|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Lili zalezy jaki 3 latek.
Masa solna - szkl. maki, szkl soli, pół szklanki wody (mniej wiecej) |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie trafiłam na przepis ![]() http://bawimy-sie.blogspot.com/searc...l/masa%20solna ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Ale jestem głodna ![]() ![]() Uciekam spać zanim skuszę się na jakąś kanapkę ![]() Zapomniałam, że nie mam chleba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak najbardzije ![]() Zresztą tam chyba jest napisane, że to książeczka 3+ ![]() A widzisz, nie wiedziałam ![]() Tymek nauczył się kopać piłkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- A pamiętam z przedszkola, że bawiliśmy się jeszcze taką masą, do której się papier toaletowy dodawało ![]()
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
za moich czasow papier toaletowy byl na wage zlota, robilismy z zmielonych gazet marchewki itp.
![]() |
#3425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Brumku-masa papierowa, bardzo fajne rzeczy mozna z niej zrobic (teraz jest gotowa (z Astry-najlepsza). Czasami na warsztatach używałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Brumu to papier Mache. Papier namacza się w wodzie, odciska (wcześniej rwie drobno) i dodaje klej z mąki i wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3428 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc kobietki(dzisiaj nie ma czasu na wiecej postow odpisac i z gory przepraszam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Ddewiku robie podyplomowke właśnie i szukam pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3431 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam sie - z kawa i Marysia. TZ pojechal na msze za wujka a my w domku. A i zaczelam sadzac znow Marysie na nocnik i bylo dzis sii ![]() Co do ksiazeczek - na razie nie ma u nas z nimi szalu wiec nie kupuje, bo wszystkie nawet te twarde jakims sposobem sa rozerewane i zjadane ![]()
![]() |
#3433 |
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Wczoraj byliśmy z młodym naszym u alergolog (dostał skierowanie, bo często choruje) i tak mnie baba zdenerwowała, że szok. Kazała dziecko ze żłobka wypisać (wiadomo, że niedobrze, że ma tam chodzić, bo tam się dziecko jedno od drugiego zaraża) i nianie dla niego zatrudnić ;/ No bo mnie stać na nianie na bank. Ja ledwo na państwowy żłobek mam ;/ A poza tym, to ostatnio ciągle budził nam się o 4 rano. Wczoraj nie zrobiłam mu więc mleka na noc tylko kaszke (uwaga - w sumie wyszło jej prawie pół litra, bo zjadł 2 butle ![]() ![]() ![]() ![]()
#3434 |
Zakorzenienie
|
Noc masakra. Agata najpierw miała 39,2 koło 22 ale spała dość spokojnie (czego nie mozna powiedzieć o mnie, bo usnęła dopiero po 2) o 8 wstała i znów ponad 39.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Brumek kochana jesteś
![]() Napisać adres czy masz jeszcze " z kiedyś?" Lilii zamówiłam pojemniki na żywność, śliniaki dla S, ścierki kuchenne, i do przechowywania te pudełka okrągłe z cyferkami do pokoju S ( na pewno wiesz które). Potem więcej napisze, bo mam kongo w kuchni po śniadaniu i jeszcze w koszuli latam.
#3438 |
Raczkowanie
|
A juz masz cos na oku?ja pamietam ze po studiach ciezko z praca bylo, bo szkolnictwo to "zamkniete"srodowisko . Ile ja sie podan nanosilam i to nie tylko do szkol, ale osrodkow kultury, itp.Na poczatku pracowalam w zastepstwie za kogos(bo na macierzynskim, na zdrowotym kobitki byly i tak przyjmowali na rok), ale dobre i to bylo
![]() ![]() A jaka podyplomowke robisz?( ja tez 2 zrobilam po studiach ![]() Zdroweczka dla Agatki!Mysle ze to 3-dniowka, bo wysoka tem. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Juz prawie 35 ![]() ![]() Ale sie ciesze, ze TZ juz w domku, co prawda z zawiniętym noskiem(ma gips), ale nie musi byc w szpitalu.Meczy sie troche chlopina, bo ciezko oddychac i wbudza ogromne zainteresowanie na spacerach ![]() Wczoraj jak bylismy na grzybkach(kolo mojego osiedla jest lasek i czesto chodzimy tam na spacerki), to za nim doszlismy moj maz byl przez kazdego" zmierzony", nawet w samochodach ludzie odwracali glowy ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-07 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce jeszcze zrobić podyplomówke z logopedii. A i pytanie: W co są ubrane Wasze dzieci w domu. Agata ma bodziaka z krótkim rękawkiem i legginsy no i skarpeto-buty. I teściówka co rusz się pyta i stwierdza, ze jej zimno, a mi się wydaje, ze nie ze jest przeciez ciągle w ruchu, kark ma ciepły, poza tymprzy goraczce dziecko pwinno byc lzej ubrane. Mam racje? czy nie? Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-10-07 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
scio mój ma bodziaka z długim ( w krótkim moim zdaniem za zimno, ja sama w długim, czasem mam nawet bluzę na to
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Adres pewnie gdzieś jest, ale może wyślij, to nie będę szukać. Eee, to nie jest źle. Tylko dwa lata więcej niż ja ![]() Czyli w gimnazjum rzeczywiście tak strasznie... Często się słyszy na ten temat. Moja szwagierka miała kiedyś praktyki w gimnazjum przez kilka miesięcy i też bardzo narzekała. Cytat:
Aaa, i nie pochwaliłam się: Tymuś mówi "tuptusie" (a dokładnie "tuptupe) i pokazuje na nie ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-07 o 11:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Radek po domu biega w bodach z krótkim +cienki kaftanik z dł rękawem lub body z dł rękawem + koszulka z krótkim na to. Na dole ma dresy bądź dżinsy ![]() Skarpetki i tuptusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
Hello
Biedna Agatka ![]() Marina gratuluje S ![]() My w domku ubieramy sie w Body na krótki na to bluzeczka z długim rekawkiem, rajtki, skarpetki i paputki. Czasem zakładam jeszcze jej na wierzch bluzę polarkowa bo czasami zimno jest. Dzis rano było nie całe 18 stopni w pokoju. Szybko mi sie chałupa wyziebia. Moja mama zrobiła dla Wiki na drutach welniane skarpety, długie az do kolan i welniany serdaczek. Czekam na przesyłkę. Znalazłam tez dzis w szafie zimowy kombinezon ktory Wiki dostala zeszlej zimy. Rozmiar idealny. Wydatek mniej. Moja panna z dzisiejszego porannego spaceru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Wtajemniczenie
|
u mnie też albo długi bodziak, albo z krótkim + koszulka z dłuższym, dresy albo leginsy, skarpetki i papucie. Na krótki za zimno u nas.
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Lili, ja sie wtrącę, bo tez je mamy
![]() Kupiliśmy jeszcze przed urodzeniem Tymka ![]() ![]()
#3446 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas pilki to prawdziwy hit, szczegolnie na spacerach. Jak idzie na nozkach to zadnej pilce nie przepusci, najbardziej lubi te takie dorosle pilkarskie. I kopac tez umie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Natan ma spust, pol litra kaszy ![]() Cytat:
W tym roku, czy w przyszlym? Bo ja w lutym tyle bede miec. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne! Jak będziemy Radzikowi pokoik urządzać to TO na pewno się w nim znajdzie ![]() Dzięki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Scio, oby to tylko 3-dniówka.
![]() ![]() Brumku,coś specjalnie dla Ciebie http://www.example.pl/swinkowy-hub-15985.htm . ![]() Lili, Fajna ta strona którą wstawiłaś z masą solną- babka ma świetne pomysły dla dzieci. Piłkarzyki z pudełka na buty mnie rozłożyły na łopatki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ale slicznie ![]() Cytat:
![]() Ja tez w lutym Aga, wt ym samym wieku jestesmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
Dewik dzis przed południem zimno było. Z 9 stopni tylko. Myśle ze Wiki za gorąco nie było.
Teraz tez pogoda nie lepsza. Położylam paniusie na drzemke. Ide na obiad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.