Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 10:54   #4201
martusia26
Rozeznanie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
My tez byliśmy zdziwieni bo Jasko również sztywno trzyma główkę

Ja siedzę w szkole a tata walczy z kolka :/ Jaska dopadala od 2 dni wieczorem a dziś już ponoc też ma '
Hard core z tymi kolkami. Mam nadzieję że nas ominie
Przesyłam moc dobrych fluidów aby Jaśkowi szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Doberek

Od kiedy jest z nami Alicja, w ogóle nie prasuję ani dziecka ani naszych rzeczy... nie ma czasu a mąż nie poprasuje. To jedna z czynności których się nie tyka.
Czyli nie będę jedyną wyrodną matkążartuje oczywiście. nie zamierzam prasować,no chyba że działoby sie cos niepokojącego ze skórą
Cytat:
Eh a ja z moją pociechą ledwo co chodze na spacery i troche mnie to martwi. Tylko kilka razy udalo się wyjść na godzinę, tak to zwykle przejedziemy się na konie ulicy i trzeba wracać bo zaczyna płakać bo niby znowu głodna jest. Bujanie w wózku jej nie usypia, zresztą trudno to nazwać bujaniem, predzej trzęsieniem. To wada x-labdera, jest sztywny.
też mam x-landera i bujać to się w tym nie da
Stary 2012-10-07, 11:06   #4202
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Perełko dziękuje za przestrogę. Warto wiedzieć takie rzeczy. Bardzo Ci współczuje tego co przeżyłaś.

Ktoś tu kiedyś wkleił link do artykułu odnośnie dolegliwość, która skolei dotyczyła dziewczynek. Nie pamiętam jak się to nazywało, a bardzo bym chciała poczytać o tym znowu. Ktoś coś kojarzy?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Martusia, też żyję w stresie, choć na szczęście nie mam czasu na rozmyślania. W mojej klinice powiedzieli, że wcześniej jak tydzień przed terminem nie mogą zrobić cc, choć nie chcę przesadzać i za bardzo skracać okres ciąży. Najgorzej że to taki kawał drogi, ale chyba pojadę tam te 2 dni wcześniej choć i przeczekam w jakimś hotelu Tak się składa, że moja siostra jest w ciąży z terminem 3 dni przed moim, jedziemy tam razem, z tym że ona na sn. I też się stresuje, że trzeba będzie na sygnale.. No ale jeszcze tylko tydzień, może wytrzymamy. W poniedziałek mam ktg, jak dotąd nic się wielkiego nie dzieje, choć mam już miękką szyjkę i 1cm rozwarcia.
Latek mam zaledwie 35 a dzidzia pierwsza
Witaj Lewek. Miło że się dolączyłaś.
Fajnie się Wam złożyło, że będziecie z siostrą rodziły
Stary 2012-10-07, 11:17   #4203
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Lewek. Miło że się dolączyłaś.
Fajnie się Wam złożyło, że będziecie z siostrą rodziły
Dzięki Ano strzał był niezły, u mnie całkowicie niespodziewany, u niej trochę mniej
A może jest tu jakaś Mamusia która rodziła w białymstoku u arciszewskich? Ponieważ tam właśnie się wybieram.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:20   #4204
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Poczytałam o uśmiechu niemowlęcia. Już od 6 tygodnia może to robić świadomie. Alicja ma 5 tygodni więc myślę, że to było świadome. Serce topnieje na taki widok
Stary 2012-10-07, 11:20   #4205
Agnes!84!!
Rozeznanie

Witam! To już 6. dzień po terminie. W nocy miałam regularne skurcze ale bezbolesne ale już miałam nadzieję że się rozkreci. Rano pojechaliśmy na ktg i niestety, skurcze góra do 40 i dużo na poziomie 20. Szyjka nie ruszyła, rozwarcia brak i nadal jest " od tyłu". Czyli wszystko w lesie.
Zaczynam się bać że przy porodzie będę miała potem bolesne skurcze i brak postępu w rozwarciu. W ogóle ja się do tego nie nadaje, nawet badanie jest dla mnie nieprzyjemne
Stary 2012-10-07, 11:35   #4206
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Witam! To już 6. dzień po terminie. W nocy miałam regularne skurcze ale bezbolesne ale już miałam nadzieję że się rozkreci. Rano pojechaliśmy na ktg i niestety, skurcze góra do 40 i dużo na poziomie 20. Szyjka nie ruszyła, rozwarcia brak i nadal jest " od tyłu". Czyli wszystko w lesie.
Zaczynam się bać że przy porodzie będę miała potem bolesne skurcze i brak postępu w rozwarciu. W ogóle ja się do tego nie nadaje, nawet badanie jest dla mnie nieprzyjemne

Dasz radę kochana,też myślałam że nie urodzę bo samo badanie było dla mnie nieprzyjemne.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:43   #4207
katiem
Wtajemniczenie

Czesc kochane!

CZekam na małża i zabieram sie za obiadek.

Kattee no tesciowa pierwsza klasa Ale jest to typ, ktory zupelnie sie nie wtraca w nic - zreszta tez nie jest dla nas zadnym autorytetem wiec w sumie nie moge narzekac. To ze sie kompletnie nie ineteresuje wnukami jest na jej niekorzysc a nie moja. Przynajmniej nie mam problemu w relacji syn -matka. Ja mam to w nosie tylko widze ze mezowi troche przykro. Babka ma mnostwo wolnego czasu - na emeryturze, a to sa jej jedyne wnuki jak na razie
Do Pawla udalo jej sie przyjechac zanim skonczyl miesiac - chyba 2 dni przed. Teraz do Kuby po 5 tygodniach.

A co do seksu to w sumie troche nas ponioslo - bo bez zabezpieczenia

Agnus to chodzilo o sklejenie warg sromowych bodajze.

A staniki ktore mam i moge polecic to:
http://allegro.pl/alles-mama-sugar-b...644336546.html

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...637178784.html

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Agnus - usmiech jak najbardziej swiadomy

Lewek witaj

Perelko wspolczuje przezyc...

Agnes trzymam kciuki zeby wreszcie ruszylo na dobre - uparciuszka masz w brzuszku...

A co do odwiedzin to ja bardzo lubie - oczywiscie tylko te zapowiedziane. U nas juz byla rodzina, nasi znajomi - wszyscy bardziej sie interesuja naszymi dziecmi niz tesciowa
A tak na powaznie to sa to tylko mi najblizsze osoby ktore w wiekszosci sama zaprosilam.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:48   #4208
LadyBeatta
Zadomowienie

Lewek witaj

nie wierze, znowu ! leci nam 3 dzien bez kupy :C nie cche przyzwyczajac Mikiego do czopkow, ale chyba jak nie zrobi nie bedzie wyjscia, herbatki z kopru nie chcial ;/ ale dzis spi spokojnie, poprzednio 3go dnia byl nerwoy, plakal i spal po jakies godzince i sie budzil. zobaczymy... nie chce tych czopkow czy termometrow;/
Stary 2012-10-07, 11:50   #4209
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

Moja mała w szpitalu ładnie ssała smoka a teraz tak samo, kilka sekund i wypluwa a ręcę by mogła ssać godzinami, ale ma na nich niedrapki, bo strasznie sobie pyszczek drapie. Obcinałyście już paznokcie, czy czekacie te dwa tygodnie z obcinaniem?
Lili od wczoraj zasypia przy cycu po jakichś 10 minutach ładnego ssania i wypada jej sutek z buzi, jak ją biorę do odbicia, to się wybudzi, po chwili przysypia znowu no to ją kładę do łóżeczka a ta wtedy załącza to ciumkanie rączek i popłakuje, no to ja jej tego smoka - wypluwa, no to spowrotem do cyca, i znowu parę minut i powtórka z rozrywki i tak czasem trzy serie zanim zaśnie na dobre no i też ulewa, czasem sporo a czasem tylko troszkę, ale tym się na razie nie martwię tylko obserwuję.
Jakieś rady na to spanie i dojadanie od doświadczonych mam?
Tż mam takie doświadczenia ze swoim synkiem najgorzej jak tak robi w nocy to idzie paśc ze zmęczenia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 11:59   #4210
katiem
Wtajemniczenie

Agnus dla Ciebie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623830

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:01   #4211
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Gda a spróbuj może dać mu smoczek innej firmy. Do 4 m-ca dzieci mają silną potrzebę ssania i myslę że to jest przyczyną jego ciągłego wiszenie na cycu.
Tylko, że ja wcale nie chcę mu smoka dawać... Żal mi go jak na niego patrzę, jak ciumka tę gumę

Wolę cyca mu dawać, tylko tu się pojawia problem ulewania...

Ja też nie prasuję ciuszków
Raz w tygodniu przychodzi pani, która nam prasuje i sprząta, ale tak to nie prasuję ubranek synka.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:10   #4212
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Katiem baardzo Ci dziękuję. O to mi chodziło.
Stary 2012-10-07, 12:20   #4213
aaliyah
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny.

Z trudem znajduje czas żeby tu zajrzeć. Robert dalej większość dnia na cycu. Ale w pięć dni przytył do 3770 czyli 130g.

Axxa, Lidka, aga_ton, gratulacje!

Mój robi kupki jak musztarda francuska, z ziarenkami.

Załączam zdjęcia mojego przystojniaka. Ma na nich 3 dni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Robert3i.jpg (76,5 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Robert4i.jpg (72,9 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-10-07 o 12:23
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:26   #4214
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcia mojego przystojniaka. Ma na nich 3 dni.
Ciacho

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Lewek witaj

nie wierze, znowu ! leci nam 3 dzien bez kupy :C nie cche przyzwyczajac Mikiego do czopkow, ale chyba jak nie zrobi nie bedzie wyjscia, herbatki z kopru nie chcial ;/ ale dzis spi spokojnie, poprzednio 3go dnia byl nerwoy, plakal i spal po jakies godzince i sie budzil. zobaczymy... nie chce tych czopkow czy termometrow;/
Hm to faktycznie robi się problem... A Ty piłaś cherbatę z kopru?
Stary 2012-10-07, 12:26   #4215
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Doberek

jakiś Petit Terraillon.

Silny chłopczyk. Moja daje rade tylko na chwilkę na leżąco. Na ramieniu troche dłużej.

Myślicie, że po miesiącu dzielko może już się świadomie uśmiechnąć? 2 razy tak cudownie się uśmiechneła patrząc mi w oczy. Jakie to jest wspaniałe uczucie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Od kiedy jest z nami Alicja, w ogóle nie prasuję ani dziecka ani naszych rzeczy... nie ma czasu a mąż nie poprasuje. To jedna z czynności których się nie tyka.
No ja też prasowanie odkładam jak tylko mogę i w rezultacie nie prasuję

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tż mam takie doświadczenia ze swoim synkiem najgorzej jak tak robi w nocy to idzie paśc ze zmęczenia
No właśnie dzisiaj tak nam dawała i prawie padłam, zasypiałam na siedząco karmiąc ją, ale myślę, że to się unormuje, ze mnie taka niepoprawna optymistka

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Czesc kochane!

CZekam na małża i zabieram sie za obiadek.

Kattee no tesciowa pierwsza klasa Ale jest to typ, ktory zupelnie sie nie wtraca w nic - zreszta tez nie jest dla nas zadnym autorytetem wiec w sumie nie moge narzekac. To ze sie kompletnie nie ineteresuje wnukami jest na jej niekorzysc a nie moja. Przynajmniej nie mam problemu w relacji syn -matka. Ja mam to w nosie tylko widze ze mezowi troche przykro. Babka ma mnostwo wolnego czasu - na emeryturze, a to sa jej jedyne wnuki jak na razie
Do Pawla udalo jej sie przyjechac zanim skonczyl miesiac - chyba 2 dni przed. Teraz do Kuby po 5 tygodniach.

A co do seksu to w sumie troche nas ponioslo - bo bez zabezpieczenia

Agnus to chodzilo o sklejenie warg sromowych bodajze.

A staniki ktore mam i moge polecic to:
http://allegro.pl/alles-mama-sugar-b...644336546.html

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...637178784.html

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Agnus - usmiech jak najbardziej swiadomy

Lewek witaj

Perelko wspolczuje przezyc...

Agnes trzymam kciuki zeby wreszcie ruszylo na dobre - uparciuszka masz w brzuszku...

A co do odwiedzin to ja bardzo lubie - oczywiscie tylko te zapowiedziane. U nas juz byla rodzina, nasi znajomi - wszyscy bardziej sie interesuja naszymi dziecmi niz tesciowa
A tak na powaznie to sa to tylko mi najblizsze osoby ktore w wiekszosci sama zaprosilam.
Fajne te biustonosze, ale powiedz mi, jak ty ustaliłaś rozmiar? według tabeli ze strony alles mama? bo tam jest taka tabela ile w biuście i ile pod biustem i czy tobie tak dopasowany rozmiar ładnie leży? mi według tych tabel wychodzi jakaś duża litera miski, teraz już nie pamiętam a jak mierzyłam w sklepie jakiś model, to wychodziła mniejsza miseczka no i się pogubiłam kompletnie, a też bym chciała kilka ich staników sobie nabyć, jak już karmienie się ustabilizuje

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tylko, że ja wcale nie chcę mu smoka dawać... Żal mi go jak na niego patrzę, jak ciumka tę gumę

Raz w tygodniu przychodzi pani, która nam prasuje i sprząta, ale tak to nie prasuję ubranek synka.
gda a tak z ciekawości ile płacicie takiej pani do sprzątania?bo może też bym sobie taką zadobyła?nie lubię sprzątać i prasować i jak by mnie ktoś wyręczył byłoby super
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 12:36   #4216
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
gda a tak z ciekawości ile płacicie takiej pani do sprzątania?bo może też bym sobie taką zadobyła?nie lubię sprzątać i prasować i jak by mnie ktoś wyręczył byłoby super
Lidka, do mnie od czasu do czasu, jak już się zapuszczę za bardzo wpada dziewczyna i jaj jej płacę 10zł/h. W 5 h mam błysk. Chyba w najbliższym czasie będzie nas odwiedzać trochę częściej..
Stary 2012-10-07, 12:45   #4217
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Cc z wyboru, nie z musu. Dlatego też jadę do prywatnej kliniki, tak odległej. W moim mieście jest tylko jeden szpital. I nie mam odwagi tam rodzić.
Dlaczego z wyboru?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mamusie które karmią tylko mm czy Wasze pociechy też robią zielone kupki czy to coś złego?
Moja robi normalne.

Cytat:
Cześć wszystkim!

My znowu od rana nie możemy spać, dopiero teraz udało mi się uśpić Henia cyckiem.
On ciągle chce ssać i ja nie miałabym problemu, żeby mu dawać cyca, tylko że on coraz więcej ulewa... Czyli ciągle się przejada chyba!

Daliśmy wczoraj smoczek, ale on chwilkę possie i wypluwa i nic to właściwie nie daje...

Ziewa i ziewa, ale walczy żeby tylko nie spać
To może zmień smoka?
Moja też wypluwa.. Czekam na przesyłkę z innym, bo myślę, że ten Jej po prostu nie służy.

Cytat:
Obcinałyście już paznokcie, czy czekacie te dwa tygodnie z obcinaniem?
Obcinałam Melci wczoraj dopiero, a ma już miesiąc i 2tygodnie.
Wcześniej nie było potrzeby.

Cytat:
Poczytałam o uśmiechu niemowlęcia. Już od 6 tygodnia może to robić świadomie. Alicja ma 5 tygodni więc myślę, że to było świadome. Serce topnieje na taki widok
Też właśnie dzisiaj sprawdzałam, bo Melcia w nocy takiego banana zapuściła, że aż zapiszczała przy tym

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Lewek witaj

A może spróbuj inną herbatkę?
Karmisz piersią czy mm?

aaliyah - Prześliczny Robertoooo
Stary 2012-10-07, 12:56   #4218
zielona1911
Zakorzenienie

Gratulacja dla nowych mamus
Kurde,nie odzywam sie bo mam sporo na glowie.Maly owszem i daje w kosc,ale jeszcze sobie radze.Bardzo lubi od 21 do polnocy byc noszony na rekach a najbardziej jak trzymam go pod paszkami i ruszam nim w gore i w dol jakby skakal-tylko wtedy usypia

Zalatwiam z rodzinnym-tragedia! tyle papierow musze zalatwiac ze maskara, zasw.US,ZUS,pity 11,umowy o prace + swiadectwa pracy i ja jeszcze do tego zaswiadczenia od kiedy do kiedy pracowalam na umowe zlecenie. Jednym slowem tragedia bo ja umow nie mam,musze chodzic po zakladach i od nich kserowac. Dziwne po jaki h.. im umowy jak na swiadectwach pracy wszystko jest napisane

Wogole dzis Dominik ma równy miesiąc
wogole liczylam ile od urodzenia zluzylam pampersow,wyszlo mi ok 200sztuk
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:00   #4219
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
To musi być niesamowite:l ove: juz nie mogę się doczekać swojego malca
Stary 2012-10-07, 13:01   #4220
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dlaczego z wyboru?
Dlatego, że wolę pomęczyć się później i być może dłużej, niż przeżywać koszmar w trakcie porodu. Wolę wiedzieć -mniej więcej- co mnie będzie czekało. Wiem, że w jednym jak i w drugim przypadku lekko nie jest, jednak zdecydowanie wybieram cc. Panikara ze mnie trochę
Stary 2012-10-07, 13:07   #4221
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego, że wolę pomęczyć się później i być może dłużej, niż przeżywać koszmar w trakcie porodu. Wolę wiedzieć -mniej więcej- co mnie będzie czekało. Wiem, że w jednym jak i w drugim przypadku lekko nie jest, jednak zdecydowanie wybieram cc. Panikara ze mnie trochę
Oo skads to znam
ja tez nie wyobrazalam sobie porodu sn. I chcialam zaplacic za cc,ale niestety los tak pokierowal sprawa ze musialam urodzic sn i poszlo mi to sprawnie i lekko i jestem z siebie dumna.Ale mimo wszystko strach byl
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:11   #4222
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Planuję zakupić małej karuzelę do łóżeczka. Macie już jakieś, albo coś polecacie?
Stary 2012-10-07, 13:20   #4223
martusia26
Rozeznanie

Cytat:

Też zawsze byłam przeciwnikiem smoczków...jednak oglądałam ostatnio wywiad z dr pediatrii, która wręcz zalecała podawanie dzieciom do 4 m-ca życia smoczka. Później taki smok to już zbytek i należy go dziecku odstawić.
Pamiętam jak mojego TŻ siostra urodziła - całe dnie leżała w łozku bo mały chciał bez przerwy ssać i oderwać go od cycka nie można było. Dla mnie chore to było
Stary 2012-10-07, 13:25   #4224
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Lidka, do mnie od czasu do czasu, jak już się zapuszczę za bardzo wpada dziewczyna i jaj jej płacę 10zł/h. W 5 h mam błysk. Chyba w najbliższym czasie będzie nas odwiedzać trochę częściej..
Dzięki za info, właśnie taka kwota wydawała mi się rozsądna

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Gratulacja dla nowych mamus
Kurde,nie odzywam sie bo mam sporo na glowie.Maly owszem i daje w kosc,ale jeszcze sobie radze.Bardzo lubi od 21 do polnocy byc noszony na rekach a najbardziej jak trzymam go pod paszkami i ruszam nim w gore i w dol jakby skakal-tylko wtedy usypia

Zalatwiam z rodzinnym-tragedia! tyle papierow musze zalatwiac ze maskara, zasw.US,ZUS,pity 11,umowy o prace + swiadectwa pracy i ja jeszcze do tego zaswiadczenia od kiedy do kiedy pracowalam na umowe zlecenie. Jednym slowem tragedia bo ja umow nie mam,musze chodzic po zakladach i od nich kserowac. Dziwne po jaki h.. im umowy jak na swiadectwach pracy wszystko jest napisane

Swiadectwo pracy potwierdza tylko czas zatrudnienia na umowę o pracę, umowa zlecenie to co innego zupełnie i dlatego chcą od ciebie te papiery

Swoją drogą ciekawy sposób usypiania synkaja bym tak nie dała rady na 100%
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 13:35   #4225
martusia26
Rozeznanie

Zielona wszystkiego najlepszego dla Dominika niech zdrowo i szczęśliwie rośnie
Stary 2012-10-07, 13:40   #4226
gda
Zakorzenienie

Ja płacę 20 zł/h i też siedzi 5h.
Ale nasza się ceni. Jest w naszej rodzinie od 11 lat, zajmowała się moją siostrą od urodzenia.

Wszyscy mówią, że Henio wygląda i zachowuje się jakby miał miesiąc. Faktycznie wielki jest, waga domowa mówi, że waży już 4600, a ma 2 tygodnie i 4 dni.
Stary 2012-10-07, 14:05   #4227
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Przyjdzie pora
Mnie na ktg skurcze wyszły 3, położna stwierdziła że jeszcze daleka droga i raczej po terminie urodzę a do terminu tydzień.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ja płacę 20 zł/h i też siedzi 5h.
Ale nasza się ceni. Jest w naszej rodzinie od 11 lat, zajmowała się moją siostrą od urodzenia.
Hmmm... to moja się ceni najdrożej ale w sumie nie wiedzieliśmy jakie są stawki, zaczęła nam pomagać po remoncie więc sprzątanie to był hard core. A jak się przyzwyczailiśmy to została Jest raz w tyg. ok 7 h, i dostaje 130 zł. Ale nie można powiedzieć, jest super dokładna, i odpada prasowanie i mycie okien, czego nie znoszę (a okna u nas niestety raz na 2 tyg. trzeba umyc).
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:13   #4228
kraven
Zakorzenienie

Wróciłam. Miałam KTG i wszystko ok. Ani jednego skurczu, serduszko pięknie biło, tylko mały cwaniak nie chciał sie dać zbadać i ciągle uciekał.
Mam zrobić w tygodniu badanie moczu, a następna wizyta za 2 tygodnie. Ciekawe czy dotrzymam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 14:16   #4229
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Przyjdzie pora
Mnie na ktg skurcze wyszły 3, położna stwierdziła że jeszcze daleka droga i raczej po terminie urodzę a do terminu tydzień.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Hmmm... to moja się ceni najdrożej ale w sumie nie wiedzieliśmy jakie są stawki, zaczęła nam pomagać po remoncie więc sprzątanie to był hard core. A jak się przyzwyczailiśmy to została Jest raz w tyg. ok 7 h, i dostaje 130 zł. Ale nie można powiedzieć, jest super dokładna, i odpada prasowanie i mycie okien, czego nie znoszę (a okna u nas niestety raz na 2 tyg. trzeba umyc).
No to Wasza bierze 18 zł/h, więc jednak nasza droższa

Ja tam uważam, że to ciężka praca i należy płacić adekwatnie do jej trudności...
Stary 2012-10-07, 14:26   #4230
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
to wszystkiego dobrego dla przystojniaka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości