Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 22:14   #4171
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
W ogole to Wasze dzieci też tak szaleją w wanience? My kąpiemy w pokoju na dywanie, po kąpieli wszystko jest mokre, my opatuleni w ręczniki a i tak ubrania mamy mokre, cały dywan, łóżko, ostatnio matę zalał, bo za blisko stała, strasznie macha wszystkimi kończynami a cieszy się przy tym jak nie wiem
To Seba jest jakiś inny Kąpiel chyba lubi, ale od urodzenia jeszcze ani razu nie uśmiechnął się w wodzie! Szaleje na przewijaku jak go namydlam, ale jak tylko wkładamy go do wanienki to robi mega poważną minę i leży jak książę. My go chlapiemy wodą, rozśmieszamy, sami się chichramy, a on nic Czasem sobie tylko ziewnie, ale żeby poruszył ręką czy nogą to nie ma szans

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a czy Wasze dzieci też maj a tak często czkawkę? moja co najmniej 2x dziennie.
Seba ma raz na jakiś czas, ale często u nas czkawki chodzą grupami, tzn. jednego dnia może mieć ze 3, a innego wcale.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
witam wszystkich mam pytanko do mam ktore pieluchowały dziecko moja liwia ma nadal nosic frejke 24 cm czy zamias niej to mogę uzywac tych co kupowałyscie na allegro?lekarz mi kazal jezdzic na kontrole do lekarzy do prokocimia ,ja sie go pytam czy sie pogorszylo on ze nie ale juz tam moge jezdzic dlatego szukam innego w tarnowie ,bo noie mam jak sie dostac do krakowa bo samochodu nie posiadamy i czy moge prosic linka skad kupowalyscie dziekuje
My mamy taką pieluszkę:
http://allegro.pl/szerokie-pieluszko...689862860.html
Kupiłam ją jak Seba miał już ponad 2 miesiące, a zaczęłam używać jak skończył 3 (dopiero wtedy mieliśmy wizytę u ortopedy) i okazało się, że ta pieluszka jest za wąska i musimy wkładać jeszcze pod nią jedną pieluszkę, żeby mu bardziej rozszerzało nóżki. Mam nadzieję, że za niedługo się już jej pozbędziemy

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Joss, na początku, kiedy Maciek zaczął przesypiać całe noce, miałam nieco problemów. No i dyskomfort ogromny jak się budziłam. Mleko zalewało dziecko, tryskało na metr jak nie dalej. teraz luzik.
Co więcej. Przed snem karmię najpierw z lewej, w której mam mniej pokarmu, w tym czasie prawa się pompuje, dosłownie czuję jak napełnia się mlekiem. I dopełniam głodomora z prawej.
Rano karmię z prawej bo nabita jest strasznie. A z lewej dopiero kolejny posiłek, czasami o 9, czasami o 10
O matko, jak ja bym chciała mieć choć w połowie tyle pokarmu! A tak to walczę o każdą kroplę, a i tak nie nadążam. Swoją drogą zastanawiam się jak to jest: niby każda kobieta jest w stanie wykarmić swoje dziecko itd., a ja już próbowałam wszystkich znanych mi sposobów na zwiększenie laktacji i NIC nie działa. Cały czas, od samego początku mam ZA MAŁO pokarmu Nie pomogło nawet odciąganie laktatorem po każdym karmieniu piersią przez jakieś 3 tygodnie. I do tej pory nie wiem co jest grane i dlaczego mój organizm nie odpowiada na potrzeby dziecka.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:32   #4172
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Kurcze szkoda tej Twojej coreczki.A jak mylas mala lub przy przewijaniu nie zauwazylas, ze cos jest nie tak? Ja swoja Oliwke od urodzenia dokladnie w tych miejscach pielegnowalam (chodzi mi tu wlasnie o rozszerzanie, dokladne wymycie wszystkiego), poza tym polozna, ktora do mnie przychodzila mowila mi dokladnie jak postepowac. Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze!
Dzięki No właśnie nie zauważyłam. Gdybym zauważyła, to już dawno poszłabym z tym do lekarza Ja Hanię też od urodzenia dokładnie myję w tych miejscach. Ale nigdy tych malutkich warg nie rozchylałam, bo nawet nie wiem jak to fizycznie zrobić. Moje palce są z pięć razy większe od tych okruszków Obmywałam wacikiem dookoła i przejeżdżałam przez środek. Te wargi wyglądają normalnie, tylko się nie rozchylają

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
O rany całe szczęście, ze to nie jest bolesne dla Hani; Trzymam kciuki i oby szybko dało się to wyleczyc

Dzięki, własnie sobie czytam o tej babce
Dziękujemy

Poczytałaś i jak?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:43   #4173
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
to ile Prezes waży?
W przyszłym tygodniu szczepienie, więc dowiem się dokładnie i napiszę
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:46   #4174
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

przybij 5 my też pociągające nosem
Hania aż bąble nosem puszcza...

no to 5 Krystian chyba pogodził się z fridą mąż nie chce słyszeć o tym katarku do odkurzacza... a ja myślę czy zwykłą fridę da się tak dosztukować i podłączyć
noo tak matka wariatka

ciemieniuchę wyczesałam po nasmarowaniu oliwką szczotką z miękkim silikonowym włosiem... troszkę delikatniejszym niż mężowa broda do której dzieć się czasem tuli

dziś podczas kąpieli ochlapał nam telewizor, chyba trzeba się do łazienki zbierać

ogólnie to jakiś bardziej ruchliwy się zrobił i odpycha się nogami, podnosi tyłek i śmieje się na głos i nie mogę trafić pieluchą by dobrze ją założyć , tak już 2 razy mi przesikał ubranko ale moja wina...

aaaa i najważniejsze próbowałam podać lekarstwo łyżeczką i wypluł .... chyba nie załapał że ma połknąć

Edytowane przez izotropia
Czas edycji: 2012-10-05 o 22:49
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:02   #4175
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ja mam 8 słoiczków jabłek, a w przyszłym tygodniu biorę się za dynie.

W E.Leclerk są desery Bobovita za 1,99 zł, a w Carrefur Pampers 3- 150 szt. za 79,89 zl (0,53 zł/szt).

Szymon przybrał 300g w ciągu miesiąca, skóra znów jest fatalna, noc za nami ciężka. Już nie wiem co robić. Chyba pójdę prywatnie do pediatry, alergologa i dermatologa, bo chcę mu ulżyć i poznać przyczynę, bo może to nie AZS, a coś z jelitami.
Dzieki.
Nie ma u mnie tego sklepu.

Przy alergii, może być też problem z jelitami, np.kolki.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
czasami możesz być zmuszona do kupowania hippa, Alex bobovita pplul dalej niż widział
hmm, zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Gratki
A ja dowiedziałam się, że bratowa w ciąży Nareszcie będzie jakiś kuzyn/kuzynka dla moich chłopaków. Mam starszego brata, ale mu się nie spieszyło, a siostry tż młodsze i na razie też im się nie spieszy...

Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze A jeśli będzie wada, to czy jest możlwość, że jakoś da się to poprawić?
Przeczytałam strasznego
Dzięki Jeśli będzie wada, to chyba tylko aparacik pomoże. Koleżanka mnie kusi żebym pojechała do energoterapeuty(czy jak on się tam nazywa), ale sama nie wiem, nie wiem czy wierzę w takie coś.

Cytat:
Stokrotko doczytała, ze badanie słuchu się wyszło za dobrze, trzymam kciuki następne badanie wyszło lepiej

Mam pytanie, zaczęły mi lecieć włosy ale do tego mam straszny spadek formy. Ciągle chodzę senna i zmęczona. Też tak mialyscie
Dzięki
Co do włosów, ja zaczęłam jeść Bellissę i mam wrażenie że już jest lepiej.

NO I DZIĘKUJĘ TEJ KTÓRA POLECIŁA MI SZAMPON PRZECIWŁUPIEŻOWY CATSY
łupież znika

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Misiu

Cytat:
Szymon bucików jeszcze żadnych nie ma, za to dziś kupiliśmy mu rowerek
pierwszy wizażowy rowerek

Cytat:

Przyznaję, że musimy zmienic pediatrę. Może ktoras ze śląska zna jakiegos dobrego?? Byłyśmy tydzien temu i mowilam wtedy, że małóo je i że moim zdaniem chudnie zamiast przybierac na wadze, a ona, ze jest zbyt ruchliwa i to przez to (spala kalorie). Teraz nawet nie spojrzala, ze bylysmy tydzien temu i nagle stwierdzila, że może jednak zrobic te mofrologie krwi
A jakieś konkretne miasto masz na myśli? My chodzimy do Tarnowskich Gór do dr Bukowskiej. Ja jestem zadowolona.

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, ktore robily sloiczki z jalbkiem - w jakich sloiczkac to robilyscie?? mogą byc takie po deserkach typu bobovita, gerber itp?? nadają się? Innych takich małych nie mam, no chyba że kupię 10 mini koncentratow pomidorowych i je dam do jednego dsuzego slioka z male wykorzystam do jablek??
Ja mam głównie po przecierach, po musztardzie, jeden po pasztecie i te napełniałam całe, potem mam też po dżemach i te napełniałam po połowie i w 3/4. Dobrze że mam teściową "chomika" jak zabraknie to mam jeszcze jednego "chomika" moją mamę

Cytat:
Jabłka obrałam, wydłubałam gniazda, pokroiłam w ćwiartki i nalałam tylko tyle wody, żeby dno garnka zakryła, bo jabłka puszczą soki (rada _agaty). Wyszły super (dwa słoiki sama zjadłam)
Ja nie dałam ani grama wody, nie jest potrzebna.

Cytat:
witam wszystkich mam pytanko do mam ktore pieluchowały dziecko moja liwia ma nadal nosic frejke 24 cm czy zamias niej to mogę uzywac tych co kupowałyscie na allegro?lekarz mi kazal jezdzic na kontrole do lekarzy do prokocimia ,ja sie go pytam czy sie pogorszylo on ze nie ale juz tam moge jezdzic dlatego szukam innego w tarnowie ,bo noie mam jak sie dostac do krakowa bo samochodu nie posiadamy i czy moge prosic linka skad kupowalyscie dziekuje
Wiesz co, ja tam się nie znam, ale wydaje mi się że skoro kazali Ci zakładać frejkę, to lepiej ją zakładaj. Żeby potem mała nie miała krzywych nóżek. Pieluszka ta z alegro nie jest szeroka na 24cm, jest chyba na 18, no i się załamuje, więc jest jeszcze mniej.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:04   #4176
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a czy Wasze dzieci też maj a tak często czkawkę? moja co najmniej 2x dziennie.
Tak. Czasami kilka razy dziennie. Czekam aż sama przejdzie.

Gaabi trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło. Dzięki że o tym napisałaś "ku przestrodze". Mojej Hani nikt tam nie zaglądał (albo zaglądali w szpitalu jak ją zabierali na badania ). Muszę to skontrolować.
Stary 2012-10-05, 23:05   #4177
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
dziś podczas kąpieli ochlapał nam telewizor, chyba trzeba się do łazienki zbierać
o tym samym dziś pomyślałam, miałam kałużę na panelach

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Jedziemy jutro na wesele w trójkę Paulinkę potem odwieziemy i teściowa z nią zostanie
Dobranoc.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-10-05, 23:40   #4178
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A pamiętasz może jakie wyniki miał Borys?
nie pamiętam, ale proszę , tu są ostatnie wyniki
DSC_0007usg.jpg

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 08:07   #4179
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jedziemy jutro na wesele w trójkę Paulinkę potem odwieziemy i teściowa z nią zostanie
Dobranoc.
bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ach... myślałam, myślałam nad zrezygnowaniem z mm...ale kurcze, sama nie wiem, czy nie namieszam małej za bardzo... w sumie mogłabym zrobić przez tydzień "eksperyment" i zobaczyć ile przybrała bez mm
Ważyłam ją w środę , wynik 5960 g ( myślę, że moje już 6 kg waży) więc przez ostatni miesiąc przytyła ok 800 gram w co nadal nie dowierzam Malwinka waży 6800 g ( o ile się nie mylę), kiedyś byłyśmy na spacerze ale to już daaaawno ( Tosia miała najwyżej z 1,5 miesiąca) , to była duża różnica
Begie dobrze pamiętasz, Malwina waży 6800. Kiedy idziemy na spacer?? Dawno się nie widziałyśmy

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A poza tym pochwalę się, że się wzięłam za ćwiczenia trochę i od trzech tygodni codziennie rano ćwiczę, a także - uwaga - BIEGAM. Poranny jogging o 6 funkcjonował u nas w kategorii świetnego żartu Ale co robi z człowiekeiem macierzyństwo
ja już 5 tydzień będę teraz biegać, tyle, że biegam co drugi dzień. o 9. ja muszę najpierw lekkie śniadanie zjeść.

Wczoraj zamówiliśmy ostatnią pizzę w tym roku. od poniedziałku suę porządnie bierzemy za siebie.

Malwina mi dzisiaj psikusa zrobiła. obudziła sie o 1. ale zjadla i pospała do 6 z kawałkiem. teraz poszła spać.
a ja powinnam się zabrać za sprzątanie, bo później idziemy zobaczyć mojego bratanka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 09:28   #4180
GaTTa
Raczkowanie

Hej

Dawno się nie odzywałam ale jakoś z braku czasu.... Mąż chodził na popołudnie do pracy więc spędzałyśmy jej u mojej mamy.

Jesteśmy po drugim usg bioderek wszytko ok. Kontrola jak mała zacznie chodzić
Za to mi się przyplątała choróbsko...
Jak mnie mama rodziła to miałam wyrwane biodro ze stawu i teraz przypomniało o sobie... :/ Najpierw dała znać w ciąży ale nie mogłam mieć robionego prześwietlenie więc teraz mi je wykonali, i wyszła dysplazja stawu biodrowego.... No i zaczynamy leczenie.... Wcześniej nie zwracałam uwagi na bóle bioder ani kolan myślałam, że praca stojąca to jej skutki, ale to jednak nie to... Troszkę podłamałam się.... No ale cóż żyć trzeba dalej. No i muszę zacząć regularnie ćwiczyć, żeby się nie zastać. Lekarz przepisał mi tabletki, ale nie mogę ich brać bo karmię i są przeciwwskazania.
Macierzyński mi się kończy 30 października, więc pisałam podanie o wychowawczy, bo i tak nie mam powrotu do pracy więc chociaż będę miała ciągłość. Posiedzę z mała jeszcze trochę w domu, a później szukam pracy, bo u męża w firmie też coś się wali.... Więcej postojów zakładu mają, na ale cóż taka polityka Fiata...

A nasz Adusia rośnie jak na drożdżach, czuć po noszeniu na rękach
Ładnie przesypia cała noc, ja chodzę wyspana to i lepiej się czuje
Wprowadzamy gluten. Deserki już je, ale po marchewce ma zatwardzenia i nie trawi jej bo jak zjadła to taką sama konsystencję oddała. Ale marchewke z jabłukszkiem pomieszaną to już ok, tylko sama coś je nie pasi. Bo musie z brzoskwiną brzuszek ją bolał.

To chyba wszytsko

Buziaki dla WAs
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:04   #4181
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja używam słoiczków po koncentracie, musztardzie.
trzymam kciuki za wyniki

ja poprosilam lekarke wczoraj o zmierzenie, wczesniej tego nie robiła

mi bobovita pasuje. za to przy gerberze i hippie zakretki mi odskoczyly wczasie pasteryzacji

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Nadają się, nadają U mnie "pomaksiowe" są wciąż w rodzinnym obrocie przetworami Trzeba tylko umiejętnie zakręcić - równo przyłożyć i zakręcić tak dociskając.

Skoro tak piszecie to najwyraźniej się da ale mi nie chwytają

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

[QUOTE=moniczka1302;369304 01]

No tak własnie myslalam, ale takowych nie mam, nawet po musztardzie itp.. wszystko wyrzucam. Dlatego zastanawialam sie czy te sloiki gerber itp dają radę się tak mocno zakręcic.[COLOR="Silver"]

Skoro dziewczyny piszą że im trzymają te słoiczki to może zrób próbę i wypróbuj kilka czy Ci chwycą może się uda.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:11   #4182
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki

:.
Muszę tutaj poszukać jakichś witamin, czarno to widzę. Ale przypomniała mi że mam schowane gdzieś falvit, może to postawi mnie na nogi
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej

Dawno się nie odzywałam ale jakoś z braku czasu.... Mąż chodził na popołudnie do pracy więc spędzałyśmy jej u mojej mamy.

Jesteśmy po drugim usg bioderek wszytko ok. Kontrola jak mała zacznie chodzić
Za to mi się przyplątała choróbsko...
Jak mnie mama rodziła to miałam wyrwane biodro ze stawu i teraz przypomniało o sobie... :/ Najpierw dała znać w ciąży ale nie mogłam mieć robionego prześwietlenie więc teraz mi je wykonali, i wyszła dysplazja stawu biodrowego.... No i zaczynamy leczenie.... Wcześniej nie zwracałam uwagi na bóle bioder ani kolan myślałam, że praca stojąca to jej skutki, ale to jednak nie to... Troszkę podłamałam się.... No ale cóż żyć trzeba dalej. No i muszę zacząć regularnie ćwiczyć, żeby się nie zastać. Lekarz przepisał mi tabletki, ale nie mogę ich brać bo karmię i są przeciwwskazania.
Macierzyński mi się kończy 30 października, więc pisałam podanie o wychowawczy, bo i tak nie mam powrotu do pracy więc chociaż będę miała ciągłość. Posiedzę z mała jeszcze trochę w domu, a później szukam pracy, bo u męża w firmie też coś się wali.... Więcej postojów zakładu mają, na ale cóż taka polityka Fiata...

A nasz Adusia rośnie jak na drożdżach, czuć po noszeniu na rękach
Ładnie przesypia cała noc, ja chodzę wyspana to i lepiej się czuje
Wprowadzamy gluten. Deserki już je, ale po marchewce ma zatwardzenia i nie trawi jej bo jak zjadła to taką sama konsystencję oddała. Ale marchewke z jabłukszkiem pomieszaną to już ok, tylko sama coś je nie pasi. Bo musie z brzoskwiną brzuszek ją bolał.

To chyba wszytsko

Buziaki dla WAs
Zdrowka życzymy

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 13:57   #4183
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
U Was też taka beznadziejna pogoda? Jak tu się wybrać na spacer jak co chwilę pada? Hania śpi, ja siedzę sama bo M. w pracy. Dobrze że wieczorem idziemy na imprezkę do moich rodziców to chociaż ludzi zobaczę.
Jak tam nasze wątkowe chorowitki? Lepiej coś? Buziaczki od e-ciotki.
Stary 2012-10-06, 18:49   #4184
benka99
Rozeznanie

Cytat:

Szymon pluje na lewo i na prawo. Masz jakiś tajemny sposób?

Hehe nie mam mam poprostu małego żarłoka i myślę że czego bym nie podała to i tak by zeżarł

Ja też biegam o 6 rano (czasami o 5:00), gdy niosę Szymona mężowi, żebym mogła ciągiem choć 2 godziny pospać

Ha ha

Cytat:

Czemu nie chcesz żeby z Wami spał, ją bym chciała ale starszy syn do nas przychodzi w nocy i się boję, żeby mu krzywdy nie zrobił jak nie zdarze się obudzić.
Ja lubię jak Maksio z nami śpi, ale na dłuższą metę jest to trochę niewygodne. On się strasznie "rozwala" i zajmuje połowę łóżka, no i boję się że jak mocniej zaśniemy to przez sen go uderzymy albo przygnieciemy.

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
U Was też taka beznadziejna pogoda? Jak tu się wybrać na spacer jak co chwilę pada? Hania śpi, ja siedzę sama bo M. w pracy. Dobrze że wieczorem idziemy na imprezkę do moich rodziców to chociaż ludzi zobaczę.
Jak tam nasze wątkowe chorowitki? Lepiej coś? Buziaczki od e-ciotki.
U nas dziś bardzo ładnie i ciepło

Uwaga, uwaga!! Wczoraj na wieczór zrobiłam Maksiowi 150ml mleka i dodałam 2 łyżeczki kaszki ryżowej jabłkowej i spał od 19.30 do 3.20

A dziś jedliśmy marchewkę z ziemniaczkiem, którą sama ugotowałam bo ostatnio dawałam marchwkę ze słoiczka. Oczywiście małemu bardzo smakowało i płakał jak się skończyło, a dałam mu dość dużą porcję.
Stary 2012-10-06, 19:28   #4185
kism
Wtajemniczenie

Buuu... Znowu jak to w soboty nie ma co czytać To ja coś skrobnę...

Cytat:
U Was też taka beznadziejna pogoda? Jak tu się wybrać na spacer jak co chwilę pada?
U mnie dziś było pięknie, słonecznie i ciepło, ale od jutra też ma być już brzydko... Ale my chodzimy codziennie na spacery, nawet jak pada. Ubranie odpowiednie do temperatury, na wózek folia, ja w kurtce przeciwdeszczowej i wio

My wyczekujemy Kajowych zębów, a tu wielkie wydarzenie w rodzinie - z zaskoczenia Maksowi pierwsza 6-tka wyrosła Co do Kajowych zębów to nie jestem jednak całkiem pewna, bo mamy tak ze dwa dni marudzenia, potem trzy dni spokoju i znowu dwa dni marudzenia, a potem spokój i tak już kilka razy było. Jak ma ciężki dzień, to widać, że Dentinox pomaga, ale jakoś nie widać ciągle zębów
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 20:09   #4186
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Dzieki.
Nie ma u mnie tego sklepu.

Przy alergii, może być też problem z jelitami, np.kolki.

hmm, zobaczymy.

Przeczytałam strasznego
Dzięki Jeśli będzie wada, to chyba tylko aparacik pomoże. Koleżanka mnie kusi żebym pojechała do energoterapeuty(czy jak on się tam nazywa), ale sama nie wiem, nie wiem czy wierzę w takie coś.

Dzięki

łupież znika

pierwszy wizażowy rowerek

A jakieś konkretne miasto masz na myśli? My chodzimy do Tarnowskich Gór do dr Bukowskiej. Ja jestem zadowolona.

Ja mam głównie po przecierach, po musztardzie, jeden po pasztecie i te napełniałam całe, potem mam też po dżemach i te napełniałam po połowie i w 3/4. Dobrze że mam teściową "chomika" jak zabraknie to mam jeszcze jednego "chomika" moją mamę

Ja nie dałam ani grama wody, nie jest potrzebna.

Wiesz co, ja tam się nie znam, ale wydaje mi się że skoro kazali Ci zakładać frejkę, to lepiej ją zakładaj. Żeby potem mała nie miała krzywych nóżek. Pieluszka ta z alegro nie jest szeroka na 24cm, jest chyba na 18, no i się załamuje, więc jest jeszcze mniej.
mówił albo pieluchować albo frejka ,na poczatku nosiła frejke ale ona jest twarda ma nózki zaczerwienione od tego
Stary 2012-10-06, 20:35   #4187
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ja lubię jak Maksio z nami śpi, ale na dłuższą metę jest to trochę niewygodne. On się strasznie "rozwala" i zajmuje połowę łóżka, no i boję się że jak mocniej zaśniemy to przez sen go uderzymy albo przygnieciemy.
.
Oj tam, nie przygnieciecie, mój pierwszy syn ważył 2,1 kg a nic mu się nie stało

MAXIMILIAN
Stary 2012-10-06, 20:43   #4188
benka99
Rozeznanie

Oj to mój klocek ma 8,5kg i niedługo to będzie strach, że on nas przygniecie ;P

Wogóle ulubiona zabawa Maksia ostatnio to jak całuję mu brzuszek i szczekam a on wtedy ciągnie mnie za włosy albo za uszy
Stary 2012-10-07, 08:25   #4189
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
hehe, u mnie to samo, Adaś już koło 9kg na bank waży, więc zaczyna to być groźne :P
Chociaż teraz do 5 śpi w łóżeczku, potem dopiero biorę go do łóżka, bo co chwile je i przysypia.

joss,pewnie, że nie zależy mi na tym, żeby Mały nie był kąpany. dziwi mnie tylko, że takie małe a takie wyczulone na tym punkcie Z jednej strony dobrze, bo ma ten wieczorny rytuał, kąpanie, karmienie przez tatę i chrapanko.

My dzisiaj chrzcimy, dobrze, że nie pada
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 17:42   #4190
anulka4771
Wtajemniczenie

Dla mamuś Atopowych maluszków klik

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:05   #4191
kism
Wtajemniczenie

Halo!
Co to? Wszystkich gdzieś ta jesienna pogoda wywiała?
U nas dziś paskudnie - szaro, buro i ponuro, cały dzień leje.
Z Kajkiem tż był na spacerze, byłam w szoku , bo z Maksem ciężko było mi w ogóle go wygonić na spacer, a teraz z Kajem chodzi o wiele częściej i dziś pierwszy raz był w takim konkretnym deszczu.

rinco, claudik, co powiecie na spotkanie w parku, jak będzie się znowu jakiś słoneczny dzień zapowiadać? Pewnie przy tym zimnie to nie będziemy tyle siedzieć co ostatnio, ale na godzinkę czy dwie można się spotkać

I jeszcze mam dwa wywołania do odpowiedzi...
Timii , co u Was? Jak boląca pierś?
SzmaragdowyKotek, a gdzie Ty się tak długo podziewasz?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 20:47   #4192
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
3 posty na dzień?
To dopiero rekord.
My po imprezce, Hanna była dzielna choć ciocie męczyły ją okropnie, Wyściskana i wycałowana za wszystkie czasy.
Stary 2012-10-07, 21:27   #4193
blueelektron
Rozeznanie

hej

to i ja podbiję frekwencję

Jestem bardzo mocno zakatarzona, dopadło mnie, cieknie z nosa jak z kranu, boję się, że dziecko zaraże, niby też w nocy coś mu w nocy zalegało, ale nie leci mu tak jak mi

co polecacie dla matki karmiącej piersią?
Stary 2012-10-07, 22:19   #4194
_agata
Zakorzenienie

U mnei nuuuuuuuuudyyy.. Maciek śpi dobrze jak zawsze. Dziś zasnął o 19.30
Duuuużo spacerujemy, nawet jak jest brzydka pogoda. U na na deszcz chusta się sprawdza. Wiążemy dzieciaka, pod wielki parasol i idziemy

bluelektron, niewiele można.
Do nosa kup sobie Nasivin, do gardła psikaj TantumVerde albo Hascosept (tańszy odpowiednik). Możesz sobie kropić na poduszkę Olbas, smarować pod nosem maścią majerankową, psikać solą morską i smarkać.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Kalosze muszę sobie kupić.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:57   #4195
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
nie pamiętam, ale proszę , tu są ostatnie wyniki
Załącznik 4918694
my nie dostaliśmy takiej karteczki

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
bawcie się dobrze
dzięki

Cytat:
Muszę tutaj poszukać jakichś witamin, czarno to widzę. Ale przypomniała mi że mam schowane gdzieś falvit, może to postawi mnie na nogi

Zdrowka życzymy
ja sie pochwaliłam, że już mi mniej wypadają, a dziś jak myłam włosy po weselu, to garściami wyłaziły.

Cytat:
mówił albo pieluchować albo frejka ,na poczatku nosiła frejke ale ona jest twarda ma nózki zaczerwienione od tego
aha, no to chociaż pieluchę zakładaj

Cytat:

Wogóle ulubiona zabawa Maksia ostatnio to jak całuję mu brzuszek i szczekam a on wtedy ciągnie mnie za włosy albo za uszy
hehe, Paula też lubi ciągnąć za włosy, a jej ulubiony zabawiacz to kląskanie językiem jest przeszczęśliwa

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dla mamuś Atopowych maluszków klik
dzięki

Napisałam się i mi net wywaliło
No to tylko napiszę, że na weselu było super, tylko Paulinkę musieliśmy szybko odwieźć bo było dla niej za głośno. A tak szczerze to dla nas też. Bardzo bardzo głośno.

KURCZE CO JEST??

.....nadrobiłam tak ogólnie. w ogóle to dziwnie, bo zostawiło mi zacytowane posty ale skasowało moją długą wypowiedź o weselu, nie chce mi się drugi raz pisać.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dobranoc.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-10-07 o 22:28
Stary 2012-10-07, 23:12   #4196
kapukat
Zakorzenienie

a u nas - Adam skończył wczoraj pół rolu - wyczekiwana data zeby wreszcie zasmaskowal czegos nowego i co? nie moge mu nic dac bo przedwczoraj zjadlam kawalek pizzt i tak go wysypalo ze nie sposob by bylo zauwaztc jak na nowe danie reaguje.... mam nadzieje ze w tym tygodniu zaczniemy

Kism pytalas o kciuka - Adam go nie zasysa ao go pozera tak jakby obgryza kosc - a smoczek nadal traktuje jak gryzaczek a jak jest zmeczon\y to smok go tylko irytuje

u nas jesien pelna para - w nocy 3 stopnie w dzien najwiecej 12
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 03:50   #4197
zaaaabcia
Zakorzenienie

To sobie przypomnialam ... melduje sie i ja

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:03   #4198
martula007
Raczkowanie

Witam i ja ze swoim mega krzyczacym szogunem Oliwka

Czy mozna brac podczas karmienia piersia skrzyp polny na wypadajace wlosy? Jak zaczely wypadac mi w 6 tyogdniu po porodzie tak wypadaja dalej w ilosci masakrycznie duzej...

No wlasnie... gdzie jest SzmaragdowyKotek?
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:04   #4199
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry.
Kawą już wypita, mniejszy dziec już poszedł na drzemkę a ją chce też spać. Jedyne to czego mi brakuje to sen, czekam do soboty na męża i będę odsypiac

No i muszę znowu z moja gromadzą pojechać na zakupy bo zepsuła mi się żelazko

MAXIMILIAN
Stary 2012-10-08, 10:21   #4200
moniczka1302
Wtajemniczenie

Witam!

U nas dalej chorobowo, chociaż ja czuję się dobrze (tylko katar został) a Hania... no cóż... w piątek gorączka, ale nie dałam paracetamolu, poiłam ją ile się da herbatką i gorączka spadła przez noc. Smarki lecą aż miło , męczy ją kaszel o spływającej wydzieliny. Jest strasznieeeeee marudna, jak zwykle mało je.

Bylismy dziś u lekarza z wynikami morfologii i żelaza. Morfologia OK, ale żelazo poniżej normy bo 27 (norma od 37...). Lekarka nie zaleciła nic...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Hej!
3 posty na dzień?
To dopiero rekord.
My po imprezce, Hanna była dzielna choć ciocie męczyły ją okropnie, Wyściskana i wycałowana za wszystkie czasy. ;)
Skąd ja to znam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości