|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
A jak coś to Twój syn robi różowe kupy i pruka fiołkami Ja też mam porównywanie, dziś ciotka (pojechaliśmy po jabłka na wieś) już się pytała ile przytyłam, bo moja szwagierka (też byli po jabłka) 18 kg i po niej NIC nie widać. A ja to musiałam co najmniej 20 kg Piszecie o spaniu w stanikach, a ja nie znoszę cyckonoszów |
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie co nas jeszcze nikt nie odwiedził
poza moimi rodzicami i ciotką zza ściany.A cyckonosz mam miękki z firmy Anfen i jest wygodny i niedrogi. Ciekawe jak tam Coco Blanko pewnie rodzi .
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam to samo!! nie znosze stanikow. mam moze ze 4. na szczescie zawsze mialam rozmiar A wiec bez stanika glownie chodzilam. teraz to dla mnie masakra, musze nosic bo cieknie (choc pokarmu mam w sumie malo) |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wasze malce też już tak trzymają główki sztywno???
Henio ma 2,5 tygodnia i dziś jak go mąż nosił ok. 10 minut do odbijania, to on położył sobie rączki na jego ramieniu i trzymał sztywno główkę w górze cały czas SAM! Jestem w szoku! |
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
a jak go polozysz na brzuszku to tyez tak dlugo trzyma?
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda moja Iga tez tak trzyma sama glowke, tez bylismy ostatnio w szoku
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy termometr z mikrolife i jestem zadowolona
a używam go od jakiś dwóch lat.Body najlepsze są z guziczkami,bo te bez są strasznie rozciągliwe. Kupowalam takie dla pierwszego synka to aż mu z ramionek spadały. Teraz mam praktycznie same zapinane przy szyjce ![]() Ciekawe co u Coco,pewnie rodzi albo już jest po .Tamlin współczuje gości ale odpowiedz na coś raz porządnie to może im przejdzie![]() Fabianek buszuje w brzuchu a tak to nic sie nie dzieje
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
gda: jem praktycznie tylko kilka rzeczy.moj tz jest alergikiem i chce uniknac alergi u malej.co do kolejnych produktow to dodaje sie powoli i patrzy na reakcje dziecka zeby mozna bylo szybko zareagowac i odstawic.
jem tylko biale bulki, ser zolty,jaka,powidla- to na sniadanie czasami jakas wedlina chudziutka, na o biad to ziemniaki i makaron, indyka filety wolowina,wszystko bez zadnych sosow, smietany, mleka nabialu- nic. pije duzo kompotu z jablek i herbate na laktacje. no i te biszkopty jako na slodko cos i drozdzowke domowej roboty. jak narazie malutka nie ma żadnych dolegliwosci, ani kolek ani alergi. bialy ser zjadlam raz i tez jej nic nie bylo tak wiec chyba nie ma alergi na nabial. nie mozna zadnych owocow surowych, nabialu, wiekszosci warzyw. ja jem tylko buraczki i marchewke. z zup to rosol i krupnik. rosol gotuje mi tesciowa ale wiem ze nie na kosciach tylko na miesku. to chyba tyle.
|
#4180 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Chwilka,by do Was zajrzeć.Cały dzień dziś latam,rano wybyłam na małe zakupki,które poprawiły mi humor Posprzątałam w domu,nawet zrobiłam szarlotkę,bo jutro przyjeżdżają moi rodzice.Na szczęście mąż mi trochę pomógł i poodkurzał,poprasował ![]() Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za miłe przyjęcie Inhalacja na śpiocha?Jasiu się nie budzi?kiedy ta rozprawa? W sumie to dzieci mają mocny sen,u mnie jak raz wirowała pralka to tak było głośno,jeszcze włączyłam odkurzacz,by wszystko za jednym hałasem odbębnić a Kubus spał dalej ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję,Laura prawie 4kg no no...Cytat:
Cytat:
,teraz znowu jest żółta i też się cały napina,by ją zrobić.Nawet kupiłam dziś bobotic,ale mu nie podawałam narazie.Cytat:
Nie myślałam tylko,że najpierw poznam Twoją córcie na noworodkach a tu taka niespodzianka.Zrobiłam jej nawet zdjęcie tzn.bardziej tej karteczce,by mieć dokładne dane.A i na tych zdjęciach co dodane Lili,ona tam zupełnie inna niż ją widziałam.Mi bardzo przypominała Melcie![]() Ja śpie w staniku z wkładkami laktacyjnymi,inaczej sobie nie wyobrażam.Ja w szpitalu czułam ból w macicy jak Kubuś ciągnął pierś,aż mnie skręcało.W domu ten ból był już inny,ale myślałam,że to po tym łyżeczkowaniu i że macica mi się nie kurczy,ale teraz w pon.na Żelaznej zrobiono mi wachowy przegląd i jest gites,tylko wygląd brzucha pozostawia wiele do życzenia.Mam trochę skóry i boję się,że będzie mi wisieć
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, czytam Was od początku tej części i się odzywam w końcu, jeśli można się przyłączyć
![]() W skrócie info: dziś zaczął mi się 39 tydzień, w drodze chłop - Michał, na 21-go mamy termin, jednak 15-go mam cesarkę, na którą muszę dojechać 160 km Oby akcja nie rozkręciła się wcześniej, bo będzie stresik..
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Lewek. Z jakich wskazań cc?
Idę spać bo jakoś ta dzisiejsza pogoda mnie wykończyła. Do jutra.
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Cc z wyboru, nie z musu. Dlatego też jadę do prywatnej kliniki, tak odległej. W moim mieście jest tylko jeden szpital. I nie mam odwagi tam rodzić.
|
|
|
|
#4184 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwne co...Mam nadzieję,że z mężem spokojnie sobie wszystko wyjaśnicie,bo wiesz,co nagle to po diable... Cytat:
chyba jeszcze nie opuściły mnie na dobre![]() Cytat:
pamiętacie,mówiłam o tym![]() Teściowa i tak nadal porównuje,ale narazie radze sobie.Jak cos to jej powiem,co myśle! Cytat:
Zdrówka dla chłopców ![]() Cytat:
![]() Idę spać,bo co ja tu robię? niegrzeczna,angel,aga_ton śliczne macie córeczki gda rozczuliło mnie Twoje zdjęcie z Heniem jak tak leży na tobie... Asiulka bardzo ładne zaproszenie,fajny wierszyk
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się tylko tak kłócimy:P, nagle wybuchamy... oczyszczamy atmosferę i jest gites.... ale to jest takie rzadkie . A dziada kocham najbardziej na świecie i długo się nie umiem gniewać
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mąż znowu na szkoleniu do południa a my z synkiem siedzimy za oknem pochmurno strasznie,popgoda do spania normalnie:ziewa: My oczywiście niestety czujemy sie dobrze i nic sie nie dzieje jutro mamy tętno u gin a we wtorek wizyte u położnej
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Jakaś niewyspana dzisiaj jestem. Musze się troche ogarnąć i idę na wizytę.
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven to zaciskam kciuki za wizyte i czekam na relacje
. Ja coś dzisiaj z łóżka sie zwlec nie mogłam. Co do odwiedzin to mam nadzieje,że u Nas ich wiele nie bedzie bo cos nie mam ochoty na gosci. Wole ten czas poswiecic dla meza i staraszego synka,zeby nauczyc sie nowej sytuacji
|
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczęta!
Ale sennie, co? Jadę na ktg do położnej, pewnie dalej nic...
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
Wczoraj miałyśmy spokojniejszy dzień,dwa razy spacer zaliczony bo była taka piękna pogoda a dzisiaj pochmurno i zimno z racji tego mam zamiar odsypiać jak Zuzia będzie spała. Narazie nie śpi troszkę marudzi. Prasowania mam tyle że nie wiem kiedy to zrobię muszę się zmobilizować. Mamusie które karmią tylko mm czy Wasze pociechy też robią zielone kupki czy to coś złego? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Tamlin mam nadzieję że przeżyłaś wizytę gości ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Oj sennie,sennie. Trzymam kciuki by się ruszyło ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Daj znać po wizycie,kciuki są
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim!
My znowu od rana nie możemy spać, dopiero teraz udało mi się uśpić Henia cyckiem. ![]() On ciągle chce ssać i ja nie miałabym problemu, żeby mu dawać cyca, tylko że on coraz więcej ulewa... Czyli ciągle się przejada chyba! Daliśmy wczoraj smoczek, ale on chwilkę possie i wypluwa i nic to właściwie nie daje... Ziewa i ziewa, ale walczy żeby tylko nie spać Marta - ja nie pomogę, chociaż mamy teraz zielone kupki, ale jesteśmy na piersi. Chociaż już się robią znowu żółte na szczęście!
|
|
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Hej,
ale pogoda do du..,, ledwo wstałam, żołądek mnie boli ale zwrócilam śniadanie i troche mi lepiej. Kraven trzymam kciuki za wizytę. Cytat:
Nie znoszę prasowania, choć nie powiem te dziecięce ciuszki mogłabym prasować non stop, takie słodkie są. Ale później z braku czasu chyba sobie odpuszcze. Do którego m-ca zamierzacie prasować ?
|
|
#4193 |
|
Rozeznanie
|
Witam
nie daje rady Was nadrobić, za dużo tego Mam troszkę problemów z małym i ze sobą mianowicie, 9 dni już po cesarce a mi się szef lekko otworzył i zaczęło się sączyć z niego jakieś dziadostwo, byłam na zdjęciu szwów to położna powiedziała, że widocznie tak musi się oczyszczać ;/ psikam octeniseptem i troszkę pomaga ale mam ograniczone ruchy żeby się znowu nie otworzyło, do tego gorączka 39 stopni Drugi problem z Maksem, nie robił od wczoraj kupy. Odstawiłam mu butelkę bo się rozleniwił i nie chciał mi łapać brodawki. Jest na samej piersi ale co godzinę muszę Go dostawiać bo inczej zanosi się rykiem, zamiast ssać cycka to zasypia albo dziumdzia go jak smoka, już nie wiem co robić ![]()
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez byliśmy zdziwieni bo Jasko również sztywno trzyma główkę ![]() Ja siedzę w szkole a tata walczy z kolka :/ Jaska dopadala od 2 dni wieczorem a dziś już ponoc też ma '
|
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
Gda a spróbuj może dać mu smoczek innej firmy. Do 4 m-ca dzieci mają silną potrzebę ssania i myslę że to jest przyczyną jego ciągłego wiszenie na cycu.
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem standardowo niewyspana, zła bo mały zwymiotował całe mleko jakie zjadł i teraz go znowu trza było bajesc a zdaje sie że mu mało bo niebardzo chce spać. Tzn. śpi ale tylko na rękach bo jak sie go położy to zaraz sie budzi i narudzi ![]() Dziewczyny ktore mają bezdotykowy termometr firmy MICROLIFE. Jaką temperature mają Wasze małe pociechy ?? |
|
|
|
#4197 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
Lili od wczoraj zasypia przy cycu po jakichś 10 minutach ładnego ssania i wypada jej sutek z buzi, jak ją biorę do odbicia, to się wybudzi, po chwili przysypia znowu no to ją kładę do łóżeczka a ta wtedy załącza to ciumkanie rączek i popłakuje, no to ja jej tego smoka - wypluwa, no to spowrotem do cyca, i znowu parę minut i powtórka z rozrywki i tak czasem trzy serie zanim zaśnie na dobre no i też ulewa, czasem sporo a czasem tylko troszkę, ale tym się na razie nie martwię tylko obserwuję. Jakieś rady na to spanie i dojadanie od doświadczonych mam? Cytat:
|
||
|
|
|
#4198 | ||
|
Zadomowienie
|
Doberek
![]() Cytat:
Cytat:
Myślicie, że po miesiącu dzielko może już się świadomie uśmiechnąć? 2 razy tak cudownie się uśmiechneła patrząc mi w oczy. Jakie to jest wspaniałe uczucie ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Od kiedy jest z nami Alicja, w ogóle nie prasuję ani dziecka ani naszych rzeczy... nie ma czasu a mąż nie poprasuje. To jedna z czynności których się nie tyka. |
||
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się składa, że moja siostra jest w ciąży z terminem 3 dni przed moim, jedziemy tam razem, z tym że ona na sn. I też się stresuje, że trzeba będzie na sygnale.. No ale jeszcze tylko tydzień, może wytrzymamy. W poniedziałek mam ktg, jak dotąd nic się wielkiego nie dzieje, choć mam już miękką szyjkę i 1cm rozwarcia.Latek mam zaledwie 35 a dzidzia pierwsza
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Eh a ja z moją pociechą ledwo co chodze na spacery i troche mnie to martwi. Tylko kilka razy udalo się wyjść na godzinę, tak to zwykle przejedziemy się na konie ulicy i trzeba wracać bo zaczyna płakać bo niby znowu głodna jest. Bujanie w wózku jej nie usypia, zresztą trudno to nazwać bujaniem, predzej trzęsieniem. To wada x-labdera, jest sztywny.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

A jak coś to Twój syn robi różowe kupy i pruka fiołkami
Ja też mam porównywanie, dziś ciotka (pojechaliśmy po jabłka na wieś) już się pytała ile przytyłam, bo moja szwagierka (też byli po jabłka) 18 kg i po niej NIC nie widać. A ja to musiałam co najmniej 20 kg 

a używam go od jakiś dwóch lat.

nadal laska nie zmadrzala choc ma sprawe w sadzie 
Mi niby lepiej po tej maści, aczkolwiek dopiero 3ci dzień ją stosuje..
gratuluję,Laura prawie 4kg no no...
przebralam go zadzwonilam po Tza bo mieszkalm wtedy u rodzicow i poszlismy do rodzinnej ona go zbadala jąderek nie sprawdzala i stwierdzila ze wyczuwa przepukline i ze prawdopodobnie jelito sie zapetlilo i wyslala nas do szpitala w Pile. Pojechalismy tam od razu i przez 4h ciagali nas z malym po oddzialach i gabinetach robiac mase niepotrzebnych badan a maly z bolu wymiotowal i momentami prawie tracil przytomnosc po czym stweierdzili ze oni operacji sie nie podejma bo to jest noworodek a oni noworodkow nie operuja tylko ze maly nie byl noworodkiem a niemowlakiem bo noworodek jest do 1mc zycia a maly mial 1,5mc
i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam
,teraz znowu jest żółta