|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Wredna, a co rozumiesz przez przyzwoitą cenę?
co prawda zawsze mi szkoda wydawać kilkuset złotych na buty, chociaż jeśli są rzeczywiście porządne to bardziej się opłaca niż kilka par szybko rozwalających się kozaków za stówę. gorzej, jak wydasz dużo, a one i tak przeciekają/rozklejają się...
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie przyzwoita (i to bardzo) cena za całe skórzane kozaki (takie pod kolano) to 300 zł. Te moje dwie pary Lasockiego tak właśnie jakoś kosztowały 300-330. Patrząc na ceny w innych sklepach (od 500 w górę) to okazja. No i mam 2 lata gwarancji.
Wolę kupować takie buty i mieć ich z roku na rok co raz więcej (bo naprawdę mi się nie niszczą). Miałam przygody z kilkoma parami tanich butów i nie wytrzymały nawet sezonu. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Wychodzę z założenia, że w buty, kurtki i płaszcze warto "inwestować", bo wtedy służą na lata. Oczywiście nie mówię tu o rzeczach za 1000 zł, bo na takie mnie na razie nie stać. Zresztą teraz jak już mam w czym chodzić i potrzebuję tylko kolejnej pary butów, to pewnie będę czekać na przeceny ![]() Staram się oszczędzać na innych rzeczach
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przepraszam, że się wcinam w wątek, ale dopiero od tygodnia mieszkam w Krakowie i potrzebuję małej porady. Czy mogłybyście polecić jakiegoś niezbyt drogiego lek. rodzinnego/internistę (chodzi tylko o wypisanie recepty)? Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się całkowicie z Wredną Myszką, szczególnie co do butów, jak dla mnie dobre buty to podstawa, szczególnie w zimie, jak nogi zmarzną to od nóg wszystko marznie. Jak dla mnie grunt to porządne buty, mogę zaoszczędzić na prawie wszystkim, ale nie na butach. |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszka nie pamiętam niestety, ale jeśli liczyć przesyłke to pewnie na o samo wyjdzie, a przynajmniej przymierzysz sobie
|
|
|
|
#1717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę od nich zamawiać chustkę - nikt inny na razie nie wyraził zainteresowania, więc swoją wishlistę możesz podesłać na PW pasuje Ci po weekendzie?Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36944433] G. Kazimierz i Factory Outlet [/QUOTE]Fajnie, że się udało ![]() Cytat:
akurat zeszłoroczne zimówki mi bardzo siadły - ciepłe i nie przemakały
|
|
#1718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To SdC zasugerowała połączenie z kobaltem ![]() Cytat:
Zależy ile sweterków chce się kupić.Cytat:
Mnie zraziło kilka tanich par kupionych w zeszłym roku. Jedna nawet miesiąca nie wytrzymała, reklamacja trwała miesiąc, potem skończył się sezon. Inne wytrzymały tylko sezon. Jak Ci przemakają to kupuj na grubej podeszwie.
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu?
![]() Jestem nowa, ale ogarniam tu wszystko I zawsze nadrabiam, więc jestem w miarę na bieżąco.
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie schlebiaj sobie . Ja też nadrabiam, ale nie pamiętam wszystkiego .Nadrabianie ze stażem Ci przejdzie .
Edytowane przez SdC Czas edycji: 2012-10-06 o 23:25 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola nie wiem czy umiem to wytłumaczyć, ale tak jak byś chciała przejść z przystanku starowiślna w kierunku stradom na przystanek starowislna w kierunku poczta główna (akurat tak przechodziłam bo zapomniałam wysiąść pod pocztą ;p) to jest taki sklepik z ciuchami jak jest przejście pod takim dachem. Nie wiem czy ktoś wie o co mi chodzi, ale będąc tam na pewno znajdziesz
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrabiam, bo wiele tematów poruszamy, więc można się dowiedzieć co nieco No i też nie chcę zginąć pośród Was, jakoś tak mi się wydaje, że jeszcze się nie wbiłam do końca, ale myślę, że to przyjdzie z czasem W końcu Wy piszecie razem już od nastu części, a ja dopiero od kilku.---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- taka ja, a mogłabyś mi spróbować wytłumaczyć gdzie na Tomeksie jest stoisko z tymi swetrami?
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wiem, o co chodzi na rogu, tak?
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne, rozumiem, ja też nie kupuje butów za tysiąc. Ale kupić buty właśnie za 300-400 i chodzić w nich np 3 sezony = 130zł za sezon, a kupić 3 pary po 150 i każda wytrzyma tylko sezon to się dla mnie nie kalkuluje, jedynie co to inne buty co sezon, ale ja tak wole jedne, porządne na dłużej.
|
|
|
|
#1727 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A u mnie nie ma reguły, kupuję na czuja co sezon-dwa-trzy. Czasami buty za 120-130zł służą mi dwa-trzy sezony, czasem buty za 150+zł rozwalają mi się po jednym
Zawsze patrzę na grubość podeszwy i na to jak wygląda łączenie buta z podeszwą i jeszcze nie miałam mokrej niespodzianki (której swoją drogą panicznie się boję). Pozostaje jeszcze kwestia ciepła - jeszcze nigdy nie trafiłam na buty (nie ważne ile by kosztowały i z czego były wykonane), w których byłoby mi dostatecznie ciepło, więc zawsze mam na nogach rajstopy, grube skarpety i profilaktycznie getry na łydki. Z dłońmi też mam problem, muszę mieć ocieplane skórzane rękawiczki pięciopalczaste a na nich wełniane dwupalczaste
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w butach denerwuje mnie, że robią je na styl włoski, cieniuteńka podeszwa i mają nie przemakać i być ciepłe, tylko że na nasze warunki pogodowe się kompletnie nie nadają. We Włoszech jak jest 10st plus to dla nich to już jest zima i ubierają się jak my na -20. |
|
|
|
|
#1729 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A byłaś kiedyś z tymi zimnymi rękoma i stopami u lekarza?
|
#1730 |
|
Pani Buka
|
o, w kozakach też mnie wkurza cienka podeszwa. dlatego zawsze szukam raczej butów typu oficerki, tyle że np. w zeszłym sezonie nie były już tak modne jak 2 lata temu i ciężko było je znaleźć.
zawsze mam jeszcze glany i stare kozaki mojej mamy (!), które piękne nie są, ale za to ciepłe i niezniszczalne ![]() w ogóle jak zimno... : (
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Ups
![]() ... bo SdC w ogóle jest fajna! <podliz> ![]() Cytat:
Możesz zajrzeć do Zebry, a nuż coś znajdziesz.Moje wyglądają tak:
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-10-07 o 11:04 |
|
|
|
|
#1732 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja na noc kładę buty przy kaloryferze
![]() ![]() Potem rano siup na nogi i dreptam na pętle do autobusu, w którym siadam koło grzejniczka
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak robiłam. Ale jak zaczęły mi przemakać to uświadomiono mnie że od trzymania przy kaloryferze mogą się gdzieniegdzie rozkleić - także też trzeba uważać.
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ale mam to tylko w zimie, wiadomo, że w lecie jak jest upał to nie, chodzi o to, że jestem szczupła, mam bardzo szczupłe rece, stopy i organizm dużo szybciej traci ciepło, jedyna rada to bardzo ciepło sie ubierać.
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dołączyć zdjęcia ;p
|
|
#1736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj było tak pięknie, a dzisiaj taka paskudna pogoda
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36944433]Hula - o limitce ani widu sni słychu, byłam i w Solvayu i w Kazimierz
[/QUOTE] ja włąsnie ostatnio byłam pod poczta i to samo mi powiedzieli;/ ale kolejne dostawy we wtorek;] Cytat:
ja w zeszłym roku kupiłam skórzane oficerki z Lasockiego i jestem zadowolona dałam 300zł, po sezonie wyglądają jak nowe ![]() teraz kupię ocieplane botki też z Lasockiego tylko czekam na kupon -30% od koleżanki tam pracującej zawsze to kilkadziesiąt złotych zostaje w kieszeni ![]() mój TŻ ma taką zasadę, że w ogóle nei kupuje butów nie skórzanych. Mówi, że nei ma zamiaru żeby mu się stopy pociły w nieskórzanych i w sumie ma rację bo później w zimę siedzimy w butach po kilka godzin na uczelni to takie nieskórzane mogą niefajne rzeczy ze stopami zrobić;/ Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2012-10-07 o 11:28 |
|
|
|
|
#1738 |
|
Pani Buka
|
Lenka, ładne
ale to skóra? na e-sklepie Zebry to jednak jak widzę kozaki ze skóry ekologicznej za 250-300zł to mi się słabo robi... nie wspominając o skórzanych za tysiaka ![]() Hula, -30% to już fajna zniżka przy tej cenie, szkoda że normalne wyprzedaże na kozaki zaczynają się jednak dopiero w środku zimy...
|
#1739 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Póki dadzą się rozgrzać przez masaż czy ćwiczenia albo po prostu w cieple, to nie ma potrzeby iść z tym do lekarza.Dobry deszczyk nie jest zły ale mój świat jest przekłamany ostatnio ![]() TOMASZYNKA - miałam Ci powiedzieć po spotkaniu, że masz fantastyczne włosy!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-10-07 o 11:33 |
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co to za deszcz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

co prawda zawsze mi szkoda wydawać kilkuset złotych na buty, chociaż jeśli są rzeczywiście porządne to bardziej się opłaca niż kilka par szybko rozwalających się kozaków za stówę. gorzej, jak wydasz dużo, a one i tak przeciekają/rozklejają się...

Zawsze patrzę na grubość podeszwy i na to jak wygląda łączenie buta z podeszwą i jeszcze nie miałam mokrej niespodzianki (której swoją drogą panicznie się boję). Pozostaje jeszcze kwestia ciepła - jeszcze nigdy nie trafiłam na buty (nie ważne ile by kosztowały i z czego były wykonane), w których byłoby mi dostatecznie ciepło, więc zawsze mam na nogach rajstopy, grube skarpety i profilaktycznie getry na łydki. Z dłońmi też mam problem, muszę mieć ocieplane skórzane rękawiczki pięciopalczaste a na nich wełniane dwupalczaste