|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Od kiedy TŻ ? :)
Ja zapytałabym zwyczajnie. Np: Ostatnio zastanawiałam się co właściwie jest między nami... Albo: Ostatnio poznałam (kogoś tam) i zapytał mnie czy jestem w związku i właściwie nie wiedziałam co mam mu odpowiedzieć, bo nie wiem czy kogoś mam czy nie?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Znaliśmy się 3 lata - chodziliśmy do jednej klasy w liceum, ale była to znajomość na 'cześć' nic więcej, nawet raz ze sobą nie rozmawialiśmy, potem trafiliśmy do jednej grupy na studiach i zaiskrzyło
Nie randkowaliśmy ani razu - połączyło nas wspólne liczenia całek na uczelni i przez maila w okolicach bożego narodzenia na uczelni odważył się złapać mnie za rękę, a na sylwestrze pocałował i od tego momentu wiedzieliśmy oboje, że jesteśmy razem - inaczej się nie dało A randkować zaczęliśmy już będąc związkiem, od tak od pupy strony
|
|
|
|
|
#33 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moim zdaniem by kogoś nazwać Towarzyszem Życia trzeba z nim spędzić (przynajmniej o jeden dzień) więcej niż połowe swego dorosłego, "związkowego" życia (wtedy jest pewność, że ten co był przed ani ten co będzie po, nie zasłuży sobie bardziej na to zaszczytne miano). Średnia życia kobiety w Polsce to 79 lat. Śrenia wieku w którym kobieta wychodzi za mąż to 28 lat (na szybko takie statystyki znalazłem). Nie znalazłem statystyk na temat długości narzeczeństwa (chodzenia) więc niech to będzie 3 lata. I z prostych obliczeń wychodzi, że TŻ-tem statystyczna Polka może nazwać partnera z którym przeżyła 28 lat i taka jest moja odpowiedż na tytułowe pytanie. Zdaje sobie oczywiście sprawę, że wizażowe - określenie "TŻ" ma się tak do prawdziwego Toważysza Życia jak problem, że TŻ zmienił status na facebooku do problemu, że nie ma za co opłacić studiów dla dziecka. Edytowane przez Stary_Pryk Czas edycji: 2012-10-07 o 21:49 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
jestę wieszczę
|
Po ponad 3 latach znajomości
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. ogólnie, niezbyt blisko znalismy się z 5 lat. po spotkaniu na jednym z wesel coś zaskoczyło, spotkaliśmy się chyba 4 razy i po 5 spotkaniu zostaliśmy parą. W przeciągu miesiąca to wszystko się działo
A jak to stwierdzilismy? Zaprosił mnie na grilla, tam pierwszy raz mnie pocałował (ja po pierwszym spotakniu miałam ochotę rzucić się na niego i zacałować ![]() Jesteśmy razem ponad 2 lata. Mam nadzieję, że już na zawsze.
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
A mnie się wydaje, że dziewczyny piszą często TŻ tak po prostu, w ogólnym sensie, bo tak się tutaj przyjęło i używają tego skrótu zamiast określenia"chłopak", "partner"
Wiadomo,że określenie Towarzysz Życia po paru miesiącach znajomości brzmi na wyrost, ale czy to tak ważne?
|
|
#39 | ||
|
MUSEarka
|
Cytat:
Cytat:
Wyraziłam tylko swoje zdanie - część się z nim zgadza, a część szuka zaczepki, byle tylko się pokłócić. Cóż - wizaż!
Muse 21.08.2010 Kraków CLMF 28.08.2011 Reading Festival 23.11.2012 Łódź 14.07.2013 Berlin 14.06.2015 Warszawa OWF 21.08.2016 Kraków LMF 22.06.2019 Kraków Edytowane przez mesarka Czas edycji: 2012-10-07 o 22:26 Powód: literoofka |
||
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
Dla mnie dużo bardziej śmieszne jest nazywanie Towarzyszem Życia, kogoś z kimś się jest 2 tygodnie. (T2T)
Edytowane przez Stary_Pryk Czas edycji: 2012-10-07 o 22:40 |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Spotykaliśmy się jakieś 7 miesięcy na gruncie koleżeńskim (chociaż wiedziałam, że mu się podobam). Później wkradły się jakieś elementy ,,parkowe" - trzymanie za rękę etc. Nazywaliśmy się takimi głupimi przezwiskami (czasy gimnazjum) i pewnego razu nazwał mnie ,,swoją dziewczynką"
Staż: 5 lat.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
U mnie trwalo to 3 miesiace (bez kilku dni)
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie było deklaracji, a jak się spytałam, czy jesteśmy razem, to się zdziwił "no to chyba logiczne".
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
znalismy się 8 lat, jako para od prawie roku
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dziwnie. Znaliśmy się w liceum, ale tylko z widzenia, w życiu mi się nie podobał, nie zwracaliśmy na siebie uwagi. W noc sylwestrową spotkaliśmy się na mieście i kilka godzin po nowym roku byliśmy już ze sobą
Nikt nie wie jak to możliwe, ja również Jesteśmy ze sobą od 5 lat.
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm poznalismy sie w połowie maja, a od tamtego czasu codziennie spotykaliśmy sie taką "ekipą" stałą
pisaliśmy, spotykaliśmy się w wiele osób a zawsze po mnie przychodził/odprowadzał mnie.. 3 tygodnie pozniej sie całowalismy, a tydzien po tym jak sie całowalismy pierwszy raz zostalismy parą i tak juz 4 miesiace prawie
|
|
|
#47 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem czegoś takiego. Dla mnie to bez znaczenia czy któraś z dziewczyn napisze o swoim chłopaku - Tż, czy jakoś inaczej ... Przecież to tylko wymyślone przez kogoś uproszczenie, które jest tylko i wyłącznie na potrzeby forum ... U Ciebie widać jest na odwrót. W każdym bądź razie, problem z tyłka wyciągnięty. ![]() Bo w życiu bym nie pomyślała, żeby do swojego narzeczonego zwracać się tak na co dzień. ![]() I tak naprawdę Toważyszem życia, nie musi być tylko chłop. ![]() Może nim zostać tak praktycznie każdy ... (Ktoś zaufany, z rodziny czy nawet pies). Cytat:
Ładne bajki kolego nam tu wypisujesz ...
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
wracajac do tematu my z tz znalismy sie miesiąc, a potem juz bylismy oficjalnie parą. Niedługo minie 7 lat bycia razem
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Nie randkowaliśmy ani razu - połączyło nas wspólne liczenia całek na uczelni i przez maila
w okolicach bożego narodzenia na uczelni odważył się złapać mnie za rękę, a na sylwestrze pocałował i od tego momentu wiedzieliśmy oboje, że jesteśmy razem - inaczej się nie dało

Wyraziłam tylko swoje zdanie - część się z nim zgadza, a część szuka zaczepki, byle tylko się pokłócić. Cóż - wizaż!