Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-08, 08:09   #1981
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczynki - kupiliśmy z mężem ze 2 tyg. temu telewizor samsung smart i od czasu do czasu co kilka dni sam się włącza w nocy! nie wiem o co może chodzić czytam na necie ale nic nie ma podobnego o tym prócz tego, że to duchy i żebym zamówiła egzorcystę
spróbuj pilot wynieść do innego pokoju..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:11   #1982
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki - kupiliśmy z mężem ze 2 tyg. temu telewizor samsung smart i od czasu do czasu co kilka dni sam się włącza w nocy! nie wiem o co może chodzić czytam na necie ale nic nie ma podobnego o tym prócz tego, że to duchy i żebym zamówiła egzorcystę
ja bym sie udala tam gdzie kupiliscie moze macie zaznaczoną jakas opcje ze ma sie wlaczac w jakies dni o jakiejs godzinie tak jak z budzikiem tak jak mozna zaprogramowac wyłaczanie tv tak i wlaczanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

mam pytanie, jak chodzicie robić badania (morfo, jakieś HIV, HBS itp.) to zawsze chodzicie z samego rana? czy można później?
Ja zawsze chodziłam rano, ale teraz po pierwsze mi się nie chce tak wcześnie przed 7, a po drugie nie mam z kim córki zostawić..
ja sie zawsze w rejestracji pytam czy musza byc badania rano np Hiv i Hbs robilam po pracy czyli ok 16.30 ale na morfologie kazala mi przyjsc rano
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:14   #1983
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja sie zawsze w rejestracji pytam czy musza byc badania rano np Hiv i Hbs robilam po pracy czyli ok 16.30 ale na morfologie kazala mi przyjsc rano
to jednak pójdę rano.. bo nie chce mi się dwa razy chodzić..

a jest takie badanie cukier z krwi na czczo, albo glukoza z krwi na czczo..
która to poprawna forma? mi się wydawało, że to to samo, ale już nie wiem.. robiła któraś?

Stary 2012-10-08, 08:24   #1984
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
płaszczyk i pościel przecudne
płaszczyk jeden z moich ulubionych, super jest, szkoda że już za mały

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
strippi, ale z Ciebie bizneswoman
haha dziś też już 100zł zarobiłam

Cytat:
Ale miała szybki poród co?;D też tak chce piękna, nieumęczona, 3 parcia i jest
moja znajoma urodziła 2 dziecko parę dni temu i poród jej trwał 5 min

Cytat:

a co to ten czaprak

wiesz co ja to bym jej powiedziała ze chciałabyś odzyskać w marcu leżaczek, mate itp juz teraz. Jak to tz-ta brata zona to w sumie bliska rodzina a zresztą powinna zrozumiec ze to twoje i nie bedziesz drugiego kupować. Wiec uprzedz ją wczesniej i myślę że nie bedzie problemy
czaprak to takie coś co się ubiera pod siodło
zazwyczaj w różnych kolorach
np
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/139/2903#i
bądź
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/126/2501#i

i tak zrobię

Cytat:
to chyba tak samo jak z tym filmem "duch"

Cytat:
czy to ten z papugą był?
jak tak to rozumiem wybór, też zwrócił moją uwagę..
a co do kołyski to masz już jakąś na oku, też myślałam nad kupnem.. czy to jest ta do ok 4 miesiąca?

mi nikt nic nie dał, bo moja córa była pierwszą dziewczynką.. ja pożyczyłam męża siostrze dwie siaty ciuszków, bo się upominała, chociaż ja nie miałam ochoty wcale jej pożyczać, ale ona teraz mówi, że "nie będzie Ci potrzebne bo będziesz mieć syna"
ja ogólnie nie uznaję pożyczania, dawania..
mogę odkupić.. wtedy tak.. bo później jak się coś poplami, to pretensje nie potrzebne..

sama sobie kupię wyprawkę i tyle.. jakoś dam radę..
tak, ta z papugą cudna jest
będzie pasować do pokoiku bo ściany mają być biało-niebieskie i meble biało-zielone z niebieskimi uchwytami
do tego jakieś żółte i czerwone dodatki i już pokoik zrobiony hehe
Stary 2012-10-08, 08:26   #1985
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
a zmian ty nie musisz w zusie pracodawca zmienia i nazwisko i adres wiec spokojnie
Dziękuję kochane *

Wrzucam Wam zdjęcie spodnicy i przepraszam za jakość oraz moje skarpetki, ale chciałam pokazać Wam jej długość. Jej skład to 95% bawełny i 5% elastenu. Jest bardzo podatna, ale nie rozciągnie się z czasem. bardzo wygodna, nie uwiera brzuszka. Pasuje i do koszuli, i do t-shirtu. Moja ma kolor dojrzałej śliwki, ale nie wiem czy są inne, bo moja mama ma talent do wyszukiwania ostatnich sztuk. Pytałam u siebie w TM, ale mówili, że trzeba zaglądać, bo rożnie dostawy mają.

Co do getrów, to już je prałam i na niczym nie ucierpiały. 19,99 zarówno getry jak i spódnica, a jak będzie dobrze to wykorzysta się je przez większość ciąży )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0388.jpg (101,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0389.jpg (106,0 KB, 52 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:31   #1986
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie tak, trzeba zapytać które trzeba na czczo a które nie.

Cytat:

która to poprawna forma? mi się wydawało, że to to samo, ale już nie wiem.. robiła któraś?
Mi się wydaje, że nazwę stosuje się wymiennie, nie robiłam jeszcze bo to dopiero między 24 a 28 tyg zlecają. Więc kupa czasu jeszcze...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

czarny flamaster brzuszek już widać. Ślicznie
Stary 2012-10-08, 08:32   #1987
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wyszłam za mąż i jestem w trakcie wyrabiania nowego dowodu, prawa jazdy itd. Oczywiście muszę zmienić dyskietkę w NFZ, dane w OFE, ale to dopiero jak dostane dowód czyli gdzieś koło 29 października (przeciąga się to, bo zmieniłam również miejsce zameldowania).
Czy muszę jechać również do ZUSu i zmieniać tam swoje dane? Wiem, że moja szefowa zgłaszała zmianę mojego nazwiska, bo potrzebowała akt ślubu. Ale czy ja również musze w tym kierunku cos robic? Nie wiem czy czasowo zdążę. W listopadzie mam iść na L4 więc chciałabym mieć na papierku od lekarza nowe dane. Zmienię w kartotece lekarskiej, bo mam na to dokumenty inne niż dowód osobisty, ale co z tym ZUSem?
Rok temu również zmieniałam wszystkie dokumenty i do Zusu żadnego zaświadczenia nie zanosiłam.

Cytat:
wiesz co ja to bym jej powiedziała ze chciałabyś odzyskać w marcu leżaczek, mate itp juz teraz. Jak to tz-ta brata zona to w sumie bliska rodzina a zresztą powinna zrozumiec ze to twoje i nie bedziesz drugiego kupować. Wiec uprzedz ją wczesniej i myślę że nie bedzie problemy
Też bym tak powiedziała, tym bardziej, że to na prawdę bliska rodzina i na pewno zrozumie. W sumie ja na jej miejscu to sama bym zapytała kiedy mam oddać.

Wiecie co ostatnio Wam mówiłam, że nic mi się nie śni a jak już to i tak nie pamiętam co. No i dzisiaj śniło mi się, że miałam urodziny no i babcia szła za mną żeby mi dać prezent ja nie chciałam bo myślałam, że pieniądze ale w końcu dogoniła mnie i dała mi różaniec
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:33   #1988
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna macie tam w niemczech taką księgarnie jak empik? duża najlepiej tania księgarnia ze stroną www ? i jakby jakiś sklep dla dzieci typu smyk to też poproszę www
najpopularniejszy serwis, gdzie kupuje ksiazki to www.amazon.de (przesylka bezplatna od 20€), zawsze szybko, bezproblemowo, bardzo polecam!
ewentualnie jest jeszcze www.buecher.de tam przesylka jest bezplatna, raz zamawialam, ale to bylo juz tak dawno, ze nawet nie wiem, jak z tempem wysylki.

aha... ksiazki w Niemczech maja stale ceny, w kazdej ksiegarni, czy to internetowej czy zwyklej ceny za ksiazke sa takie same. Taniej mozna kupic tylko ksiazke uzywana lub w jakies promocji. na amazon tez jest mozliwosc zakupu wlasnie tanszej ksiazki (czesto te uzywane sa jak nowe (a czesto sa nowe), a mozna kilka euro zaoszczedzic)

np. http://www.amazon.de/Alles-%C3%BCber...9681349&sr=8-1
na dole jest odnosnik 18 gebraucht: http://www.amazon.de/gp/offer-listin...condition=used

a co do dzieciecych rzeczy to nie wiem... jeszcze sie nie interesowalam tym tematem

u nas czesto widze reklamy: http://www.baby-markt.de/
i http://www.baby-walz.de/
ale nie wiem, jak ceny, czy warto itp.
Stary 2012-10-08, 08:35   #1989
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
normlane to glukoza a jesli mowisz o tych co sie pije takie świństwo kilka razy to mi na to mówili z Julką "test obciązenia glukozą" nie wiem czy o to ci chodziło czy nie

Cytat:
Dziękuję kochane *

Wrzucam Wam zdjęcie spodnicy i przepraszam za jakość oraz moje skarpetki, ale chciałam pokazać Wam jej długość. Jej skład to 95% bawełny i 5% elastenu. Jest bardzo podatna, ale nie rozciągnie się z czasem. bardzo wygodna, nie uwiera brzuszka. Pasuje i do koszuli, i do t-shirtu. Moja ma kolor dojrzałej śliwki, ale nie wiem czy są inne, bo moja mama ma talent do wyszukiwania ostatnich sztuk. Pytałam u siebie w TM, ale mówili, że trzeba zaglądać, bo rożnie dostawy mają.

Co do getrów, to już je prałam i na niczym nie ucierpiały. 19,99 zarówno getry jak i spódnica, a jak będzie dobrze to wykorzysta się je przez większość ciąży )
no super spódniczka i za taką cene to i ja bym kupiła sobie, musze sie wybrac dzis do tego sklepu ciekawe czy bedzie
Stary 2012-10-08, 08:35   #1990
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
to jednak pójdę rano.. bo nie chce mi się dwa razy chodzić..

Mi ostatnio szefowa mówiła, że jak bede robić glukoze na czczo, to mam wziąc ze soba pół cytryny, bo to takie jest niedobre i tak uderza do głowy, że ona ostatnio zasłabła, jak ta glukoza jej do krwi dotarła....Nie wiem, na czym to badanie dokładnie polega, ale cyrtynę tak, czy siak wezmę;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:38   #1991
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ostatnio szefowa mówiła, że jak bede robić glukoze na czczo, to mam wziąc ze soba pół cytryny, bo to takie jest niedobre i tak uderza do głowy, że ona ostatnio zasłabła, jak ta glukoza jej do krwi dotarła....Nie wiem, na czym to badanie dokładnie polega, ale cyrtynę tak, czy siak wezmę;p
na pewno wez sobie butelke wody zeby to popić dla mnie to było okropne ale znam osoby które stwierdziły ze to był całkiem niezły bardzo słodki płyn
Stary 2012-10-08, 08:40   #1992
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Uwielbiam kości^^ ja aktualnie 8 sezon oglądam(:
no ja niestety ogladam te odcinki jakie leca w tv a raz leci 2 sezon raz 7 raz taki owaki. ale 8 nie bo z tego co wiem to telewizja nie wykupila ;/

Cytat:
Ale miała szybki poród co?;D też tak chce piękna, nieumęczona, 3 parcia i jest
no i na drugi dzień pewnie do pracy pójdzie

Cytat:
Witajcie ciężarówki!

Powiedzcie, śniłyście już o ciąży/porodzie? Zdarzyło mi się to ostatnio Poszło szybko, a chłopczyk miał sliczne ciemne włoski ) Wariactwo!

Mam do Was też pytanie w kwestii urzędowej.

Wyszłam za mąż i jestem w trakcie wyrabiania nowego dowodu, prawa jazdy itd. Oczywiście muszę zmienić dyskietkę w NFZ, dane w OFE, ale to dopiero jak dostane dowód czyli gdzieś koło 29 października (przeciąga się to, bo zmieniłam również miejsce zameldowania).
Czy muszę jechać również do ZUSu i zmieniać tam swoje dane? Wiem, że moja szefowa zgłaszała zmianę mojego nazwiska, bo potrzebowała akt ślubu. Ale czy ja również musze w tym kierunku cos robic? Nie wiem czy czasowo zdążę. W listopadzie mam iść na L4 więc chciałabym mieć na papierku od lekarza nowe dane. Zmienię w kartotece lekarskiej, bo mam na to dokumenty inne niż dowód osobisty, ale co z tym ZUSem?
ja śniłam na poczatku że raz miałam dziewczynke raz chłopca. ale takie juz urodzone
co do zusu jak ja zmienilam nazwisko bo bylam zmienic w zusie, ale ja nie pracuje wiec moze dlatego sama.
Cytat:
uuuu a co na to w sklepie?

Cytat:
mi nikt nic nie dał, bo moja córa była pierwszą dziewczynką.. ja pożyczyłam męża siostrze dwie siaty ciuszków, bo się upominała, chociaż ja nie miałam ochoty wcale jej pożyczać, ale ona teraz mówi, że "nie będzie Ci potrzebne bo będziesz mieć syna"
ja ogólnie nie uznaję pożyczania, dawania..
mogę odkupić.. wtedy tak.. bo później jak się coś poplami, to pretensje nie potrzebne..

mam pytanie, jak chodzicie robić badania (morfo, jakieś HIV, HBS itp.) to zawsze chodzicie z samego rana? czy można później?
Ja zawsze chodziłam rano, ale teraz po pierwsze mi się nie chce tak wcześnie przed 7, a po drugie nie mam z kim córki zostawić..
ale krowa oj ja bym jej powiedziała że guzik ją to obchodzi to twoje i ma oddać

co do badan to na pierwsze szłam rano bo było ich sporo różnych. ostatnio na morfo ide troche pozniej po lekkim sniadanku
Cytat:
ja mam usg dopiero 25.10 chba jajo zniose do tego czasu ale to juz to połówkowe wiec stresa troche mam
dobrze bedzie tylko czekanie najgorsze, i myslenie któż tam siedzi

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:44   #1993
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Mi się wydaje, że nazwę stosuje się wymiennie, nie robiłam jeszcze bo to dopiero między 24 a 28 tyg zlecają. Więc kupa czasu jeszcze...

Cytat:
normlane to glukoza a jesli mowisz o tych co sie pije takie świństwo kilka razy to mi na to mówili z Julką "test obciązenia glukozą" nie wiem czy o to ci chodziło czy nie
Cytat:
no właśnie mi nie chodzi o to co się pije glukozę..
tylko z krwi się bada poziom cukru.. bez picia tego świństwa..
czyli jednak glukoza? bo nie wiem jak powiedzieć w lab.. w sumie powinny babki wiedzieć o co kaman..

a to co się pije to do dziś pamiętam..
rzygałam jak kot (przepraszam za wyrażenie)

to badanie polega na wypiciu kubka baaardzo słodkiej glukozy.. później pobierają krew i sprawdzają poziom cukru, przed wypiciem też pobierają.. sprawdza się czy nie ma cukrzycy ciążowej..
jak dla mnie to jest straszne..

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-10-08 o 08:46
Stary 2012-10-08, 08:50   #1994
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
a patrzyła któraś na x-lamdera xq 2012? Bo ja nie zwracał uwagi dopuki nie zobaczyłam w sklepie jak się nim jeździ..

a tak wogole to zakochałam się w tych napisach:
http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...636580802.html

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

kupiliśmy dzisiaj ten adapter do pasów samochodowych. przy okazji naoglądaliśmy się wózków, mężowi tak się spodobało, że nie mogłam go oderwać. jeździł wózkami po sklepie, sprawdzał jak koła się blokują, rączki obniżał/podwyższał, itp. w międzyczasie powiedziałam mu, że to nie jedyny taki sklep w mieście i w drodze powrotnej pytał kiedy do tego innego jedziemy. jak się w domu położył to stwierdził, że jak zamyka oczy to widzi wózki ale go wzięło.. za to łóżeczka dla niego wszystkie były identyczne, patrzył tylko na kolory pościeli, ciuszki też go nie zainteresowały.
po sklepie wybraliśmy się do McD, a po powrocie na krótki spacer. jak wróciliśmy do mieszkania to padłam, obudziłam się po 2 godzinach.
fajnie spędzony dzień

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
No i niestety stało sie... Zaczełam ronić... zaczynająmne załać skurcze brzuch boli i zaczynam krwawić życze Wam abyście donosiły wasze serduszka i cieszyly się każdym dniem spędzonym z nimi mi niestety nie było to dane
Przykro mi wiem przez co przechodzisz, bo u mnie bylo tak samo tylko że miałam zabieg.. Z dwojga złego lepiej że samo sie zaczęło.. Bardzo mi przykro, jeśli będziesz miała jakies pytania lub chciała pogadac to pisz na priw

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no właśnie w opisie było, że ciepłe, ale zobaczy się w "praniu"

Julki pokój wstawiłam do metamorfoz

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580020&page=5

Ale masz śliczny ten pokoik

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja póki co gdybam sobie czy coś dostaniemy, ale nie wiadomo, różnie może być. nie zdziwię się jeśli nie dostaniemy niczego,chociaż pewnie rodzice zechcą się do czegoś dorzucić. jestem przeciwniczką pożyczania ciuszków i akcesoriów dziecięcych, bo wiadomo gdzie to dalej pójdzie i czy kiedyś wróci, zwłaszcza, że ciuszki mogą się zniszczyć, poplamić na tyle, że nie dopiorą się, itp i jak potem oddać? nam na początku ktoś obiecywał ciuszki, ale wiem, że będą planowali kolejne dziecko, więc nie wiem czy to dobry pomysł, bo my pewnie też będziemy kiedyś chcieli kolejne czyli pewnie i tak w końcu będziemy musieli pokupować, to już chyba wolę mieć swoje niż najpierw pożyczone a potem i tak kupować.
To zły pomysł pożyczać ale ja np mam siostre która zakończyła dziecięcą kariere i odkąd jej druga córka wysrasta z czegokolwiek to mi znosi a ja jej daje 1-2zł za np dwa ogromne wory bo taki jest przesąd żeby do niej nie wróciły znosi tak od dwóch lat wiec jeszcze nawet w ciazy nie byłam ale te ciuszki sa moje już na zawsze i dla moim następnych dzieci.. ewentualnie jak już nie bede chciała mieć więcej to ją zapytam czy jej oddać to sobie sprzeda czy oddać komuś innemu do uzywania

Cytat:
no my pożyczyliśmy dużo rzeczy i teraz nie wiem jak np z leżaczkiem, bo mała córka siostry tż używa go, bo ma dopiero pół roczku, a ten leżaczek to z fisher price, strasznie go lubiła Julka.

ja dawałam sporo rzeczy mimo, że planowałam drugą ciąże i mówiłam że chcę mieć szybko, ale ja taka jestem, że zawsze daję, bo patrzę by inni zaoszczędzili...
szkoda, że mało kto myśli tak o nas..
Niestety będziesz się musiała upomnieć.. a siostra albo sobie kupi najlepiej jakiś używany albo przestanie używać bo jej dziecko będzie miało już rok
Mi siostra też da mi z fisher price a moje siostrzenice go uwielbiają, tylko że mała będzie mieć wtedy 2 lata więc już nie będzie jej potrzebny

Cytat:
ta pościel jest tańsza o wiele i też ładna http://allegro.pl/ala-i-as-2el-serca...672656341.html
ale tamta zawładnęła moim sercem

koleżanka mi napisała, że ma tą właśnie za 89zł wzór z konikiem i mówi, że po wielu praniach i używaniu 1,5 roku jest jak nówka, świetna jakość materiału i warte swojej ceny.
Bardzo ładne, szczególnie te w paski
ja sobie wszystkie linki odkładam do zakładek

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A u mnie 16 tydzień
A pogoda przytłaczająca, spać, spać, spać...

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U mnie też 16 tydzień.
Też

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

to badanie polega na wypiciu kubka baaardzo słodkiej glukozy.. później pobierają krew i sprawdzają poziom cukru, przed wypiciem też pobierają.. sprawdza się czy nie ma cukrzycy ciążowej..
jak dla mnie to jest straszne..
a to badanie w ktorym tc?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:50   #1995
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
ja mam usg dopiero 25.10 chba jajo zniose do tego czasu ale to juz to połówkowe wiec stresa troche mam

bez problemu ja mam 31.10 wiec jeszcze dluzej musze czekac, i to bd dopiero moje PIERWSZE I OSTATNIE w norge, w pl zrobie sabie caly pakiet u znajomego gina juz mi mamcia wizyte potwierdzila

no ja mialam dzis sen beznadziejny, snilo mi sie ze wlasnie czekalam na usg a tam mi laska mowi ze sprzet ukradli !!!!!!!!!!! i bd mi mogla dop za miesiac zrobic , no to ja jej ze przeciez jak tak mozna, tyle czekac, ze ja tu od zmyslow odchodze bo ani nie widzialam ani nie slyszlam i sie zamartwiam. a ona mi na to ze to nie jej wina

i wez tu badz madrym haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 08:57   #1996
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
jest i badanie glukoza na czczo zwykle pobranie krwi ale to juz napewno mialas i obciazenie glukoza pijesz i siedzisz 2 godziny
Cytat:
moja znajoma urodziła 2 dziecko parę dni temu i poród jej trwał 5 min
zazdroszcze
Cytat:
fajna
Cytat:
a mi ginka mówiła że kiedyś się tak robiło a teraz już robią wcześniej ok 24. i mi już kazała przed nastepna wizyta zrobić. mam nadzieje ze ci we wrocku tez mi każą wcześniej bo nie chce tego płacic noi jak 2 razy to pić
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
najpopularniejszy serwis, gdzie kupuje ksiazki to www.amazon.de (przesylka bezplatna od 20€), zawsze szybko, bezproblemowo, bardzo polecam!
ewentualnie jest jeszcze www.buecher.de tam przesylka jest bezplatna, raz zamawialam, ale to bylo juz tak dawno, ze nawet nie wiem, jak z tempem wysylki.

aha... ksiazki w Niemczech maja stale ceny, w kazdej ksiegarni, czy to internetowej czy zwyklej ceny za ksiazke sa takie same. Taniej mozna kupic tylko ksiazke uzywana lub w jakies promocji. na amazon tez jest mozliwosc zakupu wlasnie tanszej ksiazki (czesto te uzywane sa jak nowe (a czesto sa nowe), a mozna kilka euro zaoszczedzic)

a co do dzieciecych rzeczy to nie wiem... jeszcze sie nie interesowalam tym tematem

u nas czesto widze reklamy: http://www.baby-markt.de/
i http://www.baby-walz.de/
ale nie wiem, jak ceny, czy warto itp.
o dzieki a to takie jakby polskie allegro te z ksiazkami? czy maja tez sklepy stacjonarne?

a te o dzieciach to właśnie juz ogladalam. cen sie nie wypowiem bo nie wiem jak u was jest. ale jak jeszcze by ci sie cos przypomniala to daj znac

my z tż ostatnio lego ogladalismy, on sie juz cieszy ze bedziemy te wszystkie kupowac, ale ceny szok. lego duplo duże zoo 400zł duplo od 1,5 roku wiec mam z 2 lata żeby uzbierać

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
a patrzyła któraś na x-lamdera xq 2012? Bo ja nie zwracał uwagi dopuki nie zobaczyłam w sklepie jak się nim jeździ..
a patrzyłam jakiegoś x-landera do póki cena ich nie rzuciła mi się w oczy 3tys trochę jak dla mnie za dużo

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
bez problemu ja mam 31.10 wiec jeszcze dluzej musze czekac, i to bd dopiero moje PIERWSZE I OSTATNIE w norge, w pl zrobie sabie caly pakiet u znajomego gina juz mi mamcia wizyte potwierdzila

no ja mialam dzis sen beznadziejny, snilo mi sie ze wlasnie czekalam na usg a tam mi laska mowi ze sprzet ukradli !!!!!!!!!!! i bd mi mogla dop za miesiac zrobic , no to ja jej ze przeciez jak tak mozna, tyle czekac, ze ja tu od zmyslow odchodze bo ani nie widzialam ani nie slyszlam i sie zamartwiam. a ona mi na to ze to nie jej wina

i wez tu badz madrym haha
oooooo eh ta norwegia. a sen wow widac ze juz sie nie mozesz doczekac
ok nadrobiłąm
widze ze czesc juz odpisalam z opoznieniem ale trudno ;p

Stary 2012-10-08, 08:57   #1997
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
o dzieki a to takie jakby polskie allegro te z ksiazkami? czy maja tez sklepy stacjonarne?

a te o dzieciach to właśnie juz ogladalam. cen sie nie wypowiem bo nie wiem jak u was jest. ale jak jeszcze by ci sie cos przypomniala to daj znac

my z tż ostatnio lego ogladalismy, on sie juz cieszy ze bedziemy te wszystkie kupowac, ale ceny szok. lego duplo duże zoo 400zł duplo od 1,5 roku wiec mam z 2 lata żeby uzbierać
nie, nie allegro, to jest sklep internetowy

a ze stacjonarnych to polecam najpopularniejsza Thalia, raczej w kazdym miescie powinna byc
maja tez strone internetowa www.thalia.de

Lego jest strasznie drogie, ceny to czasami maja z kosmosu.. ale jako dziecko chetnie bawilam sie klockami, i mysle, ze kiedys na pewno zainwestujemy
Stary 2012-10-08, 09:05   #1998
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

a to badanie w ktorym tc?
zapytaj swojego lekarza..
bo co lekarz to inaczej mówi..

Cytat:
jest i badanie glukoza na czczo zwykle pobranie krwi ale to juz napewno mialas i obciazenie glukoza pijesz i siedzisz 2 godziny
no o tą glukozę na czczo mi chodzi..
nie miałam tego, teraz mam zrobić..

a obciążenie glukozą czyli krzywą cukrową znam i wiem.. dokładnie pamiętam sprzed 3 lat..

Stary 2012-10-08, 09:10   #1999
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR] a patrzyłam jakiegoś x-landera do póki cena ich nie rzuciła mi się w oczy 3tys trochę jak dla mnie za dużo
niecałe 2tys
http://allegro.pl/wozek-2w1-x-lander...667295005.html
też byl dla mnie za drogi ale teście wczoraj dzwonili że nam 2 tys dają na wózek.. więc jakby co to skorzystam na taki który mi się wymarzy
bo akurat na punkcie wozkow mam swira od dziecka.. zawsze wiedziałam że musze mieć wymarzony, nie koniecznie drogi i najnowszy ale wymarzony
Napaliłam się na Tutek Grander ale jego jeszcze nie widziałam na żywo
a tego x-landera to tak przypadkiem i jak dotknełam to jakby sam jeździł taki fajny

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:17   #2000
joanna200
Rozeznanie

aha.. prośba..
podajcie jakiś sprawdzony przepis na pizzę domową..

Stary 2012-10-08, 09:18   #2001
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie allegro, to jest sklep internetowy

a ze stacjonarnych to polecam najpopularniejsza Thalia, raczej w kazdym miescie powinna byc
maja tez strone internetowa www.thalia.de

Lego jest strasznie drogie, ceny to czasami maja z kosmosu.. ale jako dziecko chetnie bawilam sie klockami, i mysle, ze kiedys na pewno zainwestujemy
dzieki tak na szybko przejrzałam i masakra drogie te ksiazki szukam jakiejs ksiazki z bajkami żeby dziecku czytac i oswajac z niemieckim
kurde najlepiej by bylo samemu jechac i ogladac tylko nie mam za bardzo jak wiec chcialam wybrac i kolezanke od mamy poprosic zeby kupila jak bedzie jechala do polski to by mi przywiozla.

a lego w tym baby-markt to znalazlam w promocji to troche taniej niz w polsce. ale to jeszcze czasu a czasu kazda tu mowila ze zbiera gdzies kase to na koncie to w skarbonce, to ja juz wiem na co NA LEGO

Stary 2012-10-08, 09:22   #2002
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

bardzo ładna i śliczny brzuszek

Cytat:

Ale masz śliczny ten pokoik

Niestety będziesz się musiała upomnieć.. a siostra albo sobie kupi najlepiej jakiś używany albo przestanie używać bo jej dziecko będzie miało już rok
Mi siostra też da mi z fisher price a moje siostrzenice go uwielbiają, tylko że mała będzie mieć wtedy 2 lata więc już nie będzie jej potrzebny

Bardzo ładne, szczególnie te w paski
ja sobie wszystkie linki odkładam do zakładek
dziękuję

te literki co wstawiałaś są cudne, pewnie też zamówię dla Michałka
Stary 2012-10-08, 09:23   #2003
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
aha.. prośba..
podajcie jakiś sprawdzony przepis na pizzę domową..
ja robię taką
1/4 kostki drozdzy(pozostale 3 kostki mroże i mam na inny raz)+1 lyżeczka cukru +3 łyżki ciepłej wody wymieszać.
niepełne 2 szkl mąki+sól +2 łyżki oleju (ja oddaje do ciasta oregano) + drożdze rozpuszczone +pół szklankicieplej wody wymieszać najpierw lyżką zagnieść ręką i na 30 min do wyrosnięcia odstawić, później na blache i na to skladniki piec 15 min w 210 stopni
Stary 2012-10-08, 09:26   #2004
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki tak na szybko przejrzałam i masakra drogie te ksiazki szukam jakiejs ksiazki z bajkami żeby dziecku czytac i oswajac z niemieckim
kurde najlepiej by bylo samemu jechac i ogladac tylko nie mam za bardzo jak wiec chcialam wybrac i kolezanke od mamy poprosic zeby kupila jak bedzie jechala do polski to by mi przywiozla.

a lego w tym baby-markt to znalazlam w promocji to troche taniej niz w polsce. ale to jeszcze czasu a czasu kazda tu mowila ze zbiera gdzies kase to na koncie to w skarbonce, to ja juz wiem na co NA LEGO
a moze tansze popatrzyc np. w realu czy innym supermarkecie.. tak sobie przypominam, ze co jakis czas wystawiane byly takie ksiazeczki dla dzieci za kilka euro.

albo na pchlim targu, raz na miesiac czy dwa w kazdym miescie organizowane sa tzw. Flohmarkt (albo Trödelmarkt) i tam mozna za niewielkie pieniadze kupic uzywane
albo na www.ebay.de

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-10-08 o 09:28
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:27   #2005
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi ginka mówiła że kiedyś się tak robiło a teraz już robią wcześniej ok 24. i mi już kazała przed nastepna wizyta zrobić. mam nadzieje ze ci we wrocku tez mi każą wcześniej bo nie chce tego płacic noi jak 2 razy to pić
Jutro mam wizytę u gin to zobaczymy co powie, na razie nie rozmawiałam z nim o tym jeszcze, póki co wiedzę czerpię z internetu W każdym bądź razie jutro mam wizytę, a na 28 idę na połówkowe, bo mój gin zaleca bliżej 18 tyg niż 22, a że terminy do Pana do którego idę odległe więc już się zapisałam. Ale przynajmniej w miarę do dwa tygodnie będę miała jakiś podgląd pod dziedzica/ czkę

Cytat:
Lego są super Nawet mam w piwnicy zostawione zestawy wysyłane mi przez rodzinkę z usa, więc jakieś zapasy są tylko duplo nie mam !
Stary 2012-10-08, 09:30   #2006
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
niecałe 2tys
http://allegro.pl/wozek-2w1-x-lander...667295005.html
też byl dla mnie za drogi ale teście wczoraj dzwonili że nam 2 tys dają na wózek.. więc jakby co to skorzystam na taki który mi się wymarzy
bo akurat na punkcie wozkow mam swira od dziecka.. zawsze wiedziałam że musze mieć wymarzony, nie koniecznie drogi i najnowszy ale wymarzony
Napaliłam się na Tutek Grander ale jego jeszcze nie widziałam na żywo
a tego x-landera to tak przypadkiem i jak dotknełam to jakby sam jeździł taki fajny
ale ten nie ma pompowanych przednich kół noi jeszcze wydatek na fotelik.
i tutek ma fajniejsze kolory
ja narazie jestem miedzy tutkiem a tako. ale jeszcze sporo firm nie widzialam. zreszta tutaka na zywo tez nie ;/ potrzebuje duza hurtownie wozkow moze w nastepnym tyg pojedziemy gdzies do sklepu z tżtem. teraz nie ma kiedy caly tydzien w szkole.

dzis o 12 jade. trzymajcie kciuki zeby mi promotor temat mgr zaakceptowal ;p

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
a moze tansze popatrzyc np. w realu czy innym supermarkecie.. tak sobie przypominam, ze co jakis czas wystawiane byly takie ksiazeczki dla dzieci za kilka euro.

albo na pchlim targu, raz na miesiac czy dwa w kazdym miescie organizowane sa tzw. Flohmarkt (albo Trödelmarkt) i tam mozna za niewielkie pieniadze kupic uzywane
no tak tylko wiesz jak to przez kogos to tak glupio powiedziec idz teraz do reala bo jest promocja. czy idz na targ i szukaj.
Cytat:
Jutro mam wizytę u gin to zobaczymy co powie, na razie nie rozmawiałam z nim o tym jeszcze, póki co wiedzę czerpię z internetu W każdym bądź razie jutro mam wizytę, a na 28 idę na połówkowe, bo mój gin zaleca bliżej 18 tyg niż 22, a że terminy do Pana do którego idę odległe więc już się zapisałam. Ale przynajmniej w miarę do dwa tygodnie będę miała jakiś podgląd pod dziedzica/ czkę
to trzymamy kciuki ciekawe czy dziedzic/czka będzie chciał/a się w ogóle pokazać
ja jestem ciekawa czy mój synek na nastepnym usg będzie łaskawszy dla tatusia

Stary 2012-10-08, 09:36   #2007
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no tak tylko wiesz jak to przez kogos to tak glupio powiedziec idz teraz do reala bo jest promocja. czy idz na targ i szukaj.
wyslij mi kiedys linki, jakie ksiazki Cie interesuja, to sie nastepnym razem rozgladne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 09:40   #2008
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
No i niestety stało sie... Zaczełam ronić... zaczynająmne załać skurcze brzuch boli i zaczynam krwawić życze Wam abyście donosiły wasze serduszka i cieszyly się każdym dniem spędzonym z nimi mi niestety nie było to dane
bardzo mi przykro trzymaj się ciepło wszystko sie jeszcze ułoży

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

aaa dodalam w koncu swoje zdjecie :d w klubie, po kilkunastu dniach udalo mi sie to opanowac
jaki klub coś mnie omineło można się dołączyc??

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
mi się nie podoba w nim nic ale mną sie nie sugeruj

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..... ..........

tak sobie czytam te wasze "rozważania "ciuszkowo-pościelowe ...
i tak jakoś czuję się pomijana w tym wszystkim....
ja poprostu już wszystko mam , ciuszki ,wóżki,meble,akcesoria,po ściele....
i byłam tak zapobiegawcza,że wszystko uniwersalne ,tzn.nie -dla różu .tak więc pościele o ile pamiętam kupowałam razem z meblami w gluck , i po 2 dzieci są w stanie idealnym więc będzie dla 3-i choć były drogie to kasa się zwróciła -bo jak na razie dzielone przez 3 .Ja już w ciąży z 1 dzieckiem wiedziałam,że będę miała co najmniej 3 brzdąców-więc patrzyłam na jakość . I teraz w sumie widzę jak to oszczędność wbrew temu co niektórzy mi mówili....

ale w sumie zakupy to też radość i przyjemność .... a ja nawet ciuchy ciążowe mam z poprzednich ciąż-kubę rodziłam na koniec pażdziern. ale za to ninkę 16 lutego więc jak teraz mam termin na 8 marca -to jakby to samo......
więc "na poprawę humoru " kupuje buty i kosmetyki....... , a po ostatnim wydarzeniu -pożyczyłam mamie moje meliski i pies je zjadł- poprawiłam sobie humor tymi bucikami :
http://www.stylowebuty.pl/products/B...lack-gold.html
...wczoraj założyłam je na 60 teścia i zastanawiałam się czy nadal istnieje zwyczaj dawania jakiejkolwiek formy klapsów na urodziny solenizantowi - bo byłam gotowa dać kilka kopniaków nie zdejmując bucików...
hihi fajne fuki w sam raz do samoobrony

Cytat:
Jeeeej....Właśnie wróciliśmy od moich rodziców, czyli: rosołek, kluski, rolada....Ach!
Do tego mama dała mi kolejne ciążowe getry i świetną spódnicę- również z Textil Marketu. Jest bardzo wygodna, rozciągliwa i nic mnie nie uwiera

No to ogarnę mieszkanko i czekam na Master Chef, a poten na TVN7 Harry Potter
ja też byłam u mamy na imieninach i strasznie sie cieszyłam ze nie musiałm gotować w koncu powiedzielismy i dzidzi i u mnie wczesniej nie chciałam zapeszac... troche sie obawiałam ale sie ucieszyli

Cytat:
dziewczyny kiedy macie wizyty? bo jest luka na liście z poznawaniem płci
monis001

MARIKA.S

Malpka

Sisi_85
ja mam w środe ale bez usg moze da mi cos na przeziebienie po te domowe sposoby cos mi nie podchodzą... dzis byłam na pobraniu krwi i co i znów problem bo mamm głęboko żyły i tak gmerała ze na nerwa trafiła i mam problem z łapką bo nic nie moge nią robić

Cytat:
Witajcie ciężarówki!

Powiedzcie, śniłyście już o ciąży/porodzie? Zdarzyło mi się to ostatnio Poszło szybko, a chłopczyk miał sliczne ciemne włoski ) Wariactwo!

ja miałm koszmar już o nim pisałm ze rodziłam w 13 tyg i dzidzia nie przeżyła..

Cytat:
Dzień dobry

a tak wogole to zakochałam się w tych napisach:
http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...636580802.html

fajnie spędzony dzień
fajne te literki wózek nie najgorszy ale kolorystyka mi nie pasuje:P
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 09:42   #2009
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

za 2 dni kończy się aukcja mojej kołyski, już mam stresa
tak mi na niej zależy
Stary 2012-10-08, 09:54   #2010
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wyslij mi kiedys linki, jakie ksiazki Cie interesuja, to sie nastepnym razem rozgladne
ok
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja mam w środe ale bez usg moze da mi cos na przeziebienie po te domowe sposoby cos mi nie podchodzą... dzis byłam na pobraniu krwi i co i znów problem bo mamm głęboko żyły i tak gmerała ze na nerwa trafiła i mam problem z łapką bo nic nie moge nią robić:baba

a gdzie Liwka która (wg drugiego sposobu liczenia) ma dziś 21 tydzien? halo?

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-10-08 o 09:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości