Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 14:05   #4171
MilciaAa
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
gwen mogę cię oblookać?
i ja?

23.11.2015 - L.P. okrąglaski Sebbin 435cc, 11,7 cm, projekcja 6,0
MilciaAa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 14:12   #4172
tonia87
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Zabulku do Ciebie leci ode mnie i powodzenia na...jak to już ktoś wcześniej napisał... nowej drodze życia widzę, że jesteś szczęśliwa a to najważniejsze
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 17:07   #4173
olcikk_92
Raczkowanie

Biorąc pod uwagę wszystkie ataki które miały miejsce z waszej strony na moją osobę chciałam się pożegnać, bowiem z forum rezygnuję.

Po pierwsze - nie jestem CYBORGIEM ani nie jestem GŁUPIA, po prostu nie użalam się nad sobą, dobrze się czuje, nic mnie nie boli, a studia trwają. I dlaczego mam leżeć w łóżku i się nad sobą pastwić kiedy normalnie mogę chodzić, machać rękami, ubierać się, rozbierać, sprzątać ?

Po drugie - jeżdze komunikacja miejską i co z tego ? Usiądę sobie w tramwaju i jest mi dobrze, nie widzę problemu szczerze mówiąc.

Po trzecie - schudnięcie 5-8 kg w BEZPIECZNY i RACJONALNY sposób nic mi nie zrobi, bez przesady ludzie, schudłam 50 kg, wiem jak to się robi żeby było dobrze .
Moja dieta to nie głodówka, a odstawienie słodyczy i tłuszczy i przejście na warzywa i owoce i zdrowe wartościowe posiłki. TYLE.

Operację plastyczną zrobiłam i była ona mi potrzebna bardziej niż komu kolwiek, była trudna, była powazna ale powtarzam - BYŁA, a leżeć i płakać że mnie boli i paluszkiem ruszyć nie mogę nie będę bo mam wysoki próg bólu a rany goją sie doskonale.

Tak czy siak - za taki atak nie pozostaje mi nic innego jak podziekowac tym którzy mnie wspierali i się pożegnać, bo nie po to tu się udzielam by słuchac jak nieodpowiedzialna jestem, jakie to straszne co robie itd itp.

Buziaki .
Stary 2012-10-06, 17:37   #4174
gwendolinka
Zadomowienie

Raczej organizm nie chudnie z powodu nadwyzki energii a z bilansu ujemnego. Nie trzeba faktycznie chodzic glodnych zeby chudnac ale na pewno bilans energetyczny musi byc ujemny. Wiec nie uwazam zebys miala racje. Oczywiscie odchudzania nikt ci nie broni ale po operacji nie jest to dla organizmu wskazane. Co do tego ze sie czujesz dobrze_ swietnie wszystkich nas to cieszy. Ale nie zdajesz sobie sprawy jak przebiega proces gojenia wewnatrz??? Torebka buduje i przebudowuje sie w okol implantu do roku!!! Idac twoim tokiem myslenia za mc piwinnas zaczac na skakance i uprawiac sporty extremalne bo na to bedzie ci pozwalalo twoje SAMOPOCZUCIE

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Poza tym nie rozumiem twojego oburzenia. Nie mozesz od nas wymagac abysmy pisaly ze robisz dobrze i ci przytakiwac. Ewentualnie mozemy tego nie komentowac wcale. Ale forum jest do wyrazania opinii a skoro sie udzielasz to swiadomie na takie opinie sie zgadzasz. Nikt tu cie nie ATAKUJE ale nie mozna nazwac twojego zachowania kierowanego dalece posunieta ostroznoscia. I co z tego ze sie dobrze czujesz? W magiczny sposob w kilka dni wszystko ci sie zagoilo zabliznilo i masz wygojone piersi? Chyba nie

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 17:38   #4175
olcikk_92
Raczkowanie

Nie, wyobraź sobie że nie bede skakac na skakance, przechodzisz w chore skrajności nie wiedząc czemu.

Mam zwolnienie z ćwiczeń na 4 miesiące i zamierzam się tego trzymać, ale nie zmienia to faktu że nie zamierzam siedziec na łóżku i prosić by każdy w okoł mnie skakał.
Po co ? Wszystko jest dobrze, lekarz twierdzi ze się super goi, nic mnie nie boli, szwy nie puściły, piersi wyglądają coraz lepiej więc po co mam robić jakies zaległości ?
Nie bede siedziec i się uzalać nad sobą, skoro wszystko idzie w dobrym kierunku.
nie rozumiem tego ataku, uznam to za zazdrość że tak dobrze to znoszę, innego wytłumaczenia nie widzę.

Nie chodzi o to CO piszesz ale JAK piszesz. Wyrazić swoją opinie możesz ale bez przesady. Nie potrzebuje twojego przytakiwania albo oburzenia że robię źle.
Każda znosi to inaczej, każda ma inny próg bólu, ja znoszę to jak znoszę i nie uważam bym robiła źle. Wyobraż sobie że przez te kilka dni piersi podleczyły mi się bardzo.

Koniec dyskusji z mojej strony.

Edytowane przez olcikk_92
Czas edycji: 2012-10-06 o 17:42
olcikk_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 17:54   #4176
gwendolinka
Zadomowienie

Ja tez sie rewelacyjnie czulam ale jak mi dr mowi ze torebka jest slaba ze mam nie robic tego i tego odpoczywac etc to tego po prostu nie robilam i nie uskutecznialam swoich praktyk.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez olcikk_92 Pokaż wiadomość
Nie, wyobraź sobie że nie bede skakac na skakance, przechodzisz w chore skrajności nie wiedząc czemu.

Mam zwolnienie z ćwiczeń na 4 miesiące i zamierzam się tego trzymać, ale nie zmienia to faktu że nie zamierzam siedziec na łóżku i prosić by każdy w okoł mnie skakał.
Po co ? Wszystko jest dobrze, lekarz twierdzi ze się super goi, nic mnie nie boli, szwy nie puściły, piersi wyglądają coraz lepiej więc po co mam robić jakies zaległości ?
Nie bede siedziec i się uzalać nad sobą, skoro wszystko idzie w dobrym kierunku.
nie rozumiem tego ataku, uznam to za zazdrość że tak dobrze to znoszę, innego wytłumaczenia nie widzę.

Nie chodzi o to CO piszesz ale JAK piszesz. Wyrazić swoją opinie możesz ale bez przesady. Nie potrzebuje twojego przytakiwania albo oburzenia że robię źle.
Każda znosi to inaczej, każda ma inny próg bólu, ja znoszę to jak znoszę i nie uważam bym robiła źle. Wyobraż sobie że przez te kilka dni piersi podleczyły mi się bardzo.

Nie przechodze w skrajnosci. Kieruje sie twoim tokiem myslenia ze skoro sie dobrze czujesz to nie musisz sie oszczedzac. Chodzi mi o to ze samopoczucie nie jest zawsze dobrym wyznacznikiem bo tam w srodku masz rany ktore dopiero sie goja dlatego wlasnie powinnas sie z nimi obchodzic jak z jajkiem. ok, jak chcesz to wez to za zazdrosc... Tylko ja mam to juz dawno za soba i aktualnie nie zazdroszcze ci stanu bo wiem ze rekonwalescencja to nie tylko 2_3 pierwsze miesiace!!! Nie tygodnie. Mi cycki zmienialy sie do roku wiec nie zazdroszcze bycia swiezo po. Dlugo i cierpliwie czekalam na efekt ostateczny wiec nie zazdroszcze;-)

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Katarzynka milciaa i marzenie_ przyjelam

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-10-06, 17:54   #4177
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyno NIKT Ci tutaj nie zazdrosci, moim zdaniem odchudzanie sie po tak krotkim czasie to jest glupota. A to ze schudlas 50kg super gratuluje, ale na pewno nie osiagnelas tego odstawiajac same slodycze. Ale po co mamy sie produkowac skoro Ty odbierasz to jako atak?Jezdzij sobie tym tramwajem, idz na diete, spij na bokuna pewno bedzie Ci to sluzyc

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 18:07   #4178
gwendolinka
Zadomowienie

Olivka to moze jako swiezynka ty na sobe te zalecenia wyprobuj a nie caly czas narzekasz ze cos ci nie pasuje

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-10-06, 18:10   #4179
tonia87
Rozeznanie

ach... przez moment miałam napisaną dość długą odpowiedź ale doszłam do wniosku, że nie będę zamieszczać bo po co
Stary 2012-10-06, 18:14   #4180
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
Olivka to moze jako swiezynka ty na sobe te zalecenia wyprobuj a nie caly czas narzekasz ze cos ci nie pasuje

Gwen ja to juz prawie 3 miesiace po to ja to weteran w tych sprawach jak po takim krotkim mozna takie zalecenia stosowac to ja juz moge wszystko

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 18:33   #4181
olcikk_92
Raczkowanie

widze że stworzyłyście sobie kółko wzajemnej adoracji.

ja swojego lekarza mam, który mnie nadzoruje, swój rozum też mam, także nie potrzebne mi wasze zarzuty do życia
Stary 2012-10-06, 18:42   #4182
tonia87
Rozeznanie

Cytat:

ja swojego lekarza mam, który mnie nadzoruje, swój rozum też mam, także nie potrzebne mi wasze zarzuty do życia
i Twój lekarz pozwala Ci to wszystko robić w tak krótkim czasie? włącznie z dietą redukcyjną?
Stary 2012-10-06, 18:46   #4183
olcikk_92
Raczkowanie

wyobraź sobie że tak. Twierdzi ze skoro mój organizm na to pozwala tzn że moge, a nic tak mi nie powie co mam robić jak własny organizm.
Byłam nawet u niego we wtorek tydzien temu i mówiłam że ide na zajęcia. Stwierdził że skoro czuje sie na siłach to dobrze bo leżeć w łóżku 24h nie ma sensu.

Dieta to nie nic nie jedzenie, mam wrażenie że gadam z kobietami które uważają diete za głodówke.
Dieta to owoce, warzywa, zdrowa, wartościowa żywność bez tłuszczu. -.-

Czas edycji: 2012-10-06 o 18:47
Stary 2012-10-06, 19:36   #4184
gwendolinka
Zadomowienie

a ja mam wrażenie że rozmawiam z kims kto nie ma pojęcia o funkcjonowaniu organizmu. zbilansowana dieta jest zdrowa- oczywiscie. Tylko teraz mi wytlumacz na jakiej podstawie organizm na niej chudnie? Skoro nie na ujemnym bilansie energetycznym? Jeśli nie ćwiczy się siłowo/ aerobowo to nie ma mowy o chudnieciu przy pelnowartosciowym odzywianiu i dostarcxaniu organizmowi 100% potrzebnych jemu wartości odzywczych. Bo niby jak? Jak dzieje się ta redukcja wtedy? Jeśli cwiczymy siłowo to tam jest juz zupełnie inna gospodarka, zrywamy włokna miesniowe, one sie odbudowuja etc, ustawiamy inaczej organizm, wzmacniamy miesnie, a miesnie spalaja tłuszcz... ale o to cie już nie posądzam. Bo skoro juz sama napsialas ze cwiczyc nie cwiczysz .
Kolejną metoda na redukcje jest dieta wykluczeniowa czyli np białkowa etc. wtedy chudniemy niezaleznie od przyjmowanych posilkow - kalorii nie liczymy. Tyle ze to jest dieta wyniszczajaca.
Ja chętnie dowiem się magicznej zdrowej diety przy której nasz organizm nie ma ujemnego bilansu energetycznego. Bo PRZYSIEGAM ze mowie to bez przekąsu, ale sama taka chetnie zastosuje.
Sama doskonale wiem jak trudno jest SPALIĆ TLUSZCZ , nie zgubic kg (wodę, miesnie etc) więc twoja teoria dotyczaca odchudzania mnie na prawdę niezmiernie interesuje. Piszesz jako osoba z ogromna wiedzą, z nas sie wysmiewasz ze diete mamy za głodówkę...więc podziel się swoja wiedzą żebyśmy mogły przyznać ci rację i moze twoją diete zastosowac.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

jeśli wyeliminujesz cukier i tluszcz to masz ujemny bilans kaloryczny. Wtedy chudzniesz. Tylko witaminy przyswajaja się z tłuszczem czy jakoś tak. Ja nie neguje diet- sama stoduje rozne a nawet i nie zdrowe. Ale niekoniecznie po operacji. Albo zmuszamy organizm do zrzucania sadła i wtedy organizm musi zabierac z zapasów bo my za duzo mu nie dostarczamy , albo dajemy mu paliwo do odbudowy i regeneracji po operacji.
Nie no analizuje ta kwestie i sorry nie widzę zgodności z twoją teorią.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:

"Zarzuty", a kogo dziewczyno obchodzi efekt twojej operacji? Tak na prawdę. Weszłaś na forum żeby się podzielić przezyciem z kimś kto ma to dawno za sobą albo i nie... w każdym razie trzeba liczyć się z tym, że ktoś moze mieć inne zdanie. I to jeszcze z "troski". Bo twoje zachowanie nie jest szablonowe. Każdy jest kowalem swojego losu. Jeśli rozmawiasz w szerszym gronie to licz sie z tym że ludzie napiszą co myslą. To tak jakby teraz wziąć osobę którą nagminnie przekracza dozwolona predkość jadac samochodem i upiera się że to nie szkodzi bo jeszcze nie miała wypadku. Tylko, że jednak takie postepowanie zwieksza ryzyko. I tak jest własnie z tym twoim zachowaniem po operacji. Póki jest dobrze to szarżujesz, a jak ktoś na Ciebie broń boże wpadnie, szturchnie, zaczną ci się paprać blizny i tego typu to dopiero stwierdzisz że trzeba było bardziej uważać. Dobra faktycznie nie ma sensu rozmawiać z tak zamknieta i upartą osobą jak Ty. Życzę powodzenia.

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-10-06, 19:40   #4185
olcikk_92
Raczkowanie

Oczywiście że to polega na zmniejszeniu bilansu energatycznego, ale czy zmniejszenie go o 500 kcal jest równoważne z zabrzeniami i negatywnymi skutkami? Oczywiście że nie. Wedłóg obliczeń dietetyczki (TAK,DIETETYCZKI) mam jeść mniej niż 1700kcal dziennie by spalić kg, tak więc nie jest to ani głodówka, ani katowanie organizmu, ani tym bardziej zabieranie mu jakiś cennych składników.
W momencie kiedy jem kalorii za dużo ograniczenie ich do poprawnej wielkosci wyjdzie mi więc na zdrowie. tyle.

Po za tym nie lubie jak ktoś mnie poucza w kategorii w której wiem sporo. Schudłam zdrowo, rozsądkie, skutecznie, bez żandych negatywnych skutków. Ba, z dietetyka i tym bardziej z biologią też jestem za pan brat, także wybacz, ale takie twoje filozoficzno-biologiczne wywody są w tym momencie bez sensu.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Jestem zamnięta? Bo nie chce siedzieć w pokoju i się lenić,tak ?
Widzisz mnie? Widzisz moje rany? Skończyłaś medycynę? Nie, wiec zostaw to specjalistom i osobą które mają z tym wszystkim styczność na codzień. To że ty padałaś po operacji i ruszyć paluszkiem nie mogłaś to niby lepiej ?
Wybacz, ale autorytetem jesteś dla mnie żadnym.

Skoro nikogo nie interesuje efekt operacji,jak sama to nazwałaś to rzeczywiście lepiej bym się stąd usunęła, żegnam.

Czas edycji: 2012-10-06 o 19:44
Stary 2012-10-06, 19:48   #4186
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście że to polega na zmniejszeniu bilansu energatycznego, ale czy zmniejszenie go o 500 kcal jest równoważne z zabrzeniami i negatywnymi skutkami? Oczywiście że nie. Wedłóg obliczeń dietetyczki (TAK,DIETETYCZKI) mam jeść mniej niż 1700kcal dziennie by spalić kg, tak więc nie jest to ani głodówka, ani katowanie organizmu, ani tym bardziej zabieranie mu jakiś cennych składników.
W momencie kiedy jem kalorii za dużo ograniczenie ich do poprawnej wielkosci wyjdzie mi więc na zdrowie. tyle.
co Ty dziewczyno bredzisz? czy ktoś Ci pisze o zaburzeniach jakiś, o katowaniu i głodówkach?
a jeśli dalej nie pojmujesz co to jest ujemny bilans kaloryczny to porozmawiaj ze swoją dietetyczką (może chociaż ona będzie wiedziała co to) i czy przy regeneracji organizmu po operacji (odbudowa tkanek i tak dalej i tak dalej....) zdrowa jest 'dieta mniej niż 1700kcal'. organizm musi mieć, powtarzam MUSI mieć energie (czytaj: kalorie) do odbudowy tkanek i regeneracji ale to nie oznacza, że musisz jeść 3000kcal.. tylko tyle ile organizm potrzebuje a nawet ciut więcej
Stary 2012-10-06, 19:48   #4187
gwendolinka
Zadomowienie

Miałam na myśli że EFEKT NAJBARDZIEJ ZE WSZYSTKICH BEDZIE INTERESOWAŁ CIEBIE. Wiec nie wyrywaj z kontekstu pojedynczych stwierdzen. Chodziło mi o to, ze co nam po tym, że cycki ci sie wygoją lub nie ? Czy ktoś tu dla Ciebie chce źle.
Nie muszę skończyc medycyny zeby wiedzieć ze torebka łącznotkankowa wytwarza i przebudowuje się w okół implantu do roku. Jak myślisz dlaczego po ok roku robi sie powiklanie jak CC? bo tam sie wszystko zmienia w środku. Mam na tyle wyobraźni zeby wiedzieć ze na początku jest słaba i muszę uwazac, nie ciagnać, nie dzwigać, uwazac na urazy ze strony otoczenia- bo nie chce żeby mi się implant przemiescił.
No tu akurat źle trafiłaś bo ja jeszcze przed wyjsciem z kliniki sama włosy czesalam i sie ubierałam wiec nie mialam problemu z zakresem ruchów.

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-10-06, 19:50   #4188
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Wedłóg obliczeń dietetyczki (TAK,DIETETYCZKI) mam jeść mniej niż 1700kcal dziennie by spalić kg, tak więc nie jest to ani głodówka, ani katowanie organizmu, ani tym bardziej zabieranie mu jakiś cennych składników.
a swoją drogą fajną masz tą dietetyczkę wiesz... 3 tabliczki czekolady to też <1700kcal, zestaw w McDonald's też

Edytowane przez tonia87
Czas edycji: 2012-10-06 o 19:51
Stary 2012-10-06, 19:55   #4189
gwendolinka
Zadomowienie

Nie musiałam skonczyc medycyny żeby dowiedzieć się co bedzie sie działo w mojej klacie jak zrobię sobie cycki i jak o nie dbac a również jak przebiega proces gojenia i co tam się w srodku bedzie działo. Od tego miałam lekarza. Ja nie neguje tego że Ty sie dobrze czujesz. Tylko ci uswiadamiam ze to ze z zewnatrz jestes zaleczona nie znaczy że w środku wszystko sie zrosło.

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-10-06, 19:55   #4190
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Skończyłaś medycynę? Nie, wiec zostaw to specjalistom i osobą które mają z tym wszystkim styczność na codzień. To że ty padałaś po operacji i ruszyć paluszkiem nie mogłaś to niby lepiej ?
Wybacz, ale autorytetem jesteś dla mnie żadnym.
chyba znowu ktoś w absurdalny sposób wypomina, że ludzie bez medycznego wykształcenia nie mają prawa NIC wiedzieć na tematy medyczne..

nie trzeba mieć wykształcenia w jakimś kierunku, żeby mieć wiedzę...

gotujesz obiady? skąd wiesz jak? co, po szkole gastronomicznej jesteś?

widzisz jakie to głupie?

Edytowane przez tonia87
Czas edycji: 2012-10-06 o 19:57
Stary 2012-10-06, 19:56   #4191
gwendolinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
a swoją drogą fajną masz tą dietetyczkę wiesz... 3 tabliczki czekolady to też <1700kcal, zestaw w McDonald's też
haha Tonia to już było czepianiem się Nie pisała o czekoladzie mówiła ze tłuszcz i cukier OUT. Nie czytasz ze zrozumieniem

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-10-06, 20:12   #4192
Agatau88
Zakorzenienie

czesc Kobietki gwendolniko toniu widze ze jestescie wiec buzka dla Was podczytuje Was ale ochoty na pisanie brak
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:14   #4193
kissy1234
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

o widzę, że mamy tutaj jakieś nieprzyjemności - niestety. Dziewczyny nie denerwujmy się bo szkoda naszych nerwów
kissy1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:45   #4194
marzenie3
Raczkowanie

GWEN dzieki , chcialabym byc taka gruba jak Ty
marzenie3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:47   #4195
olcikk_92
Raczkowanie

Gotuje obiady, owszem, ale jeśli chodzi o dokładniejsze, bardziej specjalistyczne kwestie tej dziedziny to siedzę cicho bo po prostu nie mam wystarczającej wiedzy by móc konkurować z kucharzem restauracji.

Tak samo proszę by nikt nie mieszał się w to co mówi mój lekarz. Zarówno dietetyk, endokrynolog jak i chirurg. Oni medycynę skończyli, oni są autorytetami i jeśli słyszę że mogę iśc na wykład na uczelni to idę i nie zmieni tego ktoś na forum, który rzekomo zjadł wszystkie rozumy świata.

O czekoladzie nie mówilam, to już jest satyra a nie branie tego na poważnie. Głupia nie jestem, 3 czekolad nie wcinam by była odpowiednia liczba kalorii. Odżywiam się zdrowo i tyle.
Stary 2012-10-06, 21:48   #4196
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
haha Tonia to już było czepianiem się Nie pisała o czekoladzie mówiła ze tłuszcz i cukier OUT. Nie czytasz ze zrozumieniem
chodziło mi o to, że dietetyk nie mówi "jedz do 1700kcal" tylko rozpisuje dietę w taki sposób, żeby pokryło zapotrzebowanie organizmu na ilość białka, węglowodanów i tłuszczu

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
czesc Kobietki gwendolniko toniu widze ze jestescie wiec buzka dla Was podczytuje Was ale ochoty na pisanie brak
Stary 2012-10-06, 21:55   #4197
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Gotuje obiady, owszem, ale jeśli chodzi o dokładniejsze, bardziej specjalistyczne kwestie tej dziedziny to siedzę cicho bo po prostu nie mam wystarczającej wiedzy by móc konkurować z kucharzem restauracji.

Tak samo proszę by nikt nie mieszał się w to co mówi mój lekarz. Zarówno dietetyk, endokrynolog jak i chirurg. Oni medycynę skończyli, oni są autorytetami i jeśli słyszę że mogę iśc na wykład na uczelni to idę i nie zmieni tego ktoś na forum, który rzekomo zjadł wszystkie rozumy świata.

O czekoladzie nie mówilam, to już jest satyra a nie branie tego na poważnie. Głupia nie jestem, 3 czekolad nie wcinam by była odpowiednia liczba kalorii. Odżywiam się zdrowo i tyle.
dalabys przykladowy jacdlospis? ja jestem ciekawa bo ciagle jestem na diecie...cwiczysz cos na codzien?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Toniu ja teraz malo co pisze bo nie jestem w formie...takiej psychicznej....ale podczytuje Was
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:03   #4198
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Toniu ja teraz malo co pisze bo nie jestem w formie...takiej psychicznej....ale podczytuje Was
doskonale Cię rozumiem... i czekam na wieści
Stary 2012-10-06, 22:18   #4199
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Mya

Pisze, ze jestem znowu panna z odzysku Mam juz plan powrotu do Polandii, wiec teraz sie boj, bo napewno Cie odwiedze.
Hihi wchodzę i widzę że dziś już prawie impra jest z tego powodu Skoro się cieszysz to będziemy oblewać I wracaj , wracaj

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki .
Kurde, mam wolne i zamiast sobie pospać siedzę z kawą przed kompem
Nie mówić, takie jest moje zdanie . O mojej operacji wiedział tylko mąż. P operacji moja siostra odkryła, że zrobiłam sobie piersi, ale ona też ma mikruski i zwraca na to uwagę, zresztą dzięki temu sama napaliła się na operację . Wie też moja córka. Nie zamierzam nikomu więcej mówić, ludzie są niestety podli i takie wieści bardzo szybko się rozchodzą.

O właśnie, otoczenie. Myślę, że w dużych miastach ludzie są bardziej tolerancyjni, ale na wsiach panuje takie zacofanie, że na mnie pewnie egzorcyzmy by odprawiali lub na stosie spalili. Dlatego nic nikomu nie mówię, nawet jeśli ktoś coś odkryje zamierzam łgać w żywe oczy

Oj, Żabciu, nie wiem czy współczuć, czy gratulować, ale z Twojego wpisu wynika, że chyba jednak to drugie . Buziaczki
"Zamierzam łgać w żywe oczy"- o , i mi takie nastawienie się podoba. Trzeba sobie to wcześniej zaplanować żeby ktoś nas nie zaskoczył U mnie nie wie nikt poza Tż ,a jak ktoś się zacznie dopytywać- będę łgać w żywe oczy.

Cytat:
hej anika
ja też na nogach, o samego rana mam sis dzieciaki, co najmniej do południa, więc mam wesoło z 4'ką dzieci

Stronę wcześniej rozmawiałyście o koszcie badań i przypomniało mi się że ja dostałam skierowanie na bad.genetyczne, jako że babcia moja miała raka piersi, i teraz zachodzę w głowę, co jeśli okaże się że odziedziczyłam to w genach ?koszt ok 900zł
Oznaczenia markerów robi się z krwi. Jeśli coś wyjdzie lekarz zaprosi Cię na rozmowę i wyjaśni celowość operacji. Jeśli będziesz miała duże procentowe szanse na raka piersi -odradzi operację i implanty.
Oczywiście wierzę, że badania będą dobre

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość

no coś ty!!!!kurde!!!jak to???ale cieszysz się/...ojjj zaskoczyłaś mnieto trzymam kciuki za nową drogę życiaale to już tak na 100%???

ha ha..ale się uśmiałamM AYA dobra jesteś....człowiek czasem jak słucha takich rzeczy to sam nie wierzy co słyszyjakie to radio???

ANICZKO masz rację z tym niemówieniem,w małych miejscowościach,na wsiach wierzę że może być to problem....ja tam żyję w dużym mieście i też nie krzyczę wszem i wobec...ale chyba wszyscy których znam ,wiedząi ja jestem takim człowiekiem który wszystko dla wszystkich...więc teraz coś dla siebie....i czy któś za plecami mnie obgada to nieziemsko mi zwisaale samo to że wszystkie koleżanki(prawie)chciałyb y...a niektóre są wręcz przekonane robić sobie piersi jak się na moje napatrzyły..więc o czymś to świadczyrobi się to coraz bardziej normalne...a tymbardziej że moje piersi wyglądają naturalnie a nie a'la Pamela to dużo osób jest w szoku że to tak może wyglądać...walczę z zacofaniem!!!
To mamy super ambasadorkę hihi Ty jesteś tak pozytywną cycolinką, że nie dziwię się że wszystkie znajome też by chciały iść w Twoje ślady.
A to radio to jakaś stacja warszawska - ale nie warto się przestrajać beznadziejna stacja Opowiedziałabym Wam jeszcze parę ciekawostek- ale nie chcę niechcący kogoś urazić. Już dawno bym tą stacje zmieniła - ale ja lubię zrozumieć. I tak słucham tych bzdur - a i tak nie rozumiem nadal i ani o krok bliżej kościoła nie jestem A ubaw mam po pachy.

Cytat:
no muszę zrobić przed op.Może nawet na dużo przed jak będę miała wolne 900zł.
Nic jeszcze nie wiem, ile dokładnie to kosztuję, jak badają-czy z krwi i ile się czeka.Mam tylko skierowanie, w które się nie wgłębiłam.Zostało od wczoraj w aucie Muszę w necie poszperac.Żadna z was rozumiem że nie robiła tego badania.
Mya jakbyś mogła wytłumaczyć mi związek badania z operacją to byłabym b.wdzięczna.Czy wtedy jest jakaś większa profilaktyka?

Postaram się dziś( ale do klubu) wrzucić foty,to oblookacie i się wypowiecie.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

znalazłam, analiza mutacji genu to koszt150zł,a genów naliczyłam 6 z cennika,czyli900 może na raty to będę robić i skompletuję wszystkie badania w pare mc.Tego by jeszcze brakowało żebym jako bezcyckowiec miała raka piersi których nie mam

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

14dni-czas realizacji
Tak jak wyżej napisałam- jeśli Ci wyjdzie duże prawdopodobieństwo ( w zależności które markery i ile) to niestety lekarz odradzi operację. Wiem, że w klinice w Poznaniu wymagane są te badania- i były tu dziewczyny które je robiły Nigdzie indziej ich nie zlecają. Tamten Pan dr jest przede wszystkim chirurgiem i dzięki temu ma "większe pole widzenia" odnośnie operacji piersi. Dla mnie to ogromny plus- bo profilaktyki i bezpieczeństwa nigdy za dużo I jeśli można czegoś uniknąć- to należy chociaż spróbować.

Cytat:
Zaba? to co nie płaczemy... a gratulujemy ?? Gratulacje Znowu masz okazję zamienić na lepszy model

Klaudeczka Ty to jesteś taka pozytywna że nie wiem czy nawet komuś by przyszlo do głowy żeby Cię obgadać. Jak dla mnie takie chodzące optymistyczne stworzenie ! Jak twoja garderoooba sie sprawuje? Pamietam ją o zazdraszczam!!!

Wiecie co,ja jestem przekonana ze sie super opaliłam (lekko ale nic skóry nie zjarałam, bo cały czas ochrona UV i te sprawy) Ładny mam kolor rumiany. Wszyscy w pracy mówią "co sie wcale nie opalilas? słonca unikalas? chyba w hotelu cały czas siedzialas" Mysleli ze nic nie bede robić tylko bede lezec plackiem na sloncu na plazy i wroce jak murzyn. Wtedy by było "woooooow" Jak zwykle "żenada"

Słuchajcie dziewczyny od pazdziernika mialam ostro zacząć z nauką angielskiego. Niestety w mojej "działce" i po moich studiach nie znajde nic ciekawego bez prawa jazdy i angielskiego. Muszę załatwić te dwie sprawy jak najszybciej. A nie sie opier.... I tak sie zastanawiam jaka forma nauki byłaby najbardziej skuteczna. Macie jakies sprawdzone e-kursy? I tak muszę jakieś lekcje prywatne wykupić. Chociaż ja jestem na takim poziomie teraz że muszę bardzo dużo sama się nauczyc.

Mi się wydawało przed operacją, że schudnę (tak, tak) I bede miała figurę modelki wiec cycki nie mogą byc ogromne bo mnie przytłoczą beda sie odznaczac beda wygladac na nienaturalne. No i jak wiadomo, budowy modelki nie mam , a cycki wcale nie są takie duze, są za małe ! Mysle ze mogłabym machnąć wtedy 375 i byłoby git. Olivka już odwazniejsza widzę bylaś od razu celowałaś w wieksze rozmiary hihihi. Dobrze ze mi Pani Dr nie wsadziła 250 Co to je chcialam

Poważnie aż tyle chciałaś o rajuuu- ale byś musiała teraz schudnąć
A opaliłaś się ślicznie, zresztą już wcześniej pochwaliłam- ja właśnie tyle lubię. Tak żeby się delikatnie zarumienić- bo tylko wtedy opalenizna sprawia że wygląda się promieniście . No ale są tacy którzy leżą plackiem żeby się strzaskać na mahoń No ale kto co lubi.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:19   #4200
Niezadowolencja
Raczkowanie

Smile Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Przez ostatnie 6 miesięcy schudłam 16 kg i nikt mi nie powie, że się chudnie nie ograniczając się w jedzeniu. Kalorie to kalorie czy pochodzą z owoców, warzyw czy słodyczy. Ja ograniczyłam, a właściwie zrezygnowałam ze słodyczy, chleba, masła. zaczęłam jeść o połowę mniej pozostałych rzeczy, które jadłam i to pomogło. Nie mogę ćwiczyć, ponieważ miałam dwa zabiegi i organizm nie doszedł w pełni do siebie. Nie wyobrażam sobie ćwiczeń po powiększeniu, zresztą odchudzania po zabiegu też nie przyjmuję do wiadomości. Piersi sflaczały mi nie tylko po ciążach, ale także po odchudzaniu. Jeżeli będę się odchudzała po zabiegu to znów mogą (może nie tak bardzo) oklapnąć. To po co się dać ciąć?
Niezadowolencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości