Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 20:22   #4171
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A do nas zapowiedzieli się goście. A ten nie asertywny Krop nie odmówił, bo do niego zadzwonili a ja nie chcę tu spędu ludzi. 4 dorosłych i dwoje dzieci, jedno pół roku drugie dwa tygodnie. Najgorsze że będą Ci co Wam kiedyś pisałam co razem w ciąży chodziłyśmy i ciągle tylko było a mój mały waży tyle, a ile wasz, itp. wieczne porównania. I dziś mają przyjść. I pewnie będzie a mój waży tyle, a mierzy tyle, a kup robi tyle, a pisior ma tyle cm. Jak ja to wytrwam...
Zaciśniesz zęby i przeżyjesz A jak coś to Twój syn robi różowe kupy i pruka fiołkami Ja też mam porównywanie, dziś ciotka (pojechaliśmy po jabłka na wieś) już się pytała ile przytyłam, bo moja szwagierka (też byli po jabłka) 18 kg i po niej NIC nie widać. A ja to musiałam co najmniej 20 kg I co mam pindzie powiedzieć ?

Piszecie o spaniu w stanikach, a ja nie znoszę cyckonoszów pierwsze co robię przyjściu do domu to ściągam biustonosz, i nie jest to kwestia złego dobrania stanika albo modelu, po prostu nie lubię...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:39   #4172
elena_100
Wtajemniczenie

A wiecie co nas jeszcze nikt nie odwiedził poza moimi rodzicami i ciotką zza ściany.

A cyckonosz mam miękki z firmy Anfen i jest wygodny i niedrogi.

Ciekawe jak tam Coco Blanko pewnie rodzi .

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:40   #4173
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Zaciśniesz zęby i przeżyjesz A jak coś to Twój syn robi różowe kupy i pruka fiołkami Ja też mam porównywanie, dziś ciotka (pojechaliśmy po jabłka na wieś) już się pytała ile przytyłam, bo moja szwagierka (też byli po jabłka) 18 kg i po niej NIC nie widać. A ja to musiałam co najmniej 20 kg I co mam pindzie powiedzieć ?

Piszecie o spaniu w stanikach, a ja nie znoszę cyckonoszów pierwsze co robię przyjściu do domu to ściągam biustonosz, i nie jest to kwestia złego dobrania stanika albo modelu, po prostu nie lubię...

mam to samo!! nie znosze stanikow. mam moze ze 4. na szczescie zawsze mialam rozmiar A wiec bez stanika glownie chodzilam. teraz to dla mnie masakra, musze nosic bo cieknie (choc pokarmu mam w sumie malo)

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:51   #4174
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A cyckonosz mam miękki z firmy Anfen i jest wygodny i niedrogi.
Ciekawe jak tam Coco Blanko pewnie rodzi .
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mam to samo!! nie znosze stanikow. mam moze ze 4. na szczescie zawsze mialam rozmiar A wiec bez stanika glownie chodzilam. teraz to dla mnie masakra, musze nosic bo cieknie (choc pokarmu mam w sumie malo)
Normalne bezdzieckowe cycki mam A, teraz urosły do C. Kupiłam na razie 2 szt, biały i czarny, Mizet miękkie. Mierzyłam też Alles Mama ale piersi wyglądały w nich dziwnie. Wstrzymam się do momentu kiedy zacznę karmić. Ponoć H&M i M&S mają też staniki do karmienia, a mnie bardzo zależy żeby móc przymierzyć przed zakupem, dlatego internet odpada...
Stary 2012-10-06, 21:02   #4175
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wasze malce też już tak trzymają główki sztywno???

Henio ma 2,5 tygodnia i dziś jak go mąż nosił ok. 10 minut do odbijania, to on położył sobie rączki na jego ramieniu i trzymał sztywno główkę w górze cały czas SAM! Jestem w szoku!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:15   #4176
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Henio ma 2,5 tygodnia i dziś jak go mąż nosił ok. 10 minut do odbijania, to on położył sobie rączki na jego ramieniu i trzymał sztywno główkę w górze cały czas SAM! Jestem w szoku!
a jak go polozysz na brzuszku to tyez tak dlugo trzyma?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:17   #4177
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Gda moja Iga tez tak trzyma sama glowke, tez bylismy ostatnio w szoku

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:57   #4178
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

My też mamy termometr z mikrolife i jestem zadowolonaa używam go od jakiś dwóch lat.

Body najlepsze są z guziczkami,bo te bez są strasznie rozciągliwe. Kupowalam takie dla pierwszego synka to aż mu z ramionek spadały. Teraz mam praktycznie same zapinane przy szyjce

Ciekawe co u Coco,pewnie rodzi albo już jest po.

Tamlin współczuje gości ale odpowiedz na coś raz porządnie to może im przejdzie

Fabianek buszuje w brzuchu a tak to nic sie nie dzieje

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 21:59   #4179
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

gda: jem praktycznie tylko kilka rzeczy.moj tz jest alergikiem i chce uniknac alergi u malej.co do kolejnych produktow to dodaje sie powoli i patrzy na reakcje dziecka zeby mozna bylo szybko zareagowac i odstawic.
jem tylko biale bulki, ser zolty,jaka,powidla- to na sniadanie czasami jakas wedlina chudziutka, na o biad to ziemniaki i makaron, indyka filety wolowina,wszystko bez zadnych sosow, smietany, mleka nabialu- nic.
pije duzo kompotu z jablek i herbate na laktacje. no i te biszkopty jako na slodko cos i drozdzowke domowej roboty.
jak narazie malutka nie ma żadnych dolegliwosci, ani kolek ani alergi. bialy ser zjadlam raz i tez jej nic nie bylo tak wiec chyba nie ma alergi na nabial.
nie mozna zadnych owocow surowych, nabialu, wiekszosci warzyw. ja jem tylko buraczki i marchewke.
z zup to rosol i krupnik. rosol gotuje mi tesciowa ale wiem ze nie na kosciach tylko na miesku.
to chyba tyle.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:21   #4180
Katee27
Zadomowienie

Dobry wieczór!
Chwilka,by do Was zajrzeć.Cały dzień dziś latam,rano wybyłam na małe zakupki,które poprawiły mi humorPotem całą moją rodzinką poszliśmy na spacerek,bo się wypogodziło,po czym Kubus pięknie spał w wózeczku 3 godzinki.
Posprzątałam w domu,nawet zrobiłam szarlotkę,bo jutro przyjeżdżają moi rodzice.Na szczęście mąż mi trochę pomógł i poodkurzał,poprasował

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dobrze że już jesteście w domku i żołtkaczka zeszła. Bzuaiki dla Kubusia

Ładnie znosi ale najczesciej robie mu na spiocha

a wiecie co jest u mnie za sciana impreza nadal laska nie zmadrzala choc ma sprawe w sadzie

Dziękuję Wam wszystkim za miłe przyjęciew domu najlepiej.

Inhalacja na śpiocha?Jasiu się nie budzi?kiedy ta rozprawa?
W sumie to dzieci mają mocny sen,u mnie jak raz wirowała pralka to tak było głośno,jeszcze włączyłam odkurzacz,by wszystko za jednym hałasem odbębnić a Kubus spał dalej

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dobrze, że u Kubusia już w porządeczku Lekarze też na swój sposób nieodpowiedzialni.. Ja nigdy nie widziałam dziecka z żółtaczką to, bym pewnie nawet nie widziała, że Małej coś jest..

Masz szczęście Mi niby lepiej po tej maści, aczkolwiek dopiero 3ci dzień ją stosuje..
dlatego zawsze pewniej jak zrobi się badania,bo tak to jest badać "na oko"

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, to co wam pisalam tydzien temu okazalo sie poczatkiem porodu.
mala Laura urodzila sie 28.09.2012. 57 cm 3970g. sn

porod przebiegl bardzo szybko, bez poprzedzajacych symptomow. bo ani wody mi nie odeszly ani czop. poprostu bolal mnie brzuch. od 22 w nocy do 3.30 bylam w domu. bolal brzuch ale jeszcze znosnie. po 3.30 stwierdzialm ze pojedziemy do szpitala to sprawdzic i sie okazalo ze mam 8-9 cm rozwarcia! polozna powiedziala ze jak by mi wody w domu odeszly to bym w domu urodzila!
a wiec szybko na lozko porodowe, oxytocyna, szybko doszlo do 10 cm. i o 5.50 urodzilam nasza kochana kruszke!

jest przeslodka! ja przeszczesliwa! non stop spi i je naraz z dwoch piersi.
jedynie to stan moich sutkow jest w oplakanym stanie! poranione, zakrwawione, ale mysle ze z dnia na dzien bedzie lepiej. i ze sie jakos w koncu zagoja.

potrzebowalam tygodnia zeby dojsc do siebie, wlaczyc komputer i sie do was odezwac. mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle.
gratuluję,Laura prawie 4kg no no...

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej jestem mamusią grudniową i spodziewam się drugiego synka, wkleję Wam mój wpis z naszego wątku ku przestrodze dla Waszych mamus które spodziewają się lub mają już swoich synków w domu.

Zacznę od tego, ze moj synek mial wędrujace jaderko ale nikt o tym nie wiedzial bo jak sprawdzalismy to zawszy byly dwa. I jak mial poltora miesiaca to przyszedl dzien kiedy strasznie plakal wszyscy mysleli ze to kolka pomagalo mu tylko lezenie w foteliku bo byl wtedy w takiej polsiedzacej pozycji nastepnego dnia po nieprzespanej nocy zadzwonilam do srodowiskowej, przyjechala niby go zbadala ale jaderek nie sprawdzila tylko od razu stwierdzila ze to kolka i niestety trzeba to przetrwac. Chwile po jej wyjsciu maly zaczal wymiotowac na szczescie mialam go akurat na rekach bo boje sie myslec jakby sie to skonczylo gdyby lezal w lozeczku przebralam go zadzwonilam po Tza bo mieszkalm wtedy u rodzicow i poszlismy do rodzinnej ona go zbadala jąderek nie sprawdzala i stwierdzila ze wyczuwa przepukline i ze prawdopodobnie jelito sie zapetlilo i wyslala nas do szpitala w Pile. Pojechalismy tam od razu i przez 4h ciagali nas z malym po oddzialach i gabinetach robiac mase niepotrzebnych badan a maly z bolu wymiotowal i momentami prawie tracil przytomnosc po czym stweierdzili ze oni operacji sie nie podejma bo to jest noworodek a oni noworodkow nie operuja tylko ze maly nie byl noworodkiem a niemowlakiem bo noworodek jest do 1mc zycia a maly mial 1,5mc i kazali nam jechac do poznania ale pomimo stanu malego nie wyslali nas karetka i musielismy wrocic 40km do Czarnkowa spakowac sie i sypac 80km do Poznania. W zyciu tak sie nie balam Jak dojechalismy byla godzina 22:00 i na izbie przyjec czekal na nas sztab lekarzy i pielegniarek zabrali malego na badania ktory juz ledwo żył po operacji wyszedl lekarz i powiedzial ze to nie bylo jelito tylko jąderko ktore się skrecilo i ucieklo do jamy brzusznej jak je usowali to bylo juz martwe i w kazdej chwili mogla zaczac rozwijac sie smiertelna infekcja jak zobaczylam malego na sali z tymi wszystkimi rurkami podlaczonymi do jego malego cialka plakalam jak glupia jednoczesnie dziekujac bogu ze juz po wszytkim i ze juz nie cierpi cala noc przesiedzialam przy jego lozeczku na drewnianym krzesle rano przyjechal po mnie kuzyn ktory mieszka pod poznaniem zebym mogla sie wykapac i przespac jak wrocilam maly nie spal a pielegniarki podaly mu MM Bebilon kiedy chcialam go nakarmic okazalo sie ze nie mam czym bo z nerwow i dwoch nieprzespanych dni i nocy stracilam pokarm kiedy to wszystko dotarlo do srodowiskowej wiecej sie nie pokazala u mnie w domu a kiedys jak maly mial 5 mc spotkalam ja w sklepie to pyta mi się,,jak tam pani córeczka?" jak sie na nią spojzalam to myslalam ze ja zabije i mowie glosno zeby kazdy slyszal ze nie mam corki tylko synka ktory przez nia stracil jedno jaderko i prawie zmarl mi na rekach szybko odstawila koszyk z zakupami i wyszla ze sklepu. Dlatego dziewczyny które spodziewaja sie synków blagam Was sprawdzajcie te jaderka nawet jak dzieci beda mialy kolki nie dopusccie do tego co spotkalo mojego synka

Jak ktos to dal rade przeczytac to gratuluje wytrwalosci ale w koncu to z siebie wyzucilam
Współczuje tych przeżyć.Dobrze,że nam się wyżaliłaś i upomniałaś w razie czego byśmy były czujne

Cytat:
Jeju już nie mogę z tą kupą Henia... Wciąż zielona i wodnista I tak się biedny męczy, żeby ją zrobić.

Teraz odstawiam biszkopty, bo jadłam ich naprawdę mnóstwo i może to mu szkodzi...?

Myślicie, że powinnam się skonsultować z pediatrą?
To chyba normalna kupa.Mój robił żółtą a jak byliśmy w szpitalu zaczął zieloną,teraz znowu jest żółtai też się cały napina,by ją zrobić.Nawet kupiłam dziś bobotic,ale mu nie podawałam narazie.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno: śpicie w stanikach? bo ja musiałam zacząć po pierwszej nocy w domu, jak myślałam, że mi cycki rozsadzi od mleka bo mała spała i jeść nie chciała całą noc. Dzisiaj już jadła i w nocy, ale stanik musi być, bo mleko zalewa koszule i tak dalej

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

jeszcze o tym brzuchu, on mi tak od góry od żeber taki miękki się robi i ciągle mi w nim bulgocze i nie wiem, jak mi się tam to kurczy, bo jakoś nie czuję żadnego obkurczania np podczas karmienia, popiszcie coś troszkę o tym, bom bardzo ciekawa, jak to u was wygląda

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Katee już pisała, że się spotkałyśmy w szpitalu Kubuś na żywo jeszcze słodszy niż na zdjęciach

Super jest zobaczyć na żywo kogoś, z kim się rozmawia od kilku miesięcy

Jak nam się wątek dobrze będzie rozwijał, to na serio musimy pomyśleć o organizacji jakiegoś zjazdu, choć wiem, że to łatwe nie będzie, ale dla chcącego nic trudnego jak mówią nie?
Lidziu mi również było miło Cię poznać tak na żywo.
Nie myślałam tylko,że najpierw poznam Twoją córcie na noworodkach a tu taka niespodzianka.Zrobiłam jej nawet zdjęcietzn.bardziej tej karteczce,by mieć dokładne dane.A i na tych zdjęciach co dodane Lili,ona tam zupełnie inna niż ją widziałam.Mi bardzo przypominała Melcie
Ja śpie w staniku z wkładkami laktacyjnymi,inaczej sobie nie wyobrażam.Ja w szpitalu czułam ból w macicy jak Kubuś ciągnął pierś,aż mnie skręcało.W domu ten ból był już inny,ale myślałam,że to po tym łyżeczkowaniu i że macica mi się nie kurczy,ale teraz w pon.na Żelaznej zrobiono mi wachowy przegląd i jest gites,tylko wygląd brzucha pozostawia wiele do życzenia.Mam trochę skóry i boję się,że będzie mi wisieć

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:37   #4181
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, czytam Was od początku tej części i się odzywam w końcu, jeśli można się przyłączyć
W skrócie info: dziś zaczął mi się 39 tydzień, w drodze chłop - Michał, na 21-go mamy termin, jednak 15-go mam cesarkę, na którą muszę dojechać 160 km Oby akcja nie rozkręciła się wcześniej, bo będzie stresik..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:39   #4182
kraven
Zakorzenienie

Cześć Lewek. Z jakich wskazań cc?

Idę spać bo jakoś ta dzisiejsza pogoda mnie wykończyła. Do jutra.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 22:51   #4183
Lewek
Zakorzenienie

Cc z wyboru, nie z musu. Dlatego też jadę do prywatnej kliniki, tak odległej. W moim mieście jest tylko jeden szpital. I nie mam odwagi tam rodzić.
Stary 2012-10-06, 22:58   #4184
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jeszcze nie mam wszystkiego gotowego, nie mam nawet mebli - bo są w produkcji, ale i tak już wszystko poprasowałam i poprałam, w razie W. Tak jak Ci pisałam lekarz wróży wcześniejszy poród:P.

Ja się z tżtem pożarłam, ale czasem takie cuś oczyszcza atmosferę (bynajmniej tak jest z mojej strony), nie wiem jak u niego, bo przecież go nie ma, a przez tel. to tak dokładnie wyczuć nie idzie. Mi to było potrzebne, bo w końcu mu powiedziałam co sądzę o różnych sprawach i zresztą on mi też.
Kurcze zazdroszczę Wam tych porodówdziwne co...
Mam nadzieję,że z mężem spokojnie sobie wszystko wyjaśnicie,bo wiesz,co nagle to po diable...

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hm może profilaktycznie zastosuj jakąś maść. Hemorojdy mają to do siebie że się uciszają na jakiś czas i nieleczone znowu wracają.

Kraven ja też myłam się białym jeleniem.
Toś mnie pocieszyłachyba jeszcze nie opuściły mnie na dobre

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A do nas zapowiedzieli się goście. A ten nie asertywny Krop nie odmówił, bo do niego zadzwonili a ja nie chcę tu spędu ludzi. 4 dorosłych i dwoje dzieci, jedno pół roku drugie dwa tygodnie. Najgorsze że będą Ci co Wam kiedyś pisałam co razem w ciąży chodziłyśmy i ciągle tylko było a mój mały waży tyle, a ile wasz, itp. wieczne porównania. I dziś mają przyjść. I pewnie będzie a mój waży tyle, a mierzy tyle, a kup robi tyle, a pisior ma tyle cm. Jak ja to wytrwam...
To samo co z moją szwagierką...na szczęście kontakt zerwany,urodziła tydzień po mnie i prawie kg mniejszy jej synek od mojego,to wiedzą czemu brzuch miałam większy.Jeszcze się nie spotkałyśmy i nie chce jej widzieć,ale to może być trudne...choć ona miała siedzieć cały połóg w domupamiętacie,mówiłam o tym
Teściowa i tak nadal porównuje,ale narazie radze sobie.Jak cos to jej powiem,co myśle!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Czesz dziewczyny!

U nas przeziebienie - tzn chlopaki. Wczoraj bylismy u lekarza. Na szczescie plucka czyste.

Zaliczylismy w mezem pierwsze przytulanko i nie powiem, ale pozniej troche bolalo.

Rano byli tesciowie - tesciowa pierwszy raz dzisiaj wnuka widzialabez komentarza.-

Wpadne wieczorem.

Pozdrawiam nowe maluszki i dzielne mamusie. Trzymam kciuki za kolejne
Co teściowa powiedz.Ja też bym chciała do męza,ale boje się cholercia...
Zdrówka dla chłopców

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A wiecie co nas jeszcze nikt nie odwiedził poza moimi rodzicami i ciotką zza ściany.
U nas też byli tylko teściowie na kilkanaście minut i jutro mają przybyć moi rodzice,co było wielką niewiadomą,bo oni nie lubią gości

Idę spać,bo co ja tu robię?
niegrzeczna,angel,aga_ton śliczne macie córeczki:love :
gda rozczuliło mnie Twoje zdjęcie z Heniem jak tak leży na tobie...
Asiulka bardzo ładne zaproszenie,fajny wierszyk

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 23:10   #4185
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kurcze zazdroszczę Wam tych porodówdziwne co...
Mam nadzieję,że z mężem spokojnie sobie wszystko wyjaśnicie,bo wiesz,co nagle to po diable...
heheh, dziwne:P, ale jakbym mogła rodzić w tym szpitalu co Ty

My się tylko tak kłócimy:P, nagle wybuchamy... oczyszczamy atmosferę i jest gites.... ale to jest takie rzadkie . A dziada kocham najbardziej na świecie i długo się nie umiem gniewać
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:34   #4186
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry mąż znowu na szkoleniu do południa a my z synkiem siedzimy za oknem pochmurno strasznie,popgoda do spania normalnie:ziewa: My oczywiście niestety czujemy sie dobrze i nic sie nie dziejejutro mamy tętno u gin a we wtorek wizyte u położnej

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-10-07, 08:35   #4187
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Jakaś niewyspana dzisiaj jestem. Musze się troche ogarnąć i idę na wizytę.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 08:41   #4188
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kraven to zaciskam kciuki za wizyte i czekam na relacje. Ja coś dzisiaj z łóżka sie zwlec nie mogłam. Co do odwiedzin to mam nadzieje,że u Nas ich wiele nie bedzie bo cos nie mam ochoty na gosci. Wole ten czas poswiecic dla meza i staraszego synka,zeby nauczyc sie nowej sytuacji

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-10-07, 09:07   #4189
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczęta!
Ale sennie, co? Jadę na ktg do położnej, pewnie dalej nic...
Stary 2012-10-07, 09:43   #4190
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

Wczoraj miałyśmy spokojniejszy dzień,dwa razy spacer zaliczony bo była taka piękna pogoda a dzisiaj pochmurno i zimno z racji tego mam zamiar odsypiać jak Zuzia będzie spała.

Narazie nie śpi troszkę marudzi.

Prasowania mam tyle że nie wiem kiedy to zrobię muszę się zmobilizować.

Mamusie które karmią tylko mm czy Wasze pociechy też robią zielone kupki czy to coś złego?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Tamlin mam nadzieję że przeżyłaś wizytę gości

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Dzień dobry dziewczęta!
Ale sennie, co? Jadę na ktg do położnej, pewnie dalej nic...

Oj sennie,sennie.

Trzymam kciuki by się ruszyło

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Jakaś niewyspana dzisiaj jestem. Musze się troche ogarnąć i idę na wizytę.

Daj znać po wizycie,kciuki są

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:00   #4191
gda
Zakorzenienie

Cześć wszystkim!

My znowu od rana nie możemy spać, dopiero teraz udało mi się uśpić Henia cyckiem.
On ciągle chce ssać i ja nie miałabym problemu, żeby mu dawać cyca, tylko że on coraz więcej ulewa... Czyli ciągle się przejada chyba!

Daliśmy wczoraj smoczek, ale on chwilkę possie i wypluwa i nic to właściwie nie daje...

Ziewa i ziewa, ale walczy żeby tylko nie spać

Marta - ja nie pomogę, chociaż mamy teraz zielone kupki, ale jesteśmy na piersi. Chociaż już się robią znowu żółte na szczęście!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:08   #4192
martusia26
Rozeznanie

Hej,
ale pogoda do du..,, ledwo wstałam, żołądek mnie boli ale zwrócilam śniadanie i troche mi lepiej.
Kraven trzymam kciuki za wizytę.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czytam Was od początku tej części i się odzywam w końcu, jeśli można się przyłączyć
W skrócie info: dziś zaczął mi się 39 tydzień, w drodze chłop - Michał, na 21-go mamy termin, jednak 15-go mam cesarkę, na którą muszę dojechać 160 km Oby akcja nie rozkręciła się wcześniej, bo będzie stresik..
Ooo ja tez mam termin na 21-go. Jutro się dowiem jak sie będę rozpakowywać, ale możliwe że cc też 15, choć nie ukrywam wolałabym wcześniej, bo to człowiek w stresie teraz żyje, żeby się właśnie nic nie rozkręciło przedwcześnie. Napisz coś więcej o sobie, ile masz lat, czy to Twoje pierwsze dziecko?
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Prasowania mam tyle że nie wiem kiedy to zrobię muszę się zmobilizować.
Nie znoszę prasowania, choć nie powiem te dziecięce ciuszki mogłabym prasować non stop, takie słodkie są. Ale później z braku czasu chyba sobie odpuszcze. Do którego m-ca zamierzacie prasować ?
Stary 2012-10-07, 10:11   #4193
marzenka1984
Rozeznanie

Witam nie daje rady Was nadrobić, za dużo tego

Mam troszkę problemów z małym i ze sobą mianowicie, 9 dni już po cesarce a mi się szef lekko otworzył i zaczęło się sączyć z niego jakieś dziadostwo, byłam na zdjęciu szwów to położna powiedziała, że widocznie tak musi się oczyszczać ;/ psikam octeniseptem i troszkę pomaga ale mam ograniczone ruchy żeby się znowu nie otworzyło, do tego gorączka 39 stopni masakra. Nigdy więcej cesarki.

Drugi problem z Maksem, nie robił od wczoraj kupy. Odstawiłam mu butelkę bo się rozleniwił i nie chciał mi łapać brodawki. Jest na samej piersi ale co godzinę muszę Go dostawiać bo inczej zanosi się rykiem, zamiast ssać cycka to zasypia albo dziumdzia go jak smoka, już nie wiem co robić
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:16   #4194
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

My tez byliśmy zdziwieni bo Jasko również sztywno trzyma główkę

Ja siedzę w szkole a tata walczy z kolka :/ Jaska dopadala od 2 dni wieczorem a dziś już ponoc też ma '
Stary 2012-10-07, 10:16   #4195
martusia26
Rozeznanie

Gda a spróbuj może dać mu smoczek innej firmy. Do 4 m-ca dzieci mają silną potrzebę ssania i myslę że to jest przyczyną jego ciągłego wiszenie na cycu.
Stary 2012-10-07, 10:22   #4196
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Jestem standardowo niewyspana, zła bo mały zwymiotował całe mleko jakie zjadł i teraz go znowu trza było bajesc a zdaje sie że mu mało bo niebardzo chce spać.
Tzn. śpi ale tylko na rękach bo jak sie go położy to zaraz sie budzi i narudzi

Dziewczyny ktore mają bezdotykowy termometr firmy MICROLIFE.
Jaką temperature mają Wasze małe pociechy ??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:29   #4197
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Cytat:
Cześć wszystkim!

My znowu od rana nie możemy spać, dopiero teraz udało mi się uśpić Henia cyckiem.
On ciągle chce ssać i ja nie miałabym problemu, żeby mu dawać cyca, tylko że on coraz więcej ulewa... Czyli ciągle się przejada chyba!

Daliśmy wczoraj smoczek, ale on chwilkę possie i wypluwa i nic to właściwie nie daje...

Ziewa i ziewa, ale walczy żeby tylko nie spać

Marta - ja nie pomogę, chociaż mamy teraz zielone kupki, ale jesteśmy na piersi. Chociaż już się robią znowu żółte na szczęście!
Moja mała w szpitalu ładnie ssała smoka a teraz tak samo, kilka sekund i wypluwa a ręcę by mogła ssać godzinami, ale ma na nich niedrapki, bo strasznie sobie pyszczek drapie. Obcinałyście już paznokcie, czy czekacie te dwa tygodnie z obcinaniem?
Lili od wczoraj zasypia przy cycu po jakichś 10 minutach ładnego ssania i wypada jej sutek z buzi, jak ją biorę do odbicia, to się wybudzi, po chwili przysypia znowu no to ją kładę do łóżeczka a ta wtedy załącza to ciumkanie rączek i popłakuje, no to ja jej tego smoka - wypluwa, no to spowrotem do cyca, i znowu parę minut i powtórka z rozrywki i tak czasem trzy serie zanim zaśnie na dobre no i też ulewa, czasem sporo a czasem tylko troszkę, ale tym się na razie nie martwię tylko obserwuję.
Jakieś rady na to spanie i dojadanie od doświadczonych mam?

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam nie daje rady Was nadrobić, za dużo tego

Mam troszkę problemów z małym i ze sobą mianowicie, 9 dni już po cesarce a mi się szef lekko otworzył i zaczęło się sączyć z niego jakieś dziadostwo, byłam na zdjęciu szwów to położna powiedziała, że widocznie tak musi się oczyszczać ;/ psikam octeniseptem i troszkę pomaga ale mam ograniczone ruchy żeby się znowu nie otworzyło, do tego gorączka 39 stopni masakra. Nigdy więcej cesarki.

Drugi problem z Maksem, nie robił od wczoraj kupy. Odstawiłam mu butelkę bo się rozleniwił i nie chciał mi łapać brodawki. Jest na samej piersi ale co godzinę muszę Go dostawiać bo inczej zanosi się rykiem, zamiast ssać cycka to zasypia albo dziumdzia go jak smoka, już nie wiem co robić
No właśnie moja też zasypia jak napisaąm wyżej a po chwili znowu chce ssać. Może doświadczone mamy coś podpowiedzą
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:41   #4198
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Doberek

Cytat:
My kupiliśmy Topcom, ale jeszcze nie sprawdzaliśmy jak działa... a Ty masz jaki? Wracaj do zdrowia jak najszybciej!
jakiś Petit Terraillon.

Cytat:

Silny chłopczyk. Moja daje rade tylko na chwilkę na leżąco. Na ramieniu troche dłużej.

Myślicie, że po miesiącu dzielko może już się świadomie uśmiechnąć? 2 razy tak cudownie się uśmiechneła patrząc mi w oczy. Jakie to jest wspaniałe uczucie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Nie znoszę prasowania, choć nie powiem te dziecięce ciuszki mogłabym prasować non stop, takie słodkie są. Ale później z braku czasu chyba sobie odpuszcze. Do którego m-ca zamierzacie prasować ?
Od kiedy jest z nami Alicja, w ogóle nie prasuję ani dziecka ani naszych rzeczy... nie ma czasu a mąż nie poprasuje. To jedna z czynności których się nie tyka.
Stary 2012-10-07, 10:43   #4199
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ooo ja tez mam termin na 21-go. Jutro się dowiem jak sie będę rozpakowywać, ale możliwe że cc też 15, choć nie ukrywam wolałabym wcześniej, bo to człowiek w stresie teraz żyje, żeby się właśnie nic nie rozkręciło przedwcześnie. Napisz coś więcej o sobie, ile masz lat, czy to Twoje pierwsze dziecko?
Martusia, też żyję w stresie, choć na szczęście nie mam czasu na rozmyślania. W mojej klinice powiedzieli, że wcześniej jak tydzień przed terminem nie mogą zrobić cc, choć nie chcę przesadzać i za bardzo skracać okres ciąży. Najgorzej że to taki kawał drogi, ale chyba pojadę tam te 2 dni wcześniej choć i przeczekam w jakimś hotelu Tak się składa, że moja siostra jest w ciąży z terminem 3 dni przed moim, jedziemy tam razem, z tym że ona na sn. I też się stresuje, że trzeba będzie na sygnale.. No ale jeszcze tylko tydzień, może wytrzymamy. W poniedziałek mam ktg, jak dotąd nic się wielkiego nie dzieje, choć mam już miękką szyjkę i 1cm rozwarcia.
Latek mam zaledwie 35 a dzidzia pierwsza
Stary 2012-10-07, 10:46   #4200
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałyśmy spokojniejszy dzień,dwa razy spacer zaliczony bo była taka piękna pogoda a dzisiaj pochmurno i zimno z racji tego mam zamiar odsypiać jak Zuzia będzie spała.
Eh a ja z moją pociechą ledwo co chodze na spacery i troche mnie to martwi. Tylko kilka razy udalo się wyjść na godzinę, tak to zwykle przejedziemy się na konie ulicy i trzeba wracać bo zaczyna płakać bo niby znowu głodna jest. Bujanie w wózku jej nie usypia, zresztą trudno to nazwać bujaniem, predzej trzęsieniem. To wada x-labdera, jest sztywny.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości