Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-07, 22:28   #3211
meiadeleite
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzisiaj zobaczylam dwie malutkie czerwone plamki na majtkach .. no i spanikowalam .. odrazu spakowalam torby do szpitala . Napisze co spakowalam i prosze zeby doswiadczona mama mi podpowiedziala czy cos jeszcze zabrac czy jest ok ..

Dla mnie :
- kartę ciazy , wyniki ( WR, toxo, cytologia , morfologia, mocz, antygen HBs )
grupa krwi - oryginał
Stary 2012-10-07, 22:31   #3212
marti86
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu nie daja ubranek i trzeba miec swoje.liczyc na wszystko na 3 dni.3x body 3x pajac (albo spodenki i kaftaniki) no i po jedej zapasowce ze wszytskiego jak sie nam dziecie osiusia albo co

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

ubezpieczenie!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:37   #3213
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

i za wasza rada kupiam już w rossamnie dwie male buteleczki i przeleje do nich żel pod prysznic i szampon zeby bez sensu nie brac calych opakowan

marti ja mam zwolnienie do 25tego jestem ciekawa jak mi pozniej gin da ..czy na dwa tygodnie czy co czy do terminu porodu czyli do 15tego?jak to jest

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu nie daja ubranek i trzeba miec swoje.liczyc na wszystko na 3 dni.3x body 3x pajac (albo spodenki i kaftaniki) no i po jedej zapasowce ze wszytskiego jak sie nam dziecie osiusia albo co

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

ubezpieczenie!!
heh ostatnio mi znajoma opowidala ze jak spodziewam sie chlopca to mam się rownież spodziewac czestego osiusiania przy zmianie pieluszki

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

dekajka żyjesz?

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-10-07 o 22:34
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:39   #3214
marti86
Zakorzenienie

z tymi zwolnieniami to zalezy od lekarza.moj pewnie mi da normalnie na 4 tyg zeby nie lecialo z macirzynskiego bo jakos mi sie cos o uszy obilo ze na iles przed wyznaczonym terminem juz nie moga wystawiac zwolnien ale nie wiem czy to prawda

Stary 2012-10-07, 22:42   #3215
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

idę spac kochanejeszcze z tż jakis film krotki moze pooglądamy

do jutra
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:42   #3216
marti86
Zakorzenienie

tez ide bo mala musze rano zawiezc do przedszkola.dobrej nocki

Stary 2012-10-07, 22:44   #3217
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
z tymi zwolnieniami to zalezy od lekarza.moj pewnie mi da normalnie na 4 tyg zeby nie lecialo z macirzynskiego bo jakos mi sie cos o uszy obilo ze na iles przed wyznaczonym terminem juz nie moga wystawiac zwolnien ale nie wiem czy to prawda
Chyba 2 tygodnie, wiec dobrze jest zalatwic sprawe z lekarzem, bo inaczej to macierzynski juz leci.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 22:55   #3218
karolamankowa
Zadomowienie

Cześć Kochane,
Nie pisałam dawno ale wszystko nadrobilam bo mąż mnie zabrał na fajny weekend i mnie nie było. Przy okazji zwiedziłismy ta prywatna porodówkę i jestem zachwycona ale i tak nie mam pojęcia czy uda mi się tam dojechać i wogole
Wiecie co, czuje się już taka wielka, a tu jeszcze 7 tygodni...do terminu wg USG...
Przeżyłam Wam wielkie buziaczki, dobrej nocki

Aaa i jeszcze przypomnijciemi , której to mąż w nocy z pięści w poduszkęwalnal i prawie jej nosa nie złamał???? Bo mój oglądał wczoraj do 2 w nocy teksanska masakre Piła mechaniczna i właśnie taki zamach na mnie urządził...ale ja nie spalam od 3 do 5 nad ranem i to mnie uratowalo odsunelam się w ostataniej chwili a on obudził i wpadł w panikę i mało się nie popłakałł ze strachu i wstydu ze mógł mi krzywdę zrobić....
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a teraz pytanie na ktore odpowiedz mnie przeraża

niteczko czy zrobilas juz pranie i prasowanie

proszde pociesxcie nie ze jest ktos kto nie zrobil (najb chodzi mi o babeczki z 8/9miesiaca musze sie jakos podbudowac
kochana- nic w tym temacie nie ruszylam na Twoje pocieszenie

Dobranoc kochane
Stary 2012-10-07, 23:26   #3219
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Witajcie po weekendzie

nie mogę spać, zgaga mnie męczy i nie mogę oddychać, bo mi Mikuś siedzi chyba gdzieś wysoko. Więc postanowiłam Was nadrobić

widzę, że pakowanie toreb na tapecie, muszę wreszcie kupić proszek i wziąć się za to wszystko i ja.

a co do ubranek w szpitalu, u nas chcą tylko kaftaniki, skarpetki, czapeczkę i pieluszki. Nic innego nie zakładają dziecku, tylko do kokonika pakują
Stary 2012-10-07, 23:33   #3220
dyltharra
Raczkowanie

Jeszcze jedno pytanie - jak juz wstaniecie Kupujecie do czyszczenia noska gruszke czy ten okropny aspirator?
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 23:40   #3221
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanie - jak juz wstaniecie Kupujecie do czyszczenia noska gruszke czy ten okropny aspirator?
Ja zakupiłam aspirator

DeKajka mam nadzieję, że jednak Adas jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku

U nas do szpitala nie trzeba mieć żadnych ubranek dla maluszka- jedynie pieluchy, chusteczki nawilżane i oliwkę do ciała.

Dobranoc
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 23:44   #3222
Nicole03
Rozeznanie

Ja przy pierwszym dziecku używałam gruszki i teraz chyba też tak będzie bo sposób w jaki używa się aspiratora czyli to wciąganie przez rurkę do mnie nie przemawia , aspirator ma za to bardzo dobre opinie podobno lepiej ściąga katar

Edytowane przez Nicole03
Czas edycji: 2012-10-07 o 23:52
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 06:55   #3223
DeKajka
Zakorzenienie

Dzien dobry .. ja juz od godziny na nogach .. o 8 wyjezdzamy .. 2 dni w górach .. mm ..

Cytat:
pamietaj o kosmetykach.nie bierz duzo-tylko podstawowe jak krem, do pomywania cos(nie wiem co preferujesz) szampon, odzywke, szczotke do zebow, paste, szczotke do wlosow.wkladki laktacyjne.jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.aha te podklady dla dzidziusia mozna i dla siebie wziac bo czasami przeleci a poscieli za chetnie nam nie zmienia i warto lezec na podkladzie.jak masz jeszcze to wez ze soba nakladki na sutki w razie wu.a teraz bez paniki.ja miesiac przed porodem z Laura mialam jednorazowe plamienie i nic nie bylo wiec niech maly jeszcze posiedzi!!
Cytat:
A KArola wez jeszcze te duze platki nimi bedziesz sobie podmywac krocze wlasnie.bo uwierz mi mycie po porodzie polega na polewaniu i przykladaniu-nie ma mowy o ruchu posuwisto zwrotnym:/
Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

DeKajka dużo tych ubranek dla małego, ale widocznie wszystko zależy od szpitala. U mnie po porodzie w szpitalu ubierają dziecko a ja biorę tylko to czego nie dają czyli czapeczkę, skarpetki i niedrapki, dopiero na wyjście trzeba mieć swoje, ale to Tż przywiezie z domu ubrania dla mnie i dla małego.

U nas w szpitalu nie można chodzić po porodzie w piżamie, tylko w koszuli, bo "tam na dole" musi być przewiew więc spodnie są zabronione.
Cytat:

DeKajka nie wiem czy masz taka mozliwosc ale ja jeszcze wzielam zwykla koszulke na ramiaczka do wejscia do wanny zeby nago tam nie siedziec. a i jeszcze jakas chusteczke taka materialowa do robienia okladow.pamietam ze mi moj byly robil z higienicznej bo nic nie wzielam wiec teraz wezme
Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
grupa krwi - oryginał
Cytat:
ubezpieczenie!!
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
i za wasza rada kupiam już w rossamnie dwie male buteleczki i przeleje do nich żel pod prysznic i szampon zeby bez sensu nie brac calych opakowan

dekajka żyjesz?
Anielko spac poszlam .. wybacz

Z tego co widze to jeszcze musze spakowac płatki ( ale ze mydlane czy kosmetyczne ? ) , chusteczki , kupic maly szampon i plyn do kapieli , spakowac wkladki laktacyjne i nakladki na piersi , 2 dodatkowe podklady do przewijania , koszulke na ramiaczkach, grupe krwi ( odbieram w srode wyniki ) i ubezpieczenie ( musze na uczelni zalatwic ).. a tak to bedzie juz wszystko ..

A to plamienie to takie mikroskopijne bylo , mysle ze jakies naczynko mi peklo czy cos bo od wczoraj spokuj .. nic sie nie dzieje .. no ale torby mam jak cos .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:30   #3224
aerien83
Zadomowienie

Hej ,

ja już od 5 na nogach ale przynajmniej już pranie rozwieszone i zmywarka wstawiona, kawka wypita i raczę się teraz owocową sagą ciężką noc miałam, przed 1 chrupałam migdały bo obudziła mnie zgaga ehhh życie.

Do nosa - gruszka.

DeKajka nie strasz ja torby nie spakuję do 19 października, wtedy mam wizytę u gin. Miłego pobytu w górach

A wszystkim: udanego i spokojnego poniedziałku
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:46   #3225
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzisiaj zobaczylam dwie malutkie czerwone plamki na majtkach .. no i spanikowalam .. odrazu spakowalam torby do szpitala . Napisze co spakowalam i prosze zeby doswiadczona mama mi podpowiedziala czy cos jeszcze zabrac czy jest ok ..

Dla mnie :
- kartę ciazy , wyniki ( WR, toxo, cytologia , morfologia, mocz, antygen HBs )
- 2 reczniki ( jeden jasny drugi ciemny )
- majtki siatkowe
- 2 koszule ( jedna brzydka druga nowa )
- piżamę
- majtki, skarpety ( po 4 pary )
- maszynka jednorazowa
- podpaski
- podklady poporodowe
- szlafrok
- dwa biustonosze do karmienia
- masc na brodawki
- papier toaletowy
- klapki pod prysznic
- kapcie

Dla Adasia :
- papmpersy ( jedynki , 27 sztuk )
- chusteczki nawilzane
- masc posladkowa Ziajka
- 3 pieluchy tetrowe
- 1 pieluszka flanelowa
- 2 podklady do przewijania
- rożek
- recznik
- 4 bodziaki
- 4 pajacyki
- 2 kaftaniki
- 2 sweterki
- spodenki
- 2 x niedrapki
- 3 x skarpetki
- 2 bawelniane czapeczki
- 1 grubsza czapka
- smoczek

Kombinezon na wyjscie przywiezie TŻet ..
Jak myslicie co jeszcze potrzeba ??? Marti Ty pisalas ze masz spakowana torbe .. pomozesz ???
ja mam jeszcze aparat, oczywiście własna kosmetyczkę , kubek i sztućce sobie na w razie czego wrzuć

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Aspirator nie jest okropny :P ja miałam dla ani i to i to i frida była najlepsza na świecie

A my dziś na 16 mamy ostatnia wizyte u dr a potem juz tylko rodzimy - oby nie dziś

Edytowane przez livdragon
Czas edycji: 2012-10-08 o 07:47
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 07:59   #3226
karolamankowa
Zadomowienie

Livdragon,
Jeśli nie chcesz dzisiaj- to trzymam kciuki, żeby nie
I dzięki ze mi o aparcacie fotograficznym przypomnialas!!!!!

DeKajka,
Miłego wyjazdu
Ja jeszcze pakuje plytez ulubiona muzyka

Aerien,
Bidulko...no żeby aż budziła ta zgaga???

Do noska- zdecydowanie aspirator
Stary 2012-10-08, 08:37   #3227
meiadeleite
Raczkowanie

Dzień dobry
Kilka dni temu włączyli u nas kaloryfery i jest nie-do-wytrzymania, jak co roku. W ubiegłą zime stosowalismy jakiś tani nawilżacz, niestety zepsuł się, co było do przewidzenia.
Uświadomiłam sobie dziś, kiedy obudziłam się ze sklejonym gardłem, że maleńkie dziecko absolutnie nie da rady wytrzymać w takim suchym pomieszczeniu. Wieszanie prania/czegoś mokrego na kaloryfery NIC nie daje - wysycha w ciągu pół godziny.

W związku z tym mam pytanie - czy któras z Was stosuje nawilżacz w mieszkaniu i mogłaby ewentualnie polecić jakiś model? Lub odradzić Poszukuję sprawdzonych informacji, w opinie internetowe nie wierzę.

Z góry naprawdę dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Stary 2012-10-08, 08:45   #3228
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Nie nadrabiam, wybaczcie, ale nie mam do tego głowy.

Wczoraj o 6 rano zabił się mój kolega (kupę lat byliśmy sąsiadami) Boże pamiętam jak miał 6 lat to mi kwiatki z pola przynosił bo się zakochał. W sobotę jego brat miał 18 urodziny, była impreza. Podobno rano w niedziele coś mu strzeliło do głowy, wziął kluczyki, wsiadł do auta i pojechał na czołowe... nie wiem nie mogę w to uwierzyć jeszcze...nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie co czuje jego rodzina... Miał 21 lat

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:02   #3229
halwaya
Zakorzenienie

Morning dziewczyki

Dziś pogoda taka jesienna - ale ja nawet lubię. Znajomy wczoraj przyjechał do mojej mieściny i chciał się spotkać, ale ja nie w formie.. no i mam wrażenie, że niewyjściowo już wyglądam Powiedziałam mu, że może następnym razem już z wózeczkiem heheh.

Znów chrapałam Tż się poddał i znów poszedł spać do salonu.. żal mi go no, ale nie wiem jak sobie pomóc..

Co do torby do szpitala to u mnie są jeszcze: wkładki laktacyjne, drobne do automatu czy na parking gazetka - tak na wszelki wypadek.. ładowarka do telefonu, woda energetyczna - moja położna mówiła, że lepsza niż zwykła woda - coś do jedzenia.. no i kosmetyczka podróżna dla mnie.

Miłego dnia dziewczynki..

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość

W związku z tym mam pytanie - czy któras z Was stosuje nawilżacz w mieszkaniu i mogłaby ewentualnie polecić jakiś model? Lub odradzić Poszukuję sprawdzonych informacji, w opinie internetowe nie wierzę.
Mi by się przydał osuszacz.. mam tragiczną sytuacje.. wilgoć zbiera się na szybach, gdy tylko na dworze jest chłodniej niż w środku.. koszmar.
A co do nawilżacza w Twoim przypadku to ja bym kupiła koniecznie jakiś, bo jak widzisz nie da się żyć.. moja ciotka miała coś, ale jej modelu nie będę Ci polecać, bo był głośny.. zwróć na to uwagę, bo na dłuższą metę cicha praca urządzenia to zaleta.

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Wczoraj o 6 rano zabił się mój kolega (kupę lat byliśmy sąsiadami) Boże pamiętam jak miał 6 lat to mi kwiatki z pola przynosił bo się zakochał. W sobotę jego brat miał 18 urodziny, była impreza. Podobno rano w niedziele coś mu strzeliło do głowy, wziął kluczyki, wsiadł do auta i pojechał na czołowe... nie wiem nie mogę w to uwierzyć jeszcze...nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie co czuje jego rodzina... Miał 21 lat
Masakra.. no przykro mi bardzo..
Niepotrzebna śmierć

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:04   #3230
musso4
Zakorzenienie

bry
ja wtrące swoje 5 groszy, do osuszania krocza kupiłam ręczniki papierowe (poprzednio po porodzie też się sprawdziły) takie lepszej jakości, żeby czasami się nie przykleił i nie został i w domu też jakiś czas używałam, wydają mi się bardziej higieniczne niż zwykły ręcznik

a jeśli chodzi o ubranka dla dziecka to w szpiatlu w krórym rodziłam Klaudię, potrzebne były tylko na wyjście do domu, a teraz wiem, że potrzeba również na oddziale mieć, w środę przychodzi do mnie położna, która tam pracuje, to się wypytam co i jak, żeby zbędnych rzeczy nie nabrać
Cytat:
z doświadczenia polecam Fridę, gruszka jest okropna

jeszcze coś miałam napisać, ale nie pamiętam
Stary 2012-10-08, 09:06   #3231
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

moze sie zaopatrze w glicerynke
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Nam na SR polozna mówiła ze jak sie nie moze do kibelka to koniecznie poprosić o czopek glicerynowy i jednak pójść a nie trzymać
Mi dali jakiś mocniejszy czopek i nie powiedzieli na co. A że ze wzgl na wymioty brałam i inne to nie pomyślałam. A byłam pod kroplówką, leciałam z nią niezakręconą a za mną pielęgniarka bo krew mi się aż do zbiorniczka cofnęła

Cytat:
Ja mam gruszkę

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:06   #3232
emylka86
Zakorzenienie

cześć.
wybaczcie ale znów weekend mnie nie było... za to miło go spędziłam w gronie męża i przyjaciół : )

widzę temat toreb był poruszany... a ja nawet jeszcze torby nie mam ; p, ale mam nadzieję że niedługo to nadrobię.

z co ważniejszych rzeczy u mnie/nas: to w czwartek byłam na sr i omawialiśmy plan porodu... w piątek podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest nasze! jak tylko bank przeleje kasę dostajemy klucze i zaczynamy remoncik.... w sobotę byliśmy w zielonej popatrzeć na wózki i wybraliśmy go w końcu! TAKO MONODI to będzie nasz pojazd : ) tylko trzeba go zamówić.... a niedziela, cóż to była typowo leniwa niedziela ; p

dziś zabieram się za latanie po urzędach, bo trzeba wszędzie umowy po-podpisywać... mam nadzieję że sobie poradzę ; p
i w sumie chciałabym by był już piątek, i nasza wizyta... stęskniłam się za widokiem mojego bąbelka : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:12   #3233
sanetka
Zakorzenienie

Od 18.10 w biedronce koc dziecięcy 15 zł i zestaw kąpielowy (okrycie, ręcznik,myjka) za 20zł. Ciekawe jak z jakością tego

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:14   #3234
halwaya
Zakorzenienie

U mnie w lodówce pusto - pora na zakupy dziś.. układam tradycyjnie plan obiadów na tydzień - co macie na obiad - dajcie mi jakąś inspiracje - please

Nawet soki mi się pokończyły.. o wodzie siedzę
Dziś po południu będziemy grasować po sklepie - nie lubie tego - więc im lepsza lista tym szybciej się uwiniemy.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
z co ważniejszych rzeczy u mnie/nas: to w czwartek byłam na sr i omawialiśmy plan porodu... w piątek podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest nasze! jak tylko bank przeleje kasę dostajemy klucze i zaczynamy remoncik.... w sobotę byliśmy w zielonej popatrzeć na wózki i wybraliśmy go w końcu! TAKO MONODI to będzie nasz pojazd : ) tylko trzeba go zamówić.... a niedziela, cóż to była typowo leniwa niedziela ; p

dziś zabieram się za latanie po urzędach, bo trzeba wszędzie umowy po-podpisywać... mam nadzieję że sobie poradzę ; p
i w sumie chciałabym by był już piątek, i nasza wizyta... stęskniłam się za widokiem mojego bąbelka : )
za mieszkanie
powodzenia z załatwianiem spraw i na wizycie

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-08 o 09:16
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:15   #3235
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
hej

Ja po weselu...przyszliśmy przed 3! Odsypiam cały dzień.Boże jak ja się nażarłam Ale było nawet fajnie,trochę potańczyłam,ale najwięcej siedziałam i żarłąm Strasznie boli mnie d.upa od tego siedzenia.jutro wrzucę fotki bo dziś mi się nic nie chcę.Idę dalej leżeć.Do jutro laseczki
ee to super

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko odnośnie właśnie hmm recznika, czy brać dla Małej ten co kupiłam z kapturkiem kaczuszka itd czy jakiś z domu zwykły w sensie do czego dokładnie oni bedą go używać nie wiem wycierac bezpośrednio po wyjęciu czy normalnie po wykapaniu...?
u nas wycierają do reczniczka z domu, żeby dziecko miało styczność z "naszymi" bakteriami..

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kurcze znow glowka rosnie jak jest szczelny zbiorniczek,na szczescie chociaz hemoglobina troszke narasta wiec narazie czekaja z transfuzją...moja mała ma jesc 45 ml ,dzis wypila z cyca 20 a potem jeszcze 50 z butli...ma juz 2,3 kg!!!!!Chociaz tyle z dobrych wiadomosci
dobrze że mała przybiera i ma apetyt za główkę

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze aparat, oczywiście własna kosmetyczkę , kubek i sztućce sobie na w razie czego wrzuć

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Aspirator nie jest okropny :P ja miałam dla ani i to i to i frida była najlepsza na świecie

A my dziś na 16 mamy ostatnia wizyte u dr a potem juz tylko rodzimy - oby nie dziś
za wizytę

Laski sezon na rozpakowywanie zaczyna sie w listopadzie więc zagadajcie do dzieciaczków bo jeszcze nie czas na to

DeKajka miłego wypoczynku
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:20   #3236
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Mamusie

Ja już od 7 na nogach, bo z mężem jechałam do laboratorium aby oddac ten wymaz z pochwy na GPS a później do Netto, bo kupiliśmy suszarkę nad wannę i taką zakładaną na grzejnik. Kupiłam jeszcze 10 l pojemnik na proszek do prania.

Jak na złośc coś stało się z dekoderem, bo nie mam TV Wszystko opłacone a tu wyłączyli mi program! Mąż wróci to może coś wymyśli Na szczęście nagranych mam parę filmów na dekoderze to włącze aby chociaż coś leciało w tle, bo nie lubię ciszy

Jasiu- bardzo mi przykro z powodu kolegi..

Karolka- udanego wypoczynku ! Zazdroszczę Ci tego powietrza górskiego

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badanka ! No i gratki za nowe tygodnie

...................

P.S.. Dzisiaj pojawił mi sie jakiś glutowaty śluz Przez całą ciąże takiego nie miałam..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:22   #3237
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie

Ja już od 7 na nogach, bo z mężem jechałam do laboratorium aby oddac ten wymaz z pochwy na GPS a później do Netto, bo kupiliśmy suszarkę nad wannę i taką zakładaną na grzejnik. Kupiłam jeszcze 10 l pojemnik na proszek do prania.

Jak na złośc coś stało się z dekoderem, bo nie mam TV Wszystko opłacone a tu wyłączyli mi program! Mąż wróci to może coś wymyśli Na szczęście nagranych mam parę filmów na dekoderze to włącze aby chociaż coś leciało w tle, bo nie lubię ciszy

Jasiu- bardzo mi przykro z powodu kolegi..

Karolka- udanego wypoczynku ! Zazdroszczę Ci tego powietrza górskiego

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badanka ! No i gratki za nowe tygodnie

...................

P.S.. Dzisiaj pojawił mi sie jakiś glutowaty śluz Przez całą ciąże takiego nie miałam..
ci glutowaty, a ja znów mam wodnisty ;/ dobrze ze juz niedlugo wizyta, bo nie podoba mi sie on

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:23   #3238
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Dziewczyny ja jeszcze zahaczę o temat majtek poporodowych. Kupiłam takie (6 sztuk), zwykłe z siateczki. Czy lepiej miec luźniejsze czy takie dopasowane ? Do nich jeszcze muszę kupić podpaski, tak?
Stary 2012-10-08, 09:24   #3239
karolamankowa
Zadomowienie

Meiadeleite,
Jak tylko wrócę do domu to Ci napisze jak sie nazywa ten mój nawilzacz. Mogę go gorąco polecić- tylko on jest na min. 30 metrów i jest duży. Ale działa perfekcyjnie. Jak jest zimno to można ustawic gorąca pare, żeby nie ochlodzić pomieszczenia dodatkowo. Jest naprawdę super tylko ja go używam w salonie i napewno kupię do pokoju małej jakis mniejszy tej samej firmy.

Halawaya,
Masz racje jeśli nie czujesz sie ok to nie zmuszaj sie do wizyt i spotkań z przyjaciółmi/znajomymi. Masz sie czuć komfortowo przecież i lepiej niech wszyscy to zrozumieją;-)
Stary 2012-10-08, 09:25   #3240
ImmortalWoman
Zakorzenienie

zamawiała któraś z was u nich łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...672541124.html ??
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości