francuskiego-z serem i rodzynkami Przepis prościzna
czyżby z programu "pyszne 25"?
widziałam to ostatnio. A takie ślimaczki często kupowała moja mama, uwielbi je ale pewnie domowe 1000 x lepsze

Stary 2012-10-06, 14:12   #4072
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
czyżby z programu "pyszne 25"?
widziałam to ostatnio. A takie ślimaczki często kupowała moja mama, uwielbi je ale pewnie domowe 1000 x lepsze
Tak
Miałam akurat płat takiego ciasta (wolę takie niż to w kawałku-nie trzeba wałkować), dokupiłam tylko serek i rodzynki. I w końcu dziś zrobiłam.
Nigdy nie jadłam kupnych, to nie mam porównania, ale te co upiekłam są pycha

Takie wyszły-z jednego kawałka ciasta zwijanego tym dłuższym bokiem wyszło mi 18 szt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0359.jpg (83,4 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-10-06 o 14:14
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:14   #4073
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ojej
mojej mamie parę lat temu wypadł dysk, nie obyło się bez operacji.
nie mogła nawet wstać do kibelka tak ją bolało.
oby u Ciebie nie było aż tak źle.

wtrąbiłam zupę z dyni
no mi do tej pory jedynie sie wysuwał , az nie chc emyslec co by bylo gdyby wyleciał
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Torcik w załączniku

Paczuszka poszła wczoraj
:
ja skladałam ogolnie jubilatom ale Jeszcze raz wszytskiego Najlepszgeo
dziekuje z apaczuszke Rozalka sie nie moze doczekac

zjałam frytki. I leze bo mnie boli duzo czesci ciała. Wymieniac?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 14:28   #4074
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej napisz, co Cię nie boli.
Stary 2012-10-06, 14:32   #4075
ewka5891
Zakorzenienie

KarolinaPw wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu na twarzy i zadowolenia z rodzinki

Nela z okazji rocznicy dużo miłości i pociechy z męża

Prince biedna, zdrowka

A my z synkiem lezymy sobie a Tz robi leczo, już nie mogę się doczekać

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-10-06 o 14:35
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:33   #4076
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej napisz, co Cię nie boli.
glowa:p

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-06, 14:46   #4077
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie mi polecić golarkę do ubrań sieciową ale nie na akumulator tylko normalnie na kabel?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Kupiliśmy łóżeczko kosztowało z materacem dokładnie 180 zł, Fabi już w nim śpi

Cytat:
rano tzta wyslalam po podpaski bo juz nie mialam, i byl w 2 sklepach bo SZUKAŁ PODPASEK PAMPERSA myslalam ze ☠☠☠.ne jak zadzwonił i mowil ze niema

Cytat:
Dużo miłości i wsparcia!
Cytat:
świetny
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ciekawe ile mój waży, bo też ma takie pućki jak Fabi
ja to będę wiedzieć dokładnie w środę
Cytat:
DZIEWCZYNY jak mam sprawdzic jakie mam haslo w necie zeby ktos mogl z mojego neta korzystac??? chodzi mi ze w drugiom lapie muszena chwile uzyskac neta i niewiem jak
Ja mam tak, że muszę do dostawcy internetu dzwonić i on mi je podaje
Cytat:

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Oskarek kończy 3 miesiące

Cytat:
wtrąbiłam zupę z dyni
Przypomniałaś mi, że mam taką w proszku Muszę zrobić na dniach

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 14:53   #4078
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Dziękuję
Ale pysznie wyglądaj a te ślimaczki
Cytat:
Niektóre z nas mają więcej!
*
U mnie kosztuje 29, więc jak zamierzam zbadać coś jeszcze, to jadę do UCK i płacę 15.
*
Mama robi nadzienie z ziemniaków z dodatkiem skwarek i cebulki. Założyłam, że w skoro w sklepie są zarówno pierogi ruskie, jak i z twarogiem, to ruskie mają taki skład, jak u mamy, a może wcale nie? Może mała zareagowała tak źle na twaróg!
Ale wyglądają na duuużo mniej

Takich z samych ziemniaków nie znałam, a te co moja teściowa robi to mają w ogóle mało ziemniaków a więcej twarogu.
Móżliwe, że reakcja małej to wina twarogu albo innych dodatków (jakiś konserwantów, czy czegoś w tym stylu)
Cytat:
no mi do tej pory jedynie sie wysuwał , az nie chc emyslec co by bylo gdyby wyleciał
ja skladałam ogolnie jubilatom ale Jeszcze raz wszytskiego Najlepszgeo
dziekuje z apaczuszke Rozalka sie nie moze doczekac

Dzięki
zazdroszczę frytek
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
KarolinaPw wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu na twarzy i zadowolenia z rodzinki

A my z synkiem lezymy sobie a Tz robi leczo, już nie mogę się doczekać
Dziękuję

Ale fajnie Wam
-----------
Dla rozrywki- głupota niektórych rodziców nie zna granic (np. dziecko Marlboro)
http://www.oddee.com/item_98286.aspx
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:55   #4079
Soleilka
Zakorzenienie

Karolina wszystkiego najlepszego Zdrowia, szczęścia, pociechy z męża, grzecznego synka i szybkiego skończenia remontu

dla Patrysia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 15:07   #4080
prince_polo
Zakorzenienie

tz zamowil lampke zolwika dla małej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości