|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Karol zasnął, po cięzkim dniu mordęgi. Wstał o 6 rano, buszował cały czas. Kidy go uśpiłam o 12, to po kwadransie już wykraclał się z łożeczka, wyspany. Próbowałam go pozniej jeszcze chyba z 3 razy, ale wielka obraza i krzyki. Tak więc moje dziecko spało tylko 15 minut przez cały dzien. Do tego nie dał mi nic posprzątac, bo oczywiscie marudny jak nie wiem. Jutro będziemy mieć gości, dobrze że dywany poodkurzałam, reszte jakoś teraz oblece.
uf, mam dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Wtajemniczenie
|
Agni mieliśmy dzis przemeblowanie i łóżko mi spadło (noga od łóżka właściwie ) na palec u nogi. Teraz boli. az sie poryczalam tak bolało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() twarda sztuka nam sie trafiła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- idę ogarniać mój burdelnik. Emil poszedł spać, T. pewnie bedzie grał na PS3 a ja ogarnę moje papierzyska i pierdółki do robótek własnoręcznych. takiego bałaganu nie miałam nigdy.a teraz to się nawarstwia i nawarstwia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Wtajemniczenie
|
MARINA S wróciło
![]() STRONCZKU biedna Ty EVE, zeby tatuś wyjadał dziecku ![]() AGNI super pomysły na prezenty. Ja zazwyczaj nie umiem nic sensownego wymyślić. Zazwyczaj kończy sie na kosmetykach ![]() Moje dziecko zaczeło tańczyc. oto dowód: http://s781.photobucket.com/albums/y...t=MVI_5671.mp4 |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sienigdy nie chce tego skręcac Cytat:
Cytat:
No Ty kochana to masz nie do noszenia czapki głowę ![]() Fajnie tam Nie wywnioskowalam tylko z opisu czy tak bez rezerwacji można sobie przyjść ? Jeszcze nam nowa Ania pisała sie na spotkanie, więc czekam na potwierdzenie Kurcze cieszę sie bardziej niż na zlot studencki ![]() Cytat:
Niesamowita kreatywność Mój Dżony dziś cały dzień bez drzemki ![]() Nie wiem gdzie on kumuluje ta energię Przez was ogolacilam księgarnie ![]()
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Brumku, mam nadzieję, że minie szybko
![]() Telik, Aga, Marzena, Stronczek - ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem właśnie jak to będzie, w razie jako\iegoś opóxnienia 1,2 h to niewiele ![]() I nie wiem teraz, czy się z Tobą umawiać ![]() ![]() SSSSSSSuper ![]() ![]() Dobrze, że u DaKaro wszystko ok ![]() Dziewczynki, spadam, pakowanie muszę skończyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Rozeznanie
|
Witam!
Oliweczka Pieknie wygladasz! Lili83 Jaz kolie juz kilka razy wyrzucilam ciasto i farsz na pierogi ruskie ![]() Gratuluje nocnikowych sukcesow!!! Agni82 Może rzeczywiscie lepsza byłaby niania na kilka godzin? Jakies nowe formy rozrywki?Nie wiedziałam,ze żlobki takie drogie... ZapałeczkaJa juz troche pracuje a mimo to ostatnio jest mi coraz ciezej zostawiac Ewke ![]() ![]() eveeSuper Marys!!!!!!!!!Fajnie,ze babcia pomyslała zeby Cie chociaz na chwile odciazyc ![]() fidoo30 Witamy ![]() GomraBede trzymac kciuki zeby sie polepszyło!Zdrówka dla Karolka |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na piernik, nie na pierniczki. Od dawna robię TEN i wychodzi genialny! ![]() Śmiejcie się że daleko do Świąt, ja już w sklepach mikołaje widzę ![]() Cytat:
![]() ![]() A nadgarstek dobrze, dziękuję że pytasz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mała rzecz a cieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do gości, to u nas w rodzinie nawet okazji nie trzeba żeby zrobić grilla itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jak nie prosba to grozba :P ![]() Cytat:
Jeziu jaka z mojego Szymona maruda byla popoludniu, ale zabralam go na spacer i juz bylo ok, ogladalam sobie zlobek i sie zastanawiam czy go na jeden dzien na dwie trzy godzinny nie oddac, bo ewidentnie brakuje mu towarzystwa. Mama juz mu nie wystarcza. W ogole napalilam sie na zumbe, musze tylko tz.przekabacic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Agni super pomysł z masą solną. Odgapie, bo mam w lodówce akurat sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Rozeznanie
|
CarmelaSoprano ostatnie zdjecie sarenki to moj dream team!Uwielbiam ich! Zawsze po Twoich zdjeciach zaluje,ze nie mamy psa!
![]() 83monia Podmienili Ci dziecko w złobku?????Jak Kinga wydoroslała ![]() Myha82Ewka tez ma czesto odparzenia...uzywamy juz tylko pampersow,czesto przewijamy,wietrzymy itd a i tak wraca-chociaz u nas to jest chyba zwiazane z zebami MarzenaHaniołek ma juz włsoki jasniutkie jak albinosek ![]() Jak Wy to robicie ze wasze dzieci nie sciagaja gumek???????? Pieleszkaśliczna! Przypomniałąs mi,ze mamy gdzies szlafrok ![]() BeatkaGołąbki????????O ludu ![]() ![]() ![]() ![]() Shira83czekamy na foty ![]() AgaGEwie teraz wychodziła 4 i nie jadła prawie tydz... |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tej tłoczni to świetna sprawa, ale na co Wam tyle soku? ![]() Jestem mega wkurzona na tż... normalnie wyje jak wilk ![]() momenatmi mam już tak dość ze nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zadomowienie
|
Agni, kobieto masz głowę pełną pomysłów, pozazdrościć takiej kreatywności.
![]() Myha, świetna tancereczka z Martyny. ![]() ![]() ![]() Telik, cieszę się, że miejsce się podoba- też nie mogę się doczekać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ania, pewnie, że kalosze to niegłupia rzecz. ![]() ![]() Mmmm, napiłabym się takiego świeżego soku z jabłek. ![]() Bartessa, co się dzieje? ![]() Stronczku, o kurczeeee musiało boleć. ![]() ![]() Isia, wiesz co te gumki to Hania miała przez 5 minut. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-10-06 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
zacznę sprzedawać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3406 |
Rozeznanie
|
W czwartek miałam pracowac do 18 ale ok 16 Ewka zaczeła strasznie płakac,musiałam biec do domu-przebiła sie 4!
![]() ![]() Na szczescie zasnela szybkoale to co sie dzialo na podworku...jakies mini tornado!A my same ![]() ![]() Prad właczyli dopiero wczoraj po południu ![]() ![]() I zrezygnowłam z pracy do 18...16 to jest max ![]() Tż sie ze mnie smiał,ze oszalałam,bo jego teraz prawie w domu nie ma-podeszłam do tematu bardzo ambitnie ale jednak nie dam rady sama wszystkiego ogarnac ![]() Ewka od dwoch dni sprzata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |||||
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje tego bolu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antek tez 2 dni temu spal 15 minut i mimo, ze byl juz przeziebiony, to nie padl i nawet bardzo nie maruzil, a spac poszedl po 20. Cytat:
![]() Cytat:
Kajool, Isia Wasze odpowiedzi utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze to czworki (tlko kiedy ta ostatnia 2 wylezie?) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | ||||
Zakorzenienie
|
Paticzku, zakupy zrobione
![]() Sporo tego, więc chyba paczką trzeba wysłać, nie listem. Waży ponad 3,5kg na Tymka wadze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak byś od 1 zł wystawiła, to pewnie chętni się znajdą ![]() ![]() ![]() Roboty sporo przy robieniu zdjęć i wystawianiu. Ale chyba watro. Masz rację że nie wyrzucisz, a może choć trochę kasy wpadnie. Rozpisałam się, ale generalnie chodzi mi o to, że od 1zł prawie na pewno będzie zainteresowanie i po kilka zł za szt. sprzedasz. Cytat:
![]() Już nawet myślałam o tych bed bugsach, o których kiedyś pisały dziewczyny, ale nie mam pojęcia, co to i gdzie szukać. Bo na pierwszy rzut oka nic nie widać. Mój mąż jednak obstawia komary. Ale żeby ślady po komarach nie schodziły przez 2 tyg i były takie wielkie ![]() ![]() Cytat:
![]() Uff, bo czasem chwilę trzeba się było zastanowić, o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Przy czwrókach akurat nie było z tym problemu. Ale jedynki i dwójki wpływała mocno na apetyt.
![]() |
#3409 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Stronczku, całuję na pocieszenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() - no proszę, u nas tez bez drzemki dziś. I dlatego teraz mi dziecko w 5 minut usnęło ![]() - co nabyłaś? ![]() Uff, wreszcie wieczór ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Ach, Marzenka... nie umiemy ostatnio sie dogadać, on sie czepia mnie ja jego. Dzisiaj np. zamiast zaraz po skonczonej pracy przyjsc z warsztatu do domu, to trafil 2 domy dalej i wrocil tryknięty, malo tego obiecuje mi jutro kino, pieniądze mi daje juz na bilety. Z tych jego obietnic po wypiciu nigdy nic nie wyszlo, tylko zszarpane nerwy. Otworzyłam sobie wino, i tak sącze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |||
Zakorzenienie
|
Aha, Agni, ja robię z tego przepisu od kilku lat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe290.html Cytat:
![]() Mniam, tym sokiem ślinotok u mnie spowodowałaś ![]() Cytat:
![]() To fajnie Ci sie na to niebo patrzyło, co? :d Tak roooomantycznie ![]() Cytat:
![]() edit: już doczytałam. Nieładnie się zachowuje, oj nieładnie ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-06 o 21:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ludzie chcą odzyskać swoje pieniążki. Cytat:
Smarujesz Tymkowi czymś te krostki? Patik chwal się coś nazamawiała z Ikei ![]() Agni Jesteś strasznie pomysłowa ![]() Podziwiam takie kreatywne osoby. Mam kuzynkę, która jest właśnie taka. Zawsze jej zazdrościłam pomysłów. Podobały mi się komentarze jakie do zdjęć dodawała. Jak porobisz prezenty to chwal się, może coś zgapię ![]() Co to masa solna? ![]() ![]() Gdzie kupię? ![]() Myha filmik z tańczącą Martyną mi się nie chce załadować ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Lecę zamawiać Pana Kuleczkę zanim cenę podniosą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |||
Wtajemniczenie
|
mni
Cytat:
![]() Twój TŻ chbya z tych romantycznych... Skad jesteś? okolice Żywca? czytałam na necie, że własnie te tereny bardzo ucierpiały Cytat:
![]() Może jak bedzie miała 16 lat nadal bedzie You Can Dance to ja wysle na casting ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
masz racje bo tak samo jak było z pautkami i jak teraz jest z czapkami. Swoja droga to ten watek powinien miec jakies prowizje od sprzedazy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Myślicie, że Pan Kuleczka jest odpowiedni dla 3-latka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Witam
potrzasnelam TZ jak wrocil i jest OK - zobaczymy na jak dlugo ![]() Co do allegro - ja jak licytacja jest za mala cene, zawsze walcze, w gruncie rzeczy czasem sie zdarza, ze wylicytuje cos za cene o wiele wieksza niz planowalam ![]() ![]() Ja zadnych ciuchow i zabawek nie sprzedaje - wszystko czeka na drugie dziecko, jesli sie okaze ze chlopczyk "roz" i "dziewczynskie" rzeczy wysprzedam. ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- myha pieknie Martynka tanczy ![]()
#3416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do chłopczyka i rózu-teraz róz dla facetów jest modny wiec moze wykorzystasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Listo może być max 2kg |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to jedna dwojka tez jeszcze zostala... Cytat:
Masy solnej sie nie kupuje, sie robi w kuchni, chyba z maki, soli i wody jesli sie nie myle... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) wiem ![]() 2) ![]() Zamówiłam książeczki ![]() Miałam zamówić Pana Kuleczkę na all ale w ostatniej chwili wpadłam na pomysł żeby popatrzeć w dyskoncie czy go mają ![]() I mieli. Czyli nie przepłaciłam. Główka pracuje ![]() Ale z tego wszystkiego zamówiłam Pana Kuleczkę x1 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
Isia, nie ma tż to Ewa stara się jak może, żeby pomóc mamie.
![]() ![]() ![]() Aga, ja sporo rzeczy sprzedałam po Hani i to właśnie takich używek- body, śpiochy, bluzy, spodnie, bluzki, kombinezon. Wystawiałam od małej kwoty i chyba faktycznie ta niska cena przyciągała. ![]() Bartessa ![]() Marina, a mi będzie brakowało Twoich wykropkowanych postów- lubiłam te rebusy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.