|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak mozna zaprogramowac wyłaczanie tv tak i wlaczanieCytat:
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jest takie badanie cukier z krwi na czczo, albo glukoza z krwi na czczo.. która to poprawna forma? mi się wydawało, że to to samo, ale już nie wiem.. robiła któraś?
|
|
#1984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
płaszczyk jeden z moich ulubionych, super jest, szkoda że już za mały
haha dziś też już 100zł zarobiłam Cytat:
Cytat:
zazwyczaj w różnych kolorach np http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/139/2903#i bądź http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/126/2501#i i tak zrobię Cytat:
Cytat:
cudna jest będzie pasować do pokoiku bo ściany mają być biało-niebieskie i meble biało-zielone z niebieskimi uchwytami do tego jakieś żółte i czerwone dodatki i już pokoik zrobiony hehe
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
*Wrzucam Wam zdjęcie spodnicy i przepraszam za jakość oraz moje skarpetki, ale chciałam pokazać Wam jej długość. Jej skład to 95% bawełny i 5% elastenu. Jest bardzo podatna, ale nie rozciągnie się z czasem. bardzo wygodna, nie uwiera brzuszka. Pasuje i do koszuli, i do t-shirtu. Moja ma kolor dojrzałej śliwki, ale nie wiem czy są inne, bo moja mama ma talent do wyszukiwania ostatnich sztuk. Pytałam u siebie w TM, ale mówili, że trzeba zaglądać, bo rożnie dostawy mają. Co do getrów, to już je prałam i na niczym nie ucierpiały. 19,99 zarówno getry jak i spódnica, a jak będzie dobrze to wykorzysta się je przez większość ciąży )
|
|
|
#1986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- czarny flamaster brzuszek już widać. Ślicznie
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co ostatnio Wam mówiłam, że nic mi się nie śni a jak już to i tak nie pamiętam co. No i dzisiaj śniło mi się, że miałam urodziny no i babcia szła za mną żeby mi dać prezent ja nie chciałam bo myślałam, że pieniądze ale w końcu dogoniła mnie i dała mi różaniec
|
||
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewentualnie jest jeszcze www.buecher.de tam przesylka jest bezplatna, raz zamawialam, ale to bylo juz tak dawno, ze nawet nie wiem, jak z tempem wysylki. aha... ksiazki w Niemczech maja stale ceny, w kazdej ksiegarni, czy to internetowej czy zwyklej ceny za ksiazke sa takie same. Taniej mozna kupic tylko ksiazke uzywana lub w jakies promocji. na amazon tez jest mozliwosc zakupu wlasnie tanszej ksiazki (czesto te uzywane sa jak nowe (a czesto sa nowe), a mozna kilka euro zaoszczedzic) np. http://www.amazon.de/Alles-%C3%BCber...9681349&sr=8-1 na dole jest odnosnik 18 gebraucht: http://www.amazon.de/gp/offer-listin...condition=used a co do dzieciecych rzeczy to nie wiem... jeszcze sie nie interesowalam tym tematem ![]() u nas czesto widze reklamy: http://www.baby-markt.de/ i http://www.baby-walz.de/ ale nie wiem, jak ceny, czy warto itp.
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ostatnio szefowa mówiła, że jak bede robić glukoze na czczo, to mam wziąc ze soba pół cytryny, bo to takie jest niedobre i tak uderza do głowy, że ona ostatnio zasłabła, jak ta glukoza jej do krwi dotarła....Nie wiem, na czym to badanie dokładnie polega, ale cyrtynę tak, czy siak wezmę;p
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no ja niestety ogladam te odcinki jakie leca w tv a raz leci 2 sezon raz 7 raz taki owaki. ale 8 nie bo z tego co wiem to telewizja nie wykupila ;/
Cytat:
![]() Cytat:
co do zusu jak ja zmienilam nazwisko bo bylam zmienic w zusie, ale ja nie pracuje wiec moze dlatego sama. Cytat:
Cytat:
oj ja bym jej powiedziała że guzik ją to obchodzi to twoje i ma oddaćco do badan to na pierwsze szłam rano bo było ich sporo różnych. ostatnio na morfo ide troche pozniej po lekkim sniadanku ![]() Cytat:
|
|
#1993 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko z krwi się bada poziom cukru.. bez picia tego świństwa.. czyli jednak glukoza? bo nie wiem jak powiedzieć w lab.. w sumie powinny babki wiedzieć o co kaman.. ![]() a to co się pije to do dziś pamiętam.. ![]() rzygałam jak kot (przepraszam za wyrażenie) ![]() to badanie polega na wypiciu kubka baaardzo słodkiej glukozy.. później pobierają krew i sprawdzają poziom cukru, przed wypiciem też pobierają.. sprawdza się czy nie ma cukrzycy ciążowej.. jak dla mnie to jest straszne..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-10-08 o 09:46 |
|||
|
|
|
#1994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() a patrzyła któraś na x-lamdera xq 2012? Bo ja nie zwracał uwagi dopuki nie zobaczyłam w sklepie jak się nim jeździ.. a tak wogole to zakochałam się w tych napisach http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...636580802.html Cytat:
![]() Cytat:
wiem przez co przechodzisz, bo u mnie bylo tak samo tylko że miałam zabieg.. Z dwojga złego lepiej że samo sie zaczęło.. Bardzo mi przykro, jeśli będziesz miała jakies pytania lub chciała pogadac to pisz na priw ![]() Cytat:
Cytat:
znosi tak od dwóch lat wiec jeszcze nawet w ciazy nie byłam ale te ciuszki sa moje już na zawsze i dla moim następnych dzieci.. ewentualnie jak już nie bede chciała mieć więcej to ją zapytam czy jej oddać to sobie sprzeda czy oddać komuś innemu do uzywania ![]() Cytat:
Mi siostra też da mi z fisher price a moje siostrzenice go uwielbiają, tylko że mała będzie mieć wtedy 2 lata więc już nie będzie jej potrzebny ![]() Cytat:
ja sobie wszystkie linki odkładam do zakładek ![]() ![]() Też ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez problemu ja mam 31.10 wiec jeszcze dluzej musze czekac, i to bd dopiero moje PIERWSZE I OSTATNIE w norge, w pl zrobie sabie caly pakiet u znajomego gina juz mi mamcia wizyte potwierdzila ![]() no ja mialam dzis sen beznadziejny, snilo mi sie ze wlasnie czekalam na usg a tam mi laska mowi ze sprzet ukradli !!!!!!!!!!! , no to ja jej ze przeciez jak tak mozna, tyle czekac, ze ja tu od zmyslow odchodze bo ani nie widzialam ani nie slyszlam i sie zamartwiam. a ona mi na to ze to nie jej wina i wez tu badz madrym haha
|
|
|
|
|
#1996 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to takie jakby polskie allegro te z ksiazkami? czy maja tez sklepy stacjonarne? a te o dzieciach to właśnie juz ogladalam. cen sie nie wypowiem bo nie wiem jak u was jest. ale jak jeszcze by ci sie cos przypomniala to daj znac my z tż ostatnio lego ogladalismy, on sie juz cieszy ze bedziemy te wszystkie kupowac, ale ceny szok. lego duplo duże zoo 400zł ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
3tys trochę jak dla mnie za dużoCytat:
ok nadrobiłąm widze ze czesc juz odpisalam z opoznieniem ale trudno ;p
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze stacjonarnych to polecam najpopularniejsza Thalia, raczej w kazdym miescie powinna byc ![]() maja tez strone internetowa www.thalia.de Lego jest strasznie drogie, ceny to czasami maja z kosmosu.. ale jako dziecko chetnie bawilam sie klockami, i mysle, ze kiedys na pewno zainwestujemy
|
|
#1998 | |
|
Rozeznanie
|
zapytaj swojego lekarza..
bo co lekarz to inaczej mówi.. ![]() Cytat:
nie miałam tego, teraz mam zrobić.. a obciążenie glukozą czyli krzywą cukrową znam i wiem.. dokładnie pamiętam sprzed 3 lat..
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/wozek-2w1-x-lander...667295005.html też byl dla mnie za drogi ale teście wczoraj dzwonili że nam 2 tys dają na wózek.. więc jakby co to skorzystam na taki który mi się wymarzy bo akurat na punkcie wozkow mam swira od dziecka.. zawsze wiedziałam że musze mieć wymarzony, nie koniecznie drogi i najnowszy ale wymarzony ![]() Napaliłam się na Tutek Grander ale jego jeszcze nie widziałam na żywo ![]() a tego x-landera to tak przypadkiem i jak dotknełam to jakby sam jeździł taki fajny
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
aha.. prośba..
![]() podajcie jakiś sprawdzony przepis na pizzę domową.. ![]()
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde najlepiej by bylo samemu jechac i ogladac tylko nie mam za bardzo jak wiec chcialam wybrac i kolezanke od mamy poprosic zeby kupila jak bedzie jechala do polski to by mi przywiozla. a lego w tym baby-markt to znalazlam w promocji to troche taniej niz w polsce. ale to jeszcze czasu a czasu kazda tu mowila ze zbiera gdzies kase to na koncie to w skarbonce, to ja juz wiem na co NA LEGO
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() te literki co wstawiałaś są cudne, pewnie też zamówię dla Michałka
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię taką
1/4 kostki drozdzy(pozostale 3 kostki mroże i mam na inny raz)+1 lyżeczka cukru +3 łyżki ciepłej wody wymieszać. niepełne 2 szkl mąki+sól +2 łyżki oleju (ja oddaje do ciasta oregano) + drożdze rozpuszczone +pół szklankicieplej wody wymieszać najpierw lyżką zagnieść ręką i na 30 min do wyrosnięcia odstawić, później na blache i na to skladniki piec 15 min w 210 stopni
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo na pchlim targu, raz na miesiac czy dwa w kazdym miescie organizowane sa tzw. Flohmarkt (albo Trödelmarkt) i tam mozna za niewielkie pieniadze kupic uzywane albo na www.ebay.de
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-10-08 o 10:28 |
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym bądź razie jutro mam wizytę, a na 28 idę na połówkowe, bo mój gin zaleca bliżej 18 tyg niż 22, a że terminy do Pana do którego idę odległe więc już się zapisałam. Ale przynajmniej w miarę do dwa tygodnie będę miała jakiś podgląd pod dziedzica/ czkę Cytat:
Nawet mam w piwnicy zostawione zestawy wysyłane mi przez rodzinkę z usa, więc jakieś zapasy są tylko duplo nie mam !
|
|
#2006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tutek ma fajniejsze kolory ![]() ja narazie jestem miedzy tutkiem a tako. ale jeszcze sporo firm nie widzialam. zreszta tutaka na zywo tez nie ;/ potrzebuje duza hurtownie wozkow moze w nastepnym tyg pojedziemy gdzies do sklepu z tżtem. teraz nie ma kiedy caly tydzien w szkole. dzis o 12 jade. trzymajcie kciuki zeby mi promotor temat mgr zaakceptowal ;p ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Cytat:
ciekawe czy dziedzic/czka będzie chciał/a się w ogóle pokazać ja jestem ciekawa czy mój synek na nastepnym usg będzie łaskawszy dla tatusia
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2008 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się ciepło wszystko sie jeszcze ułoży![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mną sie nie sugeruj![]() Cytat:
![]() Cytat:
w koncu powiedzielismy i dzidzi i u mnie wczesniej nie chciałam zapeszac... troche sie obawiałam ale sie ucieszyli![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
za 2 dni kończy się aukcja mojej kołyski, już mam stresa
![]() tak mi na niej zależy
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a gdzie Liwka która (wg drugiego sposobu liczenia) ma dziś 21 tydzien? halo?
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-10-08 o 10:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

tak jak mozna zaprogramowac wyłaczanie tv tak i wlaczanie
05.07.2008 
robiła któraś? 
piękna, nieumęczona, 3 parcia i jest 
*

oj ja bym jej powiedziała że guzik ją to obchodzi to twoje i ma oddać
wiem przez co przechodzisz, bo u mnie bylo tak samo tylko że miałam zabieg..