Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 17:53   #2161
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Tynka super zakupki kombinezon sliczny! Ja wylicytowalam ostatnio taki dla Julci na teraz 62/68 http://www.ebay.de/itm/180982729779?...#ht_844wt_1399 ten i jeszcze jeden taki sam tylko ze nowka z metkami i tamten za 5€ hehe bede miala na zmiane, albo wystawie na ebay'u potem.

Tez mi sie wydaje ze dziewczyny pisaly o niedoborze wit.D3 w kwestii pocenia sie (na potylicy chyba sie objawia wlasnie). Albo wit K to byla. Jedna z tych dwoch

Nowaken, to sie pewnie wyspalas jak maz czuwal w nocy? super

Ja dzisiaj dzien bez wychodzenia z domu mam caly dzien padal deszcz, a ja nie znosze w taka pogode wychodzic. A Julka marudzi jak ma folie na wozku i ja probuje zdjac

Obiadu tez nie musialam gotowac bo maz zazyczyl sobie dzisiaj gyrosa...

Moje dziecko dzis przechodzi sama siebie ... ma 4 drzemke, wszystkie wczesniejsze po 35-40 minu, teraz spi poltora h prawie. Jak nie spala to marudzila - jeczala non stop, nawet na rekach bylo bee, bajki bee, zabawa bee... ech. Wymeczylo mnie moje dziecie. Ale teraz tak slodko nyna w lozeczku ze napatrzec sie nie moglam wzielam kapiel, wiec troche sie zrelaksowalam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 18:52   #2162
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tynka super zakupki kombinezon sliczny! Ja wylicytowalam ostatnio taki dla Julci na teraz 62/68 http://www.ebay.de/itm/180982729779?...#ht_844wt_1399 ten i jeszcze jeden taki sam tylko ze nowka z metkami i tamten za 5€ hehe bede miala na zmiane, albo wystawie na ebay'u potem.

Tez mi sie wydaje ze dziewczyny pisaly o niedoborze wit.D3 w kwestii pocenia sie (na potylicy chyba sie objawia wlasnie). Albo wit K to byla. Jedna z tych dwoch

Nowaken, to sie pewnie wyspalas jak maz czuwal w nocy? super

Ja dzisiaj dzien bez wychodzenia z domu mam caly dzien padal deszcz, a ja nie znosze w taka pogode wychodzic. A Julka marudzi jak ma folie na wozku i ja probuje zdjac

Obiadu tez nie musialam gotowac bo maz zazyczyl sobie dzisiaj gyrosa...

Moje dziecko dzis przechodzi sama siebie ... ma 4 drzemke, wszystkie wczesniejsze po 35-40 minu, teraz spi poltora h prawie. Jak nie spala to marudzila - jeczala non stop, nawet na rekach bylo bee, bajki bee, zabawa bee... ech. Wymeczylo mnie moje dziecie. Ale teraz tak slodko nyna w lozeczku ze napatrzec sie nie moglam wzielam kapiel, wiec troche sie zrelaksowalam
to był niedobór wit.D

http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...tamina_d3.html
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 19:15   #2163
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
No,ale dzisiaj młodzieniec ma 8 miesięcy. Eh,8 miesięcy temu po 20,a dokładnie 20:11 urodziłam małego szoguna
na 8 miesiecy!Ale juz duzy!Karinio a ja jakos nie wiem jak twoj mlodzieniec ma na imie?Przepraszam,jakos przegapilam albo amnezje mam.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

Mi udało się kupić taki kombinezonik
http://allegro.pl/kombinezon-sztruks...644459835.html
Super,fajny zakup

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

A mam pytanie czy Wasze dzieci też się strasznie pocą w nocy?? szczególnie na główce.
Oskar jest tak spocony na głowie że potem są mokre plamy na prześcieradle jak śpi z nami lub poduszeczka jak u siebie.
Śpi w pajacu myśleliśmy że mu za ciepło więc na noc ubraliśmy go na krótko ale jest to samo. Więc jestem ciekawa czy u Was jest tak samo ??
Eryk pocil sie tylko latem,teraz juz sie nie poci i raczej jest zmarzlaczek (po mamusi) spi w body z dlugim,na to pajac,w spiworku.Musi miec pod pajacem body z dlugim,bo mial lodowate raczki i budzil sie z zimna.Mamy stala temperature 20 stopni.

Cytat:

Piotruś dziś parę razy powtórzył "tata"
a mama to mu jakoś jeszcze nie idzie hihi
To Piotrus juz umie mowic?Powaznie mowi tata?Ale fajnie!

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja Mateuszka codziennie ucze mama, ale on sie tylko smieje jak mu ciagle mówie mama po kilkadziesiąt razy

U nas tak samo,tez ucze ciagle Eryka mama,a on w smiech

Cytat:
Ja wylicytowalam ostatnio taki dla Julci na teraz 62/68 http://www.ebay.de/itm/180982729779?...#ht_844wt_1399 ten i jeszcze jeden taki sam tylko ze nowka z metkami i tamten za 5€ hehe bede miala na zmiane, albo wystawie na ebay'u potem.
Ale ladny i taniutko!
Stary 2012-10-06, 19:37   #2164
Nikii89
Zakorzenienie

Tylko że Oskar dostaje wit. D ... co drugi dzień bo tak lekarka kazała to może dawać codziennie?? jak Wy dajecie??
a dajecie Wy jeszcze jakieś wit. oprócz D??

Oskar już śpi zasnął sam no ale był marudny dzisiaj coś...

Przed południem z TŻ zajęliśmy się porządkami więc Oskara zaniosłam teściowej bo trza było odsuwać kanapy itp.
Po jakiś 20min teściowa schodzi na dół z zanoszącym się płaczem Oskarem. Musiałam wziąść i uspokoić, Jak się uspokoił i już uśmiechał do teściowej to dałam go jej z tym że siedziała już u Nas aby Oskar widział mnie. Po 2 min znów się zanosi z płaczu. Ja go biorę on się tuli do mnie i uśmiecha do teściowej. Więc mówię "może pójdziesz do tatusia tam będzie lepiej" a tam to samo.
Więc już widzę że jestem uwiązana bo Oskar nie zostanie z nikim. Nawet z ojcem;/ no ale to wina TŻ bo mało czasu z nim spędza.

a kupilismy dziś na all czapeczkę na zimę http://allegro.pl/48-komplet-jesienn...671287337.html niebieską i chustkę na jesienne chłody nr.58 http://allegro.pl/jesienna-apaszka-s...679980952.html

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-10-06 o 19:38
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 19:52   #2165
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
No i dzis ćwicząc postanowilam sobie, ze codziennie rano, po Mateuszkowym śniadanku , jesli TZ bedzie jeszcze w domu,bede biegac zobaczymy czy uda mi sie wytrwac w postanowieniu
Ale ty masz zapal Ja ostatnio wypatrzylam ze kolezanka biega i sie ochoczo do niej zglosilam ze bede z nia biegac. Jak mnie przeczolgala swoim tempem to 3 dni chodzic nie moglam Ale nie ma to tamto, zimna idzie trzeba sie ruszac (choc troche ).

Konia, wlasnie lyknelam 1 odc Czasu Honoru. Oh ah - lubie takie kino. Nadgonilam mjm to teraz bede Czas Honor wieczorami kukac
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:10   #2166
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ale ty masz zapal Ja ostatnio wypatrzylam ze kolezanka biega i sie ochoczo do niej zglosilam ze bede z nia biegac. Jak mnie przeczolgala swoim tempem to 3 dni chodzic nie moglam Ale nie ma to tamto, zimna idzie trzeba sie ruszac (choc troche ).

Konia, wlasnie lyknelam 1 odc Czasu Honoru. Oh ah - lubie takie kino. Nadgonilam mjm to teraz bede Czas Honor wieczorami kukac
Zia ja jakoś utknęłam na 54 odcinku i coś nie mogę go przejść , ale dzisiaj muszę , bo w końcu chcę dogonić to co leci w tv ...bardzo mi się serial podobał, może nie wszystkie części równo, ale oglądało mi się super wiadomo ,że pewne rzeczy mnie trochę dziwiły ...no ale to serial, duży plus za to ,że porusza tematy, które dają do myślenia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:21   #2167
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
na 8 miesiecy!Ale juz duzy!Karinio a ja jakos nie wiem jak twoj mlodzieniec ma na imie?Przepraszam,jakos przegapilam albo amnezje mam.

Super,fajny zakup

Eryk pocil sie tylko latem,teraz juz sie nie poci i raczej jest zmarzlaczek (po mamusi) spi w body z dlugim,na to pajac,w spiworku.Musi miec pod pajacem body z dlugim,bo mial lodowate raczki i budzil sie z zimna.Mamy stala temperature 20 stopni.

To Piotrus juz umie mowic?Powaznie mowi tata?Ale fajnie!

U nas tak samo,tez ucze ciagle Eryka mama,a on w smiech

Ale ladny i taniutko!
Narazie tylko powarza proste dźwięki które my mu mówimy

Cytat:
Tylko że Oskar dostaje wit. D ... co drugi dzień bo tak lekarka kazała to może dawać codziennie?? jak Wy dajecie??

Przed południem z TŻ zajęliśmy się porządkami więc Oskara zaniosłam teściowej bo trza było odsuwać kanapy itp.
Po jakiś 20min teściowa schodzi na dół z zanoszącym się płaczem Oskarem. Musiałam wziąść i uspokoić, Jak się uspokoił i już uśmiechał do teściowej to dałam go jej z tym że siedziała już u Nas aby Oskar widział mnie. Po 2 min znów się zanosi z płaczu. Ja go biorę on się tuli do mnie i uśmiecha do teściowej. Więc mówię "może pójdziesz do tatusia tam będzie lepiej" a tam to samo.
Więc już widzę że jestem uwiązana bo Oskar nie zostanie z nikim. Nawet z ojcem;/ no ale to wina TŻ bo mało czasu z nim spędza.

a kupilismy dziś na all czapeczkę na zimę http://allegro.pl/48-komplet-jesienn...671287337.html niebieską i chustkę na jesienne chłody nr.58 http://allegro.pl/jesienna-apaszka-s...679980952.html

Ostatnio Piotruś też ma taką fazę że mnie musi mieć w zasięgu wzroku...mam nadzieję że mu to przejdzie
W poniedziałek idę do lekarza i teściowa si w tym czasie zajmie małym. Oby nie płakusiał

A tę chustkę to chyba od Ciebie zgapię
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:24   #2168
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie tylko powarza proste dźwięki które my mu mówimy

Ostatnio Piotruś też ma taką fazę że mnie musi mieć w zasięgu wzroku...mam nadzieję że mu to przejdzie
W poniedziałek idę do lekarza i teściowa si w tym czasie zajmie małym. Oby nie płakusiał

A tę chustkę to chyba od Ciebie zgapię
proszę bardzo wg mnie dobra sprawa na jesień i wczesną wiosnę na szyje a latem na głowę może być
Stary 2012-10-06, 21:04   #2169
karo_z
Rozeznanie

Ale tu pusto!

A ja sobie właśnie moczę nóżki w gorącej wodzie przykryta kocykiem i popijam herbatkę z syropem malinowym i lipą...liczę że jutro się będę czuć trochę lepiej

Stary 2012-10-06, 21:18   #2170
gkatarzynka
Zadomowienie

ooo... ale tu cicho....

A ja jestem jakaś taka zmęczona i chyba się zaraz położę...
Hania kolejny raz zasnęła w swoim łóżeczku więc coraz bardziej jestem przekonana do tego, że jak czasem zaśnie przy piersi, to się nic nie stanie. Dzień dziś był jakiś taki strasznie intensywny, choć tak naprawdę niewiele zrobiłam. Miała posprzątać, bo już nawet ja się kiepsko czuję w takim rozgardiaszu... ale nie mam siły, idę spać... jutro posprzątam jak Marcin się zajmie Hanią.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:43   #2171
Nikii89
Zakorzenienie

Faktycznie coś cisza...

Mi coś zimno więc idę chyba spać...
Dobranoc dziewczyny
Stary 2012-10-06, 22:04   #2172
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie coś cisza...

Mi coś zimno więc idę chyba spać...
Dobranoc dziewczyny
wszystkie spia juz a nasze dziecko chce sie bawic w najlepsze ja juz zmeczona jestem ehh nie wiem co zrobic aby wczesniej chodzil spac
Stary 2012-10-06, 22:20   #2173
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wiesz co,wydaje mi sie ze to zalezy w duzej mierze od charakteru dziecka.Jedne nie boja sie obcych,a inne trzymaja sie mamy spodnicy.Mojej kolezanki syn to nawet do lazienki z nia chodzil

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wszystkie spia juz a nasze dziecko chce sie bawic w najlepsze ja juz zmeczona jestem ehh nie wiem co zrobic aby wczesniej chodzil spac
A moze Wiktorek ma zbyt pozno drzemke i dlatego chodzi pozniej spac?
Stary 2012-10-06, 22:50   #2174
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ma czasem taki dzien, że nei chce zasnąć o normalnej porze, tak jak dziś. A drzemkę ma zawsze o tej samej godzinie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 07:25   #2175
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

pierwsza

czekam, az Mateuszek zje i ruszam w pola biegac, mam nadzieje ,ze sasiedzi nie pomysla,ze oszalalam

jedziemy na niedziele i poniedziałek, na wczasy do babci bo u babci to istne wakacje i dla mnie i dla Mateuszka w sumie to dlatego ,ze chcialam isc do lekarki zapytac o to ciemiączko i sama chcialam sie przebadac, Karo ty mnie natchnelas, od porodu nie badalam krwi , lepiej spr co i jak.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:36   #2176
Nikii89
Zakorzenienie

Witam
U Nas nocka nawet. Pobudka o 23.30 potem o 3.30 i 7 więc nawet tak źle nie ma. Chociaż ja i tak się nie wyspałam ;/

Jutro idziemy na kontrolę oby było już dobrze. Muszę za pamieci zapytać o te pocenie się. Aaaa... Konia dzięki za linka odnośnie artykułu na ten temat

W tygodniu jak będzie w miarę ładna pogoda mam zamiar 1raz jechać z Oskarem autobusem aby odwiedzić US (stara pracę).

teraz zmykam bo Oskar coś marudzi
Stary 2012-10-07, 08:44   #2177
emigra
Zakorzenienie

bry u nas nocka lepiej, mala sie wybudzala, jadla o 00:00 i 6, ale o 2.30 sie obudzila wiec wzielam ja do siebie do lozka i usnela, lacznie spalysmy z krotkimi przerwami na smoczek do 7.30

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
a jak wygladaja Wasze wieczory? Ile mlody ma drzemek i jak dlugie?
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-07, 09:16   #2178
tynka88
Zadomowienie

stało sie coś niemozliwego TZ wzial MAteuszka na kolana, wlaczył muzyke i tak podskakiwali sobie, patrzymy ,a Mateuszek ma zamkniete oczka i śpi

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 09:17   #2179
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
stało sie coś niemozliwego TZ wzial MAteuszka na kolana, wlaczył muzyke i tak podskakiwali sobie, patrzymy ,a Mateuszek ma zamkniete oczka i śpi
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-07, 09:28   #2180
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja daje tez co drugi dzien, Viki sie nie poci
Viki tez ma takie zagrywki jak piszesz, ale to nic dziwnego, ten skok 22-26 tygodnia to jest okres leku separacyjnego
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx
Przejdzie im!
No i za zasniecie!
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Zia ja jakoś utknęłam na 54 odcinku i coś nie mogę go przejść , ale dzisiaj muszę , bo w końcu chcę dogonić to co leci w tv ...bardzo mi się serial podobał, może nie wszystkie części równo, ale oglądało mi się super wiadomo ,że pewne rzeczy mnie trochę dziwiły ...no ale to serial, duży plus za to ,że porusza tematy, które dają do myślenia
Ja mam zamiar zaczac ogladac ten serial, ale jeszcze sie nei zabralam, brak czasu normalnie
Cytat:
Ale tu pusto!

A ja sobie właśnie moczę nóżki w gorącej wodzie przykryta kocykiem i popijam herbatkę z syropem malinowym i lipą...liczę że jutro się będę czuć trochę lepiej
Ja mialam gosci wczoraj
Cytat:
bry u nas nocka lepiej, mala sie wybudzala, jadla o 00:00 i 6, ale o 2.30 sie obudzila wiec wzielam ja do siebie do lozka i usnela, lacznie spalysmy z krotkimi przerwami na smoczek do 7.30

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

To fajnie , ze nocka dobra!

Chcialam podziekowac wszystkim , ktore pamietaly za zyczenia na FB

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:16   #2181
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moja ma czasem taki dzien, że nei chce zasnąć o normalnej porze, tak jak dziś. A drzemkę ma zawsze o tej samej godzinie.
Cytat:

a jak wygladaja Wasze wieczory? Ile mlody ma drzemek i jak dlugie?
budzi sie o 8 codziennie pozniej spi godzine do 12 i zasypia o 15 na 2h a jak spi mniej albo w innych godzinach to pada o 20 spi godzine i buszuje do 23 wstawanie o 6 tez nic nie pomaga
Stary 2012-10-07, 10:23   #2182
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry

pierwsza

czekam, az Mateuszek zje i ruszam w pola biegac, mam nadzieje ,ze sasiedzi nie pomysla,ze oszalalam

jedziemy na niedziele i poniedziałek, na wczasy do babci bo u babci to istne wakacje i dla mnie i dla Mateuszka w sumie to dlatego ,ze chcialam isc do lekarki zapytac o to ciemiączko i sama chcialam sie przebadac, Karo ty mnie natchnelas, od porodu nie badalam krwi , lepiej spr co i jak.
no to miłego biegania
ja bardzo nie lubię biegać...wolę jakiś aerobic bardziej...no a najbardziej oczywiście zumbę także podziwiam Tynka podziwiam

Cieszę się że Cię natchnęłam do badań

I jak fajnie Wam Mateuszek zasnął! no u Piotrusia to też by było coś niemożliwego

Nikii teraz dopiero zauważyłam że napisałaś numer tej chustki, którą kupiłaś...wiesz, że mamy taki sam gust? chciałam tę samą dokładnie zamówić

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
budzi sie o 8 codziennie pozniej spi godzine do 12 i zasypia o 15 na 2h a jak spi mniej albo w innych godzinach to pada o 20 spi godzine i buszuje do 23 wstawanie o 6 tez nic nie pomaga
a kąpiesz go przed tą drzemką o 20?

Stary 2012-10-07, 10:28   #2183
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
no to miłego biegania
ja bardzo nie lubię biegać...wolę jakiś aerobic bardziej...no a najbardziej oczywiście zumbę także podziwiam Tynka podziwiam

Cieszę się że Cię natchnęłam do badań

I jak fajnie Wam Mateuszek zasnął! no u Piotrusia to też by było coś niemożliwego

Nikii teraz dopiero zauważyłam że napisałaś numer tej chustki, którą kupiłaś...wiesz, że mamy taki sam gust? chciałam tę samą dokładnie zamówić

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

a kąpiesz go przed tą drzemką o 20?
tak ok 19 go kapiemy pozniej kasza, wczoraj obudzil sie o 16 po 2h i tez ok 20 chcial juz spac ale go przetrzymalismy do 21 i zasnal o 22 jak mu dziasla zelem posmarowalam chyba jednak zeby caly czas ida
a nocka dzis fajna bo o 23 smoczek o 1 szamiania i spanie do 6 szamianie i spanie do 8
Stary 2012-10-07, 10:34   #2184
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
moze wybudzaj go z drzemki po godzinie? a rytualy wieczorne sa zawsze takie same? Moze zamien jedzenie z kapiela, czyli najpierw kasza, potem kapiel i odrazu spac? Jak zasypia? Sam w lozku czy na rekach?
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-07, 10:39   #2185
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
moze wybudzaj go z drzemki po godzinie? a rytualy wieczorne sa zawsze takie same? Moze zamien jedzenie z kapiela, czyli najpierw kasza, potem kapiel i odrazu spac? Jak zasypia? Sam w lozku czy na rekach?
jak krocej spi to wlasnie zasypia mi o 20 :/ na godzine :/ kiedys go karmilam przed kapiela ale pozniej mi wymiotowal podczas ubierania rytualy codziennie sa takie same
jak zasypia o 21-22 to jeszcze do przezycia ale pozniej to masakra juz
zasypia wieczorem na rekach niestety choc w ciagu dnia umie w lozeczku juz

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-10-07 o 10:41
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:18   #2186
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
jak krocej spi to wlasnie zasypia mi o 20 :/ na godzine :/ kiedys go karmilam przed kapiela ale pozniej mi wymiotowal podczas ubierania rytualy codziennie sa takie same
jak zasypia o 21-22 to jeszcze do przezycia ale pozniej to masakra juz
zasypia wieczorem na rekach niestety choc w ciagu dnia umie w lozeczku juz
dziwne ze jak padnie o 20 to tylko na h ... Julka jest o 19-19.30 kapana i odrazu ja klade, nie idzie spac pozniej niz o 20 .... a jak sie obudzi po tej h to moze wystarczy mu dac pic albo jesc i smoczka i unynac jakos z powrotem?
3270g, 47 cm
Stary 2012-10-07, 11:19   #2187
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Musze pochwalic Eryczka,bo zaczal przekrecac sie z brzuszka na plecy Ale to chyba powinno odwrotnie byc,nie?Najpierw na brzuszek z pleckow? Ale to nie przypadek,bo piec razy pod rzad tak zrobil.

Cytat:
Fajnie

Cytat:

Oj to nie wiem co poradzic,moze on nie jest zbyt wyciszony o tej porze?Macie cisze wieczorem do spania?
Eryk sam sobie ustalil chodzenie spac o 19-19:30,musielismy kapiel robic wczesniej,bo byl juz zmeczony i zasypial bez kapieli.Ale on malo spi w ciagu dnia,drzemki ma pol godzinne dwie,czasem pospi godz.ale to z reguly jak spacer jest.Najpozniej spi do 16,wiec o 19 juz jest zmeczony i zasypia na noc.I powiem ci ze bardzo mnie to cieszy,bo mam wieczor dla siebie,moge odetchnac.Trzymam kciuki,zeby u was tez sie to unormowalo!
Stary 2012-10-07, 11:20   #2188
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
tak ok 19 go kapiemy pozniej kasza, wczoraj obudzil sie o 16 po 2h i tez ok 20 chcial juz spac ale go przetrzymalismy do 21 i zasnal o 22 jak mu dziasla zelem posmarowalam chyba jednak zeby caly czas ida
a nocka dzis fajna bo o 23 smoczek o 1 szamiania i spanie do 6 szamianie i spanie do 8
Miałam bardzo podobnie do jakiegoś czasu ale po drzemce o 17 staram się młodą maksymalnie zmęczyć, tak, że o 20-21 pada (co prawda muszę ululać ale to zawsze lepiej niż o 23). O 19.19.30 kąpię. Czasem jest tak, że po 30-40 mnutach, max godzinie się wybudzała, ale była cisza wtedy, brałam na ręce, dałam cyca i zasypiała już na noc. Na szczęście od jakiegoś miesiąca działa.

Przez ząbkowanie mam koszmarne noce Mam nadzieję, że niedługo to się skończy, bo czasem ne wiem jak się nazywam. Po podaniu czopka, jakieś 15-20 minut zrobiła kupę i nie wiem czy czopek zadziałał czy nie. Do 1. spała ładnie a od 1 pobudka z płaczem co godiznę lub 1,5.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:43   #2189
Karinio
Zakorzenienie

Na wstępie hej i dziękuje odnośnie gratulacji 8 miesiąca mego brzdąca.
U nas nocka ok,pobudka przed 8,ale zasypianie jest katorga,marudny,kręci się przewraca. A mi brakuje cierpliwości
Gosiu,bo na wątku tu o imieniu młodego nie pisałam. Mały ma na imie Adrian.

Cytat:
Ale tu pusto!

Zdrówka życze

Cytat:
U mnie poobnie,dziecie się poprzestawiało i jak wcześniej chodził spać 19-20 spał do rana,tak teraz zasypia 22-23

Zaczyna marudzić,bo nie śpi od 8 bo po co Zaraz mu dam flache mam nadzieje że padnie,bo jak nie to chyba wyjde z siebie i stane obok.

emigra,fajny kombinezon Ja też nie bardzo lubie deszczową pogode,bo nie nosi mnie jak siedze w domu.Na szczęście dzisiaj jak i wczoraj ładna słoneczna pogoda ( oby tak było jeszcze troche )
I też lubie patrzy jak młody śpi,wygląda wtedy tak niewinnie I potem mam wyrzuty się na niego złoszcze W dodatku @ mi się zbliża

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

A co pocenia,przykrywania.To me dziecie nie bardzo lubi być przykrytym,odpokuje się A pocił się latem najwięcej wiadomo normalka.Lecz posi się w bujaczku jak szaleje,albo jak mu daje ciepłe mleko.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Musze pochwalic Eryczka,bo zaczal przekrecac sie z brzuszka na plecy Ale to chyba powinno odwrotnie byc,nie?Najpierw na brzuszek z pleckow? Ale to nie przypadek,bo piec razy pod rzad tak zrobil.

Oj to nie wiem co poradzic,moze on nie jest zbyt wyciszony o tej porze?Macie cisze wieczorem do spania?
Eryk sam sobie ustalil chodzenie spac o 19-19:30,musielismy kapiel robic wczesniej,bo byl juz zmeczony i zasypial bez kapieli.Ale on malo spi w ciagu dnia,drzemki ma pol godzinne dwie,czasem pospi godz.ale to z reguly jak spacer jest.Najpozniej spi do 16,wiec o 19 juz jest zmeczony i zasypia na noc.I powiem ci ze bardzo mnie to cieszy,bo mam wieczor dla siebie,moge odetchnac.Trzymam kciuki,zeby u was tez sie to unormowalo!
To super,że się przewraca.A co do kolejności,to ja niewiem ale najważniejsze że się Eryk przewraca
A co do drugiego akapitu,to zazdraszczam też tak wcześniej miałam,a teraz...szkoda gadać.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Przez ząbkowanie mam koszmarne noce Mam nadzieję, że niedługo to się skończy, bo czasem ne wiem jak się nazywam. Po podaniu czopka, jakieś 15-20 minut zrobiła kupę i nie wiem czy czopek zadziałał czy nie. Do 1. spała ładnie a od 1 pobudka z płaczem co godiznę lub 1,5.
Współczuje męczącego dla Was ząbkowania.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-10-07 o 11:32
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:57   #2190
Mravka
Zadomowienie

Hej kobietki!

Cytat:

zdrowka dla Ciebie
Cytat:
podobno H&m MA zawyzona rozmiarowke.

siebie troche zaniedbałam zakupowo, ale do pracy nie chodze i tak jakos szkoda mi kasy
zgadza sie ja tez zauwazylam,ze rozmiarowka jest zawyzona. Jednak jakosciowo rzeczy bardzo fajne. Podobaja mi sie Twoje zakupy Mateuszkowe;]
Ja tez juz dawno sobie nnic nie kupilam- no pomijajac paczke skarpet . Zamierzam sie jednak wybrac na male polowanie w przyszly weekend.
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Dziś mój Morficzek pierwszy raz był w rajstopkach..wiem to żaden wyczyn ale mnie wzruszają wszystkie jego pierwsze razy

Mraveczka
mój syncio też aktualnie śpi pod kocem a teraz szukam mu poszewek jakiś fajnych na All..Jakie Ty wybrałąś Robowi?
Ze śpiworków wyrósł już w sumie i przerzucam się na kołdry..
rajstopki powiadasz. U nas kroluja w domu i przyznam,ze wygodne to,bo nie trzeba patrzec czy stopy zakryte;].
Co do poscieli to kochana kupilam takie cos :
http://www.bajkowachatka.pl/product/...-MINI/?id=2342 plus wypelnienie
http://www.bajkowachatka.pl/product/...-BABY/?id=3620
powinno na dniach przyjsc. Podobno jakosciowo jest dobre, zobaczymy w praktyce;]. Cos wybrac musialam, a i ta "kolorystyka" mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Adas z tata na basenie, to mam chwile oddechu U nas jak u wiekszosci chyba ida zabki, ciezkie nocki, chodz dzis po nurofenie pieknie spal. Dwa dni temu jak sie obudzil z placzem o 1 w nocy, to dopiero o 4.30 udalo sie mu usnac. Poza tym Adas probuje siadac, jak lezy pod malym katem to juz sie sam podnosi, ale z calkowicie plaskiego jeszcze nie potrafi. Kilka dni temu jadlam grzanke i zakrztusilam sie suchym kawalkiem skorki i zaczelam kaslac. Adas zaczal tak rechotac ze smiechu, ze jeszcze go takiego nie widzialam. Pozniej sie z nim bawilam: ja zakaslalam, on smiech, ja kaszle, on smiech. Chyba z piec minut sie tak zasmiewal, pierwszy raz tak dlugo
Najgorzej ze pogoda juz niezbyt fajna, zimno dzis strasznie.
Probowalam go przesadzic do spacerowki (boje sie ze mi sie podniesie w tej gondoli), ale strasznie w niej jezdzi. Szwagierka nam pozyczy spacerowke-parasolke maclarena, podobno ona jest mieciutka i ladnie dostosowuje sie do dziecka, mam nadzieje ze bedzie lepsza. A jak ciut podrosnie i bedzie stabilniejszy wrocimy do naszej terenowej spacerowki na zime
A tak poza tym to macie przesliczne dzieciaczki. Przede wszystkim bardzo sie ciesze ze u Mravki lepiej z wynikami, i ze nereczka malej Kaji (mam nadzieje ze nie pomylilam imienia) jest ok!

P.S. Zapomnialam napisac, ze dzieki Wam obejzdzalam sobie jak wyglada ta zumba i strasznie mi sie podoba! Wlasnie sprawdzilam ze w klubie niedaleko maja zajecia z zumby, a jako ze mam karte multisport to wejsci za free... Nie wiem czy sie nie pofatyguje na zajecia
dziekuje za pamiec o Robsonie;]. A jak sie Adasiowi podoba na basenie?. Oo kasłanie to u nas zabawa nr 1. wystarczy,ze ja raz zakasłam,a On powtarza i sie rechocze i tak czeka,aby papugowac po Nim. Fajnie,ze takie pozornie zwykle czynnosci mogą wywolać tyle radochy. Choc w sumie Robcia smieszy praktycznie wszystko,ale to dobrze,bo jak ma dzien marudy to jakos mozna ogarnac Jego zly nastroj.
Powodzenia ze spacerowka!

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzindybry
Moja Anka wariatka ciagle sie w nocy na brzuch przewraca, podnosi na rekach i placze, musze ja przekladac na boczek zeby dalej spala. Czy ona nie czai ze na wyprostowanych rekach nie zasnie
A tak wogole to sie budzi prawie zawsze o 01.53 w nocy, normalnie lepsza niz budzik
Dzis obalila pierwszy sloik z mieskiem, 3min i nie ma sloika.Odkrylam ze najladniej buzie otwiera jak ma staly doplyw lyczeczki, jednak za druga. W ramach wprawek do BLW dostala skorke chleba, troche jednak jest strach ze jakis kawalek jej wpadnie gdzie nie trzeba Te chrupki kukurydziane ktore dajecie rozpuszczaja sie ma papke w buzi? Nic sie nie kruszy ani nie przykleja w paszczece?

Ale fajne zakupy Tynka!
super,ze apetyt Ani dopisuje;] tak trzymac! a jak Ci tam na wizytacji rodzinnej czas zlatuje?
Heh z tym podnoszeniem sie na wyprostowanych dloniach to przerabialismy to samo, ale zauwazylam,ze On to robil na spiocha. Potem padal i spal dalej. Swoja drogą są takie okresy przejsciowe, gdzie trzeba "pomagac" sie odturlac,czy zmienić pozycje,bo jest placz i tyle.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Imie dobre dziękujemy
Mam taki sam plan z zumbą, tez mam możliwość posiadanie karty tylko trzeba wykorzystać ją dobrze.

Mam maclarena,w porównaniu z innymi parasolkami jest mięciutki, ale szczerze mówiąc to jednak terenowcem jeździ się mi lepiej,ale nie jest najgorzej.A jaką masz spacerówkę ,że nie jeździ się dobrze?
A ogólnie to cześć Monia
No i dzień dobry wszystkim
oo a jaki masz model tej spacerowy i dobrze sie sprawuje ?;]. Rozgladam sie za czyms lzejszym na lato,ale nie wiem w sumie czy jest sens skoro mam wozek gleboko-spacerowy. Wiadomo,ze to jednak sporawe i moze poreczniej byloby z czyms lzejszym;]
Cytat:
Hello

Przekopiuję mój apel z fb

Dziewczyny poczytajcie sobie o tym. Wypadanie włosów, szybkie chudnięcie albo niemożność utraty wagi z ciąży, zmęczenie i inne niepokojące objawy mogą oznaczać problemy z tarczycą
BADAJCIE SIĘ KOBITKI !!!

http://www.endokrynologia.net/tarczyca/zapalenia-tarczycy-hashimoto-graves-basedow

http://www.tarczyca.info/ciaza-a-tarczyca/poporodowe-zapalenie-tarczycy/

ah bidulka. Tyle zębów na raz idzie to ją pewnie bardzo boli

oj jakie ładne rzeczy!

Mi udało się kupić taki kombinezonik
http://allegro.pl/kombinezon-sztruks...644459835.html

jest jak nowy!

Nocka minęła jako tako
szału ni ma

Szkoda tylko że ja mam stan podgorączkowy i katar okropny... Mam nadzieję że Piotrusia nie zaraże...bo jemu już katar praktycznie przeszedł...może od niego się zaraziłam
Fajowski kombinezon lubie rzeczy tej firmy. Dziekuje,ze piszesz o tych badaniach. Chyba bede musiala sobie zrobic, bo "objawy" sie zgadzaja z moimi;]. Daj znac co Ci powiedziala pani dr po wizycie!
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Konia, Mravka, a ja się tak próbowałam nie ujawniać za bardzo... różnie ludzie reagują jak usłyszą co robię... choć tak naprawdę ta religia to tylko taki dodatek i hobby... bo tak na pełny etat jestem nauczycielką przedszkola, a katecheza tylko dodatkowo, bo lubię... Fajnie, że macie miłe skojarzenia z katechetkami - ja nie za bardzo z dzieciństwa, bo moja katechetka biła po łapach linijką za byle co
Mysle,ze jak roznie reaguja to oni sie powinni martwic swoja reakcja;]. Przeciez nie robisz nic zlego, zawód jak każdy. Rozumiem,ze ludzie roznie podchodza do aspektu religi itp,ale wydaje mi sie,ze jakies skrajnie "niefajne" reakcje sa wynikiem zwyklego buractwa i braku wychowania. Wiesz moze to złe porownanie, ale znałam kiedys czlowieka, ktory byl...smieciarzem i wiesz,ze dlugo nikt o tym nie wiedzial,bo On sie wstydzil. Choc przeciez tj pisala nowakem zadna praca nie hanbi. Dla mnie wazne jest jakim ktos jest czlowiekiem, a nie czy sortuje smieci,albo robi cos innego rownie "kontrowersyjnego".

pisalyscie o obcinaniu pazurkow. Kurcze u nas to tez przypomina gre zrecznosciowa,bo utrzymac reke nieruchomo dluzej niz 2 sek graniczy z cudem. Podobniez obcinam na spiocha przy karmieniu. Obcinanie paznokci u stop to w ogole wyzsza szkola jazdy, tutaj tylko "zagadanie" moze pomoc

My mamy intensywny weekend,bo ladna pogoda i chcielismy wykorzystac. Wlasnie Robson przybil gwozdzia w lozeczku ,a ja korzystam z chwili dla siebie,bo T pojechal po cos do lodowki - swiatlo jednak nie jest wystarczajace;]. A dzis obiad prawdziwie ślaski ,bo rolady i kluski beda mniaaaam
Moj dziec upatrzyl sobie wspinanie sie jako glowna atrakcje i probuje wejsc na wszystko na co sie tylko da. Podpiera sie przednimi galazkami wyczynia jakies akrobacje.
Od wczoraj wprowadzilismy tez zupke na wywarze miesnym i przyznam,ze gotowanie dzieki temu jeszcze prostsze. Wszystko do jednego gara i heja!

Jutro idziemy na USG brzucha,a w srode kontrolna morfologia i hematolog...wiec tydzien lekarski przed nami. Jednak ciesze sie,ze sytuacja jest pod kontrola

Cytrynka
pewnie Cie to nie pocieszy, ale wydaje mi sie,ze niekiedy dzieci poprostu maja taki "zegar biologiczny", ze chadzaja spac pozniej. Dzieci znajomych padaja dopiero o 22,a wczesniej za nic nie da sie ich "ubic". A jak chodzili spac o 20 to wstawali wypoczeci o 4 rano.

U nas tez samo sie to jakos ulozylo,ze Rob spi na noc najpozniej o 19:30. Choc staram sie troche przesunac,bo byl czas,ze chcial zasypiac juz o 18:30...Troche to uciazliwe,bo jednak czasem chcialoby sie gdzies wyjsc i nie musiec wracac po Teleekspresie.

Wczoraj Rob skonczyl 7 mc i z tej okazji spotkal sie ze swoim kolegą z pokoju szpitalnego. Róznica miedzy Nimi to 7h Smiesznie sie tak obserwuje dzieciaki z tego samego dnia. Jak roznie przebiega rozwoj. Jedne rozwijaja sie szybciej ruchowo,a inne "gadajaco". Kolega Roba robi sławetne "papa" i mowi "neee" "mama"..ale wlasnie pod katem przemieszczania i tzw.sprawnosci fizycznej "wolniej" postepuje. Chlopaki usilnie probowaly pacac sie po glowach i wsadzac palce do oczu. Nie obylo sie bez ryku,gdyz Rob sie przestraszyl "charczenia" kolegi i cykor jeden rozwyl kilka razy. No coz ma prawo,bo ja sama sie wystraszylam.
...a pamietam jeszcze jak lezeli obok siebie w "mydelniczkach" szpitalnych. Jak ten czas leci..
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości