|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Madzius - wlasnie ogladam Twoje zdjecie na facebooku .. ale masz wieeeeelki brzuszek .. łoooo
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko powiedzieć, że pierwszy maraton na uczelni przeżyliśmy i chociaż zmęczeni, to jestem mile zaskoczona
Dobranoc kochane, trzymajcie się
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bedzieCytat:
Cytat:
zjadlam kanapke z ciemnym chlebem-mam jazde na ser zolty i bardzo mi smakuje.do tego danio i cos czuje ze za duzo jak na raz weglowodanow a zjadlabym jeszcze jeden kubeczek
|
|||
|
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam i obiecuje poprawe---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3127 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj widze, ze z tymi bakami to nie tylko ja mam jazdy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Milo, ze odzywa sie kolejna mamusia ![]() Dziekuje, ze uswiadomilas nas tutaj Nie wiedzialam, ze 3eba tak postepowac z badaniem jajeczek. Cytat:
bleee polowy cytatow mi wcielo... a tyle nadrabialam bu... no nic czytam dalej
5 grudnia 2012 roku zdarzyl sie cud... Ponad 3,5 kilogramowy cud z najpiekniejszym bezzebnym usmiechem na swiecie! Edytowane przez tynkusia Czas edycji: 2012-10-06 o 23:12 |
||||||||
|
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale mi dużo siary w ostatnich dniach wylatuje
![]() Szczególnie wieczorami- normalnie jak z kranu momentami ![]() Cytat:
103 cm w obwodzie ale na zdjęciach wydaje mi się jakiś mały Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście pochwalisz się zdjęciami? ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Czas do łóżka. Dobranoc
|
|||
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocki kochane
![]() mialam cukier 100 wiec zjadam jeszcze jedno danio(Anielko ja jem waniliowe) i klade sie lulu-pewnie znow wstane o 10,30
|
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy potrzebuje : prosi: co na hemoroidy bezpiecznego można brać? Chyba to skutki tego zelaza, dzis.juz 7 dzien je pije no albo uroki ciazy... I cos czuje ze zaczynaja mi sie te problemy ;(((
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
omg
to krotko: gratulacje nowych tyg i zakupow u nas remontu cd,ale wykladzina dzis polozona i komoda skrecona bilans: jedna mega awantura, podrapana reka tz-ta (ale to nie moje dzielo), kilka moich fochow, kilka grozb ukatrupienia matki z ust tz-ta jeszcze nas szafa czeka,ale to jakos w tygodniu jutro prosimy ojca tz-ta na slub, trzymajcie kciuki, zeby bylo znosnie, bo od 2 lat nie utrzymujemy z nim kontaktow, a potem do znajomych z zaproszeniem jedziemy i w koncu wezme zdjecia z ch slubu co w sierpniu swiadkowalismy, to Wam wrzuce buziaczki i dobrej niedzieli ps poszukuje bolerka ecri, gladkie, rozm. 42, moze ma ktoras na zbyciu? moze byc od slubnej sukni
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
nie wiem czy dam radę nadrobić, ale zaraz spróbuję halwaya śniłaś mi się dzisiaj!! Pisałyśmy sms-y, Ty już urodziłaś, cieszyłaś się, że miałaś bardzo lekki poród , zaledwie 4-godzinny, a córcię Wiwiankę ( ) masz grzeczną jak aniołek magdaef wow, super, że jesteś zadowolona , mam nadzieję, że ja ze swoich studiów też będę Miłego dnia dziewczynki, my dziś teściów odwiedzamy, wreszcie jakaś rozrywka i wreszcie się najem bez gotowania |
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 35 tygodniu!!!
odzyskałam laptopa niestety nowa matryca wyniesie nas 850zł więc się nie opłaca naprawiać, ale mamy kabel HDMI i zamiast monitora w lapku mam telewizor podłączony pięknie wizaż wygląda na tych 32 calach ![]() miłej niedzieli |
|
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Magdaef - super że na uczelni fajnie Peperonik - gratuluje postępujacego remontu i kciuki ogromne za dzisiejszą wizytę ![]() DeKajka - a jak czuje się skracającą szyjkę? Landi - 35 tygodnia ![]() Kia_mia - nie pomogę za bardzo - bo w teorii każdy lek trzeba skonsuktować z lekarzem; dobry jest posterisan - polecam ale nie wiem jak to w ciąży. Może maść propolisowa - jest naturalna? Miłego dnia
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczynki
![]() Ja właśnie wstałam i piję wasze zdrowie herbatką z miodem ![]() Tż wczoraj znalazł w zamrażarce ciasto wiśniowo-migdałowe.. i tak wieczorem sprawdzał czy już się rozmroziło, że tylko połowa została ![]() Ja się cały czas waham nad kreacją do porodu.. tym razem moje wahania dotyczą stanika - mam dość duże piersi i nie po prostu niewygodnie jak mi na wszystkie strony latają.. wzięłabym stanik sportowy, bo wygodniejszy może przy porodzie, ale co z tym kontaktem skin-to-skin po porodzie.. wtedy by przeszkadzał - a tak łatwo go nie można zdjąć.. no chyba, żeby podwinąć.. z drugiej strony dziewczyny, które rodziły mówią, że praktycznie wszystko, co dotykało ich skóry je drażniło podczas porodu i dlatego najczęściej lądowały nago, co im już praktycznie zwisało - no ja nie wiem jak będzie u mnie, ale jednak na wstępie zakładam, że nie będę się obnażać Po moim weekendowym reasearchu zdecydowałam wziąć obie szczepionki i na krztuśca i na grypę - zobaczymy - jak dają za darmo to wezmę heheeh - ale muszę przyznać, że temat a propos szczepionek jest tak gorący jak tematy polityczne czy religijne. Peperonik - no świetna opowieść - szkoda właśnie, że w skrócie - co tam się u was działo, że te awantury i ofiary i groźby karalne? :P kia-mia - nie pomogę Ci konkretnie, ale wiem, że są jakieś preparaty bezpieczne w ciąży (bo koleżanka też coś kiedyś brała - tylko nie pamiętam czy maść czy czopki) - najlepiej przejść się do apteki i zapytać.. no chyba, że ktoś tutaj rzuci Ci już konkretną nazwą. Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() - skoro sny są przeciwnością to pewnie będę się męczyła nieźle.. i pewnie wyjdzie chłopak ![]() - mi też już się coś z dzieckiem śniło - że rodzice mi pomagali - a łóżeczko wyłożyli jakąś tandetną ciemno-niebieską pościelą w misie.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-07 o 09:52 |
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w deszczowy , niedzielny poranek ..
TŻet wyszedl wlasnie do pracy .. wiec do 19 jestem sama .. Cytat:
.. i czuje ze pojde tylko na rozpoczecie , rozdanie indeksow a potem do domciu . Nie dam rady wysiedziec 10 godzin na twardym krzeselku w jednej pozycji ![]() Cytat:
A szyjki skaracania jako tako nie czuje .. ale mialam ostatnimi czasy duzo skurczy i mlody czuje jak mi napiera na szyjke .. wiec zgaduje ze albo sie skrocila albo rozwarla ..
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Ale paskudna pogoda
Ja właśnie zabieram się za śniadanko, mąż zaraz będzie jechał do szkoły na zajęcia, a ja chyba pojadę do rodziców, bo sama się zanudzę ![]() Gratuluję Wam kochane rozpoczęcia nowych tygodni Niesamowite jak to szybko przeleciało
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
To sie doczekalam - ma miesiac przed porodem juz sie cieszylam ze caaaala ciaza bez choroby i dopadlo
noc paskudna, teraz coraz lepiej, siedze w szlafroczku, pije ciepla herbatke z cytrynka i szukam w necie naturalnych sposobow na przeziebienie bo jestem zazwyczaj fanka Fervexu a teraz to niemozliwe jeszcze poszlam spac z mokrymi wlosami i tak od koldry mi bylo goraco w od wlosow zimno..... eeee kurde
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo pić - najlepiej wody zwykłej.. herbata z miodem z cytryną to u mnie też pierwsza deska ratunku.
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie zrobilam kanapki z serem zoltym i czosneczkiem
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam na necie podrasowany przepis na zupę - polecam - bo naprawdę jest warta grzechu w taką jesienną pogodę - i jest przy okazji pyszna
http://kotlet.tv/zupa-czosnkowa
|
#3142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam czosnek moge wcinac mniam---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- o matko a jak mnie rozgrzalo!! herbatka i te kanapeczki z czosnkiem sa niezle
|
||
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-07 o 11:24 |
|
|
|
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
Heeej
![]() Ile pięknych ubranek wczoraj dostalam od kuzynki mojego małża nie mogę się teraz nimi nacieszyć. Kuzynka ma prawie roczną córcię, Łucję. Mała urodziła się 22 listopada zeszłego roku więc ciuszki dokładnie na sezon zimowy chociaz czapusie zaraz Wam pokaze
Edytowane przez AnnaEf Czas edycji: 2012-10-07 o 11:31 |
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zrobie w tygodniu ![]() Cytat:
justa zdrówka ![]() ja robie obiadek, dzisiaj jemy wcześnie, bo mąż do pracy idzie
|
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde do tego wydaje mi sie ze to moga byc zatoki bo boli mnie szczeka bu....
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Justa zdrowka ![]() Landi ![]() Peperonik niestety nie pomoge z bolerkiem ![]() Aniu pokaaaaaaaaa!!! Ogladam na polsta cafe program "swiat dziecka" o mnie rozje**l 7 latka po operacji plastycznej....nie moze nosic okularow tylko soczewki bo jej matka tak nakazuje poniewaz w okularach brzydko wyglada.... makijaz to standard opalanie natryskowe no pier*oli sie ludziom we lbach!!! jeszcze matka mowi ze jak urodzila syna od poczatku byl idealny a jak corke to przez mysl jej nie przeszlo ze kiedys moze byc ladna i nie mogla sie z tym pogodzic...no ogladam i noz w kieszeni mi sie otwiera....---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- DeKajka Twoj mikrus przy moim to gigant hehe---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Dojotka najprawdopodobniej jutro wychodzi!! lekarz jej powiedzial ze ma sie nie stresowac skurczami nawet jesli sa bo to juz 35 tydz i nawet jak sie maly urodzi to wszytsko bedzie ok!!! ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Dziecko mowi ze nie chce a matka do niego ze jej sie tez nie chce czasami chodzic do pracy a musi i ina tez musi.i sie pyta dziewczynki czy chce byc zwykla czy wyjatkowa??ze ma pamietac po co to robi.ze robi to dla siebie nie dla innych dajcie mi te matki!!!!!!!!!!!!!! pozabijam!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja planuję też wziąć ręczniki jednorazowe ![]() Cytat:
ja mam już w domku go , mieli w sklepie, kolor nam się podobał więc wzięliśmy czy czarny czy szary to pewnie i tak się ubrudzi zimą, to nieuniknione ![]() w sklepie stwierdziliśmy że jednak nie ma to jak zobaczyć na żywo, sprawdzić jak się wszystko składa, rozkłada itd poza tym ewentualne reklamacje czy coś nie będzie problemu też mi się podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- oj musi bo wczoraj został opity Cytat:
|
|||
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Hello! Witam znowu po kilkudniowej nieobecności, aż się bałam wchodzic na wizaż żeby nie przerazić się ilością stron które naprodukowałyście no i do nadrobieni ma 45 stron
![]() Ja wróciłam z zakopca, w piatek mieliśmy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia ale generalnie nudy... Pani psycholog opowiadała jak się zmienia ciało kobiety, psychika podczas ciąży, tyle tylko że to już raczej każda wie! No ale następne bedą chyba ciekawsze: o porodzie i pierwsze ćwiczenia z oddychania. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

bo bedzie
nasluchalam sie komplementow ze pieknie wyglądam w tej ciązy
przepraszam i obiecuje poprawe

noc paskudna, teraz coraz lepiej, siedze w szlafroczku, pije ciepla herbatke z cytrynka i szukam w necie naturalnych sposobow na przeziebienie bo jestem zazwyczaj fanka Fervexu a teraz to niemozliwe