|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
nie kupuję wogóle kaftaników tylko body to mnie doświadczenie nauczyło przy pierwszym kosmetyki mam chicco i mustela, pewnie muszę coś dokupić w zapasie podkłady,pieluchy zostawiam sobie na sam koniec podkłady na pewno kupię w rossmanie nie wiem jakiej firmy bo to w spadku- może w przyszłym tygodniu brat mi przywiezie to Ci powiem no ale to jeden wątek z listopadówkami, tak czy siak zostało niewiele a ja się stracham
|
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już pierwsza urodzi (ciekawe zresztą, która ), to będziemy siedziały jak na szpilkach, czekając na wieści o następnej, potem o następnej, i następnej... aż do końca listy.
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a co myślicie o wózkach Baby Rossy?? znalazłam na allegro aukcję, gdzie są one w komplecie z fotelikiem 3 w 1 za 950 zł. Cena kusi, ale co z jakością??
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takiego wózka nie znam, poszukaj opinii na necie. Może coś.sie dowiesz.
|
|
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko troche Was podczytać i uciekam odpoczywac, bo jestem po cięzkim weekendzie w szkole ;/ eh myślałam że będzie lżej ale cięzko tak siedzieć w jednej pozycji przez 10 godzin
Ja to teraz siedze jak na szpilkach bo moja bratowa jest "na dniach" na jutro ma termin porodu, ale cos się mały chyba nie spieszy z przyjściem na świat, a już nie moge sie doczekać jak zobaczę bratanka Jutro tez pewnie nie wpadnę bo mamy z małżonem rocznicę ślubu i pewnie gdzieś wyskoczymy za miasto . Także miłego wieczorku kobietki |
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny, malo ostatnio pisze, ale caly czas was czytam i jestem na bierzaco ... Wozek juz mam wybrany, kurna mimo, ze chcialam kupic jakis tanszy, to tak mi sie ten xlander move podoba, ze sie na niego zdecydowalam .... moj TZ mowi ze to zakup na 2 lata i mam byc zadowolona, wiec zdecydowalam sie na niego ... http://x-lander.pl/produkty/54/xmove...Fcq7zAodEX4A1Q ... w kolorze ciemnej fuksji Asia .... jest cudny naprawde ... wiem ze to duzo, bo z fotelikiem torba i parasolka ( swoja droga, zeby doplacac za takie akcesoria
) bedzie 3 tys ... no, ale tesciowie maja kupic, a jesli nie dadza na calosc, to chociaz na polowe ... moi rodzice kupia nam caly zestaw mebelkow, bo zalatwiamy zamiane mieszkania, wiec Blaneczka bedzie miala swoj pokoik, a to zmienia wszystko ... bierzemy caly zestaw z szafa, komoda, kominkiem, krzeselkiem do karmienia i pojemnikiem na zabawki ... tu nastepne 2,5 tys zaoszczedzone ![]() A tak wogole ostatnio mam zly okres ... brzuch zaczal mi juz bardzo przeszkadzac, ciezko mi sie juz zgiac, obciac paznokcie u stop, zalozyc skarpetki, wygodnie usiac i wziac gleboki oddech ![]() Gorzej ze mna, bo to malo p[rzyjemne ... poza tym chyba pobijam rekord w chodzeniu do kibla, bo jak sie mala wierci, potrafie isc siku, 40x w ciagu godziny, masakra
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
hej, nie było mnie bo jestem po przeprowadzce, ale już postaram się być na bieżąco
![]() no i kupiłam wreszcie pierwsze ciuszki dla Ewci
|
#1658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() muszę się Was popytać o kilka spraw, bo z racji tego, że ja już nie mam żadnego badania usg ani opieki ginekologicznej do porodu (jedynie spotkania z położną i to krótkie rozmowy aby) to mam masę wątpliwości i tylko się dołouję i zamartwiam. Bo nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji, kurcze to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, jaki powinien być śluz i ile go ma być, a ostatnio zauważyłam, że mam go dość sporo. Niby nic mnie nie swędzi i nie piecze ale nie wiem ![]() no i z racji tego, że muszę codziennie w pracy chodzić ponad 9h i pracować do końca grudnia to zauważyłam, że brzuch robi się twardawy. Nie ciągnie mnie, na napina się tylko jak dotykam to jest twardy. powiedzcie mi proszę jak to jest? Bo zwariuję ![]() no i nie wiem czy próbować zaklepać miejsce w polskiej klinice tutaj u ginekologa czy zdać się na położną. Ostatnio jak pytałam to mi powiedziała, że jakbym miała infekcję to by mi w moczu wyszła i tyle było rozmowy na ten temat
|
|
|
|
#1660 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie, ktoś niezłe baciki powinien dostać za taką kwotę ![]() Cytat:
![]() Ani mi nie mów... Ja w lesie totalnym jestem z rzeczami. Wózek nie uprany, rzeczy nie posegregowane... Nie mam nowych tetrówek, kosmetyków, przewijaka... |
||||||
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36956023]
Ładna i jakże trafna nazwa faktycznie, ktoś niezłe baciki powinien dostać za taką kwotę ![]() Ale nawet, jak szpital gwarantuje to trzeba mieć ze sobą coś - przecież jak w nocy ci się dziecko przesika, to co zrobisz? będziesz pielęgniarki wołała? ![]() [/QUOTE] Słuszna uwaga z tymi bacikami. A co do ubranek, to zgadzam się, ja w ogóle bym swoje brała, nawet, gdyby szpital mi gwarantował jakieś ciuszki na miejscu - w Olsztynie nie ma takiego zwyczaju, tak więc nie mam dylematu.
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Infekcja nie zawsze wyjdzie w moczu. Ja mam śluzu od początku ciąży więcej, ale zauważyłam różnicę, że ostatnio jest go jeszcze więcej, bez wkładki nie wyjdę nigdzie bo zaraz całe majty mokre. Tylko pochodzę i cieknie od razu cały czas. I też mnie nic nie swędzi, piecze itp. tylko sam śluz. I u lekarki okazało się, że jest infekcja, a mocz wyszedł idealnie. Co do brzucha to jak chodzę więcej to też robi się twardy, więc mi kazała nie przesadzać z chodzeniem, no ale u Ciebie się nie da. A bierzesz magnez ? Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-10-07 o 19:53 |
|
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
![]() Czytam Was i nie mogę nadrobić...dopiero na 30 stronie jestem ![]() Chciałam Wam napisać, że w środę idę do neurologa..gin mnie skierował z racji mojego choróbstwa.. i ma on zadecydować czy cesarka czy jednak naturalnie.. Jeśli planowana cesarka to chyba termin szybszy right? jak to jest? bo pierwsze cc to miałam zaplanowane w ten sam dzień parę godz szybciej ![]() Ahhh tyle mam do napisania jeszcze...a czasu brak ![]() Buziaczki
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie biorę magnezu bo boję się trochę na własną rękę
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
idę chyba dzisiaj wcześniej spać, jakaś zamulona się zrobiłam
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak to jest po porodzie?
Dziecko dostajemy od razu po umyciu, itp i potem ono jest caly czas (dzien i noc) na jednej sali z matka? I to ona je myje, karmi, ubiera, itp? ![]() Wybaczcie banalnosc
|
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę od początku bo przed ciążą zdarzały mi się kurcze łydek i lekarz powiedział, że lepiej zapobiegać, także na twardniejący brzuszek jest polecany. Tylko lepiej brać np z wit b6 lub potasem - wtedy lepiej się wchłania
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-10-07 o 20:19 |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa zapomniałabym.. ;]
byliśmy na spotkaniu z gościem z Hossy, wybraliśmy mieszkanko...(szkoda, że będzie dopiero gotowe na koniec listopada 2013..bo tu za wynajem też trzeba płacić)..ale może jeszcze jedno nam wynajdzie na lipiec.. byliśmy też na spotkaniu z doradcą kredytowym...wszystko ok, będziemy brać na 20 lat..teraz tylko pozbierać wszelkie papierki ![]() już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba gratulacje mieszkania!!! Z ogrodem?
Dziewczyny - kupilismy mi fotel do karmienia hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek
|
#1674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tzn. wiadomo - zmierzyć, zważyć i siup na pierś mamy ![]() Lady, one są MEGA wygodne
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-10-07 o 20:38 |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja my tez w lesie, nie mamy zadnych kosmetykow dla Malego, przewijaka tez brak, rzeczy poporodowych dla siebie, zestawu aventu brak, meble za jakies 2 tyg, wozek tez tak jakos, najgorsze sa te pie.rdo.lki do skompletowania
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-10-07 o 20:45 |
|
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojjjjjjjjj te fotele są eeeeeextra!
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
lenova udanej rocznicy i wszystkiego Najlepszego ja tez spakuje i ciuszki na wyjscie i jakies do przebrania, niby w szpitalu na corcie dawali mi szpitalne, ale zawsze cos sie moze przydac wiec wezme.. co do porodu: W moim szpitalu nie bylo skora do skory - chyba trzeba bedzie sie teraz upomniec kąpały i przebieraly dziecko pielegniarki i dokarmialy mlekiem ewentualnie tez, poza tym mama miala dziecko caly czas przy sobie
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz jedynie co mi pozostało do kupna to kosmetyki, pieluchy
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
a i usmialam sie dzis podczas golenia bo brzuch mi jeszcze nie przeszkadza i nie zaslania ale za to cycki tak
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenova, wszystkiego naj z okazji rocznicy, bawcie się dobrze i nie żałujcie sobie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

a ja się stracham

Jak już pierwsza urodzi (ciekawe zresztą, która
), to będziemy siedziały jak na szpilkach, czekając na wieści o następnej, potem o następnej, i następnej... aż do końca listy. 

) bedzie 3 tys ... no, ale tesciowie maja kupic, a jesli nie dadza na calosc, to chociaz na polowe ... 

to mam masę wątpliwości i tylko się dołouję i zamartwiam. Bo nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji, kurcze to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, jaki powinien być śluz i ile go ma być, a ostatnio zauważyłam, że mam go dość sporo. Niby nic mnie nie swędzi i nie piecze ale nie wiem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
hahaa na totalnym spontanie, meza wyciagnelam do jyska i mam, mama sprezentowala podnozek