|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu nie daja ubranek i trzeba miec swoje.liczyc na wszystko na 3 dni.3x body 3x pajac (albo spodenki i kaftaniki) no i po jedej zapasowce ze wszytskiego jak sie nam dziecie osiusia albo co
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- ubezpieczenie!! |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
i za wasza rada kupiam już w rossamnie dwie male buteleczki i przeleje do nich żel pod prysznic i szampon zeby bez sensu nie brac calych opakowan
marti ja mam zwolnienie do 25tego jestem ciekawa jak mi pozniej gin da ..czy na dwa tygodnie czy co czy do terminu porodu czyli do 15tego?jak to jest ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- dekajka żyjesz? Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-10-07 o 22:34 |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi zwolnieniami to zalezy od lekarza.moj pewnie mi da normalnie na 4 tyg zeby nie lecialo z macirzynskiego bo jakos mi sie cos o uszy obilo ze na iles przed wyznaczonym terminem juz nie moga wystawiac zwolnien ale nie wiem czy to prawda
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
idę spac kochane
![]() do jutra |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
tez ide bo mala musze rano zawiezc do przedszkola.dobrej nocki
|
|
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
Chyba 2 tygodnie, wiec dobrze jest zalatwic sprawe z lekarzem, bo inaczej to macierzynski juz leci.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
Nie pisałam dawno ale wszystko nadrobilam bo mąż mnie zabrał na fajny weekend i mnie nie było. Przy okazji zwiedziłismy ta prywatna porodówkę i jestem zachwycona ale i tak nie mam pojęcia czy uda mi się tam dojechać i wogole![]() Wiecie co, czuje się już taka wielka, a tu jeszcze 7 tygodni...do terminu wg USG... Przeżyłam Wam wielkie buziaczki, dobrej nocki Aaa i jeszcze przypomnijciemi , której to mąż w nocy z pięści w poduszkęwalnal i prawie jej nosa nie złamał???? Bo mój oglądał wczoraj do 2 w nocy teksanska masakre Piła mechaniczna i właśnie taki zamach na mnie urządził...ale ja nie spalam od 3 do 5 nad ranem i to mnie uratowalo odsunelam się w ostataniej chwili a on obudził i wpadł w panikę i mało się nie popłakałł ze strachu i wstydu ze mógł mi krzywdę zrobić....Cytat:
Dobranoc kochane
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
nie mogę spać, zgaga mnie męczy i nie mogę oddychać, bo mi Mikuś siedzi chyba gdzieś wysoko. Więc postanowiłam Was nadrobić widzę, że pakowanie toreb na tapecie, muszę wreszcie kupić proszek i wziąć się za to wszystko i ja. a co do ubranek w szpitalu, u nas chcą tylko kaftaniki, skarpetki, czapeczkę i pieluszki. Nic innego nie zakładają dziecku, tylko do kokonika pakują
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno pytanie - jak juz wstaniecie
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DeKajka mam nadzieję, że jednak Adas jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku U nas do szpitala nie trzeba mieć żadnych ubranek dla maluszka- jedynie pieluchy, chusteczki nawilżane i oliwkę do ciała. Dobranoc
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
Ja przy pierwszym dziecku używałam gruszki i teraz chyba też tak będzie bo sposób w jaki używa się aspiratora czyli to wciąganie przez rurkę do mnie nie przemawia
, aspirator ma za to bardzo dobre opinie podobno lepiej ściąga katar
Edytowane przez Nicole03 Czas edycji: 2012-10-07 o 23:52 |
|
|
|
#3223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry .. ja juz od godziny na nogach .. o 8 wyjezdzamy .. 2 dni w górach .. mm ..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co widze to jeszcze musze spakowac płatki ( ale ze mydlane czy kosmetyczne ? ) , chusteczki , kupic maly szampon i plyn do kapieli , spakowac wkladki laktacyjne i nakladki na piersi , 2 dodatkowe podklady do przewijania , koszulke na ramiaczkach, grupe krwi ( odbieram w srode wyniki ) i ubezpieczenie ( musze na uczelni zalatwic ).. a tak to bedzie juz wszystko .. A to plamienie to takie mikroskopijne bylo , mysle ze jakies naczynko mi peklo czy cos bo od wczoraj spokuj .. nic sie nie dzieje .. no ale torby mam jak cos .
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja już od 5 na nogach ale przynajmniej już pranie rozwieszone i zmywarka wstawiona, kawka wypita i raczę się teraz owocową sagą ciężką noc miałam, przed 1 chrupałam migdały bo obudziła mnie zgaga ehhh życie.Do nosa - gruszka. DeKajka nie strasz ja torby nie spakuję do 19 października, wtedy mam wizytę u gin. Miłego pobytu w górach A wszystkim: udanego i spokojnego poniedziałku
|
|
|
|
#3225 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() A my dziś na 16 mamy ostatnia wizyte u dr a potem juz tylko rodzimy - oby nie dziś
Edytowane przez livdragon Czas edycji: 2012-10-08 o 07:47 |
||
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Livdragon,
Jeśli nie chcesz dzisiaj- to trzymam kciuki, żeby nie ![]() I dzięki ze mi o aparcacie fotograficznym przypomnialas!!!!! DeKajka, Miłego wyjazdu Ja jeszcze pakuje plytez ulubiona muzyka Aerien, Bidulko...no żeby aż budziła ta zgaga??? Do noska- zdecydowanie aspirator
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Kilka dni temu włączyli u nas kaloryfery i jest nie-do-wytrzymania, jak co roku. W ubiegłą zime stosowalismy jakiś tani nawilżacz, niestety zepsuł się, co było do przewidzenia. Uświadomiłam sobie dziś, kiedy obudziłam się ze sklejonym gardłem, że maleńkie dziecko absolutnie nie da rady wytrzymać w takim suchym pomieszczeniu. Wieszanie prania/czegoś mokrego na kaloryfery NIC nie daje - wysycha w ciągu pół godziny. W związku z tym mam pytanie - czy któras z Was stosuje nawilżacz w mieszkaniu i mogłaby ewentualnie polecić jakiś model? Lub odradzić Poszukuję sprawdzonych informacji, w opinie internetowe nie wierzę.Z góry naprawdę dziękuję za wszystkie odpowiedzi
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Nie nadrabiam, wybaczcie, ale nie mam do tego głowy. Wczoraj o 6 rano zabił się mój kolega (kupę lat byliśmy sąsiadami) Boże pamiętam jak miał 6 lat to mi kwiatki z pola przynosił bo się zakochał. W sobotę jego brat miał 18 urodziny, była impreza. Podobno rano w niedziele coś mu strzeliło do głowy, wziął kluczyki, wsiadł do auta i pojechał na czołowe... nie wiem nie mogę w to uwierzyć jeszcze...nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie co czuje jego rodzina... Miał 21 lat ![]() ![]() ![]()
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Morning dziewczyki
![]() Dziś pogoda taka jesienna - ale ja nawet lubię. Znajomy wczoraj przyjechał do mojej mieściny i chciał się spotkać, ale ja nie w formie.. no i mam wrażenie, że niewyjściowo już wyglądam Powiedziałam mu, że może następnym razem już z wózeczkiem heheh.Znów chrapałam Tż się poddał i znów poszedł spać do salonu.. żal mi go no, ale nie wiem jak sobie pomóc..Co do torby do szpitala to u mnie są jeszcze: wkładki laktacyjne, drobne do automatu czy na parking gazetka - tak na wszelki wypadek.. ładowarka do telefonu, woda energetyczna - moja położna mówiła, że lepsza niż zwykła woda - coś do jedzenia.. no i kosmetyczka podróżna dla mnie.Miłego dnia dziewczynki.. ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
A co do nawilżacza w Twoim przypadku to ja bym kupiła koniecznie jakiś, bo jak widzisz nie da się żyć.. moja ciotka miała coś, ale jej modelu nie będę Ci polecać, bo był głośny.. zwróć na to uwagę, bo na dłuższą metę cicha praca urządzenia to zaleta. Cytat:
Niepotrzebna śmierć
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() ja wtrące swoje 5 groszy, do osuszania krocza kupiłam ręczniki papierowe (poprzednio po porodzie też się sprawdziły) takie lepszej jakości, żeby czasami się nie przykleił i nie został ![]() a jeśli chodzi o ubranka dla dziecka to w szpiatlu w krórym rodziłam Klaudię, potrzebne były tylko na wyjście do domu, a teraz wiem, że potrzeba również na oddziale mieć, w środę przychodzi do mnie położna, która tam pracuje, to się wypytam co i jak, żeby zbędnych rzeczy nie nabrać ![]() Cytat:
jeszcze coś miałam napisać, ale nie pamiętam
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam gruszkę
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
wybaczcie ale znów weekend mnie nie było... za to miło go spędziłam w gronie męża i przyjaciół : ) widzę temat toreb był poruszany... a ja nawet jeszcze torby nie mam ; p, ale mam nadzieję że niedługo to nadrobię. z co ważniejszych rzeczy u mnie/nas: to w czwartek byłam na sr i omawialiśmy plan porodu... w piątek podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest nasze! jak tylko bank przeleje kasę dostajemy klucze i zaczynamy remoncik.... w sobotę byliśmy w zielonej popatrzeć na wózki i wybraliśmy go w końcu! TAKO MONODI to będzie nasz pojazd : ) tylko trzeba go zamówić.... a niedziela, cóż to była typowo leniwa niedziela ; p dziś zabieram się za latanie po urzędach, bo trzeba wszędzie umowy po-podpisywać... mam nadzieję że sobie poradzę ; p i w sumie chciałabym by był już piątek, i nasza wizyta... stęskniłam się za widokiem mojego bąbelka : ) |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Od 18.10 w biedronce koc dziecięcy 15 zł i zestaw kąpielowy (okrycie, ręcznik,myjka) za 20zł. Ciekawe jak z jakością tego
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w lodówce pusto - pora na zakupy dziś.. układam tradycyjnie plan obiadów na tydzień - co macie na obiad - dajcie mi jakąś inspiracje - please
![]() Nawet soki mi się pokończyły.. o wodzie siedzę Dziś po południu będziemy grasować po sklepie - nie lubie tego - więc im lepsza lista tym szybciej się uwiniemy. Cytat:
za mieszkaniepowodzenia z załatwianiem spraw i na wizycie
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-08 o 09:16 |
|
|
|
|
#3235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za główkęCytat:
za wizytęLaski sezon na rozpakowywanie zaczyna sie w listopadzie więc zagadajcie do dzieciaczków bo jeszcze nie czas na to ![]() DeKajka miłego wypoczynku
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie
Ja już od 7 na nogach, bo z mężem jechałam do laboratorium aby oddac ten wymaz z pochwy na GPS a później do Netto, bo kupiliśmy suszarkę nad wannę i taką zakładaną na grzejnik. Kupiłam jeszcze 10 l pojemnik na proszek do prania. Jak na złośc coś stało się z dekoderem, bo nie mam TV Na szczęście nagranych mam parę filmów na dekoderze to włącze aby chociaż coś leciało w tle, bo nie lubię ciszy ![]() Jasiu- bardzo mi przykro z powodu kolegi.. Karolka- udanego wypoczynku ! Zazdroszczę Ci tego powietrza górskiego ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badanka ! No i gratki za nowe tygodnie ![]() ................... P.S.. Dzisiaj pojawił mi sie jakiś glutowaty śluz Przez całą ciąże takiego nie miałam..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja jeszcze zahaczę o temat majtek poporodowych. Kupiłam takie (6 sztuk), zwykłe z siateczki. Czy lepiej miec luźniejsze czy takie dopasowane ? Do nich jeszcze muszę kupić podpaski, tak?
|
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Meiadeleite,
Jak tylko wrócę do domu to Ci napisze jak sie nazywa ten mój nawilzacz. Mogę go gorąco polecić- tylko on jest na min. 30 metrów i jest duży. Ale działa perfekcyjnie. Jak jest zimno to można ustawic gorąca pare, żeby nie ochlodzić pomieszczenia dodatkowo. Jest naprawdę super tylko ja go używam w salonie i napewno kupię do pokoju małej jakis mniejszy tej samej firmy. Halawaya, Masz racje jeśli nie czujesz sie ok to nie zmuszaj sie do wizyt i spotkań z przyjaciółmi/znajomymi. Masz sie czuć komfortowo przecież i lepiej niech wszyscy to zrozumieją;-)
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
zamawiała któraś z was u nich łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...672541124.html ??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

) , chusteczki , kupic maly szampon i plyn do kapieli , spakowac wkladki laktacyjne i nakladki na piersi , 2 dodatkowe podklady do przewijania , koszulke na ramiaczkach, grupe krwi ( odbieram w srode wyniki ) i ubezpieczenie ( musze na uczelni zalatwic ).. a tak to bedzie juz wszystko ..
ale przynajmniej już pranie rozwieszone i zmywarka wstawiona, kawka wypita i raczę się teraz owocową sagą
ciężką noc miałam, przed 1 chrupałam migdały bo obudziła mnie zgaga
ja torby nie spakuję do 19 października, wtedy mam wizytę u gin. Miłego pobytu w górach

Powiedziałam mu, że może następnym razem już z wózeczkiem heheh.
Adam 18.11.2012

za mieszkanie
za główkę